Spring naar bijdragen

donniedark

Members
  • Aantal bijdragen

    233
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Over donniedark

  • Rang
    CrediGup

Contact Methods

  • MSN
    bobb_by@hotmail.com

Profile Information

  • Interesse
    filosofie
  • Beroep
    student
  1. donniedark

    Twijfel!

    twijfelen lijkt me nogal vreemd als je gedoopt bent. je hebt dan namelijk de heilige geest.
  2. donniedark

    pseudo christenen

    Quote: Op zondag 04 januari 2009 21:39:57 schreef Sacerdos het volgende: Nu komt Hans Stolp weer om de hoek kijken,een afvallige dominee die als dominee het beter weet en zich verkocht heeft aan het nieuwe tijds denken ik vraag me af waar die splinter zit.
  3. donniedark

    pseudo christenen

    een proces is een evolutie. god is dus zelf een proces, en geen begin. En dat het geen christelijk godsbeeld is maakt me feitelijk niets uit. Jezus noemde god liefkosend abba, wat pappa betekent. Dit deed hij gewoon met een knipoog, net als ik dat doe.
  4. donniedark

    pseudo christenen

    Quote: Op zaterdag 03 januari 2009 00:45:52 schreef Olorin het volgende: Maaruh, stel nou dat God de grote architect is van alle natuurlijke processen en niet een ondergeschikte er van is? hier ontproppen zich onoplosbare problemen. Want als dit het geval was zijn er geen redenen waarom er uberhaubt een proces bestaat. God is per definitie een ondergeschikte van de ondergeschikte; god is een creatie van creatie.
  5. donniedark

    pseudo christenen

    Quote: Op zaterdag 03 januari 2009 00:21:53 schreef Machiavelli het volgende: [...] Zijn er überhaupt argumenten die jij zou accepteren? Deze--> de mens is nog niet in staat om Jezus/God waar te nemen. Het is zo'n fijne stof waardoor het materieloos is en voor ons niet zichtbaar. Net zoals de ontwikkeling van de mens een enorme tijdeenheid vereist, door evolutie. Zou dit hier precies dezelfde structuur kunnen hebben. De mens ziet nu wat we nu zien (duh). Maar dit bewustzijn kan zich weldegelijk evolueren. Ook God kan dit proces niet in een dag bewerkstelligen. Ik hecht meer
  6. donniedark

    pseudo christenen

    Quote: Oh heel simpel, het getal der heidenen is nog niet vol, daarna komt het volk Israël nog tot bekering en daaaaaarna komt de wederkomst pas. Daarnaast vraag ik me af of wij mensen een reden moet gegeven voor iets wat God zelf wel kan beslissen. Kansloze redenering. Het biedt nog niet eens een mogelijkheid om middels retoriek te volstaan. Wel, alle mogelijke argumenten die moreel/onvolledigheid bevatten zijn kansloos ter verklaring. Dit zijn typische pseudo argumenten. Die verzinnen mensen ter verklaring van de ontbreking der wederkering.
  7. donniedark

    pseudo christenen

    Klopt ja, als je de eeuwigheid als beginsel stelt kan je nergens tijd aan relateren. Maar wij herkennen weldegelijk een tijd als mens, ook al mocht hier geen waarde aan zitten. Maar toch zou je denken dat er geen redenen te bedenken zijn waarom een dergelijke wederkomst überhaupt op zich zou laten wachten, tenzij...
  8. donniedark

    pseudo christenen

    nu begint het leuk te worden;-) want vertel eens, wat is de reden dat deze schouwing al 2000 jaar op zich laat wachten?
  9. donniedark

    pseudo christenen

    is het volgens jou redelijk?
  10. donniedark

    pseudo christenen

    Quote: Op vrijdag 02 januari 2009 22:51:27 schreef Harm-Jan het volgende: Dus niet. Jezus Christus is de Incarnatie van God de Zoon en Hij is naar zijn Goddelijke én Menselijke natuur in de Hemel en zal ook op die manier op 'de Wolken Des Hemels' weer terugkomen. Jezus op een vliegende wolk? Dat lijkt me onwaarschijnlijk.
  11. donniedark

    pseudo christenen

    Klopt maar nog even dit omdat ik zo nieuwsgierig ben : hoe wordt er in het Christendom gedacht betreffende Jezus' wederkeer naar de aarde? Door middel van een reincarnatie?
  12. donniedark

    pseudo christenen

    Oke, ik denk dat je op een fysische wederkeer lang zult moeten wachten. Een bewustzijns evolutie valt trouwens ook makkelijker te verklaren.
  13. donniedark

    pseudo christenen

    Quote: Op vrijdag 02 januari 2009 21:00:38 schreef Bonaventura het volgende: en neo-gnostische bewegingen in een aparte categorie heeft ingedeeld, een categorie waar dhr. Stolp wel binnenpast. De Christenen geloven dat Jezus Christus als zijnde een fysische gedaante zal wederkeren op aarde. De esoterische/gnostische traditie geloofd ook dat Jezus Christus op aarde zal wederkeren. Niet als een fysische gedaante maar als een geestelijke. Want de Christus geest in een ieder, zal zich dan ontwakenen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid