Spring naar bijdragen

Bastiaan73

Members
  • Aantal bijdragen

    4.695
  • Geregistreerd

Berichten geplaatst door Bastiaan73

  1. 4 uur geleden zei sjako:
    6 uur geleden zei Bastiaan73:

    Wat mij niet bevalt is dat jij überhaupt waarschuwingen zou mogen geven, terwijl je niet eens begrijpend kunt lezen. Dat je niet in gaat op mijn tekst is een zwaktebod; je hebt blijkbaar geen weerwoord en kan je modbreak/waarschuwing niet eens onderbouwen. Ik accepteer jouw waarschuwing niet. Bewaar die maar voor als je voet tussen een deur klem komt te zitten.

    Je bent constant aan het trollen en mensen aan het beledigen. Ik geef je nog één waarschuwing en dan mag je over je zonden na gaan denken.

    Je doet maar. Ik heb geen hekel aan jou als persoon maar als moderator kan ik je echt niet serieus nemen. En je keuze voor de Jehovah's Gehersenspoelden vind ik ook niet bepaald getuigen van enig geestelijk inzicht of eigen karakter. Als @Trajecto het met je eens is accepteer ik de gevolgen. Van Trajecto, niet van jou. Dan wel graag een permanente ban want zolang jij denkt zoals je denkt zal ik mijn mening nooit veranderen. Je hebt wel de technische rechten om iemand te bannen maar die zou jij wat mij betreft eigenlijk helemaal niet mogen hebben.

    Succes verder met geloofwaardig proberen te zijn.

    zo gaat dit niet langer. Ga er nu maar eens een paar weken afkoelen. 

  2. 1 minuut geleden zei sjako:

    Als je het niet bevalt dan ben je vrij om hier weg te gaan. Ik ga hier niet meer op in. Je doet het er maar mee.

    Wat mij niet bevalt is dat jij überhaupt waarschuwingen zou mogen geven, terwijl je niet eens begrijpend kunt lezen. Dat je niet in gaat op mijn tekst is een zwaktebod; je hebt blijkbaar geen weerwoord en kan je modbreak/waarschuwing niet eens onderbouwen. Ik accepteer jouw waarschuwing niet. Bewaar die maar voor als je voet tussen een deur klem komt te zitten.

  3. Een voorbeeld waarmee aangetoond kan worden dat de toevoeging 'eendracht met' de oorspronkelijke betekenis van een vers afzwakt/anders maakt.

    De ark van Noach kan beschouwd worden als type van Christus. Mee eens?

    Hier een aantal verzen zoals ze dan eigenlijk in de NWV zouden moeten staan, als het WTG consequent zou zijn:

    Gen. 6:18 Maar met u zal Ik Mijn verbond oprichten; en gij zult in eendracht met de ark gaan, gij en uw zonen en uw huisvrouw en de vrouwen uwer zonen met u.

    Gen. 6:19 En gij zult van al wat leeft, van alle vlees, twee van elk doen in eendracht met de ark komen, om met u in het leven te behouden: mannetje en wijfje zullen zij zijn;

    Gen. 7:1 DAARNA zeide de HEERE tot Noach: Ga gij en uw ganse huis in eendracht met de ark; want u heb Ik gezien rechtvaardig voor Mijn aangezicht in dit geslacht.

    Gen. 7:7 Zo ging Noach en zijn zonen en zijn huisvrouw en de vrouwen zijner zonen met hem in eendracht met de ark, vanwege de wateren des vloeds.

    Gen. 7:9 Kwamen er twee en twee tot Noach in eendracht met de ark, het mannetje en het wijfje, gelijk als God Noach geboden had.

    Gen. 7:13 Even op dienzelven dag ging Noach, en Sem en Cham en Jafeth, Noachs zonen, desgelijks Noachs huisvrouw en de drie vrouwen zijner zonen met hen in eendracht met de ark;

    Gen. 7:15 En van alle vlees, waarin een geest des levens was, kwamen er twee en twee tot Noach in eendracht met de ark.

    Gen. 7:23 Alzo werd verdelgd al wat bestond, dat op den aardbodem was, van den mens af tot het vee, tot het kruipend gedierte en tot het gevogelte des hemels, en zij werden verdelgd van de aarde. Doch Noach alleen bleef over, en wat met hem in eendracht met de ark was.

    Gen. 8:1 EN God gedacht aan Noach, en aan al het gedierte en aan al het vee dat met hem in eendracht met de ark was; en God deed een wind over de aarde doorgaan en de wateren werden stil.

    Gen. 8:9 Maar de duif vond geen rust voor het hol van haar voet; zo keerde zij weder tot hem in eendracht met de ark, want de wateren waren op de ganse aarde; en hij stak zijn hand uit en nam haar en bracht haar tot zich in eendracht met de ark.

    Matth. 24:38 Want gelijk zij waren in de dagen voor den zondvloed, etende en drinkende, trouwende en ten huwelijk uitgevende, tot den dag toe in welken Noach in eendracht met de ark ging;

    Luk. 17:27 Zij aten, zij dronken, zij namen ten huwelijk, zij werden ten huwelijk gegeven, tot den dag op welken Noach in eendracht met de ark ging, en de zondvloed kwam en verdierf hen allen.

  4. 12 minuten geleden zei Desid:

    Goed geobserveerd, al denk ik dat je woorden in een vertaling niet per se moet hoeven kunnen te herleiden tot één woordje in de brontaal.

    Wel als de vertaling een afzwakking is van wat er in de brontaal staat of als de vertaling iets anders gaat suggereren dan de brontaal. 1 Johannes 5: 20 in verschillende vertalingen:

    NBG51:

    Doch wij weten, dat de Zoon van God gekomen is en ons inzicht gegeven heeft om de Waarachtige te kennen; en wij zijn in de Waarachtige, in zijn Zoon Jezus Christus. Dit is de waarachtige God en het eeuwige leven.

    SV:

    Doch wij weten, dat de Zoon van God gekomen is, en heeft ons het verstand gegeven, dat wij den Waarachtige kennen; en wij zijn in den Waarachtige, [namelijk] in Zijn Zoon Jezus Christus. Deze is de waarachtige God, en het eeuwige Leven.

    HSV:

    Maar wij weten dat de Zoon van God gekomen is en ons het verstand heeft gegeven om de Waarachtige te mogen kennen; en wij zijn in de Waarachtige, namelijk in Zijn Zoon, Jezus Christus. Die is de waarachtige God en het eeuwige leven.

    NBV:

    We weten ook dat de Zoon van God gekomen is en ons inzicht heeft gegeven om de Waarachtige te kennen. En wij zijn in de Waarachtige, omdat we in zijn Zoon Jezus Christus zijn. Hij is de ware God, hij is het eeuwige leven.

    NCV:

    Maar wij hebben waargenomen dat de Zoon van God arriveert en aan ons een denkwijze heeft gegeven, opdat wij de Waarachtige kennen. En wij zijn in de Waarachtige, in Zijn Zoon, Jezus Christus. Deze is de waarachtige God en het aionische leven.

    WV75/95:

    Wij weten dat de Zoon van God gekomen is, en ons inzicht gegeven heeft om de waarachtige God te kennen, en wij zijn in de waarachtige God, want wij zijn in Jezus Christus, zijn Zoon. Dit is de ware God, dit is eeuwig leven!

    NB:

    we weten ook dat Gods Zoon gekomen is en ons verstand gegeven heeft om hem te kennen die de waarachtige is, en wij zijn geworteld in de waarachtige, in zijn Zoon Jezus Christus; hij is de waarachtige God en het eeuwig leven;

    En dan komt de NWV met:

    Wij weten dat de Zoon van God is gekomen, en hij heeft ons inzicht gegeven zodat we de kennis kunnen krijgen van de waarachtige. En door zijn Zoon Jezus Christus zijn we in eendracht met de waarachtige. Dit is de ware God en het eeuwige leven.

    7 minuten geleden zei thom:

    Volgens Openbaring, klopt Hij al eeuwen op de deur.

    Hoe zouden Zijn knokkels er uit zien?

  5. Op 15-10-2020 om 14:25 zei sjako:

    Hier nog wat interessante informatie over 1Joh 5:20

    Toch hechten veel kerkgangers een andere betekenis aan de uitdrukking. De woorden in de titel komen uit 1 Johannes 5:20, waar onder meer staat: „Wij zijn in eendracht met de waarachtige, door bemiddeling van zijn Zoon Jezus Christus. Dit is de waarachtige God en het eeuwige leven.”

    Op 16-10-2020 om 14:53 zei sjako:
    Op 16-10-2020 om 14:32 zei Jurriën Sr.:

    Want Jezus Christus (de Zoon) en de Vader zijn één.

    Ja, in doel, karakter etc, niet in wezen. Lees maar eens een eindje verder. Johannes 17:20 Ik doe niet alleen voor hen een verzoek, maar ook voor iedereen die door hun woord in mij gelooft,  21 zodat ze allemaal één zullen zijn, net zoals u, Vader, in eendracht met mij bent en ik in eendracht met u ben, dat ook zij in eendracht met ons zijn, zodat de wereld gelooft dat u mij hebt gestuurd.  22 Ik heb ze de eer gegeven die u mij hebt gegeven, zodat ze één zullen zijn net zoals wij één zijn.  23 Ik ben in eendracht met hen en u bent in eendracht met mij, zodat ze volmaakt één worden gemaakt. Daardoor zal de wereld weten dat u mij hebt gestuurd en dat u van hen houdt net zoals u van mij houdt.

    Vergelijk Galaten 3:28 Er zijn geen Joden of Grieken, geen slaven of vrije mensen, geen mannen of vrouwen, want in eendracht met Christus Jezus zijn jullie allemaal één

    Het woord 'eendracht' slaat sowieso nergens op, het staat in geen enkele Griekse grondtekst. Het WTG/de NWV heeft dit er zelf bij verzonnen c.q. aan toegevoegd. Ik heb je hier al eerder op gewezen maar je blijft met die WTG-oogkleppen op lopen. Hieronder de door jou geciteerde verzen in de Griekse grondtekst. Nergens staat dat WTG-woord 'eendracht'.

    1 Johannes 5:20:

    1-Johannes5-20.png

    Bron: https://www.scripture4all.org/pdf_interlinear/gnt_nl.php?cs=393476dcafa07b0860a8b2d1aef34ab4&t=445422&b=1jo&c=5

    Johannes 17:20-23:

    Johannes17-20-21.png

    Johannes17-22-23.png

    Bron: https://www.scripture4all.org/pdf_interlinear/gnt_nl.php?cs=6cfb576987706c0b908d438290a1b031&t=445422&b=joh&c=17

    Galaten 3:28:

    Galaten3-28.png

    Bron: https://www.scripture4all.org/pdf_interlinear/gnt_nl.php?cs=d5ba800d9cae77a133f3dd694e7f5745&t=445422&b=gal&c=3

  6. @sjako kun je mij alsjeblieft uitleggen waar jouw onzinnige modbreak op slaat die je aan mijn eerdere bericht hebt toegevoegd? Ik reageerde op Jurriën met zijn eigen eerdere bericht (die onder jouw misplaatste modbreak staat), met de bedoeling dat hij zou stoppen met zijn 'automatisch gegenereerde reactie'. Volgens mij lees je gewoon niet goed. Ik heb hier overigens helemaal geen notificatie van gekregen dus je weet blijkbaar niet eens hoe je een modbreak onder de aandacht van de plaatser moet brengen, als de plaatser niet zelf terugleest zoals ik nu heb gedaan. Je mist naast het inhoudelijke inzicht dus ook het benodigde technische inzicht om een goede moderator te kunnen zijn. Ik heb in de eerste zin een hyperlink ingevoegd (in de onderstreepte woorden waar je op kunt klikken). Ben jij überhaupt op de hoogte van deze functionaliteit?

    @Trajecto ik wil jou hier ook van op de hoogte brengen en je de vraag stellen of jij dezelfde modbreak zou hebben geplaatst. Zo ja dan moeten jullie mij maar gewoon permanent bannen want dan kan ik mij niet (meer) vinden in jullie 'beleid'. Als dat 'beleid' namelijk neerkomt op de zeer gebrekkige moderatorcapaciteiten van sjako dan geloof ik het hier verder wel.

    Ter illustratie nog een voorbeeld van de niet al te beste leescapaciteiten van sjako: dit bericht.

    Voor jullie beiden een screenshot van de modbreak van sjako, aangezien ik een modbreak niet kan citeren zonder dat de betreffende tekst mijn eigen tekst lijkt te zijn:

    mod-sjako.jpg

  7. 28 minuten geleden zei sjako:

    Je weet dat je als christen geen bloed tot je mag nemen?

    Als jij een kind zou hebben dat door een bloedtransfusie gered zou kunnen worden zou je dat weigeren omdat je Jehovah's getuige bent en omdat bloedtransfusie van het WTG niet mag. Dat is heel ernstig en heel fout sjako, ethisch gezien.

    12 minuten geleden zei Thinkfree:

    Dit gaat waarschijnlijk off-topic, meschien splitsen Sjako?

    Ik zou het fijn vinden als jij je moderatorpogingen / -suggesties laat voor wat ze zijn Thinkfree: voorbarig, misplaatst en nutteloos.

  8. 4 uur geleden zei Mount Freedom:
    4 uur geleden zei Modestus:

    Ik ben wel bereid iedereen broeder te noemen. Zelfs al zijn niet alle mensen broeders in Christus, niettemin zijn we broeders in Adam.

    Net andersom. Allen zijn broeders in Christus. In Adam kan geen mens een broeder zijn.

    Als je gelooft dat Adam en Eva iedereen zijn of haar overoveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroverovergrootvader en -moeder zijn, dan zijn we sowieso allemaal verwanten en dus broeders en zusters. Niet in geloof maar gewoon fysiek.

    15 minuten geleden zei sjako:

    Je weet dat je als christen geen bloed tot je mag nemen?

    Correctie: dat is een verkeerde interpretatie van de Jehovah's getuigen. Een interpretatie van Handelingen 15:20, die jij helaas nog steeds als absolute waarheid ziet en waardoor ik Jehovah's getuigen eerlijk gezegd niet al te snugger vind. Je zal dit waarschijnlijk weer gaan proberen te verdedigen maar er staat nergens in de Bijbel dat je geen bloeddonor zou mogen zijn. In die tijd wisten ze nog niet eens dat dat kon en dat er verschillende bloedgroepen en resusfactoren bestonden.

  9. 8 minuten geleden zei Mount Freedom:

    Bedankt voor de reminders en aanvulling.  Ik heb het uit mijn oude aantekeningen maar had er niet bij staan waaruit.

    Dacht dat het uit cursus in wonderen kwam.

    Heb je er inhoudelijk ook nog iets over te vertellen?

    Kep het boek zelf ook ooit gehad. Kan me alleen herinneren dat ik het een hoop blabla vond en heb het daarom ook weer weggedaan, misschien zelfs weggegooid.

    Ik denk dat elk mens wel iets narcistisch in zich heeft. Een stukje onschuldige ijdelheid. Maar bij sommigen is dit doorgeslagen en dat heb ik helaas aan den lijve ondervonden in een eerdere werksituatie. Was niet kikke. Ben het eens met die Sander Videler, dat narcisten heel vol van zichzelf lijken en ook zo handelen maar dat dit een masker/compensatie is voor leegte en onzekerheid.

  10. 4 minuten geleden zei Mount Freedom:

    Narcisme wordt vaak verkeerd begrepen. In de volksmond is een nacist zo vol van zichzelf dat hij helemaal in zichzelf opgaat. Maar een narcist ervaart zichzelf niet als vol maar juist als leeg.  Dit komt doordat hij zichzelf identificeert met een beeld dat hij op een lager niveau van bewustzijn van zichzelf heeft gemaakt. Op een hoger spiritueel niveau heeft de narcist zichzelf afgewezen.  En dat is niet alleen eigen aan wie als narcist wordt betiteld, maar aan de hele mens die meent dat hij zich van God afgescheiden heeft en zich hierover schuldig voelt. Ieder mens wordt geboren met een existentiële schuld. De notie van het ik dat het eigenlijk niet mag bestaan.  In zijn kern is het ego een schuldcomplex rondom het idee dat het een eigen identiteit ten koste van God heeft verworven. De schuld die hiermee gepaard gaat is zo groot dat zij ondraaglijk is waardoor zij naar het onderbewustzijn is verdrongen.  Toch sijpelt die schuld van het ik door de verschillende bewustzijnslagen heen ons bewustzijn binnen, waar deze zich in de vorm van gedachten en gevoelens en fysieke indrukken openbaart.  Een cursus in wonderen is wat dat betreft wel een interessant werk. Het beschrijft hoe onze wereld in feite een groot afweermechanisme is om het schuldcomplex van het ego niet onder ogen te hoeven zien.

    Je hebt deze tekst grotendeels gekopieerd en geplakt uit https://www.sandervideler.com/zelfontwikkeling/wp-content/uploads/2019/03/Op-weg-naar-je-Zelf.pdf, bladzijde 44.

    Screenshot:

    Screenshot-narcisme.png

    Het is okee om uit externe artikelen te kopiëren en te plakken maar het is niet okee om er geen bron bij te vermelden.

  11. 12 minuten geleden zei Mount Freedom:

    Jongens jongens. Ken iemand die omgevallen boekenkast effen rechtzetten?. En dat in een voorstelrondje.  

    Relaxzzzzz man. 

    Zo te lezen had je beter de naam Mount Marihuana kunnen aannemen.

    Jij komt met een heel verhaal over het heelal, substantie en Maya. Doe dat dan ook niet in een voorstelrondje. 

  12. 11 uur geleden zei Mount Freedom:

    Het gaat erom gewaar te zijn wat je werkelijk bent en de vereenzelviging met het lichaam te doorzien. Al je quasizekerheden, overtuigingen en gehechtheden te doorzien. De mens bezit een eeuwig vertrouwen en gelooft intuïtief in het bestaan van een substantie waarvan de waarnemingen van de zintuigen slechts eigenschappen zijn. Omdat de mens zichzelf identificeert met zijn stoffelijk lichaam, dat samengesteld is uit die eigenschappen, kan hij met zijn onvolmaakte organen slechts deze eigenschappen begrijpen en niet de substantie, waartoe deze eigenschappen behoren.  De enige substantie in het heelal, die ook wel  God wordt genoemd, kan daarom door de mens van deze materiële wereld niet begrepen worden, tenzij hij zich zijn goddelijkheid gewaar wordt door zijn zelf te verheffen boven deze schepping van duisternis,Maya.

    Je doet nogal wat veronderstellingen, in mijn beleving. Niet iedereen gelooft dat we een lichaam zijn, er zijn ook mensen die geloven dat het lichaam een soort van voertuig is.

    Het woord 'substantie' komt op mij materialistisch over. God is echter Geest, volgens de Bijbel.

    Johannes 4:

    24 God is geest en wie Hem aanbidden, moeten aanbidden in geest en in waarheid.

    Jij lijkt te suggereren dat God een substantie in het heelal is, terwijl de Bijbel suggereert dat het heelal onderdeel is van de schepping van tijd en ruimte. God staat daar dus buiten/'boven'.

    Hoe zie je dat voor je, dat 'zelf te verheffen boven deze schepping van duisternis'?

    Dit hoort eigenlijk meer thuis in je andere topic maar goed. In de veronderstelling dat je zelf nog niet echt thuis bent in de Bijbel een stukje over wat we als mensen wellicht over Jezus Christus zouden kunnen aannemen, die volgens de Bijbel laat zien en horen wie God is. Kolossenzen 1:

    15 Hij is het beeld van de onzichtbare God, de eerstgeborene der ganse schepping,

    16 Want in Hem zijn alle dingen geschapen, die in de hemelen en die op de aarde zijn, de zichtbare en de onzichtbare, hetzij tronen, hetzij heerschappijen, hetzij overheden, hetzij machten; alle dingen zijn door Hem en tot Hem geschapen;

    17 En Hij is voor alles en alle dingen hebben hun bestaan in Hem;

    18 En Hij is het hoofd van het lichaam, de gemeente. Hij is het begin, de eerstgeborene uit de doden, zodat Hij onder alles de eerste geworden is.

    19 Want het heeft de ganse volheid behaagd in Hem woning te maken,

    20 En door Hem, vrede gemaakt hebbende door het bloed zijns kruises, alle dingen weder met Zich te verzoenen, door Hem, hetzij wat op de aarde, hetzij wat in de hemelen is.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid