Spring naar bijdragen

fyg

Members
 • Aantal bijdragen

  11
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over fyg

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. fyg

  Weg met dat oude testament!

  Ook Voor mijn redding is de kennis van OT belangrijk, dan spreek men over diepgaan redding.
 2. fyg

  Weg met dat oude testament!

  In het evangelie van Joannes, lees je geen tekst die verwijst naar OT, In evangelisch van Matineus leest je wat Jezus zegt/ doet en verwijst naar OT-testament tekst, zoals Jona, Sodom en zovoort, maar in Johannes evangelie lees je dat niet. Maar Johannes was toch een jood en kent OT.
 3. fyg

  Weg met dat oude testament!

  NT verwijst naar het NOT, dat zie ik in veel teksten van Evangeliën en alleen het evangelie van Johannes is geschreven alsof het OT niet bestond.
 4. fyg

  Johannes de doper.

  Kennen joden ook waterdoop zoals christenen
 5. fyg

  Johannes de doper.

  En nog andere vraag; waarom doopt Johannes mensen want het hoort niet bij joden dat iemand gedoopt moet worden om zijn zonde te vergeven.
 6. fyg

  het nut van de hel

  Als er geen hel is, dan is er ook geen hemel, en als er geen hemel is, dan is er geen oordeel. Dat klopt ook niet.
 7. Ik weet het antwoord op die vraag niet, maar wat mij opvalt dat word Satan komt in de oude testament heel weinig voor, in de eerste vijf boeken van het oude testament lees ik geen woord “Satan “ Terwijl de nieuwe testament begint het met verwijzing naar Satan, Zoals Jezus werd in de woestijn door Satan in de proef gesteld. Denken Joden en Christin heel anders daarover.
 8. fyg

  Woord van God

  Ik hoor ook in de kerk dat bijbel is de woord van god,daar staat ik erachter. Het bedoelt niet letterlijk maar inhoudelijk. Dus als de bijbel niet het woord van God is, dan is het volgens sommige verzameling van verhalen door mensen geschreven ieder op zijn eigen manier.
 9. fyg

  Wat betekent...

  In Exodus 3:5 staat: God zei tegen Mozes; trek je sandalen uit, want je staat op de heilige grond. Heilig betekent apart gezet.
 10. Misschien is het niet tegenstrijdig, maar het geeft aan dat sommige leerlingen van Jezus eerder leerlingen van Johanna de Doper waren, sommige leerlingen volgen Jezus via via. Trouwens ik geloof in de bijbel maar zet ik een andere bril op dan die van jouw
 11. Een andere voorbeeld van tegenstrijdig Ik Mat 4:18 staat dat Jezus roept twee vissers Simon Petrus en zijn broer Andreas om hem te volgen en Jezus zei: ik zal jullie vissers van mensen maken; dat is een hele bekende verhaal. Maar in Joh 1:34 staat Johannes zei: dit is het lam van God, toen zijn twee leerlingen dat hoorden, gingen Jezus achterna. Een van deze twee leerling was Andreas die zei tegen zijn broer Simon Petrus: we hebben de messias gevonden. Dus Andreas was een leerling van Johannes de doper.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid