Spring naar bijdragen

DeThomas

Members
 • Aantal bijdragen

  1.097
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over DeThomas

 • Rang
  CrediBakvis

Recente profielbezoeken

2.209 profielweergaven
 1. Volgens mij heb ik ook niet gepleit voor abstinentie. Alleen voor verantwoordelijkheid nemen voor de gevolgen van je daden.
 2. Levensvatbaar is een te rekbaar begrip en is in de loop der jaren verandert. Ik heb verder ook heel duidelijk gemaakt in mijn allereerste post dat ik me situaties KAN voorstellen dat abortus zelfs de moreel juiste keuze is. Verder heb ik niet gepleit voor ene verbod op abortussen, omdat ik abortus een slecht iets vind, maar een bang meisje van 16 verminken of doden, voor één slechte levenskeuze ook niet juist vind. Ik ben geen christen, dus ik kan gewoon stellen dat er nog nooit een vrouw zwanger is geraakt zonder dat daar een man bij betrokken is. Dus het is beider keuze. Ik be
 3. Makkelijk antwoord, eerlijk gezegd, en geen antwoord op de vraag: Hoe kom jij tot de conclusie dat iets wel kan, moreel gezien. Ik vroeg namelijk naar de moraliteit en niet naar de wet. Grote woorden gaan gebruiken als bekrompenheid, is nog steeds geen antwoord. Ik ben ook helemaal van mening dat een vrouw over haar eigen lichaam mag beslissen. Ze mag kiezen of ze seks heeft. Ze mag kiezen welk voorbehoedsmiddel ze wil gebruiken, of haar partner. Maar helaas is er op enige manier het idee ontstaan dat seks zonder risico is. Dat is er wel degelijk: seks heeft gevolgen voor de band tussen
 4. Even wat aannammes vanuit mijn kant: 1 dag voor de normale geboorte wil je geen abortus toestaan (medische redenen uitgesloten), uit moreel oogpunt. Waarom niet? 2 dagen voor de normale gebeoorte....etc. Wanneer is het vanuit moreel oogpunt wel toegestaan, en welke argumenten heb je hiervoor?
 5. Ik ben een atheïst en ook pro-life, even om hier olie op het vuur te gooien. Ik vind het relatief achteloos omgaan met een levend mens niet echt menswaardig. Een vrouw die gewenst zwanger raakt en een miskraam krijgt vinden we een drama. Een vrouw die ongepland zwanger raakt en aan abortus noemt vinden we een "moeilijke, maar dappere keuze"in het 'beste' geval en het wordt gevierd in bepaalde progressieve kringen. Het enige verschil is dat de gewensdheid van de ongeboren vrucht blijkbaar de doorslaggevende factor is. Ik kan er niet achter staan en al helemaal niet achter de smakeloze manier wa
 6. Ja dat is aanmoedigen. Hebben ze erbij gezegd dat het is om stamccellen te oogsten in naam van de wetenschap. Want ik vraag naar die bron. (en ik weet dat er een theorie is, en ik weet niet heo serieus ik die moet nemen, dat donkere mensen in de VS vaker abortus wordt aangepraat dan blanke mensen).
 7. je geeft dus voortdurend je mening. Abortus is helemaal geen goed iets en als atheïst ben ik erg hartgrondig op tegen, maar ik denk niet dat het de discussie, die toch al zeer beladen is, vertroebelen door te zeggen dat ze "aangemoedigd" worden in de naam der wetenschap erg veel oplevert. Als je nu had gezegd dat er een aantal stupide feminsten en extreem linkse figuren het actief aanmoedigen had ik je gelijk gegeven. Ik kan je zelfs een verschrikkelijk filmpje laten zien van een campus waar een christelijke herdenkinsdienst voor de gestorven zielen die geaborteerd zijn, op bijzonder smak
 8. Ok, je baseert dit dus op jouw mening. Ik ben geen fan van abortus en heb bedenkingen bij stamcel onderzoek (al doet dat ook veel goed), maar goed ik heb nog nooit gehoord van "Kom een abortus doen, dan gebruiken we je stemcallen".
 9. Kun je aanwijzen wara in het artikel staat dat ze de abortussen aamoedigen
 10. Ik heb het artikel gelezen. Kun je aanwijzen waar de zin staat dat er abortussen worden gepleegd met als doel het oogsten van stamcallen. Daar heb ik wellicht overheen gelezen.
 11. ik ben tegen abortus, maar abortus plegen om stamcellen te oogsten is gewoon bij wet verboden. Dis hier vertel je gewoon onzin.
 12. Ik geloof niet dat kinderoffers daadwerkelijk nog op zeer grote schaal voorkomen, dus dat voorbeeld is wellicht een tikje ver gezocht.
 13. Het is niet ondenkbaar of je moeilijk voor te stellen dat dit op zijn minst een verschil in waarden en normen veroorzaakt.
 14. Het hoeft niet fout te lopen bij eerste partners, soms is het in één keer "raak". Het hoeft ook niet zo te zijn dat de vriend tot zijn dood ongelovig is, of het meisje gelovig. Beide kunnen van mening veranderen. Maar een relatie is zelfs onder goede omstandigheden een uitdaging om vol te houden, dus deze twee mensen zullen inderdaad heel wat tijd moeten steken in het onderhouden van die relatie. De kansen zijn tegen hen denk ik, door het verschil in waarden en normen, maar onmogelijk is het niet.
 15. Volgens mij leert de bijbel dat alle mensen gelijk zijn. Mensen die denken dat ze namens God spreken en handelen zijn verre van vrij te pleiten als het gaat om tot moord leiden. Dus bespaar me dit...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid