Spring naar bijdragen

Noel2

Members
 • Aantal bijdragen

  645
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Noel2

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Beroep
  Programmeur

Recente profielbezoeken

1248 profielweergaven
 1. Noel2

  Vaccineren of niet?

  Persoonlijk geloof ik dat de afhankelijkheid van technische/medische hulpmiddelen om te overleven steeds meer zal groeien, tot op het moment dat we al vanaf geboorte afhankelijk zijn van techniek om überhaupt te kunnen leven. Een dergelijke toekomst spreekt me niet aan. Ik denk echter dat het niet tegen te houden is, en dat we uiteindelijk allemaal bubble-mensen gaan hebben. De door God gegeven natuur vertrouwen, en accepteren dat sommige zwakkeren gaan hemelen, is ook moeilijk voor sommigen. Zeker als er geen besef is van hemel.
 2. Noel2

  Vrije wil?

  Take it or leave it kan toch altijd? Maar dat keuzes consequenties hebben weet iedereen. Dus voorschriften voor wat de meest gunstige consequenties heeft lijkt me prima.
 3. Noel2

  Vrije wil?

  God leren kennen en liefhebben. Vrije wil kan daartoe aangewend worden, en ook voor een hoop andere dingen.
 4. Noel2

  Vrije wil?

  Zij die overblijven in geloof. Dat zijn er denk ik best nog veel nu. Het idee van stammen, van geslachten is denk ik achtergebleven. Een achterblijver is in liefde ontslapen, dus leeft voort in God’s herinnering. Ik weet dit helaas niet goed Bijbels te onderbouwen... Hoogstens een paar regels Jezus Sirach 48.11-12 11 Zalig zijn hen die U gezien hebben, en die in liefde ontslapen zijn 12 Want ook wij zullen zeker leven
 5. Noel2

  Vrije wil?

  Hallo Hermanos, ik denk dat God’s Wil wel een richting heeft, waarin de stamvaders/moeders van geslachten uitgekozen werden om de latere wereld te bevolken, en anderen achterbleven. De achterblijvers blijven in God’s herinnering. De overblijvers worden gewogen. De vrije wil betreft dan of je achterblijver wordt, of overblijver. Dit is niet hetzelfde als overleven, waar de wil van ongelovigen op gericht lijkt te zijn. Wat sommigen heel goed kunnen. Overblijven als gelovige is niet perse een zegen, omdat je dan tussen de overlevers komt te leven, vaak niet zo’n fijn gezelschap.
 6. Noel2

  Waardige manier van sterven

  Probeer het op eigen kracht te vinden...
 7. Noel2

  Waardige manier van sterven

  Je weet het misschien te vinden in het hoofd. Het hart is een andere plek. Geloof is niet compleet anders.
 8. Noel2

  Waardige manier van sterven

  Ik las in https://psalmboek.nl/p_de_vries_bijbelse_theologie1.php dat er uitgegaan kan worden van twee typen mensen; mensen met het besef van zondigheid, die gerechtvaardigd worden door God, en mensen zonder het besef van zondigheid, die rechtvaardiging in zichzelf zoeken. ik vrees dat de rechtvaardiging in zichzelf zoeken gedoemd is te mislukken. Daarom wende ik mij tot God.
 9. Noel2

  Waardige manier van sterven

  Godvrezend zijn is wel logisch, denk ik. God wilde pas verder met me, toen ik innerlijk stil werd.
 10. Noel2

  Waardige manier van sterven

  Erg mooi die psalm. Mijn kinderen komen nu in de leeftijd van huwen en kinderen krijgen. Ik vertrouw maar op God's plan.
 11. Noel2

  Waardige manier van sterven

  Het is weer prachtig omschreven in psalm 73. Wel verdacht dat het mij verder zo goed gaat, goede baan, aankomende promotie, mooie (huur)woning aan de rivier... De toekomst...die eindtijd kan nog alle kanten op. Ik geloof in zoiets als een persoonlijke eindtijd.
 12. Noel2

  Waardige manier van sterven

  Welvaartschristenen denken wel dat de goeden in deze wereld een beloning kunnen krijgen.Ik vond dat ook wel aanlokkelijk. Waarom niet? Met Christus aan jouw zijde...maar het klinkt paradoxaal.
 13. Noel2

  Waardige manier van sterven

  Dat was niet waardig geweest, in mijn ogen. Hij heeft toch niet zichzelf gemarteld? De omvang van de archetypische monnik heb ik wel. nuttig werk als monnik...een relatie met God uitdiepen is ook nuttig, maar na de Reformatie ging het allemaal wat anders. dank voor jouw woorden.
 14. Noel2

  Waardige manier van sterven

  Je kiest het niet de marteldood, dat doen anderen voor je, je kunt wel kiezen om onder de omstandigheden je waardig te gedragen. Ik ben hier in het veilige Nederland nog niemand tegen gekomen die ik tegen moest houden. Wel heb ik onlangs vol afschuw gelezen over martelcontainers in het criminele circuit. Blijkbaar blijft dat toch populair bij bepaalde mensen. Je hebt gelijk over het niet bewegen.
 15. Noel2

  Waardige manier van sterven

  Niet speciaal, maar als jij dat zegt. Ik stelde mij vandaag het leed van Maria voor en schoot vol. Onbeschrijfelijk wat een leed. Het lijkt een thema dat de goeden het moeten ontgelden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid