Spring naar bijdragen

010

Members
 • Aantal bijdragen

  580
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door 010

 1. 23 uur geleden zei Fundamenteel:

  Hebt ge een film waar die uitspraak door de betrokkene gedaan wordt of hebt ge enkel iets horen afrollen in de media?

  graag een concrete bron.

  https://www.amnesty.nl/wat-we-doen/landen/wat-is-er-aan-de-hand-in-oekraine

   

  Russische oorlogsmisdrijven

  Russische troepen moeten worden berecht voor een reeks oorlogsmisdrijven die zijn begaan in de regio ten noordwesten van Kiev. Dit concludeert Amnesty International na uitgebreid onderzoek ter plaatse. Amnesty-onderzoekers bezochten de regio en spraken met overlevenden, familieleden van slachtoffers en met hoge Oekraïense functionarissen. Het patroon van misdrijven begaan door Russische troepen omvat zowel onwettige aanvallen die geen onderscheid maakten tussen burger- en militaire doelen, als opzettelijke moorden op burgers. Amnesty documenteerde onwettige luchtaanvallen op Borodyanka en buitengerechtelijke executies in onder meer Bucha, Andriivka, Zdvyzhivka en Vorzel.

  Op 16-11-2022 om 17:52 zei Fundamenteel:

  Dat wilt niemand Hopper. 

  Ik ben anti oorlog. Doch geloof ik de berichtgevingen uit west europa voor geen millimeter meer.

  Want?

 2. 5 uur geleden zei Fundamenteel:

  Ik heb het niet uitgeroepen en de oorlog verklaard, ik vat de situatie maar samen. Het is aan het escaleren in een heilige oorlog. De Wet van God vs de wet van de mens.

  Een beschaafd mens geeft geen opdrachten om vrouwen te laten verkrachten, mensen te executeren of te plunder. Poetin staat 100% zeker niet aan de kant van de goeden.

  5 uur geleden zei Fundamenteel:

  Dit was een raket van Oekraïne. Een poging ons mee te sleuren in een derde wereldoorlog?

  Oekraïne heeft meer gemeen met Rusland dan de EU. Tijd dat we voor het groter goed kiezen en afstand nemen. 

  Nee, het was een raket om een raket neer te halen die de Russen op hun schoten.

 3. 20 uur geleden zei antoon:

  Ik zal het je duidelijk maken In een oorlog zijn er weinig of geens erieuze bronnen, als jij denkt dat de gevestigde orde met goede brongeving en seieuze berichten komt val je ook op je bek, zij hebben belangen en broodheren, zijn gewoon niet vrij in wat zij schrijven, ik beweer niet dat alternatieve media de oplossing is, maar zij gaan bij conflicten vaak uit van de gewone mensen terplaatse en kunnen weleens in de roos schieten.

  Ik ben neutraal maar door mijn ervaring weet ik wel dat er geen good boy en geen bad boy is, zij beide dragen schuld. 

   

  De VN heeft waarnemers naar Oekraïne gestuurd om mogenlijke oorlogsmisdaden te onderzoeken. Er word nu al geconcludeerd dat er oorlogsmisdaden zijn gepleegd door Russen.

  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/09/23/vn-rapport-oorlogsmisdaden-in-oekraine/

 4. 21 minuten geleden zei Hermanos2:

  Zo simpel ligt het niet. Poetin heeft als Russisch staatshoofd de plicht om Russen over de hele wereld te beschermen. Dus ook hen die in Oost Oekraïne leven. 

   

  36 minuten geleden zei Hermanos2:

  Niemand hier steunt Poetin. Maar sommigen begrijpen hoe de vork in de steel zit en hoe dit conflict voorkomen had kunnen worden. 

  Lol, je steunt Poetin wel, je vind blijkbaar dat hij het recht heeft om Oekraïne binnen te vallen om Russisch sprekende mensen te beschermen. Ondertussen ligt het gebied wat hij binnenvalt in puin. 

 5. 1 uur geleden zei Tomega:

  Maar, even concreet: welke oorlogsmisdaad heeft Poetin begaan?

  Misschien moet je is Googlen? Er zijn al honderden meldingen gedaan van oorlogsmisdaden in Oekraïne. Je had het ook over dat MH17 in de strot geschoven was van Poetin. Terwijl de hele route van het buk raket systeem al in kaart is gebracht. Met deze opmerking diskwalificeer je je als serieuze gesprekspartner.

  https://www.theguardian.com/world/2022/sep/23/russia-has-committed-war-crimes-in-ukraine-say-un-investigators

   

 6. 3 uur geleden zei Hermanos2:

  Jij draagt alleen maar sentiment aan. Poetin begrijpt heus wel wat het begrip NAVO inhoudt. 

  Er is in het verleden ook gezegd door Rusland dat als Oekraïne zijn kernwapens inlevert, dat hun landgrenzen dan worden gerespecteerd. Nou, dat is goed gekomen..... Rusland is voor geen cent te vertrouwen. 

 7. 21 minuten geleden zei Thinkfree:

  Ga je één hint geven, daarna hou ik op. Want als jij je ogen open hebt en je oren, dan heb je dit helemaal niet nodig om het uit een ander zijn mond te horen.

  Zegt genoeg over jou je zal ongetwijfeld blijven ontkennen.

  Daarnaast staat het internet bomvol over dit onderwerp, dus haal je hoofd uit het zand.

  "Deze extreme klimaatverschijnselen nemen toe in aantal en intensiteit en herhalen zich steeds vaker."

  bron

  https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/O-9-2022-000032_NL.html

  Jij bent de gene met de claim, dus jij moet met bewijzen komen! 

 8. 14 uur geleden zei Thinkfree:

  Je lijkt wel een struisvogel.

  Dit is geen antwoord op mijn vraag maar een persoonlijke aanval. Ik stel de vraag nogmaals, waar blijkt dit uit?

  22 uur geleden zei Dat beloof ik:

  En dan nu graag boter bij de vis: waar exact zijn de gezamenlijke tempels in aanbouw, wie is de architect en welke symphonie is er door wie gecomponeerd? 
  Ik verwacht dat je dit niet kunt laten zien, om de simpele reden dat het niet bestaat omdat dit is verzonnen. 

  De ontmoeting vond trouwens al plaats in 2019, nadat de VN 4 februari hadden uitgeroepen tot internationale dag van de menselijke broederschap. In die zin is het wel goed om te zien dat Jehova Getuigen tegenwoordig reageren op politieke gebeurtenissen en dus aan politiek gaan doen.

  Ik geloof dat ik het gevonden heb! 😉

   

   

   

 9. 9 minuten geleden zei Hopper:

  Daarom vecht Oekraïne ook onze oorlog. Poetin zal niet stoppen als hij Oekraïne heeft veroverd.  En we hoeven ook niet op een binnenlandse , Russische opstand te rekenen, dat gebeurde in 33-45 ook niet.  Om geheimzinnige redenen zijn dergelijke dictators in staat om hun volk tot de totale ondergang te leiden.  Het Duitse volk was in 45 ook slachtoffer.....van zichzelf.

  Het is een harde maar terechte constatering. We bewapenen Oekraïne niet alleen omdat we vinden dat Oekraïne het recht heeft om zichzelf te verdedigen, maar ook omdat we bang zijn dat de Russen verder gaan dan Oekraïne en misschien wel NAVO grondgebied aan gaat vallen. Als de Russen significante verliezen lijden, dan zijn ze in de nabije toekomst minder goed in staat om offensieve operaties uit te voeren. Helaas hebben veel Europese staten hun defensie laten verloederen en dat geeft ons tijd om hier aan te werken.

 10. Op 28-9-2022 om 17:18 zei Hopper:

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/maritiem-expert-over-sabotage-nord-stream-er-is-heel-weinig-dat-niet-naar-rusland-wijst~b4f9cee1/

   

  Hier alle mogelijke opties.  De kans is 95% dat Rusland achter de sabotage zit.  Saillant detail: één van de pijpleidingen van Nordstream 2 is nog intact.  Mijn mening is dat de gehele kwestie voor ons (Europa) niet echt ter zake doet.  Met een misdadig regime als het Russische moet je geen zaken willen doen.

  Het meest waarschijnlijke  is dat Rusland haar eigen infrastructuur heeft vernietigd als wanhoopsdaad.   Omdat Europa weinig gas meer heeft dienen we z.s.m. van gas en andere fossiele bronnen af te komen.  Nord stream doet er dan ook niet meer toe.

  Europa wil in de toekomst toch geen enkel Russisch gas meer afnemen. Dus zoveel hebben ze er niet mee verloren. Alleen dat we in Europa nu geen of minder Russisch gas kunnen gebruiken. Op de korte termijn heeft Europa er het meeste last van. 

  Op 28-9-2022 om 19:20 zei Dat beloof ik:

  Als ik 10 seconden kijk vanaf 8:30 zie ik gelijk dat dit in elkaar is gezet.

  Vlak voor dat de explosie plaatsvond zijn er Russische oorlogschepen bij die plek gesignaleerd.

   

 11. 2 minuten geleden zei Hopper:

  We zien bij Poetin dezelfde zelf-destructie als bij de besnorde dictator in 45.  Het kwaad slaat altijd terug op de persoon die het bedrijft.  Wat leren we hieruit?  Als je ergens dezelfde oorzaak in stopt, dan krijg je altijd hetzelfde gevolg er uit terug.  De waanzin bij Poetin zal nog wel toenemen gezien zijn voortdurende gezichtsverlies.   Het kwaad heeft er een hekel aan om gezicht te verliezen.   En daarmee zal het Oekraïense volk nog meer lijden.  En Patriarch Kirill van Moskou zag dat het goed was.....waarmee de rol van de kerk in vrede en oorlog ook weer duidelijk is.

  Ook bij het feit waarom de oorlog begonnen is in Oekraïne heeft overeenkomsten met Hitler. Hitler mocht in overeenstemming met oa groot-brittannië Tsjechoslowakije aanvallen. Niet het hele land, maar alleen het sudetenland waar veel etnische Duitsers wonen (of woonde).  Uiteraard hield de dictator met snor zich hier niet aan en veroverde geheel Tsjechoslowakije. Welke les moet we hier uit trekken? Als je een dictator een vinger geeft, dan neemt hij de hele hand. Daarom moet Oekraïne geholpen worden, want wie weet probeert hij het hele land te pakken of trekt hij door naar Moldavië, een land wat zich militair nog kan verweren tegen Rusland. 

  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Duitse_bezetting_van_Tsjecho-Slowakije

 12. Rusland speelt gevaarlijk spel. Een aantal weken is er een RC-135 van de Britse luchtmacht beschoten. Het lijkt er op dat de Russen al hun realiteitszin verloren hebben. Als dit vliegtuig was geraakt, dan had dit er voor kunnen zorgen dat de NAVO actief de oorlog in word getrokken.

   

   

 13. Op 10-10-2022 om 09:16 zei Tomega:

  Lubachs eerste zin van zijn anti Ruslandfilmpje: "Eerst bombarderen we de bewoners..."
  Dat was niet Putin, maar dat was Kiev. En waar nog geen bommen vielen, in de Krim,
  daar willen ze ook heel graag tanks en bommen heen dirigeren.

  Logisch, de Krim is van Oekraïne.

  Citaat

  Poetin moet gewoon eisen dat alle Westerse landen hun wapens terughalen,
  of dat anders elk wapen gestuurd door het Westen en elke financiële hulp ten bate van de oorlog,
  opgevat wordt als een daad van oorlog, waartegen Rusland dan ook de oorlog zal verklaren.

  Dat Rusland niet eerder de politieke escalatieweg heeft gekozen, heeft al heel veel mensenlevens gekost.

  Rusland gaat niet de oorlog aan het westen verklaren, dan tekent hij zijn eigen ondergang. Ik vind het echt ongelooflijk dat jij het opneemt voor een schurken staat zoals Rusland. En soort zoekt soort zeggen ze wel is. Rusland heeft nu drones van Iran gekocht en er gaan berichten rond dat het Iraanse leger actief mee helpt om drones in te zetten in Oekraïne. Helaas zijn die dingen van dusdanige rot kwaliteit dat ze niet goed kunnen worden ingezet tegen militaire doelen, ze kunnen alleen worden ingezet om terreur te zaaien. Rusland heeft namelijk lak aan het oorlogsrecht en is actief burgers aan het bombarderen. En niet alleen burgers, maar ook bijvoorbeeld elektriciteitscentrales, drinkwatervoorzieningen en ziekenhuizen. Als Rusland zou eisen dat westerse landen geen wapens en andere hulp mogen leveren zou bijzonder hypocriet zijn, ze kopen namelijk zelf ook wapens via het buitenland (wat laat zien hoe slecht het met de Russen gaat) , zoals via Noord-Korea en Iran. Ik zei het al eerder, soort zoekt soort.

   

  Op 10-10-2022 om 17:31 zei Hopper:

  Het was vandaag een zware dag voor de Oekraïner 'met de pet'.   De terreurstaat wilde wraak nemen voor de aanslag op de  clandestiene brug.  Zeker nooit gehoord dat alleen God de wraak toekomt?  We weten het niet.

  Poetin is zwaar gefrustreerd omdat hij gebied verliest, zijn leger is minder sterk dan hij dacht en nu betaalt hij daar een grote prijs voor. En hij reageert zijn frustratie af door burgers te vermoorden. Hoe laag kan je gaan.....

 14. 1 uur geleden zei Thinkfree:

  Bijbels seizoen is een breed begrip, je ziet de tekenen om te weten in welk seizoen je verkeerd.

  Ik kan geen exacte datum geven van dagen weken of jaren. 

  Ik weet dat de dag in rap tempo nadert, wanneer exact geen idee, wel weet ik dat de antichrist nog in menselijke vorm moet verschijnen plus een derde tempel gebouwd moet worden.

  Zal geen 1000 jaar meer duren vermoed ik.

  Dat is een rekbare definitie. Het zou dus volgens jou ook nog 999 jaar kunnen duren.

  1 uur geleden zei Thinkfree:

  Je ziet de ellende, natuurrampen, oorlogen goddeloosheid, ziekte in rap tempo toenemen om over de rest nog maar te zwijgen, gewoon onwerkelijk allemaal, zoals bij het baren van een vrouw.

  Jezus zei dat dit nog maar het begin van het einde zou zijn.

  Begin van het einde is het laaste seizoen.

  Waar blijkt dit uit?

 15. 32 minuten geleden zei Thinkfree:

  Die staat ook niet voor het werkelijk christendom, waarom denk je dat die logo's ingekleurd zijn met die neppe regenboog van 6 kleuren?

  de symboliek is dat als je niet meegaat met de tijdgeest zoals die homo en pedo vereniging genaamd lgtb...

  Sinds wanneer is pedo gelijk aan Lhtbi relaties? 2 volwassen mannen of vrouwen kunnen een gelijkwaardige relatie hebben. Met een kind niet, omdat de volwassene altijd overwicht heeft en zodoende is er nooit sprake van een gelijkwaardige relatie.

  32 minuten geleden zei Thinkfree:

   Ben je een extremist en haatdragend.

  Mensen die homoseksuelen niet gelijkwaardig behandelen zijn in mijn ogen haatdragend.

  32 minuten geleden zei Thinkfree:

  Kortom binnekort worden fundamentele (oprechte) christenen wereldwijd vervolgd en gedood dat wordt het nieuwe terrorisme dat aangepakt moet worden.

  Hoe kom je hier nu weer bij? 😂

  32 minuten geleden zei Thinkfree:

  Simpel om door die massa propaganda heen te drukken, wat dat betreft zijn we niet heel ver meer van het eind.

  Hier komt weer iemand met, we leven in de eindtijd en binnenkort vergaat de wereld. Ik zal je een geheimpje verklappen, van alle eindtijd profetieën is er nog geen 1 uitgekomen.

 16. 40 minuten geleden zei sjako:

  Het is de duivel die hiervoor zorgt. Hij trekt aan de touwtjes. Daarom zullen mensen nooit tot vrede komen. Het is ook wat de Schrift zegt. 1Joh 5:19 hem.  19 Wij weten dat we uit God voortkomen, maar de hele wereld ligt in de macht van de goddeloze. 

  Daarom bemoeien wij ons niet met de politiek.

  Ook voor jou geld dat het fijn zou zijn als je inhoudelijk verteld waarom het slim is om geen anticonceptie te gebruiken in een wereld die overbevolkt is.

 17. 3 uur geleden zei Breuk:

  Religies kunnen elkaar maar beter verketteren en te vuur en te zwaar bestrijden?

  Nee natuurlijk niet. We zitten met elkaar opgescheept op deze aarde, laten we met elkaar maar het beste van maken.

  3 uur geleden zei Breuk:

  In 2016 beweerde je ook al dat de eindtijd heel dichtbij was. Hoe serieus moeten we jouw uitspraken nemen? 
  En welke groepen zijn nou die 2 getuigen?

  Tot nu toe zijn alle eindtijd profetieën niet uitgekomen, ik vermoed dat het met deze ook zo zal zijn.

 18. 17 minuten geleden zei sjako:

  Er zijn anders kerken in aanbouw, en dat zijn geen kleintjes. Je kan het gerust tempels noemen waarin deze Chrislam gepredikt wordt. De symfonie voor de opening is al gecomponeerd. 

  Kerken voor zowel christenen en moslims?

  Citaat

  Jij trapt er met beide ogen in. Satan doet zich voor als een Engel des lichts. Het leidt af van Jezus. Alleen Jezus is de weg tot God. Niks anders.

  Je gaat niet in op mijn vraag. Ik vroeg of je extremisme moet bestrijden en dat tolerantie iets goeds is. 

 19. 1 uur geleden zei Fundamenteel:

  Omdat je de verhaallijnen nablaat van mensen die onze aarde vernietigen met een economie die een handjevol verrijkt, steeds meer op ons bespaarde om een wereld te lanceren die draait op algoritmes. Openbaringen 13 voor onze ogen uitgerold.

  Blijkbaar zeg ik iets wat andere ook vinden, dat is toch geen rede om op mijn argumenten in te gaan. Wees gewoon is een vent door inhoudelijk op me in te gaan.

  1 uur geleden zei Fundamenteel:

  De grote leugen heerst 010, alles wat officieel de ronde doet is afkomstig van den duivel; wie de vader van alle leugens is. Als je zuinig op uw planeet wilt zien, begin je bij uzelf en voer je verstandig beleid. Nu zijn er meer mensen in ons continent dat onze zorg, handhaving en nutsvoorzieningen aan kan. Migratie is het probleem, niet dat wij kinderen maken.

  Dus we putten de aarde niet uit? Er is geen klimaatverandering en milieuvervuiling? Je verteld niet waarom het niet klopt, maar je schuift het makkelijk af op de duivel. Zo kan ik het ook. En migratie is niet het probleem, overbevolking is het probleem. Hoe meer mensen er zijn, hoe zwaarder onze planeet word belast. En we hebben er maar 1.

 20. 5 minuten geleden zei Fundamenteel:

  Ja een condoom is anti conceptie, maar verandert niets aan de biologie van beide. Of toch zeer minimaal.

  Oke mooi, je geeft nu toe dat je toch gewoon een voorbehoedsmiddel gebruikt.

  5 minuten geleden zei Fundamenteel:

  Op uw riedel gebaseerd op het narratief van angstzaaiers ga ik liever niet in.

  Waarom niet?

  5 minuten geleden zei Fundamenteel:

  Laten we gewoon eerlijk erkennen dat migratie de grootste boosdoener is. Bedenk eens als er een migratiestop gebeurde in 1960 en hoe onze landen er dan nu hadden uitgezien. Maar we lieten ons vormen naar een politiek correct narratief en hier staan we nu, de grote leugens heersen om ons volgzaam te houden want de waarheid is nu een wmd.

  Migratie zorgt er niet voor dat er meer mensen komen, ze verplaatsen zich alleen van A naar B. Bewust kiezen voor een groot gezin doet dat wel. Dat was misschien een goed idee toen er nog bijvoorbeeld slechts 200 miljoenen mensen op de aarde woonde, maar met het huidige inwoner aantal van ruim 8 miljard is dat niet. We putten onze aarde uit, toekomstige generaties gaan hier veel problemen door krijgen, bijvoorbeeld, moeilijke voedselvoorziening en problemen met het het krijgen van voldoende drinkwater. Wel jammer dat je daar niet op in durft te gaan en de feiten niet onder ogen durft te zien. Maar onze kop in het zand steken heeft geen nut. Daar redden we onze aarde niet mee. En we hebben er naar 1, laten we er zuinig op zijn.

 21. Volgen mij is dit overdreven. Er is een convenant ondertekend waarin staat:

  It says: “We resolutely declare that religions must never incite war, hateful attitudes, hostility and extremism, nor must they incite violence or the shedding of blood.”

  Vertaald uit het Engels: 

  Er staat: „Wij verklaren resoluut dat religies nooit mogen aanzetten tot oorlog, haatdragende houdingen, vijandigheid en extremisme, noch aanzetten tot geweld of bloedvergieten.”

  https://www.theguardian.com/world/2019/feb/04/pope-and-grand-imam-sign-historic-pledge-of-fraternity-in-uae

 22. Op 13-10-2022 om 08:03 zei Fundamenteel:

  WIj zijn wegens gezondheidsredenen tegen anti conceptie. Maar ik ben niet tegen veilige seks. Al sedert mijn puberteit gebruik ik condooms om soa en zwangerschap te voorkomen. 

   Het condoom is ook anti conceptie.

  Citaat

  Mensen moeten zorgeloos kunnen voortplanten zonder stigma of bangmakerij dat we overbevolkt zijn. Het westen is van 10 kinderen per gezin naar amper 2 gegaan en die trend zakt verder naar 0 en 1.  Ook moet 1 loon terug voldoen om de huur, energie, brandstof en meer te kunnen betalen. Het falen van beleid de afgelopen tiental jaar erkennen en terugkeren naar de normen van weleer zou ons goed doen. Niet het gezin is het probleem, de huidige wereldgeest/tijdsgeest is dat.

  Op deze planeet wonen ruim 8 miljard mensen. Die nieuwe mensen gaan later weer extra CO2 produceren, ze hebben voedsel nodig. Door heel veel kinderen te nemen putten we onze aarde alleen nog maar verder uit. We gaan in de toekomst klimaat vluchtelingen krijgen. Mensen die het gebied ontvluchten omdat het daar niet meer leefbaar is. Er zullen ook steeds meer dieren en plantensoorten uitsterven. We moeten verantwoordelijk omgaan met onze aarde, we hebben er maar 1. Grote gezinnen met het huidige klimaat en milieu probleem is zeer onverstandig. Niet alleen voor ons zelf, naar ook voor toekomstige generaties. 

  https://www.wur.nl/nl/nieuws/over-50-jaar-is-het-vrijwel-onleefbaar-heet-voor-een-derde-van-de-wereldbevolking.htm

  https://www.universiteitleiden.nl/nieuws/2018/06/ieder-jaar-komt-de-uitputting-van-de-aarde-dichterbij

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid