Spring naar bijdragen

Noppert1998

Members
  • Aantal bijdragen

    572
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Noppert1998

  1. Zojuist zei Fundamenteel:

    Kunt gij ooit on topic of maakt gij liever andere mensen het onderwerp om geheel naast de kwestie uw gal te spuwen?

    Meeste mensen droegen gewoon hun mondmasker waar dat moest. Of ze zich nu lieten vaccineren of niet.

    Het is geen toeval dat steeds dezelfde namen bovenaan staan wanneer regeringen ons crises afbeelden om zich als redder op te stellen.

    Ik benoem het beleid den boze. Ze krijgen de waarheid niet verkocht dus verdraaien ze alles om de leugen te verkopen. Alsof stikstof onze prioriteit is. Dat er innovatie moet zijn is en minder uitstoot mag wel waar zijn. Maar er zijn veel kwadere goedjes waaraan men voorbij gaat omdat ze economisch veel geld opleveren.

    Ik reageer enkel op jou Fundi, dus als ik offtopic ga dan komt dit doordat jij aan het stuur zit..Jij hebt het over mensen die massavormen door den boze.. En dat zowel corona als stikstof hier een bewijs voor is.

     Nogmaals, je hebt het nu over "waarheid niet verkocht, leugen verkopen" dus je schiet op mensen. Die een beleid uitvoeren die jou niet welgevallig is.. Dat er al jaren een crisis is qua stikstof lijkt je te ontgaan.. En dat men dit niet heeft verzonnen maar dat wetenschappers dit al jaren zeggen, ontgaat je ook. 

    Dat er nog meer kwadere goedjes zijn kan best. Maar een mens kan maar 1 ding tegelijk goed doen. Beter 1 ding goed dan 10 dingen op 10%.. Maar goed, we gaan ontopic. Dus ik ga je weer lekker negeren. Doe de groeten aan de psycholoog.

  2. 3 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Misschien eens niet op de persoon schieten maar absorberen wat er gezegd wordt en dan zonder ad hominem te gaan concreet formuleren waarom ik fout ben.

    Je kijkt beter eens over de muren van de officiële verslaggevingen. Er is meer gaande dan waar ze eenzijdig de aandacht op fixeren.

     

    misschien word het tijd voor jou om een psycholoog te raadplegen? Ik doe het iedere maand een keer en het werkt verhelderend. Waar komt jouw wrok op de samenleving vandaan? Waar komt jouw idee van "ik ben een ziener, de rest is blind" vandaan?

    Je hebt het bijvoorbeeld over de coronahoax gehad. Dat mensen gediscrimineerd werden omdat ze geen vaccin wilde hebben. Maar dezelfde mensen weigerden om een mondkapje op te doen. Mondkapje beschermde tegen het overbrengen van een virus op iemand anders. Dus het is egoistisch (en dus kwaad) om dit niet te doen. Het wel dragen was altruïsme. Weer een feit dat jij goed en kwaad omdraait. Zoals zoveel wappies doen.

    Je hebt het over "niet op de persoon schieten" maar jij begon met mensen "den boze" te noemen. Als dat niet op de persoon schieten is..

  3. Zojuist zei Fundamenteel:

    Blablabla...

    Alsof je de wereld gaat redden door boeren kapot te regeren en de industrie verder uitbreidt. Ik ben ongeruster over de hoeveelheid pfos die in de keten belandt dan stikstof.

    De regering lobbyt met iemand die intussen de meeste landbouwgrond in de wereld bezit. Diezelfde domineerde het debat over vaccins.

    Dan mag je mij daarvoor nawijzen en in hokjes plaatsen of etiquetteren met allerlei scheldwoorden of koosnaampjes. Dat neemt niet weg dat ze streven naar een NWO en wie in de weg zit met beleid kapot regeren.

    Dat van jou is blablabla 🤢

    Eerst heb je een grote mond over "De stikstof hoax is na corona een beeldig voorbeeld hoe mensen zich laten massavormen door den boze om aan alle nuance en logica voorbij te gaan".. Dat de stikstofproblematiek al ouder is negeer je gewoon.. Dat jij mensen hierdoor uitscheld als "den boze" lijkt je ook te ontgaan.. Waar zit de wrok tegen de "wereld" precies in? Is dat enkel omdat het jouw wereldbeeld in stand houdt? "Wij-zij" "goed-kwaad en ik ben gelukkig bij het goede"? Of had je al een wrok tegen de samenleving en past het christelijk wereldbeeld daar gewoon goed bij? Ik merk namelijk al een tijdje op dat vooral mislukkingen in de samenleving een wrok hebben tegen dezelfde samenleving. Dat was vroeger ook zo, vandaar dat je sekten kreeg die zich geheel afzijdig hielden van de samenleving. 

    Jij hoort "toevallig" bij de goede kant en de rest is "toevallig" een schaapje dat klakkeloos de NWO voorbereidt. Jij bent "toevallig" ziende, de rest is "toevallig" blind.

    Het grappige is ook dat de mensen die de corona hoax "doorzagen" een maand later de "oekraine-rusland hoax" doorzagen. Hadden ze ineens daar verstand van.. Slimme mensen!

  4. 38 minuten geleden zei Fundamenteel:

    En wat doen mensen met veel invloed in het westen? Christus erkennen of natrappen? De ganse politiek leeft in een klimaat van de antichrist. Misleiding is hun dada. De stikstof hoax is na corona een beeldig voorbeeld hoe mensen zich laten massavormen door den boze om aan alle nuance en logica voorbij te gaan.

     

    Je hebt er echt zo enorm weinig verstand van, dat het bijna lachwekkend is.. Stikstof is bijvoorbeeld al veel "ouder" dan corona. Maar toen had je het CDA die het ontkende en samenspande met de boeren. Het zogeheten PAS (plan aanpak stikstof) kwam er toen. Door de heer Bleeker onder andere. De man die met een asielzoeker die naar zijn "thuisland" moest naar PSV wilde gaan..De overheid is toen op de vingers getikt door een onafhankelijke rechter..

    Tevens ben je gewoon niet goed bij je voorhoofd als je de mensen die wel weten dat er zoiets was als corona en dat het gevaarlijk kon zijn voor de zwakkeren in de samenleving verwijt "laten massavormen door den boze".. Welk beeld jij hebt bij den boze is voor mij niet erg duidelijk. Waarschijnlijk zie je iedereen die niet perfect is als den boze. Dan heb je nogal een dom beeld bij de maatschappij..

    En inderdaad, dit zijn nogal harde woorden. Maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Als ik jou was zou ik naar een psycholoog gaan en kijken waar jouw harde kijk op de rest van de wereld uit voortkomt. Misschien is jou in de jeugd wat aangedaan, dat je daarom zo reageert op "de wereld"?

    Petra mag van mij weleens een nieuw topic openen "waarom hebben gelovigen toch altijd zo'n slecht/kwaad beeld bij de "wereld"?

    Maar goed, er zijn vroeger zoveel sekten ontstaan door mensen die precies dezelfde denkbeelden hadden als jij.

     

     

     

     

     

  5. Op 15-3-2023 om 21:16 zei Piebe:

    Hoe Jezus naar de hemel is gegaan is zoals hij is opgestaan uit de dood en de wijze waarop was voor de discipelen de ultieme toets. Thomas liet zijn geloof afhangen van de fysieke opstanding van Christus (Joh 20,22) en zou dus verloren zijn gegaan als Jezus geestelijk was opgestaan. Thomas liet zijn zielenheil er van afhangen dat het Jezus zelf was dus reken maar dat het belangrijk was!

    En we weten wellicht niet hoe een geestelijk lichaam werkt maar we weten wel dat een geest geen vlees en benen heeft zoals Jezus had.

    'Ziet Mijn handen en Mijn voeten; want Ik ben het Zelf. Tast Mij aan en ziet, want een geest heeft geen vlees en benen, gelijk gij ziet dat Ik heb.' (Luk 24,39)

    🤣

    dit is geschreven als "aanklacht" tegen een groep christenen die meenden dat Jezus niet lichamelijk was opgestaan maar geestelijk. Het NT zit vol met verhalen die mensen hebben geschreven om theologische geschillen op te lossen met andere groepen christenen. Want "papier is geduldig".. Dus je kan Jezus laten opdraven wanneer en hoe je wilt.

  6. Op 12-3-2023 om 08:41 zei Hopper:

    Gelovigen geloven in de duivel en het kwaad en met dat geloof wordt het kwaad ook realiteit. Jezus verwijst met het Koninkrijk Gods in wezen naar een veld buiten goed en kwaad.  Maar zo zien de meeste gelovigen dat niet.

    Dat deed Jezus helemaal niet..

    Jezus werd, volgens de verhalen, zelfs verzocht door de duivel/satan/kwaad. Dus de gelovigen verzinnen dit niet, het is een realiteit..

    @fyg

    bedankt voor de link naar het boek uit 1925. Nu weet ik waar de new age mensen hun mosterd vandaan hebben. Al zal Shin het niet zelf verzonnen hebben. Die "kennis" zal wel behoorlijk oud zijn.

     

  7. Op 13-3-2023 om 09:20 zei Petra.:

    Ik denk hierom: Zie het topic: Romeinen; niemand gaat verloren.

     

     

     

    Er staat alleen niet voor allen, er staat voor velen..

    Als je inderdaad gelijk had zou christendom geen bestaansrecht hebben. Dan hoefde je niet te geloven, dan was alles gedaan en volbracht en kon ieder mens doen en laten wat hij wilde. Maar zo zit religie helaas niet in elkaar. Er is altijd een maar..

    in feite heeft christendom een probleem verzonnen, om er vervolgens een antwoord op te geven.. "we leven onder een vloek" " maar als je gelooft dan ben je gered".. "wie zoet is krijgt koekjes" die vibe heeft het een beetje :D

     

  8. Op 13-3-2023 om 08:14 zei Petra.:

    n de eerste plaats lijk het me onrechtvaardig om woedend te zijn op mensen die niet bekeerd zijn. Logischerwijs als je graag mensen ergens van wil overtuigen/overreden en het lukt niet, dan ben je zelf tekort geschoten, en dien je derhalve je evt. toorn op jezelf te richten. 

    In de tweede plaats zie ik het hier ook niet staan dat Gods toorn rust op mensen die niet bekeerd zijn, maar op mensen die de Zoon niet willen gehoorzamen.

    Waarbij het -niet willen-denk ik is, waar het om gaat. Dat houdt nogal wat in namelijk, want je zal eerst moeten weten wat die Zoon wil wat je moet doen of laten, om daarna dus te kunnen beslissen dat je dat wel of niet wil. Als iemand niet bekeerd is, en ook niet goed weet wat te doen of laten om Jezus te gehoorzamen dan is het geen kwestie van -niet willen- maar van -niet weten-. Vandaar dat het volgens deze tekst dus juist de bekeerden zullen zijn op wie die toorn blijft rusten. (Als je het wel weet maar niet wil).

    In de derde plaats denken we dat het begrip "toorn" een nogal heftige emotionele driftbui of woedeuitbarsting-achtige toestand betreft. Dat lijkt me een * slechte/minderwaardige toestand die niet past bij een God. Ik denk dat het een gevalletje antropomorfisme kan zijn. (Het toekennen van menselijke eigenschappen aan niet-menselijke wezens: het tonen of behandelen van andere dieren, goden en voorwerpen alsof ze menselijk zijn qua uiterlijk, karakter of gedrag). 

     

    * Dat woede en drift e.d. slechte dingen zijn schrijft Paulus ook, zelfs letterlijk:

    https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/COL.3/Kolossenzen-3/

    8.."maar nu moet u alles wat slecht is opgeven: woede en drift, laster en vuile taal.  

    10 ...en de nieuwe mens hebt aangetrokken, die steeds vernieuwd wordt naar het beeld van zijn schepper en zo tot inzicht komt."

    Paulus vervolgt met het beeld van de nieuwe mens die steeds verder vernieuwd wordt naar het beeld van zijn schepper. Dus lijkt het mij logisch dat die schepper dan geen slechte dingen zoals woede en drift e.d. kent of laat zien. 

    Hoi Petra, heb je uberhaupt de bijbel wel gelezen, dat je de laatste zin zo stelt?

    In het OT staan bijvoorbeeld veel verhalen waarin de joodse God kwaad wordt en toornig. Maar ook in het NT (vooral Openbaring) zie je dit.. En in de goden die andere mensen bedacht hebben. Wodan, Zeus, Thor etc. Vooral Etc was een kwade en toornige god.

    Je blijft een steeds naief beeld van de BijbelGod houden, ondanks dat je er zo mee bezig bent blijkbaar.. 

     

    Op 13-3-2023 om 06:21 zei Dat beloof ik:

    Om precies te zijn Johannes 3:36. Daar staat dat mensen die de zoon van God niet gehoorzamen, onder de toorn van God vallen. Maar in de zin daarvoor staat dat de vader alle macht aan de zoon heeft over gedragen. Ik ken geen enkele christen die deze zin serieus neemt. Waarom dan de zin daarna wel?

    Welke Christen gelooft hier precies niet in dan? Ik ken enkel mensen die het juist wel geloven en serieus nemen.. Paulus zegt ergens dat zelfs het hele universum geschapen is voor Christus. 

  9. 1 minuut geleden zei Thinkfree:

    Nee, m.i geen before life of meerdere levens.

    Je bent geschapen in de tijd en hoe je die tijd doorbrengt is je eeuwige bestemming.

    Met of zonder God.

    Prima.. Jij volgt dus helemaal de bijbel zonder kritische kanttekeningen te plaatsen.. Prima, zo zijn er meer.. Ik kijk liever kritisch en vanuit logica. Helemaal logisch is het niet, want de ziel is nog niet bewezen en aangetoond. MAAR als we een ziel hebben dan zou ik het logischer vinden dat we meerdere kansen kregen, in plaats van 1 leven en dan eeuwig naar onze bestemming. Als je eeuwig in de hemel komt dan is het prima, maar eeuwig in de hel? Sowieso lijkt eeuwig ergens zijn mij niet erg leuk, maar goed..

    En inmiddels weten we heel goed dat we allemaal afhankelijk zijn van elkaar, gebeurtenissen en opvoeding (dit noemt men omgeving en opvoeding), dus we kunnen niet vrij kiezen om ergens in te geloven of niet in te geloven. Daarom lijkt 1 leven en daarna eeuwige bestemming me nogal hard. 

     

     

     

  10. Zojuist zei Thinkfree:

    Er is geen before life omdat je op een bepaald punt in de tijd geschapen bent door God.

    Er is een afterlife omdat je bestaat uit lichaam, ziel en geest.

    Het lichaam sterft de ziel en geest gaan onmiddellijk naar hun eeuwige bestemming.

    Todat allen voor de rechterstoel van Jezus gesteld worden, dan komt het lichaam er weer bij.

    Ik vroeg enkel of het niet logischer is dat je een before life hebt, of dat je meerdere levens hebt omdat 80-90 jaar nu en dan voor eeuwig een bestemming krijgen nogal onlogisch en onredelijk lijkt.. Niet of je de Bijbel wilt citeren of precies gelooft wat daar geschreven is..

    Dus gewoon, vanuit je eigen idee.  Hoe de Bijbel erover "denkt" is duidelijk.

     

     

  11. 1 uur geleden zei Thinkfree:

    Bewustzijn gaat niet weg, enkel in deze wereld sterf je, om vervolgens je ogen open te slaan op/in je eeuwige bestemming.

    En waarom zou die bestemming eeuwig zijn? Is het niet veel "logischer" om te geloven in een eeuwig wentelen van het levenswiel (als je bewustzijn niet weg gaat bij je dood?)?

    Je wordt in dit leven hopelijk 80-90 jaar, dat is veel te kort om een eeuwige bestemming te "verdienen" lijkt me.. Dus eeuwig leven of eeuwig dood/hel/noem het maar op.

    En als er een afterlife is, waarom dan geen beforelife? 

     

     

     

  12. Op 15-3-2023 om 14:50 zei Piebe:

    Een Semiet is een bepaalde groep mensen en dat zijn niet uitsluitend joden - menig jood ziet er niet uit als een semiet - maar (ook) samaritanen zijn Semieten. Het is dus bezijden de waarheid om @Willempie de antisemitische kaart toe te spelen. Ik wil bij deze dan ook dat @Chaim en @Noppert1998 een ban krijgen wegens antichristenisme.

    Hele epistels waarin Jezus tot leugenaar gebombardeerd wordt tolereren onder de noemer 'geloofsgesprek' maar een kritische noot tegen het jodendom is direct antisemitisme? Wat een onrechtvaardigheid!

    Ik heb Jezus nooit tot leugenaar gebombardeerd.. Ik schrijf enkel iedere week dat Jezus dingen in de mond kunnen zijn gelegd.

    Ik geloof namelijk niet dat we ook maar iets kunnen weten wat Jezus wel of niet zei of schreef. 

     

  13. 11 minuten geleden zei Willempie:

    Is goed hoor, jongetje. Ga jij maar lekker gamen. Ik zie jou niet als een serieuze gesprekspartner. Daar ben je nog veel te jong en onwetend voor. Mensen met een militaire beroepsachtergrond even de les leren over wat oorlog is! Je hebt werkelijk geen idee waar je het over hebt, Je hebt blijkbaar ook geen idee waar Nederlandse militairen al ingezet zijn de afgelopen decennia en wat ze allemaal hebben meegemaakt. Mariniers en commando's op speciale missies mogen daar niet eens over spreken, zelfs niet met hun eigen familieleden. Zelf heb ik al voor een vuurpeloton gestaan en het mag een wonder heten dat ik nog leef, maar knulletjes zoals jij weten natuurlijk alles veel beter. Je gaat weer onder de symbolische negeerknop. ik ga mijn energie niet verder aan figuren zoals jij verspillen. Je bent het niet waard.  

    Hoe oud denk je dat ik ben Willempie?

    En je hebt geen idee hoeveel ik dagelijks tot mij neem over het leger, zowel van Nederland als in de wereld. Dus je bent weer jezelf aan het drukken door drogredenen.. 

    Dat jij voor een vuurpeloton hebt gestaan zal ik met een korreltje zout nemen. Misschien heb je er in gestaan, dat is wat anders. 

    Maar goed, je denkt dat omdat je militair bent geweest je iets kan zeggen over de Rusland kwestie? Dus mensen die dagelijks het nieuws zien en sites lezen kunnen er niks van snappen maar toevallige militairen wel? Er zijn heel veel militairen die niet eens hun school hebben afgemaakt en die "praktisch zijn opgeleid" dus ook dat zal ik maar met een korreltje zout nemen.

    Er zijn namelijk generaals b.d die heel goed kunnen vertellen hoe het zit. En die hebben een hoge opleiding genoten en kennen de ins en outs. En die vertellen wat wij (lees de normale mensen) zeggen en niet wat jij (lees Putin en gevolg) zegt. 

    En dat oorlog verschrikkelijk is kan iedereen je vertellen. Maar dat neemt niet weg dat een dictator dan lekker landje pik mag spelen en dan zeggen "ik wil vrede!" en dat het overvallen landje dan moet zeggen "oke, en je mag het geroofde hebben.". Als je dat doet gaat China Taiwan innemen en zitten we met grotere problemen.

     

    8 minuten geleden zei Willempie:

    Nogmaals: Je hebt je verkeerd laten voorlichten. Er zijn reservisten opgeroepen. Weet je wat reservisten zijn? Dat zijn ex militairen die na het verlaten van de actieve militaire dienst nog een aantal jaren als reservist opgeroepen kunnen worden. Zelf ben ik bijvoorbeeld na mijn actieve dienst tien jaar lang reservist geweest. Als Rusland de mobilisatie afroept dan betekent dat totale oorlog en tientallen miljoenen extra militairen, vele malen meer dan de NAVO eventueel zou kunnen oproepen. Dan is het einde verhaal voor ons. Dat is gewoon de keiharde realiteit. Dat er mensen wegvluchten voor oorlog is niet uniek voor Rusland. Dat is van alle tijden en alle landen. Ook in Oekraïne gebeurt dat. Die worden dan door de Oekraïense geheime dienst opgespoord en terechtgesteld. Maar het land komen ze niet uit. Ze komen de grens niet over.   

    Reservisten zijn dat helemaal niet..

    Zelfs ik, als non oorloger, kan reservist worden..

    www.defensie.nl/onderwerpen/reservisten/wat-is-een-reservist

    Citaat

    e Koninklijke Landmacht maakt steeds meer gebruik van reservisten. Dit aantal groeit, omdat bij diverse eenheden nu ook voormalige beroepsmilitairen ervoor kunnen kiezen als reservist verbonden te blijven. Om reservist te worden is een militaire achtergrond in veel gevallen niet nodig.

    En als je ziet welke mensen Rusland heeft opgeroepen en hoelang het duurt voor ze getraind zijn zal dit in Rusland ook gelden..

    Stel dat ze die miljoenen oproepen, wat gebeurt er dan? De meesten hebben nul training gehad. Slachtvee is het, precies zoals Rusland ook van Duitsland heeft gewonnen in WOII. Als je maar genoeg mensen hebt dan win je uiteindelijk wel is hun gedachte. Voor de grote leider!

    Maar blijft vooral doorgaan met je propaganda Tjierry! Heeft Putin je al wat roebel toegeschoven? 

     

     

    9 minuten geleden zei Hermanos2:

    Ik zie het ook zo Willempie. Het westen heeft Poetins toenaderingspogingen herhaaldelijk genegeerd. En nu wil men niets liever dan Rusland volledig uitschakelen. Een proxy oorlog in Oekraïne is daarvoor geschikt. Het is om te janken. Men had meteen met Poetin en alle betrokkenen moeten praten. Dan was men eruit gekomen zonder wapen gekletter. Onder Trump was dit niet gebeurt.

    En jij Hermanos, ben jij al benaderd door Putins KGB/FSB?

    Mensen met bekrompen en achterhaalde denkbeelden meeten elkaar, dat is duidelijk.

    Woensdag niet vergeten te stemmen op de NSB, o nee FvD heet dat tegenwoordig.

     

  14. 10 minuten geleden zei Willempie:

    Daar is door diverse mensen hier al vrij uitvoerig op ingegaan maar dat beschouw je allemaal als Russische propaganda. De oorlog is in 2014 al begonnen, volkomen onnodig. Vredesvoorstellen werden categorisch afgewezen. Poetin, en niet alleen hij maar ook anderen, hebben jarenlang gewaarschuwd voor escalatie en aangedrongen op een aanvaardbare oplossing zonder bloedvergieten maar werden belachelijk gemaakt en gedemoniseerd. Vooral Obama en Clinton hebben zeer veel schade aangericht en stuurden zelfs openlijk aan op een oorlog met Rusland. Toen kwam Trump er tussen. Die was nu juist niet oorlogszuchtig en begon gelijk met Poetin te bellen om te proberen de relaties enigszins te herstellen. Dus was hij een Poetin vriendje, net zoals iedereen tegenwoordig die liever een staakt het vuren en vredeshandelingen voorstaat dan een derde wereldoorlog (want we zitten er nu echt heel dichtbij). Vanaf Biden is er vanuit Washington geen houden meer aan. Oekraïne is het speelveld waar de oorlog nu wordt uitgevochten. Rusland moet en zal kapot. Een verenigd Europa zou een te grote concurrent van Amerika zijn. Vrede tussen oost en west Europa is voor Washington economisch en strategisch zeer onwenselijk en dient dan ook met alle mogelijke middelen voorkomen te worden. Oekraïne mag ook kapot. Dat maakt ze niets uit. Tot ongeveer een jaar geleden was Zelensky nog wel bereid om over een oplossing te onderhandelen. Dat werd hem namens de V.S. en het V.K door Boris Johnson gewoon verboden. Nu zou het misschien nog steeds niet te laat zijn maar de wil is totaal afwezig. En dus wordt dit alleen maar erger en erger. Al het bovenstaande is verifieerbaar en wordt door onafhankelijke analisten (want die zijn er namelijk ook nog) tot in de details onderbouwd. Wij krijgen hier alleen maar te horen dat het agressieve Rusland het vredelievende land Oekraine is binnengevallen. De achtergronden van dit conflict en de aanleiding daarvoor zijn blijkbaar niet van belang. Het moet natuurlijk ook niet te ingewikkeld worden. Het moet voor het gewone volk wel gemakkelijk blijven. En de meeste mensen trappen er blind in en gaan zo volkomen onwetend de ondergang tegemoet.     

    Nogmaals: Als Rusland werkelijk tot mobilisatie overgaat is de ellende helemaal niet meer te overzien. Dan is het echt oorlog tussen Rusland en het westen. Dat moet je niet zo dommig weglachen zoals jij doet. Voor Rusland is het nu nog steeds geen totale oorlog. Dat gaat het wel worden als de NAVO onder leiding van Amerika al te overmoedig wordt. 

    Iedere keer wanneer jij tekst geeft op deze situatie maak je jezelf enkel belachelijker...

    Alles wat alternatieve media je voorschotelt lijkt wel alsof je dat voor zoete koek slikt.. Bij jou is goed fout en fout goed..

    Rusland is Oekraine, een soevereine staat binnengevallen. Dus Rusland moet uit Oekraine voordat je over vrede kan praten. Anders kan ieder land wel aan landjepik doen en dan vrede willen. Maar dan wel met zoals de situatie nu is. Snap je dit dan echt niet? In feite doet Putin wat Nederland deed in Indonesie. Ze noemden het een politionele actie, in plaats van een oorlog om de publieke opinie niet tegen zich te krijgen. En in Oekraine noemt Putin het een speciale actie, in plaats van oorlog. 

    De achtergronden zijn wel van belang. Maar die zijn totaal anders dan jij denkt. Te minste, anders dan jij ons laat denken dat je denkt. Want in feite weet je de waarheid wel, maar die ontken je.. Zoals alle "wappies". Als je eenmaal in de mallemolen bent gestapt dan is het moeilijk om eruit te stappen zonder gezichtsverlies. 

    Een verenigd Europa zeg je? Rusland heeft twee keer aangeboden om bij de EU en de Navo te komen. Maar wel met een achterliggende reden. Die willen niet bij Europa. Vooral Putin niet. Putin wil een groot Rusland realiseren, en vroeger was Kiev de hoofdstad van een Groot Rusland. Vandaar dat hij daar zijn zinnen op heeft gezet..

    De rest wat je zegt vind ik nogal "godslasterlijk".. Je maakt recht wat krom is.

  15. 43 minuten geleden zei sjako:

    Het maakt dan ook niet uit of het Jehovah, Yehováh, Jahweh, Jahve of wat dan ook is. Als je maar de Naam gebruikt. Er staat nergens dat het geen naam is. Andere Bijbelse namen waar een deel van de Naam is opgenomen wordt ook niet moeilijk over gedaan. En het gekke is dat de naam Jezus wel wordt gebruikt terwijl dat volgens sommigen ook God is.

    De persoon waar jullie het over hebben heette waarschijnlijk helemaal geen Jezus. Dat is meer zijn griekse naam. In de oudheid mocht enkel de hogepriester de naam van God uitspreken. 

     

    nl.wikipedia.org/wiki/JHWH

     

    Citaat

    De juiste uitspraak van JHWH is onbekend. Het Hebreeuws werd namelijk ongevocaliseerd (dat wil zeggen zonder klinkers) geschreven. Flavius Josephus schreef over de 'vier klinkers' van de Naam, waarvan de uitspraak zou kunnen worden gereconstrueerd door vergelijking met woorden waarvan de uitspraak bewaard is gebleven, zoals JHWDH (Jehoeda).

    De Naam mocht slechts eenmaal per jaar worden uitgesproken: door de hogepriester in de Joodse tempel tijdens de offerdienst van Jom Kipoer. De juiste uitspraak was niet echt geheim, maar doordat de Naam zo zelden werd uitgesproken, zal het volk de uitspraak niet gekend hebben. Men veronderstelt dat de hogepriester de uitspraak aan zijn opvolger leerde. Aangezien de Tempel al bijna 2000 jaar niet meer bestaat en er al even lang geen hogepriester meer is, is de uitspraak van de Naam verloren gegaan.

    Dit verbod op het uitspreken van deze Naam op andere momenten dan tijdens de offerdienst door de hogepriester op Jom Kipoer had te maken met het verbod dat de Tora geeft voor het onnodig uitspreken ervan.[18] De rabbijnen beperkten daarom niet alleen het gebruik, maar ook de kennis van de uitspraak ervan tot enkel de hogepriester, die het aan de volgende hogepriester doorgaf. Buitenstaanders hoorden de naam dus nooit voluit.

     

  16. 25 minuten geleden zei Willempie:

    Met de "gebroken geweertjes" zijn juist de door jou zo geliefde politieke partijen al tientallen jaren bezig. Vandaar dat Nederland geen enkele tank meer heeft. Er zou immers toch geen oorlog meer komen? En zelfs indien wel, dan zou Amerika ons wel beschermen. Maar het is wel duidelijk dat jij geen enkel beseft hebt van de verschrikkingen van oorlog. Wat ben je toch een naïef mannetje met je grote smoel. Nederlandse (ex)militairen zijn heus wel bereid om zelfs hun leven voor de vrijheid te geven, indien nodig. Maar jij? Je hebt echt geen idee waar je het over hebt. Rutte en Hoekstra ook niet trouwens. Dat zijn oerdomme mensen die ons lachend een derde wereldoorlog in loodsen. En ik beschouw alle onwetende meelopertjes, zoals jij en helaas vele anderen, als medeschuldig. Jullie willen zo graag oorlog? Nou, dan krijg je die toch?   

    Kerel, heb jij wel besef van de verschrikkingen van de oorlog? De oorlog in Oekraine is sowieso erger dan wat men in Afghanistan, Syrie en Bosnie heeft meegemaakt. Vandaar dat de hoogste militairen van de VS die vrijwillig naar Oekraine gingen vrij snel weer vertrokken.. Ik denk dat ik mijn leven ook voor vrijheid wil geven, maar dat weet je pas als je het echt meemaakt. Zelfs jij als ex militair weet niet hoe je gaat reageren als er echt een WOIII komt. Misschien ben jij wel een held, of je bent een vluchteling? Dat weet jij ook pas als je het echt meemaakt. Dus ook jij kan beter een beetje dimmen..Beetje trainen en pauw pauw roepen tijdens veldoefeningen is wat anders dan echte oorlog meemaken. 

    Daar gaat het ook niet om. Jij en Tomega praten in dit topic de Russische propaganda na. Rusland valt Oekraine binnen, neemt gebieden in en dan noem jij het Westen agressief. Ga daar eens op in? Waarom is het Westen agressief als Rusland Oekraine binnenvalt? Vervolgens helpen de landen Oekraine, en dat is enkel goed en te prijzen. Oekraine vecht voor de vrijheid van Europa. Vervolgens ben jij zo schijnheilig om om vrede te roepen. De enige die de vrede kan tekenen is Putin. Oprotten uit Oekraine en dan een vredesverdrag tekenen en voor de schade (emotioneel en fysiek) betalen. Zoals Duitsland moest doen na WOII..

    Gebroken geweertjes zijn die mensen die tegen alles in pacifistisch zijn. Zoals de JG en andere groepen/sekten. Die niet snappen dat als de goede mensen pacifist zijn en aan de zijlijn blijven staan de slechten altijd zullen winnen. Dat heeft met de tanks wel of niet niks te maken. De tanks waren afgedankt omdat wereldvreemde mensen dachten dat oorlogen niet meer met tanks gewonnen kunnen worden. 

     

     

     

     

    59 minuten geleden zei Willempie:

    Niet voor jou maar voor de meelezers: Het oproepen van reservisten is iets heel anders dan een algehele mobilisatie. Je zou hoogstens kunnen spreken van de mobilisatie van reservisten. Maar blijf jij maar lekker schaterlachen totdat het lachen je vergaat. 

    🤣

    je blijft domme dingen zeggen. Ten eerste zei je eerst "er is nog niet eens gemobiliseerd" en nu heb je het over algehele mobilisatie. Dat zijn twee verschillende zaken. Ten tweede, er zijn wel meer mensen opgeroepen dan enkel de reservisten.

    www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5337434/mobilisatie-rusland-russen-leger-vladimir-poetin-oorlog-oekraine

     

    Citaat

    Bij de aankondiging van de mobilisatie twee weken geleden werd gezegd dat reservisten met ervaring zouden worden opgeroepen, maar al snel bleek dat ook mensen zonder ervaring, mensen met gezondheidsproblemen en mensen op leeftijd zich moesten melden.

    Ik kijk iedere dag filmpjes van Oekraine vs Rusland. En die Russen die ik zie zijn allemaal zonder gevechtservaring. Dat kun je zien aan alles. Rusland gebruikt ze als slachtvee. Beetje zoals de SU de WOII heeft gewonnen, met aantallen niet door strategie. 

  17. 3 minuten geleden zei Flawless victory:

    Veelzeggend dat sommige atheïsten hier zelfs niet het respect kunnen opbrengen om zich in de rubriek geloofsleven;christen vandaag terughoudend op te stellen cq gedeisd te houden. 

    Hoezo veelzeggend?

    ECHTE christenen doen hun gebed voor de JG in hun hart en praten er niet over. Dit is meer voor de buhne. Daarom zei ik "je linkerhand mag niet weten wat je rechterhand doet".

  18. 2 uur geleden zei Tomega:

    Dat is maf. De haters roepen om bewijzen, terwijl hun niet aflatende haatpropaganda met bakken tegelijk wordt uitgestort.

    Neem je jezelf op dat punt erg serieus?

    Welke haters?

    Je moet echt eens uit je ivoren toren komen, want dit begint een beetje erg sneu te worden. Mensen die nu nog voor Putin en Rusland opkomen zijn geen knip voor de neus waard (en dat zijn vaak ook nog de mensen die dingen roepen als "vrede is wat de wereld nu nodig heeft en geen oorlog, God wil vrede en niet het zwaard"). Als ik zoiets kende als plaatsvervangende schaamte dan zou ik daar nu last van hebben denk ik. Maar goed, ik ben niet verantwoordelijk voor jullie denkwijze, dus plaatsvervangend is niet nodig.

    Schijnheilig zijn jullie (in dit topic jij en Willempie) wel. Rusland valt aan, Rusland pakt gebied van Oekraine in maar het Westen is de agressor en wil geen vrede, dus Westen is boehboeh. 

    Stel dat DL Nederland aanvalt dan zijn jullie de eersten die Overijsel, Drenthe, Groningen en Gelderland weggeven. In de jaren 30 en 40 hadden we daar een term voor. Jullie zouden ook de eersten zijn die de "gebroken geweertjes" zouden oprichten. 

     

     

     

  19. 29 minuten geleden zei Willempie:

    Rusland heeft nog niet eens gemobiliseerd. Ook jij laat je kennelijk leiden door nepnieuws. Als Rusland wel tot mobilisatie besluit, wat ze pas zal doen als de NAVO grondtroepen gaat sturen, dan hebben we de derde wereldoorlog. Maar tot nu toe is er sprake van het oproepen van reserve eenheden en dat is heel iets anders dan mobilisatie. Wat er nu gebeurt is al verschrikkelijk genoeg maar het gaat waarschijnlijk nog vele malen erger worden. De enige oplossing zou zijn een onmiddellijk staakt het vuren en vredesonderhandelingen maar zolang Washington dat niet wil zal het niet gebeuren. Men leeft daar nog steeds in de waan dat men Rusland een kopje kleiner kan maken. Laten we elkaar geen mietje noemen. Als er niet heel snel iets gebeurt is WW3 een feit. De mogelijkheid die nog te voorkomen wordt letterlijk met de dag kleiner. 

    Jij hebt echt een domme en aparte kijk op de werkelijkheid 🤣

    Heb je enkel russiatoday in je tv pakket of zo?

    www.raamoprusland.nl/dossiers/oekraine/2313-rusland-onderwerpt-oekraiense-kinderen-aan-heropvoeding

    Staan nog hele leuke artikelen op, die je een betere kijk op de werkelijkheid geven..Echt, zelfs China komt niet zo voor Rusland op als bepaalde mensen alhier. En die mensen mogen zich schamen daarvoor.

     

     

  20. 4 uur geleden zei Tomega:

    Oekraïne heeft tienduizenden onschuldige Oekraïners gedood, mensen verkracht en zelfs gemarteld. Zoniet, dan ben ik benieuwd naar betrouwbare bronnen die dit weerleggen.

    Heey mijnheer, zo werkt het niet. Je kan niet een boude stelling deponeren en dan zeggen "kom maar met bronnen die het ontkrachten"... Iets dat niet gebeurt is kan je namelijk niet bewijzen, iets wat niet bestaat kan je ook niet bewijzen.

    Wie claimt die bewijst.

     

  21. Op 9-3-2023 om 14:27 zei Hermanos2:

    De rode draad door die eerste hoofdstukken is dat God schept en dat satan jaloers is. Engelen kiezen satans zijde en gaan zelf scheppend te werk. Ze gaan zelf nageslacht verwekken en de aarde bevolken. Ook gaan ze de mensheid allerlei vaardigheden leren, wat God niet wil. Ze nemen de planeet over. En de mensheid kiest voor satan, op enkele uitzonderingen na. Daarom de vloed. Een grote reset. Maar geen complete reset. En mochten er tijdens al het geweld onschuldige gelovigen gedood worden, dan mogen zij zich verheugen in een opstanding. Dus alles komt uiteindelijk goed.

    Waar in Genesis staat dat satan jaloers is? Sterker nog in heel Genesis komt satan niet voor.. Dus niet liegen, of je praat voor satan..

    Christendom is gewoon een dualistische religie, met twee goden. God en satan. Of je dient God, of satan. Maar in Genesis was daar nog geen sprake van. Ook staat er nergens dat de slang satan is. Dat maken christenen er pas 100 nC van (Openbaring).. 

    Dat ze de mensheid allerlei vaardigheden leren is natuurlijk ook onbijbels. Dat lees je in Henoch, een apocrief boek dat best jong is. Wat zijn ideeen heeft uit allerlei mythen van die tijd. Bijbels is het niet.

    nl.wikipedia.org/wiki/Henoch

    Citaat

    Henochliteratuur[bewerken | brontekst bewerken]

    Er zijn nog enkele joodse geschriften bekend met visioenen die Henoch gehad zou hebben. Deze apocriefe geschriften worden als volgt gedateerd:

    1 Henoch: rond 2e eeuw v.Chr. - 1e eeuw n.Chr.

    2 Henoch: eind 1e eeuw n.Chr.

    3 Henoch: De oudste delen kunnen van omstreeks 200 dateren. De eindredactie van rond 600.[3]

     

    Je hebt wel een bijbels idee van de val van satan, maar dat is verkeerd geïnterpreteerd door gelovigen (wat kunnen ze in feite wel goed doen is de vraag). Dat ging over de val van de koning van Babel en niet over de val van satan.. Met onze kennis en wetenschap is het natuurlijk ook dom. Om een gevallen engel/opstandige engel uit de hemel te gooien en die dan op de enige bewoonbare planeet te gooien. Gooi ze op Mars, daar leeft geen kip!.

     

  22. 2 uur geleden zei Flawless victory:

    Dat ben ik niet met je eens, en sterker nog, hij kan dat niet afdwingen, tenzij hij 24/7 haar gangen nagaat.  Dwang is een zeer ongezonde situatie en onze Heer Jezus Christus heeft aan het Levenschenkend kruis de juistheid van het tegendeel bewezen….

    En hoe heeft onze Heer Jezus Christus dit precies bewezen dan? Als er ergens dwang is dan wel aan het kruis, je kan geen kant op. Jeuk aan je neus kan je niet eens beantwoorden, laat staan als je andere behoeften hebt..

    Tevens moet je toch even Openbaring even lezen, daar is wel degelijk sprake van dwang. Mensen die anders geloven of denken worden gedood. Alleen als je precies gelooft als de gelovigen dan blijf je leven..

    Je ziet jouw geloof gewoon veel te mooi en fraai (zoals iedereen die lijdt aan het Stockholmsyndroom).

     

    1 uur geleden zei Fundamenteel:

    Wat een hoop zever. Wie spreekt van wraak? Abortus is moord en onchristelijk, punt aan de lijn. God heeft ons niet nodig, maar het zal ons geen goed doen Zijn geboden te verloochenen. Je gaat best niet te relatief om met die kwestie en zekerlijk niet werelds.

    Ik hoop helemaal niets en kom op voor waar ik in geloof.

    Lees anders het OT eens, Fundi. En kom dan weer terug met "abortus is moord en onchristelijk". God heeft geen enkel probleem met moord. Lees het OT, en anders Openbaring. Je bent weer vromer dan de paus.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid