Spring naar bijdragen

Noel2

Members
 • Aantal bijdragen

  817
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Beroep
  Programmeur

Recente profielbezoeken

2031 profielweergaven
 1. Dat de mensen met regels en ingrijpen blijven proberen de wereld naar hun hand te zetten lijkt onvermijdelijk. Zelf ik overweeg een elektrische fiets, die minder duurzaam is dan een gewone fiets, maar me dan misschien afhoudt van autogebruik of aanschaf auto. Ergens is er een geloof in de redelijkheid van de mens, maar ik ken de mens eigenlijk niet, ook mijzelf niet, als redelijk, naar objectieve maatstaven.
 2. Uiteindelijk gaat het hier om een gewetensvraag. Geef je zelf inhoud aan jouw geloof, en noemt dat Christus volgen (denk aan de meme Christ with a gun) of neem je Lucas 10:27 serieus.
 3. Met of zonder hulp/ingrijpen van mensen?
 4. En zo zijn we dus meer bezig met elkaar de maat meten, in plaats van rechtvaardig leven.
 5. medelijden met dieren is een goede motivatie, jammer dat het niet lukt om helemaal vegetariër te zijn. met wat vitamine B12 en D lukt het mij wel bijna, al eet ik dus wel af en toe vis. ik ben nu niet de meest energieke persoon, het is een persoonlijk offer. ik heb nu de overweging om de auto van mijn moeder wat vaker te lenen, of zelf toch een tweedehandsje aan te schaffen, maar zonder auto met af en toe lenen kan ook prima, voor alles wat ik wat verder wil reizen en waarvoor ov onhandig is, ik ben niet helemaal consequent. ik diskwalificeer verder niemand volgens mij, als je niet g
 6. prima hoor om het te proberen, ik hou niemand tegen, het zal wel lastig zijn met zulke uitgebreide wereldverbeterende ambities om prioriteiten te stellen zo zal je voor onmenselijke keuzes kunnen komen te staan denk ik voor mij ligt de prioriteit in mijn relatie met God, ik ben nogal eigenwijs, maar uiteindelijk wil ik vrede in mijn hart liever dan wat anders uiteindelijk zal ik misschien toch met een stukje onvrede moeten leven
 7. die kleine ecologische voetafdruk, wat is daarvoor jouw motivatie? als je meer geld had, zou je anders leven? onbezield is niet het idee hebben dat God de sturende kracht is in jouw leven. succes wordt hierbij niet uitgedrukt in algemene welvaart of zo, maar in vrede in jouw hart.
 8. de mens moet het zelf doen, zeg je, jij bent een mens, wat doe jij?, of heb je meer zoiets dat als anderen niet veel doen, jij ook niets hoeft? een nadeel van vrijheid is dat je er op tegengestelde manieren invulling aan kan geven, dat gebeurt ook, en we moeten onszelf ook verhouden tot die vrijheid "goddeloos" kan je lezen als "onbezield" van de verkeerde realiteit uitgaan, dat is waarom menselijke plannen gedoemd zijn te mislukken.
 9. De goddeloze mens kan van alles verzinnen aan plannen, maar die plannen deugen niet. De plannen gaan van de verkeerde realiteit uit, namelijk dat mensen het voor het zeggen hebben en bepalen hoe het gaat, of moet gaan. Ik begeef me op glad ijs als ik zeg dat God’s plannen wel goed zijn, want dat opent de weg naar mensen die zeggen dat ze God’s plannen kennen en behartigen. Ik weet alleen dat menselijke plannen vaak niet deugen, en gedoemd zijn te mislukken. De intenties lijken soms wel goed, dat geeft verwarring denk ik.
 10. Ik denk dat het beleid van gut-menschen geen zin heeft omdat God’s rechtvaardigheid niet af te dwingen is met maatschappelijke ingrepen. Dat is veel te algemeen. God is veel specifieker. Het past dus niet binnen het beeld wat ik van God’s rechtvaardigheid heb.
 11. De gut-menschen willen naast het milieu redden ook de armoede bestrijden. Ik geloof dat het niet veel zin heeft.
 12. Het moeilijke is vertrouwen op God. Als het de mens niet lukt te overleven, dan was de mens het niet waard om te overleven. Wie zal het oordeel van God kunnen betwisten? Waar nu veel mensen in luxe en welvaart leven, leven helaas ook velen in ellende en armoede. Omdat ik aan de kant zit van de zegeningen, probeer ik zo dankbaar mogelijk te zijn. Ook met een mooie woning bijvoorbeeld en voldoende inkomen kan van de een op andere dag bijvoorbeeld de gezondheid het laten afweten, en kan een heerlijk leven veranderen in afzien. Als je voor die tijd een inzicht hebt in het koninkrijk God
 13. Noel2

  Lekker rijk

  Wel weet ik dat zegen zeker ook materieel kan uitwerken. Aangezien we de uiterlijke kant vaak alleen maar zien, zie je van gezegende mensen vaak alleen de welvaart. Er zullen ook gezegende mensen zijn die de welvaart niet nodig hebben en kiezen voor bijvoorbeeld goede werken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid