Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 553
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

van een ander forum bij iemand bij wie die wel wou laden...

Quote:
Op 27 maart 2008 20:09 schreef Mark het volgende:

Wat een tegenvallende film zeg

Niks nieuws, geen inhoudelijke of inzichtelijke punten die iets toevoegen aan het al jarenlang gaande debat, zeer selectieve en uit de context getrokken fragmenten en beelden die puur en alleen bedoeld zijn om te provoceren en te schokken. Zwaar, zwaar teleurstellend. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.

Ik zou met gemak een bijna identieke film kunnen maken met het Christendom als onderwerp: gewoon een stel leuzen uit het oude testament, beelden van amerikaanse militairen in Irak met een kruisje om de nek, TV-dominees in Amerika, en wat anti-homosexualiteit en -abortie protesten, voila.

Tjonge jonge, was hier nu alle ophef over? Bah. Wilders slaat hiermee echt de plank heel zwaar mis.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

't is jammer dat youtube een limit van 10 minuten heeft, anders had ie daar in 1x opgezet kunnen worden..
mondhouden.gif

Is dat zo? Ik heb namelijk weleens filmpjes op YouTube gezien die wel zo'n vijftig minuten duurden. Zoals de registratie van deze

. Dus dan zou Fitna er toch ook ruimschoots op moeten passen...
Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik vind het een slimme film.

Hij is ongenuanceerd in zekere zin,

maar aangezien hij bestaande beelden gebruikt en zelf niet in beeld is, denk ik dat er weinig in zit waar we commentaar op kunnen hebben, terwijl het toch duidelijk zijn boodschap verkondigt.

En afgezien van of je het met hem eens bent (wat ik dus absoluut niet ben, dat vooropgesteld) de film is een nette film m.i.

En dat ie volgens velen tegenvalt heeft voornamelijk te maken met de sensatie zoekende medemens.

De film is gehyped door de media en de publieke opinie. En nu er eigenlijk maar weinig schokkends gebeurt valt ie ineens tegen.

Denk dat de hype nu heel snel voorbij is en dat we over gaan tot de orde van de dag...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mattijs, je hebt helemaal gelijk, het is een onwijs slimme film.

Wat een gruwelijke beelden zeg, he bah. Maar ik moet zeggen, ik snap Geert Wilders wel, en ben het niet altijd met hem eens,....maar ik ben zo blij dat iemand iets roept. En hij roept niet altijd onredelijke dingen, wat hij vandaag op het nieuws zei; 'Ik heb niets tegen moslims, alleen tegen deze religie'. Prima, zoveel mensen hebben ook wat tegen katholieken maar wij reageren ook niet zo. We zeggen dat we het niet leuk vinden, we slaan geen mensen in elkaar en vernielen geen moskees.

Wilders heeft een punt hier, het is niet zo alsof hij alles heeft lopen fotoshoppen.

Het is zeker een hype. Ik weet niet hoe snel die voorbij zal zijn, though we hebben er lang op gewacht dus misschien zullen we het er ook wel lang over hebben.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Is dat zo? Ik heb namelijk weleens filmpjes op YouTube gezien die wel zo'n vijftig minuten duurden. Zoals de registratie van deze
. Dus dan zou Fitna er toch ook ruimschoots op moeten passen...

Oude accounts (voor die regel inging) kunnen dit, en speciale accounts die toestemming hebben kunnen dit.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb 'm net gekeken. Ik vond het geen geweldige film, slecht vond ik 'm ook niet. Ik had iets radicalers verwacht dan dit. De kwaliteit was ook evengoed iets wat ik zelf ook wel had kunnen maken met de hulp van YouTube. Maargoed, de moslims zullen wel boos worden over de scheur in de Koran dan over de rest van de film. Morgenvroeg maar even het nieuws bekijken. Mijn aartsvivaal Mark Rutten heeft het overigens aardig verwoord:

Quote:
De film van Geert Wilders is een gemiste kans, vindt VVD-leider Mark Rutte. "Hij heeft nu een miljoenenpubliek dat hij had kunnen gebruiken voor het presenteren van oplossingen voor problemen met de radicale islam en integratie. In plaats van iets constructiefs heeft hij oude beelden van terroristische en criminele daden laten zien." Volgens Rutte moeten parlementariërs geen oude archieven lichten, maar aan de slag om de problemen op te lossen. "Daar worden we tenslotte voor betaald."

Bron.

Ik ga wachten tot RawRanX iets gaat zeggen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Van diezelfde bron:

Protestantse kerk

De film Fitna van Geert Wilders geeft geen eerlijk beeld van de islam. De PVV-leider suggereert dat terreur het algemene beeld van die godsdienst is en gaat eraan voorbij dat er binnen de islam een stevige discussie over de uitleg van teksten uit de Koran plaatsheeft. Dat is de reactie van secretaris-generaal Bas Plaisier van de Protestantse Kerk in Nederland op de film van Wilders. Plaisier bevindt zich in Caïro, waar hij als leider van een delegatie van moslims en christenen de Egyptenaren uitleg gaf over de religieuze en maatschappelijke verhoudingen in Nederland. Wilders' film biedt volgens Plaisier "een geweldige vertekening" van de werkelijkheid met zijn suggestie dat de islam Europa en dus ook Nederland onder de voet dreigt te lopen.

Hoe verloopt het eigenlijk met de missie van de PKN naar Egypte om de moslims aldaar te vertellen dat niet elke Nederlander de film steunt?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik hoorde dat men een kort geding tegen de film wil gaan aanspannen. Maar ik vraag mij af waarop zij dat kort geding baseren. Er wordt niks nieuws verteld, en je kunt het beledigend en of generaliserend vinden, maar er niks strafbaars aan.

Quote:
In de film Fitna van Geert Wilders is geen sprake van godsdienstdiscriminatie of aanzetten tot haat. Strafrechtdeskundige Henny Sackers van de Radboud Universiteit in Nijmegen zei dat "de film ook in strafrechtelijk opzicht goed geregisseerd" is. Sackers antwoordt een stellig 'nee' op de vraag of een eventuele vervolging zou slagen voor de strafrechter. En mocht het er toch ooit van komen, dan zou de vervolging stranden op (Europese) regelgeving rond de vrijheid van meningsuiting, meent Sackers. Het achter elkaar zetten van fragmenten en uitspraken van anderen vindt Sackers behoorlijk suggestief. "Maar ik kan hem er niet op betrappen dat hij op de man speelt in plaats van op de bal."

(Bron hierboven)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

@ArjenV: Ik denk dat ze geen enkele kans maken met die strafzaak, ben het helemaal met Sackers eens
widegrin.gif

Ik denk dat het dreigen met een strafzaak ook meer de media-aandacht opzoeken is.

Niet in Nederland, in ieder geval. Daar kennen we dat grappige gedoe genaamd 'vrijheid van meningsuiting'.

Ik hoop dat de film van Ehsan Jami dan wel nuttig is...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ach het viel idd allemaal wel mee, maar het zijn allemaal kanten van de islam die wat meer aandacht verdienen. overigens is het 12-0 voor wilders, want alle walgelijkheid in de film is door en voor bepaalde moslims mogelijk gemaakt. Kunnen de korte lontjes en lange tenen zichzelf aan gaan klagen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Film bekeken... muziek was wel aardig.

Verder speelt Wilders in op de angst die er al een behoorlijk inzit bij veel mensen, zet zo bevolkingsgroepen tegenover elkaar door excessen binnen de islam m.b.v. overal vandaan geplukte Koranteksten te verdedigen.

Betere oplossing is het stimuleren van contextuele interpretatie van de Koran bij moslims (om maar wat te noemen).

Gelijk heeft hij (beelden spreken voor zich), maar wat hij ermee wil bereiken..... (zucht) nooo.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Film gezien. En het één en ander over gehoord. Over fouten die erin zitten, koranverzen die niet worden afgemaakt en over een chagrijnige Deense striptekenaar, omdat zijn spotprent zonder zijn toestemming wordt misbruikt in het filmpje. Kortom, al genoeg herrie en dan hebben we het nog niet eens over de inhoud. Komt op mij toch wel wat amateuristisch over, trouwens. Ik bedoel, als student kun je daar misschien nog eventueel mee wegkomen, maar als politicus? Nee toch?

En die inhoud? Tja, het is gewoon het oude verhaaltje: men neme een opruiende citaat uit de Koran en verbinde daar een zwik gruwelijkheden aan. Dramatische muziek eronder en daarna de boodschap: zo gaat Nederland ook worden, beste mensen! Het selectief versnijden naar je eigen visie is een eeuwenoude techniek en bij elke journalist en communicatiedeskundige welbekend.

Zulke filmpjes kun je natuurlijk ook over het jodendom en het christendom maken. Geen enkel probleem. Het is alleen wel nogal, ja voorbarig, om te beweren dat je zo in vijftien minuten een eeuwenoud samenstelsel van verschillende uiteenlopende tradities, culturen en theologische stellingen en ontwikkelingen kunt samenvatten. Maar ja, zo hebben we allemaal wel wat hè?

Bij het zien van Fitna dacht ik niet: wat zijn moslims toch vreselijke mensen. Ik dacht enkel: wat zijn mensen toch vreselijk. Fitna laat zien waartoe mensen in staat zijn als ze hun zin niet krijgen en de macht hebben hun zin op deze wijze door te drijven. Het laat de "gruwel der verwoesting" zien: de mens zelf, en niemand anders. Wees niet bang voor de islam, maar liever voor de mens. Als in de Schrift staat dat we enkel op God moeten vertrouwen, dan is dat niet zomaar een vrome uitspraak, zeg maar. Het is menens.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

nou heb hem nu voor de helft gezien en verder hoef ik niet meer te zien, word er een beetje misselijk van en ook verdrietig eigenlijk omdat ik weet dat er ook hele mooie dingen in de Islam te vinden zijn. Maar ik weet nu al dat mensen die alleen luisteren naar de media en niet verder onderzoek doen naar dingen, dit zondermeer zullen aannemen en een haat jegens de Islam krijgen en bang worden voor moslims etc... Kijk hier zeggen mensen misschien wel; niks nieuws enzo .. maar nu zullen heel veel mensen, ook die boeren dus die nog nooit een moslim hebben gesproken, die film waarschijnlijk gaan bekijken dus ik vrees dat het wel veel effect zal krijgen.. gelukkig is hij niet op tv geweest.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid