Spring naar bijdragen

Dwarrel

Members
 • Aantal bijdragen

  12.887
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

 1. Like
  Dwarrel reageerde op sjako in Oosters orthodoxe vriend, kindje op komst   
  @Dat beloof ik Onthou dat je op een Christelijk forum zit. Geen adviezen geven die tegen Christelijke principes indruisen. 
 2. Like
  Dwarrel reageerde op Olorin in Vertel hier waarom je stopt met het forum   
  De fase dat ik stop ben ik ontgroeid. Ik post, of ik post niet. Als ik jaren niet post, prima. Als ik daarna weer post ook prima. Ik ben niemand verantwoording schuldig waarom ik wel of niet post. Ik voel eveneens niet de motivatie om met veel bombarie mijn vertrek aan te kondigen. 
 3. Like
  Dwarrel reageerde op Michiel in Feedback moderatie DTS   
  Beter iets teveel opruimen en dan herstellen, dan wat rommel te laten staan waarover dicsussie komt wat afleidt van het feitelijke onderwerp.
 4. Like
  Dwarrel ontving een reactie van Thorgrem in Feedback moderatie DTS   
  De keuze is gemaakt omdat er enerzijds klachten van TS kwamen, maar ik ook vind dat er TS niet te veel beschermd hoeft te worden. #schipperen
  Anderzijds zijn posten die tegen het geloof schoppen onnodig. Punt of geen punt, het is in dat topic niet op zn plaats. Daarom het aanbod om over DTS te discussiëren in een algemeen nieuw topic. 
   
  Misschien ben ik beetje verroest in modereren, maar om nu meteen voor sektelid "uitgemaakt" te worden gaat me weer wat ver. Blijkbaar is het volk hier momenteel even anders als ik dacht...
  Zal vanavond weer verder kijken, moet nu aan den arbeid
 5. Like
  Dwarrel reageerde op Trajecto in Afscheid en nieuwe moderators   
  Dankjewel Thorgrem. Hopelijk gaat het lukken!
 6. Like
  Dwarrel reageerde op Robert Frans in Afscheid en nieuwe moderators   
  Goed om te horen dat er nieuwe aanwas is. Helaas verstoort dit natuurlijk ernstig onze plannen om Credible uiteindelijk te assimileren in de katholieke Kerk, maar ach.
  Nieuwe vissen Naeva, Sjako, Trajecto en Joost, veel succes met jullie nieuwe aanstelling, oude haai Thorgrem, bedankt voor je werk hier.
 7. Like
  Dwarrel reageerde op JoostG in crewlid stopt, nieuwe crewleden gezocht   
  Zijn ze

  De afhandeling laat, vanwege persoonlijke (en onverwachte) omstandigheden, helaas iets langer op zich wachten dan we gewild hadden maar we hopen deze week alles afgerond te hebben.
 8. Like
  Dwarrel reageerde op Naeva in Geloofsverhaal   
  In navolging op bernard 3 en Flash Gordon wil ik ook wel iets delen van mijn geloofs-verhaal. Ik heb er een tijdje over zitten dubben omdat ik niet zo goed weet wat ik kan schrijven, maar heb besloten maar gewoon te beginnen.
  Ik ben 32 jaar geleden geboren in een nest van twee heel lieve, gelovige ouders. Moeder musicus, van het stille type en met een grote belangstelling voor geloof en met name jodendom. Vader de vleesgeworden uitspraak 'we zijn op de wereld om elkaar te helpen'. Ik ben het tweede kind van vijf. Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik vrij serieus in het leven stond. Vrolijk, dat wel, maar erg bewust van mezelf, anderen en de grote vragen van het leven. Denkend en dromend. Ons gezin was lid van één van de vele takken van de protestantse boom (God, vergeef ons). Ik kan me niet herinneren dat ik als kind bijzonder aangetrokken werd door de kerk en het geloof. Ik ging naar de kerk, want dat moest. God speelde wel een rol, maar geen heel expliciete. Heel gezond voor een kind, volgens mij. Dat veranderde op den duur. Ik kan me nog precies het moment herinneren, oudjaarsavond 1996, dat ik me bewust werd van mijn sterfelijkheid. Dat ik bang werd. Een existentiële angst die ik heel lang met me mee heb gedragen, tot een moment waar ik later op kom. Ik heb trouwens altijd veel muziek gemaakt, dat is nog van betekenis.
  Het volgende dat ik me herinner is dat alles vrij makkelijk ging (school, vriendinnen, muziek), maar dat ik me raar voelde. Anders. Ook in de kerk. Ik had inmiddels wel door dat er iets "voor mij was" in de kerk, maar ik kon de verbinding tussen "het geloof" en mijzelf nog niet zo maken. In sociaal opzicht was het door mijn zelf ervaren raar-zijn ook niet zo boeiend. Rond mijn 14e/15e kwam daar een omslag in. Ik kreeg catechisatie van een dominee waar ik érg veel van geleerd heb en die me in mijn geloof zeker mee-gevormd heeft. Hij voedde mijn behoefte aan leren, snappen en verbanden zien. Ik denk dat zijn grootste verdienste was dat het geloof interessant voor me werd. Toen ik 17 was, kwam het belijdenis-doen ter sprake. Ik heb daar wel wat over getwijfeld, maar kan me nog goed herinneren dat ik op één of andere gemeenteavond was en dacht: ja, ik doe het. Ik wil hierbij horen. Zo gezegd, zo gedaan: op mijn 18e deed ik belijdenis in de kerk waar ik opgegroeid was. Van mijn godsbeeld in die tijd kan ik me niet zoveel meer herinneren. Het zal wel - mezelf kennende - eenvoudig, bloedserieus en een tikkeltje naïef zijn geweest. De angst bleef met vlagen de kop op steken.
  Nu wordt het leuker. Toen ik een jaar of 20 was, belandde ik namelijk *tadaaaa* op Credible. Het klinkt misschien een beetje sneu omdat het immers over een internetforum gaat, maar het heeft  een significante rol gespeeld in mijn persoonlijke ontwikkeling en geloof. Ten eerste omdat ik hier dingen kon delen die in real life een beetje gek of veelteserieus overkwamen. Ten tweede omdat het een leuke community was waar ik actief in kon zijn. Ten derde omdat ik mensen leerde kennen die... ja, hoe zeg je dat? Veel voor mij betekend hebben? Dat klinkt wat profiteerderig. Ik weet het niet. Waar ik mee kon optrekken. En die me hebben helpen ontdekken wie ik ben, wat ik geloof. Door heel persoonlijke gesprekken, dingen om over na te denken, confrontatie met mezelf. Ik kan niet goed omschrijven wat dat voor invloed heeft gehad, maar in elk geval: heel veel. Ik heb dat als een zegen ervaren.
  Toen ik 22 was, ben ik voor het eerst naar een klooster geweest. En dát is uiteindelijk een centraal punt geweest. Ik stapte binnen en dacht: dit is het. Er zijn er meer zoals ik, dit is mijn taal. Daar, en in het jaar daaropvolgend, ben ik keihard geconfronteerd met de existentiële angst waar ik het eerder over had. Het in de ogen zien daarvan was vreselijk, echt vréselijk. De hel. Maar tegelijkertijd, in die periode, heb ik iets gevonden wat ik zocht. God. Liefde. Leven. Eindelijk de dood kunnen accepteren en zelfs (bijna) omarmen. Het is gek, soms denk ik: eigenlijk geloof ik niets en twijfel ik aan alles, zoals iemand anders al eens geschreven heeft. Maar tegelijkertijd geloof ik ook zomaar alles, het hele arsenaal aan geloofswaarheden. Het is een taal. Door die taal kan ik met anderen communiceren over wat ertoe doet. Geloof is voor mij zoals muziek. Muziek is gewoon een verzameling klanken en is an sich betekenisloos. Het krijgt echter een betekenis voor mensen die het horen en begrijpen in muzikale zin. Andersom is geloof net als muziek een taal om vanuit míj gestalte te geven aan iets wat ik anders niet kan zeggen. Ik besef me dat dit een beetje raar klinkt voor veel mensen, want zeg ik dan dat ik het geloof "gebruik" en eigenlijk niet geloof? Ik denk het zelf niet, maar zou me die vraag wel kunnen voorstellen.
  Dus, wat geloof ik nu eigenlijk? Niks. Maar tegelijk: Ik geloof in God, Schepper en Vader. In Jezus, God zelf en tegelijk mens. Die in dezelfde kwetsbaarheid en eenzaamheid als ik geleefd heeft, gebroken is, gedood is en begraven is. En overwonnen heeft, opgewekt is en verheerlijkt is. En in de Heilige Geest, over wie ik eerlijk gezegd niks zinnigs kan zeggen. En in Maria, moeder, leven en liefde. En in de kerk, een sneue club van halfgare gelovigen die tegelijkertijd Heilig is en in gemeenschap met Hem leeft. En in de rest. Dat er in deze hele troosteloze boel toch niet één haar van mijn hoofd kan vallen zonder dat Hij het weet. En dat er schoonheid zit in de gebrokenheid. En dat we inderdaad op de wereld zijn om elkaar te helpen, zoals mijn vader zei. En dat het inderdaad helemaal niet zoveel zin heeft om erover te praten, zoals mijn moeder voordeed. En zo is de cirkel weer rond.
  (Ik vertel het nu enigszins chronologisch. In werkelijkheid verliep het natuurlijk veel chaotischer. Teruglezend staat er vooral ook heel veel níet. Maar het geeft een idee.)
  Vragen zijn €2,- per stuk. 
 9. Like
  Dwarrel reageerde op sjako in crewlid stopt, nieuwe crewleden gezocht   
  Ik heb me officieel opgegeven als moderator van dit mooie forum. Ik hoop dat ik het naar ieder tevredenheid zal uitvoeren, al besef ik dat dit soms niet gaat. Maar ik ga m'n best doen er wat van te maken!
 10. Like
  Dwarrel reageerde op JoostG in crewlid stopt, nieuwe crewleden gezocht   
  Even een update:

  Gisteravond hebben de huidige crewleden (Dwarrel, Rommel en ondergetekende) een constructief gesprek gehad over de toekomst van Credible. Intussen zijn de mensen die hebben aangegeven ons hiermee te willen helpen en die we geschikt achten als moderator via e-mail benaderd.

  Verder is de lijst met stafleden up-to-date gemaakt en is er een backup-admin, om Rommel te kunnen ontlasten met de (eventuele) taken die niet onder een moderator vallen.

  We wachten voor nu dus de reactie af van de eventuele nieuwe crewleden.

  Een update volgt zodra we meer informatie hebben!
   
 11. Like
  Dwarrel reageerde op Naeva in De teloorgang van een mooi forum   
  Sorry, ik zie nu dat ik helemaal niet op je antwoord heb gereageerd. In elk geval, wat je schrijft is 100% herkenbaar. Hopelijk zien we je toch nog eens terug zodra de boel weer wat beter op de rit staat (daar hoop ik eigenlijk nog steeds op).
 12. Like
  Dwarrel ontving een reactie van Lobke in crewlid stopt, nieuwe crewleden gezocht   
  ik snap die verwarring heel goed hoor, en de bijpassende frustratie ook. Crewleden worden wel gevonden voor mails/rapporten, maar behalve Thorgrem heb ik toch niemand gezien (in mail) die vraagt waarom er verder geen crewleden aanwezig waren. Dat is natuurlijk ook geen verplichting, maar dan ook geen negatieve invullingen graag  
  Via de digitale snelweg kun je tegenwoordig bijna iedereen vinden (desnoods via via), uiteindelijk is dat ook gelukt "achter de schermen". Nu de communicatie lijntjes weer open liggen hoop ik dat er voor de users weer wat duidelijkheid komt voor de voortgang/invulling van mod-team
   
   
 13. Like
  Dwarrel reageerde op Trajecto in crewlid stopt, nieuwe crewleden gezocht   
  Mocht er behoefte zijn dat ik ook wat help, neem dan contact met me op. Dat het lastig is mensen te vinden die moderatortaken willen doen is me bekend.
  Het zou jammer zijn als Credible verdwijnt. Een paar mensen die tijd en zin hebben om de zaken in goede banen te houden is wel nodig om te voorkomen dat het steeds blijft bij wat gehakketak en verstoring van een draad die interessant zou kunnen worden maar die de grond in wordt geboord; door basiszaken opeens op losse schroeven te zetten, bijvoorbeeld.
 14. Upvote
  Dwarrel ontving een reactie van Lobke in beetje informatie en een vraagje :)   
  Hallo allemaal
  Even een berichtje vanuit mij. Tijd voor een kijkje achter de schermen.
  Sinds Thorgrem heeft aangegeven te willen helpen als crewlid heb ik Credible even helemaal los gelaten, grotendeels vanwege privé omstandigheden. Via Telegram heb ik af en toe wel contact met hem gehad maar credible.nl bleef afgesloten. Daarnaast wel meer als eens geprobeerd om contact te leggen met onze admin.
  Sinds Thorgrem heeft aangegeven te gaan stoppen als crewlid heb ik die pogingen wat verbreed, zonder resultaat.  Deze radiostilte is, na controle, inmiddels vanaf de zomer ’17. Zonder communicatie met de admin valt er niks te regelen voor de moderatie. Het neerleggen van taken of ze juist willen invullen gaat dus (momenteel) niet. Via app, contactformulier en werkmail krijg ik geen contact met admin. Via facebook geen contact met admin (ook niet via zijn vrouw). Vandaag heb ik Tucker en Joost gesproken, die hebben ook vanaf de zomer niks meer vernomen.
   
  Dit bericht heeft 2 functies. Als eerste een beetje inzicht geven hoe het er voor staat.
  Ten tweede: is er iemand hier die persoonlijk contact heeft met admin? Via facebook, mail, andere fora, app?
   
  Vriendelijke groetjes
  Dwarrel
 15. Upvote
  Dwarrel reageerde op Peter79 in beetje informatie en een vraagje :)   
  Is de admin dezelfde Rommel als van www.setfire.nl?
  Misschien proberen via moderator van dat forum?
 16. Upvote
  Dwarrel ontving een reactie van Thorgrem in beetje informatie en een vraagje :)   
  Hallo allemaal
  Even een berichtje vanuit mij. Tijd voor een kijkje achter de schermen.
  Sinds Thorgrem heeft aangegeven te willen helpen als crewlid heb ik Credible even helemaal los gelaten, grotendeels vanwege privé omstandigheden. Via Telegram heb ik af en toe wel contact met hem gehad maar credible.nl bleef afgesloten. Daarnaast wel meer als eens geprobeerd om contact te leggen met onze admin.
  Sinds Thorgrem heeft aangegeven te gaan stoppen als crewlid heb ik die pogingen wat verbreed, zonder resultaat.  Deze radiostilte is, na controle, inmiddels vanaf de zomer ’17. Zonder communicatie met de admin valt er niks te regelen voor de moderatie. Het neerleggen van taken of ze juist willen invullen gaat dus (momenteel) niet. Via app, contactformulier en werkmail krijg ik geen contact met admin. Via facebook geen contact met admin (ook niet via zijn vrouw). Vandaag heb ik Tucker en Joost gesproken, die hebben ook vanaf de zomer niks meer vernomen.
   
  Dit bericht heeft 2 functies. Als eerste een beetje inzicht geven hoe het er voor staat.
  Ten tweede: is er iemand hier die persoonlijk contact heeft met admin? Via facebook, mail, andere fora, app?
   
  Vriendelijke groetjes
  Dwarrel
 17. Upvote
  Dwarrel reageerde op Naeva in crewlid stopt, nieuwe crewleden gezocht   
  Ok, wanhoopspoging: als niemand wil modereren dan wil ik het af en toe wel doen. Ik kan niet beloven dat ik elke dag actief ben, maar iets meer dan de huidige crew excl. Thorgrem moet wel lukken.
  1 voorwaarde: er moet nog wel minstens één iemand anders actief zijn met wie ik het enigszins kan vinden.
 18. Upvote
  Dwarrel reageerde op Thorgrem in Waar is iedereen?   
  Fijn dat jij iig weer terug bent. Je bent van harte welkom. 
  Fora zijn in deze Facebook tijd minder populair. We hebben technische problemen gehad waardoor het forum er een tijdje uit was. En we hebben wat problemen met bepaalde users gehad die hun best deden om zoveel mogelijk mensen weg te jagen. 
  Die problemen liggen nu achter ons en we zijn in rustiger vaarwater gekomen. Nu is het tijd om weer op te bouwen.  
 19. Upvote
  Dwarrel ontving een reactie van Lobke in Moderatie druk teveel eigen stempel   
  Even een mening van achter de schermen, sinds Thorgrem crewlid is geworden heb ik welgeteld 4 rapporten in de mail gehad. Dat ipv 4 per dag
  Thorgrem overlegt met ons en vraagt hulp waar nodig. Zolang er geen rapporten binnenkomen gaat het kennelijk goed, anders gebruiken de users die functie wel!
  Feedback geven is altijd goed, en anders is er altijd nog plek in de crew 
  (btw. Nu we met eigen naam modereren heb je altijd kans dat het lijkt dat een mod-ingreep "een persoonlijke mening" heeft...)
 20. Upvote
  Dwarrel ontving een reactie van Thorgrem in Moderatie druk teveel eigen stempel   
  Even een mening van achter de schermen, sinds Thorgrem crewlid is geworden heb ik welgeteld 4 rapporten in de mail gehad. Dat ipv 4 per dag
  Thorgrem overlegt met ons en vraagt hulp waar nodig. Zolang er geen rapporten binnenkomen gaat het kennelijk goed, anders gebruiken de users die functie wel!
  Feedback geven is altijd goed, en anders is er altijd nog plek in de crew 
  (btw. Nu we met eigen naam modereren heb je altijd kans dat het lijkt dat een mod-ingreep "een persoonlijke mening" heeft...)
 21. Upvote
  Dwarrel reageerde op Devootje in Wat een mooi forum!   
  Wat een mooi forum!
  Mag toch ook wel gezegd worden?
 22. Upvote
  Dwarrel ontving een reactie van Lobke in Muziek topic   
  sterkte lobke
 23. Upvote
  Dwarrel ontving een reactie van Lobke in Creativiteit in christelijke denkwereld.   
 24. Upvote
  Dwarrel ontving een reactie van Maria K. in Creativiteit in christelijke denkwereld.   
  Verplaatst naar Vrij tijd ipv Fotoboek 
 25. Upvote
  Dwarrel ontving een reactie van Selahrocks in Geen moderatie meer?   
  fijn om te  zien dat we "gemist" worden, jammer dat er meteen een gesprek op negatieve toon gevoerd word...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid