Spring naar bijdragen

Altijd ontevreden


Aanbevolen berichten

2 uur geleden zei Noel2:

met filosofie probeer je juist gedachtebeelden te maken dus ook van God, dat gaat inderdaad tegen een gebod in maar dan is het al te laat.

Zelfs als God je dit beeld gegeven heeft, maar wat moet je er dan verder mee? Mensen zoeken met wie je kunt delen?

De wereld is de wereld, en er is veel moois, dat vind ik toch ook een verdienste. Ik hou van constructies, maar Jezus gaf het al aan, de tempel zal in zijn geheel vergaan.

Het probleem met (gedachte)beelden is dat ze afstand scheppen.   Ik blijf hier en het beeld is daar.  Zo werkt dat met het vrijheidsbeeld en ook met een Godsbeeld.   En we kunnen ook nog eens het denken niet of nauwelijks stoppen.   Maar er is 'iets' in de mens wat je liefdevolle, niet-oordelende aandacht kunt noemen .   Het is ontzettend dichtbij, maar zodra je het een naam geeft verwijdert het zich.   Het begrip 'aandacht' is niet ingewikkeld.  Geef iets (een beeld) aandacht, maar wees je dan bewust van de aandacht, maar niet van het beeld.

Jezus is de mens zó ontzettend dichtbij, maar door Jezus Jezus te noemen ben je hem al kwijt.  Er zijn eigenlijk geen woorden voor om uit te drukken 'wat' dat is.  Jezus is dan ook geen 'wie' voor mij, maar een 'wat'.    Onze eigen gedachten en vermogen om beelden te vormen zijn eigenlijk ook onze vijand.   Al die dingen die over Jezus geschreven staan zijn waar.  Maar doordat ons denken ze in een perspectief van een verhaaltje plaatsen raken we de essentie van Jezus weer kwijt.

Maar vergis je niet in Jezus, zijn uitstraling is zachtmoedig, niet-oordelend en geweldloos.   Hij heeft ook een andere kant.   Hij is ook gekomen om het zwaard te hanteren en tweedrachtigheid in jou te scheppen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 129
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

“If we find ourselves with a desire that nothing in this world can satisfy, the most probable explanation is that we were made for another world.” ― C.S. Lewis

Ja de dood is de ultieme oplossing.

We hadden het over tevredenheid, er valt nog meer te zeggen, ik schreef al dat ik in een huurhuis woon weinig luxe, wel heb ik gezorgd voor comfort,, het maakt mij gelukkig, ik kan mij niet indenken d

12 uur geleden zei Noel2:

dat liedje is precies mijn gevoeligheid, dat denken is misschien een soort bescherming

maar wat brengt het verder...

een geestelijk groeiproces lijkt verder alleen voorbehouden aan die menselijkheid verliezen

Wat het "geestelijke groeiproces" verder brengt ? Een hele dikke hoge beschermingsmuur waar je je achter kunt verstoppen. (Denk ik). 

 

Ik heb het gezien Leon, van dichtbij. Dat terugtrekken uit die grote boze mensenwereld met dat idee van geestelijke groei, erbovenuit zien te klimmen zeg maar. Met ondertussen.. steeds diepere depressie, eenzaamheid, weltschmertz, tot een zover terugtrekken dat de rekeningen zich opstapelen, het werken niet meer ging, de vaat/huishouden bleef liggen, het dag-nacht ritme verstoord was, het gewoon voor jezelf kunnen zorgen niet meer lukte, sociale contacten verbrokkelen. Maar hé..wel alle filosofische werken kunnen oplepelen. Dat is wat het je brengt. 

bewerkt door Petra.
Link naar bericht
Deel via andere websites

Tegenslagen veranderen onze hersenen permanent. 

https://www.gzpsychologie.nl/door-het-leven-getekend-tegenslagen-veranderen-onze-hersenen-permanent/

 

Neurowetenschappers van het Radboudumc tonen aan dat de tegenslagen die je meemaakt het functioneren van je hersenen blijvend veranderen. Een afwijkende reactie van de hersenen op tegenslagen houdt bovendien verband met angstklachten. Dat heeft mogelijk voorspellende waarde voor het ontwikkelen van psychiatrische aandoeningen.  

Kunstmatige intelligentie werd ingezet om verbanden te vinden tussen tegenslagen en patronen in de hersenen. ‘Die kwamen heel duidelijk naar voren’, vertelt onderzoeker Nathalie Holz. ‘En deze verbanden zijn heel stabiel. Door deze bevindingen kunnen we nu voorspellen hoe de hersenen reageren op tegenslagen.’

Ik vind het heel bijzonder dat we de invloed van gebeurtenissen die soms wel 25 jaar geleden plaatsvonden nog kunnen terugvinden in de hersenen

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid