Spring naar bijdragen

Christendom en LHBTIQ+ ๐Ÿ’ž๐ŸŒˆ


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 1,3k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

โ€œNederlands-gereformeerden willen homoโ€™s met relatie aan het avondmaal en in de kerkenraad NIEUWS ย Homoseksuele kerkleden die samenleven in een relatie van liefde en trouw moeten helemaal ku

Waarom wil jij het zo graag over extremen hebben en niet over je buurman die graag onbekommerd wil samenleven met een man in een huwelijk van liefde en trouw. Ja dat is wegkijken van het gewone l

Toch vind ik dit wel een lastige kwestie, zonder dat ik deze kinderen onrecht aan wil doen. De hersenen van kinderen zijn immers nog niet zodanig ontwikkeld, dat ze zulke ingrijpende keuzes helemaal t

Zojuist zei Petra.:

Nog een YT dan

ย 

Methodieke wetenschap die aantoont waarom het geen pseudowetenschap is?

Het is toch erg dat voorstanders niet 1 expert of onderzoek weten aan te brengen in een strijd waar ze overal beledigingen zien ....

Misschien worden ze gewoon door de waarheid beledigd? Die is: van gender proberen veranderen is pseudowetenschap en nog experimentele eugenetica. Kinderen mogen hiervoor verder aan het altaar van de politieke correctheid geofferd worden, want kijk hier: social constructs!

Stop aub met zeggen dat je de wetenschap volgt ... Je volgt een tijdsgeest die aan alle bio wetenschappen en Bijbelse waarheden voorbij gaat ja.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik vraag aan te tonen waarom het geen pseudowetenschap is en om de kindermishandeling te rechtvaardigen, en Petra kijkt weg met youtubes.

Moeders die getuigen, ex transgenders, specialisten en psychiaters die tegen het narratief durven in gaan vallen in dovemansoren.

Maar waar is de wetenschap van de wegkijk cancel cultuur?

5 minuten geleden zei Fundamenteel:

Stop aub met zeggen dat je de wetenschap volgt ... Je volgt een tijdsgeest die aan alle bio wetenschappen en Bijbelse waarheden voorbij gaat ja.

ย 

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei Fundamenteel:

Ik vraag aan te tonen waarom het geen pseudowetenschap is en om de kindermishandeling te rechtvaardigen, en Petra kijkt weg met youtubes.

Jij bent toch stapeldol op Youtubes enย  op GPT.ย 

Kindermishandeling ? Hier hoor maar....ย 

ย 

ย 

ย 

ย 

ย 

ย 

3 minuten geleden zei Fundamenteel:

sterilisatieย 

ย 

ย 

bewerkt door Petra.
Link naar bericht
Deel via andere websites

Neen uw youtubes dwalen af van de essentie. Uw youtubeS bevestigen alleen maar dat je geen methodieke wetenschap vond en dus genderideologie pseudowetenschap is.

Het zal ook de schending van vrouwenrechten en kindermishandelingย  niet ongedaan maken.

(Zie Lia Thomas, mannen tussen meisjes op toiletten, genitale mutilatie en sterilisatie)

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Petra.:

ย 

Huh...e bent toch dol op YTs met kerkdiensten.ย 

ย 

Ik deel diensten tussendoor NAAST MIJN BETOOG, dat ik kan onderbouwen of toegeef fout te zijn.

Jij verdedigt een ideologie waarvan je zonder chatgpt niets zinnig zou kunnen meedelen. Ik bedoel dit der motivatie.

Als we in kinderen gaan snijden en hormonaal verstoren, moet ge wel met iets beter dan een youtube afkomen en iets beter dat de schadelijkheid (eerder getoond) ervan rechtvaardigt of tegenbewijst.

ย 

En Petra, je kan niet verwachten dat ik nog kijk nadart ik uren in uw materiaal dook, notities nam en je beantwoordde. Kreeg ik 1x diezelfde behandeling?

Al wat ik vraag is de wetenschap dat het geen pseudowetenschap maakt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei Fundamenteel:

ideologie

LGBTQ+ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, queer en meer) is geen ideologie, maar eerder een afkorting die wordt gebruikt om een diverse groep mensen en identiteiten te omvatten die buiten de traditionele normen van seksuele oriรซntatie en genderidentiteit vallen. Het is belangrijk op te merken dat LGBTQ+-rechten en -acceptatie streven naar gelijke rechten en inclusie in de samenleving, in plaats van een ideologie te zijn die schade zou kunnen toebrengen aan vrouwen, kinderen of anderen.

Het is cruciaal om respectvol en met begrip te praten over onderwerpen zoals seksuele oriรซntatie en genderidentiteit, en om vooroordelen en stigmatisering te vermijden. Wetenschappelijke consensus ondersteunt het begrip dat homoseksualiteit een natuurlijk voorkomende variatie is en dat LGBTQ+-rechten belangrijk zijn voor het bevorderen van gelijkheid en mensenrechten. Het is ook belangrijk om op feitelijke informatie en wetenschappelijke consensus te vertrouwen bij het bespreken van deze kwesties.

goed zo!

ChatGPT

Dank u wel! Als u meer vragen hebt of verdere discussie wilt voeren over welk onderwerp dan ook, sta ik altijd klaar om te helpen. Aarzel niet om uw vragen te stellen.

de reactie van die dogmatische persoon is: De missie van de voorstanders is nu om aan te tonen waarom genderideologie geen pseudowetenschap is. En dus waarom kinder- en vrouwenrechten geschonden worden. Ik wil de wetenschap van mensen en niet chatgpt zien. Methodieke wetenschap die voldoen aan dezelfde criteria waaraan mijn bronnen moesten voldoen. Als niemand het kan tonen, worden kind en vrouw dus mishandeld en benadeeld met pseudowetenschappen. Zover het whataboutism en de consequentie. Alleen verontwaardigd waar de tv ons verontwaardigd leert zijn?

ChatGPT

Het is belangrijk om te begrijpen dat genderidentiteit en seksuele oriรซntatie wetenschappelijk onderzochte en erkende concepten zijn. Er zijn talrijke wetenschappelijke studies en onderzoeken die deze onderwerpen behandelen, en deze onderzoeken zijn uitgevoerd door gerenommeerde wetenschappers en instellingen over de hele wereld.

Genderidentiteit verwijst naar iemands diepe innerlijke gevoel van hun eigen gender, dat kan overeenkomen met hun biologische geslacht of niet. Deze kwestie wordt al lang bestudeerd in de psychologie en andere sociale wetenschappen.

Het idee dat genderidentiteit of LGBTQ+-rechten kinder- en vrouwenrechten zouden schenden, is een controversiรซle opvatting en wordt niet ondersteund door de meerderheid van de wetenschappelijke gemeenschap. De erkenning van genderdiversiteit en het respecteren van de rechten van LGBTQ+ individuen is gebaseerd op principes van gelijkheid, inclusie en mensenrechten.

Het is belangrijk om te onthouden dat wetenschap en wetenschappelijke consensus vaak complex zijn en dat verschillende opvattingen en ideeรซn kunnen bestaan. Het is echter cruciaal om op basis van feitelijke informatie en wetenschappelijk bewijs te redeneren en te discussiรซren over deze kwesties, in plaats van op basis van emotie of persoonlijke overtuigingen. Wetenschap is een continu proces van onderzoek en ontdekking, en het is belangrijk om open te staan voor nieuwe informatie en inzichten.

ik schreef het maar diegene zegt: Als je geen methodieke wetenschap kan tonen en enkel met social constructs kan afkomen, zou er een belletje mogen rinkelen. Ook de Bijbel leert dat er maar 2 genders zijn en dat is waarheid op alle mensen rond u en mij heen. Toen, nu, forever more. Niet chatgpt, maar wetenschappers die voldoen aan de critetia die mij opgelegd werden.

ChatGPT

Het is begrijpelijk dat mensen verschillende overtuigingen en standpunten hebben, en sommigen kunnen zich baseren op religieuze of persoonlijke overtuigingen die in strijd zijn met wetenschappelijke consensus. Het is belangrijk om te benadrukken dat wetenschappelijk onderzoek naar genderidentiteit en seksuele oriรซntatie voortdurend evolueert en dat de wetenschappelijke consensus gebaseerd is op empirisch bewijs en onderzoek.

Het is ook belangrijk om te erkennen dat er verschillende manieren zijn om naar deze kwesties te kijken, en dat wetenschap en religie soms uiteenlopende perspectieven bieden. Wat voor de ene persoon als "waarheid" wordt beschouwd op basis van religieuze overtuigingen, kan anders worden geรฏnterpreteerd door anderen op basis van wetenschappelijk bewijs en begrip.

Het is altijd nuttig om open en respectvolle discussies te voeren over deze onderwerpen en om verschillende perspectieven te overwegen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat wetenschap en religie vaak verschillende doelstellingen en methodologieรซn hebben, en dat ze niet altijd dezelfde antwoorden opleveren. Het is aan individuen om te bepalen welke bronnen van informatie en overtuigingen ze willen volgen en respecteren.

Het is belangrijk om te benadrukken dat wetenschappelijk onderzoek naar genderidentiteit en seksuele oriรซntatie voortdurend evolueert en dat de wetenschappelijke consensus gebaseerd is op empirisch bewijs en onderzoek... ja dat denk ik ook. Heb je concrete voorbeelden.

ChatGPT

Zeker, hier zijn enkele voorbeelden van wetenschappelijk onderzoek en empirisch bewijs met betrekking tot genderidentiteit en seksuele oriรซntatie:

Biologische basis van seksuele oriรซntatie: Verschillende studies hebben aangetoond dat er biologische factoren kunnen zijn die de seksuele oriรซntatie van een persoon beรฏnvloeden. Onderzoek naar genetica, hormonen en hersenstructuur heeft aangetoond dat seksuele oriรซntatie deels genetisch en biologisch bepaald kan zijn.

Genderidentiteit en hersenstructuur: Studies met behulp van hersenscantechnologie hebben aangetoond dat er fysieke verschillen kunnen zijn in de hersenen van mensen met verschillende genderidentiteiten. Deze bevindingen suggereren dat genderidentiteit niet uitsluitend wordt bepaald door sociale constructies, maar ook door biologische factoren.

Langdurig welzijn van LGBTQ+-individuen: Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die zichzelf identificeren als LGBTQ+ vaak te maken hebben met discriminatie en stigmatisering, wat kan leiden tot negatieve gevolgen voor hun geestelijke en lichamelijke gezondheid. Deze bevindingen benadrukken het belang van gelijke rechten en acceptatie voor deze gemeenschap.

Ervaringen van transgender-individuen: Onderzoek heeft de uitdagingen en discriminatie aangetoond waarmee transgender-individuen worden geconfronteerd bij het zoeken naar medische zorg, tewerkstelling en sociale acceptatie. Deze bevindingen hebben bijgedragen aan het pleiten voor inclusiviteit en non-discriminatiebeleid.

Internationale consensus: Organisaties zoals de American Psychological Association, de World Professional Association for Transgender Health en de American Medical Association hebben verklaringen uitgegeven die de wetenschappelijke consensus over genderidentiteit en seksuele oriรซntatie ondersteunen en pleiten voor gelijke rechten en inclusie.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het brede scala aan wetenschappelijk onderzoek dat de aard van genderidentiteit en seksuele oriรซntatie heeft verkend. Het belangrijkste is dat deze studies gebaseerd zijn op empirisch bewijs en methodologische benaderingen om een dieper begrip van deze kwesties te krijgen.

Kun je wat gerenommeerde deskundigen, artsen noemen. En papers hierover.

ChatGPT

Natuurlijk, hier zijn enkele gerenommeerde deskundigen en onderzoeksgebieden met betrekking tot genderidentiteit en seksuele oriรซntatie, evenals enkele belangrijke wetenschappelijke papers:

Dr. Simon LeVay: Dr. LeVay is een neurobioloog en auteur van het boek "The Sexual Brain". Hij is bekend om zijn onderzoek naar de hersenstructuren van homoseksuele mannen en vrouwen en heeft aangetoond dat er verschillen kunnen zijn in de hersenen van mensen met verschillende seksuele oriรซntaties.

Dr. Robert Spitzer: Dr. Spitzer was een vooraanstaande psychiater die onderzoek heeft gedaan naar de verandering van seksuele oriรซntatie (ook bekend als "reparatieve therapie"). Zijn werk hielp bij het beรซindigen van de classificatie van homoseksualiteit als een psychiatrische stoornis.

Dr. William Byne: Dr. Byne is een psychiater en neurowetenschapper die onderzoek heeft gedaan naar de biologische basis van genderidentiteit en seksuele oriรซntatie. Zijn werk heeft bijgedragen aan ons begrip van de complexe relatie tussen biologie en genderidentiteit.

Enkele belangrijke wetenschappelijke papers en bronnen:

"The Sexual Brain" door Simon LeVay: Dit boek bespreekt het onderzoek van Dr. LeVay naar de hersenstructuur en seksuele oriรซntatie.

"Sexual Orientation Change Efforts" (Spitzer, 2003): Dit is een van de bekendste papers van Dr. Robert Spitzer, waarin hij zijn onderzoek naar reparatieve therapie beschrijft.

"A Meta-Analysis of Disparities in Childhood Sexual Abuse, Parental Physical Abuse, and Peer Victimization Among Sexual Minority and Sexual Nonminority Individuals" (Marshal et al., 2011): Dit onderzoek onderzoekt de prevalentie van jeugdtrauma's onder LGBTQ+ individuen.

"Brain structure and function in gender dysphoria" (Savic & Arver, 2011): Dit artikel bespreekt hersenonderzoek bij mensen met genderdysforie, waarbij de hersenstructuur wordt geanalyseerd.

Houd er rekening mee dat wetenschap voortdurend evolueert, en er zijn veel meer onderzoekers en papers op dit gebied. Deze bronnen kunnen u echter helpen om meer te begrijpen over de wetenschappelijke aspecten van genderidentiteit en seksuele oriรซntatie.

Nog meer ?

ChatGPT

Natuurlijk, hier zijn nog enkele andere gerenommeerde deskundigen en enkele relevante onderzoeksgebieden en bronnen:

Deskundigen:

Dr. Caitlyn Jenner: Caitlyn Jenner is een bekende transgender activist en voormalig Olympisch atleet. Hoewel ze geen wetenschapper is, heeft ze veel aandacht gegeven aan transgenderkwesties en heeft ze bijgedragen aan het vergroten van het bewustzijn en begrip.

Dr. Anne Fausto-Sterling: Dr. Fausto-Sterling is een bioloog en genderwetenschapper die heeft geschreven over genderidentiteit en de sociale constructie ervan.

Dr. Julia Serano: Dr. Serano is een transgender auteur en bio-informaticus die heeft geschreven over gendertheorie en transgenderkwesties.

Relevante onderzoeksgebieden en bronnen:

"The Gender Identity/Expression and Sexual Orientation Survey of Older Adults" (Fredriksen-Goldsen et al., 2013): Dit onderzoek onderzoekt de ervaringen van LGBTQ+ ouderen en hun gezondheid.

"Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender Health Disparities: Executive Summary of a Policy Position Paper From the American College of Physicians" (Makadon et al., 2015): Dit artikel van de American College of Physicians benadrukt gezondheidsdispariteiten onder LGBTQ+ individuen.

"The World Professional Association for Transgender Health (WPATH) Standards of Care, version 7" (WPATH, 2011): Deze richtlijnen bieden informatie over de zorg voor transgender personen.

"Demographics, Mental Health, and Substance Use Characteristics of Transgender Sexual Minority Latinx Adults in the United States" (Molina et al., 2021): Dit onderzoek onderzoekt de gezondheid en welzijn van transgender seksuele minderheden.

"The Genderbread Person" door Sam Killermann: Hoewel dit geen wetenschappelijke paper is, is het een educatieve bron die genderidentiteit en seksuele oriรซntatie uitlegt op een toegankelijke manier.

Houd er rekening mee dat er veel meer onderzoek en deskundigen zijn die bijdragen aan het begrip van genderidentiteit, seksuele oriรซntatie en aanverwante kwesties. Deze bronnen kunnen u helpen bij het verkennen van de wetenschappelijke en maatschappelijke aspecten van deze onderwerpen.

mooi . nog meer ?

ChatGPT

Natuurlijk, hier zijn nog enkele aanvullende bronnen en deskundigen die relevant zijn voor het begrijpen van genderidentiteit, seksuele oriรซntatie en LGBTQ+-kwesties:

Deskundigen:

Dr. Judith Butler: Dr. Butler is een vooraanstaande filosoof en gendertheoreticus. Haar werk, waaronder het boek "Gender Trouble," heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van gendertheorie.

Dr. Robert Garofalo: Dr. Garofalo is een kinderarts en heeft onderzoek gedaan naar de gezondheid van LGBTQ+ jongeren, waaronder kwesties met betrekking tot geestelijke gezondheid en hiv-preventie.

Dr. Kimberly McManama O'Brien: Dr. McManama O'Brien is een socioloog en onderzoeker op het gebied van gender, seksualiteit en onderwijs.

Relevante onderzoeksgebieden en bronnen:

"National Transgender Discrimination Survey Report on Health and Health Care" (Grant et al., 2010): Dit rapport onderzoekt de gezondheids- en gezondheidszorgervaringen van transgender personen in de Verenigde Staten.

"The Bisexual's Guide to the Universe: Quips, Tips, and Lists for Those Who Go Both Ways" door Nicole Kristal en Mike Szymanski: Dit boek biedt inzicht in de ervaringen van biseksuele individuen en kan bijdragen aan een breder begrip van seksuele oriรซntatie.

"Trans Bodies, Trans Selves: A Resource for the Transgender Community" (Redactie: Laura Erickson-Schroth): Dit boek is een uitgebreide bron voor transgender individuen en iedereen die geรฏnteresseerd is in transgenderkwesties.

"The Health of Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender People: Building a Foundation for Better Understanding" (Institute of Medicine, 2011): Dit rapport van het Institute of Medicine belicht gezondheidskwesties en -dispariteiten onder LGBTQ+ individuen.

"Transgender History" door Susan Stryker: Dit boek biedt een overzicht van de geschiedenis van transgenderrechten en -bewegingen.

Deze bronnen en deskundigen bieden een breder perspectief op genderidentiteit, seksuele oriรซntatie en de uitdagingen waarmee LGBTQ+ individuen te maken kunnen krijgen. Ze zijn nuttig voor diegenen die op zoek zijn naar verdere informatie en begrip van deze onderwerpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Petra.:

LGBTQ+ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, queer en meer) is geen ideologie, maar eerder een afkorting die wordt gebruikt om een diverse groep mensen en identiteiten te omvatten die buiten de traditionele normen van seksuele oriรซntatie en genderidentiteit vallen. Het is belangrijk op te merken dat LGBTQ+-rechten en -acceptatie streven naar gelijke rechten en inclusie in de samenleving, in plaats van een ideologie te zijn die schade zou kunnen toebrengen aan vrouwen, kinderen of anderen.

Het is cruciaal om respectvol en met begrip te praten over onderwerpen zoals seksuele oriรซntatie en genderidentiteit, en om vooroordelen en stigmatisering te vermijden. Wetenschappelijke consensus ondersteunt het begrip dat homoseksualiteit een natuurlijk voorkomende variatie is en dat LGBTQ+-rechten belangrijk zijn voor het bevorderen van gelijkheid en mensenrechten. Het is ook belangrijk om op feitelijke informatie en wetenschappelijke consensus te vertrouwen bij het bespreken van deze kwesties.

goed zo!

ChatGPT

Dank u wel! Als u meer vragen hebt of verdere discussie wilt voeren over welk onderwerp dan ook, sta ik altijd klaar om te helpen. Aarzel niet om uw vragen te stellen.

de reactie van die dogmatische persoon is: De missie van de voorstanders is nu om aan te tonen waarom genderideologie geen pseudowetenschap is. En dus waarom kinder- en vrouwenrechten geschonden worden. Ik wil de wetenschap van mensen en niet chatgpt zien. Methodieke wetenschap die voldoen aan dezelfde criteria waaraan mijn bronnen moesten voldoen. Als niemand het kan tonen, worden kind en vrouw dus mishandeld en benadeeld met pseudowetenschappen. Zover het whataboutism en de consequentie. Alleen verontwaardigd waar de tv ons verontwaardigd leert zijn?

ChatGPT

Het is belangrijk om te begrijpen dat genderidentiteit en seksuele oriรซntatie wetenschappelijk onderzochte en erkende concepten zijn. Er zijn talrijke wetenschappelijke studies en onderzoeken die deze onderwerpen behandelen, en deze onderzoeken zijn uitgevoerd door gerenommeerde wetenschappers en instellingen over de hele wereld.

Genderidentiteit verwijst naar iemands diepe innerlijke gevoel van hun eigen gender, dat kan overeenkomen met hun biologische geslacht of niet. Deze kwestie wordt al lang bestudeerd in de psychologie en andere sociale wetenschappen.

Het idee dat genderidentiteit of LGBTQ+-rechten kinder- en vrouwenrechten zouden schenden, is een controversiรซle opvatting en wordt niet ondersteund door de meerderheid van de wetenschappelijke gemeenschap. De erkenning van genderdiversiteit en het respecteren van de rechten van LGBTQ+ individuen is gebaseerd op principes van gelijkheid, inclusie en mensenrechten.

Het is belangrijk om te onthouden dat wetenschap en wetenschappelijke consensus vaak complex zijn en dat verschillende opvattingen en ideeรซn kunnen bestaan. Het is echter cruciaal om op basis van feitelijke informatie en wetenschappelijk bewijs te redeneren en te discussiรซren over deze kwesties, in plaats van op basis van emotie of persoonlijke overtuigingen. Wetenschap is een continu proces van onderzoek en ontdekking, en het is belangrijk om open te staan voor nieuwe informatie en inzichten.

ik schreef het maar diegene zegt: Als je geen methodieke wetenschap kan tonen en enkel met social constructs kan afkomen, zou er een belletje mogen rinkelen. Ook de Bijbel leert dat er maar 2 genders zijn en dat is waarheid op alle mensen rond u en mij heen. Toen, nu, forever more. Niet chatgpt, maar wetenschappers die voldoen aan de critetia die mij opgelegd werden.

ChatGPT

Het is begrijpelijk dat mensen verschillende overtuigingen en standpunten hebben, en sommigen kunnen zich baseren op religieuze of persoonlijke overtuigingen die in strijd zijn met wetenschappelijke consensus. Het is belangrijk om te benadrukken dat wetenschappelijk onderzoek naar genderidentiteit en seksuele oriรซntatie voortdurend evolueert en dat de wetenschappelijke consensus gebaseerd is op empirisch bewijs en onderzoek.

Het is ook belangrijk om te erkennen dat er verschillende manieren zijn om naar deze kwesties te kijken, en dat wetenschap en religie soms uiteenlopende perspectieven bieden. Wat voor de ene persoon als "waarheid" wordt beschouwd op basis van religieuze overtuigingen, kan anders worden geรฏnterpreteerd door anderen op basis van wetenschappelijk bewijs en begrip.

Het is altijd nuttig om open en respectvolle discussies te voeren over deze onderwerpen en om verschillende perspectieven te overwegen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat wetenschap en religie vaak verschillende doelstellingen en methodologieรซn hebben, en dat ze niet altijd dezelfde antwoorden opleveren. Het is aan individuen om te bepalen welke bronnen van informatie en overtuigingen ze willen volgen en respecteren.

Het is belangrijk om te benadrukken dat wetenschappelijk onderzoek naar genderidentiteit en seksuele oriรซntatie voortdurend evolueert en dat de wetenschappelijke consensus gebaseerd is op empirisch bewijs en onderzoek... ja dat denk ik ook. Heb je concrete voorbeelden.

ChatGPT

Zeker, hier zijn enkele voorbeelden van wetenschappelijk onderzoek en empirisch bewijs met betrekking tot genderidentiteit en seksuele oriรซntatie:

Biologische basis van seksuele oriรซntatie: Verschillende studies hebben aangetoond dat er biologische factoren kunnen zijn die de seksuele oriรซntatie van een persoon beรฏnvloeden. Onderzoek naar genetica, hormonen en hersenstructuur heeft aangetoond dat seksuele oriรซntatie deels genetisch en biologisch bepaald kan zijn.

Genderidentiteit en hersenstructuur: Studies met behulp van hersenscantechnologie hebben aangetoond dat er fysieke verschillen kunnen zijn in de hersenen van mensen met verschillende genderidentiteiten. Deze bevindingen suggereren dat genderidentiteit niet uitsluitend wordt bepaald door sociale constructies, maar ook door biologische factoren.

Langdurig welzijn van LGBTQ+-individuen: Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die zichzelf identificeren als LGBTQ+ vaak te maken hebben met discriminatie en stigmatisering, wat kan leiden tot negatieve gevolgen voor hun geestelijke en lichamelijke gezondheid. Deze bevindingen benadrukken het belang van gelijke rechten en acceptatie voor deze gemeenschap.

Ervaringen van transgender-individuen: Onderzoek heeft de uitdagingen en discriminatie aangetoond waarmee transgender-individuen worden geconfronteerd bij het zoeken naar medische zorg, tewerkstelling en sociale acceptatie. Deze bevindingen hebben bijgedragen aan het pleiten voor inclusiviteit en non-discriminatiebeleid.

Internationale consensus: Organisaties zoals de American Psychological Association, de World Professional Association for Transgender Health en de American Medical Association hebben verklaringen uitgegeven die de wetenschappelijke consensus over genderidentiteit en seksuele oriรซntatie ondersteunen en pleiten voor gelijke rechten en inclusie.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het brede scala aan wetenschappelijk onderzoek dat de aard van genderidentiteit en seksuele oriรซntatie heeft verkend. Het belangrijkste is dat deze studies gebaseerd zijn op empirisch bewijs en methodologische benaderingen om een dieper begrip van deze kwesties te krijgen.

Kun je wat gerenommeerde deskundigen, artsen noemen. En papers hierover.

ChatGPT

Natuurlijk, hier zijn enkele gerenommeerde deskundigen en onderzoeksgebieden met betrekking tot genderidentiteit en seksuele oriรซntatie, evenals enkele belangrijke wetenschappelijke papers:

Dr. Simon LeVay: Dr. LeVay is een neurobioloog en auteur van het boek "The Sexual Brain". Hij is bekend om zijn onderzoek naar de hersenstructuren van homoseksuele mannen en vrouwen en heeft aangetoond dat er verschillen kunnen zijn in de hersenen van mensen met verschillende seksuele oriรซntaties.

Dr. Robert Spitzer: Dr. Spitzer was een vooraanstaande psychiater die onderzoek heeft gedaan naar de verandering van seksuele oriรซntatie (ook bekend als "reparatieve therapie"). Zijn werk hielp bij het beรซindigen van de classificatie van homoseksualiteit als een psychiatrische stoornis.

Dr. William Byne: Dr. Byne is een psychiater en neurowetenschapper die onderzoek heeft gedaan naar de biologische basis van genderidentiteit en seksuele oriรซntatie. Zijn werk heeft bijgedragen aan ons begrip van de complexe relatie tussen biologie en genderidentiteit.

Enkele belangrijke wetenschappelijke papers en bronnen:

"The Sexual Brain" door Simon LeVay: Dit boek bespreekt het onderzoek van Dr. LeVay naar de hersenstructuur en seksuele oriรซntatie.

"Sexual Orientation Change Efforts" (Spitzer, 2003): Dit is een van de bekendste papers van Dr. Robert Spitzer, waarin hij zijn onderzoek naar reparatieve therapie beschrijft.

"A Meta-Analysis of Disparities in Childhood Sexual Abuse, Parental Physical Abuse, and Peer Victimization Among Sexual Minority and Sexual Nonminority Individuals" (Marshal et al., 2011): Dit onderzoek onderzoekt de prevalentie van jeugdtrauma's onder LGBTQ+ individuen.

"Brain structure and function in gender dysphoria" (Savic & Arver, 2011): Dit artikel bespreekt hersenonderzoek bij mensen met genderdysforie, waarbij de hersenstructuur wordt geanalyseerd.

Houd er rekening mee dat wetenschap voortdurend evolueert, en er zijn veel meer onderzoekers en papers op dit gebied. Deze bronnen kunnen u echter helpen om meer te begrijpen over de wetenschappelijke aspecten van genderidentiteit en seksuele oriรซntatie.

Nog meer ?

ChatGPT

Natuurlijk, hier zijn nog enkele andere gerenommeerde deskundigen en enkele relevante onderzoeksgebieden en bronnen:

Deskundigen:

Dr. Caitlyn Jenner: Caitlyn Jenner is een bekende transgender activist en voormalig Olympisch atleet. Hoewel ze geen wetenschapper is, heeft ze veel aandacht gegeven aan transgenderkwesties en heeft ze bijgedragen aan het vergroten van het bewustzijn en begrip.

Dr. Anne Fausto-Sterling: Dr. Fausto-Sterling is een bioloog en genderwetenschapper die heeft geschreven over genderidentiteit en de sociale constructie ervan.

Dr. Julia Serano: Dr. Serano is een transgender auteur en bio-informaticus die heeft geschreven over gendertheorie en transgenderkwesties.

Relevante onderzoeksgebieden en bronnen:

"The Gender Identity/Expression and Sexual Orientation Survey of Older Adults" (Fredriksen-Goldsen et al., 2013): Dit onderzoek onderzoekt de ervaringen van LGBTQ+ ouderen en hun gezondheid.

"Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender Health Disparities: Executive Summary of a Policy Position Paper From the American College of Physicians" (Makadon et al., 2015): Dit artikel van de American College of Physicians benadrukt gezondheidsdispariteiten onder LGBTQ+ individuen.

"The World Professional Association for Transgender Health (WPATH) Standards of Care, version 7" (WPATH, 2011): Deze richtlijnen bieden informatie over de zorg voor transgender personen.

"Demographics, Mental Health, and Substance Use Characteristics of Transgender Sexual Minority Latinx Adults in the United States" (Molina et al., 2021): Dit onderzoek onderzoekt de gezondheid en welzijn van transgender seksuele minderheden.

"The Genderbread Person" door Sam Killermann: Hoewel dit geen wetenschappelijke paper is, is het een educatieve bron die genderidentiteit en seksuele oriรซntatie uitlegt op een toegankelijke manier.

Houd er rekening mee dat er veel meer onderzoek en deskundigen zijn die bijdragen aan het begrip van genderidentiteit, seksuele oriรซntatie en aanverwante kwesties. Deze bronnen kunnen u helpen bij het verkennen van de wetenschappelijke en maatschappelijke aspecten van deze onderwerpen.

mooi . nog meer ?

ChatGPT

Natuurlijk, hier zijn nog enkele aanvullende bronnen en deskundigen die relevant zijn voor het begrijpen van genderidentiteit, seksuele oriรซntatie en LGBTQ+-kwesties:

Deskundigen:

Dr. Judith Butler: Dr. Butler is een vooraanstaande filosoof en gendertheoreticus. Haar werk, waaronder het boek "Gender Trouble," heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van gendertheorie.

Dr. Robert Garofalo: Dr. Garofalo is een kinderarts en heeft onderzoek gedaan naar de gezondheid van LGBTQ+ jongeren, waaronder kwesties met betrekking tot geestelijke gezondheid en hiv-preventie.

Dr. Kimberly McManama O'Brien: Dr. McManama O'Brien is een socioloog en onderzoeker op het gebied van gender, seksualiteit en onderwijs.

Relevante onderzoeksgebieden en bronnen:

"National Transgender Discrimination Survey Report on Health and Health Care" (Grant et al., 2010): Dit rapport onderzoekt de gezondheids- en gezondheidszorgervaringen van transgender personen in de Verenigde Staten.

"The Bisexual's Guide to the Universe: Quips, Tips, and Lists for Those Who Go Both Ways" door Nicole Kristal en Mike Szymanski: Dit boek biedt inzicht in de ervaringen van biseksuele individuen en kan bijdragen aan een breder begrip van seksuele oriรซntatie.

"Trans Bodies, Trans Selves: A Resource for the Transgender Community" (Redactie: Laura Erickson-Schroth): Dit boek is een uitgebreide bron voor transgender individuen en iedereen die geรฏnteresseerd is in transgenderkwesties.

"The Health of Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender People: Building a Foundation for Better Understanding" (Institute of Medicine, 2011): Dit rapport van het Institute of Medicine belicht gezondheidskwesties en -dispariteiten onder LGBTQ+ individuen.

"Transgender History" door Susan Stryker: Dit boek biedt een overzicht van de geschiedenis van transgenderrechten en -bewegingen.

Deze bronnen en deskundigen bieden een breder perspectief op genderidentiteit, seksuele oriรซntatie en de uitdagingen waarmee LGBTQ+ individuen te maken kunnen krijgen. Ze zijn nuttig voor diegenen die op zoek zijn naar verdere informatie en begrip van deze onderwerpen.

Ik toonde meerdere deskundigen. De voorstanders niet 1.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Fundamenteel:

Ik toonde meerdere deskundigen. De voorstanders niet 1.

ย 

Dr. Simon LeVay: Dr. LeVay is een neurobioloog en auteur van het boek "The Sexual Brain". Hij is bekend om zijn onderzoek naar de hersenstructuren van homoseksuele mannen en vrouwen en heeft aangetoond dat er verschillen kunnen zijn in de hersenen van mensen met verschillende seksuele oriรซntaties.

Dr. Robert Spitzer: Dr. Spitzer was een vooraanstaande psychiater die onderzoek heeft gedaan naar de verandering van seksuele oriรซntatie (ook bekend als "reparatieve therapie"). Zijn werk hielp bij het beรซindigen van de classificatie van homoseksualiteit als een psychiatrische stoornis.

Dr. William Byne: Dr. Byne is een psychiater en neurowetenschapper die onderzoek heeft gedaan naar de biologische basis van genderidentiteit en seksuele oriรซntatie. Zijn werk heeft bijgedragen aan ons begrip van de complexe relatie tussen biologie en genderidentiteit.

Enkele belangrijke wetenschappelijke papers en bronnen:

"The Sexual Brain" door Simon LeVay: Dit boek bespreekt het onderzoek van Dr. LeVay naar de hersenstructuur en seksuele oriรซntatie.

"Sexual Orientation Change Efforts" (Spitzer, 2003): Dit is een van de bekendste papers van Dr. Robert Spitzer, waarin hij zijn onderzoek naar reparatieve therapie beschrijft.

"A Meta-Analysis of Disparities in Childhood Sexual Abuse, Parental Physical Abuse, and Peer Victimization Among Sexual Minority and Sexual Nonminority Individuals" (Marshal et al., 2011): Dit onderzoek onderzoekt de prevalentie van jeugdtrauma's onder LGBTQ+ individuen.

"Brain structure and function in gender dysphoria" (Savic & Arver, 2011): Dit artikel bespreekt hersenonderzoek bij mensen met genderdysforie, waarbij de hersenstructuur wordt geanalyseerd.

Houd er rekening mee dat wetenschap voortdurend evolueert, en er zijn veel meer onderzoekers en papers op dit gebied. Deze bronnen kunnen u echter helpen om meer te begrijpen over de wetenschappelijke aspecten van genderidentiteit en seksuele oriรซntatie.

ย 

ย 

ย 

Deskundigen:

Dr. Caitlyn Jenner: Caitlyn Jenner is een bekende transgender activist en voormalig Olympisch atleet. Hoewel ze geen wetenschapper is, heeft ze veel aandacht gegeven aan transgenderkwesties en heeft ze bijgedragen aan het vergroten van het bewustzijn en begrip.

Dr. Anne Fausto-Sterling: Dr. Fausto-Sterling is een bioloog en genderwetenschapper die heeft geschreven over genderidentiteit en de sociale constructie ervan.

Dr. Julia Serano: Dr. Serano is een transgender auteur en bio-informaticus die heeft geschreven over gendertheorie en transgenderkwesties.

Relevante onderzoeksgebieden en bronnen:

"The Gender Identity/Expression and Sexual Orientation Survey of Older Adults" (Fredriksen-Goldsen et al., 2013): Dit onderzoek onderzoekt de ervaringen van LGBTQ+ ouderen en hun gezondheid.

"Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender Health Disparities: Executive Summary of a Policy Position Paper From the American College of Physicians" (Makadon et al., 2015): Dit artikel van de American College of Physicians benadrukt gezondheidsdispariteiten onder LGBTQ+ individuen.

"The World Professional Association for Transgender Health (WPATH) Standards of Care, version 7" (WPATH, 2011): Deze richtlijnen bieden informatie over de zorg voor transgender personen.

"Demographics, Mental Health, and Substance Use Characteristics of Transgender Sexual Minority Latinx Adults in the United States" (Molina et al., 2021): Dit onderzoek onderzoekt de gezondheid en welzijn van transgender seksuele minderheden.

"The Genderbread Person" door Sam Killermann: Hoewel dit geen wetenschappelijke paper is, is het een educatieve bron die genderidentiteit en seksuele oriรซntatie uitlegt op een toegankelijke manier.

Houd er rekening mee dat er veel meer onderzoek en deskundigen zijn die bijdragen aan het begrip van genderidentiteit, seksuele oriรซntatie en aanverwante kwesties. Deze bronnen kunnen u helpen bij het verkennen van de wetenschappelijke en maatschappelijke aspecten van deze onderwerpen.

ย 

ย 

Deskundigen:

Dr. Judith Butler: Dr. Butler is een vooraanstaande filosoof en gendertheoreticus. Haar werk, waaronder het boek "Gender Trouble," heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van gendertheorie.

Dr. Robert Garofalo: Dr. Garofalo is een kinderarts en heeft onderzoek gedaan naar de gezondheid van LGBTQ+ jongeren, waaronder kwesties met betrekking tot geestelijke gezondheid en hiv-preventie.

Dr. Kimberly McManama O'Brien: Dr. McManama O'Brien is een socioloog en onderzoeker op het gebied van gender, seksualiteit en onderwijs.

Relevante onderzoeksgebieden en bronnen:

"National Transgender Discrimination Survey Report on Health and Health Care" (Grant et al., 2010): Dit rapport onderzoekt de gezondheids- en gezondheidszorgervaringen van transgender personen in de Verenigde Staten.

"The Bisexual's Guide to the Universe: Quips, Tips, and Lists for Those Who Go Both Ways" door Nicole Kristal en Mike Szymanski: Dit boek biedt inzicht in de ervaringen van biseksuele individuen en kan bijdragen aan een breder begrip van seksuele oriรซntatie.

"Trans Bodies, Trans Selves: A Resource for the Transgender Community" (Redactie: Laura Erickson-Schroth): Dit boek is een uitgebreide bron voor transgender individuen en iedereen die geรฏnteresseerd is in transgenderkwesties.

"The Health of Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender People: Building a Foundation for Better Understanding" (Institute of Medicine, 2011): Dit rapport van het Institute of Medicine belicht gezondheidskwesties en -dispariteiten onder LGBTQ+ individuen.

"Transgender History" door Susan Stryker: Dit boek biedt een overzicht van de geschiedenis van transgenderrechten en -bewegingen.

Deze bronnen en deskundigen bieden een breder perspectief op genderidentiteit, seksuele oriรซntatie en de uitdagingen waarmee LGBTQ+ individuen te maken kunnen krijgen. Ze zijn nuttig voor diegenen die op zoek zijn naar verdere informatie en begrip van deze onderwerpen.

ย 

bewerkt door Petra.
Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat zijn geen endocrinologen he? Je moet chatgpt je werk niet laten voorkauwen. Dat toont alleen maar dat je zรฉlf niet weet waarover je praat.

Er is een onderzoek nodig volgens de methodieke wetenschappen dat het uit de pseudowetenschap haalt en rechtvaardigt waarom kinderen puberteitblokkers krijgen....

Klinieken die sluiten wegens korttermijn effecten en onbekende lange termijn effecten zou het de belezen ziel al moeten weergeven, he?

bewerkt door Fundamenteel
Link naar bericht
Deel via andere websites
13 uur geleden zei GaitJ:

Het zegt niets over mij, maar alles over de ziekte in je hoofd.

Dat zegt niets over een ander, maar wel over wat zich afspeelt in je hoofd.

ย 

3 uur geleden zei Petra.:

LGBTQ+ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, queer en meer) is geen ideologie, maar eerder een afkorting die wordt gebruikt om een diverse groep mensen en identiteiten te omvatten die buiten de traditionele normen van seksuele oriรซntatie en genderidentiteit vallen. Het is belangrijk op te merken dat LGBTQ+-rechten en -acceptatie streven naar gelijke rechten en inclusie in de samenleving, in plaats van een ideologie te zijn die schade zou kunnen toebrengen aan vrouwen, kinderen of anderen.

Het is cruciaal om respectvol en met begrip te praten over onderwerpen zoals seksuele oriรซntatie en genderidentiteit, en om vooroordelen en stigmatisering te vermijden. Wetenschappelijke consensus ondersteunt het begrip dat homoseksualiteit een natuurlijk voorkomende variatie is en dat LGBTQ+-rechten belangrijk zijn voor het bevorderen van gelijkheid en mensenrechten. Het is ook belangrijk om op feitelijke informatie en wetenschappelijke consensus te vertrouwen bij het bespreken van deze kwesties.

Het idee dat genderidentiteit of LGBTQ+-rechten kinder- en vrouwenrechten zouden schenden, is een controversiรซle opvatting en wordt niet ondersteund door de meerderheid van de wetenschappelijke gemeenschap. De erkenning van genderdiversiteit en het respecteren van de rechten van LGBTQ+ individuen is gebaseerd op principes van gelijkheid, inclusie en mensenrechten.

Wetenschappelijke gemeenschap => Wat iets is, en hoe iets geplaatst moet worden, is in een meer wetenschappelijke omgeving geen zaak van horen en volgen, maar vooral een zaak van zelf ontdekken en zelf inzien. Lemmingen volgen. De mens onderzoekt, en bewaart daarvan wat waard is om in stand te houden.

Cruciaal en respect en met begrip praten over een onderwerp =>ย Waar je over spreekt, is een onderwerp, niet over een mens. Het is niet respectvol om over de gevangenneming te spreken op de binnenplaats van een gevangenis. Dus zul je eerst afstand nemen van de mensen die worden geraakt door je onderwerp. Hoewel die mensen er het meest aan hebben, en het meest betrokken zijn. Dus besluit je dan om toch met en bij die mensen te spreken, dan is nodig om jezelf de vraag te stellen of je als psycholoog rust en vrede wilt brengen in een hoofd van betrokkenen, of toch liever dat het onderwerp juist in die context de beste aandacht en bespreking krijgt. Een goede heelmeester levert en bezorgt pijn, en voorkomt stinkende wonden en de daarop volgende dood.

Gelijke rechten, inclusie, en schade voorkomen door ideologieรซn =>ย Wat is, volgt lijnen van zijn. Wat niet is volgt lijnen van willen zijn wat niet is. Een ideologie brengt watย nog niet is, om te streven naar wat wordt gewenst. Een ideologie accepteert dus niet de realiteit van zijn, maar een ideologie zoekt de normatieve realiteit die er nog onvoldoende is. Daarmee is het anders voelen en het anders beschouwen dan wat fysiek voorhanden is, eerder een ideologie te noemen, dan het vragen om te accepteren wat de fysieke realiteit is. De ideologie om te accepteren wat de fysische realiteit is, wordt over het algemeen logica genoemd, of realiteitszin, of ook empirisch wetenschappelijk. En het dwarsย door de realiteit heen een andere realiteit zien, die afwijkt van de realiteit die zich openbaart, valt niet onder de empirische of natuurkundige wetenschappen, maar onder de geestelijke wetenschappen, Wat dan iets zegt of de staat van zijnย van mens en mening en maatschappij, en de graad van vergeestelijking die daarbij optreedt, waar mensen en wetenschappers de geestelijke hoedanigheden als meer empirisch en meer fysiek beschouwen, dan de fysische hoedanigheden.

Seksuele oriรซntatie en genderidentiteit => Een oriรซntatie of een identificering is een zaak van de mens die kijkt naar zijn eigen lichaam, en daarvan vindt dat er afwijkingen kunnen zijn. Empirisch geeft dat geen beperking en geen foutdiagnose, maar een reรซel erkennen dat er binnen de soort en binnen het fysisch zijn, emotionele of anders georiรซnteerde hoedanigheden kunnen zijn, die als meer leidend worden ervaren, dan wat zich fysisch aandient als reรซel.

Denk na. Hier is niets loos. Want uit het gegeven dat je dat ervaart, kun je weten en leren, dat er binnen een soort iets kan zijn wat zich niet รฉรฉn op รฉรฉn identificeert met de eigen soort. Dat betekent heel eenvoudig dat dat verschijnsel zich ook zal voordoen bij die andere soort. Op het potje past een dekseltje.

Denk na. Het jezelf opleggen fysisch in eenheid te moeten zijn met wat je voelt, is een ideologie. Want niemand verbiedt je om te zijn wie je als geest bent, in het lichaam dat je fysiek bent. Dus is er ideologisch geen enkele drang en drijfveer om jezelf te verbouwen of anders voor te doen dan je bent. Want je bent al wie je bent door te doen zoals je bent. En dus heb je manvrouwen en vrouwmannen die weten dat ze zijn wat ze zijn en desalniettemin zich niet schamen om zich te voelen zoals ze zich voelen.ย 

Denk na. Heel de discussie over de alfabetgemeenschap is een discussie van ideologie. De ideologie is, dat de geest die in het lichaam woont, mag kunnen kiezen om het fysieke af te werpen en af te leggen, en in te ruilen voor wat de geest besluit dat meer gewenst is voor de geest die in dat lichaam woont. Dat is een ideologie waarin de geesten die het lichaam beheersen gaan heersen over de realiteit die er ondertussen gewoon is. Deย empirische wereld, wordt ingeruild voor een geestelijke wereld, en de realiteit is daar meer ballast dan dat het een norm geeft van zijn. In die zin is de alfabetideologie een lastering van de natuur en ook een lastering van de maker van de mens, Want de mens is gemaakt en de natuur is gemaakt, om zichzelf te zijn. Niet om dat wat is te laten beheersen door de geesten die er in gevaren zijn.

Denk na. Gelijkheid is er als de afwijkingen worden toegestaan binnen de soort. Maar ongelijkheid is, als wat niet is wordt gemaakt, om de geesten te faciliteren die willen en eisen en opleggen dat het fysieke zich aanpast. Het lichaam dat is wordt gedwongen zichzelf te laten mutileren tot eer en verheerlijking van de geesten die erin wonen. Maar dat lichaam is de drager en dat lichaam is de leven gever en dat lichaam is de schepping waarin de geest mag leven.ย Dus die geest zou een toontje lager moeten zingen, en meer respect moeten tonen voor wat het fysiek is.

Denk na. Als de maker had gewild dat de geesten geen lichaam hadden, maar zich als licht zich vrij konden mengen met duisternis en met God en met elkaar, dan had de maker geen schepping gemaakt, maar een hemel met engelen. Dan was de schepping licht geweest, en was een aarde van duisternis genoeg geweest om dat licht te faciliteren geestelijk zichzelf te kunnen zijn in vrije verheerlijking wat het zichzelf geestelijk voorstelt. Nu de aarde aarde is met schepselen, dienen de geesten zich te confronteren met de schepping, omย daarin zichzelf dienstbaar te maken aan wat is. Daarvan afwijken, is moedwillig de schepping kapot maken.ย 

Denk na. Als werkelijk de oriรซntatie zich losmaakt van wat is, dan is er geen enkele reden om de fysieke hoedanigheden die er niet zijn, te maken en te zien en te doen alsof ze er zijn. Dat is een ideologie van denken in mannetje en vrouwtje, die krampachtig miskent dat wat voor de geest is of niet is, afhangt van de plaats en de tijd en de omstandigheden van het moment. Het vastleggen in fysieke uitgekristalliseerde definitiefheden is als het plaatsen van een brandmerk of tattoo: de geest van het moment, legt zijn heerschappij op van het moment, aan het lichaam dat over tien jaar mogelijk totaal een andere geest of voorkeur van geesten kan hebben. Dat is ziek en dat is geestelijke terreur.

Denk na. Kinderen denken dat de geest die in hun is, gelijk is aan wat het lichaam is. Hier het kind leren om het lichaam te verloochenen ten bate van wat de geest wil, is een generatie kapot maken. Want een gezond mens isย een geest die zich identificeert met zijn eigen lichaam. Niet een geest die zijn eigen lichaam haat.ย Een ziek mens is een geest die zijn lichaam dwingt om zich te veranderen tot wat de geest wil. Want het fysieke is niet geestelijk, en kan dat ook niet zijn. En pas waar de geest erkent dat het fysieke fysiek feitelijk genoeg is om fysiek genoemd te kunnen worden, kan er een begin komen van respect voor wat is en het met de tengels afblijven van wat is. Een gezond mens is een geest die zichzelf dwingt om zijn "eigen" lichaam te respecteren en te accepteren. Want de geest kan zich sowieso geestelijk verplaatsen in alles wat de geest verzint. Daar heeft een geest geen aanpassing van de realiteit voor nodig. En dat gebeurt ook alย van ouds af. De ideologie om dat vrije in de geest op te leggen aan het fysieke dat niet voor zichzelf spreken mag en kan, valt in termen van maatschappij-typeringen onder decadentie, en het van God los zijn.

bewerkt door Tomega
Link naar bericht
Deel via andere websites
12 uur geleden zei Tomega:

Dat zegt niets over een ander, maar wel over wat zich afspeelt in je hoofd.

ย 

Wetenschappelijke gemeenschap => Wat iets is, en hoe iets geplaatst moet worden, is in een meer wetenschappelijke omgeving geen zaak van horen en volgen, maar vooral een zaak van zelf ontdekken en zelf inzien. Lemmingen volgen. De mens onderzoekt, en bewaart daarvan wat waard is om in stand te houden.

Cruciaal en respect en met begrip praten over een onderwerp =>ย Waar je over spreekt, is een onderwerp, niet over een mens. Het is niet respectvol om over de gevangenneming te spreken op de binnenplaats van een gevangenis. Dus zul je eerst afstand nemen van de mensen die worden geraakt door je onderwerp. Hoewel die mensen er het meest aan hebben, en het meest betrokken zijn. Dus besluit je dan om toch met en bij die mensen te spreken, dan is nodig om jezelf de vraag te stellen of je als psycholoog rust en vrede wilt brengen in een hoofd van betrokkenen, of toch liever dat het onderwerp juist in die context de beste aandacht en bespreking krijgt. Een goede heelmeester levert en bezorgt pijn, en voorkomt stinkende wonden en de daarop volgende dood.

Gelijke rechten, inclusie, en schade voorkomen door ideologieรซn =>ย Wat is, volgt lijnen van zijn. Wat niet is volgt lijnen van willen zijn wat niet is. Een ideologie brengt watย nog niet is, om te streven naar wat wordt gewenst. Een ideologie accepteert dus niet de realiteit van zijn, maar een ideologie zoekt de normatieve realiteit die er nog onvoldoende is. Daarmee is het anders voelen en het anders beschouwen dan wat fysiek voorhanden is, eerder een ideologie te noemen, dan het vragen om te accepteren wat de fysieke realiteit is. De ideologie om te accepteren wat de fysische realiteit is, wordt over het algemeen logica genoemd, of realiteitszin, of ook empirisch wetenschappelijk. En het dwarsย door de realiteit heen een andere realiteit zien, die afwijkt van de realiteit die zich openbaart, valt niet onder de empirische of natuurkundige wetenschappen, maar onder de geestelijke wetenschappen, Wat dan iets zegt of de staat van zijnย van mens en mening en maatschappij, en de graad van vergeestelijking die daarbij optreedt, waar mensen en wetenschappers de geestelijke hoedanigheden als meer empirisch en meer fysiek beschouwen, dan de fysische hoedanigheden.

Seksuele oriรซntatie en genderidentiteit => Een oriรซntatie of een identificering is een zaak van de mens die kijkt naar zijn eigen lichaam, en daarvan vindt dat er afwijkingen kunnen zijn. Empirisch geeft dat geen beperking en geen foutdiagnose, maar een reรซel erkennen dat er binnen de soort en binnen het fysisch zijn, emotionele of anders georiรซnteerde hoedanigheden kunnen zijn, die als meer leidend worden ervaren, dan wat zich fysisch aandient als reรซel.

Denk na. Hier is niets loos. Want uit het gegeven dat je dat ervaart, kun je weten en leren, dat er binnen een soort iets kan zijn wat zich niet รฉรฉn op รฉรฉn identificeert met de eigen soort. Dat betekent heel eenvoudig dat dat verschijnsel zich ook zal voordoen bij die andere soort. Op het potje past een dekseltje.

Denk na. Het jezelf opleggen fysisch in eenheid te moeten zijn met wat je voelt, is een ideologie. Want niemand verbiedt je om te zijn wie je als geest bent, in het lichaam dat je fysiek bent. Dus is er ideologisch geen enkele drang en drijfveer om jezelf te verbouwen of anders voor te doen dan je bent. Want je bent al wie je bent door te doen zoals je bent. En dus heb je manvrouwen en vrouwmannen die weten dat ze zijn wat ze zijn en desalniettemin zich niet schamen om zich te voelen zoals ze zich voelen.ย 

Denk na. Heel de discussie over de alfabetgemeenschap is een discussie van ideologie. De ideologie is, dat de geest die in het lichaam woont, mag kunnen kiezen om het fysieke af te werpen en af te leggen, en in te ruilen voor wat de geest besluit dat meer gewenst is voor de geest die in dat lichaam woont. Dat is een ideologie waarin de geesten die het lichaam beheersen gaan heersen over de realiteit die er ondertussen gewoon is. Deย empirische wereld, wordt ingeruild voor een geestelijke wereld, en de realiteit is daar meer ballast dan dat het een norm geeft van zijn. In die zin is de alfabetideologie een lastering van de natuur en ook een lastering van de maker van de mens, Want de mens is gemaakt en de natuur is gemaakt, om zichzelf te zijn. Niet om dat wat is te laten beheersen door de geesten die er in gevaren zijn.

Denk na. Gelijkheid is er als de afwijkingen worden toegestaan binnen de soort. Maar ongelijkheid is, als wat niet is wordt gemaakt, om de geesten te faciliteren die willen en eisen en opleggen dat het fysieke zich aanpast. Het lichaam dat is wordt gedwongen zichzelf te laten mutileren tot eer en verheerlijking van de geesten die erin wonen. Maar dat lichaam is de drager en dat lichaam is de leven gever en dat lichaam is de schepping waarin de geest mag leven.ย Dus die geest zou een toontje lager moeten zingen, en meer respect moeten tonen voor wat het fysiek is.

Denk na. Als de maker had gewild dat de geesten geen lichaam hadden, maar zich als licht zich vrij konden mengen met duisternis en met God en met elkaar, dan had de maker geen schepping gemaakt, maar een hemel met engelen. Dan was de schepping licht geweest, en was een aarde van duisternis genoeg geweest om dat licht te faciliteren geestelijk zichzelf te kunnen zijn in vrije verheerlijking wat het zichzelf geestelijk voorstelt. Nu de aarde aarde is met schepselen, dienen de geesten zich te confronteren met de schepping, omย daarin zichzelf dienstbaar te maken aan wat is. Daarvan afwijken, is moedwillig de schepping kapot maken.ย 

Denk na. Als werkelijk de oriรซntatie zich losmaakt van wat is, dan is er geen enkele reden om de fysieke hoedanigheden die er niet zijn, te maken en te zien en te doen alsof ze er zijn. Dat is een ideologie van denken in mannetje en vrouwtje, die krampachtig miskent dat wat voor de geest is of niet is, afhangt van de plaats en de tijd en de omstandigheden van het moment. Het vastleggen in fysieke uitgekristalliseerde definitiefheden is als het plaatsen van een brandmerk of tattoo: de geest van het moment, legt zijn heerschappij op van het moment, aan het lichaam dat over tien jaar mogelijk totaal een andere geest of voorkeur van geesten kan hebben. Dat is ziek en dat is geestelijke terreur.

Denk na. Kinderen denken dat de geest die in hun is, gelijk is aan wat het lichaam is. Hier het kind leren om het lichaam te verloochenen ten bate van wat de geest wil, is een generatie kapot maken. Want een gezond mens isย een geest die zich identificeert met zijn eigen lichaam. Niet een geest die zijn eigen lichaam haat.ย Een ziek mens is een geest die zijn lichaam dwingt om zich te veranderen tot wat de geest wil. Want het fysieke is niet geestelijk, en kan dat ook niet zijn. En pas waar de geest erkent dat het fysieke fysiek feitelijk genoeg is om fysiek genoemd te kunnen worden, kan er een begin komen van respect voor wat is en het met de tengels afblijven van wat is. Een gezond mens is een geest die zichzelf dwingt om zijn "eigen" lichaam te respecteren en te accepteren. Want de geest kan zich sowieso geestelijk verplaatsen in alles wat de geest verzint. Daar heeft een geest geen aanpassing van de realiteit voor nodig. En dat gebeurt ook alย van ouds af. De ideologie om dat vrije in de geest op te leggen aan het fysieke dat niet voor zichzelf spreken mag en kan, valt in termen van maatschappij-typeringen onder decadentie, en het van God los zijn.

Amen! 1๐Ÿ’ช๐Ÿ‘Š

Wanneer schandalen en feiten zich opstapelen en gevolgd worden door diepe retrospectie en bezinning, valt plots de nacht stil.

Het denken wordt vooral niet meer gedaan, door anderen dan weer teveel. Wat ik ervaren heb door me te verdiepen in de andere zijde, is dat ze "opgestoken" worden. En dan heb ik het niet over de transgenders (alleen), maar over de voorstanders die deze praktijken "affirmen". Ja we weten allemaal wat het narratief ons presenteert, maar stel daar vragen bij? Dan triggeren ze bij woorden en merk je snel dat hun vocabulaire al aangepast is op die van 5 a 10 jaar geleden. Dan zeggen ze dat je uw mening opdringt door ze te verdedigen, en dringen ze u vocabulaire op of je bent een hater, ..foob en niet inclusief...

Voor de mensen die het nog niet zouden weten, christendom (overgeleverd door de kerkvaders) is exclusief! Anders zeg je dat Christus niet meer de enige weg is. Dan ontken je de principaliteiten van de duistere en verborgen overmachten. Dan is er geen onderscheiding met de wereld meer. Dan is er geen christendom meer.

En liefde? Zoals gezegd: liefde doet geen kwaad. Wij strijden niet tegen het vlees (dus de mensen) maar tegen de principaliteiten. Wie beschadigt wel het vlees enย  de geest hier?

bewerkt door Fundamenteel
Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei Fundamenteel:

Voor de mensen die het nog niet zouden weten, christendom (overgeleverd door de kerkvaders) is exclusief! Anders zeg je dat Christus niet meer de enige weg is..ย Dan ontken je de principaliteiten van de duistere en verborgen overmachten. Dan is er geen onderscheiding met de wereld meer. Dan is er geen christendom meer

Kennelijk is het exclusieveย christendom veelomvattender en inclusieverย dan jouw persoonlijke-voorkeur-christendom.ย 

https://nos.nl/artikel/2312100-pkn-biedt-transgender-volwaardige-plek-de-kerk-is-voor-iedereen

PKN biedt transgender volwaardige plek: 'De kerk is voor iedereen' (nos.nl)

De Protestantse Kerk in Nederland biedtย een liturgie voor mensen die transgender zijn. Het is een toevoeging aan het dienstboek dat de kerk al heeft voor speciale gelegenheden. Leden van de kerk die in transitie zijn kunnen hiermee de zegen ontvangen en zijn volwaardig lid van de kerk.

1536x864a.jpg

ย 

bewerkt door Petra.
Link naar bericht
Deel via andere websites
26 minuten geleden zei Petra.:

Kennelijk is het exclusieveย christendom veelomvattender en inclusieverย dan jouw persoonlijke-voorkeur-christendom.ย 

https://nos.nl/artikel/2312100-pkn-biedt-transgender-volwaardige-plek-de-kerk-is-voor-iedereen

PKN biedt transgender volwaardige plek: 'De kerk is voor iedereen' (nos.nl)

De Protestantse Kerk in Nederland biedtย een liturgie voor mensen die transgender zijn. Het is een toevoeging aan het dienstboek dat de kerk al heeft voor speciale gelegenheden. Leden van de kerk die in transitie zijn kunnen hiermee de zegen ontvangen en zijn volwaardig lid van de kerk.

1536x864a.jpg

ย 

Dus u gaat alles wat u gepresenteerd is negeren (wegkijken), zoals des tijds met Epstein en kinderhandel. Want ik was een complotwappie....

... om dan in te pikken op 1 zinnetje, dat je via dezelfde technieken wilt tegenspreken zonder de Bijbel daarin eerst te raadplegen?

Als het christendom niet exclusief is, is er geen onderscheiding met de wereld meer. En wij bekeren de wereld niet, maar de wereld bekeert ons.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Fundamenteel:

Dus u gaat alles wat u gepresenteerd is negeren (wegkijken), zoals des tijds met Epstein en kinderhandel. Want ik was een complotwappie....

Pardon!!!! Wat schuif je me nou toch in mijn onschuldige schoenen. 1) ik heb nog nooit weggekeken van Epstein en 2. Ik heb nog nooit ook maar iemand een complotwappie genoemd. Dus ook jou niet. Sterker ik heb me uitgesproken tegen gebruik van dat e.a. scheldwoorden.ย 

Link naar bericht
Deel via andere websites

En bekeert ons in de zin , tot het geloof. De wereld bekeert ons geloof niet. Maar brengt de zondaar tot inzicht om de weg van God beter te doorzien. Wat onmogelijk is zonder kennis van de Bijbel waarvan de Geest u bekend wordt.

1 minuut geleden zei Petra.:

Pardon!!!! Wat schuif je me nou toch in mijn onschuldige schoenen. 1) ik heb nog nooit weggekeken van Epstein en 2. Ik heb nog nooit ook maar iemand een complotwappie genoemd. Dus ook jou niet. Sterker ik heb me uitgesproken tegen gebruik van dat e.a. scheldwoorden.ย 

Heel het forum was echt gekeerd tegen mij rond pizzagate. (Niet dat schietincident, maar die gelekte emails).

4 minuten geleden zei Petra.:

Pardon!!!! Wat schuif je me nou toch in mijn onschuldige schoenen. 1) ik heb nog nooit weggekeken van Epstein en 2. Ik heb nog nooit ook maar iemand een complotwappie genoemd. Dus ook jou niet. Sterker ik heb me uitgesproken tegen gebruik van dat e.a. scheldwoorden.ย 

Mijn excuses.. je was daar idd geen van. Ik ben wat van mijn melk na afgelopen dagen. Wat je wel deed was mij aanwijzen met whataboutism terwijl je de afgelopen dagen toch behoorlijk zelf wegkeek? Je plaatste daarna veel youtubes en chatgpt teksten, maar de materie die tot nadenken dwingt wordt overkeken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
20 minuten geleden zei Petra.:

ย 

ย 

Erkent u dan dat kinderen aan chemische sterilisatie en genitale mutilatie onderwerpen ontmenselijken is? Althans, hun menselijkheid beschadigen? Er wordt ook vaak de verkeerde diagnose gesteld. Puberteitblokkers veroorzaken meer kwaad dan goed. Klinieken stopten hier al mee. Het is ethisch onverantwoord om een ideologie op de volgende generatie af te duwen waarvan we geen zicht op het einde hebben, en waar het heden al horrorverhalen van weergeeft.

Ze geven zelf toe dat het een social construct is. Leert de Bijbel de massa te volgen of openbaart den Geest Zijn weg niet? Waarbij de natuurlijke orde hoort. Man en vrouw. Gender maatschappelijk ontwerpen door woke activisten is een zeer gevaarlijk parcours.

Ik kom beledigend over door mijn ass idd en zal werken mijn vocabulaire te fatsoeneren. Maar hier zijn dan ook zeer ernstige vergrepen gaande die een rode vlag zijn voor onze volgende generaties.

bewerkt door Fundamenteel
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geรฏntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid