Spring naar bijdragen

Wie wint, wie zou je willen dat wint?  

  1. 1. Wie wint, wie zou je willen dat wint?

    • McCain wint, McCain moet winnen
      6
    • McCain wint, Obama moet winnen
      7
    • Obama wint, Obama moet winnen
      18
    • Obama wint, McCain moet winnen
      1


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 140
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

[...]

Dus jij geloofd echt dat McCain gaat winnen?

Waar baseer je dat op dan?

Nee, dat geloof ik niet. Ik geloof dat een Obama-presidency een fors aantal mensen zal teleurstellen.

Wel goed lezen.


Samengevoegd:

Quote:

Ah, die ambiguïteit ook altijd.

Ik had mij niet gerealiseerd dat 'obama presidency' ook uitgelegd kon worden als vier jaar McCain. My bad.

Link naar bericht
Deel via andere websites

In elk geval is er wel kans dat er herrie in de tent komt. Wint Obama, dan zijn er wel een aantal heel ongezellige racistenclubjes die zo hun maatregelen willen nemen (de eerste moordaanslag is al verijdeld). Wint McCain, dan zouden er rellen kunnen komen in de steden door vooral de Afro-Afrikaanse gemeenschap. Zeker omdat Obama nu zo comfortabel voorstaat en een overwinning van McCain daardoor wel érg verdacht zou zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Ik had mij niet gerealiseerd dat 'obama presidency' ook uitgelegd kon worden als vier jaar McCain. My bad.

Ik bedoelde dat het gelezen kan worden door sommigen als 'de kans dat hij president zal worden', of 'de kwaliteit van het presidentsschap'.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik laat me van alle kanten inlichten over de presidentsverkiezingen en kan me echt niet aan de indruk onttrekken dat Obama meer op standpunten campagne voert dan McCain, die te veel bezig is met laster, bangmakerij, en de "guilty by association" taktiek.

Die 'laster' is overigens voor een deel ook terecht, zijn associaties met oa. Ayers zijn ook dubieus en zouden in een normale periode ook weldegelijk effectief zijn. Probleem voor McCain wat dat betreft is dat hij nu campagne moet voeren tijdens een crisis.

Quote:

Die vaststelling staat los van mijn verdere opinie over de standpunten. Als ik pro-McCain was zou ik enorm balen van de manier waarop hij en vooral Sarah Palin campagne voeren.

I agree.

Quote:

Dominee Wright, William Ayers en nu een of andere Palestijn worden aangevoerd om de suggestie te wekken dat Obama staatsgevaarlijk is. Dat gaat helemaal nergens over.

Associaties met mensen met radicale standpunten, anti-Amerikaanse sentimenten en een terroristisch verleden lijken mij vrij relevant voor iemand die President gaat worden van de Verenigde Staten van Amerika. Het zegt wat over de man en zijn beoordelingsvermogen. Koppel dat aan onhandige uitspraken van Michelle Obama en dan gaat het weldegelijk ergens over.

Quote:

Het is echt jammer dat de Republikeinen het niet wat meer gooien op inhoudelijke tegenargumenten. Ze leggen vooral uit waarom Obama een ramp is, terwijl Obama de nadruk legt op het inhoudelijk alternatief dat hij biedt voor het beleid van Bush.

Dat komt doordat niemand enthouisast is over McCain en zijn plannen niet echt fantastisch zijn, maar Obama zou erger zijn. Zeker omdat hij met het nieuwe congres vrij spel zou krijgen.

Quote:

Als Obama een slecht plan heeft, en dat vindt McCain, focus dan daarop zou ik zeggen, en leg vooral uit waarom je eigen plan beter is. Je ziet ook dat de huidige manier van campagne voeren de kiezer in de VS niet echt aanspreekt.

Maar dat maakt het niet minder efficient, tot een poosje terug leek McCain aardig terug te komen. helaas kregen we toen een crisis.

Quote:

Overigens Mach: vergeet niet dat ook rechts Nederland pro-Obama is.

By and large ja, maar ik heb het idee, onderbuikgevoelens en volstrekt niet wetenschappelijk verantwoorde waarneming enzo, dat de verwachtingen daar een stuk minder hooggespannen zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik had ook begrepen dat de presidentskandidaten niet zozeer campagne voeren om kiezers van de andere partij naar de eigen partij te lokken, maar vooral hun eigen achterban willen prikkelen om überhaupt te stemmen. Dus iemand als McCain wil niet Obama-stemmers overtuigen, maar wil ervoor zorgen dat zijn eigen stemmers ook daadwerkelijk naar de stembus gaan.

Vanuit dat licht bezien is het niet zo vreemd dat in Amerikaanse verkiezingscampagnes het zwartmaken en lasteren al veel gewoner is dan in Nederlandse campagnes. Want de presidentskandidaten voeren dus vooral campagne voor degenen die toch al hen als president zien. Alleen moet er natuurlijk wel gestemd worden en in Amerika is de opkomst bij het stemmen nogal laag. Hele volksdelen stemmen simpelweg niet.

Door nu de tegenstander flink zwart te maken, hopen de kandidaten dat hun achterban alsnog naar de stembus holt. Dat het zwartmaken voor tegenstemmers totaal niet helpt is dus geen probleem; zij vormen de doelgroep tóch niet. Dat is dus al een heel ander verhaal dan in Nederland, waar de partijen vooral de zwevende kiezer willen overtuigen van hun plannen en doelen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Sjaloom Dostojevski,

Ik had begrepen dat in Amerika de opkomst bij verkiezingen verhoudingsgewijs nog lager is dan in Nederland. Dat er een hele grote groep Amerikanen is die bijvoorbeeld best wel Obama als president willen zien, maar niet naar de stembus gaan. Dat kan om verschillende redenen zijn: geen tijd, wantrouwen in de politiek, dat soort dingen. Vooral de Afro-Amerikaanse gemeenschap schijnt lastig naar de stembus te krijgen, vooral vanwege de vaak schrijnende armoede in die gemeenschap.

Daarom heeft het denk ik voor een presidentskandidaat niet zoveel zin om tegenstanders te overtuigen. Dat lukt hem toch niet. Beter kan hij daarom zijn achterban naar de stembus lokken. En dat doe je door je ideeën aan de man te brengen, maar vooral ook te laten zien wat de consequenties zijn van niet stemmen: de tegenkandidaat mogelijk als president. En hoe verschrikkelijk dat dan wel niet zou zijn, daar gaan de campagnes dus ook over.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

"Dubieus", maar ook daarover wordt nog verschillend gedacht.

Natuurlijk wordt daar verschillend over gedacht. Er zijn ook nog mensen die de Weatherman helden vinden.

Quote:

En het gekke is nog wel: eerst wilde McCain er niet aan en was het alleen Palin die overal "Ayers!" riep. Nu lijkt het er steeds meer op dat het fout gaat, en omarmt McCain toch ook maar dit soort argumentatie.

Alles wijst erop dat dit echt weinig voorstelt.

Agree, Ayers an sich stelt niet vreselijk veel voor, maar icm. andere figuren schildert het niet een vreselijk optimistisch plaatje.

Quote:

Die uitspraken van Michelle Obama ben ik alweer vergeten, sorry.
knipoog_dicht.gif

'dit is de eerste keer dat ik trots ben op Amerika' e.d.

Quote:

Maar goed, er zijn "associaties", vooral héél indirect en vrij weinig-zeggend over wie de presidentskandidaat Obama is.

Het zegt weldegelijk wat over hem. Het feit dat hij zich, vrij kritiekloos, heeft omgeven met figuren als Frank Davis, Wright en zijn echtgenote zegt weldegelijk wat over hem. Stellen dat het gedachtengoed van mensen die hij als mentor beschouwde, die invloed hebben uitgeoefend op zijn wereldbeeld weinig-zeggend is komt mij vrij vreemd voor.

Het feit dat hij zich in Dreams of my Father voornamelijk lijkt te identificeren met een alcoholische vader en niet-amerikanen voornamelijk op basis van ras stelt mij niet echt gerust.

Quote:

Het probleem van dit alles is dat zelfs als je heel kritisch kijkt naar Obama en zijn standpunten en hoe hij zich profileert als persoon: je kunt hem onervaren noemen, je kunt zeggen dat zijn ideeën slecht zijn, maar staatsgevaarlijk of zoiets, dat is hij simpelweg niet.

Als zijn ideeen slecht zijn of gevaar opleveren voor de Verenigde Staten is het dan niet legitiem om te stellen dat hij staatsgevaarlijk is?

Quote:

Daarnaast... wat mij meer zorgen baart is de keuze voor Palin als running mate van McCain. Dát zegt nou echt iets over iemands beoordelingsvermogen. Hij kiest iemand die hij amper kent, nooit had ontmoet, die nu als een overduidelijk veel te onervaren ongeleid projectiel overal doorheen dendert.

Dat is wat meer dan zomaar een paar "associaties".

Niet echt, al baart Palin mij ook zorgen, evenals het ongeleide projectiel met een te grote waffel Biden dat doet.

Quote:

Ik denk dat jij dan moeite hebt om in Nederland een partij te vinden om op te stemmen. Wat ik altijd begrijp is dat Obama ongeveer het beleid van de VVD voorstaat.
knipoog_dicht.gif

Als ik mij slechts zou beperken tot economische isseus zou je gelijk hebben. Mijn blikveld is echter breder. Het feit dat zijn eerste prioriteit als president het doorheen jagen van een verregaande abortuswetgeving zou zijn baart mij grote zorgen, het vooruitzich van een zware liberal op de Supreme Court, zijn education plannen evenals zijn onervarenheid en het vooruitzicht van het ontbreken van enige oppositie van betekenis.

Quote:

Verder telt economie nu eenmaal heel zwaar op dit moment. Kan ook eens geen kwaad denk ik, als je ziet hoe de economie in de VS in elkaar zit dan lijkt het een karikatuur van onze Nederlandse economie. Obama wil het staatsbudget sluitend krijgen en de belasting verlagen voor iedereen die onder de 250.000 dollar per jaar zit. Klinkt niet bijster links vind ik. McCain schijnt op economisch vlak zwak te zijn. Obama is dat zo te zien niet. Dus stel dat Obama wint, dan heeft hij misschien zelfs op de inhoud McCain verslagen. En dan is de waarde van het Amerikaanse systeem (wat ik best prima vind) toch weer bewezen.

McCain is op economisch gebied ook niet bijzonder sterk, maar hij zal minder een big spender zijn als Obama en zal, doordat hij met een democratisch congres moet samenwerken, redelijk in the middle ground blijven.

Quote:

Dat is wel zorgwekkend idd. Maar misschien is een Republikeinse president die totaal vleugellam is door een congres met een forse Democratische meerderheid, nog wel slechter in deze tijden.

Maar het idee dat hij vleugellam zou zijn is niet erg waarschijnlijk. Clinton was dat met een republikeins congress ook niet en McCain heeft een heel behoorlijke record als het gaat om samenwerking.

Quote:

Wees blij dat die crisis nu komt. Die heeft tenminste laten zien dat McCain daar totaal geen antwoord op heeft. Stel dat we dat pas hadden ontdekt ná 4 november...

Totaal geen antwoord is niet waar, een onvoldoende antwoord klopt, maar ook Obama heeft dat niet.

Quote:

Mwoah, ik denk dat de liberale hartjes echt kloppen voor Obama hoor, zeker omdat hij in een paar van z'n ethische standpunten echt liberaal is. Liberalen en socialisten hebben allebei reden om Obama-geil te zijn.

Dat klopt, al geloof ik dat je op een VVD-bijeenkomst niet dezelfde kritiekloze acceptatie en adoratie zult vinden als in PvdA kringenknipoog_dicht.gif.

En begrijp mij goed; mijn keuze voor McCain is voornamelijk een keuze voor the lesser of two evils.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid