Spring naar bijdragen

pseudo christenen


Aanbevolen berichten

Quote:

[...]

Snap ik. Maar alles is denk ik & sorry,

widegrin.gif

Quote:

maar ik ken heel wat broeders en zusters in Christus, die géén lid van de Kerk zijn. Jij bijvoorbeeld
knipoog_dicht.gif

O, maar ik ben wel lid van de Kerk hoor, net als jij. knipoog_dicht.gifwidegrin.gif

Maar alles is denk ik & sorry, puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 243
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Het oude testament is een testament net zoals een testament wordt opgemaakt vóór het sterven van een persoon.

Er is ooit een testament gemaakt wat op een gegeven moment verouderd raakte. Het testament werd aangevuld en sommige (sub)artikelen in het testament werden vervangen door nieuwe artikelen. Het oude testament met de nieuwe artikelen zorgden samen voor een nieuw testament.

Ik heb wel eens begrepen dat er meer culturen waren waar je kon laten zien dat je je onder het gezag van een heer plaatste, als je je liet dopen. Dus als je je plaatste onder een politiek leider of een legeraanvoerder enz., dan liet je je onderdompelen in water.

Het is inderdaad een mysterie hoe de doop deze verandering kan brengen. Het is ook een wonder hoe een persoon kan worden wedergeboren. De geest van die persoon wordt bij de wedergeboorte een eeuwige geest. Ook is het de Heilige Geest die een gelovige helpt een rechtvaardig persoon te zijn.

Iedere gelovige die gedoopt is, kan een andere gelovige -die nog niet gedoopt is- dopen. De voorwaarde voor iemand om te kunnen worden gedoopt, is dat deze gelooft.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

zou ik mijzelf niet kunnen dopen dan?

Nee, dat kan niet. Bovendien, stel je zou wel geloven en sterven vanwege je geloof, dan heb je het Doopsel in Bloed ontvangen.

En als je ongedoopt sterft, met het verlangen om gedoopt te worden, ben je gedoopt met het Doopsel van Begeerte.

Iedereen kan een andere persoon dopen en een geldige doop bedienen. Voorwaarde is dat het met water gebeurt en in de formule 'Ik doop je, N. in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.' Die persoon die doopt hoeft zelf niet gedoopt te zijn of zelfs niet te geloven, als hij maar de goede intentie heeft op dat moment.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Kun je dat Bijbels onderbouwen?

Ja, lees het NT maar.

Het Doopsel in het bloed en het Doopsel van begeerte zijn rechtstreeks af te leiden uit de Bijbel, net als de Tweenaturenleer en de Triniteit.

Ik vermoed dat CvW ons wel weet te vertellen hoe de achterliggende theologie in elkaar steekt en waarop deze stoelt. Ik ben leek hè, ik houd me bezig met het praktiseren van het geloof. Theologische uitzoekerij laat ik graag aan de clerus over. smile.gif

Als ik zo kijk, dan heeft de moordenaar van het kruis het Doopsel van begeerte ontvangen. En de HH. Onnozele Kinderen die door Herodus vermoord zijn het Doopsel in het bloed. Het waren namelijk Joodse kinderen die vermoord werden in Bethlehem. Maar ik laat me graag door CvW corrigeren. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Dat is wel heel pre-conciliair. Vaticanum II stelt toch echt hogere eisen aan de leken.
rofl.gif

Ik ben 4 maanden katholiek. Aan mij stelt zelfs Vaticanum II niet zulke hoge eisen. knipoog_dicht.gif

Ik ontken echter niet dat ik tamelijk traditioneel ben, en volgens sommigen zelfs ouderwets. clown.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Ja, lees het NT maar.

Het Doopsel in het bloed en het Doopsel van begeerte zijn rechtstreeks af te leiden uit de Bijbel, net als de Tweenaturenleer en de Triniteit.

Ik vermoed dat CvW ons wel weet te vertellen hoe de achterliggende theologie in elkaar steekt en waarop deze stoelt. Ik ben leek hè, ik houd me bezig met het praktiseren van het geloof. Theologische uitzoekerij laat ik graag aan de clerus over.
smile.gif

Als ik zo kijk, dan heeft de moordenaar van het kruis het Doopsel van begeerte ontvangen. En de HH. Onnozele Kinderen die door Herodus vermoord zijn het Doopsel in het bloed. Het waren namelijk Joodse kinderen die vermoord werden in Bethlehem. Maar ik laat me graag door CvW corrigeren.
smile.gif

Inderdaad. Een Doopsel van begeerte ontken ik ook niet en kan ik als volgt onderbouwen.

Mar 16,16

Wie gelooft en zich laat dopen, zal behouden worden, maar wie niet gelooft, zal veroordeeld worden.

Hier zie je dat geloven cruciaal is en niet de doop.

Doopsel in het bloed zie ik alleen nog niet zo op dit moment. Wat bedoel je met 'HH'?

Die Joodse kinderen hebben volgens mij weinig met de christelijke doop te maken. Zij waren gewoon gerechtvaardigd, omdat hun Joodse ouders kinderen van Abraham waren en gerechtvaardigd waren door geloof. Doordat deze Joodse kinderen besneden waren op grond van het geloof van de ouders, voldeden ze daarmee ook aan de wet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Trouwens het hebben over pseudo christenen wie zijn ze wel om dat te kunnen en zeggen,hebben het recht niet totaal niet.

Touché, Sacerdos!

Ben het met je eens.

Zo hoe ik het begrepen heb, kunnen we alleen maar bepalen wie onze broeders zijn aan de hand van hun werken.

Ik had nooit gedacht dat we ook mochten bepalen dat iemand ongelovig of afvallig is.

Ieder bepaalt dat voor zichzelf. En als gelovigen onder elkaar zouden we kunnen onderzoeken of we mekaar liefhebben (of onderzoeken hoeft niet eens dat ga je vanzelf wel zien).

Mochten we ontdekken dat er gevallen van onderlinge haat zijn, kunnen we tot vermanen overgaan, maar volgens mij kun je niet zomaar zeggen dat iemand niet gelooft (of dat hij haat), dat kun je diegene beter zelf laten zeggen. Als de één iets over de ander bepaalt, is het gelijk aan oordelen.

(ik snap ook niet waarom er hier mensen definitief van het forum verbannen worden verbaasd.gif )

In uitzonderlijke gevallen kan een gemeente eventueel gezamelijk beslissen om een lid uit de gemeente te plaatsen vanwege grove zonden, maar dat doet de gemeente dan om hem aan de duivel over te leveren zodat zijn ziel in de dag van het oordeel gered mag worden.

Dus ook al zet je een broeder uit de gemeente om als gemeente de rest van de leden te beschermen tegen verdere besmetting van bepaalde grove zonden, dan nog blijf je hem als gemeente als een broeder zien, want van de Gemeente (met hoofdletter) blijft hij een lid zolang hij in de liefde van Christus blijft.

Er is in de liefde geen vrees. Wie van God houdt, weet ook dat hij behouden is voor de eeuwigheid.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid