Spring naar bijdragen

Devootje

Members
 • Aantal bijdragen

  375
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Devootje

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  -wel- EN -niet- gelovig

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik merk dat ik altijd heb geprobeerd "het goed te doen". Ik merk dat dat teveel gevraagd is, omdat ik tekortschiet, misschien niet eens weet wat goed is en wat niet goed, en dat ik zondig ben. Ik merk dat, doordat ik Christus niet aangenomen had als mijn verlosser, ik de consequenties van mijn falen gepresenteerd kreeg. Ik heb dus Christus nodig om mijn zonden te betalen.
 2. Hallo vredestichter, Ik weet er vrijwel niets over. Ik gebruik Christus als axioma voor mijn overdenkingen. Je moet wel minstens één basis hebben van waaruit je redeneert. Dat is dan denk ik gelijk de reden waarom ik Jezus nodig heb. Je kunt het als volgt zien: elke bewering wordt bewezen vanuit redeneringen die waar zijn bewezen of axioma's. Als je geen axioma hebt, kun je geen enkele bewering afleiden. Hoe het precies werkt kan ik zo even niet uitleggen. Maar je vraag staat in mijn mentale wachtrij. Devootje.
 3. Ja gaat goed dank je. Wel heel moe en vergeetachtig van de medicatie waar ik ook dik van word. Ik had ook vit. D tekort. Ik heb apneu en COPD en slaap daarom niet zo goed. De woonomgeving is lawaaierig en er komt rook binnen van schoorstenen. Om maar een paar dingen te noemen. Mijn bedoeling is te verhuizen maar daar heb ik geen geld en energie voor. Misschien dat het dit jaar nog lukt. Overigens ben ik geen atheïst meer. Ik ervaar God erg duidelijk in mijn leven. God bestaat gewoon. En ik geloof dat Jezus kwam om mij de verlossen.
 4. Hoe weten we dat Jezus "de waarheid" sprak? Is alles wat jij zei waarheid? En waarom? Volgens mij ligt de waarheid ergens waar je steeds naast grijpt! Ik zie wel een probleem als je niet zeker kunt zijn van je liefde: liefde is wel altijd waar. Bedoel je het zo?
 5. Opmerking: inmiddels ben ik non-theïst, dus dit onderwerp heeft mijn interesse verloren.
 6. Waarom moet God in de vorm van Jezus op aarde komen? Ik stel me God niet voor als een mens op aarde! Zelfs als God een zoon had, zou deze in mijn ogen echt de mensvorm ver overstijgen. En daarbij de boodschap die Jezus bracht, erg mooi allemaal, maar als God op aarde brengt hij in mijn ogen een erg warrige boodschap. Een boodschap, die in de context van de tijd waarin hij werd opgeschreven, begrijpelijk is. Jezus heeft er blijkbaar niet bij stilgestaan dat die boodschap gedateerd zou worden. Of heeft Jezus nooit geclaimd de zoon van God te zijn?
 7. Devootje

  Wat moet ik nog zeggen?

  Bedankt RF, voor de uitleg. Dat iets mij raakt wil niet per se zeggen dat ik vind dat het van God moet zijn gekomen. Ik kan wel doen alsof het van God is gekomen, tot ik het geloof, maar die werkwijze heeft bij mij tot dusver geen indruk gemaakt. Ik maak me namelijk zorgen: wat als ik een Godsbeeld opbouw uit verzen uit de bijbel die ik gelezen heb, die niet Goddelijk waren? Wie zegt dat de gehele bijbel het woord van God is? Ik begrijp het niet. Zeker als je de ontstaanswijze zoals jij die beschrijft beschouwt, is de bijbel een product van pure willekeur! (beetje gechargeerd ) Ik lees d
 8. Devootje

  Wat moet ik nog zeggen?

  Maar dat zou betekenen dat je het er al mee eens bent voordat je het leest, ofwel dat de bijbel het woord van God is. Stel, ik lees de bijbel sceptisch, niet alsof het het Woord van God is; heb ik er dan wat aan? Heb ik er trouwens wat aan me in filosofie, literatuur en kwantummechanica te verdiepen? Er lijkt me toch meer dan alleen de bijbel? Ofwel: als ik een redder nodig heb, is de bijbel dan inbegrepen? Moet je aannemen dat het God's woord is? Wat ik bedoel dat ik niet zozeer inzie waarom de bijbel een speciale status zou moeten hebben. Stel dat God gezegd had: "onderzoekt alles (en b
 9. Devootje

  Wat moet ik nog zeggen?

  Ok, dus je erkent dat je een redder nodig hebt. Maar dat maakt de bijbel nog niet per se het Woord van God...
 10. Devootje

  Wat moet ik nog zeggen?

  Maar er is geen keus: het enige besluit dat is toegestaan is het autoriteit verlenen aan de religie! Wat mij zorgen baart is: Dit boek bevat de waarheid DUS ALLES wat ik eruit voorlees HEEFT autoriteit, of: Wat ik las uit dit boek is VOOR MIJ belangrijk, en als ZODANIG VERLEEN ik het boek autoriteit.
 11. Devootje

  Wat moet ik nog zeggen?

  Soms wordt door christenen de bijbel aangehaald alsof de bijbel een vanzelfsprekende autoriteit is. Maar wat, bijvoorbeeld, als er verzen in staan waar je je niet in kunt vinden? Als dat gebeurt is de bijbel geen autoriteit meer. Vaak lijkt het alsof het blote feit dat de bijbel wordt aangehaald impliciet betekent dat deze autoriteit heeft. Zo van: "De bijbel zegt dat de bijbel gelijk heeft." ("Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend") Het suggereert ook dat elk vers dat in de bijbel staat per definitie onfeilbaar is. Dat kan ik niet volgen. Ik heb het ideaalbeeld dat mensen van gedachten wisselen o
 12. Devootje

  Wat moet ik nog zeggen?

  Ja, excuus daarvoor. Door ziekte en medicatie ben ik soms niet in staat te reageren omdat ik dan moeilijk informatie opneem. Laatst had ik een afkeer van de bijbel, en was dat de reden dat ik hier wegbleef. Ik heb er geen probleem mee als het een beetje afdwaalt, dat vind ik wel interessant, maar het is tegen de regels begrijp ik.
 13. Devootje

  Wat moet ik nog zeggen?

  Hier @Devootje; Ik ben even weg geweest, excuus. Ik heb niet de hele draad doorgenomen. Ik heb een afkeer van exegese. Ik heb een andere vraag die in het verlengde ligt van mijn eerste vraag: waarom de bijbel als leidraad nemen?? Ik geloof in het absolute principe van God - maar waarom de bijbel?? Ik bedoel: is daar eigenlijk wel een objectief antwoord op?? Als mensen het fijn vinden om de bijbel als leidraad te nemen, prima. Maar waarom?
 14. Devootje

  Schaap of bok?

  Dit soort "geveinsde oprechtheid" (je doet het omdat het je opgedragen wordt), vind ik zeer verkeerd. Er wordt ook nog een toon aangeslagen alsof het je eigen schuld is als je niet doet wat God zegt. Mijn ideale wereld is een western; een verhaal over leven in stamverband. Zonder het soort ideeën als er in het openingstopic staat. Als er geen God is, is er oprechte goedheid, word je gecorrigeerd door je eigen woongemeenschap en misschien word je wel in de steek gelaten. Maar het is tenminste evolutie, en daar is niets mis mee.
 15. Hoe denkt Jezus over armoede en wat staat daarover in de bijbel? Welke uitspraken van Jezus over armoede staan in de bijbel?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid