Spring naar bijdragen

Yours

Members
  • Aantal bijdragen

    197
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Yours

  1. 2 uur geleden zei Bluebird:

    Allen bedankt voor de reacties. De een wat meer hulpvaardig dan de ander, maar jullie hebben je tijd er aan gewijd. 
     

    Val ik (achteraf) op de verkeerde mannen? Ja. 
    Heb ik hier van geleerd? Ja. 
    Wil ik scheiden van mijn man? Nee

    Wat ik wil is een normale relatie met de man waar ik mee getrouwd ben en waar ik van hou. Ik moet de veiligheid van mijzelf en mijn kinderen daar boven zetten. 
    Het is voor mij zaak die balans op te maken. Of er nog enig redden aan is. Tijdens een ruzie dankzij zijn kwade dronk denk ik van niet. Zoals vannacht, toen ik voor leugenachtig misbaksel werd uitgemaakt omdat ik de tijd verkeerd zag: 03:00 ipv 05:00 en nadat ik een hele tirade over me heen heb gehad over hoe slecht mijn familie is en ik ben. Een dag later heb ik nog enige hoop dat het ooit normaal gaat worden. 
     

    Vanmorgen heb ik nog eens aangegeven dat ik wil dat hij hulp zoekt bij het stoppen met drinken omdat hij op deze manier zichzelf, ons huwelijk en ons gezin kapot maakt. 
    Hij gaf aan dit niet te willen en het zelf te willen doen. 
    Later kwam hij er op terug. Hij vroeg 1 maand om het zelf te proberen. Lukt dit niet, dan gaat hij naar de huisarts. 
    Twee weken geleden hadden we hetzelfde gesprek maar dan zonder termijn er aan vast. Ik wil graag geloven dat hij het zelf kan, maar de 7 alcoholische drankjes van vandaag boezemen mij niet veel vertrouwen in. De sterke drank is op, en van bier moet hij te veel drinken om dronken te worden. Vandaag geen kwade dronk dus. 
     

    Waar het hem aan ontbreekt is zelfreflectie en inlevingsvermogen. Hij ziet niet in wat hij doet en/of zegt. Daarbij kan hij niet invoelen wat voor schade zijn woorden aanrichten. Hij is iemand die weinig tot geen kritiek kan verdragen. Vanmorgen heeft hij nagedacht over mijn woorden, zo leek het. Hij riep: “Dan ga je toch weg?!” Op mijn vraag of dat werkelijk was wat hij wilde antwoordde hij “Nee”. 
    De kans is groot dat ik dit gesprek een volgend beschonken moment voor mijn voeten krijg gegooid. 
     

    Hij zegt achteraf niets te menen van de nare woorden die hij zegt, als hij het zich al kan herinneren, en dat hij van me houdt. Maar als hij echt van me houdt, dan zou hij zich toch niet bijna dagelijks in een situatie brengen waarbij hij het tegenovergestelde laat zien…

    Dag Bluebird,

    Je geeft er blijk van heel goed te weten wat je wilt.

    Voor mij zou de grens daar liggen waar de veiligheid van jezelf en de kinderen niet langer gewaarborgd is.

    Ik wens je veel kracht toe om dit alles te verdragen en tevens veel wijsheid.

    Met een Hartelijke Groet,

    Yours

  2. 2 uur geleden zei Noel2:

    Ik persoonlijk schrik van het gemak waarmee adviezen en adviesvragen in een openbare ruimte worden besproken.

    Daarvoor moet je dan weer bij het Forumbeheer zijn die de rubriek ‘Liefde en Relatie’ in deze openbare ruimte heeft gecreëerd. Een ‘vertrouwelijke hoek’ zou wat dat betreft in elk geval al beter zijn. 

  3. 1 uur geleden zei Figulus:

    De conclusie dat het oké is om een alcoholist te zijn vanwege een 'gezellige dronk' is niet logisch, omdat het negeren van negatieve gevolgen van overmatig alcoholgebruik problematisch gedrag aanmoedigt. Het leidt tot negatieve gevolgen voor de gezondheid, relaties of werkprestaties, ongeacht of men zich daarbij als zogenaamd gezellig voordoet. Het is belangrijk om bewust te blijven van de impact van alcohol op onze gezondheid en welzijn, en om verantwoordelijke keuzes te maken met betrekking tot alcoholgebruik.

    Als ik over ‘gezellig drankgebruik’ spreek, dan bedoel ik daarmee dat je niets en niemand anders beschadigt (dan hooguit alleen jezelf). Dat geldt niet voor de alcoholist die de echtgenoot van Bluebird lijkt te zijn, die daardoor (ook) haar en de kinderen schade berokkent.

    Het onderwerp is hier niet (overmatig) alcoholgebruik en de gevolgen daarvan, dus ga ik verder niet in op je bericht.

  4. 11 minuten geleden zei Noel2:

    Het ontwaakte bewustzijn van deze tijd (woke) leidt tot allerlei negatieve reacties. Misschien logisch als de van oorsprong goede bedoelingen van kerk en staat zo pertinent als iets waarmee definitief afgerekend moet worden, behandeld worden. Een benadering met meer historisch begrip zou mijn voorkeur verdienen.

    Het lijkt me een goed idee om je eens te verdiepen in de geschiedenis van o.a. de kerk. Dan lees je over de verstrengeling van kerk en staat om het volk eronder te houden, en o.a. over de moord op de Katharen, de kruistochten, de Inquisitie, en de heksenvervolgingen. En nog veel meer. 

  5. 3 uur geleden zei Noel2:

    De bemoeienissen van kerk of staat met het gezin zie ik niet als positief, maar goed ik heb moeite met elke vorm van regelzucht.

    De eeuwenlange knevelarij van kerk en staat, ook nu nog in bepaalde landen, heeft het leven van miljoenen vrouwen tot een hel gemaakt/maakt het dat nu nog. En heeft geleid/leidt tot vernedering, mishandeling, verkrachting en moord van veel van hen. Het is dan ook goed dat dit nu allemaal aan het licht komt en besproken kan worden. Zodat uiteindelijk de juiste beslissing genomen kan worden.

  6. 28 minuten geleden zei Noel2:

    Als Bluebird hem niet helemaal opgeeft, waarom wil jij dan wel adviseren voor verlaten? Kan dat niet beter met deskundigen (huisarts) eventueel een geestelijk verzorger?

    Wat ik vooral moeilijk vind is het gemak waarmee allerlei adviezen aan kwetsbare mensen worden gegeven, terwijl wij de situatie absoluut niet goed genoeg kennen.

    Maar misschien heb ik inderdaad niet grondig genoeg gelezen. Is de situatie wel beter kenbaar uit wat geschreven is.

     

    4 minuten geleden zei Noel2:

    Adviezen vragen staat vrij, maar adviezen geven is wat mij betreft zeer verantwoordelijk werk. Aan een eenzijdig verhaal heb je in ieder geval niet genoeg, volgens mij.

    Dat is de werking van een forum. Er wordt vanuit de eigen kennis en levenservaring gereageerd op wat er hier als probleem wordt neergezet.

    Ik wil je er daarnaast op wijzen dat het een van de vele adviezen is die ze van iedereen zal krijgen aan wie ze dit voorlegt. Dan loop je het risico dat je ook een dergelijk advies krijgt. 

    De beslissing is en blijft echter aan Bluebird.

  7. 1 uur geleden zei Noel2:

    De bemoeienissen van kerk of staat met het gezin zie ik niet als positief, maar goed ik heb moeite met elke vorm van regelzucht. Ik denk dat God echter wel plannen heeft die bemoeizuchtig kunnen overkomen, dan past een zekere nederigheid. Het als buitenstaander je een oordeel aanmeten over een situatie wil ik niet doen, maar waardevolle kennis uit levenservaring moet wel gedeeld kunnen worden, denk ik.

    Het 'de drinkende man' gelijk maar helemaal opgeven, is niet wat Jezus zou doen, denk ik.

    Als die man ‘een gezellige dronk’ over zich zou hebben, zou er geen enkel probleem zijn. De situatie ligt echter anders. Ze geeft hem tevens ook niet zomaar helemaal op. Lees Bluebirds berichten nog maar eens.

    Dan kun je tevens ook lezen dat de man al een relatie achter de rug had, waar dezelfde problematiek speelde. 

  8. 42 minuten geleden zei Noel2:
    9 uur geleden zei Yours:

     

    Dat laatste is het belangrijkste. Maar het is nogal wat als je zegt: “verlaat je man”. Hoe eerlijk ik dan ook zou willen zijn, dat zou ik voor me laten.

     

    Dat God/de kerk vroeger beslisten dat je de ander never nooit mocht verlaten, zelfs als je verschrikkelijk mishandeld werd, is eeuwenlang de norm geweest. En je kon die beslissing als vrouw (met kinderen) al helemaal nooit nemen, vanwege de economische afhankelijkheid. En dat was allemaal wel goed?

    Naar het nu: Het mag nooit een lichtvaardige beslissing zijn en er moet lang en intensief over nagedacht worden. Maar er zijn grenzen, zoals de (psychische) veiligheid van jezelf en belangrijker nog: die van je kinderen. 

    De uiteindelijke beslissing ligt uiteraard bij Bluebird, die met haar hart èn verstand het besluit moet nemen. 

  9. 2 uur geleden zei Noel2:

    Hie zijn een mysticus, wat bijbeltijgers, en een paar atheistische geloofsbestrijders

    Ik hoor werkelijk In geen van deze categorieën thuis.

    Ik voel me echter zeer betrokken bij deze vrouw en haar kinderen en zeg eerlijk en oprecht en tevens vanuit nogal wat levenservaring wat ik ervan vind.

    Wat Bluebird uiteindelijk besluit is natuurlijk aan haar. 

  10. Dag Bluebird,

    Alles overziend denk ik dat je er goed/verstandig aan doet om deze man, al wil je nog zo graag dat de relatie stand houdt, omwille van jezelf èn je kinderen te verlaten. Want tegen de welhaast demonisch te noemen krachten die hij laat zien, is geen kruid gewassen en is er op termijn absoluut geen perspectief. 

    Maak je geen zorgen over ‘Gods wil’: die heeft het beste met een ieder voor. Je man geeft blijk dat niet met jou hebben en evenmin met zijn bloedeigen kind. Dat creëert een (ook) in de toekomst onveilige situatie voor jou en àlle kinderen.

    Ga dan ook in je kracht staan, laat die kracht niet meer van je wijken en doe wat je doen moet. En al is het tijdelijk onveilig: beter dat dan op termijn altijd onveilig. 

    Ik wens je heel veel sterkte toe. 🌻

  11. Dag Robert Frans,

    Ik kan mijn bericht met mijn verzoek aan jou nu zeker nog wijzigen als ik dat zou willen. En wel via de drie puntjes bovenaan….  Kies dan: Bewerken.

    35 minuten geleden zei Monachos:

    Volgens mij is het op 'dat andere forum' veel moeilijker voor spambots om zich überhaupt te registreren. @Yours heb je het idee dat daar ook spamactiviteit plaats vindt?


    Dag Monachos,

    Nog niet gelukkig.
    Ik weet eerlijk gezegd niet hoe de verschillende forums precies werken. Maar voorkomen is in elk geval beter dan genezen……

    Sorry, Petra, voor de onderbreking van dit interessante topic.

  12. 2 uur geleden zei anoniemlid:

    We zijn er achter gekomen dat er tussen 2 kinderen misbruik heeft plaats gevonden in het verleden. Toen we er achterkwamen was het misbruik al een aantal jaar gestopt.

    De relatie tussen hen heeft er in de laatste jaren niet onder geleden, we zien een normale relatie tussen broer/zus, merken geen angst, dit ook zeker nagevraagd.

    Het misbruik is overigens gestopt al jaren voor wij er achter kwamen.

    Beide kinderen zijn in therapie geweest en hebben emdr gehad. erover praten vinden beiden lastig, daar ligt ook wel een zorg van mij. moet ik aandringen? juist niet? het kind laten komen?

    als ouder voel ik me enorm schuldig dat ik hier niets van heb gemerkt, ook mijn partner niet, terwijl het nota bene onder ons dak gebeurde.

    het lastige is dat je hier met niemand over kan praten, ik heb veel aan onze huisarts en heb wel een enkeling in vertrouwen genomen, maar ik wil dat dit niet bekend word en daar worstel ik mee. hoe ga je er mee om? 

     ik heb veel behoefte aan lotgenotencontact., maar lees alleen veel verhalen waarbij het contact verbroken is.

    gelukkig zien wij dat het goed gaat met de kinderen en dat ze beiden "helen". 

    zijn er hier mensen met ervaring hiermee? dat er na misbruik toch een gezonde relatie is ontstaan? 

    Dag anoniemlid,

    Wat moet het moeilijk voor jullie zijn geweest toen jullie hier achter kwamen!

    Gelukkig zijn de kinderen, mede door de therapie, geheeld en hebben er geen last meer van.

    Je kunt de kinderen, en met name het ‘het slachtoffer’, er eventueel (nogmaals) op wijzen dat de deur altijd bij jullie open staat als hij/zij er nog over wil praten of anderszins hulp nodig heeft. En dat jullie er altijd voor hen zullen zijn. Als praten moeilijk is, dan is een geschreven kaart of brief (in een gesloten envelop?) wellicht een oplossing.

    Daarna zou ik het laten rusten. Jij/jullie zijn/hebben jullie zelf inmiddels al genoeg gestraft. In dezen zullen jullie nu verder ook altijd alert blijven. Dus laat dan ook de buitenwereld er buiten en probeer samen als ‘geheeld gezin’ weer verder te gaan.

    Met een warme omhelzing,

    Yours

     

     

  13. 1 uur geleden zei Petra.:

     Natuurlijk! Niets nieuws onder de zon, toch. 😄

     

    Leuk hoor Yours, hoe jullie denken over het begrip eeuwigheid! 🌺

    Als het je interesseert ..ik heb op Netflix ''s een goeie docu gezien erover.  FF opzoeken! 

    "Does infinity extists outside of our minds? "

     

     

     

    Dag Petra,

    De oneindigheid van de ziel kan alleen gevoeld worden. Die kan niet met ons denkvermogen ‘bedacht ‘ worden. De ziel is verbonden met de Bron die God is, waarbinnen zowel het mannelijke als het vrouwelijke aanwezig is. Via de zintuigen wordt dat voelen van de ziel beïnvloed, waardoor het denken ontstaat. 

    Het denken ontstaat derhalve uit het voelen van de ziel. En niet omgekeerd, wat vaak de conclusie is als het denken eenmaal een eigen leven leidt onder invloed van die zintuigen.

  14. 2 uur geleden zei Petra.:

     

    "Het menselijk denken kan geen weet hebben van eeuwigheid omdat eeuwigheid iets anders is dan tijdsbesef". 

    Je weet er i.i.g. met je menselijk denken wel een hoop over te fantaseren. 🌺

    Wellicht is het duidelijker dat de ziel/geest zich in tijdloosheid kan begeven/kan leven. Waarbinnen het menselijk lichaam op gezette tijden natuurlijk wel eten, drinken en slaap nodig heeft.

    Tijd is het besef dat er een periode verstrijkt tussen 2 momenten. In een enkel nul-moment is dat besef er niet: het denken kan dan stil komen te staan/staat dan stil: het besef van tijdloosheid/eeuwigheid.

  15. Op 19-1-2024 om 07:37 zei Petra.:

    Mijn Vader had gelijk; religie is het Kwaad der aarde.

    Dag Petra,

    Het is spijtig dat je, net als je eigen vader, tot de conclusie komt dat religie het kwaad is.

    Er is inderdaad veel dat weggespoeld kan worden, maar bewaar alsjeblieft de parels die je zelf hebt opgedoken. 

    Bepaalde parels hebben mij het Licht en de Liefde gebracht waar ik altijd naar zocht. En veel nieuwe gezichtsvelden en vergezichten! 

    Ook jou wens ik veel Licht en Liefde toe.

    Yours

     

  16. 10 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Ja dan ligt het toch aan mij. Mijn excuses :)

    OK. Geen probleem.👍

    19 uur geleden zei Hopper:

    Je komt nooit 'achter' de Waarheid.   Net zo min als dat de Waarheid aan wie dan ook in pacht wordt gegeven.  Dat is weer het kersenplukken, ik die 'achter' de Waarheid ben gekomen.  Ik die de 'Waarheid' in pacht heb.  Zolang het eigene er nog is (degene die de kersen plukt) is de Waarheid er niet.

    Dit bericht vol van mystiek is dus precies de oorzaak dat mensen, buiten de goede verstaanders, je niet begrijpen. Dit raakt de harten van mensen gewoonweg niet. 

  17. 5 uur geleden zei Petra.:

    Ik ben groot voorstandster van kersenplukken in de Bijbel.  En ik zal zeggen waarom...  Er staan een hoop teksten in waar je het zuur van krijgt, over genocide, bloedvergieten enzo en oude geboden waar je niks meer mee kan of wil aanvangen. Geen wol en linnen mengen, geen bokje in de melk koken.. wat moet je ermee. 😬 Als een meisje verkracht wordt moet de dader met haar trouwen..👿 krijg je nu niet meer bedacht toch. Het zal in die tijd misschien wel een verbetering zijn geweest hoor, maar tegenwoordig.. gaat het er toch een stuk rechtvaardiger aan toe. Hulp voor het slachtoffer en de dader naar de lik. 

    Maar goed, ondanks dat staan er zat prachtige dingen in. Mooie literatuur, overdenkingen, pareltjes. 

    Dus is mijn stelling.. ga fijn kersenplukken en behoud het Goede.

    Zo is het Petra: pluk maar fijn kersen uit de Bijbel en behoud het Goede. Als Hopper daadwerkelijk als enige de Waarheid van ‘Jezus’ in pacht heeft, zou je verwachten dat hij hier een schare volgers heeft. Maar niets van dat al. 

    Velen persen de ander linksom of rechtsom graag in het keurslijf van hun eigen gelijk. Maar dat werkt natuurlijk niet.

    5 uur geleden zei Petra.:

    Dus is mijn stelling.. ga fijn kersenplukken en behoud het Goede. En jawel (I) dat schreef Paulus ook al:

     

    https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/1TH.5/1-Tessalonicenzen-5/

    21 Onderzoek alles, behoud het goede 22 en vermijd alle kwaad, in welke vorm dan ook. 

    Wees dan ook gewoon met dit van Paulus in gedachten je eigen morele kompas: dan kom je vanzelf achter de Waarheid. Al zal dat vast met vallen en weer opstaan gepaard gaan.

  18. 18 minuten geleden zei Hopper:

    Voor taboeïsering of andere bangmakerij moet je niet bij mij zijn.   Over alles 'na de dood' doe ik geen enkele uitspraak, dat is bekend, luchtfietserij daar doe ik niet aan.

    Als volger van Jezus kan mededogen het enige uitgangspunt zijn.  Bang maken valt niet onder mededogen.

    Ik maak niemand bang. Ik houd echter rekening met de mogelijkheid dat dit niet zo onschuldig is als het lijkt. Ook de mensen ‘met kennis van zaken’ zouden zich dit moeten afvragen/realiseren.

  19. Op 5-1-2024 om 14:44 zei Hopper:

    De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen.   En met goede bedoelingen mensen van suïcidale gedachten afhelpen kan wel eens contraproductief zijn.   Doorgaans laat men dat soort precaire zaken aan mensen met kennis van zaken over.   Dus er is m.i. wel degelijk iets mis mee.   Vandaar dat ik me er tegen uit spreek en wie weet of Steffany zich de kritiek aantrekt?

    Zo'n term als 'Er is hoop!' is helemaal tenenkrommend, voor suïcidale mensen is er juist geen enkele hoop meer.  Daarom twijfel ik ook erg aan die zgn voormalige suïcide wens van Steffany.   We zien het leven allemaal wel eens niet meer zitten, maar daarom ben je nog niet suïcidaal.   Vaak is het niet meer dan een wens voor aandacht.   De wensnatuur is bij uitstek de natuur van het ego.

    En hoe is het gesteld met de geestelijke kennis van de mensen ‘met kennis van zaken’? Hebben die enig idee van de geestelijke consequenties van zelfdoding? Kunnen die dat overzien? Hebben die kennis van het geestelijke/astrale leven na zelfdoding? 
     

    Ik vind dit een erg ongepaste vraag. Mensen met mentale problemen denken daar niet bij na en zo ontmoedig je een persoon die uit dit dal aan het kruipen is.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid