Spring naar bijdragen

Noel2

Members
 • Aantal bijdragen

  1.745
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Rotterdam
 • Beroep
  Programmeur

Recente profielbezoeken

3.100 profielweergaven
 1. Noel2

  lijden/paschein

  Ja, zo kan je het zien/voelen
 2. Noel2

  lijden/paschein

  Ik ben gewoon zweverig daarover. Jezus kan alleen in alle mensenlevens een rol hebben als het geen fysieke persoon is. De voorstelling van Jezus als fysieke persoon hoort bij de voorstellingen van God als man met baard.
 3. Noel2

  lijden/paschein

  Voor mij is Jezus een geestelijke entiteit, die in de leegte in het hart indaalt.
 4. Noel2

  lijden/paschein

  Ik was vooral angstig en schuldig, na zijn bezoek heb ik iets meer gemoedsrust en vertrouwen. Ik weet niet of ik helemaal geaccepteerd ben, maar ik ben bereid het smalle pad te gaan. Mogelijk verlies van veilige baan, en leven in armoede, het is aan Hem.
 5. Noel2

  lijden/paschein

  Ga je mij geloven? Ik denk dat je pas gelooft als Jezus voor je staat. Voor de rest is het dogma.
 6. Noel2

  lijden/paschein

  ik begrijp dat de komst van Jezus voor jou in de toekomst ligt.
 7. Noel2

  lijden/paschein

  Ja prima om de geestelijkheid als hobby te zien.
 8. Ja tegelijk met het ontstaan van “vrouwelijk” (kip) ontstaat het “ei”. Ooit was de wereld eerlijk en had ieder een gelijk deel aan de vruchtbare nakomeling. De mannen zijn in essentie profiteurs die het met een minder aandeel willen doen. De vrouwen zijn in essentie compensators die het extra aandeel dan leveren. Het zou verboden moeten worden.
 9. Noel2

  lijden/paschein

  Ja, speciaal toegevoegd, zodat je het weer begrijpt. Geestelijkheid is te vergelijken met een theorie hebben. handelen is te vergelijken met een praktijk hebben. Je begrijpt dat beide wat anders is. In zeker zin zie ik zelf dat handelen in de praktijk, naar oordeel, en voor het biologische voordeel, als zondig. Maar dat is dus theorie.
 10. Noel2

  lijden/paschein

  Het ‘handelen’ is een ‘in-de-wereld-handelen’. Dat wordt inderdaad minder, is de theorie…
 11. Noel2

  lijden/paschein

  Het 'Jezus leren kennen' is persoonlijk en kan in verleden, heden of toekomst liggen. Alleen dat 'handelen' zal in het verleden liggen als je Jezus leert kennen.
 12. Noel2

  lijden/paschein

  Dit is duidelijk gesteld in de verleden tijd. Met andere woorden iets dat achter je ligt als je Jezus leert kennen, niet iets voor de toekomende tijd, anders had er wel “zal doen” gestaan.
 13. Het verhaal gaat dat er ooit alleen vrouwtjes waren. De beide partners leverden evenveel genetisch materiaal voor de bevruchting. Alleen 1 van de partners dacht slim te zijn en met iets minder bijdrage aan genetisch materiaal te kunnen doen. De ander moest dat compenseren met iets meer materiaal. Maar nog steeds waren er bevruchtingen. Het “slimme” gedrag ging echter verder, zodat uiteindelijk de ene partner alleen nog sperma levert, en de ander een heel ei. “Mannelijk en vrouwelijk” waren ontstaan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid