Ken Yehuwdiy 0 Geplaatst 7 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 7 mei 2013 Dat ziet er toch beter uit dan het broodje kaas met pak biscuits wat ik net als avondeten op heb. En toch had ik het binnen 5 minuten op tafel staan. Het meeste werk zit hem in het ontpitten van de tomaten en zelfs dat is een peulenschil: Plaats de tomaat op een snijplank. Rol de tomaat met de bovenkant naar rechts en snijd hem door de midden. Gebruik een theelepeltje om de pitten eruit te scheppen en gooi de zaadjes weg. Link naar bericht Deel via andere websites
cobybryant 0 Geplaatst 7 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 7 mei 2013 Nee, wat zonde van die pittendrap, die is juist het lekkerst. Was daarom misschien m'n spaghetti mislukt? Ik had weer niet goed opgelet. Wel handig zo, dat je stap voor stap laat zien wat je moet doen, dan word ik vast ooit nog wel een keukenprinses. Link naar bericht Deel via andere websites
Ken Yehuwdiy 0 Geplaatst 8 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 8 mei 2013 Ik weet niet hoe je je spaghetti hebt klaargemaakt maar tomaten uit blik hoeven niet ontpit te worden. Link naar bericht Deel via andere websites
cobybryant 0 Geplaatst 8 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 8 mei 2013 Ik weet niet hoe je je spaghetti hebt klaargemaakt maar tomaten uit blik hoeven niet ontpit te worden. O, dan had ik nog een ding goed gedaan gelukkig. Nu doe ik maar weer een beetje van mezelf en een beetje van maggi of een andere kant-en-klare pot of pak. Link naar bericht Deel via andere websites
Ken Yehuwdiy 0 Geplaatst 8 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 8 mei 2013 Ik weet niet hoe je je spaghetti hebt klaargemaakt maar tomaten uit blik hoeven niet ontpit te worden. O, dan had ik nog een ding goed gedaan gelukkig. Nu doe ik maar weer een beetje van mezelf en een beetje van maggi of een andere kant-en-klare pot of pak. En Tim vond mijn spaghetti nog wel zo lekker! Het is zo gemakkelijk te maken, je hoeft er absoluut geen keuken prins of prinses voor te zijn want dat ben ik ook niet. Link naar bericht Deel via andere websites
cobybryant 0 Geplaatst 8 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 8 mei 2013 Ik weet niet hoe je je spaghetti hebt klaargemaakt maar tomaten uit blik hoeven niet ontpit te worden. O, dan had ik nog een ding goed gedaan gelukkig. Nu doe ik maar weer een beetje van mezelf en een beetje van maggi of een andere kant-en-klare pot of pak. En Tim vond mijn spaghetti nog wel zo lekker! Het is zo gemakkelijk te maken, je hoeft er absoluut geen keuken prins of prinses voor te zijn want dat ben ik ook niet. Ja, daarom dacht ik: dat doen we nog eens en toen was ie niet te pruimen. Helaas, het is zinloos, stuur maar op met de post of ik kan eens zo'n filmpje op youtube kijken. Ik had het zonder vlees gedaan, was veel te zuur die tomaten, bakken met suiker en zeezout doorheen gegooid. Dan zijn die pakjes nog gezonder. Link naar bericht Deel via andere websites
Ken Yehuwdiy 0 Geplaatst 8 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 8 mei 2013 Zonder gehakt is het lang zo lekker niet. Wat je nodig hebt is het volgende: - 250 gram gehakt (runder of half om half) - 1 fijngehakte sjalot per pot gepelde tomaten - 4 of 5 blikken gepelde tomaten - 2 gepeld en gekneusde tenen knoflook - zeezout - honing of suiker - olijfolie Doe de olijfolie en de knoflook in een grote koekenpan (de grootste die je hebt) en zet het op zacht vuur. Zoals je zag bij mij heb je het vuur al gauw te hoog en verschroeit de knoflook en kan je overnieuw beginnen. Daarom is het aan te bevelen om niet meteen de uitjes erbij te doen want dan kan je die ook weggooien. Zodra de knoflook zachtjes aan het bakken is doe je de uitjes erbij en bakt ze zachtjes tot ze glazig worden. In een andere koekenpan rul je ondertussen het gehakt. Aangezien je het prakken moet zou de knoflook ook door de saus gaan en dat willen we niet, vandaar twee koekenpannen. Zodra het gehakt gaar is doe je het bij de knoflook en de uitjes. Nu doe je ook de gepelde tomaten erbij en roer je alles door elkaar. De tomaten kun je met je vork kapot prikken maar ook een optie is het om ze van te voren in de keukenmachine te doen. Afgieten kan maar hoeft niet. Zeezout toevoegen en kijk uit dat je niet te weinig gebruikt maar vooral ook niet te veel. Twee tot drie theelepels en even proeven. Doe er honing of suiker bij om de tomaten wat af te zuren, maar als ze heel erg zuur zijn heb je gewoon de verkeerde tomaten. Zoek naar Italiaanse, die zijn altijd goed. Nu roer je de saus nog even goed door op hoog vuur, blijf roeren want hij mag absoluut niet aankoeken, want dan is de saus mislukt. Als alles goed door elkaar geroerd is zet je de pan op een heel zacht pitje en laat hem 3-4 uren pruttelen. Het water moet er nagenoeg uitgekookt zijn, dat is het foefje. Nog een gouden regel is dat je de spaghetti na het afgieten mengt met de saus en zacht kokend roert en er saus bij blijft scheppen tot de verhoudingen goed zijn. Dit is essentieel voor het versterken van de smaak, indien je deze handeling nalaat zal je pasta nooit zo lekker smaken als de mijne. Link naar bericht Deel via andere websites
Dagmar 0 Geplaatst 9 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 9 mei 2013 Tomaten moeten even flink aanbakken om van zuur naar tikje zoet te gaan. Vandaar dat al het water er uit gekookt moet in ken's recept Vandaag eten wij zuurdesempizza. Lekker wat restjes opmaken En ik ga iets zoeken om te doen met 4 kolen die hier kool liggen te wezen. *niet zo'n fan van witte kool* Link naar bericht Deel via andere websites
cobybryant 0 Geplaatst 9 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 9 mei 2013 Tomaten moeten even flink aanbakken om van zuur naar tikje zoet te gaan. Vandaar dat al het water er uit gekookt moet in ken's recept Vandaag eten wij zuurdesempizza. Lekker wat restjes opmaken En ik ga iets zoeken om te doen met 4 kolen die hier kool liggen te wezen. *niet zo'n fan van witte kool* O, vandaar. Het moest weer eens binnen 20 minuten klaar zijn. Vandaag lekker op het terrasje van de patatzaak gezeten met raspatat, kroketten, slush puppies en ijs. Link naar bericht Deel via andere websites
Ken Yehuwdiy 0 Geplaatst 9 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 9 mei 2013 Tomaten moeten even flink aanbakken om van zuur naar tikje zoet te gaan. Vandaar dat al het water er uit gekookt moet in ken's recept Aanbakken moet je wel mee uitkijken want als de saus aankoekt is ie mislukt en kan je hem eigenlijk wel weggooien want er blijft een branderige smaak aan zitten. Link naar bericht Deel via andere websites
Morphogenesis 4 Geplaatst 9 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 9 mei 2013 Ik voel mij echt een keukenhark als ik dit lees Link naar bericht Deel via andere websites
Robert Frans 1.653 Geplaatst 9 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 9 mei 2013 Zelf maak ik ook regelmatig spaghetti of macaroni voor mijzelf. Heel eenvoudig, met verse, gewokte groenten en gewoon een saus uit de winkel. En dat gaat eigenlijk altijd wel probleemloos. Ook maak ik het meestal vegetarisch en mis ik het vlees absoluut niet. Als je er voldoende groenten doorheen gooit en een lekkere saus, die je ook zelf kunt maken als je daar tijd voor en zin in hebt, is er eigenlijk niet zoveel aan de hand. Zeker als je de pasta een beetje al dente maakt. Link naar bericht Deel via andere websites
Ebbeloe 0 Geplaatst 10 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 10 mei 2013 Ik eet vandaag zeer culinaire. Cizi koekjes uit Turkije, droge koekjes met kaas en zout smaak. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 11 mei 2013 Auteur Rapport Share Geplaatst 11 mei 2013 Ik maak ook weleens spaghetti als er kindjes komen eten, en ook wel voor onszelf als er geen kindjes zijn. Wat ik meestal doe is in de braadpan een pakket macaroni-/spaghettigroente bakken in olijfolie, extra knoflook erbij, dan een pot kant-en-klare pastasaus van de Aldi erdoor, de variant met basilicum. Als ik het heb ook nog wat verse basilicum erdoor. Dit laten pruttelen. Ondertussen spaghetti koken en dat erdoor mikken. Heleboel kaas erover, klaar. Prima te eten. Wat ik ook weleens doe is deze spaghetti met uitgebakken gerookte spekblokjes, vinden onze kleine gasten vaak ook lekker. Dagmar, over kool gesproken: 1 2 3 Die eerste heb ik nooit gemaakt, maar lijkt me lekker, en ook mogelijk met vegetarische worstjes. Denk dat kinderen dat ook wel lusten. Witte kool kun je ook prima blancheren en in de vriezer doen, om later door de soep, nasi, pasta enz. te gooien. Hier staan ook leuke ideeën, zie ook de comments. Vandaag maak ik een recept uit de laatste Allerhande; beetje Aziatisch georiënteerde maïssoep. Om het geheel wat meer substantie te geven een kant-en-klare loempia erbij uit de oven. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 17 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 17 mei 2013 Ik heb al de hele week niet echt tijd/zin om boodschappen te doen dus ik heb vanavond maar wat geïmproviseerd met gewoon de standaarddingen die ik altijd wel in huis heb. Soms wel fijn, zo lekker simpel wat bij mekaar bedenken zonder allerlei speciale dingen te gaan halen. Het wordt een soort pittige risotto met tempeh, sjalot, chilipeper, spinazie, boontjes, kurkuma en knoflookloof. Staat nu lekker te koken, het ruikt al prima! Link naar bericht Deel via andere websites
joon 0 Geplaatst 17 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 17 mei 2013 Ik maakte vandaag het eten, en dan probeer ik telkens wat nieuws. deze keer: vlinderpasta, saus van kip, rode pesto, mozzarella en room. mama zei: dat recept mag je me ook eens geven Link naar bericht Deel via andere websites
joon 0 Geplaatst 25 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 25 mei 2013 vandaag kip curry voor op de boterham gemaakt lekker! Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 25 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 25 mei 2013 Ik eet vanavond een soort van pittige ratatouille met tomaat, paprika, courgette, champignons en sojabrokjes door. En obscene hoeveelheden knoflook. Zometeen aardbeien met balsamico-stroop en munt als toetje. Tussendoor heb ik ook nog hummus voor morgen op de boterham gemaakt. Link naar bericht Deel via andere websites
Fee 0 Geplaatst 25 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 25 mei 2013 Vanavond maakte ik mijn eigen champignonsoepje. Als ik nou eens eerder had geweten hoe ont-zet-tend simpel en lekker dat is, had ik dat al zo veel vaker gemaakt! Het was erg fijn . Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 25 mei 2013 Auteur Rapport Share Geplaatst 25 mei 2013 Inderdaad, dat is vet lekker, verse champignonsoep. Zal het binnenkort ook weer 'ns maken. Vanavond restje gadogado met rijst, loempia en restje Chinese tomatensoep uit een stazak. Biertje d'r bij. Toe een bakje chocolademousse. Link naar bericht Deel via andere websites
Wietse 0 Geplaatst 30 juli 2013 Rapport Share Geplaatst 30 juli 2013 Gebakken ui, rodebieten en gekookte aardappels. Hamburger heb ik voor vanavond bewaart en heb daar een broodje hamburger gemaakt met mayo en ketchup. Dit alles biologisch Link naar bericht Deel via andere websites
Floes 0 Geplaatst 30 juli 2013 Rapport Share Geplaatst 30 juli 2013 Ik moet dringend eens leren soep maken... XD Link naar bericht Deel via andere websites
Ebbeloe 0 Geplaatst 30 juli 2013 Rapport Share Geplaatst 30 juli 2013 Ik vind het altijd heel leuk om te zien dat er een nieuwe reactie is in dit topic, omdat ik altijd hoop dat er weer lekkere en leuke recepten bij zijn gekomen Link naar bericht Deel via andere websites
Olorin 155 Geplaatst 30 juli 2013 Rapport Share Geplaatst 30 juli 2013 Vandaag Indiase Dal (met rijst) gemaakt. Was voor een eerste poging best een succes. Die houden we er in! Link naar bericht Deel via andere websites
Étoile 0 Geplaatst 31 juli 2013 Rapport Share Geplaatst 31 juli 2013 wat voor een dal heb je gemaakt? ik maak wel eens tarka dahl, maar dat duurt wel altijd de hele dag Link naar bericht Deel via andere websites
Aanbevolen berichten