Spring naar bijdragen

fyg

Members
 • Aantal bijdragen

  101
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door fyg geplaatst

 1. fyg

  Hoe praat God met mensen?

  ik kom terug op wat je zegt, dan moet ik goed na denken. Door gebed, hoor ik van God, mijn intuitief wordt dicht bij God geest of zoiets.
 2. De Sumerische legende zegt: Een god schiep Adam uit klei vermengd met het bloed van een god, en zo werd Adam levend. De reden voor het scheppen van mensen is om hun slaven te zijn en de goden te dienen in hun tuin genaamd Eden. Dit punt verschilt van wat er in de Bijbel staat
 3. Het verhaal van Adam en Eva komt uit Mesopotamië Er is een overeenkomst tussen het verhaal dat in het boek Genesis wordt genoemd en de Sumerische verhalen in Mesopotamië.
 4. fyg

  Hoe praat God met mensen?

  Dat is moeilijk maar ik denk dat ik op intuïtie reageer , wat goed is komt van God
 5. fyg

  Hoe praat God met mensen?

  over je vraag: God spreekt met mij door mensen.
 6. fyg

  Hoe praat God met mensen?

  Ik las 1 Samuël3:1 en trok mijn aandacht, God sprak in die tijd zelden tot mensen . Er staat: De boodschappen van de Heer waren in die tijd zelden Dit betekent als er niemand die God zoekt. Dan heeft God ook geen boodschap voor mensen.
 7. fyg

  Vond Jezus de heidenen honden ?

  ik kom terug op je reactie, als je zegt dat Johannes aanvulling is op synoptische Evangeliën , betekent dat degene die de Evangelische van Johannes schrijft(ik denk Johanna is), had kennis genomen van de overige evangelien die voor hem was (de synoptische Evganglien).
 8. fyg

  De structuur van Genesis

  Als je zegt de schrijver van Genesis de ballingschap al kent, Dat betekent dat Genesis na Ballingschap is geschreven, en dat Mozes niet de schrijver van Genesis is, Wat denk je zelf.
 9. fyg

  Vond Jezus de heidenen honden ?

  Er zijn ook andere evangeliën over Jezus Christus geschreven, zoals de evangeliën van Petrus, Judas, Jakobus en Thomas. Bovendien is de periode van Jezus' kindertijd onbekend. Deze evangeliën geven een ander beeld van Jezus Christus dan het beeld dat in het Nieuwe Testament wordt genoemd Zelfs als je de vier evangeliën leest, kom je tot de conclusie dat Jezus in het evangelie van Johannes niet dezelfde Jezus is in de overige drie evangeliën. De drie evangeliën van Matteüs, Lucas en Marcus geven geen aanvullende informatie over wat de discipelen zeiden. over Jezus. ik Lees maar eens
 10. fyg

  Vond Jezus de heidenen honden ?

  ik geloof niet Dat Jezus een hekel aan heidenen heeft, in Mat: 15:24 staat: ik ben gestuurd alleen naar de verdwaalde schapen van het volk Israël. en in Mat 15:26 zei Jezus: het is niet goed om het brood dat voor de kinderen is, voor de hondjes te gooien, dit verhaal staat ook in Markus: 7:27-28; Een ding is zeker dat Historische Jezus anders was dan Jezus van Evanglisch. overigens vind ik dat Jezus een Joodse rabbi was wel interessant.
 11. fyg

  De structuur van Genesis

  Eerst begint Genesis met het geslachtsregister van Adam tot Noach . de Toren van Babel is een los stukje. Daarna begint Genesis met het geslachtsregister van Saam tot Abraham . blijft alleen Genesis 11 los, het stukje heeft geen opbouw structuur met de rest van Genesis met Abraham of Noach.
 12. fyg

  De structuur van Genesis

  het verhaal van de Toren van Babel in Genesis . Dit verhaal heeft niets te maken met het opbouwen van Genesis. Als we dit verhaal van Genesis weghalen, heeft dit geen invloed op de verder opbouw /structuur van Genesis. Het lijkt erop dat dit verhaal is toegevoegd aan het heb boek Genesis.
 13. Jezus zei dat als iemand je op je rechterwang slaat, je linkerwang naar hem toe moet keren, Christus zei ook op een andere plaats. Denk niet dat ik gekomen ben om je vrede te brengen, maar strijd. Dit is in tegenspraak met hierboven uitspraak De historische oorsprong van dit gezegde: De Joden in de eerste eeuw die Christus aanvaardden. In een huis was er een die Christus had aangenomen en zijn broer Christus had afgewezen. Dat brengt strijd in dat huis.
 14. Waarom wordt jezus zo afgebeeld Er zijn veel films die het verhaal van het leven van Jezus Christus vertellen Als we naar deze films kijken, verschilt het uiterlijk van Jezus van film tot andere film En niet alleen de figuur van Jezus, maar ook Johannes de Doper en anderen En als de kenmerken van een persoon van binnenuit veranderen, verandert ook zijn uiterlijk.
 15. fyg

  Spiritueel Bijbellezen

  Hoi Petra, het verhaal is op interessante manier verteld en het is inderdaad anders dan klassikaal verteld hij verteld dat bijbel verhalen verschillende niveau/lagen hebben, hij raad ons aan om erin diep te graven. Ik heb de volgende punten genoteerd: Adem en Eva hadden niet gezondigd Vanuit de video is te merken dat Slang een symbool van wijsheid is Hij heeft het woord (Satan) niet genoemd, Er is inderdaad verschillende interpretaties tussen Joden en christenen over Dit verhaal
 16. fyg

  Spiritueel Bijbellezen

  even later terug op je woorden, kan je uitleggen wat je bedoelt ? over je vragen zeg ik het volgende: Waarom Satan in het verhaal van de schepping kwam, je bedoelt de slang, Maar jonden en christenen verschillende over de interpretatie van de slang in het verhaal, Adem deed wat hij moet doen, er was geen andere keuze, anders staat het verhaal niet in de bijbel.
 17. fyg

  Spiritueel Bijbellezen

  IK begrijp van je woorden, het gaat dus niet om een berg in Jeruzalem, De vraag is waarom nam hij Jezus mee naar een top van berg, dan hoeft het niet naar een berg te gaan, , Satan kan ook zonder dat hij Jezus naar een hoge berg nam, alle koninkrijken van de wereld laat zien.
 18. fyg

  Spiritueel Bijbellezen

  Jezus werd op de proef gesteld drie keer, de ene keer was hij in het woestijn, de andere keer aan top van berg, en ook in de tempel, dus er is verandering van de plaats en dat brengt twijfels of dat echt gebeurde is. er staat: (mat 4:5) de duivel neem Jezus mee aan de top van de een berg, Dus ik vraag me af: waarom gaat Jezus mee, hij kan ook zegen, ga weg Satan , ik weet wie je bent.
 19. fyg

  Spiritueel Bijbellezen

  Verleidde Satan Jezus na 40 dagen vasten (Mat 4:2-3) of bleef hij hem gedurende die 40 dagen verleden ( Marcus:1:13). En nam Satan Jezus mee naar een hoge berg(Mat:4:8) Er is geen hoge berg in Jerusalem dat hij de hele wereld kan zien.
 20. ik lees in de Bijbel dat Judas Iskariot Jezus heeft verraden voor geld, was dat de echte reden? Was hij echt dief? ik kan niet geloven dat een van Jezus discpelen dief was, Wat bedoel je met dat Jezus niet volledig dood was,
 21. De schrijver van het evangelie van Johannes geeft ons zeer nauwkeurige informatie over de twaalf discipelen van Christus (hoofdstuk 4: 27 en 6: 17). Deze details die alleen bekend zijn onder de twaalf apostelen van Christus geven aan dat de schrijver een van de twaalf apostelen is.
 22. fyg

  Heb uw naaste lief als uzelf

  dit tekst is heel eenvoudige en leuk geschreven
 23. toen ik je reactie lees, dacht ik later, daar ben ik niet met je eens: Ik lees in de bijbel dat Jona niet dood was toen hij in de buik van een grote vis was, en ik heb ook in het internet gezocht en lees niet dat Jona dood was. Er is nergens gemeld dat Jona dood was en hij is weer opgestaan. Bovendien de opstanding uit de dood komt in OT zelden of nooit voor
 24. fyg

  Heb uw naaste lief als uzelf

  in Lev 19:17-18 staat: haat je broer niet in je hart, …… dus als je “je naaste” niet lief heb als jezelf, dan haat je hem/ haar. Zo begrijp ik deze tekst, er is volgens mij geen tussenweg, geen haat en geen lief hebben.
 25. fyg

  Spiritueel Bijbellezen

  Graag gedaan Ik vind het goede, inspirerende boek met diepe betekenis van Jezus woorden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid