Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 213
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Als zieken door een gebedsgenezer genezen worden, dan laten ze het vrijwel nooit door een huisarts of specialist controleren,   ook als men al jaren ziek is of met stalen pennen in hun lijf lopen.

Wees dan wijzer.

KJ.nl zit mij niet in de weg hoor. Alleen natuurmensen spreken van trollen of zoutpilaren. De geestelijke mens onderscheidt zich van niemand. 😛

Posted Images

1 minuut geleden zei KoningJezus.nl:

De bijbel is waar! En ik ga flyeren, en evangaliseren en zieken genezen!

Ziektes ontstaan door onreine geesten en zondes.

Want er staat “de onreine geest ging uit en hij was genezen”

En “van zonde volgt de dood”.

Als je zieken kan genezen ben je dus een exorcist. Of bekeer een buur van zijn zondes. Want er staat “bekeer, en leef”.

Link naar bericht
Deel via andere websites
16 uur geleden zei KoningJezus.nl:

Niet gelovig opgegroeid. Nu 29 jaar!

Nee hoef geen theologie te studeren, ben al klaar met school en werk al.
 

Oh, ok, je komt een stuk jonger over; ik dacht dat je een tiener was. 

Ga je wel vaak naar de kerk ? 

 

bewerkt door Petra.
Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei Petra.:

Oh, ok, je komt een stuk jonger over; ik dacht dat je een tiener was. 

Ga je wel vaak naar de kerk ? 

 

Ja

5 uur geleden zei Dat beloof ik:

Hoe vaak moet Ik nou laten zien dat je dit liegt, voordat je hiervoor je excuses gaat aanbieden?

Alles in de Bijbel is waarheid, dan kom je een stuk verder in het leven!

ik heb in Rotterdam gezien, de buurten zijn gevallen aan demonie.

ik wil niet dat Hengelo(OV) zo eindigt als Rotterdam!

Want SATA WERELDTOPPIE wilt juist dat geloof wegvalt! Dus ik ga diehard supporten!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Bv

2 uur geleden zei KoningJezus.nl:
7 uur geleden zei Dat beloof ik:

Hoe vaak moet Ik nou laten zien dat je dit liegt, voordat je hiervoor je excuses gaat aanbieden?

Alles in de Bijbel is waarheid, dan kom je een stuk verder in het leven!

ik heb in Rotterdam gezien, de buurten zijn gevallen aan demonie.

ik wil niet dat Hengelo(OV) zo eindigt als Rotterdam!

Want SATA WERELDTOPPIE wilt juist dat geloof wegvalt! Dus ik ga diehard supporten

Jaja, dat weten we nu wel,  je standaard tekst als je het niet weet.

Maar ga nu eens in op het punt dat ik heb laten zien: de Bijbel is niet altijd waar. Reageer eens op de fouten die ik heb laten zien in de Bijbel.

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Dat beloof ik:

Bv

Jaja, dat weten we nu wel,  je standaard tekst als je het niet weet.

Maar ga nu eens in op het punt dat ik heb laten zien: de Bijbel is niet altijd waar. Reageer eens op de fouten die ik heb laten zien in de Bijbel.

ik heb dit gevonden op internet!!!

Is wat er staat in de Bijbel waarheid?

Waarheid. Een woord wat in onze tijd felle reacties kan oproepen. Zeker als het over religie gaat. Iemand die claimt dat iets de waarheid is, is of naïef of gewoon heel arrogant. Toch is het een relevante vraag, of iets wel waar is. Want als iets niet waar blijkt te zijn, dan is het de moeite van het lezen of volgen niet waard toch?

De Bijbel waarheid?

Dat geldt ook voor de Bijbel. De Bijbel is het meest verkochte boek ter wereld. Voor sommigen een ‘heilig’ boek, voor anderen gewoon een hebbeding. Omdat de Bijbel hét boek is van een van de grootste religies op aarde, hebben veel mensen opvattingen en vragen over dit historisch werk. En dan is het handig om te weten: is de Bijbel betrouwbaar? Of is wat er staat in de Bijbel waarheid?

Verhalencultuur

Om te achterhalen of de Bijbel op waarheid gebaseerd is, is het belangrijk om terug te gaan naar de tijd dat de historische geschriften tot stand kwamen. Omdat weinig mensen konden lezen en schrijven, zat verhalen vertellen en onthouden gebakken in de cultuur. Dus de verhalencultuur was heel sterk. Verhalen werden vaak heel nauwkeurig onthouden en doorverteld.

Two handshakes away

Vanuit dat historische kader kun je ook kijken naar hoeveel tijd er tussen een gebeurtenis en de verslaglegging zit. Verhalen over Jezus bijvoorbeeld zijn vrij snel na zijn dood opgeschreven. Paulus was de eerste die over Jezus schreef. Van Paulus weten we dat hij omging met de (half)broer van Jezus. Hij is dus, zoals we dat nu mooi zeggen, ‘only two handshakes away’. Slechts twee handjes schudden bij Jezus vandaan. Voor historici zeer uitzonderlijk om zo dichtbij de bron te zijn. Hoe dichterbij de bron, hoe betrouwbaarder de geschriften.

Ook andere mensen die over Jezus hebben geschreven (bijvoorbeeld de schrijvers van de eerste vier boeken van het Nieuwe Testament in de Bijbel) hadden of Jezus zelf ontmoet of veel getuigen gesproken die Jezus hadden gekend. Onderzoekers geven aan dat als je goed kijkt naar de tekst en de achtergrondinformatie, er maximaal 30 jaar zit tussen de werkelijke gebeurtenissen en het moment dat de evangeliën zijn geschreven. 

Want dat de verhalen zo snel na zijn dood zijn opgeschreven is uitzonderlijk. In andere boeken uit de Klassieke Oudheid is die tijd veel langer en ook deze documenten worden beschouwd als belangrijke en betrouwbare geschiedkundige boeken. Details kunnen dan wellicht wel veranderd zijn maar de grote lijn van het verhaal zal intact zijn gebleven.

Dus hoewel veel mensen vraagtekens hebben bij het feit of Jezus wel echt heeft bestaan, is hierover bij historici en wetenschappers geen enkele twijfel. Ontdek hierwaarom.

Gaan Bijbel en wetenschap wel samen?

De Bijbel en wetenschap. Twee tegenpolen lijkt het wel. Gaan Bijbel en wetenschap wel samen? Want is het niet zo dat het volgens de wetenschap helemaal niet mogelijk is dat de Bijbel waarheid is?

Allereerst is het goed om te weten dat de Bijbel niet geschreven is als wetenschappelijk boek of objectief geschiedenisboek. De wetenschap geeft antwoorden op vragen rondom het wat en hoe in de wereld. Bijbel is gericht op het waarom achter de wereld. En is bedoeld als richtlijn hoe je kunt leven en hoe God naar mensen kijkt. Dus net als in elk verhaal, zijn ook de verhalen in de Bijbel opgeschreven om een bepaalde boodschap mee te geven.

Wetenschap en de Bijbel kunnen – mede daarom – zeker soms botsen. Dat is ook logisch: in de tijden waarin de verschillende boeken uit de bijbel zijn geschreven had men natuurlijk nog geen beschikking over de wetenschappelijke inzichten die we nu hebben. Dat claimt de Bijbel ook niet. De vraag is: ontkracht het gebrek aan wetenschappelijke kennis de hele bijbel? Of is er nog steeds wijsheid in te vinden?

Lost in translation: Bijbel waarheid verloren door vertalingen heen?

Omdat er van geen enkel Bijbelboek het origineel is overgebleven, moeten we het doen met kopieën. Maar kloppen die dan wel? Eeuwenlang zijn de Bijbelboeken overgeschreven door bijvoorbeeld door monniken. De Bijbel werd met veel toewijding en precisie overgeschreven. Een proces van jarenlang werk.

Er zijn mensen die claimen dat de monniken veel van de Bijbel verzonnen hebben. Bijvoorbeeld om het beter in het straatje van de kerk te laten passen. Het valt niet te ontkennen dat hier en daar zeker wel eens wat details zijn verzonnen of weglaten. Maar voor veel monniken was het schrijven van een Bijbel een heilig werk. Ze zouden daarom nooit zomaar rigoureuze aanpassingen doen. Bovendien duiken er nu nog steeds oudere documenten op die bijna exact hetzelfde zijn.  

Zijn de verhalen in de Bijbel waarheid of verzonnen?

Vaak wordt ook gedacht dat er door de eeuwen heen verhalen bij verzonnen zijn. Je kunt je afvragen of het niet gewoon spannende verhalen waren. Fictie dus. De auteurs zelf claimen dat hun bijdrage waargebeurd is. Details van hun versie van het verhaal kunnen nog wel eens verschillen. Op basis daarvan zeggen critici vaak dat de Bijbel is niet waar! Je kunt het ook omdraaien: ooggetuigen maakten hetzelfde mee, maar observeerden of interpreteerden anders. Alle observaties samen vormt dan juist een completer verhaal. Zij waarderen ook het feit dat deze details later niet zijn weggepoetst om twijfel weg te nemen. Vanuit dat perspectief wordt gezegd, juist daarom is de Bijbel waar.

De verhalen en uitspraken van Jezus kunnen compleet uit de duim gezogen zijn. Maar historici achten de kans dat de Bijbel en alle verhalen en uitspraken van Jezus verzonnen zijn, heel klein. Archeologische vondsten en manuscripten van oude geschiedschrijvers bevestigen nog regelmatig dat de Bijbel correct is als het gaat over historische gebeurtenissen. Data, mensen, gebeurtenissen – het blijkt vaak nauwkeurig te kloppen. 

Ontdek het zelf

De Bijbel is een uiteenlopend en daarom ook complex boek. Soms lijkt het zichzelf tegen te spreken. Of komen details komen niet overeen. Bekijk de Bijbel daarom ook als geheel. Kijk naar de context, de wetenschap, de cultuur en kennis van toen. Ga op zoek naar de grote lijn. De beste manier om te ontdekken of de Bijbel waarheid is? Ga zelf de Bijbel lezen en oordeel zelf!

@Dat beloof ik

MET ANDERE WOORDEN - BIJBEL IS WAAR - Alle observaties samen vormt dan juist een completer verhaal. Vanuit dat perspectief wordt gezegd, juist daarom is de Bijbel waar.

16 uur geleden zei Dat beloof ik:

MAAR !!!!

EN wat dan van het voorbeeld van David en de volkstellingen. JA!?

- In 2 Samuel 24 geeft God aan David de opdracht om volkstellingen te houden. Vervolgens wordt God boos, omdat het verboden is om een volkstelling te houden.
- In 1 Kronieken 21 staat hetzelfde verhaal, maar daar geeft Satan aan David de opdracht.  
In beide verhalen strafte god David door 70,000 mensen te doden.
MAAR!!! 
- In 1 Koningen 15 staat dat David maar één zonde heeft begaan, nl trouwen met Betseba. Dus de volkstelling wordt daar niet genoemd en dat klopt niet met de eerste 2 punten.
- Als uitkomsten van de volkstellingen staan er 2 verschillende versies in de Bijbel. Volgens 2 Samuel 24:9 waren er 800.000 Israelieten en 500.000 Judeeërs.  Volgens 1 Kronieken 21:5 waren dat er respectievelijk 1.100.000 en 470.000.

DUS dit kan niet allemaal tegelijk WAAR zijn. 
EN !!!! dus klopt jouw bewering NIET dat de Bijbel waarheid is. 
DAT is een LEUGEN.
En dat mag niet.

ALS STRAF moet je alle 200 chocolaatjes zelf opeten.

DUS MET ANDERE WOORDEN de observeerder in 2 Samuel 24 interpreteerde het anders dan de interpreteerder 1 kronieken 21 en in 1 koningen 15 is dit weer anders geïnterpreteerd door een observeerder. MAAR vanuit dat perspectief wordt gezegd DOOR de topsite Www.jezus.nl dat juist daarom is de bijbel waar.

het verschil van de volkstellingen aan TELdata komt dat dit anders geïnterpreteerd is door de observeerder! In beide gevallen waren de Israëlieten met meer man dan de judeeers! Dus het is  WAAR dat de Israëlieten met een grotere groep waren dan de judeeers! MAAR vanuit dat perspectief wordt gezegd DOOR de topsite Www.jezus.nl dat juist daarom is de bijbel waar, omdat beide gevallen anders geïnterpreteerd zijn door de observeerder, en omdat je vanuit verschillende oogpunten bekijkt heb je het complete verhaal ! De bijbel is waar volgens Jezus.nl

Dus de bijbel is waarheid —> BRON Jesus.nl

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
53 minuten geleden zei KoningJezus.nl:

Dus de bijbel is waarheid

Een boek dat waarheid is, bevat geen tegenstelling, toch?

De Bijbel bevat die wel, dat heb Ik laten zien. Met de verhalen van de volkstelling en de tien geboden.

Jij interpreteer niet, je verandert de tekst en draait hem volledig om.

Lekker kort en duidelijk he?

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Een boek dat waarheid is, bevat geen tegenstelling, toch?

De Bijbel bevat die wel, dat heb Ik laten zien. Met de verhalen van de volkstelling en de tien geboden.

Jij interpreteer niet, je verandert de tekst en draait hem volledig om.

Lekker kort en duidelijk he?

Op https://calvarychapel.nl/tips-en-studiemateriaal/bijbelse-faq/bijbelse-waarheid-tegenover-wereldse-waarheid/

STAAT 

Een populaire zienswijze in de wereld, en jammer genoeg ook in sommige kerken is dat er geen waarheid is. Men zegt ‘jij hebt jouw waarheid, ik heb mijn waarheid’. Net zoals met alles, moeten we die woorden toetsen aan de Bijbel. De wereld zegt, er is geen waarheid; de vraag is wat de Bijbel daarover zegt. In dit artikel zetten we Bijbelse waarheid tegenover wereldse waarheid.

Waarheid

Om christen te zijn moet je een aantal dingen geloven. Een fundamentele vraag is wat de reden is dat we dingen geloven; het antwoord op deze vraag bepaalt of het logisch is wat we geloven. Iedereen heeft een bepaald fundament waar ze op bouwen, dat wat ze als waarheid zien. Christenen hebben de Bijbel als waarheid.

De vraag is wat je daarmee doet, neem je de hele Bijbel als waarheid aan? Of neem je maar een deel ervan als waarheid aan? Jezus, God Zelf, zegt in Johannes 17:17 ‘Heilig hen door Uw waarheid; Uw woord is de waarheid.’ Dat is hoe Jezus naar Gods Woord, de Bijbel kijkt: waarheid. Jezus heeft het hier over de hele waarheid, de hele Bijbel, alles dat er in staat. God Zelf geeft aan dat er waarheid is, de vraag is of jij dat aanneemt.

Bijbelse waarheid tegenover wereldse waarheid

De wereld zegt ‘er is geen waarheid’. Dit statement gaat regelrecht in tegen de duidelijke leer van het Woord, wat betekent dat jij voor een keuze staat. De keuze is of je God gelooft, en daarmee wat Hij zegt, of dat je de wereld gelooft, en wat de wereld zegt. De keuze die je maakt heeft gevolgen, zoals elke keuze dat heeft. Als je kiest om God op Zijn Woord te geloven, dan moet je jezelf gaan onderwerpen aan Zijn woorden en daarnaar gaan leven. Als je kiest om de woorden van de wereld als waarheid te zien, moet je leven naar de woorden van de wereld.

Galaten 5:17 leert dat Gods wil en de wil van de wereld (en het vlees) lijnrecht tegenover elkaar staan. Ze zijn het fundamenteel met elkaar oneens. Gods Woord is erop gericht om voor God te leven, om heilig te zijn zoals God heilig is (1 Petrus 1:16). De wereld wil leven voor eigen plezier, eigen lol, voor alles dat ik voor mij wil.

In Lukas 9:23 onderwijst Jezus dat wij moeten sterven aan onszelf, onze eigen verlangens ondergeschikt moeten maken aan die van God en dan Hem volgen. Dat is wat God Zelf aangeeft als de manier om naar Zijn wil te leven. De wereld wil alles voor zichzelf doen, alles voor eigen gewin, eigen verlangens staan voorop. Ook hierin staan Gods Woord en de wereld lijnrecht tegenover elkaar.

Als je Gods Woord als waarheid aanneemt, dan kan je niet leven naar de woorden van de wereld. Gods Woord is fundamenteel waar, onveranderlijk, eeuwig (Mattheüs 24:35), zelfs God Zelf (Johannes 1:1). ‘Er is geen waarheid’ blijft niet overeind als je gaat kiezen tussen Gods Woord en de wereld, want waar je achteraan loopt is wat je accepteert als waarheid. De keuze is Bijbelse waarheid tegenover wereldse waarheid, het een of het ander.

Maakt het uit?

Moet je kiezen? Maakt het uit of er waarheid is of niet? De Bijbel leert van wel. Johannes 1:1 leert dat Gods Woord God Zelf is, wat betekent dat God de Bijbel een hoge standaard geeft. Als de Bijbel waar is, is God echt en heeft Hij gelijk; als de Bijbel niet waar is, bestaat God niet. De keuze over wat je volgt, wat je als waarheid aanneemt, bepaalt waar je de eeuwigheid doorbrengt.

Gods Woord leert dat er 2 opties zijn, eeuwig bij God in de hemel voor hen die in Jezus geloven. Eeuwig op een plek die de Bijbel de hel noemt, voor hen die niet in Jezus geloven. God kan niet liegen (Numeri 23:19), Hij is liefde (1 Johannes 4:8), Hij houdt oneindig veel van jou. In Zijn Woord maakt Hij duidelijk wat waarheid is, ook over jouw eeuwigheid. Als je de woorden van de wereld aanneemt zal je missen wat God zegt en daarmee wat Hij over jouw eeuwigheid zegt.

Gods Woord is waarheid, er is nog nooit bewezen dat de Bijbel ergens ongelijk over heeft. De vraag is of jij Gods Woord aanneemt als waarheid of niet. Neem jij het hele Woord van God aan als waarheid? Of wil jij bepalen wat wel en niet waar is? Dan zeg jij het beter te weten dan God, beter dan Hij Die alwetend is (1 Johannes 3:20). Neem Gods Woord als waarheid aan en je zal zien dat God over alles gelijk heeft; geef je leven aan Hem, en je zal zien dat Zijn Woord waarheid is.

De wereld zegt ‘er is geen waarheid’, God zegt dat Zijn Woord waarheid is. Het is de keuze tussen Bijbelse waarheid tegenover wereldse waarheid. Geloof in Hem, accepteer Zijn waarheid en je zal eeuwig leven hebben, God Zelf zal met je zijn. 
 

@Dat beloof ik MET ANDERE WOORDEN als je de Bijbel aanneemt als waarheid dan ontvang je extra power!

5 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Een boek dat waarheid is, bevat geen tegenstelling, toch?

De Bijbel bevat die wel, dat heb Ik laten zien. Met de verhalen van de volkstelling en de tien geboden.

Jij interpreteer niet, je verandert de tekst en draait hem volledig om.

Lekker kort en duidelijk he?

Beide JEZUS.nl en https://calvarychapel.nl/tips-en-studiemateriaal/bijbelse-faq/bijbelse-waarheid-tegenover-wereldse-waarheid/

ZEGGEN dat de Bijbel waar is!

dat zijn betrouwbare websites

7 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Een boek dat waarheid is, bevat geen tegenstelling, toch?

De Bijbel bevat die wel, dat heb Ik laten zien. Met de verhalen van de volkstelling en de tien geboden.

Jij interpreteer niet, je verandert de tekst en draait hem volledig om.

Lekker kort en duidelijk he?

Dus je geeft toe dat hij waar is???

4 minuten geleden zei KoningJezus.nl:

Op https://calvarychapel.nl/tips-en-studiemateriaal/bijbelse-faq/bijbelse-waarheid-tegenover-wereldse-waarheid/

STAAT 

Een populaire zienswijze in de wereld, en jammer genoeg ook in sommige kerken is dat er geen waarheid is. Men zegt ‘jij hebt jouw waarheid, ik heb mijn waarheid’. Net zoals met alles, moeten we die woorden toetsen aan de Bijbel. De wereld zegt, er is geen waarheid; de vraag is wat de Bijbel daarover zegt. In dit artikel zetten we Bijbelse waarheid tegenover wereldse waarheid.

Waarheid

Om christen te zijn moet je een aantal dingen geloven. Een fundamentele vraag is wat de reden is dat we dingen geloven; het antwoord op deze vraag bepaalt of het logisch is wat we geloven. Iedereen heeft een bepaald fundament waar ze op bouwen, dat wat ze als waarheid zien. Christenen hebben de Bijbel als waarheid.

De vraag is wat je daarmee doet, neem je de hele Bijbel als waarheid aan? Of neem je maar een deel ervan als waarheid aan? Jezus, God Zelf, zegt in Johannes 17:17 ‘Heilig hen door Uw waarheid; Uw woord is de waarheid.’ Dat is hoe Jezus naar Gods Woord, de Bijbel kijkt: waarheid. Jezus heeft het hier over de hele waarheid, de hele Bijbel, alles dat er in staat. God Zelf geeft aan dat er waarheid is, de vraag is of jij dat aanneemt.

Bijbelse waarheid tegenover wereldse waarheid

De wereld zegt ‘er is geen waarheid’. Dit statement gaat regelrecht in tegen de duidelijke leer van het Woord, wat betekent dat jij voor een keuze staat. De keuze is of je God gelooft, en daarmee wat Hij zegt, of dat je de wereld gelooft, en wat de wereld zegt. De keuze die je maakt heeft gevolgen, zoals elke keuze dat heeft. Als je kiest om God op Zijn Woord te geloven, dan moet je jezelf gaan onderwerpen aan Zijn woorden en daarnaar gaan leven. Als je kiest om de woorden van de wereld als waarheid te zien, moet je leven naar de woorden van de wereld.

Galaten 5:17 leert dat Gods wil en de wil van de wereld (en het vlees) lijnrecht tegenover elkaar staan. Ze zijn het fundamenteel met elkaar oneens. Gods Woord is erop gericht om voor God te leven, om heilig te zijn zoals God heilig is (1 Petrus 1:16). De wereld wil leven voor eigen plezier, eigen lol, voor alles dat ik voor mij wil.

In Lukas 9:23 onderwijst Jezus dat wij moeten sterven aan onszelf, onze eigen verlangens ondergeschikt moeten maken aan die van God en dan Hem volgen. Dat is wat God Zelf aangeeft als de manier om naar Zijn wil te leven. De wereld wil alles voor zichzelf doen, alles voor eigen gewin, eigen verlangens staan voorop. Ook hierin staan Gods Woord en de wereld lijnrecht tegenover elkaar.

Als je Gods Woord als waarheid aanneemt, dan kan je niet leven naar de woorden van de wereld. Gods Woord is fundamenteel waar, onveranderlijk, eeuwig (Mattheüs 24:35), zelfs God Zelf (Johannes 1:1). ‘Er is geen waarheid’ blijft niet overeind als je gaat kiezen tussen Gods Woord en de wereld, want waar je achteraan loopt is wat je accepteert als waarheid. De keuze is Bijbelse waarheid tegenover wereldse waarheid, het een of het ander.

Maakt het uit?

Moet je kiezen? Maakt het uit of er waarheid is of niet? De Bijbel leert van wel. Johannes 1:1 leert dat Gods Woord God Zelf is, wat betekent dat God de Bijbel een hoge standaard geeft. Als de Bijbel waar is, is God echt en heeft Hij gelijk; als de Bijbel niet waar is, bestaat God niet. De keuze over wat je volgt, wat je als waarheid aanneemt, bepaalt waar je de eeuwigheid doorbrengt.

Gods Woord leert dat er 2 opties zijn, eeuwig bij God in de hemel voor hen die in Jezus geloven. Eeuwig op een plek die de Bijbel de hel noemt, voor hen die niet in Jezus geloven. God kan niet liegen (Numeri 23:19), Hij is liefde (1 Johannes 4:8), Hij houdt oneindig veel van jou. In Zijn Woord maakt Hij duidelijk wat waarheid is, ook over jouw eeuwigheid. Als je de woorden van de wereld aanneemt zal je missen wat God zegt en daarmee wat Hij over jouw eeuwigheid zegt.

Gods Woord is waarheid, er is nog nooit bewezen dat de Bijbel ergens ongelijk over heeft. De vraag is of jij Gods Woord aanneemt als waarheid of niet. Neem jij het hele Woord van God aan als waarheid? Of wil jij bepalen wat wel en niet waar is? Dan zeg jij het beter te weten dan God, beter dan Hij Die alwetend is (1 Johannes 3:20). Neem Gods Woord als waarheid aan en je zal zien dat God over alles gelijk heeft; geef je leven aan Hem, en je zal zien dat Zijn Woord waarheid is.

De wereld zegt ‘er is geen waarheid’, God zegt dat Zijn Woord waarheid is. Het is de keuze tussen Bijbelse waarheid tegenover wereldse waarheid. Geloof in Hem, accepteer Zijn waarheid en je zal eeuwig leven hebben, God Zelf zal met je zijn. 
 

@Dat beloof ik MET ANDERE WOORDEN als je de Bijbel aanneemt als waarheid dan ontvang je extra power!

Beide JEZUS.nl en https://calvarychapel.nl/tips-en-studiemateriaal/bijbelse-faq/bijbelse-waarheid-tegenover-wereldse-waarheid/

ZEGGEN dat de Bijbel waar is!

dat zijn betrouwbare websites

Dus je geeft toe dat hij waar is???

@Dat beloof ikIk raad je aan de Bijbel nog is goed door te lezen en nogmaals zelf te beoordelen! Dit staat immers onderaan de websitepagina op Jezus.nl

https://jezus.nl/is-de-bijbel-waarheid/

ER STAAT

De Bijbel is een uiteenlopend en daarom ook complex boek. Soms lijkt het zichzelf tegen te spreken. Of komen details komen niet overeen. Bekijk de Bijbel daarom ook als geheel. Kijk naar de context, de wetenschap, de cultuur en kennis van toen. Ga op zoek naar de grote lijn. De beste manier om te ontdekken of de Bijbel waarheid is? Ga zelf de Bijbel lezen en oordeel zelf!

Link naar bericht
Deel via andere websites
30 minuten geleden zei KoningJezus.nl:

Men zegt ‘jij hebt jouw waarheid, ik heb mijn waarheid’. Net zoals met alles, moeten we die woorden toetsen aan de Bijbel.

Dat is onzin, je kunt niet alles toetsen aan de Bijbel.
Als ik appeltaart met rozijntjes 'de beste en dat is de waarheid'  vindt, en jij appeltaart zonder rozijntjes 'de beste, dat is de waarheid', wil dat gaat toetsen aan de bijbel? 
Veel succes ermee.
Je zou er goed aan doen om eerst even zelf na te denken om dat wat je kopieert en plakt, want het grootste deel is totale onzin, zoals ik ook nu weer met een paar simpele zinnen heb laten zien.

30 minuten geleden zei KoningJezus.nl:

Ik raad je aan de Bijbel nog is goed door te lezen en nogmaals zelf te beoordelen! Dit staat immers onderaan de websitepagina op Jezus.nl

Mijn beste man, ik ken de bijbel al bijna 2 x zo lang als jouw leeftijd. Ze bevat voor mij geen geheimen.
Je bent hier niet de eerste die denkt mij met zijn kennis er over, af te troeven.

Jij plaatste hier alleen maar losse kreten en als je het niet meer weet: hele lappen tekst kopiëren van anderen.
Ga eerste zelf eens leren wat het betekent om zelf te beoordelen.

30 minuten geleden zei KoningJezus.nl:

Dat is hoe Jezus naar Gods Woord, de Bijbel kijkt: waarheid. Jezus heeft het hier over de hele waarheid, de hele Bijbel, alles dat er in staat. God Zelf geeft aan dat er waarheid is, de vraag is of jij dat aanneemt.

De bijbel zoals wij die kennen in het christendom bestond toen niet. Jezus kende alleen de joodse bijbel, dus als het over het woord heeft, doelt hij daar op én op de joodse uitleg. En die wordt door jouw gemeente radicaal afgewezen! 
Dat er na zijn dood brieven werden geschreven door mensen die hij zelf nooit heeft gekend, én die heel andere dingen verkondigden dan hij zelf, daar kan hij ook niets aan doen. Maar dat is wel waaruit onze bijbel is ontstaan.

30 minuten geleden zei KoningJezus.nl:

Of komen details komen niet overeen

Dan David een oproep tot volkstelling heeft gehoord van satan of van god, dat is toch iets meer dan 'een detail'.
Hetzelfde geld voor de verschillende versies van de 10 geboden. Dat is geen detail, dat is de basis!
En dan gaan mensen als jij, die net een paar maanden zijn gedoopt en denken dat ze alles weten, daar mee aan de haal om anderen de les te lezen? Zonder dat ze uberhaupt weten dat er een andere versie is, laat staan wat daar in staat? Kom op zeg, wie denk je wel dat je bent?

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
15 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Dat is onzin, je kunt niet alles toetsen aan de Bijbel.
Als ik appeltaart met rozijntjes 'de beste en dat is de waarheid'  vindt, en jij appeltaart zonder rozijntjes 'de beste, dat is de waarheid', wil dat gaat toetsen aan de bijbel? 
Veel succes ermee.
Je zou er goed aan doen om eerst even zelf na te denken om dat wat je kopieert en plakt, want het grootste deel is totale onzin, zoals ik ook nu weer met een paar simpele zinnen heb laten zien.

Mijn beste man, ik ken de bijbel al bijna 2 x zo lang als jouw leeftijd. Ze bevat voor mij geen geheimen.
Je bent hier niet de eerste die denkt mij met zijn kennis er over, af te troeven.

Jij plaatste hier alleen maar losse kreten en als je het niet meer weet: hele lappen tekst kopiëren van anderen.
Ga eerste zelf eens leren wat het betekent om zelf te beoordelen.

Onzin, de bijbel zoals wij die kennen in het christendom bestond toen niet. Jezus kende alleen de joodse  bijbel, dus als het over het woord heeft, doelt hij daar op én op de joodse uitleg.
Dat er na zijn dood brieven werden geschreven door mensen die hij zelf nooit heeft gekend, én die heel andere dingen verkondigden dan hij zelf, daar kan hij ook niets aan doen. Maar dat is wel waaruit onze bijbel is ontstaan.

Dan David een oproep tot volkstelling heeft gehoord van satan of van god, dat is toch iets meer dan 'een detail'.
Hetzelfde geld voor de verschillende versies van de 10 geboden. Dat is geen detail, dat is de basis!
En dan gaan mensen als jij, die net een paar maanden zijn gedoopt en denken dat ze alles weten, daar mee aan de haal om anderen de les te lezen? Zonder dat ze uberhaupt weten dat er een andere versie is, laat staan wat daar in staat? Kom op zeg, wie denk je wel dat je bent?

Ik heb dit gevonden op internet:

https://www.koningjezus.nl/bijbel-boekie-van-waarheid
 

ER STAAT HET PERFECTE antwoord namelijk!!!! :

Bijbel BOEKIE VAN WAARHEID

Is de Bijbel waar? De Bijbel is Waarheid!

"De auteurs zelf claimen dat hun bijdrage waargebeurd is. Details van hun versie van het verhaal kunnen nog wel eens verschillen. Op basis daarvan zeggen critici vaak dat de Bijbel is niet waar! Je kunt het ook omdraaien: ooggetuigen maakten hetzelfde mee, maar observeerden of interpreteerden anders. Alle observaties samen vormt dan juist een completer verhaal. Zij waarderen ook het feit dat deze details later niet zijn weggepoetst om twijfel weg te nemen. Vanuit dat perspectief wordt gezegd, juist daarom is de Bijbel waar." (Bron Jezus.nl)

Geloof in Hem, accepteer Zijn waarheid en je zal eeuwig leven hebben, God Zelf zal met je zijn. (Bron Calverychapel.nl)

Ontdek het zelf. De Bijbel is een uiteenlopend en daarom ook complex boek. Ga zelf de Bijbel lezen en oordeel zelf!
 

Accepteer zijn waarheid en je zal eeuwig leven hebben, God Zelf zal met je zijn!

 

De bijbel is WAAR!

Ik heb dit gevonden op :

https://www.koningjezus.nl/bijbel-boekie-van-waarheid

Link naar bericht
Deel via andere websites
14 minuten geleden zei KoningJezus.nl:

Daarom zou ik je willen aanraden om de Hoofdredacteur van de Bijbel, de almachtige en heilige God, te vragen om jou te overtuigen van de waarheid van Zijn Woord.

De bijbel is geschreven door Joodse mensen. Indien er nu 1 fout in staat vervalt dan de status van de bijbel?  
Het is inmiddels wel bekend dat de bijbel geen geschiedenisboek is met pure historische feiten.  
Er zijn 2 scheppingsverhalen, 2 geboorteverhalen van Jezus en maar liefst 4 opstandingsverhalen. En allemaal vanuit een verschillend literair perspectief.  
Historisch kloppen ze niet (helemaal), maar als je net 3 maanden met de bijbel bezig bent, dan ga je dat nog allemaal meemaken.    
Heel boeiend en het hoeft je zeker weer niet een ongelovig mens te laten worden.   
Alleen het woord ‘geloof’ is in de bijbel al heel anders dan dat je verwacht.

Ken je het verhaal van de zaaier? Ik hoop dat het in goede aarde is gevallen bij jou.

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 minuten geleden zei Breuk:

De bijbel is geschreven door Joodse mensen. Indien er nu 1 fout in staat vervalt dan de status van de bijbel?  
Het is inmiddels wel bekend dat de bijbel geen geschiedenisboek is met pure historische feiten.  
Er zijn 2 scheppingsverhalen, 2 geboorteverhalen van Jezus en maar liefst 4 opstandingsverhalen. En allemaal vanuit een verschillend literair perspectief.  
Historisch kloppen ze niet (helemaal), maar als je net 3 maanden met de bijbel bezig bent, dan ga je dat nog allemaal meemaken.    
Heel boeiend en het hoeft je zeker weer niet een ongelovig mens te laten worden.   
Alleen het woord ‘geloof’ is in de bijbel al heel anders dan dat je verwacht.

Ken je het verhaal van de zaaier? Ik hoop dat het in goede aarde is gevallen bij jou.

MET ANDERE WOORDEN - BIJBEL IS WAAR - Alle observaties samen vormt dan juist een completer verhaal. Vanuit dat verschillend literair perspectief wordt gezegd, juist daarom is de Bijbel waar.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei KoningJezus.nl:

MET ANDERE WOORDEN - BIJBEL IS WAAR - Alle observaties samen vormt dan juist een completer verhaal. Vanuit dat verschillend literair perspectief wordt gezegd, juist daarom is de Bijbel waar.

Je kunt beter zeggen betrouwbaar. Het is alleen geen historisch of wetenschappelijk boek.  Ik weet niet hoe jij denkt dat de kosmos is ontstaan maar dat is niet in 7 dagen gebeurd. Genesis 1 is geen wetenschappelijk verhaal maar een geloofsverhaal.  Geloof is dus vertrouwen (ondanks dat de hele wereld anders zegt).

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei Breuk:

De bijbel is geschreven door Joodse mensen. Indien er nu 1 fout in staat vervalt dan de status van de bijbel?  
Het is inmiddels wel bekend dat de bijbel geen geschiedenisboek is met pure historische feiten.  
Er zijn 2 scheppingsverhalen, 2 geboorteverhalen van Jezus en maar liefst 4 opstandingsverhalen. En allemaal vanuit een verschillend literair perspectief.  
Historisch kloppen ze niet (helemaal), maar als je net 3 maanden met de bijbel bezig bent, dan ga je dat nog allemaal meemaken.    
Heel boeiend en het hoeft je zeker weer niet een ongelovig mens te laten worden.   
Alleen het woord ‘geloof’ is in de bijbel al heel anders dan dat je verwacht.

Ken je het verhaal van de zaaier? Ik hoop dat het in goede aarde is gevallen bij jou.

HOEWEL VOLGENS Jouw woorden de bijbel is geschreven volgens Joodse mensen

BETEKEND niet dat deze mensen de POWER van de heilige geest hebben gevoeld tijdens het schrijven!

de heilige geest God en Jezus zijn three in one! 
 

dus GOD is wel degelijk een auteur van het boek!

1 minuut geleden zei Breuk:

Je kunt beter zeggen betrouwbaar. Het is alleen geen historisch of wetenschappelijk boek.  Ik weet niet hoe jij denkt dat de kosmos is ontstaan maar dat is niet in 7 dagen gebeurd. Genesis 1 is geen wetenschappelijk verhaal maar een geloofsverhaal.  Geloof is dus vertrouwen (ondanks dat de hele wereld anders zegt).

GENISIS is waar!

8 minuten geleden zei Breuk:

Je kunt beter zeggen betrouwbaar. Het is alleen geen historisch of wetenschappelijk boek.  Ik weet niet hoe jij denkt dat de kosmos is ontstaan maar dat is niet in 7 dagen gebeurd. Genesis 1 is geen wetenschappelijk verhaal maar een geloofsverhaal.  Geloof is dus vertrouwen (ondanks dat de hele wereld anders zegt).

Dus jij gelooft dat je bent ontstaan uit een vis die een aap werd?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 21-12-2023 om 16:25 zei Hopper:

Als het schrijft als een troll en er uit ziet als een troll en een relatie met BB heeft, wat zou het dan zijn denk je?

1 uur geleden zei Noel2:

Wat een vreselijk oordelen allemaal weer. 

 

Op 21-12-2023 om 17:55 zei Hopper:

Ik vind onkunde niet erg, maar als Hermanos blasfemie gaat zien waar die niet is, dan maakt dat meer een paranoïde indruk.  Daarnaast ben ik van mening dat je in een accountnaam verwijzingen naar God, Jezus of Bijbelse figuren niet zou moeten toestaan

1 uur geleden zei Noel2:

Wat een vreselijk oordelen allemaal weer. 

 

Op 21-12-2023 om 17:50 zei Hopper:

Wat pas echt erg is, is als je Jezus' naam ijdel gebruikt terwijl je gewoon een Flieko troll bent.  

1 uur geleden zei Noel2:

Wat een vreselijk oordelen allemaal weer. 

 

Op 21-12-2023 om 17:12 zei Hopper:

Een compliment wil ik de troll dan wel geven......de meeste forumdeelnemers nemen je serieus.  Dat betekent dat je je vak verstaat, hoe doorzichtig je ook bent.  Of het zegt wat over de doorsnee forumdeelnemer, daar ben ik nog niet uit....

1 uur geleden zei Noel2:

Wat een vreselijk oordelen allemaal weer. 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei KoningJezus.nl:

HOEWEL VOLGENS Jouw woorden de bijbel is geschreven volgens Joodse mensen

BETEKEND niet dat deze mensen de POWER van de heilige geest hebben gevoeld tijdens het schrijven!

de heilige geest God en Jezus zijn three in one! 
 

dus GOD is wel degelijk een auteur van het boek!

GENISIS is waar!

Genesis is een heel interessant boek. Genesis 1 zet gelijk in met een geloofsuitspraak.   
Genesis 1:4 En God zag het licht dat het goed was; en God maakte scheiding tussen het licht en de duisternis.  

Al gelijk vanaf het begin wordt het duidelijk gemaakt wat deze specifieke (geen algemene) God van Israël gaat doen. Voor welke kant kiest deze God en zo bouwt deze God in Genesis 1 al een leefomgeving voor de mens.   men
De bedreigingen van duisternis en oervloed zijn er, maar ze worden beteugeld, zodat er een stuk land ontstaat voor de mens om te wonen.  
 

De Joodse luisteraars snapte dat hier al een toespeling werd gedaan op het beloofde land en anders werd dat in Genesis 2 en 3 nog duidelijker.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei Breuk:

Genesis is een heel interessant boek. Genesis 1 zet gelijk in met een geloofsuitspraak.   
Genesis 1:4 En God zag het licht dat het goed was; en God maakte scheiding tussen het licht en de duisternis.  

Al gelijk vanaf het begin wordt het duidelijk gemaakt wat deze specifieke (geen algemene) God van Israël gaat doen. Voor welke kant kiest deze God en zo bouwt deze God in Genesis 1 al een leefomgeving voor de mens.   men
De bedreigingen van duisternis en oervloed zijn er, maar ze worden beteugeld, zodat er een stuk land ontstaat voor de mens om te wonen.  
 

De Joodse luisteraars snapte dat hier al een toespeling werd gedaan op het beloofde land en anders werd dat in Genesis 2 en 3 nog duidelijker.

 

Ik heb boek van Enoch naast de 7 soemerische kleitabletten gelegd van 8000BC met het scheppingsverhaal.

ik heb deze vergeleken met de dode zeerollen.

ik heb me verdiept in de sterren.

Zojuist zei KoningJezus.nl:

Ik heb boek van Enoch naast de 7 soemerische kleitabletten gelegd van 8000BC met het scheppingsverhaal.

ik heb deze vergeleken met de dode zeerollen.

ik heb me verdiept in de sterren.

En ik ben van mening dat de Bijbel de waarheid is!

En de bijbel gaat ons van het SATAMONEY- systeem afhelpen

Want er is een kracht spel gaande tussen het goede en de duisternis! 

en de duisternis krijgt langzaam de overhand.

wie zegt dat de soemerische kleitabletten en de soemerische ruïnes niet geplaatst zijn op aarde door de duivel!

Er mag niks anders bestudeerd worden dan de Bijbel!

Want de wereldtop is niet menselijk!

Link naar bericht
Deel via andere websites
22 minuten geleden zei KoningJezus.nl:

Want de wereldtop is niet menselijk!

De wereldtop.. 

Hallo daar... de Bijbel is WAAR. 

Dit zegt de Bijbel over de wereldtop: 

https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/ROM.13/Romeinen-13/

"1  Iedereen moet de autoriteit van het bevoegd gezag erkennen, want er is geen gezag dat niet van God komt; ook het huidige gezag is door God ingesteld. 2 Wie zich tegen dit gezag verzet, verzet zich dus tegen de orde die God heeft bepaald, en wie dat doet roept zijn veroordeling over zich af. 3 Wie doet wat goed is heeft van de gezagsdragers niets te vrezen, alleen wie doet wat slecht is."

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 minuten geleden zei KoningJezus.nl:

Ik heb boek van Enoch naast de 7 soemerische kleitabletten gelegd van 8000BC met het scheppingsverhaal.

ik heb deze vergeleken met de dode zeerollen.

ik heb me verdiept in de sterren.

En ik ben van mening dat de Bijbel de waarheid is!

En de bijbel gaat ons van het SATAMONEY- systeem afhelpen

Want er is een kracht spel gaande tussen het goede en de duisternis! 

en de duisternis krijgt langzaam de overhand.

wie zegt dat de soemerische kleitabletten en de soemerische ruïnes niet geplaatst zijn op aarde door de duivel!

Er mag niks anders bestudeerd worden dan de Bijbel!

Want de wereldtop is niet menselijk!

Ik denk zelf dat de bijbel tussen God en de mens gaat. Niet tussen licht en duisternis. De duivel speelt af en toe een bijrolletje, om een verhaal in gang te zetten.   

Het licht en de duisternis zijn al gescheiden dus daar kan geen strijd over zijn.  De strijd is welke kant kies je zelf. 
En er zijn velen die de duisternis licht noemen en het licht duisternis.   

Voorbeelden:  

FR is het licht en de ziekenhuizen (medische wetenschap) zijn de duisternis.

Of de geestelijke mens is het licht en de natuurmens is de duisternis.

Of de woke mensen zijn het licht en de overheid is de duisternis.

Link naar bericht
Deel via andere websites

En als je GENISIS niet gelooft dan raadt ik je aan de evolutietheorie in de biologie boeken ook niet te geloven.

Maar de theorie van de gevallen engelen van Marcel Messing.

gelijk in springen op 11:22

https://youtu.be/1jrnrUhFwQA?feature=shared

 

3 minuten geleden zei Breuk:

Ik denk zelf dat de bijbel tussen God en de mens gaat. Niet tussen licht en duisternis. De duivel speelt af en toe een bijrolletje, om een verhaal in gang te zetten.   

Het licht en de duisternis zijn al gescheiden dus daar kan geen strijd over zijn.  De strijd is welke kant kies je zelf. 
En er zijn velen die de duisternis licht noemen en het licht duisternis.   

Voorbeelden:  

FR is het licht en de ziekenhuizen (medische wetenschap) zijn de duisternis.

Of de geestelijke mens is het licht en de natuurmens is de duisternis.

Of de woke mensen zijn het licht en de overheid is de duisternis.

Nou ik heb Rotterdam gezien, en wat de SATA WERELDTOPPIE nu eigenlijk aan het doen zijn.

zijn heel veel verschillende mensen met verschillende geloofsovertuigingen naast elkaar te plaatsen.

WAAROM?? De SATA wil dat het geloof weg valt! 
 

en ik zie in het westen van Nederland een hele hoop gezeik en het wordt steeds erger.

mensen videobellen elkaar met pistool etcetera.

mensen schieten elkaar neer!

mensen steken elkaar neer bij een kleine ruzie

kortom een hele hoop demonie.

en ik geloof dat als iedereen christelijk wordt we kunnen afstappen van bijvoorbeeld een chip!

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako locked this discussie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid