Spring naar bijdragen

Mount Freedom

Members
  • Aantal bijdragen

    136
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Mount Freedom

  1. 5 uur geleden zei TTC:

    Dat is de vraag die ik me ook altijd stel, hoe kan je nu competent worden in iets dat tijdloos aangeboden wordt? Is dat geen kwestie van vrije wil of keuze? We kunnen immers niet zeggen dat het er niet is, als we het al willen zien tenminste, denk ik. 

    Nee TTC, je moet eerst wachten tot die 144000 van sjako gaan zeggen hoe je moet leven, hoe je moet schrijven, hoe je moet spreken, wat voor kleding en gezichtshaardracht je moet dragen, plus nog een aantal dingen die alleen zij weten en gewoon naar sjako luisteren.  Dat is heldere taal die iedereen begrijpt en anders heeft ie daar rode en blauwe blokken voor of de deleteknop om uit zijn digitale levensboek verwijderd te worden. 

    Ik denk dat TTC in staat is om voor zichzelf op te komen @Zola o, ik bedoel @Mount Freedom

  2. 18 uur geleden zei TTC:

    Tussen wonder en magie vinden we de gulden middenweg, onpersoonlijk van signature en tot ieders beschikking, tijdloos. 
     

    @TTCVind je nu ook niet dat je een beetje lastig doet. Ik wil iedereen de ruimte geven, maar je stelt je heel lastig op. Er bestaat een mogelijkheid dat ik je reacties eerst modereer voordat ze gepubliceerd worden. Dus dit is een laatste waarschuwing. Het is geen ban, maar wel een flinke beperking en dat zou toch jammer zijn. Dus probeer je begrijpelijk uit te drukken zodat de mensen hier het begrijpen. (Mod sjako)

    Het moet niet veel achterlijker en beestachtiger worden. Een moderator die zijn wachttorengenootschapgeloof oplegt als maatstaf en bijbehorende tactieken op forummers uitleeft. Mensonwaardig. Beestachtig als je het mij vraagt. Verpakt onder een dun laagje mierzoete uiterlijke schijnbeschaving gaat het beest schuil dat alles en iedereen wenst te controleren.

    Zo gaan we niet tekeer tegen de moderatie. Je krijgt een strafpunt @Mount Freedom of moet ik @Zola zeggen?

  3. 8 minuten geleden zei TTC:

    Sic mundus creatus est.

    👍 Zo is dat. En die 144000 zijn er allang 288000. As in heaven so below. De twee getuigen “regel” vervuld. Crossroads. As You Sow, so You Shall Reap. Everything Is Now.

     

     

  4. 4 minuten geleden zei TTC:

    Stereotiep het religieuze failliet in de schijnwerpers plaatsen wil zeggen dat we eerst die 144.000 nog flink wat strafpunten gaan geven, om pas veel later tot de ontdekking te komen dat we al lang hadden kunnen wat ze te vertellen hebben. Maar los daarvan, we kunnen niet zeggen dat het niet in de Bijbel staat, het verstand gebruiken is zoals altijd een optie, geen verplichting. 

    Factum stultus cognosit.

  5. 4 uur geleden zei TTC:

    Wacht, tot straks, als die 144.000 voor je deur staan, misschien dat je van schaamte in de grond zakt, het verzet gekend. :)

    @TTC Dit gaat zo niet langer. Je moet je houding echt veranderen op dit forum. @Kaasjeskruid heeft gelijk. Je krijgt een strafpunt. (mod sjako)

     

    Hij zal nog raar op zijn neus kijken als dalijk blijkt dat die 144000 allang in zijn huis stonden.

  6. 59 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Het is goed dat je beseft dat gebruik van vrijheden een andere kant heeft, nl het besef dat je daar verantwoordelijk mee om moet gaan. Maar de angst om dan maar niets te zeggen is een slechte raadgever. In dat geval zullen moslims de angst gebruiken om steeds meer hun zin te krijgen. En worden we slachtoffer van onze eigen tolerantie. Ik hoorde net op de radio een goede kreet: we moeten in Nederland meer intolerant worden ten opzichte van intolerantie

     

    Zo is dat.

    Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.
    H.M. van Randwijk

    Citaat

     

    Het teken aan de wand was er al veel eerder. Erdogan is een leerling van Necmettin Erbakan, de oprichter van Milli Görüs, de Turkse vleugel van de van origine Egyptische Moslimbroederschap, één van de twee dominante orthodoxe stromingen van de soennitische islam (en antisemitisch bovendien). Erbakan en Erdogan mengden radicaal nationalisme door hun radicale islam en hunkerden naar de terugkeer van het grote Ottomaanse Rijk, waarin Turkije de geestelijke en politieke leiding heeft over een wereldrijk. Een eeuw geleden ging de vorige versie van dat Rijk ten onder.

    Tayyip Erdogan is met verve bezig de doelen van Erbakan – inmiddels overleden – tot uitvoering te brengen. Die doelen van Erbakan bestonden niet alleen uit het herstel van het Ottomaanse Rijk, maar ook uit het afmaken van waar de sultans in voorgaande eeuwen niet in waren geslaagd: Europa islamitisch maken. ‘De Europeanen zijn ziek. Wij hebben het medicijn om hen beter te maken (…) Geheel Europa wordt islamitisch. Wij zullen Rome veroveren.’ Aldus Erbakan in 1989 tegen zijn aanhang, op bezoek in Arnhem.

     

    https://www.wyniasweek.nl/erdogan-is-de-favoriete-vijand-van-onze-politici-en-dat-is-wederzijds/

     

  7. 45 minuten geleden zei sjako:

     

    En die arme priester is de dupe door die ‘vrijheid’ van meningsuiting.

    Nee, door de lichaamsidentificatie van de dader die niet sterven wil aan de illusie van zijn valse (onware) zelf.  De echte scheiding door het zwaard dat Christus heet is dan ook niet een belijdenis met de mond, en ook niet een scheiding tussen christenen en anderen maar tussen hen die (wensen te) leven naar het ware zelf en hen die (wensen te) leven naar het oude zelf.

    Aan de vruchten herkent men de boom, niet aan de woorden of het boek.

  8. 1 uur geleden zei leren_schoen:

    De meeste cartoonisten wel ja. Helaas zijn er geen critici voor de critici. En dan weer critici voor die critici. Maar dat zie je dat zal nooit werken. Dan kan iedereen slecht publiceren over elkander en dan worden problemen nooit meer opgelost. Elke dag een nieuwe karakterexecutie. @Mount Freedom noemt deze mensen helden, kan je nagaan.. iedereen kan slecht publiceren of praten over een ander daar is toch niks heldhaftigs aan. 

    Ja inderdaad. Hulde aan de OHM-brengers.  Hoe zou een religieus ooit kunnen sterven aan het oude zelf zonder zijn fitna?Vergeten te sterven?

  9. 40 minuten geleden zei WdG:

    Ik heb het niet over mensen die beweren Christus te kennen. Ik heb het over mensen die Christus kennen. Natuurlijk hoort iemand niet te moorden, maar, wanneer iemand wedergeboren is, staat niks meer in de weg naar het eeuwige leven. Er is een verschil tussen daden en vruchten. Het een is een werk, het ander een gevolg.

     

    Aan de vruchten herkent men de boom. 

    Mattheus 7:21 Niet een iegelijk, die tot Mij zegt: Heere, Heere! zal ingaan in het Koninkrijk der hemelen, maar die daar doet den wil Mijns Vaders, Die in de hemelen is. Velen zullen te dien dage tot Mij zeggen: Heere, Heere! hebben wij niet in Uw Naam geprofeteerd, en in Uw Naam duivelen uitgeworpen, en in Uw Naam vele krachten gedaan? En dan zal Ik hun openlijk aanzeggen: Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, gij, die de ongerechtigheid werkt!"

    Mattheus 12: 11

    1 En Jezus antwoordde en sprak wederom in gelijkenissen tot hen en zeide: 2 Het Koninkrijk der hemelen is gelijk aan een koning, die voor zijn zoon een bruiloft aanrichtte. 3 En hij zond zijn slaven uit om de ter bruiloft genodigden te roepen, doch zij wilden niet komen. 4 Wederom zond hij andere slaven uit, met de boodschap: Zegt de genodigden: Zie, ik heb mijn maaltijd bereid, mijn ossen en gemeste beesten zijn geslacht en alles is gereed; komt tot de bruiloft. 5 Maar zij sloegen er geen acht op en gingen heen, de een naar zijn akker, de ander naar zijn zaken. 6 De overigen grepen zijn slaven, en zij mishandelden en doodden hen. 

    7 En de koning werd toornig, en hij zond zijn legers uit en verdelgde die moordenaars en stak hun stad in brand. 8 Toen zeide hij tot zijn slaven: De bruiloft is wel gereed, maar de genodigden waren het niet waard. 9 Gaat daarom naar de kruispunten der wegen en nodigt allen, die gij aantreft, tot de bruiloft. 10 En die slaven gingen naar de wegen en verzamelden allen, die zij aantroffen, zowel slechten als goeden. En de bruiloftszaal werd vol met hen, die aanlagen. 11 Toen de koning binnentrad om hen, die aanlagen, te overzien, zag hij daar iemand, die geen bruiloftskleed aanhad. 12 En hij zeide tot hem: Vriend, hoe zijt gij hier gekomen zonder bruiloftskleed? En hij verstomde. 13 Toen zeide de koning tot de bedienden: Bindt hem aan handen en voeten en werpt hem uit in de buitenste duisternis; daar zal het geween zijn en het tandengeknars.

  10. 4 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Er wordt hier gesteld dat ik schuldig ben. Dan is er geen sprake van een goedaardige opmerking die ik kan opvatten als belediging, maar gewoon een directe belediging. 
     

    Dus omdat hij zegt dat alle mensen in hun lagere natuur zondaars zijn, neem jij je toevlucht tot dezelfde tactiek als die van religieuzen om hem de mond te snoeren? 

  11. Matteüs 7: 21 

    3 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Nee, In 2 verhalen zijn de twee mede gekruisigden hem na het bespotten, in een 3e slechts één, de ander niet en die gaat naar het paradijs. Met geen tekstverklaring is dat met elkaar te rijmen.

    Jawel.  De boodschap is berouw, inzicht, zelfkennis. De berouwvolle moordenaar heeft zelfkennis. Hij herkent in Jezus zijn hogere zelf en in zijn eigen daden zijn lagere zelf. Hij herkent het verschil en getuigt van deze zelfkennis.

  12. Het is beter je fysieke leven te geven dan een leven, van wie dan ook, te nemen. Om dat te kunnen moet je de illusie van lichaamsidentificatie doorzien. Om het bewijs te leveren dat lichaamsidentificatie - de gedachte dat het stoffelijk lichaam is wat je bent  - een illusie is, nam de Guru het kruis op zich om zo te laten zien dat de dood niet bestaat.  Het is een illusie. 

    Mattheus 10: 28 En vreest u niet voor degenen, die het lichaam doden, en de ziel niet kunnen doden; maar vreest veel meer Hem, Die beide ziel en lichaam kan verderven in de hel. 

    Wie iemand doodt draagt na de moord geen bruiloftskleed meer. Het energetisch lichaam betaalt voor de moord.

    Mattheus 7:21 Niet een iegelijk, die tot Mij zegt: Heere, Heere! zal ingaan in het Koninkrijk der hemelen, maar die daar doet den wil Mijns Vaders, Die in de hemelen is. Velen zullen te dien dage tot Mij zeggen: Heere, Heere! hebben wij niet in Uw Naam geprofeteerd, en in Uw Naam duivelen uitgeworpen, en in Uw Naam vele krachten gedaan? En dan zal Ik hun openlijk aanzeggen: Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, gij, die de ongerechtigheid werkt!"

    Mattheus 12: 11

    1 En Jezus antwoordde en sprak wederom in gelijkenissen tot hen en zeide: 2 Het Koninkrijk der hemelen is gelijk aan een koning, die voor zijn zoon een bruiloft aanrichtte. 3 En hij zond zijn slaven uit om de ter bruiloft genodigden te roepen, doch zij wilden niet komen. 4 Wederom zond hij andere slaven uit, met de boodschap: Zegt de genodigden: Zie, ik heb mijn maaltijd bereid, mijn ossen en gemeste beesten zijn geslacht en alles is gereed; komt tot de bruiloft. 5 Maar zij sloegen er geen acht op en gingen heen, de een naar zijn akker, de ander naar zijn zaken. 6 De overigen grepen zijn slaven, en zij mishandelden en doodden hen. 

    7 En de koning werd toornig, en hij zond zijn legers uit en verdelgde die moordenaars en stak hun stad in brand. 8 Toen zeide hij tot zijn slaven: De bruiloft is wel gereed, maar de genodigden waren het niet waard. 9 Gaat daarom naar de kruispunten der wegen en nodigt allen, die gij aantreft, tot de bruiloft. 10 En die slaven gingen naar de wegen en verzamelden allen, die zij aantroffen, zowel slechten als goeden. En de bruiloftszaal werd vol met hen, die aanlagen. 11 Toen de koning binnentrad om hen, die aanlagen, te overzien, zag hij daar iemand, die geen bruiloftskleed aanhad. 12 En hij zeide tot hem: Vriend, hoe zijt gij hier gekomen zonder bruiloftskleed? En hij verstomde. 13 Toen zeide de koning tot de bedienden: Bindt hem aan handen en voeten en werpt hem uit in de buitenste duisternis; daar zal het geween zijn en het tandengeknars.

  13. 4 minuten geleden zei WdG:

    Voor de duidelijkheid: ik ben tegen moord. Ons eeuwig leven hang niet af van onze daden, omdat ieder mens schuldig is. Laten we eens kijken wat de Bijbel zegt:

    "Maar de andere, antwoordende, bestrafte hem, zeggende: Vreest gij ook God niet, daar gij in hetzelfde oordeel zijt? En wij toch rechtvaardiglijk; want wij ontvangen straf, waardig hetgeen wij gedaan hebben; maar Deze heeft niets onbehoorlijks gedaan. En hij zeide tot Jezus: Heere, gedenk mijner, als Gij in Uw Koninkrijk zult gekomen zijn. En Jezus zeide tot hem: Voorwaar, zeg Ik u: Heden zult gij met Mij in het Paradijs zijn.

    Een moordenaar met berouw die boete doet aan het kruis is wel even wat anders dan iemand die moordt tewijl ie beweert Christus te kennen.

  14. 3 uur geleden zei WdG:

    Was het volgens jou goed dat de geallieerden in 1944 duizenden Duitsers gedood hebben? Veel jonge jongens, die ook moeders en vaders hadden... Of was het een noodzakelijk kwaad om de vrijheid van anderen te heroveren.

    Als jouw wieg rond 1925 in Duitsland had gestaan, dan was jij rond je zestiende gedwongen (kind)soldaat geweest en naar het front gestuurd. Had jij of je ouders dit geweigerd, dan waren je ouders in het ergste geval geexecuteerd door je eigen overheid. Ze waren hoe dan ook uit de ouderlijk matcht gezet en  jij was als jonge jongen alsnog naar het front gestuurd.  

    Wil jij zeggen dat het vermoorden van andere mensen toch goed is? En geen gevolgen heeft voor jouw ziel?

  15. 3 uur geleden zei Mullog:

    Ik denk dat de meeste cartoonisten zaken aan de kaak willen stellen en dat dat niks met smaad en laster te maken heeft. Hoe feller er gereageerd wordt op een cartoon, hoe meer dat zegt over het gelijk van de cartoonist en het gebrek aan relativeringsvermogen van degene die reageert.

    Helden zijn het.  Geven hun leven voor de waarheid. En we zien in de wereld en ook op dit forum een religieus communisme ontstaan. Denk en doe wat de religieus vindt of anders snoeren we je de mond. Desnoods door onthoofding (in de wereld).  Het valse zelf, de oude mens, op de troon van “God”. Met hoofdletter (verplicht). Beledig deze godheid en “er wordt hard opgetreden”.  Het onware (wat met vals bedoeld wordt) zelf tot volle wasdom gekomen. Een veelgodendom. De ene godheid eist onthoofding, de andere godheid eist shunning, de volgende godheid eist uitsluiting. Allemaal Godjes.

     

  16. 59 minuten geleden zei leren_schoen:

     

    Wat christendom voor de islam is is het ook voor het judaisme wat dat betreft. Maar belediging? Nee, maar verboden in de bijbehorende theologie om iets gelijk te maken aan de schepper, of het nu een dier of mens of wat dan ook is. Maar cartoons maken van wat verboden is voor de groep die je wilt beledigen is/kan natuurlijk wel als belediging ervaren worden.

    Belediging, zeker wel.  Het kruis op de kerk is belediging, God de Zoon is belediging van God.  Godslastering zeggen sommige moslims, sommige joden en sommige Jehova’s getuigen.

    Jezus is vermoord omdat hij zei dat hij JHWH is, de Alpha en de Omega.  Niets zo gevaarlijk voor het vlees als beledigde religieuzen.

    Wellicht gaf de terrorist de slachtoffers nog de “kans” zich te bekeren tot de islam. Als dat was gelukt dan was misschien het hek van de dam geweest.  https://nos.nl/liveblog/2354315-koster-was-een-van-drie-slachtoffers-nice-nederlander-normaal-een-veilige-stad.html

  17. 55 minuten geleden zei sjako:

    Christenen zijn niet bang voor de dood, maar het is Bijbels gezien wel degelijk een vijand. 
     

    Fil.1: 21 Want het leven is mij Christus, en het sterven is mij gewin.

    22 Maar of te leven in het vlees, hetzelve mij oorbaar zij, en wat ik verkiezen zal, weet ik niet.

    23 Want ik word van deze twee gedrongen, hebbende begeerte, om ontbonden te worden en met Christus te zijn; want dat is zeer verre het beste.

    24 Maar in het vlees te blijven, is nodiger om uwentwil.

  18. 45 minuten geleden zei leren_schoen:

    Er is iets goed mis met mensen die cartoons maken puur om mensen te beledigen. Ik weet alleen niet wat die kerk ermee te maken heeft, was het motief van de dader de cartoon van Paty of een ander motief? 

    Christendom is een belediging voor de islam. God heeft geen zoon zeggen ze en christenen zeggen van wel.  Dat is volgens hun een enorme belediging van God (hoofdletter, want dat schijnt verplicht te zijn).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid