Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

4 minuten geleden zei Jahu:

Wat leuk dat u nu met deze Bijbeltekst komt, ziet u het staan, 'in Christus', de rest niet!

Zie je ook staan allen? In Adam sterven allen, en in Christus zullen diezelfde allen levend gemaakt worden. Pas wanneer je dat werkelijk kunt aanvaarden vind je rust in Christus en verdwijnt die bekeringsdwang en dan kun je veel effectiever communiceren. 

bewerkt door Flawless victory
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 699
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Het geloof dat Jezus God is, is een van de fundamentele overtuigingen binnen het christendom en vormt de basis van het geloof voor miljoenen christenen over de hele wereld. Jezus is de tweede persoon

Als ik een beeld heb van God en ik sla dat kapot, heb ik dan ook God zelf kapot geslagen? God heeft de mens geschapen naar zijn beeld of als zijn gelijkenis. De mens IS God niet, al denk hij zelf

Ik denk dat je het niet begrijpt, jij legt het uit naar jouw dogma, en sjako naar zijn dogma. Jullie beiden zijn overtuigd van jullie dogma's gelijk en zullen nooit toegeven en elkaar nooit overtuigen

Posted Images

Zojuist zei Flawless victory:

Zie je ook staan allen? In Adam sterven allen, en in Christus zullen diezelfde allen levend gemaakt worden. Pas als je dat werkelijk kunt aanvaarden verdwijnt die bekeringsdwang en dan kun je veel effectiever communiceren.

'In Adam' is ieder mens door natuurlijke geboorte, 'in Christus' daarentegen zijn alleen de gelovigen; die mensen die door de genade mochten horen, zien en geloven dat Hij Jezus Christus God is om hen te redden van zonde en dood.

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 minuten geleden zei Hopper:

Er zijn legio aanwijzingen dat Jezus niet God is, dan is het het beste om iemand die nog dwaalt maar te laten rusten.   We zijn hier om elkaar bij te staan , niet om allerlei onzin tegen te spreken.

En er zijn ook legio aanwijzingen dat Jezus wel degelijk God is. Om iemand die er anders over denkt van dwaling te betichten is niet bevorderlijk voor het gesprek. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei Flawless victory:

En er zijn ook legio aanwijzingen dat Jezus wel degelijk God is. Om iemand die er anders over denkt van dwaling te betichten is niet bevorderlijk voor het gesprek. 

Ik heb zo'n vermoeden dat sjako hier geen berisping op laat volgen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei Flawless victory:

En er zijn ook legio aanwijzingen dat Jezus wel degelijk God is. Om iemand die er anders over denkt van dwaling te betichten is niet bevorderlijk voor het gesprek. 

Dat is wel typisch dan. Bewijzen dat Hij wel God en dat Hij niet God is. Ik zie het niet staan, behalve soms in wat toegevoegde verzen, maar die erken ik niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei sjako:

Dat is wel typisch dan. Bewijzen dat Hij wel God en dat Hij niet God is. Ik zie het niet staan, behalve soms in wat toegevoegde verzen, maar die erken ik niet.


 

“ Dat Jezus nergens letterlijk zegt: ‘Ik ben God, aanbid Mij’ betekent niet dat Hij geen God is, of dat Hij dit niet Zelf claimde te zijn. Tijdens literatuurstudie 1 vond ik vier punten die aantonen dat Jezus in de Evangeliën getuigt dat Hij God is en niet slechts een Profeet.

1. Jezus claimt Zijn Godheid en Zijn vijanden vinden dat ook

Jezus verkondigt wel degelijk dat Hij God is. In Joh. 10:30 spreekt Jezus over ‘Ik en de Vader zijn Één.’ waarop de Joden  reageren: ‘Wij stenigen U niet vanwege een goed werk, maar vanwege godslastering, namelijk omdat U, Die een Mens bent, Uzelf God maakt.’ (vers 33). Nergens lezen we dat Jezus ontkent dat Hij Zichzelf tot God maakt en hen corrigeert. Iets soortgelijks lezen we in Joh. 6:18 waar staat: ‘Daarom dan probeerden de Joden des te meer Hem te doden, omdat Hij niet alleen het gebod van de sabbat brak, maar ook zei dat God Zijn eigen Vader was, en daarmee Zichzelf aan God gelijk maakte.’2

2. Jezus laat Zich God noemen en aanvaardt aanbidding

We lezen een aantal keer dat Jezus aanbeden wordt en/of God genoemd wordt. Hij veroordeelt dit nooit. Als Jezus geen God was, zou Hij dan niet duidelijk gezegd hebben dat ze Hem niet mochten aanbidden? In Joh. 20:28 zegt Thomas tegen Jezus: ‘Mijn Heer, mijn God’, waarop Jezus hem niet berispt. Toen Jezus een keer aan Zijn discipelen vroeg ‘Maar u, wie zegt u dat Ik ben?’ antwoordde Petrus: ‘U bent de Christus, de Zoon van de levende God.’ En Jezus antwoordde en zei tegen hem: ‘Zalig bent u, Simon Barjona, want vlees en bloed hebben u dat niet geopenbaard, maar Mijn Vader, Die in de hemelen is.’ (Mat. 16:15-17). 3

3. Jezus maakt aanspraak op namen en titels die uniek zijn voor God

Jezus gebruikt verschillende keren titels die uniek zijn voor Gods verbondsnaam in het Oude Testament (JHWH). Jezus presenteert Zich in de Evangeliën vaak als de ‘Ik ben’. In Joh. 8:58-59 zegt Jezus ‘Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Vóór Abraham geboren was, ben Ik’ (Joh 8:58) waarop de Joden Jezus willen stenigen.  De woorden ‘ben Ik’ of ‘Ik ben’ sluiten aan bij  ‘IK BEN’ (Exo. 3:14), de verbondsnaam van God (JHWH). 4

Jezus noemt Zich tevens verschillende keren ‘Zoon des mensen’, wat verwijst naar Daniël 7:13-14 waar duidelijk is dat de ‘Zoon des mensen’ JHWH Zelf is. Tijdens Zijn veroordeling vraagt de hogepriester: ‘Bent U de Christus, de Zoon van de Gezegende?’ En Jezus zei: ‘Ik ben het. En u zult de Zoon des mensen zien zitten aan de rechterhand van de kracht van God en zien komen met de wolken van de hemel.’ Toen scheurde de hogepriester zijn kleren en zei: ‘Waar hebben wij nog getuigen voor nodig? U hebt de godslastering gehoord.’ (Mark. 14:61b-64a). De Joden kenden de Torah en de profetieën en wisten dan ook heel goed dat Jezus Zich hier vereenzelvigde met JHWH. 5

4. Jezus doet wonderen en tekenen die alleen God kan doen

Jezus liet zien dat Hij God is door een groot aantal wonderen en tekenen. Hij vergaf mensen hun zonden (Mark. 2:3-10), iets wat God alleen kan doen. Hij wekte mensen op uit de dood en ook Zijn eigen opstanding uit de dood noemt Jezus een teken (Mat. 12: 38-40). Daarnaast presenteert Jezus Zich als alomtegenwoordig (Mat. 18:20), eeuwig (Joh. 8:58), alwetend (Mat. 16:21) en almachtig (Joh. 11:38-44), eigenschappen die alleen God toebehoren. Ook doet Hij veel tekenen die aansluiten bij oudtestamentische teksten en profetieën over JHWH Zelf. 6

Aanmoediging

We kunnen dus concluderen dat Jezus op verschillende manieren laat zien dat Hij God is. Wat een wonder dat God Zelf naar de aarde wilde komen om redding mogelijk te maken: Immanuël! “

https://logos.nl/waar-zegt-jezus-ik-ben-god/

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
47 minuten geleden zei Flawless victory:

Nergens lezen we dat Jezus ontkent dat Hij Zichzelf tot God maakt en hen corrigeert.

Dat is dus niet waar, Jezus verweerde zeg wel . Johannes 10:34

Jezus antwoordde: ‘Staat er niet in jullie wet geschreven: “Ik heb gezegd: ‘Jullie zijn goden’”?  35 Een Schriftgedeelte kun je niet ongeldig verklaren. Als degenen tegen wie het woord van God gericht was “goden” werden genoemd,  36 hoe kunnen jullie dan zeggen dat ik — door de Vader geheiligd en naar de wereld gestuurd — laster als ik zeg dat ik Gods Zoon ben?  

50 minuten geleden zei Flawless victory:

In Joh. 20:28 zegt Thomas tegen Jezus: ‘Mijn Heer, mijn God’, waarop Jezus hem niet berispt

Wie zegt dat hij mijn God tot Jezus zei: Toen Hij Mijn Heer zei keek hij naar Jezus en toen hij mijn God zei keek hij naar boven. En al zei hij mijn god, dan zou dat ook nog kunnen want hooggeplaatste personen werden ook goden genoemd. Zie berisping richting Joden hierboven.

54 minuten geleden zei Flawless victory:

Vóór Abraham geboren was, ben Ik

Moderne vertalingen vertalen het met Toen Abraham er was was ik er al. Logisch want Jezus was medeschepper.

Link naar bericht
Deel via andere websites
32 minuten geleden zei Flawless victory:

4. Jezus doet wonderen en tekenen die alleen God kan doen

Hoewel ik het grotendeels eens ben met wat je hierboven schrijft, gaat het toch dieper dan de meeste zien. In de eerste brief aan Timoteüs schrijft Paulus:

1 Tim 2:5 "Want er is een God, er is ook een Middelaar Gods en der mensen, de Mens Christus Jezus;"

Er zijn meer dingen aan de hand. In het O.T. laat God zich aan niemand zien dan door een teken zoals b.v. het brandende braambos. Echter, in Gen. 18 verschijnt God aan Abraham:

"1 Daarna verscheen hem de HEERE (JHWH of Jehova) aan de eikenbossen van Mamre, als hij in de deur der tent zat, toen de dag heet werd.
2 En hij hief zijn ogen op en zag; en ziet, daar stonden drie mannen tegenover hem; als hij hen zag, zo liep hij hun tegemoet van de deur der tent, en boog zich ter aarde
."

In Johannes 1:18 staat: “Niemand heeft ooit God gezien.”, hoe velen hebben de Heere niet gezien toen hij op aarde wandelde als Jezus Christus en hoeveel in het O.T. JHWH of Jehova?

In Gen. 32:24-28 worstelt Jacob met God. In vers 30 zegt hij: "Ik heb God gezien van aangezicht tot aangezicht en mijn leven is gered" en een hoofdstuk verder:

Gen. 33:18 "Toen zeide hij (Mozes): Toon mij nu Uw heerlijkheid!
19 Doch Hij zeide: Ik zal al Mijn goedigheid voorbij uw aangezicht laten gaan, en zal den Naam des HEEREN uitroepen voor uw aangezicht; maar Ik zal genadig zijn, wien Ik zal genadig zijn, en Ik zal Mij ontfermen, over wien Ik Mij ontfermen zal.
20 Hij zeide verder: Gij zoudt Mijn aangezicht niet kunnen zien; want Mij zal geen mens zien, en leven.
"

Er is meer, maar dit is om over na te denken.

Aristarkos

Link naar bericht
Deel via andere websites
55 minuten geleden zei Flawless victory:

bent de Christus, de Zoon van de levende God.’

De Zoon ja, niet God zelf.

57 minuten geleden zei Flawless victory:

Hij vergaf mensen hun zonden

Omdat Hij daar de autoriteit voor had gekregen 

59 minuten geleden zei Flawless victory:

Jezus liet zien dat Hij God is door een groot aantal wonderen en tekenen

Hij kreeg de Geest van Zijn Vader. Elia wekte ook mensen uit de dood. Door dezelfde Geest die in hoge mate aanwezig was in Jezus.

1 uur geleden zei Flawless victory:

en almachtig (Joh. 11:38-44),

Johannes 11:44 Toen haalden ze de steen weg. Jezus keek omhoog en zei: ‘Vader, dank u wel dat u me hebt verhoord.  
Hij kreeg overduidelijk de kracht van Zijn Vader en dankt Hem daarvoor.

1 uur geleden zei Flawless victory:

We kunnen dus concluderen dat Jezus op verschillende manieren laat zien dat Hij God is. Wat een wonder dat God Zelf naar de aarde wilde komen om redding mogelijk te maken: Immanuël! “

Je ziet als je de context erbij leest er niet verder overblijft van die‘bewijzen’

God was met Hem en Jezus liet zien hoe God is. Hij leefde al miljarden jaren bij Jehovah.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@sjako. Tsja en zo kunnen we de hele topic weer opnieuw gaan herhalen. Het heeft geen enkele zin als de Heilige Geest je niet overtuigt.  Bovendien,  zo realistisch ben ik ook wel, ben jij door je lidmaatschap van de JG niet vrij om tot voortschrijdend inzicht te komen in de Heilige Drie-Eenheid.  Dat zou je je lidmaatschap en daarmee al je vrienden en kennissen kunnen kosten. Ik heb kennissen en familie gehad die bij de Jehova’s Getuigen waren. De kennissen zijn inmiddels uit de JG uitgetreden en ongelovig geworden, het betreffende familielid is inmiddels overleden. Dus het kan zijn dat het inmiddels anders is, maar als het nog hetzelfde is dan ben jij niet vrij om zelfstandig tot voortschrijdend inzicht te komen.  Ik vind wat dat betreft de poging en het geduld van @Jahu prijzenswaardig, ofschoon de manier waarop af en toe wat minder. 

Om wederzijdse irritatie te voorkomen laat ik het hierbij. Let’s agree to disagree.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Flawless victory:

En er zijn ook legio aanwijzingen dat Jezus wel degelijk God is. Om iemand die er anders over denkt van dwaling te betichten is niet bevorderlijk voor het gesprek. 

Ik doe niet aan afgoden vereren. Punt.

52 minuten geleden zei sjako:

 

Moderne vertalingen vertalen het met Toen Abraham er was was ik er al. Logisch want Jezus was medeschepper.

De vertaling "Vóór Abraham geboren was, ben Ik"  is de meest correcte.  Jezus spreekt daar in tegenwoordigheid.  Moderne vertalingen spreken in verleden tijd (was).

Jezus verwijst naar zichzelf als het eeuwige 'ik ben'.   Wie met Jezus wil mee doen, kan dat maar beter in tegenwoordige tijd doen dan in verleden tijd.

48 minuten geleden zei sjako:

 

God was met Hem en Jezus liet zien hoe God is. Hij leefde al miljarden jaren bij Jehovah.

Ook dit is een context in de tijd.   De Eeuwigheid is geen tijd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
58 minuten geleden zei Aristarkos:

Hoewel ik het grotendeels eens ben met wat je hierboven schrijft, gaat het toch dieper dan de meeste zien. In de eerste brief aan Timoteüs schrijft Paulus:

1 Tim 2:5 "Want er is een God, er is ook een Middelaar Gods en der mensen, de Mens Christus Jezus;"

Er zijn meer dingen aan de hand. In het O.T. laat God zich aan niemand zien dan door een teken zoals b.v. het brandende braambos. Echter, in Gen. 18 verschijnt God aan Abraham:

"1 Daarna verscheen hem de HEERE (JHWH of Jehova) aan de eikenbossen van Mamre, als hij in de deur der tent zat, toen de dag heet werd.
2 En hij hief zijn ogen op en zag; en ziet, daar stonden drie mannen tegenover hem; als hij hen zag, zo liep hij hun tegemoet van de deur der tent, en boog zich ter aarde
."

In Johannes 1:18 staat: “Niemand heeft ooit God gezien.”, hoe velen hebben de Heere niet gezien toen hij op aarde wandelde als Jezus Christus en hoeveel in het O.T. JHWH of Jehova?

In Gen. 32:24-28 worstelt Jacob met God. In vers 30 zegt hij: "Ik heb God gezien van aangezicht tot aangezicht en mijn leven is gered" en een hoofdstuk verder:

Gen. 33:18 "Toen zeide hij (Mozes): Toon mij nu Uw heerlijkheid!
19 Doch Hij zeide: Ik zal al Mijn goedigheid voorbij uw aangezicht laten gaan, en zal den Naam des HEEREN uitroepen voor uw aangezicht; maar Ik zal genadig zijn, wien Ik zal genadig zijn, en Ik zal Mij ontfermen, over wien Ik Mij ontfermen zal.
20 Hij zeide verder: Gij zoudt Mijn aangezicht niet kunnen zien; want Mij zal geen mens zien, en leven.
"

Er is meer, maar dit is om over na te denken.

Aristarkos

Dat vind ik wel een mooie twist aan dit twistgesprek.    Niemand heeft ooit God gezien, logisch want God woont in een ontoegankelijk licht.  (1 Tim.6:16)   Hoe kunnen mensen dan Jezus als God aanbidden?!?

En als God in een ontoegankelijk licht woont, hoe kan er dan ooit iemand zijn geweest die een (denk)beeld heeft gemaakt van God?  Dat is onmogelijk.....maar de mens zelf is een beeldenmaker bij uitstek.  Zelfs van zichzelf heeft hij een beeld gemaakt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei Flawless victory:

Dat is juist wat de leer van de JG ervan maakt door van Jezus en de Vader twee wezens te maken, door van Jezus “een” God te maken. Dat is polytheïsme.

De JG zijn mss erg fundamentalistisch, maar ze hebben wel gelijk. (Op dit punt)  Ik zal 1 Tim 6:16 even citeren:

Hij Die als enige onsterfelijkheid bezit en een ontoegankelijk licht bewoont; Hem heeft geen mens gezien en niemand kan Hem ook zien. Hem zij eer en eeuwige kracht. Amen.

Er staat klip en klaar in de Bijbel (op diverse plaatsen) dat niemand God kan zien en dat niemand God heeft gezien.  En dat we geen (gesneden)  beeld mogen maken van God.

Maar er zit een oerdrang in de mens om beelden te aanbidden.  'Iets' als God aannemen die je niet kunt zien is een brug te ver.  En beticht mij er ajb niet van dat ik ook een Godsbeeld heb, dat wijs ik af.  Waarom?  Omdat de Bijbel het zegt.....

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 minuten geleden zei Hopper:

De JG zijn mss erg fundamentalistisch, maar ze hebben wel gelijk. (Op dit punt)  Ik zal 1 Tim 6:16 even citeren:

Hij Die als enige onsterfelijkheid bezit en een ontoegankelijk licht bewoont; Hem heeft geen mens gezien en niemand kan Hem ook zien. Hem zij eer en eeuwige kracht. Amen.

Er staat klip en klaar in de Bijbel (op diverse plaatsen) dat niemand God kan zien en dat niemand God heeft gezien.  En dat we geen (gesneden)  beeld mogen maken van God.

Maar er zit een oerdrang in de mens om beelden te aanbidden.  'Iets' als God aannemen die je niet kunt zien is een brug te ver.  En beticht mij er ajb niet van dat ik ook een Godsbeeld heb, dat wijs ik af.  Waarom?  Omdat de Bijbel het zegt.....

Ja jij hebt hetzelfde Godsbeeld als de Jehova’s Getuigen. Dat was al duidelijk.  Toen je je nog netjes hield aan je positie van negatieve theologie kon dat niet gezegd worden, maar sinds je daarvan afgestapt bent is je Godsbeeld meer en meer in beeld gekomen.   Alleen de Jehova’s Getuigen zijn iets consistenter in hun Godsbeeld, terwijl jij  losse stukjes uit de Bijbel haalt en daar een geheel eigen interpretatie aan geeft.   

Nog een mooi artikel, zij het helaas niet van een trinitariër https://wachttorenkijker.wimdegoeij.nl/jehovah-en-jezus/

Link naar bericht
Deel via andere websites
43 minuten geleden zei Flawless victory:

Ja jij hebt hetzelfde Godsbeeld als de Jehova’s Getuigen. Dat was al duidelijk.  Toen je je nog netjes hield aan je positie van negatieve theologie kon dat niet gezegd worden, maar sinds je daarvan afgestapt bent is je Godsbeeld meer en meer in beeld gekomen.   Alleen de Jehova’s Getuigen zijn iets consistenter in hun Godsbeeld, terwijl jij  losse stukjes uit de Bijbel haalt en daar een geheel eigen interpretatie aan geeft.   

Je bent zelf een draaikont.  Nog geen 2 maanden terug nog 'mystiek' en esoterisch en in een fractie van een paar weken ben je gedraaid naar de kerkleer en hebt de mystiek verlaten.   Onderwijl beticht je me nu wederom van het hebben van een Godsbeeld.  Alleen maar omdat ik middels de Bijbel aantoon dat het maken van beelden God niet welgevallig is.

bewerkt door Hopper
Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Flawless victory:

Het heeft geen enkele zin als de Heilige Geest je niet overtuigt.

Wie zegt dat de heilige Geest mij niet heeft overtuigd. Sterker nog ik heb van kinds aan al dit geloof en toen was ik nog geen JG. Het is heel makkelijk om de heilige Geest te schermen. Begrijpend lezen is een kunst.

2 uur geleden zei Flawless victory:

Alleen de Jehova’s Getuigen zijn iets consistenter in hun Godsbeeld, terwijl jij  losse stukjes uit de Bijbel haalt en daar een geheel eigen interpretatie aan geeft.   

Neem me nu niet kwalijk, als er een de context erbij haalt ben ik het wel. Voorbeeld is det verhaal dat de Joden Jezus aanvallen omdat Hij zegt Gods Zoon te zijn. Jezus gaat Zich verdedigen en dat zie jij op de andere manier niet.

3 uur geleden zei Hopper:

De vertaling "Vóór Abraham geboren was, ben Ik"  is de meest correcte.

De meest letterlijke, maar dat is niet volgens de grammatica. Vertalen is meer dan woord voor woord vertalen. Het is gewoon een onlogische zin. 

2 uur geleden zei Hopper:

De JG zijn mss erg fundamentalistisch

Consistent bedoel je.

3 uur geleden zei Flawless victory:

Dat is juist wat de leer van de JG ervan maakt door van Jezus en de Vader twee wezens te maken, door van Jezus “een” God te maken. Dat is polytheïsme.

Jezus is niet God, dus onzin. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Hopper:

Je bent zelf een draaikont.  Nog geen 2 maanden terug nog 'mystiek' en esoterisch en in een fractie van een paar weken ben je gedraaid naar de kerkleer en hebt de mystiek verlaten.  
 

 

Dat heb ik je reeds uitgelegd. Voor mij zijn esoterie en exoterie twee kanten van dezelfde medaille en kunnen beiden niet zonder elkaar. De boodschap van het evangelie is inherent diep mystiek. Dat begint al in Mattheus 1.   Daar waar jij bruggen placht te slaan steun ik je, maar het lijkt er de laatste tijd meer op dat je de bruggen aan het opblazen bent.  Daar zul je je redenen voor hebben.  Maar waar jij stelt dat esoterie en exoterie elkaar uitsluiten raak je mij kwijt, want zoals ik al zei zijn voor mij de beiden een. 

 

2 uur geleden zei Hopper:

Onderwijl beticht je me nu wederom van het hebben van een Godsbeeld.  Alleen maar omdat ik middels de Bijbel aantoon dat het maken van beelden God niet welgevallig is.

 

Ieder mens die over God spreekt heeft een Godsbeeld. Ook in de bijbel komen meerdere Godsbeelden voor. Het godsbeeld in de bijbel is in ontwikkeling en zo is dat ook bij de lezers zo.  Wat het christendom onderscheidt van alle andere religies is de persoonlijke relatie met God. Jij neemt het woord “godsbeeld” veel te letterlijk op.

bewerkt door Flawless victory
Link naar bericht
Deel via andere websites

We gaan geen anti propaganda plaatsen 

Mooi artikel man, wetende dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. 

 

13 uur geleden zei Hopper:

Je bent zelf een draaikont.  Nog geen 2 maanden terug nog 'mystiek' en esoterisch en in een fractie van een paar weken ben je gedraaid naar de kerkleer en hebt de mystiek verlaten.   Onderwijl beticht je me nu wederom van het hebben van een Godsbeeld.  Alleen maar omdat ik middels de Bijbel aantoon dat het maken van beelden God niet welgevallig is.

Teken dat de HG in @Flawless victory werkt, ik merk dat er progressie is bij hem op een goede manier.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Jahu:

Ziet u dat ik u geen woorden in de mond heb gelegd, hier doet u weer belijdenis!

Jezus is Heer, maar niet God. Hij is de Zoon van God. Er is maar één God. Die boodschap staat door de hele Bijbel. Mattheus 22:37 Hij antwoordde: ‘“Je moet Jehovah, je God, liefhebben met je hele hart, je hele ziel en je hele verstand.”  38 Dat is het eerste en belangrijkste gebod.  39 Het tweede, daarmee vergelijkbaar, is: “Je moet je naaste liefhebben als jezelf.”  40 Op die twee geboden zijn de hele Wet en de Profeten gebaseerd.’

Filipenzen 2:9-11 is ook duidelijk 

Om die reden heeft God hem tot een hogere positie verheven en hem in zijn goedheid de naam gegeven die boven elke andere naam is,  10 zodat in de naam van Jezus elke knie zich zou buigen — van degenen in de hemel, op aarde en onder de grond —  11 en elke tong openlijk zou erkennen dat Jezus Christus Heer is tot eer van God, de Vader.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei sjako:

 

De meest letterlijke, maar dat is niet volgens de grammatica. Vertalen is meer dan woord voor woord vertalen. Het is gewoon een onlogische zin. 

 

Jezus verwijst met het " Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Vóór Abraham geboren was, ben Ik."  Naar zijn hoedanigheid als vlees geworden Woord.  Het Woord is uit God en God bevindt zich niet in de tijd.  Zie ook het "In het beginne".

Dus ja, het klinkt onlogisch, maar het is van belang voor de 'hoedanigheid' van Jezus.   Die hoedanigheid is het geestelijk beginsel waarin de Vader en de Zoon (Jezus) een zijn.

Zie ook het voorafgaande twistgesprek met de Farizeeën wat Jezus heeft, waarin hij verteld en dat Ik vanuit Mijzelf niets doe, maar dat Ik die dingen spreek zoals Mijn Vader Mij heeft onderwezen.

In Johannes 8 verteld Jezus klip en klaar dat hij vanuit Mijzelf niets doet!   Jezus is een met de ZIJNsgrond (Ik ben) van de Vader.  Het eeuwige 'ik ben' dus.   Ga je dat vers over Abraham in de verleden tijd plaatsen dan verloochen je Jezus' zijn goddelijke herkomst (Gezonden door de Vader) , dan maak je van Jezus een man die eeuwen oud is.   Terwijl Jezus nou juist de schakel is tussen God en mens.

Zo zie ik het althans, en ook weer een reden om aan de SV vertaling vast te houden. Oppervlakkige lezers denken: wat maakt zo'n woordje nou uit?  Nou , betreffende Jezus dus heel veel.  Jezus is niet God, maar wel de Zoon van God.

1 uur geleden zei Thinkfree:

 

Teken dat de HG in @Flawless victory werkt, ik merk dat er progressie is bij hem op een goede manier.

Vanuit de mystiek gaat men nooit meer terug naar een exoterisch geloof.   Verder mag Flawless alles geloven wat hij wil van mij, dat doen namelijk de meeste mensen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid