Spring naar bijdragen

Sabbat (rustdag) alleen voor Joden?


Aanbevolen berichten

3 uur geleden zei antoon:

Een mens kan dat, maar het is wel zo prettig dat we geleid worden doot Gods Geest en weten waar we het voor doen, ondermeer geeft de bijbel de belofte van een nieuwe aarde voor rechtvaardige mensen die onder God zijn theocratische orde wensen te leven, dus iedereen die gewoon moreel handel maar God niet erkent krijgt kan in principe geen aanspraak maken op die belofte, vind je het hard, bedenk dan dat ik alleen maar verwoord wat de bijbel leert. Klopt, maar dat is als we onze nek verharden dat moeten we niet doen dan zijn we als de Farao van de uittocht. Ontwarren, de juiste zienswijze bepalen is heel goed, niet om het  Sabbat te noemen , zoals we laten zien is dat niet meer door het toch zo te zien leg je jezelf die verwarring voor waarvoor je hier terecht waarschuwt. Wel op een rustdag die jezelf bepaalt en in acht neemt, dat doe ik ook. als je dat zo bedoelt is het oke.

Zoals we nu weten is de Sabbat wel iets meer dan een 'rustdagje', hoe welverdiend en noodzakelijk een dagje rust ook mag zijn. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 415
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hoogfeest is een katholiek begrip dat aangeeft dat het voor ons een extra plechtig feest is. Die term staat niet in de bijbel, net zoals bijvoorbeeld de term koninkrijkszaal er ook niet in staat en de

Wie kent de film The Dictator?   Ik krijg altijd een beetje een Aladeen reactie van mensen die praten over wat de Bijbel leert. Nee, wat JIJ DENKT DAT DE BIJBEL LEERT. En dan zeker als je me

Je stelt Gods Woord niet centraal maar de lering van mevrouw White. Bovendien ben in niet geïnteresseerd in haarkloverijen Het WTG stelt dat je de sabbat niet MAG vieren en de Zevende Dag Adventisten

Citaat

Zoals we nu weten is de Sabbat wel iets meer dan een 'rustdagje', hoe welverdiend en noodzakelijk een dagje rust ook mag zijn. 

Was een belangrijke dag voor de Joden, had ook een profetische inbreng.

Heb jij een bijbel in huis, ik denk van wel, sla hem open bij de teksten die gegeven zijn. en je zult de leerstelling die gegeven is moeten erkennen. Vermist jij ons met de bijbel het tegendeel wil

beweren, dat mag, maar je zal de teksten moeten uitleggen en niet alleen maar beweren. lukt dat jou. 

 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei antoon:

Was een belangrijke dag voor de Joden, had ook een profetische inbreng. Heb jij een bijbel in huis, ik denk van wel, sla hem open bij de teksten die gegeven zijn. en je zult de leerstelling die gegeven is moeten erkennen. Vermist jij ons met de bijbel het tegendeel wil. Beweren, dat mag, maar je zal de teksten moeten uitleggen en niet alleen maar beweren. lukt dat jou. 

Wat wil je nu eigenlijk, sabelen met citaatjes? Begrijp je het onderstaande niet?

Een sabbatjaar of sabbatsjaar is volgens de Thora elk zevende jaar, waarin land onbebouwd moest blijven, schulden werden kwijtgescholden en schuldslaven werden bevrijd. Wat er vanzelf aan het land ontspringt in dat jaar is voor de armen, vreemden, en voor de dieren van het veld. Naar analogie met de naam van zevende dag, die een rustdag is (de Sabbat) wordt dit zevende jaar sabbatjaar genoemd. "Zes jaren zult gij uwen akker bezaaien, en zes jaren uwen wijngaard besnijden en de inkomst daarvan inzamelen. Doch in het zevende jaar zal voor het land een sabbat der rust zijn, een sabbat den Heere; uwen akker zult gij niet bezaaien en uwen wijngaard niet besnijden." (Leviticus 25:3-4) De gewoonte om schulden periodiek kwijt te schelden en slaven te bevrijden was een gewoonte in diverse samenlevingen in het oude nabije oosten, met name in Babylonië. Op elk zevende sabbatjaar volgde een jubeljaar, waarin land werd herverdeeld. (bron)

Waarom wil je zo nodig een onderscheid maken tussen Joden en anderen? Is het bovenstaande geen universeler probleem?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Citaat

 

Het is niet de vraag of ik het begrijp, maar of jij er de juiste conclusie bij betrekt.

Ik heb steeds gezegd dat dit klopt, zo zit de Sabbat in elkaar, ik ben ook blij dat je  geregeld met linken aankomt, niet iedereen doet dat.

MAAR..

Dit is een Christelijk forum, en een onderdeel heet Bijbelstudie, dus beschouw ik de zaak met gegevens van de bijbel, oude kerkvaders, historici ook de Joodse boeken, echter boven hoort hier de uitleg van de bijbel de boventoon te voeren. Wil jij toch willens en wetens niet van de schrift uitgaan, dan is dat je goed recht, maar dan vraag ik mij af wat je op een topic als deze doet of verwacht, of denk jij dat we je maar draai op je bol moeten blijven geven ook als je niet helemaal aan deze voorwaarden houdt.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
21 minuten geleden zei antoon:

Het is niet de vraag of ik het begrijp, maar of jij er de juiste conclusie bij betrekt. Ik heb steeds gezegd dat dit klopt, zo zit de Sabbat in elkaar, ik ben ook blij dat je  geregeld met linken aankomt, niet iedereen doet dat. MAAR.. Dit is een Christelijk forum, en een onderdeel heet Bijbelstudie, dus beschouw ik de zaak met gegevens van de bijbel, oude kerkvaders, historici ook de Joodse boeken, echter boven hoort hier de uitleg van de bijbel de boventoon te voeren. Wil jij toch willens en wetens niet van de schrift uitgaan, dan is dat je goed recht, maar dan vraag ik mij af wat je op een topic als deze doet of verwacht, of denk jij dat we je maar draai op je bol moeten blijven geven ook als je niet helemaal aan deze voorwaarden houdt.

Ja, vorige keer heb je ook geen antwoord meer gegeven, uit het boek : "Ik, Prediker, was koning van Israël in Jeruzalem. 13 Ik heb met heel mijn hart elke vorm van wijsheid onderzocht, want ik wilde alles wat onder de hemel gebeurt doorgronden. Het is een trieste bezigheid. Een kwelling is het, die de mens door God wordt opgelegd. 14 Ik heb alles gezien wat onder de zon gebeurt, en vastgesteld dat het niet meer is dan lucht en najagen van wind. 15 Wat krom is kan niet recht worden gemaakt, en wat ontbreekt kan niet worden meegeteld. 16 Ik zei tegen mezelf: Ik heb meer en groter wijsheid verworven dan iedereen die voor mij in Jeruzalem heeft geregeerd. Ik heb veel wijsheid en kennis opgedaan. 17 Ik heb me er met hart en ziel voor ingespannen te ontdekken wat wijs is, en wat dwaas en onverstandig is. Maar ook dat, zo heb ik ingezien, is enkel najagen van wind. 18 Want wie veel wijsheid heeft, heeft veel verdriet. En wie kennis vermeerdert, vermeerdert smart." Ergo, tijdens de Sabbat denken we na over onze realisaties en toekomstige doelen, de inzichten die we daaruit puren zijn werkelijk niet te onderschatten, uiterst confronterend zelfs. Wat is nu de conclusie die je niet wil zien? Het lijkt er stilaan op dat je Bijbelstudie ziet als een handige vluchtweg om niet naar de realiteit te moeten kijken, wat rest is wat we zien. Geen MAAR nodig, er is nog gigantisch veel werk om onze medemensen een respectabel leven te gunnen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Citaat

 "Ik, Prediker, was koning van Israël in Jeruzalem. 13 Ik heb met heel mijn hart elke vorm van wijsheid onderzocht, want ik wilde alles wat onder de hemel gebeurt doorgronden. Het is een trieste bezigheid. Een kwelling is het, die de mens door God wordt opgelegd. 14 Ik heb alles gezien wat onder de zon gebeurt, en vastgesteld dat het niet meer is dan lucht en najagen van wind. 15 Wat krom is kan niet recht worden gemaakt, en wat ontbreekt kan niet worden meegeteld. 16 Ik zei tegen mezelf: Ik heb meer en groter wijsheid verworven dan iedereen die voor mij in Jeruzalem heeft geregeerd. Ik heb veel wijsheid en kennis opgedaan. 17 Ik heb me er met hart en ziel voor ingespannen te ontdekken wat wijs is, en wat dwaas en onverstandig is. Maar ook dat, zo heb ik ingezien, is enkel najagen van wind. 18 Want wie veel wijsheid heeft, heeft veel verdriet. En wie kennis vermeerdert, vermeerdert smart." 

 

Dit is bijbels en onderschrijf, in het boek Prediker staan goede dingen, juist door kennis leren we de betekenis van leerstukken en ook van de wet van Mozes, implicerend de sabbat die gegeven was als typologie naar de Christus.

Echter geen enkele verwijzing naar zo als jij denkt dat nu de betekenis is. TCC. er is meer dan genoeg materiaal aan jou gegeven om een juiste conclusie te vormen, ik heb het al gezegd, werk ermee tot je eigen voordeel.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei antoon:

Dit is bijbels en onderschrijf, in het boek Prediker staan goede dingen, juist door kennis leren we de betekenis van leerstukken en ook van de wet van Mozes, implicerend de sabbat die gegeven was als typologie naar de Christus. Echter geen enkele verwijzing naar zo als jij denkt dat nu de betekenis is. TCC. er is meer dan genoeg materiaal aan jou gegeven om een juiste conclusie te vormen, ik heb het al gezegd, werk ermee tot je eigen voordeel.

Vergeet niet zelf te denken, daar is de Sabbat voor. Succes, hopen oprecht dat je jezelf kan bevrijden, de rest zal iets voor later zijn. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 8/26/2017 om 06:01 zei antoon:

1  Wij weten niets na 130 jaar bijbelonderzoek

Ik weet niets na bijna 40 jaar studie van de schrift maar ook van alle soorten religie de er zijn, ik kijk er van op impliceert dit ook dat jij het wel weet, dan zal je dat ons met de bijbel moeten bewijzen  

Ik mag hopen dat je wat weet na 130 jaar bijbelonderzoek. Maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat wat ik daar van terug zie zich vooral manifesteert in het snel en adequaat ophoesten van citaten bij een onderwerp. Dat is kennis, met weinig praktisch nut, en vooral zeer beperkt. De crux zit hem in de laatste woorden van dit citaat. "... dan zal je dat ons met de bijbel moeten bewijzen". Dat gaat mij natuurlijk nooit lukken want ik ken de uithoeken van de schrift niet half zo goed als jullie. Daar staat tegenover dat er heel veel kennis is die niet aan de bijbel gerelateerd is. En ik durf wel te beweren dat ik daar mijn weg beter in weet te vinden :D

Op 8/26/2017 om 06:01 zei antoon:

2 oud boekwerk, wil je soms dat wij de argumenten uit een boek halen dat niets met Gods woord te maken heeft, uit een roman soms.

Zoals je het schrijft klinkt het bijna als een verwijt. Maar het zou wel helpen ;). En misschien een romannetje lezen op zijn tijd ook 8-)

 

7 uur geleden zei antoon:

Een hele lange lijst van wetenschappelijke expertises die mijn gegeven stelling uit de schrift onderbouwen is voor jou niet voldoende, leg jij de lat niet hoger dan gewoon noodzakelijk is

Het gaat niet over de lengte van de lijst, het gaat over de kwaliteit van de lijst. In een eerder debat heb ik geconstateerd dat je zorgvuldig alle feiten die niet in lijn zijn met je overtuiging negeert, ontkend, niet vermeld of als onwaarheid af doet. Dat leidt dan voor mij tot de conclusie dat de stelling uit de schrift niet te handhaven is, wat voor jou niet acceptabel is. Dat heeft niks met hoogtes van latten te maken maar met het feit dat je niet in staat bent objectief te oordelen. 

 

Op 8/26/2017 om 13:13 zei sjako:

Omdat de zon een planeet bevat dat wemelt van het leven wat door Jehovah is gemaakt met het doel voor eeuwig te laten bestaan. Een groot wonder. Waarom zou de zon dan speciale positie hebben in dat voornemen. De zon voor eeuwig laten bestaan is idd een wonder, maar dat is het leven ook.

De maan dekt de zon precies af vanaf de aarde gezien. Zie dat als een bewijs dat de zon niet gaat veranderen. Het is als een teken.

Als voorbeeld over waar ik de kennis van @sjako ter discussie wil stellen. Vanuit de astronomie is de levensloop van de zon tot in detail bekend. En omdat de zon zeker geen speciale positie heeft zal ze daarom ook niet voor altijd blijven bestaan. Dus waarom vertrouw je dan het schrijven van mensen die zelfs niet begrepen waarom de zon dagelijks opkomt en onder gaat wel en moderne wetenschap niet? En hoe vreemd is een geloof waar je blijbaar zo bang bent voor je God dat je deze voor jezelf niet mag aanvaarden?

Dat de maan de zon precies afdekt is toeval. De maan verwijdert zich jaarlijks met 3,8 cm van de aarde. Er komt een moment waarop de maan de zon helemaal niet meer voledig bedekt. En de logica dat daarom de zon niet gaat veranderen is net zoiets als beweren dat de loop van de Rijn niet gaat veranderen omdat de Mount Everest hoog is. Dat slaat namelijk ook nergens op.  

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

 

Citaat

Het gaat niet over de lengte van de lijst, het gaat over de kwaliteit van de lijst. In een eerder debat heb ik geconstateerd dat je zorgvuldig alle feiten die niet in lijn zijn met je overtuiging negeert, ontkend, niet vermeld of als onwaarheid af doet. Dat leidt dan voor mij tot de conclusie dat de stelling uit de schrift niet te handhaven is, wat voor jou niet acceptabel is. Dat heeft niks met hoogtes van latten te maken maar met het feit dat je niet in staat bent objectief te oordelen. 

Dan zal je moeten schrijven welke feiten ik negeer, natuurlijk negeer ik wel prietpraat, dus een lin k daarnaar is zinloos

En nog wat, hebben ze je bij freethinker waar je asiel en antwoorden probeerde te vinden ook maar 1 argument kunnen geven, nee dus, dat moet je aan het denken zetten

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei antoon:

Dan zal je moeten schrijven welke feiten ik negeer, natuurlijk negeer ik wel prietpraat, dus een link daarnaar is zinloos. 

Zo gezien is er veel prietpraat, zo begrijpen wij beter waarom je allerhande argumenten negeert. Het is een eenvoudige strategie die transparant wordt gemaakt voor anderen, dankzij jou.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Een klein beetje vervelend wordt je wel TCC je hebt de klok horen luiden maar je weet totaal  niet waar de klepel hangt, zo maak je je zelf belachelijk, doe dat niet en hou je aan het onderwerp

Mullog als FT stil blijft nadat je verzocht om een tegenargument tegen mijn stellingen , waarom aanvaard je mijn argumenten dan niet.

ik had je de wetenschappelijke benadering met geleerden van velerlei  expertises gegeven, unaniem kwamen zij samen met hun materie tot de slotsom die pleit voor de Bijbelse benadering van het jaartal 607BC.voor begin van de ballingschap 

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei antoon:

Een klein beetje vervelend wordt je wel TCC je hebt de klok horen luiden maar je weet totaal  niet waar de klepel hangt, zo maak je je zelf belachelijk, doe dat niet en hou je aan het onderwerp. Mullog als FT stil blijft nadat je verzocht om een tegenargument tegen mijn stellingen , waarom aanvaard je mijn argumenten dan niet. ik had je de wetenschappelijke benadering met geleerden van velerlei  expertises gegeven unaniem kwamen zij tot de slotsom die pleit voor de bijbelse benadering van het jaartal 

Hoe zeg je, Sabbat? Het onderstaande heeft alles te maken met de Sabbat maar je doet er alles aan om de aandacht hiervan af te leiden, gelukkig weten we wel waarom.

Een sabbatjaar of sabbatsjaar is volgens de Thora elk zevende jaar, waarin land onbebouwd moest blijven, schulden werden kwijtgescholden en schuldslaven werden bevrijd. Wat er vanzelf aan het land ontspringt in dat jaar is voor de armen, vreemden, en voor de dieren van het veld. Naar analogie met de naam van zevende dag, die een rustdag is (de Sabbat) wordt dit zevende jaar sabbatjaar genoemd. "Zes jaren zult gij uwen akker bezaaien, en zes jaren uwen wijngaard besnijden en de inkomst daarvan inzamelen. Doch in het zevende jaar zal voor het land een sabbat der rust zijn, een sabbat den Heere; uwen akker zult gij niet bezaaien en uwen wijngaard niet besnijden." (Leviticus 25:3-4) De gewoonte om schulden periodiek kwijt te schelden en slaven te bevrijden was een gewoonte in diverse samenlevingen in het oude nabije oosten, met name in Babylonië. Op elk zevende sabbatjaar volgde een jubeljaar, waarin land werd herverdeeld.

Aan het onderwerp houden? Klokken en klepels? Wat heeft de afstand van de maan tot de zon te maken met het bovenstaande?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Citaat

Hoe zeg je, Sabbat? Het onderstaande heeft alles te maken met de Sabbat maar je doet er alles aan om de aandacht hiervan af te leiden, gelukkig weten we wel waarom.

Hoelang ga jij hiermee door, we hebben je alles duidelijk uitgelegd, en je blijft maar doen of je neus bloed, ik doe niets aan afleiden, Dat zal je hard moeten maken, kan je dat niet dan zal ik de moderatie eens willen vragen of het normaal is wat jij en een paar anderen doen doen, beschuldigen zonder beredenering, weigeren om op bijbelse zienswijze en erger teksten in te gaan. weigeren om op om op argumenten te reflecteren  enz. enz., ik ben steeds vriendelijk en uitvoerig  geweest omdat ik besef dat het even moeilijk kan zijn zijn als dingen iets anders zijn dan je altijd gedacht heb. echter ik wijk niet af van de bijbelse en ook wetenschappelijke feiten

Wat wil je bereiken TCC. is het voor je mogelijk om normaal te discuseren , ik denk dat je het kan.

En vriend Mullog gaat er echt geen lichtje branden bij je, als de zogenaamde intellectuelen je niet kunnen bijstaan,dan alleen maar roepen dat je gelijk hebt zonder ook maar een redenatie of argument

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei antoon:

Hoelang ga jij hiermee door, we hebben je alles duidelijk uitgelegd, en je blijft maar doen of je neus bloed, ik doe niets aan afleiden, Dat zal je hard moeten maken, kan je dat niet dan zal ik de moderatie eens willen vragen of het normaal is wat jij en een paar anderen doen doen, beschuldigen zonder beredenering, weigeren om op bijbelse zienswijze en erger teksten in te gaan. weigeren om op om op argumenten te redlecteren  enz. enz., ik ben steeds vriendelijk en uitvoerig  geweest omdat ik besef dat het even moeilijk kan zijn zijn als dingen iets anders zijn dan je altijd gedacht heb. echter ik wijk niet af van de bijbelse en ook wetenschappelijke feiten. Wat wil je bereiken TCC. is het voor je mogelijk om normaal te discuseren , ik dank dat je het kan.

We hebben je gevraagd hoe je gaat beantwoorden aan het onderstaande heden ten dage, hoe gaan jullie dat met al die kennis realiseren? 

  • Een sabbatjaar of sabbatsjaar is volgens de Thora elk zevende jaar, waarin land onbebouwd moest blijven, schulden werden kwijtgescholden en schuldslaven werden bevrijd.
  • Wat er vanzelf aan het land ontspringt in dat jaar is voor de armen, vreemden, en voor de dieren van het veld.
  • Naar analogie met de naam van zevende dag, die een rustdag is (de Sabbat) wordt dit zevende jaar sabbatjaar genoemd.
  • Zes jaren zult gij uwen akker bezaaien, en zes jaren uwen wijngaard besnijden en de inkomst daarvan inzamelen.
  • Doch in het zevende jaar zal voor het land een sabbat der rust zijn, een sabbat den Heere; uwen akker zult gij niet bezaaien en uwen wijngaard niet besnijden." (Leviticus 25:3-4) 
  • De gewoonte om schulden periodiek kwijt te schelden en slaven te bevrijden was een gewoonte in diverse samenlevingen in het oude nabije oosten, met name in Babylonië. 
  • Op elk zevende sabbatjaar volgde een jubeljaar, waarin land werd herverdeeld.

Of wil je simpelweg beletten dat anderen - alle niet behorend tot jullie - hierover gaan nadenken en tot andere conclusies komen? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
26 minuten geleden zei Thorgrem:

Dat lijkt me een terechte opmerking van Antoon. Een antwoord is een antwoord en ook als is het jouw antwoord niet of ben je het er niet mee eens, blijf niet doorzagen over iets waar al lang en breed antwoord op gegeven is en verduidelijkingen op is gegeven.

Dat is dikke zever Thorgrem, het is andersom. Als we spreken over de Sabbat dan gaat het niet over een verbod om na te denken over de staat der dingen, het menselijke denken wordt dan net aangemoedigd om te evalueren hoever we zijn afgedwaald van wat Gods Plan kan genoemd worden. Het betekent dat we nadenken en ruimte scheppen voor duurzame menselijke vooruitgang, niet voor een aantal uitverkorenen maar voor de totale mensheid. Onze voorouders hebben gestreden voor een rustdag, hoe meer vrije tijd hoe meer we ons kunnen rechten. En daar hebben we echt geen verhevenen voor nodig die denken dat de wereld enkel aan hen toebehoort, de wereld en leven is een zaak van ons allen. En straks zal het weer gaan over die Wereldregering en haar discipelen, jij en ik mogen dan vertoeven in de beerput waar we volgens een aantal in thuishoren. We zitten hier op een Christelijk forum, blijkbaar heeft een aantal speciale rechten om ons als dwazen te behandelen en te verdoemen tot het uitschot van het heelal. Maar stel ze geen normale vragen, daar worden ze lastig van omdat het denken hen verleerd werd. Het is niet allen storend, het is plaatsvervangend pijnlijk om onze medemensen zo bezig te zien, punt. Kortom, ze hebben helemaal niets uitgelegd over wat er hen gevraagd werd, integendeel.

Link naar bericht
Deel via andere websites
16 minuten geleden zei TTC:

We hebben je gevraagd hoe je gaat beantwoorden aan het onderstaande heden ten dage, hoe gaan jullie dat met al die kennis realiseren? 

Heb jij gedaan, WE niet.

1 minuut geleden zei TTC:

Onze voorouders hebben gestreden voor een rustdag, hoe meer vrije tijd we kunnen genereren hoe meer we ons kunnen rechten.

En nu hebben WE minimaal twee rustdagen, dus wat is precies het probleem? Behalve natuurlijk als je materialistisch bent en iedere dag wil werken om meer geld te verdienen. Maar die mensen krijgen vaak een burn-out en komen er vroeg of laat op terug. 

WE kunnen het beter hebben over het pensioen en waarom dit steeds wordt opgerekt naar gelang de gemiddelde leeftijdsverwachting. 

4 minuten geleden zei TTC:

En straks zal het weer gaan over die Wereldregering en haar discipelen, jij en ik mogen dan vertoeven in de beerput waar we volgens een aantal in thuishoren.

Hoe kom je hierop? 

Link naar bericht
Deel via andere websites

TCC, Jij weet het dus beter, met alweer een zeer onterechte beschuldiging naar mensen die je niets dwarszitten maar alleen wensen dat er meer over de bijbel gedacht wordt en zijn leringen in ere gehouden blijven, jij maakt mensen onnodig moe en ik denk dat je dat jezelf ook doet, je weet hoe de moderatie erover denkt, ik ben bang voor je als je je hier in blijft volharden je heel wat mensen tegen je gekant krijgt.

Je kan altijd nog terug in je houding en dan vergeet ik en iedereen snel wat er mis ging met uwer persoon

Citaat

 blijkbaar heeft een aantal speciale rechten om ons als dwazen te behandelen en te verdoemen tot het uitschot van het heelal

Begrijp jij dat je geen enkele grond hebt en dat dit rijp is voor een PB naar de moderatie, iets wat ik niet doe, maar ik denk dat je het wel begrijpt .

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei Foppe1986:

Heb jij gedaan, WE niet. En nu hebben WE minimaal twee rustdagen, dus wat is precies het probleem? Behalve natuurlijk als je materialistisch bent en iedere dag wil werken om meer geld te verdienen. Maar die mensen krijgen vaak een burn-out en komen er vroeg of laat op terug. WE kunnen het beter hebben over het pensioen en waarom dit steeds wordt opgerekt naar gelang de gemiddelde leeftijdsverwachting. Hoe kom je hierop? 

Wat is nu precies het probleem? Simpel gesteld, we kunnen vandaag met sprekend gemak allemaal halftijds gaan werken, dan nog kunnen we in overvloedige luxe leven. Verder lijk je geen idee te hebben van wat er gaande is, in hedendaagse statistieken wordt heel wat arbeid niet eens meegerekend waardoor de besluitvorming hierover helemaal mank loopt. Dit en nog veel meer komen we te weten wanneer we de tijd zouden (kunnen) nemen om daar onderzoek naar te doen. Maar dan komen we terug naar waar dit topic over gaat, de sabbat als een rustperiode voor bezinning over waar we nu in Godsnaam allemaal mee bezig zijn. En ja, het staat in de Bijbel, al eeuwen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Mullog:

Als voorbeeld over waar ik de kennis van @sjako ter discussie wil stellen. Vanuit de astronomie is de levensloop van de zon tot in detail bekend. En omdat de zon zeker geen speciale positie heeft zal ze daarom ook niet voor altijd blijven bestaan. Dus waarom vertrouw je dan het schrijven van mensen die zelfs niet begrepen waarom de zon dagelijks opkomt en onder gaat wel en moderne wetenschap niet? En hoe vreemd is een geloof waar je blijbaar zo bang bent voor je God dat je deze voor jezelf niet mag aanvaarden?

Dat de maan de zon precies afdekt is toeval. De maan verwijdert zich jaarlijks met 3,8 cm van de aarde. Er komt een moment waarop de maan de zon helemaal niet meer voledig bedekt. En de logica dat daarom de zon niet gaat veranderen is net zoiets als beweren dat de loop van de Rijn niet gaat veranderen omdat de Mount Everest hoog is. Dat slaat namelijk ook nergens op.  

Ik weet best wel wat over astronomie hoor. Het gaat hier niet om kennisgebrek. Ik weet ook wel dat door het opbranden van een ster dat die ster veel en veel groter wordt en vervolgens implodeert om vervolgens tot een supernova te exploderen. Ik weet ook dat volgens de natuurwetten een dood individue niet meer levend kan worden gemaakt. Maar toch gebeurt dat. Volgens ons een wonder, maar God kent alle systemen hierachter en kan ons weer een opstanding geven. Een groot wonder. Daarom sta ik er ook niet van te kijken dat onze 'ster' wel eeuwig kan blijven branden. En als dat het geval niet is dan gaan we naar een andere planeet ergens tijdens ons eeuwige leven. Kwestie vsn geloof.

De maan staat al eeuwen op vrijwel dezelfde plaats. Genoeg om ons als teken te zijn. Lang genoeg.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei antoon:

TCC, Jij weet het dus beter, met alweer een zeer onterechte beschuldiging naar mensen die je niets dwarszitten maar alleen wensen dat er meer over de bijbel gedacht wordt en zijn leringen in ere gehouden blijven, jij maakt mensen onnodig moe en ik denk dat je dat jezelf ook doet, je weet hoe de moderatie erover denkt, ik ben bang voor je als je je hier in blijft volharden je heel wat mensen tegen je gekant krijgt. Je kan altijd nog terug in je houding en dan vergeet ik en iedereen snel wat er mis ging met uwer persoon. Begrijp jij dat je geen enkele grond hebt en dat dit rijp is voor een PB naar de moderatie, iets wat ik niet doe, maar ik denk dat je het wel begrijpt .

Prachtig, nog even en we gaan er echt over nadenken, er zit progressie in. 

2 minuten geleden zei sjako:

Ik weet best wel wat over astronomie hoor. Het gaat hier niet om kennisgebrek. Ik weet ook wel dat door het opbranden van een ster dat die ster veel en veel groter wordt en vervolgens implodeert om vervolgens tot een supernova te exploderen. Ik weet ook dat volgens de natuurwetten een dood individue niet meer levend kan worden gemaakt. Maar toch gebeurt dat. Volgens ons een wonder, maar God kent alle systemen hierachter en kan ons weer een opstanding geven. Een groot wonder. Daarom sta ik er ook niet van te kijken dat onze 'ster' wel eeuwig kan blijven branden. En als dat het geval niet is dan gaan we naar een andere planeet ergens tijdens ons eeuwige leven. Kwestie vsn geloof. De maan staat al eeuwen op vrijwel dezelfde plaats. Genoeg om ons als teken te zijn. Lang genoeg.

Gaat dit nu echt over de Sabbat? Kan je hier geen ander topic voor open? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
31 minuten geleden zei antoon:

Begrijp jij dat je geen enkele grond hebt en dat dit rijp is voor een PB naar de moderatie, iets wat ik niet doe, maar ik denk dat je het wel begrijpt .

Als ik tijd heb zal ik eens een collage maken van waaruit een en ander blijkt, iets wat ik ook niet ga doen omdat het toch geen zoden aan de dijk brengt. Kunnen we dan nu verder met Satans' listen die we tijdens de Sabbat trachten te doorzien? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
18 minuten geleden zei TTC:

Wat is nu precies het probleem? Simpel gesteld, we kunnen vandaag met sprekend gemak allemaal halftijds gaan werken, dan nog kunnen we in overvloedige luxe leven. Verder lijk je geen idee te hebben van wat er gaande is, in hedendaagse statistieken wordt heel wat arbeid niet eens meegerekend waardoor de besluitvorming hierover helemaal mank loopt. Dit en nog veel meer komen we te weten wanneer we de tijd zouden (kunnen) nemen om daar onderzoek naar te doen. Maar dan komen we terug naar waar dit topic over gaat, de sabbat als een rustperiode voor bezinning over waar we nu in Godsnaam allemaal mee bezig zijn. En ja, het staat in de Bijbel, al eeuwen.

Schijnbaar heb jij tijd genoeg om er onderzoek naar te doen, anders wist je niet wat we allemaal komen te weten wanneer we tijd hebben. 

Hoezo staat het al eeuwen in de bijbel?  Alles wat in de Bijbel staat staat er al eeuwen. Toch staat er niet in wat jij erin meent te lezen. Kwestie van het Boek ook daadwerkelijk te lezen, in plaats van esoterisch te interpreteren. 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 minuten geleden zei Foppe1986:

Schijnbaar heb jij tijd genoeg om er onderzoek naar te doen, anders wist je niet wat we allemaal komen te weten wanneer we tijd hebben. Hoezo staat het al eeuwen in de bijbel?  Alles wat in de Bijbel staat staat er al eeuwen. Toch staat er niet in wat jij erin meent te lezen. Kwestie van het Boek ook daadwerkelijk te lezen, in plaats van esoterisch te interpreteren. 

Wat betreft de Bijbel heeft Gaitema het net bij eindtijd geplaatst, het ene wereldbeeld wordt vervangen door een ander. Hoe deze processen in praktijk verlopen wordt deskundig omschreven in de vakliteratuur (waardoor de Bijbel in een modern jasje werd gegoten). Met andere woorden, het ene doet geen afbreuk aan het andere, het is echter geen proces dat zonder slag of stoot zal verlopen. Tijdens de sabbat kunnen we daar kennis van nemen en voorbereiden op wat komen gaat, zelfs actief participeren. Er zijn bronnen in overvloed die hiernaar verwijzen, zelfs veel eenvoudiger dan de complexiteit waarin we heden nog gevangen zitten. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid