Spring naar bijdragen

Hoe bewijs je de openbaring van God en de autoriteit van de bijbel


Aanbevolen berichten

52 minuten geleden zei Hopper:

Jij beweert dat er mensen zijn die God niet toebehoren.

De tekst in  de HSV luidt:

  • Heel de Schrift is door God ingegeven en is nuttig om daarmee te onderwijzen, te weerleggen, te verbeteren en op te voeden in de rechtvaardigheid, opdat de mens die God toebehoort, volmaakt zou zijn, tot elk goed werk volkomen toegerust.

Ik concludeer hieruit, dat er dus ook mensen zijn die God niet toebehoren.

Ik denk dat een oppervlakkige studie van het oude - en nieuwe testament deze gedachte ondersteunt. De zondeval is overigens het gevolg van de keuze niet bij God te willen horen. Onder het oude verbond behoorde enkel het volk Israël bij God. Alle anderen (de heidenen) behoorden Hem niet toe.

Jezus is het bewijs, dat Hij (God) de mens niet in de steek heeft gelaten. Sinds de komst van Jezus Christus, kán de mens een keuze maken om God toe te behoren:

  • Johannes 1:12 (HSV) Maar allen die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven kinderen van God te worden, namelijk die in Zijn Naam geloven;

Conclusie: Degenen die Jezus Christus niet als Weg, Waarheid en Leven tot God hebben aangenomen en daarin voortdurend leven (wandelen en handelen) behoren Hem dus niet toe.

Overigens: is dit de reden voor evangelisatie. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 775
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Het simpele feit dat je God “de levende Vader” noemt is al een beeld, een godsbeeld. 

@Monachos heeft helemaal gelijk. De uitspraak van de Heer Jezus was gericht aan de 'overspelige vrouw' in Joh.8:11  'Ga heen, en zondig niet meer.'  En al zou het zo zijn dat deze twee vrouwen de

Besef je dat je op anderen overkomt als iemand die alleen maar wartaal uitslaat TTC?

Posted Images

52 minuten geleden zei Hopper:

Paulus legt zijn toehoorders in sommige brieven uit dat ze onwetenden zijn. 1 Korinthiërs 3 bijvoorbeeld: En ik, broeders, kon tot u niet spreken als tot geestelijken, maar als tot vleselijken, als tot jonge kinderen in Christus.

De meeste mensen denken dat ze van zichzelf zijn.   Maar ik werkelijkheid blijkt er niet eens een 'zichzelf' te zijn, in geestelijke zin.   Kortom: Paulus spreekt tot onwetenden die nog in de ban het ego zijn.   In sommige andere gedeeltes spreekt Paulus weer tot de wetenden: de mensen die weten dat er niet zoiets als een ego is. 

Hetairos begrijpt die dingen overduidelijk niet, net zoals de meeste gelovigen.  Ze denken dat ze met hun ego (de natuurlijke mens) naar het hiernamaals kunnen, maar zowel Jezus als Paulus beweren dat dat niet het geval is.   Maar dat willen ze niet horen, want als er voor jezelf niks aan beloning in zit, waarom zou je dan nog geloven?

Je blijft maar domme dingen zeggen en Bijbelse zaken ontkennen.. Heb je Openbaring gelezen? Weet je hoe de Joden over de dood dachten? Waarom zij eeuwige grafrust hebben.

Heb je de tekst van Paulus ooit gelezen over zijn geloof in de opstanding en dat zonder die opstanding zijn geloof zinloos is? Heb je al eens gelezen hoe Paulus schreef dat de mensen die nu nog leefden als Jezus terugkomt met trompetgeschal die levenden Jezus tegemoet gaan op de wolken? 

Je kan niet blijven doen alsof jij een van de weinigen bent die het snapt en dat de rest het allemaal niet snapt. Jezus heeft nooit wat over het hiernamaals gezegd, maar Jezus was een Jood en die geloven wel degelijk in een hiernamaals. Paulus daarentegen gelooft wel degelijk in het hiernamaals, en dat heeft hij ook geschreven. De man heeft wel een heel ander wereldbeeld dan wij hebben, dus moeilijk te geloven.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 26-5-2024 om 09:09 zei Dat beloof ik:

Dat staat er niet. Er staat dat hij hen zegende én tegen hen zei: "wees vruchtbaar etc". De zegen staat dus los van de tekst 'wees vruchtbaar'. Jij voegt die samen, maar dat is niet volgens de tekst. 

Soms lijkt het zelfs een beetje absurd om je met hypothetische kaarten te willen bezighouden, simpelweg omdat het helemaal niet duidelijk is hoe er een brug kan gelegd worden tussen het ene of andere referentiekader.

Link naar bericht
Deel via andere websites
17 uur geleden zei Jahu:

Br. Fundamenteel, het antwoord op deze vraag haal ik uit de Romeinen-brief: "Wij dan, gerechtvaardigd zijnde uit het geloof, hebben vrede bij God, door onzen Heere Jezus Christus" (Rom.5:1)

Hier staat dus dat de mens die van de Heer Jezus Christus is, een rechtvaardig mens is. Er is ook geloof voor nodig om te belijden dat wij rechtvaardige mensen zijn, maar goed de rechtvaardige mens leeft immers uit het geloof. (Rom.1:17)

Zelfs Jezus liet Zich niet "goed" noemen. Ik geloof dat wij ons merendeel niet bewust van onze zondes zijn. Omdat we al zo ver van het originele afgedwaald zijn, dat we zoveel "slecht" voor goed zijn beginnen nemen. We leven volledig buiten onze geschapen natuur in een imitatie. Als je geboren wordt op een wereld waarop al duizendtal jaren misleiding heerst om toe heerschappij te komen, hoe rechtvaardig zijn wij dan als we van geboorte af die wereld zijn beginnen na apen?

Natuurlijk zullen wij door bekering stoppen met vloeken en andere zondes en heeft geloof ons daarvan gereinigd. Maar het is wel een strijd met het vlees om daar in te blijven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 26-5-2024 om 09:28 zei Robert Frans:

Net zoals de heteroseksueel, als deze niet getrouwd is. Want ook hetero's zijn gebonden aan kuisheid en mogen enkel seks hebben met hun echtgenoot binnen het huwelijk

Als de heteroseksueel niet getrouwd is mag hij een vrouw aanzien om haar te begeren, mits die vrouw ook ongetrouwd is! Uit die begeerte kan een huwelijk ontstaan en dat is niet zondig. Bovendien is begeren an sich niet zondig. Zo schrijf Koning David:

“En verlustig u in den HEERE, zo zal Hij u geven de begeerten uws harten.” (Ps.37:4)

Hier is sprake van begeerten in het hart, op grond waarvan God dit mens het goede geven kan. Een voorbeeld daarvan geeft de psalmist in Psalm 119:

“Zie, ik heb een begeerte tot Uw bevelen; maak mij levend door Uw gerechtigheid.” (v40)

Maar! Bij de homoseksueel is er gebeurd, waar God reeds voor heeft gewaarschuwd in Zijn gesprek met Kaïn:

‘.. zo gij niet weldoet, de zonde ligt aan de deur. Zijn begeerte is toch tot u, en gij zult over hem heersen.’ (Gen.4:7)

Duivelen hebben maar één begeerte, en dat is de mens tot mede-rebel en tot mede-zondaar maken! En dat doel trachten ze te bereiken door de begeerte. Wie de demonen ‘buiten de deur’ weet te houden, die eert God en leeft als een rechtvaardig mens. Maar dat is anno nu alleen nog mogelijk als die mens hulp krijgt van God Zelf: hij heeft de Heilige Geest nodig om de duivelen buiten zijn levenshuis te houden. Overspelers, dieven, homoseksuelen, geweldplegers, afgodendienaars, en alle andere zondaars hebben heel duidelijk geen deel aan Gods Heilige Geest, anders zouden ze in die duisternis niet blijven. (Joh.8:12)

(Robert Frans) “Je doet dan zelfs iets goeds en handelt in elk geval een stuk rechtvaardiger dan een heteroseksueel die er losse seksuele contacten op nahoudt.”

Antwoord: Het slechte begeren van de overspelige man wordt niet gerechtvaardigd omdat hij niet, net als sommige andere heteroseksuele mannen, er ‘losse seksuele contacten op nahoudt’. Net zo min als het slechte begeren van de homoseksuele man er door wordt gerechtvaardigd. Het begeren van beide, zowel van de overspeler als dat van de homoseksueel, is zondig! (Matt.5:28)

2 minuten geleden zei Fundamenteel:

Zelfs Jezus liet Zich niet "goed" noemen.

De Heer Jezus Christus zei niet 'Ik ben niet goed' of 'Ik ben niet goed genoeg', maar Hij vroeg:

'Wat noemt gij Mij goed? Niemand is goed, dan Eén, namelijk God.' (Mar.10:18)

Met andere woorden, denk eens na, wie denkt u dat IK BEN?

Link naar bericht
Deel via andere websites
22 uur geleden zei Hetairos:

Daarom zijn ontaarden de gesprekken op dit forum vaak (lees: praktisch altijd) in oeverloze monologen, die kant noch wal raken.

Mensen van deze wereld worden narcistisch gevormd omdat alles centraal rond het ego staat. En dat is echt op grote schaal aanwezig. Door trauma in mijn jeugd had ik daar ook last van, en ik zal zekerlijk nog in het spectrum zitten. Maar door er bekend mee te worden, en jaren therapie enz, begint die aanwezigheid van narcisme wel steeds meer op te vallen in onze samenleving.

Je kan alles hebben, en weinigen kunnen nog neen als antwoord aanvaarden. Weinigen horen ook nog "neen" in hun opvoeding. Alles kan en mag, en alles wordt georiënteerd op gevoelens en niet op rational.

 

13 uur geleden zei Hetairos:

Inderdaad zijn we allemaal zondig naar onze aard. Met andere woorden: in onze natuurlijke staat (vanaf onze geboorte, tot ons sterven) zijn we niet in staat in eigen kracht de macht van de zonde te weerstaan. Jezus was wél in staat de macht van de zonde te weerstaan en te overwinnen. God heeft Christus als onze vertegenwoordiger (de ware Adam) aangesteld. Daarom zegt de Bijbel dat ons behoud IN Christus IS. Zolang we op Hem vertrouwen en dus, in Hem blijven, worden we voor de aanklager beschermd, die  ons op grond van wat in de wet is geformuleerd aanklaagt. Jezus is dus  voortdurend onze advocaat of hogepriester. Zelf zijn we niet rechtvaardig, maar kunnen wel steunen op die van Hem Zijn en mogen die als de onze zien. In feite is die rechtvaardigheid, geleend kapitaal, zolang we in het vlees zijn.

Ja gelukkig hebben we nu een oplossing om onze te hervormen op Hem en niet langer de wereld. Maar hoe dichter Jezus bij de dood kwam, hoe kleiner Zijn publiek werd. De Weg is geen gemakkelijke weg in deze tijdsgeest.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Jahu:

Als de heteroseksueel niet getrouwd is mag hij een vrouw aanzien om haar te begeren, mits die vrouw ook ongetrouwd is!

Afhankelijk van de definitie die je geeft aan het begrip 'begeren'. In de context van het gebod lijkt me het gaan om de begeerte om seksuele omgang te hebben met een vrouw die niet de jouwe is. Stel dat er geen trouwen van komt tussen jou en het begeerde object, en dat het begeerde object de begeerte van een ander wordt. Het beste spant men het paard niet achter de wagen. U zou met uw standpunt evengoed hoerenlopen kunnen vergoelijken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei Jahu:

De Heer Jezus Christus zei niet 'Ik ben niet goed' of 'Ik ben niet goed genoeg', maar Hij vroeg:

'Wat noemt gij Mij goed? Niemand is goed, dan Eén, namelijk God.' (Mar.10:18)

Met andere woorden, denk eens na, wie denkt u dat IK BEN?

God is compleet Heilig en ons vlees is ontheiligd door de duivel door middel van verleiding.

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 minuten geleden zei Fundamenteel:

God is compleet Heilig en ons vlees is ontheiligd door de duivel door middel van verleiding.

Klopt helemaal, maar het vlees van de Heer Jezus Christus is Heilig.

15 minuten geleden zei Figulus:

. U zou met uw standpunt evengoed hoerenlopen kunnen vergoelijken.

Dat is uitgesloten, want vanaf het moment dat 'man en vrouw' één vlees zijn geworden (de seksuele daad), zijn alle seksuele contacten met anderen daarna overspel. Hoerenlopers plegen dus veelvuldig overspel!

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei Jahu:

Klopt helemaal, maar het vlees van de Heer Jezus Christus is Heilig.

En dat van ons niet, en wij worden blootgesteld aan vele verleidingen waar het vlees honger naar heeft. Jezus kon dat weerstaan en was daarom zonder zonde.

Maar je moet de natuur van sommige peuters eens observeren. Ik dacht lang dat wij van natura goed geboren werden, maar het "hebben" en het "ik" en het "bezitterige" zit er echt in zonder aan te leren. De zeven hoofdzondes zijn aangeboren? Ze zullen niet alle 7 domineren, maar aan het karakter van ieder individu is wel iets zondigs aangeboren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei Fundamenteel:

En dat van ons niet, en wij worden blootgesteld aan vele verleidingen waar het vlees honger naar heeft. Jezus kon dat weerstaan en was daarom zonder zonde.

Maar je moet de natuur van sommige peuters eens observeren. Ik dacht lang dat wij van natura goed geboren werden, maar het "hebben" en het "ik" en het "bezitterige" zit er echt in zonder aan te leren. De zeven hoofdzondes zijn aangeboren? Ze zullen niet alle 7 domineren, maar aan het karakter van ieder individu is wel iets zondigs aangeboren.

U stelde dat de Heer Jezus Christus Zichzelf 'niet goed' liet noemen. Dat blijkt dus onschriftuurlijk. Want de Heer Jezus Christus is heel goed, Heilig zelfs want Hij is de waarachtige God.

bewerkt door Jahu
Link naar bericht
Deel via andere websites
22 minuten geleden zei Jahu:

U stelde dat de Heer Jezus Christus Zichzelf 'niet goed' liet noemen. Dat blijkt dus onschriftuurlijk. Want de Heer Jezus Christus is heel goed, Heilig zelfs want Hij is de waarachtige God.

Ik beweerde niet dat Jezus niet goed is, maar dat Hij zich niet zo liet noemen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Fundamenteel:

Ik beweerde niet dat Jezus niet goed is, maar dat Hij zich niet zo liet noemen.

Ja dat klopt, ik heb het even aangepast. Maar moet u eens proberen om bij uw redenering en uw argumentaties steeds de Heer Jezus Christus de Heilige God te noemen. En dan kijken hoe uw omgeving en de forummers erop reageren, en of u zo'n uitspraak weet te verdedigen. Allez, bravoure!

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei Jahu:

Ja dat klopt, ik heb het even aangepast. Maar moet u eens proberen om bij uw redenering en uw argumentaties steeds de Heer Jezus Christus de Heilige God te noemen. En dan kijken hoe uw omgeving en de forummers erop reageren, en of u zo'n uitspraak weet te verdedigen. Allez, bravoure!

Amen. Onze Heer en Redder Jezus Christus.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Fundamenteel:

Amen. Onze Heer en Redder Jezus Christus.

Overigens kunnen wij de goedheid en de Godheid van de Heer Jezus Christus ook benaderen vanuit andere antwoorden die werden gegeven, bv. door Petrus: 'En Simon Petrus, antwoordende, zeide: Gij zijt de Christus, de Zoon des levenden Gods.' (Matt.16:16)

De vraag 'waarom noemt gij Mij goed?', heeft dan tegelijk betrekking op 'waarom noemt gij Christus goed?'

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Jahu:

Overigens kunnen wij de goedheid en de Godheid van de Heer Jezus Christus ook benaderen vanuit andere antwoorden die werden gegeven, bv. door Petrus: 'En Simon Petrus, antwoordende, zeide: Gij zijt de Christus, de Zoon des levenden Gods.' (Matt.16:16)

De vraag 'waarom noemt gij Mij goed?', heeft dan tegelijk betrekking op 'waarom noemt gij Christus goed?'

Niemand is goed anders dan één...

Ergo: we zijn allemaal zondaars. :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 26-5-2024 om 09:28 zei Robert Frans:

Als je als homoseksuele man een andere man aantrekkelijk vindt, dan kun je daar weinig aan doen, dat zit nu eenmaal in je geaardheid.

Dat is juist, bij de mensen is dat onmogelijk maar bij God zijn alle dingen mogelijk, met name als het de verandering van je “geaardheid” betreft. (Matt.19:26)

Want de geaardheid van ieder van ons was zondig geworden. Maar door de vergeving van onze zonden door het bloed van de Heer Jezus Christus zijn wij (die van Hem zijn!), rechtvaardig geworden. (Rom.5:1) Langs de weg van het Evangelie Gods is er eindelijk hoop gekomen voor alle zondaars, dus ook voor de homoseksuelen indien zij zich van hun zonden bekeren tot Christus Jezus en Hem aanbidden. Hij zal hen dan Zijn Heilige Geest geven waardoor Hijzelf in hen de zonde zal weerstaan en die overwinnen. Zo brengt de Heer Jezus Christus het Koninkrijk van God over de ellendige zondaar, verlost hem en maakt hem rijk, maakt hem een koning! (Matt.12:28)

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 minuten geleden zei Jahu:

Langs de weg van het Evangelie Gods is er eindelijk hoop gekomen voor alle zondaars, dus ook voor de homoseksuelen indien zij zich van hun zonden bekeren tot Christus

Dergelijke uitspraken zouden verboden moeten worden. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Jahu:

Gelijk arresteren en kruisigen?

Nee hoor, ik ben niet zo van die bijbelse rechtspraak waarbij iets dat is verboden direct moet leiden tot kruisiging of steniging. 
Maar als iemand, zoals jij nu doet, openlijk stelt dat alle homo's zondig zijn, dan is dat in feite volgens de Nederlandse rechtsspraak 'laster'.  

Stel, (als voorbeeld, niet echt he) dat ik zou zeggen dat alle Jahu's pedofiel zijn.
Dan mag dat niet.
Want ik beschuldig ja daarmee van iets dat niet kan worden bewezen, (of dat niet waar is): pedofiel zijn.
En dat is dan laster en dus strafbaar.
Exact hetzelfde doe jij als je stelt dat alle homo's zondig zijn.

Echter, gelovigen hebben de rest van de samenleving op de één of andere manier aangeleerd, dat we dat van gelovigen respecteren/ gewoon pikken / niet aanpakken. En daar ben ik niet zo voor want ik vind dat iedereen in dit land recht heeft op gelijke behandeling. Iemand die zegt in een God te geloven staat daarbij niet boven anderen.

Een kleine taakstraf zou in mijn eigen ogen goed kunnen, bv 40 uur dienstverlening in een LHBTI bejaardentehuis.

 

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
29 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Nee hoor, ik ben niet zo van die bijbelse rechtspraak waarbij iets dat is verboden direct moet leiden tot kruisiging of steniging. 
Maar als iemand, zoals jij nu doet, openlijk stelt dat alle homo's zondig zijn, dan is dat in feite volgens de Nederlandse rechtsspraak 'laster'.  

Stel, (als voorbeeld, niet echt he) dat ik zou zeggen dat alle Jahu's pedofiel zijn.
Dan mag dat niet.
Want ik beschuldig ja daarmee van iets dat niet kan worden bewezen, (of dat niet waar is): pedofiel zijn.
En dat is dan laster en dus strafbaar.
Exact hetzelfde doe jij als je stelt dat alle homo's zondig zijn.

Echter, gelovigen hebben de rest van de samenleving op de één of andere manier aangeleerd, dat we dat van gelovigen respecteren/ gewoon pikken / niet aanpakken. En daar ben ik niet zo voor want ik vind dat iedereen in dit land recht heeft op gelijke behandeling. Iemand die zegt in een God te geloven staat daarbij niet boven anderen.

Een kleine taakstraf zou in mijn eigen ogen goed kunnen, bv 40 uur dienstverlening in een LHBTI bejaardentehuis.

Wedden dat de tweede uitspraak ("alle Jahu's zijn pedofiel") veel zwaardere juridische implicaties heeft.

Link naar bericht
Deel via andere websites
44 minuten geleden zei Dat beloof ik:

En daar ben ik niet zo voor want ik vind dat iedereen in dit land recht heeft op gelijke behandeling.

Goed dat u dat zo zegt, want ook ik ben voor gelijke behandeling van iedereen. Daarom zal ik het nog uitgebreider formuleren: u bent slecht, uw buurman ook, alle mensen in uw woonplaats zijn slecht, iedereen die in Nederland woont en daarbuiten is slecht, het zijn allemaal zondaars, TENZIJ de individuele mens de Heer Jezus Christus heeft aangenomen als de Vergever en Verlosser van zijn zonden. Iedereen, alle homo's, alle hetero's en alle Jahu's, moeten zich bekeren tot de Heer Jezus Christus, wie dat niet doet blijft een zondaar en blijft in zijn zonde!

15 minuten geleden zei Figulus:

En daar ben ik niet zo voor want ik vind dat iedereen in dit land recht heeft op gelijke behandeling.

Weet u wat hypocriet is DBI, als "gelovigen" naar het water van de Jordaan gaan om van Johannes gedoopt te worden, terwijl zij innerlijk hun zonden helemaal niet kwijt wilden! Als mensen naar een kerk gaan, aan alles "positief meedoen" en zich godsdienstig voordoen, maar ondertussen hun zonden niet willen afleggen maar ermee doorgaan! (2Tim.2:19)

bewerkt door Jahu
Link naar bericht
Deel via andere websites

Tussendoor een vraagje: Geldt de Wet niet meer voor degene die zich tot Jezus Christus heeft bekeerd? Waarom wel/waarom niet?

Toelichting: Een wet bestaat altijd uit een set regels. Een wet zelf heeft geen enkele kracht of autoriteit. Degene (het individu) die zich aan de wet wil houden, geeft de wet kracht of autoriteit. Iemand die zich aan geen enkele wet houdt, noemt men wetteloos. Een door Christus bevrijde gelovige heeft zich onder de wet der vrijheid geplaatst.

Christus heeft de mens dus een mogelijkheid gegeven om te kiezen. Die mogelijkheid had hij voordien niet. 

En om Zijn discipelen bij het vasthouden aan hun keuze (voor de wet der vrijheid) te ondersteunen, heeft Hij de Trooster (de Heilige Geest) aan hen gegeven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei Fundamenteel:

Mensen van deze wereld worden narcistisch gevormd omdat alles centraal rond het ego staat. En dat is echt op grote schaal aanwezig. Door trauma in mijn jeugd had ik daar ook last van, en ik zal zekerlijk nog in het spectrum zitten. Maar door er bekend mee te worden, en jaren therapie enz, begint die aanwezigheid van narcisme wel steeds meer op te vallen in onze samenleving.

Je kan alles hebben, en weinigen kunnen nog neen als antwoord aanvaarden. Weinigen horen ook nog "neen" in hun opvoeding. Alles kan en mag, en alles wordt georiënteerd op gevoelens en niet op rational.

Misschien niet alles en iedereen over 1 kam scheren? Je hebt hier en in andere topics nogal een negatief mensbeeld, naar wij dachten..

En over ego en narcistisch gesproken. Wat denk je van Degene waar jij zo hoog van op de trombone blaast? Die beweerde zelfs God te zijn. Dan heb je het hoog in je bol zitten.

Of hij dacht dat God zijn Vader was, dat kan ook. Zoals Hans Teeuwen ooit sprak in een van zijn conference. Drie rabbi's spraken met elkaar "God heeft dit gemaakt en dat gemaakt" en dat Jezus dan erbij kwam staan en zei "ja, dat is mijn vader!"

Tevens is het denken "er bestaat maar 1 God en dat is toevallig degene waar ik in geloof en niet anders!" ook een vorm van narcisme. Wij, als kleine mensjes, kunnen nou eenmaal niet weten of er een God bestaat en al helemaal niet dat het er maar 1 is. We kunnen niet eens voorbij ons zonnestelsel komen met de materie die wij hebben. En de Hubble en andere technische snufjes die verder kunnen kijken hebben nog geen God gefotografeerd. 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid