Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

1 uur geleden zei Aristarkos:

Je schijnt het niet te beseffen, maar met bovenstaande uitspraak ontken je de hele dood en opstanding van de Heere Jezus en of dat niet erg genoeg is, je ontkent er ook het offer van de Heere Jezus mee.

Nee hoor. Door de twee naturen van Jezus te erkennen ontkent men beslist niet de dood en de opstanding van de Heere Jezus.   Wat betreft het Oude Testament:

Prediker‬ ‭12‬:‭6‬-‭7‬ ‭NBG51‬‬

voordat het zilveren koord losgemaakt en de gouden lamp verbroken wordt; voordat de kruik bij de bron verbrijzeld en het scheprad in de put verbroken wordt, en het stof wederkeert tot de aarde, zoals het geweest is, en de geest wederkeert tot God, die hem geschonken heeft.
‭‭
De ziel is aan het lichaam vastgeklonken door middel van het zilveren koord. Wanneer de mens sterft breekt het zilveren koord. Dan verlaat de ziel het lichaam en het lichaam vergaat tot stof. 

Jezus beval Zijn geest in de handen van de Vader. Lucas 23:46.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 789
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Als ik een beeld heb van God en ik sla dat kapot, heb ik dan ook God zelf kapot geslagen? God heeft de mens geschapen naar zijn beeld of als zijn gelijkenis. De mens IS God niet, al denk hij zelf

Ik denk dat je het niet begrijpt, jij legt het uit naar jouw dogma, en sjako naar zijn dogma. Jullie beiden zijn overtuigd van jullie dogma's gelijk en zullen nooit toegeven en elkaar nooit overtuigen

Jezus ging zelf in de synagoge teksten lezen en wees op en citeerde uit de wet en de profeten.   De (vrucht van de) Geest heeft alles met de fysieke wereld te maken:    Galaten 5:22 De vrucht v

Posted Images

1 uur geleden zei Flawless victory:

Nee hoor. Door de twee naturen van Jezus te erkennen ontkent men beslist niet de dood en de opstanding van de Heere Jezus.   Wat betreft het Oude Testament:

Prediker‬ ‭12‬:‭6‬-‭7‬ ‭NBG51‬‬

voordat het zilveren koord losgemaakt en de gouden lamp verbroken wordt; voordat de kruik bij de bron verbrijzeld en het scheprad in de put verbroken wordt, en het stof wederkeert tot de aarde, zoals het geweest is, en de geest wederkeert tot God, die hem geschonken heeft.
‭‭
De ziel is aan het lichaam vastgeklonken door middel van het zilveren koord. Wanneer de mens sterft breekt het zilveren koord. Dan verlaat de ziel het lichaam en het lichaam vergaat tot stof. 

Jezus beval Zijn geest in de handen van de Vader. Lucas 23:46.

Dat is de leugen van Satan geloven "Gij zult den dood niet sterven", als je ziel of geest voortleeft sterf je dus niet, dus heb je geen opstanding nodig. Je kunt hier allerlei mooie woorden aan wijden maar je blijft de dood en opstanding ontkennen. Dat is een onderdeel van het geloof van Christus waartoe wij moeten komen, dood is dood en we hebben de opstanding nodig om tot het aionische leven te komen. Prediker zegt in vs. 9:5 "Want de levenden weten, dat zij sterven zullen, maar de doden weten niet met al; zij hebben ook geen loon meer, maar hun gedachtenis is vergeten."

De "geest" die God schonk is wat hij Adam gaf:

Gen. 2:7 "En de HEERE God had den mens geformeerd uit het stof der aarde, en in zijn neusgaten geblazen de adem des levens; alzo werd de mens tot een levende ziel."

De adem des levens is de geest die God onpersoonlijk gaf en die onpersoonlijk terug keert bij de dood. Dat is de algemene levenskracht waar sommigen niet van willen horen. Ook wil ik de aandacht vestigen op "alzo werd de mens tot een levende ziel.", niet kreeg hij een levende ziel.

In Fil. 2:7: staat: " Maar heeft Zichzelven vernietigd, de gestaltenis eens dienstknechts aangenomen hebbende en is den mensen gelijk (Gr. homoios = op ons gelijkend) geworden"

Hij was niet evengelijk (Gr. allos) aan ons want uit Job weten we dat er geen reine kan komen uit een onreine:

Job 14:4 "Wie zal een reine geven uit den onreine? Niet een."

Behalve dat de Heere Jezus rein vlees had was hij net zo mens als jij en ik en wij sterven de dood en hebben in hoop het aionische leven dat in Christus is:

1 Joh. 5:11 "En dit is de getuigenis, namelijk dat ons God het eeuwige leven gegeven heeft; en ditzelve leven is in Zijn Zoon."

Mark 10:30 "... en in de toekomende eeuw (aioon) het eeuwige leven."

Luk. 18:30 "... en in de toekomende eeuw (aioon) het eeuwige leven."

Rom. 6:23 "Want de bezoldiging der zonde is de dood, maar de genadegift Gods is het eeuwige (aionische) leven, door Jezus Christus, onzen Heere."

Aristarkos

bewerkt door Aristarkos
Link naar bericht
Deel via andere websites
50 minuten geleden zei Aristarkos:

Dat is de leugen van Satan geloven "Gij zult den dood niet sterven", als je ziel of geest voortleeft sterf je dus niet, dus heb je geen opstanding nodig.

Als het zilveren koord is gebroken, zoals Prediker aangeeft, dan gaat het lichaam tot ontbinding over, de geest keert terug naar God en de ziel gaat naar hades oftewel het dodenrijk. Natuurlijk is er dan een opstanding nodig.   Een mens wil niet ontkleed worden maar overkleed met het Lichaam van Christus. Dat is de opstanding uit de doden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Flawless victory:

Dan verlaat de ziel het lichaam

Dit is niet waar, het lichaam gaat tot ontbinding over en de ziel sterft. Als de ziel of een persoonlijke geest het lichaam zou verlaten ben je dus onsterfelijk. Dat is de leugen die Satan de mensheid heeft wijs gemaakt: "Gij zult den dood niet sterven". De kerken hebben deze leugen over genomen en leren dat je ziel bij de dood opstijgt naar de hemel waar je juicht voor de troon of wandelt in de lanen van het paradijs of andere onschriftuurlijke dingen.

Aristarkos

Link naar bericht
Deel via andere websites
20 minuten geleden zei Aristarkos:

Dit is niet waar, het lichaam gaat tot ontbinding over en de ziel sterft.

De ziel die gestorven is , dat wil zeggen zijn aardse lichaam heeft verlaten, bevindt zich in hades. De ziel van gelovigen die in Christus sterven zijn direct bij Christus Jezus in Zijn Koninkrijk in de hemelen. Zoals @Jahu heel correct heeft aangegeven sterven wij gelovigen niet, zelfs al zou ons aardse lichaam vernietigd worden, want wij weten dat wij nu reeds een lichaam hebben bij de Heer Jezus Christus in de hemel. 

2 Korinthiërs 5:1

Want wij weten, dat, zo ons aardse huis dezes tabernakels gebroken wordt, wij een gebouw van God hebben, een huis niet met handen gemaakt, maar eeuwig in de hemelen.

Johannes 6: 58

Dit is het Brood, dat uit den hemel nedergedaald is; niet gelijk uw vaders het Manna gegeten hebben, en zijn gestorven. Die dit Brood eet, zal in der eeuwigheid leven.

Johannes 11:26

En een iegelijk, die leeft, en in Mij gelooft, zal niet sterven in der eeuwigheid. Gelooft gij dat? 


 Zie het betreffende bericht van @Jahu

 

bewerkt door Flawless victory
Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Aristarkos:

Als de ziel of een persoonlijke geest het lichaam zou verlaten ben je dus onsterfelijk. Dat is de leugen die Satan de mensheid heeft wijs gemaakt: "Gij zult den dood niet sterven".

Ik zal u even uit de droom helpen wat betreft "de leugen van satan", waar u het steeds over heeft.

Als Adam en Eva niet hadden gezondigd, dan zouden zij vandaag nog leven. Maar doordat Eva, en via haar Adam, de slang (satan) gehoorzaamde, werd zij slaaf van de zonde en werd zij onderworpen aan de dood, met als eindtesultaat dat hun lichamen aftakelden en stierven. En omdat Adam zijn koninklijke positie door ongehoorzaamheid aan God had afgestaan aan satan (Luk.4), werden de mens en zijn vrouw als zondeslaven die zij waren geworden, afgevoerd naar de gevangenis van het dodenrijk!

De ziel van ieder mens bestaat dus eeuwig, maar de zonde brengt haar in gevangenschap! Zodra de Heer Jezus Christus als Heer en Verlosser wordt aangenomen, verdwijnt de zondeschuld en komt de mens in de vrijheid van de gerechtigheid. Bij de voleinding krijgen de gelovigen de beschikking om met een hemels lichaam te functioneren, dan heeft het tijdelijke en vernederde lichaam, dat ooit onderhevig was aan aftakeling, óók onstervelijkheid aangedaan. Wow, hoe leuk is dat!

De leugen van satan was dus niet dat de ziel van de mens onstervelijk is, maar dat de mens (geest, ziel en lichaam) niet zou sterven, zélfs niet als zij hem zouden gehoorzamen en de zonde zouden doen! 

De mens werd ongehoorzaam aan God, daarom begon hij te sterven, en het sterven manifesteert zich in de zichtbare wereld doordat het stoffelijk lichaam 'de dood sterft', en het tenslotte opgeeft. De geest van de gestorvene blijft waar zij is: of door de zonde in de duisternis van de dood, en hij slaat zijn ogen op in hades. Of door vergeving der zonden in het licht en het leven van God, en hij/zij zal door de engelen Gods behouden aankomen in Zijn hemels Koninkrijk, hallelujah.

De eeuwige gelukzaligheid en het leven van God, krijgt de mens alléén door gehoorzaamheid aan de Allerhoogste Zelf, NIET door gehoorzaam te worden aan satan, dat was zijn leugen!

Simpel gezegd: Het mensenpaar stond in de Hof bij de verkeerde boom, keek, luisterde, en at daarvan!

Wie zijn oor te luistere legt bij de duivel, zal vroeg of laat verstrikt raken in zijn dwalingen, en vanwege de zonde tot slavernij vervallen en in het dodenrijk komen! Terzijde: Denk aan Paulus, die dacht uit overtuiging Gode dienst te bewijzen, maar volbracht juist de zonde, door Zijn Gemeente te vervolgen!

De zondeslaaf blijft niet altoos in het levenshuis, maar hij wordt gebonden en als gevangene afgevoerd naar het dodenrijk! Daar worden de geesten der zondaren bewaard, totdat de Heer Jezus Christus hen zal oordelen.

 

 

bewerkt door Jahu
Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei Monachos:

Waarom stond God toe dat er een slang (satan) in het paradijs aanwezig kon zijn?

Omdat God vertrouwen in Zijn Eigen voornemen heeft. Hij weet, dat ook al lukt het de slang om de mens tot ongehoorzaamheid te verleiden, Hij Zijn bedoeling met de mens ondanks diens zondeval, na vergeving der zonden, toch zal weten te bereiken.

bewerkt door Jahu
Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Monachos:

Wat is ook alweer het verschil tussen ziel en geest?

Dat ligt eraan wat je onder geest verstaat. Engelen heten geesten (o.a. Heb. 1:14), Christus gaf de geest (Joh. 19:30), geestelijke dingen worden geestelijk onderscheiden (1 Cor. 2:14).

Mensen bestaan uit lichaam, ziel en geest. De organen van de vijf zinnen, gezicht, gehoor, gevoel, smaak en reuk horen bij het lichaam, de zinnen zelf tot wat de Schrift "ziel" noemt. Enkele teksten:

Deu. 12:20 "Wanneer de HEERE, uw God, uw landpale zal verwijd hebben, gelijk als Hij tot u gesproken heeft, en gij zeggen zult: Ik zal vlees eten; dewijl uw ziel lust heeft vlees te eten, zo zult gij vlees eten, naar allen lust uwer ziel."

Psa. 107:18 "Hun ziel gruwelde van alle spijze, en zij waren tot aan de poorten des doods gekomen."

Spr. 16:24 "Liefelijke redenen zijn een honigraat, zoet voor de ziel, en medicijn voor het gebeente."

Mat. 6:25 "Daarom zeg Ik u: Zijt niet bezorgd voor uw leven (Gr. psuche = ziel), wat gij eten, en wat gij drinken zult; noch voor uw lichaam, waarmede gij u kleden zult; is het leven (Gr. psuche = ziel) niet meer dan het voedsel, en het lichaam dan de kleding?"

In de Schrift word het woord ziel vaak door leven vertaald en weergegeven. De ziel houdt, in het algemeen genomen, het midden tussen lichaam en geest. ze is daarvan het product. Trekt de geest zich terug, dan sterft de ziel en vergaat het lichaam. In Gen. 6 staat:

Gen. 6:17 "Want Ik, zie, Ik breng een watervloed over de aarde, om alle vlees, waarin een geest des levens is, van onder den hemel te verderven; al wat op de aarde is, zal den geest geven."

De "geest des levens" is de algemene levenskracht die van God uitgaat. Dat de ziel niet het lichaam verlaat maar sterft kunnen we lezen in Richteren.

Ric. 16:30 "En Simson zeide: Mijn ziel sterve met de Filistijnen ..."

Aristarkos

1 uur geleden zei Jahu:

Ik zal u even uit de droom helpen wat betreft "de leugen van satan", waar u het steeds over heeft.

Ook hier hang je weer een duidelijk "kerkelijk" verhaal op. Waarom denk je dat God boom des levens afschermde door de cherubs? (Gen. 3:24 "een vlammig lemmer eens zwaards, dat zich omkeerde, om te bewaren den weg van den boom des levens") Daar hoor ik je niet over ook niet over deze tekst:

Gen. 3:22 "Toen zeide de HEERE God: Ziet, de mens is geworden als Onzer een, kennende het goed en het kwaad! Nu dan, dat hij zijn hand niet uitsteke, en neme ook van den boom des levens, en ete, en leve in eeuwigheid. (Hebreeuws le olam ofwel de aioon of olam uit)"

Als jij je ogen zou openen zou je zien dat ik niet degene ben die droomt.

Aristarkos

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Flawless victory:

De ziel die gestorven is , dat wil zeggen zijn aardse lichaam heeft verlaten, bevindt zich in hades. De ziel van gelovigen die in Christus sterven zijn direct bij Christus Jezus in Zijn Koninkrijk in de hemelen.

Koninkrijk in de hemelen? Die term komt in de Schrift niet voor, wel Koninkrijk der hemelen, Koninkrijk Gods die overigens niet hetzelfde zijn en Koninkrijk van Christus.

Een ziel kan het lichaam niet verlaten, de mens kreeg geen ziel maar werd een levende ziel, ook al besef je niet wat je zegt, je ontkent nog steeds de dood en de opstanding. Als de mens sterft (dus als zijn lichaam vergaat, zijn ziel sterft en de algemene levensgeest tot God terug keert) is het einde oefening dan zitten we - gelukkig zonder dat we dit ervaren - gevangen in de dood. De enige uitweg is dan de opstanding en daar moeten we op wachten want die vind pas plaats aan het einde van deze aioon. Bijbel teksten staan in mijn voorgaande berichten.

Aristarkos

Link naar bericht
Deel via andere websites
43 minuten geleden zei Aristarkos:

Koninkrijk in de hemelen? Die term komt in de Schrift niet voor, wel Koninkrijk der hemelen, Koninkrijk Gods die overigens niet hetzelfde zijn en Koninkrijk van Christus.

Een ziel kan het lichaam niet verlaten, de mens kreeg geen ziel maar werd een levende ziel, ook al besef je niet wat je zegt, je ontkent nog steeds de dood en de opstanding. Als de mens sterft (dus als zijn lichaam vergaat, zijn ziel sterft en de algemene levensgeest tot God terug keert) is het einde oefening dan zitten we - gelukkig zonder dat we dit ervaren - gevangen in de dood. De enige uitweg is dan de opstanding en daar moeten we op wachten want die vind pas plaats aan het einde van deze aioon. Bijbel teksten staan in mijn voorgaande berichten.

Aristarkos

Hoe leest u Lukas 20:27-40 dan?

Link naar bericht
Deel via andere websites
18 minuten geleden zei Fundamenteel:

Hoe leest u Lukas 20:27-40 dan?

Ik neem aan dat je vooral deze verzen bedoelt?:

37 En dat de doden opgewekt zullen worden, heeft ook Mozes aangewezen bij het doornenbos, als hij den Heere noemt den God Abrahams, en den God Izaks, en den God Jakobs.
38 God nu is niet een God der doden, maar der levenden; want zij leven Hem allen.

Allen zullen worden opgewekt aan het einde van deze aioon (vs. 35) dat staat vast, is een feit, daarom leven zij Hem allen. De huidige aioon moet eerst tot zijn voleinding komen, dan is het tijd voor de opstanding.

Aristarkos

Link naar bericht
Deel via andere websites
56 minuten geleden zei Aristarkos:

Ik neem aan dat je vooral deze verzen bedoelt?:

37 En dat de doden opgewekt zullen worden, heeft ook Mozes aangewezen bij het doornenbos, als hij den Heere noemt den God Abrahams, en den God Izaks, en den God Jakobs.
38 God nu is niet een God der doden, maar der levenden; want zij leven Hem allen.

Allen zullen worden opgewekt aan het einde van deze aioon (vs. 35) dat staat vast, is een feit, daarom leven zij Hem allen. De huidige aioon moet eerst tot zijn voleinding komen, dan is het tijd voor de opstanding.

Aristarkos

Ja juist. De error is aan mijn zijde. Mijn excuses.

Zij zijn voor God levend, maar nog niet wederopgestaan?

Maar Jezus ontmoet toch ook Mozes op de berg? Zou Hij daar de levende Mozes in Mozes' tijd de geboden gegeven hebben? In een vorm van een tijdslus?

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei Aristarkos:

Waarom denk je dat God boom des levens afschermde door de cherubs?

Ik stel vast dat niet bij machte bent om inhoudelijk op mijn uitleg in te gaan, vandaar dat u als uitvlucht het maar een "kerkelijk" verhaal noemt.

6 uur geleden zei Aristarkos:

Gen. 3:22 "Toen zeide de HEERE God: Ziet, de mens is geworden als Onzer een, kennende het goed en het kwaad! Nu dan, dat hij zijn hand niet uitsteke, en neme ook van den boom des levens, en ete, en leve in eeuwigheid."

Maar ondanks dat u in gebreke blijft, zal ik u ook Gen.3:22 toelichten.

Als God zou hebben toegestaan dat Adam en Eva na hun zondeval van de Boom des Levens mochten eten, dan zou God niet alleen het leven, maar daarmee óók de zonde eeuwig in stand hebben gehouden!

Juist dat doet God niet, omdat de zonde niet tot Zijn Goddelijk Wezen behoort! God is Eén: enkel gerechtigheid, enkel leven, enkel licht en enkel waarheid. (Joh.14:6)

Vandaar dat de Allerhoogste de zonde veroordeelt, en aan dat oordeel valt maar op één manier te ontkomen, namelijk door aanroeping van de Naam Jezus Christus ter verlossing, omdat alleen Hij uw zonden kan vergeven.

Een andere weg buiten God om is er niet, maar de toorn Gods blijft op alle mensen die niet willen geloven dat Gods Eniggeboren Zoon de Heer Jezus Christus is. (Joh.3:36)

bewerkt door Jahu
Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei Fundamenteel:

Maar Jezus ontmoet toch ook Mozes op de berg?

Ja dat klopt, en er is geen sprake van een 'tijdslus', ook niet trouwens van een 'profetisch visioen', maar de Heer Jezus Christus was die dag daar op de berg der Theofanie, en de apostelen waren daar ook, en ook Mozes en Elia waren daar op dat moment bij Hem. Op die dag zagen deze mensen de waarachtige God Jezus Christus!

Daarom is de verschijning van Mozes de facto ook een direct bewijs, dat de geest en ziel van overleden mensen bij het sterven van hun lichaam, niet geheel "weg is", zoals de dwaling van Ari en Sjako beweert!

De lichamelijk gestorven Mozes bestaat en leeft bij God, zoals alle andere gestorven rechtvaardige mensen, wachtende op de dag dat zij - als bewijs van Jezus Christus opstandingskracht in de gelovigen - levend vanuit de hemel, zich met Hem ook op aarde zullen tonen.

 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
18 uur geleden zei Monachos:

Worden jullie nou niet een beetje moe van deze zinloze discussie? Jullie zijn alleen overtuigd van je eigen gelijk dus je gaat de ander toch nooit overtuigen.

Ja, maar doe het uit naastenliefde.

15 uur geleden zei Aristarkos:

Je kunt hier allerlei mooie woorden aan wijden maar je blijft de dood en opstanding ontkennen.

Ja en dat is het ernstige ook juist. Als je je hier aan vasthoudt is Jezus niet voor jou gestorven, want Jezus is immers in hun optiek niet gestorven. Dat is de hele opzet van satans leugen.

11 uur geleden zei Jahu:

afgevoerd naar de gevangenis van het dodenrijk!

Genesis 3:3 Maar wat [het eten] van de vrucht van de boom die in het midden van de tuin staat betreft, God heeft gezegd: ’GIJ moogt daarvan niet eten, neen, GIJ moogt ze niet aanraken, opdat GIJ niet sterft.’”  
Toen Adam en Eva stierven waren ze morsdood. Geen bewustzijn zoals heel veel verzen in de Bijbel dit zegt. Jesaja 38:18 bijv Sjeo̱o̱l immers kan u niet prijzen; ja, de dood kan u niet loven. Zij die in de kuil afdalen, kunnen niet hoopvol naar uw waarachtigheid uitzien.

7 uur geleden zei Fundamenteel:

Maar Jezus ontmoet toch ook Mozes op de berg? Zou Hij daar de levende Mozes in Mozes' tijd de geboden gegeven hebben? In een vorm van een tijdslus?

Dat was een visioen. Heb ik al eerder uitgelegd. Een visie voor de toekomst.

28 minuten geleden zei Jahu:

ook niet trouwens van een 'profetisch visioen',

U weet het beter dan de Bijbel? Die spreekt van een visioen of gezicht.

Link naar bericht
Deel via andere websites
31 minuten geleden zei sjako:

Jezus is immers in hun optiek niet gestorven. Dat is de hele opzet van satans leugen.

De Heer Jezus Christus is naar mijn overtuiging beslist wel gestorven, maar dat betekende dat Hij (vrijwillig) Zijn lichaam heeft afgelegd. Toen Zijn Heilige Geest in Hadēs kwam, was dat voor Hem geen enkel probleem, want de dood kon en kan Hem helemaal niets aandoen, precies zoals de gehele legermacht van satan de Heer Jezus Christus nog nooit enig letsel heeft kunnen aanbrengen! Het was voor Hem zelfs ten voordeel, want toen Hij na Zijn lichamelijk sterven in Hadēs kwam, kon Hij daar de geesten der mensen bevrijden! (Ef.4:8)

31 minuten geleden zei sjako:

U weet het beter dan de Bijbel? Die spreekt van een visioen of gezicht.

Van een "visioen" of een "profetisch visioen", is sprake als iets in de toekomst zal plaatsgrijpen of moet plaatsvinden.

De gebeurtenis op de Berg Tabor was reëel die dag, het gebeurde voor hun ogen! En het is ook bekend waar Mozes en Elia met de Heer Jezus over gesproken hebben.

bewerkt door Jahu
Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Jahu:

Als God zou hebben toegestaan dat Adam en Eva na hun zondeval van de Boom des Levens mochten eten, dan zou God niet alleen het leven, maar daarmee óók de zonde eeuwig in stand hebben gehouden!

Waar haalt je dit vandaan? Ik neem aan dat je niet bekend bent met de term "le olam". Dit Hebreeuwse voorzetsel, eigenlijk de letter l, duidt allerlei betrekkingen aan. In het algemeen een richting naar iets. Ook geeft het aan hoe lang iets duurt of iets plaats vindt, b.v. tegen de avond, of ook wanneer iets plaats vindt, b.v. 's morgens of de loop van een termijn, b.v. een jaar lang. Bij het woord olam: dus als le-olam, betekent het de aioon uit, tot aan het einde van de aioon. Het woord "eeuwig" is zoals wij dat nu kennen en interpreteren - dus altijd durend - is onjuiste vertaling en legt iets in de Schrift in.

Wil jij me nu vertellen dat de zonde niet meer in stand word gehouden doordat de toegang tot de boom des levens (niet der zonde) is ontzegt? Sinds de tijd van Adam - ± 6000 jaar geleden - heerst de zonde nog net zo hard zo niet harder en ook nog eens aionisch. Ook wat je hierboven allemaal schrijft is onschriftuurlijke "kerkelijke" onzin.

Aristarkos

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Jahu:

Ja dat klopt, en er is geen sprake van een 'tijdslus', ook niet trouwens van een 'profetisch visioen', maar de Heer Jezus Christus was die dag daar op de berg der Theofanie, en de apostelen waren daar ook, en ook Mozes en Elia waren daar op dat moment bij Hem. Op die dag zagen deze mensen de waarachtige God Jezus Christus!

Daarom is de verschijning van Mozes de facto ook een direct bewijs, dat de geest en ziel van overleden mensen bij het sterven van hun lichaam, niet geheel "weg is", zoals de dwaling van Ari en Sjako beweert!

De lichamelijk gestorven Mozes bestaat en leeft bij God, zoals alle andere gestorven rechtvaardige mensen, wachtende op de dag dat zij - als bewijs van Jezus Christus opstandingskracht in de gelovigen - levend vanuit de hemel, zich met Hem ook op aarde zullen tonen.

 

 

 

Het was nochtans op dezelfde berg?

Het zou wel de waanzin voorbij zijn als Jezus daar Mozes de tien geboden gaf in een soort tijdslus. Maar het is inderdaad "far out".

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei Fundamenteel:

Maar Jezus ontmoet toch ook Mozes op de berg? Zou Hij daar de levende Mozes in Mozes' tijd de geboden gegeven hebben? In een vorm van een tijdslus?

Ik neem aan dat je de uitdrukking "de uitzondering op de regel" kent. Elia voer ten hemel, dat is de uitzondering en tevens bewijs voor ons die in de opstanding geloven dat er zonen Gods zijn. Wat staat er over Mozes in de Schrift?

In de Griekse Schriften lezen we het volgende:

Judas 9 "Maar Michael, de archangel, toen hij met den duivel twistte, en handelde van het lichaam van Mozes, durfde geen oordeel van lastering tegen hem voortbrengen, maar zeide: De Heere bestraffe u!"

We lezen over geen enkel ander mens dat er over het lichaam (niet de ziel) word getwist met Satan. Dat zou iedereen tot denken moeten aanzetten. Wat wist Satan dat er met Mozes zou gebeuren? Wie was er samen met Mozes op de berg? Elia.

Mat. 17:3 "En ziet, van hen werden gezien Mozes en Elias, met Hem samensprekende."

Aristarkos

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei Aristarkos:

Ik neem aan dat je de uitdrukking "de uitzondering op de regel" kent. Elia voer ten hemel, dat is de uitzondering en tevens bewijs voor ons die in de opstanding geloven dat er zonen Gods zijn. Wat staat er over Mozes in de Schrift?

In de Griekse Schriften lezen we het volgende:

Judas 9 "Maar Michael, de archangel, toen hij met den duivel twistte, en handelde van het lichaam van Mozes, durfde geen oordeel van lastering tegen hem voortbrengen, maar zeide: De Heere bestraffe u!"

We lezen over geen enkel ander mens dat er over het lichaam (niet de ziel) word getwist met Satan. Dat zou iedereen tot denken moeten aanzetten. Wat wist Satan dat er met Mozes zou gebeuren? Wie was er samen met Mozes op de berg? Elia.

Mat. 17:3 "En ziet, van hen werden gezien Mozes en Elias, met Hem samensprekende."

Aristarkos

Je hebt ook getuigen in de Openbaringen, die onbekend zijn. Daar kan het ook mee te maken hebben. Als het u mysterieus klinkt, zoek ik het later op om beter te nuanceren. Nu even reeds teveel tabs en schermen voor me.

Link naar bericht
Deel via andere websites
16 uur geleden zei Aristarkos:

"Behalve dat de Heere Jezus rein vlees had was hij net zo mens als jij en ik en wij sterven de dood en hebben in hoop het aionische leven dat in Christus is"

Moet u eens kijken hoe incoherent deze zin is, en wat voor onwaarheden er in staan. Ik zal die  onwaarheden puntsgewijs aangeven:

1) De Heer Jezus Christus heeft vanaf Zijn geboorte niet slechts "rein vlees", maar Zijn vlees is Heilig. (Luk.1:35 '..dat Heilige, Dat uit u geboren zal worden')

2) Er wordt daarom in Hand.4 ook gesproken over het 'heilig Kind Jezus'. (v27)

3) "was hij net zo mens als jij en ik" 

- Let hier op het feit, dat deze schrijver weigert de Heer Jezus Christus met "Hij" aan te duiden, maar gebruikt het minder belangrijke "hij"! -

Maar terzake, in wat voor opzicht was de Heer Jezus volgens u net zo mens als "jij en ik"?

4) Bent u door de Heilige Geest verwekt? Nee, Hij wel.

5) Bent u uit de Heilige Geest geboren? Nee, Hij wel.

6) Heeft u nooit gezondigd? Zeker wel, Hij niet één keer!

7) Kunt u voor uw zonden sterven, om daarna eeuwig leven te ontvangen? Nee, Hij kon dat wel.

8 Kunt u de zieken genezen en gebondenen bevrijden? Nee, Hij kan dat wel.

9) Kunt u met enkele broden en een paar visjes duizenden mensen voeden? Nee, Hij heeft dat gedaan.

10) Kunt u de doden opwekken? Nee, Hij kan dat als Enige wel.

11) Kunt u op het water wandelen? Nee, Hij heeft dat wel gedaan.

Moet u mij toch eens vertellen, in wat voor opzicht u als mens dan wél aan de Heer Jezus Christus gelijk bent.

 

 

 

bewerkt door Jahu
Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei Fundamenteel:

Je hebt ook getuigen in de Openbaringen, die onbekend zijn. Daar kan het ook mee te maken hebben. Als het u mysterieus klinkt, zoek ik het later op om beter te nuanceren. Nu even reeds teveel tabs en schermen voor me.

Nee dat klinkt me helemaal niet mysterieus. Van Elia weten we dat er word gezegd dat hij komt, zij die geloofde mochten Johannes de Doper voor Elias aanzien.

Mat. 11:14 "En zo gij het wilt aannemen, hij is Elias, die komen zou."

Mat. 17:11 "Doch Jezus, antwoordende, zeide tot hen: Elias zal wel eerst komen, en alles weder oprichten."

Voor mij is het duidelijk wie die twee getuigen zijn.

Aristarkos

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Jahu:

Maar terzake, in wat voor opzicht was de Heer Jezus volgens u net zo mens als "jij en ik"?

Dat Hij is gestorven aan het Kruis b.v., dat maakt Hem net zo mens als jij en ik.

Aristarkos

7 minuten geleden zei Jahu:

Het lichaam van de zondaar sterft, zijn ziel komt in de 'gevangenis', het dodenrijk.

Hoe kom je erbij?

Eze. 18:20 "De ziel, die zondigt, die zal sterven; de zoon zal niet dragen de ongerechtigheid des vaders, en de vader zal niet dragen de ongerechtigheid des zoons; de gerechtigheid des rechtvaardigen zal op hem zijn, en de goddeloosheid des goddelozen zal op hem zijn."

Aristarkos

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid