Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

7 uur geleden zei Dolce Vita:

En iemand die in Christus sterft, die zal Hem zien voordat ie de dood "smaakt" namelijk ondervindt.

Als dat er mee bedoeld wordt waarom staat er dan niet:

Voorwaar zeg Ik u: Iedereen die gelooft zal de dood niet smaken voordat zij den Zoon van God hebben zien komen in hun hart (of zoiets)

Er staat echter:

Voorwaar zeg Ik u: Er zijn sommigen van die hier staan, dewelke den dood niet smaken zullen, totdat zij den Zoon des mensen zullen hebben zien komen in Zijn Koninkrijk.

Ik zie hierin toch wel een paar belangrijke verschillen zodat jouw uitleg imo net als elke andere verklaring onbevredigend is. Het blijft daarom koffiedik kijken wat Jezus nu eigenlijk bedoeld heeft. Wellicht wist Hij het zelf ook niet, er van uitgaande dat zijn uitspraak door de evangelisten en vertalers correct is weergegeven. Maar zoals ik wel vaker zeg, wat is het nut van dit soort raadsels in de bijbel? Wanneer de bijbel de mens dichter bij de God van de Joden zou moeten brengen werkt dit soort onduidelijkheden en tegenspraken juist averechts.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 6,4k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

De kwestie is dat je het gebod heel individualistisch benadert, terwijl wij het als algemeen gebod voor heel de Kerk zien. De Kerk dient het evangelie te brengen en elke gelovige geeft daar op eigen w

Iemand behorende tot het joodse geloof is een jood, dus met kleine letter, iemand behorende tot het Joodse volk is een Jood, dus met hoofdletter. Net zoals je christen met kleine letter schrijft, want

Mijn visie: geen idee hoe/wat/wanneer. Ik hoop op het Koninkrijk, maar ben helaas nogal agnostisch. Maar een eind aan al t leed en onrecht juig ik uiteraard toe. En ik denk wel dat een Koninkrijk alle

Posted Images

57 minuten geleden zei violist:

Voorwaar zeg Ik u: Er zijn sommigen van die hier staan, dewelke den dood niet smaken zullen, totdat zij den Zoon des mensen zullen hebben zien komen in Zijn Koninkrijk.

Dit slaat inderdaad op de verheerlijking of transfuguratie van Christus. Dus er staat niet dat iedereen dat zal zien, maar 'sommigen van die hier staan'.

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei Dolce Vita:

“Er zijn sommigen onder degenen, die hier staan, die de dood voorzeker niet zullen smaken, voordat zij de Zoon des mensen hebben zien komen in zijn Koninkrijk” (Matt 16:28).

dan lees, en begrijp ik deze tekst dus anders  ''sommige die hier staan'    lees en begrijp ik uit dat Hij het tegen mensen had die daar stonden,

dan is het een interessante studie, om uit te zoeken wanneer Heeft Hij het koningschap aanvaardt ??   en wanneer dit koninkrijk dus opgericht is ?

  

1 uur geleden zei violist:

Als dat er mee bedoeld wordt waarom staat er dan niet:

Voorwaar zeg Ik u: Iedereen die gelooft zal de dood niet smaken voordat zij den Zoon van God hebben zien komen in hun hart (of zoiets)

Er staat echter:

Voorwaar zeg Ik u: Er zijn sommigen van die hier staan, dewelke den dood niet smaken zullen, totdat zij den Zoon des mensen zullen hebben zien komen in Zijn Koninkrijk.

Top Violist, goed opgemerkt, en deze opmerking van Jezus, gaat een hoop duidelijk maken..

Het Koninkrijk: dit is zo ongelofelijk belangrijk,

Wat zei Jezus dat zijn doel was van Zijn komst naar deze aarde? Wat was het onderwerp dat Jezus van zijn discipelen verwachte waarover zij zouden spreken na Zijn dood? En waar moesten de burgers deel van zijn om verzoend te worden met God? Het antwoord op al deze vragen is ……het Koninkrijk.

Jezus zei, “Ik moet het evangelie van het Koninkrijk Gods verkondigen, want daartoe ben Ik uitgezonden” (Lucas 4:43); en Jezus vond dat heel belangrijk en vertelde de mensen daarom ook, “zoek eerst het Koninkrijk van God…” (Matthëus 6:33a).

Jezus zond zijn apostelen erop uit om te verkondigen dat het Koninkrijk van God nabij (dichtbij dus) was (Lucas 10:1-20 & Handelingen 1:1-80), en dat deden ze dan ook (Handelingen 8:12, 19:8, 20:25, 28:23,31) en waarom? Omdat….

Jezus en zijn apostelen de mensen duidelijk maakten, dat zelfs door veel verdrukking, zij deel moesten worden van Zijn Koninkrijk als zij gered wilden worden (Handelingen 14:22 & Openbaring 12:10); tenslotte lezen we zulke tekstgedeeltes als “het goede nieuws van het Koninkrijk” (Lucas 8:1 & Matthëus 24:14).

Het verkondigen van het Koninkrijk was zelfs zo belangrijk dat, dat een man die wou wachten totdat hij zijn vader had begraven, Jezus hem vertelde dat het verkondigen van het Koninkrijk belangrijker was (Lucas 9:60), want, zoals staat geschreven in Lucas 14:15, “Zalig wie brood eten zal in het Koninkrijk Gods”. Dus……

Laten we nu eerst kijken wat de Bijbel zegt over het Koninkrijk door de volgende vragen te beantwoorden….Wat?, Waar?, Wanneer?, Waarom? & Wie? We hebben al de vraag beantwoord, “Waarom is het Koninkrijk zo belangrijk,”

Link naar bericht
Deel via andere websites
53 minuten geleden zei vredestichter:

dan is het een interessante studie, om uit te zoeken wanneer Heeft Hij het koningschap aanvaardt ??   en wanneer dit koninkrijk dus opgericht is ?

Dat is het zeker. Lukas 21:24 geeft het antwoord:

24 Ze zullen door het zwaard omkomen of als gevangenen naar alle volken worden weggevoerd. En Jeruzalem zal door de heidenen worden vertrapt totdat de vastgestelde tijd van de heidenen voorbij is.

Dus het interessant om te bestuderen wat die vastgestelde tijd van de heidenen is en wanneer die voorbij was. Om vooruit te lopen wil ik mijn in het kort mijn zienswijze beschrijven in een notendop.

Koningen werden aangesteld door Jehovah. Ze werden gezalfd en met goedkeuring zaten ze 'op de troon van Jehovah'. Maar dat was ineens afgelopen (zal er binnenkort wat gedetailleerd op ingaan). Toen zaten er ineens heidense koningen op de troon. Dat is eeuwen zo gegaan. 

Jeruzalem werd inderdaad vertrapt door de heidenen tot op de dag van vandaag.

Aan de hand van Daniël (4) is te berekenen, net zoals te berekenen was wanneer de Messias zou komen, wanneer de 'tijden der Heidenen' afgelopen zou zijn. Door alles in acht te nemen, komen we aan 1914. De tijd dat ook de Eerste wereldoorlog uitbrak. Niet geheel toevallig.

Toen is er weer iemand op de troon van Jehovah gaan zitten, en dat was Jezus.

Link naar bericht
Deel via andere websites

In 1kronieken 29:23 werd gezegd dat Salomo op Jehovah's troon zat.

23 Zo kwam Salomo op Jehovah’s troon als koning in de plaats van zijn vader David. Hij was succesvol en alle Israëlieten gehoorzaamden hem

Hoewel Jezus uiteraard de letterlijke stad Jeruzalem bedoelt wanneer hij de verwoesting beschrijft die zou komen en die in het jaar 70 G.T. ook inderdaad over die stad gekomen is toen de Romeinen Jeruzalem met de grond gelijkmaakten, voert de uitspraak betreffende „de bestemde tijden der natiën” de profetie tot ver voorbij dat tijdstip, zoals veel commentators hebben opgemerkt. Zo zegt de bekende Commentary door F. C. Cook over Lukas 21:24: „Het dient om het strikt eschatologische gedeelte [d.w.z. het gedeelte dat op de laatste dagen betrekking heeft] van de omvangrijke profetie te scheiden van het deel dat terecht betrekking heeft op de verwoesting van Jeruzalem.” Het wordt dus van essentieel belang te bepalen welke betekenis de geïnspireerde Schrift aan „Jeruzalem” toekent, om te weten te komen of de uitdrukking „de bestemde tijden der natiën” uitsluitend op de letterlijke stad Jeruzalem betrekking heeft of bovendien nog op iets veel groters.

Na de verwoesting van Jeruzalem heeft geen enkele heerser meer op de 'troon van Jehovah' gezeten. Uit Daniël kunnen we echter achterhalen wanneer die periode afliep. Kom ik later op terug. Jezus kwam uit de bloedlijn van David en is Hij dus gemachtigd om op de troon van Jehovah te gaan zitten. Hou er rekening mee dat geen enkel mens dit nog kan claimen want alle geboorteregisters zijn vernietigd.

Het profetische boek Daniël zelf laat zien dat degene aan wie „heerschappij en waardigheid en een koninkrijk [wordt] gegeven, opdat de volken, nationale groepen en talen alle hèm zouden dienen”, de „mensenzoon” is (Da 7:13, 14). Jezus’ profetie, waarin melding wordt gemaakt van „de bestemde tijden der natiën”, wijst er onmiskenbaar op dat die wereldheerschappij uitgeoefend zal worden door Christus Jezus als Gods uitverkoren koning, de erfgenaam van de Davidische dynastie (Mt 24:30, 31; 25:31-34; Lu 21:27-31, 36).

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei sjako:

In 1kronieken 29:23 werd gezegd dat Salomo op Jehovah's troon zat. 23 Zo kwam Salomo op Jehovah’s troon als koning in de plaats van zijn vader David. Hij was succesvol en alle Israëlieten gehoorzaamden hem. Hoewel Jezus uiteraard de letterlijke stad Jeruzalem bedoelt wanneer hij de verwoesting beschrijft die zou komen en die in het jaar 70 G.T. ook inderdaad over die stad gekomen is toen de Romeinen Jeruzalem met de grond gelijkmaakten, voert de uitspraak betreffende „de bestemde tijden der natiën” de profetie tot ver voorbij dat tijdstip, zoals veel commentators hebben opgemerkt. Zo zegt de bekende Commentary door F. C. Cook over Lukas 21:24: „Het dient om het strikt eschatologische gedeelte [d.w.z. het gedeelte dat op de laatste dagen betrekking heeft] van de omvangrijke profetie te scheiden van het deel dat terecht betrekking heeft op de verwoesting van Jeruzalem.” Het wordt dus van essentieel belang te bepalen welke betekenis de geïnspireerde Schrift aan „Jeruzalem” toekent, om te weten te komen of de uitdrukking „de bestemde tijden der natiën” uitsluitend op de letterlijke stad Jeruzalem betrekking heeft of bovendien nog op iets veel groters. Na de verwoesting van Jeruzalem heeft geen enkele heerser meer op de 'troon van Jehovah' gezeten. Uit Daniël kunnen we echter achterhalen wanneer die periode afliep. Kom ik later op terug. Jezus kwam uit de bloedlijn van David en is Hij dus gemachtigd om op de troon van Jehovah te gaan zitten. Hou er rekening mee dat geen enkel mens dit nog kan claimen want alle geboorteregisters zijn vernietigd. Het profetische boek Daniël zelf laat zien dat degene aan wie „heerschappij en waardigheid en een koninkrijk [wordt] gegeven, opdat de volken, nationale groepen en talen alle hèm zouden dienen”, de „mensenzoon” is (Da 7:13, 14). Jezus’ profetie, waarin melding wordt gemaakt van „de bestemde tijden der natiën”, wijst er onmiskenbaar op dat die wereldheerschappij uitgeoefend zal worden door Christus Jezus als Gods uitverkoren koning, de erfgenaam van de Davidische dynastie (Mt 24:30, 31; 25:31-34; Lu 21:27-31, 36).

Ik zie hierin nergens dat WOIII niet zal plaatsvinden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei sjako:

Aan de hand van Daniël (4) is te berekenen, net zoals te berekenen was wanneer de Messias zou komen, wanneer de 'tijden der Heidenen' afgelopen zou zijn. Door alles in acht te nemen, komen we aan 1914. De tijd dat ook de Eerste wereldoorlog uitbrak. Niet geheel toevallig.

Toen is er weer iemand op de troon van Jehovah gaan zitten, en dat was Jezus.

Sjako bedankt voor je jehova getuigen visie, ik kan dit absoluut niet uit Daniel halen, wel heel duidelijk aan de hand van Daniel 2 (de steen) in de tijd van de Romeinen gekomen is Jezus..''Emanuel God met ons''

verder met de vraag, wanneer dan zijn koninkrijk ??  

6 uur geleden zei vredestichter:

Wat?, Waar?, Wanneer?, Waarom? & Wie?

 Wat...

Er zijn verschillende uitdrukkingen in het nieuwe testament voor het woord “Koninkrijk” (het wordt meer dan 160 keer in verschillende vormen genoemd),

“Het Koninkrijk”, Het Koninkrijk van …..David”, “Het Koninkrijk van de mensen”, “Het Koninkrijk der hemelen”, Het Koninkrijk van Christus”, “Het Koninkrijk van God”, en verder nog uitdrukkingen zoals, “Uw Koninkrijk”, Mijn Koninkrijk”, Zijn Koninkrijk” “Het Koninkrijk van de Vader”, “Het Koninkrijk van onze God”.

Het is duidelijk dat al deze uitdrukkingen betrekking hebben op hetzelfde instituut.

“Het Koninkrijk der hemelen” en “Het koninkrijk van God” hebben betrekking op hetzelfde instituut zoals we ook eenvoudig zien wanneer we Matthëus, Marcus en Lucas met elkaar gaan vergelijken.

In Mattheus 13:11 lezen van Jezus die tot zijn discipelen zegt, “Omdat het aan u is gegeven de geheimenissen van het Koninkrijk der hemelen te kennen,” terwijl we in Marcus 4:11 lezen dat Hij tot hun zegt, “U is gegeven het geheimenis te kennen van het Koninkrijk Gods,”.

In Matthëus 13:33 lezen we dat Jezus zegt, “Het Koninkrijk der Hemelen is gelijk aan een zuurdesem, welke een vrouw nam en in drie maten meel deed,” terwijl we in Lucas 13:20-21 lezen dat Jezus zegt, “Waarmede zal Ik het Koninkrijk Gods vergelijken? Het is gelijk aan een zuurdesem, welke een vrouw nam en in drie maten meel deed,”

Kijk ook naar Matthëus 19: 23-24 waar dezelfde twee synoniemen gebruikt worden.

“Het Koninkrijk van God” en “het Koninkrijk van Christus” betekenen dan ook allebei hetzelfde: Efeziërs 5:5 spreekt van “het Koninkrijk van Christus en God.”

Wat is het Koninkrijk van God? Het Koninkrijk van God, is eenvoudig het domein van Gods autoriteit over het hart en leven van de mensen. En dan nu…..

Waar is dit Koninkrijk gesitueerd?

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei TTC:

Ik zie hierin nergens dat WOIII niet zal plaatsvinden.

Jij noemt het WO III, wij de grote verdrukking.

26 minuten geleden zei vredestichter:

ik kan dit absoluut niet uit Daniel halen

Ik heb me vergist in het hoofdstuk. Ik kom er uitgebreid op terug.

Link naar bericht
Deel via andere websites
44 minuten geleden zei vredestichter:

verder met de vraag, wanneer dan zijn koninkrijk ??  

In 1914 is het Koninkrijk opgericht in de hemel. Toen is satan de hemel uit geworpen om hier dood en verderf te stichten omdat hij woest is omdat hij weet dat hij een korte tijd nog maar heeft. Niet voor niks kwam toen een eerste wereld oorlog.

In wezen is God al vanaf de dood van Jezus al bezig het Koninkrijk te vormen, toen werd het fundament gelegd, maar straks zal het de enige regering op aarde zijn. Wanneer weten we niet precies.

Het Koninkrijk is een echte regering. Het zal straks de dood teniet doen, oorlogen doen ophouden.

Psalm 46:8 8 Kom en zie de werken van Jehovah,hoe hij verbazingwekkende dingen op aarde doet.  9 Hij maakt overal op aarde een eind aan oorlogen.Hij breekt de boog en versplintert de speer,de strijdwagens verbrandt hij met vuur.

Jes 25:8

8 Hij zal de dood voor altijd verslinden,de Soevereine Heer Jehovah zal de tranen van elk gezicht wissen. De schande van zijn volk zal hij van de hele aarde wegnemen,want Jehovah zelf heeft het gezegd.

Jezus en de 144.000. zijn de regeerders. Zij doen dat op een volmaakte wijze. Je kan niet van aarde regeerders verwachten dat ze zonder eigenbelang regeren. De aarde geneest dan van de erfzonde en het werk van de duivel wordt teniet gedaan.

Eerst zal Jehovah korte metten maken met slechte mensen.

Jer 25:31-33 Een rumoer zal tot de einden van de aarde weerklinken, want Jehovah heeft een geschil met de volken. Hij zal persoonlijk oordelen over alle mensen. En hij zal slechte mensen aan het zwaard overgeven”, verklaart Jehovah.32Dit zegt Jehovah van de legermachten: “Kijk! Een ramp verspreidt zich van volk tot volk en een zware storm zal opsteken vanuit de uithoeken van de aarde.33En degenen die door Jehovah zijn geveld, zullen op die dag van het ene einde van de aarde helemaal tot het andere einde van de aarde liggen. Er zal niet over hen gerouwd worden, en ze zullen niet verzameld of begraven worden. Ze zullen als mest op de aardbodem worden.”

Je ziet dat hoewel de val van Jeruzalem zeer belangrijk was en de eindtijd van het Judaisme was dat de belofte van God veel verder reikt dan dat.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei sjako:

In 1914 is het Koninkrijk opgericht in de hemel. Toen is satan de hemel uit geworpen.

Weet hij dat zelf ook?

Sinds de oudheid is er geen dag zonder oorlog geweest (https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_oorlogen_(chronologisch)). Je kunt iedere oorlog aan satan toeschrijven. Of, hebben de oorlogen voor 1914 een andere oorsprong en/of oorzaak?

En, heeft God werkelijk tot 1914 gewacht tot HIJ Zijn Koninkrijk ging oprichten?

Link naar bericht
Deel via andere websites
35 minuten geleden zei WdG:

Sinds de oudheid is er geen dag zonder oorlog geweest (https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_oorlogen_(chronologisch)). Je kunt iedere oorlog aan satan toeschrijven. Of, hebben de oorlogen voor 1914 een andere oorsprong en/of oorzaak? 

Het enige verschil lijkt me dat het een oorlog van wereldformaat was, de redenen mi nagenoeg steeds hetzelfde.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei vredestichter:

Wat?, Waar?, Wanneer?, Waarom? & Wie?

waar en wanneer,waarom en wie?

Waar is het Koninkrijk gesitueerd?

Omdat het Koninkrijk geestelijk van aard is, is het daar waar ook rechtvaardigen zijn.

Nadat er gezegd is dat het Koninkrijk niet zou komen zo dat het te berekenen of te zien is in Lucas 17:20, vervolgde Jezus met te zeggen dat, “Want zie, het Koninkrijk van God is binnen in u” (vers 21), vergelijkbaar met wat Jezus tegen de Samaritaanse vrouw zei in Johannes 4:21 & 24 dat, “de ure komt, dat gij noch op deze berg, noch te Jeruzalem de Vader zult aanbidden…. God is geest en wie Hem aanbidden, moeten Hem aanbidden in geest en waarheid.”

De geestelijke en universele aard van dit Koninkrijk werd al aangegeven in profetieën zoals Daniël 2:44 waar het zegt dat ”het zal al die Koninkrijken (van mensen) verbrijzelen en daaraan een einde maken”; en verder in Openbaring 11:15 waarin we de vervulling van zulke profetieën zien, die zegt dat “Het Koningschap over deze wereld is gekomen aan onze Here en aan zijn Gezalfde, en Hij zal als Koning heersen tot in alle eeuwigheden”, waarmee bedoeld wordt dat Hij “Koning der koningen en Here der heren” is (Openbaring 19:16).

Schijnbaar profetisch gesproken schreef David al in Psalm 103:19 dat “De Here heeft zijn troon in de hemel gevestigd, zijn Koningschap heerst over alles.” Dus omdat het Koninkrijk geestelijk van aard is, infiltreert het – door evangelisatie – in ieder aards koninkrijk (Openbaring 21:24-22:2).

Waar is dus het Koninkrijk van God gesitueerd? In het leven en het hart van de mensen. Tenslotte….

Wanneer kwam het Koninkrijk?

Om deze vraag te beantwoorden op een manier dat het relevant is voor ons vandaag, moeten we eerst de voorstelling van het Koninkrijk van God, die op veel verschillende manieren in de Bijbel wordt weergegeven begrijpen ; laten we eens kort naar een paar van die voorstellingen kijken.

Sinds God alles schiep (de aarde en de mensheid), is natuurlijk alles Zijn Koninkrijk waarin Hij tenslotte regeert (Handelingen 17:24-29). Vervolgens….

Daar hebben we eerst Zijn Koningschap in de Judeese en Israelitische betekenis: het “koningschap van Israël” en het “koningschap van Juda” (1 Samuel 15:28, 24:21, & 2 Kronieken 11:17).

Dit is ook gedeeltelijk waar naar gerefereerd werd in Marcus 11:9-10a toen de mensen in Jeruzalem voor Jezus uitgingen en riepen, ”Hosanna! Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren; gezegend het komende rijk van onze vader David”; Er zijn drie dingen die hier opvallen….

Men zegt dat Davids’ Koninkrijk komt, maar….

dat Koninkrijk is van God.

De komst van Jezus gaat samen met de komst van het Koninkrijk. Je ziet….

Het was het koninkrijk van Israël & de troon van David waardoor “Christus de Koning” & het “Koninkrijk van Christus” kwam, want “het heil (dat via het Koninkrijk kwam) is uit de Joden” (Johannes 4:22).

Lees 2 Kronieken 13:4-8 en let dan op de relatie van de koninkrijken van Israël, David, & God.

We lezen nu in Jesaja 9:6 (bevestigd door Lucas) over Koning Jezus, “en aan zijn Koningschap zal geen einde zijn” (Lucas 1:33), “Groot zal de heerschappij zijn en eindeloos de vrede op de troon van David en over Zijn (Christus)  koninkrijk (deze twee zijn een en dezelfde in Gods ogen), doordat hij het sticht en grondvest met recht en gerechtigheid, van nu aan tot in eeuwigheid.”

In Handelingen 2:29-30 vinden we Petrus die tegen de Joden uit zijn tijd sprak en zei, “zijn graf is bij ons tot op deze dag. Daar hij nu een profeet was en wist, dat God……Christus heeft op gewekt om op de troon te zitten.” Met andere woorden….

Het Koninkrijk was dus al aanwezig en werkte zijn weg door de tijd (tenslotte had Jezus gezegd toen Hij nog leefde “het koninkrijk van God is in u” Lucas 17:21b), maar het moest schoongewassen worden zoals Jezus aangaf in Matthëus 13:41, toen Hij zei, “De Zoon des mensen zal zijn engelen uitzenden en zij zullen uit zijn Koninkrijk verzamelen alles wat tot zonde verleidt.”, dus “dingen” en “mensen”. En natuurlijk….

Ten tweede is daar het Koninkrijk in de “gemeentelijke” betekenis (velen geloven dat tenminste): en dit wordt ondersteund door Matthëus 16 waar staat dat Jezus de gemeente van vers 18 vergeleek met “het Koninkrijk der hemelen” in vers 19 “en op deze petra zal Ik mijn gemeente bouwen……Ik zal u de sleutels geven van het Koninkrijk der hemelen” (wat best zou kunnen); persoonlijk geloof ik niet dat er een onrechtmatigheid in deze tekst zit om dit zo te kunnen geloven, sinds de gemeente duidelijk het aardse deel is van het volgende en laatste Koninkrijk waarover we discussiëren. Terug naar het primaire Koninkrijk….

En ten derde is er een definitief Koninkrijk dat al was geprofeteerd door de profeten, Jezus en de apostelen, dat voor eens en altijd gevestigd zou worden – het Koninkrijk dat elke geredde ziel sinds Adam & Eva zou bevatten (Inclusief de Patriarchische en Mozaische eeuwen, de Christelijke eeuwen, de zieken, de kinderen etc…) Dus….

Tussen haakjes, tussendoor hebben we hier de vraag al beantwoord. “Wie zijn de onderwerpen van het Koninkrijk?”

Het enigste wat ik wil toevoegen in het antwoord van de Wie vraag voordat we doorgaan met de Wanneer vraag, is om te onderstrepen dat alleen de rechtvaardigen (de geredden) als burgers van het Koninkrijk kunnen binnengaan en er ook in blijven (1 Korinthiërs 6:9-10 & Openbaring 21:7-8) ( Meer teksten over de vraag van Wie zullen we tegenkomen wanneer we straks naar Daniel hoofdstuk 7 gaan.) Laten we nu teruggaan….

Wanneer arriveerde dat Koninkrijk op het toneel in al zijn glorie? In het jaar 70 na Christus.

Zoals we al eerder hebben opgemerkt om deze vraag te beantwoorden, dit Koninkrijk werkt al sinds het begin, en zelfs voor het begin: in Matthëus 25:34 zei Jezus, “Komt….., beërft het Koninkrijk, dat u bereid van de grondlegging der wereld af.” En….

Dit Koninkrijk vond zijn vervulling toen alle dingen waar God iets mee van doen had met betrekking tot de wet van Mozes (de stad Jeruzalem en zijn Tempel) uiteindelijk waren verwijderd en de overgangsperiode van genade voor een generatie Joden tot een eind was gekomen (de periode die begon met Johannes de Doper, Lucas 16:16).

Om de heiligen van het oude verbond te rechtvaardigen (Matthëus 23:29-36), en zo ook de apostelen van Jezus, en Zijn kerk…. en terwijl Jezus over de beëindiging van het Judaïsme vertelde, zei Hij, “want dit zijn de dagen van vergelding, waarin alles wat geschreven is, in vervulling gaat” (Lucas 21:22), en dat was vlak voordat Hij verder ging met te zeggen, “Voorwaar, Ik zeg u, dit geslacht zal geenszins voorbijgaan, voor dat alles (alle dingen) geschiedt” (Lucas 21:32). Wat wordt bedoeld met alles? Alle dingen die te maken hadden met het totale beëindigen van het Judaïsme en dat het Christendom alles zou zijn wat over zou blijven uit het oude testament systeem van God.

Dat zie je ook weer terug in de opmerking van Jezus tegen de Joden in Matthëus 21:43 waarin Hij definitief afscheid nam, “het koninkrijk Gods zal van u worden weggenomen en het zal gegeven worden aan een volk, dat de vruchten daarvan opbrengt”, wat zoveel betekende dat de vruchten die zij droegen niet in overeenstemming waren met de vruchten die God voor ogen had in Zijn Koninkrijk.

Alle dingen zouden worden omgegooid tijdens het leven van die betreffende generatie, waarin God in de laatste fase was van het veranderingsproces van Zijn Koninkrijk, van wat je in eerste instantie fysiek zou kunnen noemen naar wat nu….zonder twijfel……. geestelijk is; en dit is ook waarom Jezus tegen hun zei, “Boos en overspelig geslacht, ….het aanzien van de lucht weet gij te onderscheiden, maar kunt gij het tekenen van de tijden niet?”. Met ander woorden….

De Messias had de noodzaak voor een fysiek Koninkrijk vervuld om geboren te worden uit een Joodse vrouw, en daarom is wat voorheen geen mensen kon redden vervangen door iets wat wel mensen kon redden. En verder….

We sluiten af met nog wat meer bewijsvoering, hoofdzakelijk uit Daniël hoofdstuk 2 & 7.

Na profetische verwijzing naar de tijd dat Rome de wereld zou regeren in Daniël 2:40, vervolgde Daniël met te zeggen in vers 44, “Maar in de dagen van die koningen (de Caesars zoals Nero), zal de God des Hemels een koninkrijk oprichten, dat in eeuwigheid niet zal te gronde gaan…..”. Wanneer? Gedurende de overheersing van Rome, het bewind die tijdens de eerste eeuw de scepter zwaaide.

Als we opnieuw spreken over deze zelfde tijdsperiode in Daniël 7:13-22, Daniël zei daar, “Ik bleef toekijken in de nachtgezichten en zie, met de wolken des hemels kwam iemand gelijk een mensenzoon; hij begaf zich tot de Oude van dagen, en men leidde hem voor deze; en hem werd heerschappij gegeven en eer en koninklijke macht, en alle volken, natiën en talen (de Wie) dienden hem. Zijn heerschappij is een eeuwige heerschappij, die niet zal vergaan, en zijn koningschap is een, dat onverderfelijk is (vers 13-14)……… daarna zullen de heiligen des Allerhoogsten het koningschap ontvangen, en zij zullen het koningschap bezitten tot in eeuwigheid, ja, tot in eeuwigheid der eeuwigheden (vers 18)……… Ik zag, dat die hoorn (vermoedelijk Nero) strijd voerde tegen de heiligen en hen overmocht, totdat de Oude van dagen kwam en recht verschaft werd aan de heiligen des Allerhoogsten en de tijd naderde, dat de heiligen het koningschap in bezit kregen (vers 21-22)” Hoe kunnen nu al deze dingen niet wijzen naar de verschrikkelijke tijden die leiden naar het jaar 70 na Christus? Bovendien……..

Laten we beseffen dat dit Koninkrijk komen moest tijdens het leven van de mensen in Matthëus 16:28 (binnen een tijdsbestek van ongeveer 40 jaar), maar ook.… en let op…. na het midden van de jaren 60 NC, toen Paulus sprak van Jezus’ komst in Zijn Koninkrijk in 2 Timotheüs 4:1 “ Ik betuig u nadrukkelijk voor God en Christus Jezus, die levenden en doden zal oordelen, in Zijn verschijning in Zijn koningschap”, en daarbij de komst van het Koninkrijk in het jaar 70 na Christus als enige logische keus overblijft.

 Conclusie

Het Koninkrijk van God is een geestelijk Koninkrijk dat in al zijn volheid arriveerde in het jaar 70 na Christus en is het domein van Gods autoriteit over het hart en het leven van de mensen. Het Koninkrijk is hier en nu, en het is hier reeds 2000 jaar en het groeit en het zal blijven doorgroeien.

Link naar bericht
Deel via andere websites
53 minuten geleden zei vredestichter:

Het Koninkrijk van God is een geestelijk Koninkrijk dat in al zijn volheid arriveerde in het jaar 70 na Christus en is het domein van Gods autoriteit over het hart en het leven van de mensen. Het Koninkrijk is hier en nu, en het is hier reeds 2000 jaar en het groeit en het zal blijven doorgroeien.

Misschien kan je exacter zijn? Hoe laat arriveerde het Koninkrijk, en op welke dag in het jaar 70? En, is satan toen uit de hemel gegooid? Waarom gebeurde dit niet in het jaar 1914? Of in het jaar 71? En, waarom zijn mensen hier zo mee bezig? Ik denk dat je iemand napraat, en dit niet onderzocht hebt. En, voor het jaar 70 was het Koninkrijk er niet, of slechts gedeeltelijk?

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei WdG:

Ik denk dat je iemand napraat, en dit niet onderzocht hebt. En, voor het jaar 70 was het Koninkrijk er niet, of slechts gedeeltelijk?

Jezus geeft zelf, heel duidelijk aan, Hoe zijn koninkrijk gestalte gaat krijgen dmv twee gelijkenissen die van het mosterd zaadje en van en gist,

dit is een voorbeeld, hoe dit zal gaan groeien, en kijk eens naar 2000 jaar geschiedenis, wij zijn er nog niet, maar wel onderweg naar iets heel moois

ik heb alleen willen aantonen dat de futuristische eschatologie leer, (doom en gloom) inleg kunde is, de gekste verhalen over trump (bijna alle presidenten trouwens,) net als alle pauzen, maar ook Stalin, Mussolini, en nog een hele rits bangmakerij, 

en nu weer noord korea, erdugan, flauwe kul van de eerste orde, met teksten uit ezechiel, openbaring, zegels, merken op hun voorhoofd, dmv streepjes code's enz enz

dit is mijn motivatie om  de kerk, te laten beseffen wie we zijn, meer dan overwinnaars om een effect te hebben ipv opgenomen te worden ha ha 

en ik ben het met je eens...

Wij prediken, en Jezus bevestigt het Woord door de tekenen die erop volgen. Amen!

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei vredestichter:

waar en wanneer,waarom en wie? Waar is het Koninkrijk gesitueerd? Omdat het Koninkrijk geestelijk van aard is, is het daar waar ook rechtvaardigen zijn. Nadat er gezegd is dat het Koninkrijk niet zou komen zo dat het te berekenen of te zien is in Lucas 17:20, vervolgde Jezus met te zeggen dat, “Want zie, het Koninkrijk van God is binnen in u” (vers 21), vergelijkbaar met wat Jezus tegen de Samaritaanse vrouw zei in Johannes 4:21 & 24 dat, “de ure komt, dat gij noch op deze berg, noch te Jeruzalem de Vader zult aanbidden…. God is geest en wie Hem aanbidden, moeten Hem aanbidden in geest en waarheid.” De geestelijke en universele aard van dit Koninkrijk werd al aangegeven in profetieën zoals Daniël 2:44 waar het zegt dat ”het zal al die Koninkrijken (van mensen) verbrijzelen en daaraan een einde maken”; en verder in Openbaring 11:15 waarin we de vervulling van zulke profetieën zien, die zegt dat “Het Koningschap over deze wereld is gekomen aan onze Here en aan zijn Gezalfde, en Hij zal als Koning heersen tot in alle eeuwigheden”, waarmee bedoeld wordt dat Hij “Koning der koningen en Here der heren” is (Openbaring 19:16). Schijnbaar profetisch gesproken schreef David al in Psalm 103:19 dat “De Here heeft zijn troon in de hemel gevestigd, zijn Koningschap heerst over alles.” Dus omdat het Koninkrijk geestelijk van aard is, infiltreert het – door evangelisatie – in ieder aards koninkrijk (Openbaring 21:24-22:2). Waar is dus het Koninkrijk van God gesitueerd? In het leven en het hart van de mensen. Tenslotte….Wanneer kwam het Koninkrijk? Om deze vraag te beantwoorden op een manier dat het relevant is voor ons vandaag, moeten we eerst de voorstelling van het Koninkrijk van God, die op veel verschillende manieren in de Bijbel wordt weergegeven begrijpen ; laten we eens kort naar een paar van die voorstellingen kijken. Sinds God alles schiep (de aarde en de mensheid), is natuurlijk alles Zijn Koninkrijk waarin Hij tenslotte regeert (Handelingen 17:24-29). Vervolgens…. Daar hebben we eerst Zijn Koningschap in de Judeese en Israelitische betekenis: het “koningschap van Israël” en het “koningschap van Juda” (1 Samuel 15:28, 24:21, & 2 Kronieken 11:17). Dit is ook gedeeltelijk waar naar gerefereerd werd in Marcus 11:9-10a toen de mensen in Jeruzalem voor Jezus uitgingen en riepen, ”Hosanna! Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren; gezegend het komende rijk van onze vader David”; Er zijn drie dingen die hier opvallen…. Men zegt dat Davids’ Koninkrijk komt, maar…. dat Koninkrijk is van God. De komst van Jezus gaat samen met de komst van het Koninkrijk. Je ziet….Het was het koninkrijk van Israël & de troon van David waardoor “Christus de Koning” & het “Koninkrijk van Christus” kwam, want “het heil (dat via het Koninkrijk kwam) is uit de Joden” (Johannes 4:22). Lees 2 Kronieken 13:4-8 en let dan op de relatie van de koninkrijken van Israël, David, & God. We lezen nu in Jesaja 9:6 (bevestigd door Lucas) over Koning Jezus, “en aan zijn Koningschap zal geen einde zijn” (Lucas 1:33), “Groot zal de heerschappij zijn en eindeloos de vrede op de troon van David en over Zijn (Christus)  koninkrijk (deze twee zijn een en dezelfde in Gods ogen), doordat hij het sticht en grondvest met recht en gerechtigheid, van nu aan tot in eeuwigheid.” In Handelingen 2:29-30 vinden we Petrus die tegen de Joden uit zijn tijd sprak en zei, “zijn graf is bij ons tot op deze dag. Daar hij nu een profeet was en wist, dat God……Christus heeft op gewekt om op de troon te zitten.” Met andere woorden…. Het Koninkrijk was dus al aanwezig en werkte zijn weg door de tijd (tenslotte had Jezus gezegd toen Hij nog leefde “het koninkrijk van God is in u” Lucas 17:21b), maar het moest schoongewassen worden zoals Jezus aangaf in Matthëus 13:41, toen Hij zei, “De Zoon des mensen zal zijn engelen uitzenden en zij zullen uit zijn Koninkrijk verzamelen alles wat tot zonde verleidt.”, dus “dingen” en “mensen”. En natuurlijk…. Ten tweede is daar het Koninkrijk in de “gemeentelijke” betekenis (velen geloven dat tenminste): en dit wordt ondersteund door Matthëus 16 waar staat dat Jezus de gemeente van vers 18 vergeleek met “het Koninkrijk der hemelen” in vers 19 “en op deze petra zal Ik mijn gemeente bouwen……Ik zal u de sleutels geven van het Koninkrijk der hemelen” (wat best zou kunnen); persoonlijk geloof ik niet dat er een onrechtmatigheid in deze tekst zit om dit zo te kunnen geloven, sinds de gemeente duidelijk het aardse deel is van het volgende en laatste Koninkrijk waarover we discussiëren. Terug naar het primaire Koninkrijk…. En ten derde is er een definitief Koninkrijk dat al was geprofeteerd door de profeten, Jezus en de apostelen, dat voor eens en altijd gevestigd zou worden – het Koninkrijk dat elke geredde ziel sinds Adam & Eva zou bevatten (Inclusief de Patriarchische en Mozaische eeuwen, de Christelijke eeuwen, de zieken, de kinderen etc…) Dus…. Tussen haakjes, tussendoor hebben we hier de vraag al beantwoord. “Wie zijn de onderwerpen van het Koninkrijk?” Het enigste wat ik wil toevoegen in het antwoord van de Wie vraag voordat we doorgaan met de Wanneer vraag, is om te onderstrepen dat alleen de rechtvaardigen (de geredden) als burgers van het Koninkrijk kunnen binnengaan en er ook in blijven (1 Korinthiërs 6:9-10 & Openbaring 21:7-8) ( Meer teksten over de vraag van Wie zullen we tegenkomen wanneer we straks naar Daniel hoofdstuk 7 gaan.) Laten we nu teruggaan…. Wanneer arriveerde dat Koninkrijk op het toneel in al zijn glorie? In het jaar 70 na Christus. Zoals we al eerder hebben opgemerkt om deze vraag te beantwoorden, dit Koninkrijk werkt al sinds het begin, en zelfs voor het begin: in Matthëus 25:34 zei Jezus, “Komt….., beërft het Koninkrijk, dat u bereid van de grondlegging der wereld af.” En…. Dit Koninkrijk vond zijn vervulling toen alle dingen waar God iets mee van doen had met betrekking tot de wet van Mozes (de stad Jeruzalem en zijn Tempel) uiteindelijk waren verwijderd en de overgangsperiode van genade voor een generatie Joden tot een eind was gekomen (de periode die begon met Johannes de Doper, Lucas 16:16). Om de heiligen van het oude verbond te rechtvaardigen (Matthëus 23:29-36), en zo ook de apostelen van Jezus, en Zijn kerk…. en terwijl Jezus over de beëindiging van het Judaïsme vertelde, zei Hij, “want dit zijn de dagen van vergelding, waarin alles wat geschreven is, in vervulling gaat” (Lucas 21:22), en dat was vlak voordat Hij verder ging met te zeggen, “Voorwaar, Ik zeg u, dit geslacht zal geenszins voorbijgaan, voor dat alles (alle dingen) geschiedt” (Lucas 21:32). Wat wordt bedoeld met alles? Alle dingen die te maken hadden met het totale beëindigen van het Judaïsme en dat het Christendom alles zou zijn wat over zou blijven uit het oude testament systeem van God. Dat zie je ook weer terug in de opmerking van Jezus tegen de Joden in Matthëus 21:43 waarin Hij definitief afscheid nam, “het koninkrijk Gods zal van u worden weggenomen en het zal gegeven worden aan een volk, dat de vruchten daarvan opbrengt”, wat zoveel betekende dat de vruchten die zij droegen niet in overeenstemming waren met de vruchten die God voor ogen had in Zijn Koninkrijk. Alle dingen zouden worden omgegooid tijdens het leven van die betreffende generatie, waarin God in de laatste fase was van het veranderingsproces van Zijn Koninkrijk, van wat je in eerste instantie fysiek zou kunnen noemen naar wat nu….zonder twijfel……. geestelijk is; en dit is ook waarom Jezus tegen hun zei, “Boos en overspelig geslacht, ….het aanzien van de lucht weet gij te onderscheiden, maar kunt gij het tekenen van de tijden niet?”. Met ander woorden…. De Messias had de noodzaak voor een fysiek Koninkrijk vervuld om geboren te worden uit een Joodse vrouw, en daarom is wat voorheen geen mensen kon redden vervangen door iets wat wel mensen kon redden. En verder…. We sluiten af met nog wat meer bewijsvoering, hoofdzakelijk uit Daniël hoofdstuk 2 & 7. Na profetische verwijzing naar de tijd dat Rome de wereld zou regeren in Daniël 2:40, vervolgde Daniël met te zeggen in vers 44, “Maar in de dagen van die koningen (de Caesars zoals Nero), zal de God des Hemels een koninkrijk oprichten, dat in eeuwigheid niet zal te gronde gaan…..”. Wanneer? Gedurende de overheersing van Rome, het bewind die tijdens de eerste eeuw de scepter zwaaide. Als we opnieuw spreken over deze zelfde tijdsperiode in Daniël 7:13-22, Daniël zei daar, “Ik bleef toekijken in de nachtgezichten en zie, met de wolken des hemels kwam iemand gelijk een mensenzoon; hij begaf zich tot de Oude van dagen, en men leidde hem voor deze; en hem werd heerschappij gegeven en eer en koninklijke macht, en alle volken, natiën en talen (de Wie) dienden hem. Zijn heerschappij is een eeuwige heerschappij, die niet zal vergaan, en zijn koningschap is een, dat onverderfelijk is (vers 13-14)……… daarna zullen de heiligen des Allerhoogsten het koningschap ontvangen, en zij zullen het koningschap bezitten tot in eeuwigheid, ja, tot in eeuwigheid der eeuwigheden (vers 18)……… Ik zag, dat die hoorn (vermoedelijk Nero) strijd voerde tegen de heiligen en hen overmocht, totdat de Oude van dagen kwam en recht verschaft werd aan de heiligen des Allerhoogsten en de tijd naderde, dat de heiligen het koningschap in bezit kregen (vers 21-22)” Hoe kunnen nu al deze dingen niet wijzen naar de verschrikkelijke tijden die leiden naar het jaar 70 na Christus? Bovendien…….. Laten we beseffen dat dit Koninkrijk komen moest tijdens het leven van de mensen in Matthëus 16:28 (binnen een tijdsbestek van ongeveer 40 jaar), maar ook.… en let op…. na het midden van de jaren 60 NC, toen Paulus sprak van Jezus’ komst in Zijn Koninkrijk in 2 Timotheüs 4:1 “ Ik betuig u nadrukkelijk voor God en Christus Jezus, die levenden en doden zal oordelen, in Zijn verschijning in Zijn koningschap”, en daarbij de komst van het Koninkrijk in het jaar 70 na Christus als enige logische keus overblijft. Conclusie Het Koninkrijk van God is een geestelijk Koninkrijk dat in al zijn volheid arriveerde in het jaar 70 na Christus en is het domein van Gods autoriteit over het hart en het leven van de mensen. Het Koninkrijk is hier en nu, en het is hier reeds 2000 jaar en het groeit en het zal blijven doorgroeien.

Je stelt dat alle dingen omgegooid gaan worden, wat betekent dat voor bv de pensioenen van mensen?

Link naar bericht
Deel via andere websites
14 minuten geleden zei vredestichter:

Jezus geeft zelf, heel duidelijk aan, Hoe zijn koninkrijk gestalte gaat krijgen dmv twee gelijkenissen die van het mosterd zaadje en van en gist,

Je doet me denken aan een kennis van me (D), die ik een zeer warm hart toedraag. Je praat zoals hij. Ik verschil op enkele punten in visie van hem. Opvallend is dat de bekende vragen nooit beantwoord zijn. Ik zou best met je van gedachten willen wisselen, maar, ik vrees dat ik naar het bekende verhaal wordt verwezen, en dat ook nu de vragen niet beantwoord worden?

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei WdG:

Opvallend is dat de bekende vragen nooit beantwoord zijn. Ik zou best met je van gedachten willen wisselen, maar, ik vrees dat ik naar het bekende verhaal wordt verwezen, en dat ook nu de vragen niet beantwoord worden?

er zijn een visie's in de eschatologie 4 om precies te zijn  maar de grootste zijn de door Dhr Darby en Left behind films aangewakkerde angst, doom en gloom scenario's, de futuristen en daar ook nog (in detail) behoorlijk veel variatie's in  

de andere opkomende stroming zijn de preteristen, maar in die stroming ook, heb je bijv de partcial preteristen, of de kik preteristen

Na de afgelopen 6 jaar veel Bijbel, boeken, en zelfstudie gedaan te hebben, zijn voor mij wel heel veel teksten in een veel duidelijker context gekomen en ben ik dus een particial preterist geworden..

onderwerpen waar ik vroeger niet uit kwam zoals bijv 

Einde van de wereld?

De laatste dagen

De grote en geduchtige dag

Jezus over zijn terugkomst

Apostelen over terugkomst Jezus

Overzicht van de eschatologie

Profetische gelijkenissen

God en tijd

De hemel en de aarde

Het Bruiloftsfeest

Het Koninkrijk

Het Koninkrijk nu

Het avondmaal

Mattheüs en einde wereld

Mattheüs 24

De 70ste week van Daniël

De Opname

Datering boek Openbaring

Openbaring 21 vers 1-4

Het duizendjarig rijk

Duizend jaar regeren Christus?

Zacharia 14 (nieuw)

De opstanding der doden

De feesten van Israël

Jezus onze Hogepriester

Gods uitverkoren volk

Johannes 14:3  ik 

zijn voor mij nu wel een stuk duidelijker geworden, en daar ben ik persoonlijk erg blij mee, 

De onbijbelse vluchtmentaliteit die Jezus elk moment wil zien terugkomen, weerhoudt ons van deze goddelijke opdracht. Ik bid dat de waarheid van dit bijbels onderwijs velen zal helpen om ten volle op te staan in hun roeping, zodat bijvoorbeeld de media en overheid steeds meer onder invloed komen van Jezus Christus. Zoals het bekende opwekkingslied zegt:

Sta op, o machtig leger. Hij regeert!
Nu is het tijd te bouwen aan zijn Koninkrijk,
terug te nemen het land, dat Hij ons gaf.
Hij komt in majesteit,
brengt overwinning in de strijd.
De wereld ziet: Hij is de Heer!

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei vredestichter:

onderwerpen waar ik vroeger niet uit kwam zoals bijv 

Einde van de wereld?

De laatste dagen

De grote en geduchtige dag

Jezus over zijn terugkomst

Apostelen over terugkomst Jezus

Overzicht van de eschatologie

Profetische gelijkenissen

God en tijd

De hemel en de aarde

Het Bruiloftsfeest

Het Koninkrijk

Het Koninkrijk nu

Het avondmaal

Mattheüs en einde wereld

Mattheüs 24

De 70ste week van Daniël

De Opname

Datering boek Openbaring

Openbaring 21 vers 1-4

Het duizendjarig rijk

Duizend jaar regeren Christus?

Zacharia 14 (nieuw)

De opstanding der doden

De feesten van Israël

Jezus onze Hogepriester

Gods uitverkoren volk

Johannes 14:3  ik 

zijn voor mij nu wel een stuk duidelijker geworden, en daar ben ik persoonlijk erg blij mee, 

Hier de volledige index van Preterisme.nl:

Studies eschatologie

Waarom ik een preterist werd

Een dwaalleer

Einde van de wereld?

De laatste dagen

De grote en geduchtige dag

Jezus over zijn terugkomst

Apostelen over terugkomst Jezus

Overzicht van de eschatologie

Profetische gelijkenissen

God en tijd

De hemel en de aarde

Het Bruiloftsfeest

Het Koninkrijk

Het Koninkrijk nu

Het avondmaal

Mattheüs en einde wereld

Mattheüs 24

De 70ste week van Daniël

De Opname

Datering boek Openbaring

Openbaring 21 vers 1-4

Het duizendjarig rijk

Duizend jaar regeren Christus?

Zacharia 14 (nieuw)

De opstanding der doden

De feesten van Israël

Jezus onze Hogepriester

Gods uitverkoren volk

Johannes 14:3 (nieuw)

Boeken (nieuw)

Gratis studie

Links

Contact

Bron: Preterisme.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei WdG:

En, heeft God werkelijk tot 1914 gewacht tot HIJ Zijn Koninkrijk ging oprichten?

Volgens de bijbelse chronologie werd het Koninkrijk 'wettelijk' in 1914 opgericht. Zoals ik al zei werd het fundament al vanaf de dood en opstanding van Jezus al gelegd. Hij wil zoveel mogelijk oprechte mensen in Zijn Koninkrijk hebben. Hij heeft het beste voor met de mensheid. God is niet traag. Voor hem is 1000 jaar als een dag.

Link naar bericht
Deel via andere websites
36 minuten geleden zei sjako:

Volgens de bijbelse chronologie werd het Koninkrijk 'wettelijk' in 1914 opgericht.

Kan je me de berekening geven? Ik kan ook wel beweren dat het Koninkrijk 'wettelijk' in 1915 opgericht is, of in 1810 of in een ander willekeurig jaar. Je bent Jehovah's getuige, toch? Dan moet je in staat zijn die berekening te geven (waarschijnlijk een kwestie van knippen en plakken?). Het jaar 1914 ben ik in dit verband regelmatig tegengekomen, maar zonder onderbouwing. Misschien heb jij die voor me?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako locked this discussie
  • sjako unlocked this discussie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid