Spring naar bijdragen

Niet zoenen tot het huwelijk, bevordert reinheid


Aanbevolen berichten

"Als het zoenen start, stopt het praten. Dan ben je gefocust op het fysieke." Eline besloot om die reden tot haar huwelijksdag niet te zoenen met Lennard. Ze is ervan overtuigd dat de duivel mensen wil vertroebelen op seksueel gebied en voegt toe dat God een veel beter plan heeft met mensenlevens. Onlangs deelde ze haar getuigenis met haar echtgenoot Lennard bij Stichting HeartCry.

"Op 14-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerst vriendje. Destijds was ik er trots op. Door de burn-out van mijn vader heb ik onvoldoende bevestiging gekregen. Ik geloofde in de leugen dat ik mijn identiteit bij andere mannen kon krijgen. Altijd vroeg ik mij af van wie ik aandacht kreeg. Als een man met verdriet zat, stapte ik graag op hem af om te troosten. Lichamelijk was ik niet rein," zegt Eline naar aanleiding van het feit dat ze meerdere keren met jongens heeft gezoend. "Als het zoenen start, stopt het praten. Dan ben je gefocust op het fysieke. Dat heb ik gemerkt in mijn verkeringsrelaties."

Viezigheid verwijderen
Eline houdt een "onrein bekertje" omhoog. "In dit bekertje zit zelfbevrediging, pornografie, lust en ik-gerichtheid. Ik kan ervoor kiezen om er nieuw water in te doen. Dat werkt niet. De enige oplossing is om de viezigheid er weer uit te krijgen. Je krijgt er modderhanden van, maar dat krijgt God ook als Hij ons wil vormen. Niet alleen het vieze water moet eruit, maar ons hart moet gereinigd worden van verkeerde verlangens. Toen ik met dit probleem zat, ben ik naar God gegaan." Ze citeert 1 Johannes 1:9, ‘Als wij onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.’

"Mijn hart is gereinigd. Ik had nooit gedacht dat ik rein in een relatie zou kunnen stappen (met Lennard, red.). Tot onze huwelijksdag hebben we niet gezoend. In de nabijheid van onze vrienden en familie hebben we op onze trouwdag onze eerste kus uitgewisseld." Eline voegt toe dat ze haar identiteit in God heeft gevonden en niet langer in aandacht van mannen. "Satan wil ons vertroebelen en seksueel onrein maken. Maar God heeft een veel beter plan. Lennard wilde mijzelf leren kennen en niet mijn lichaam. Ik ben gaan inzien dat ik hem kan vertrouwen. Daar ben ik hem enorm dankbaar voor."

"Mannen, ik roep jullie op om jullie verantwoordelijkheid te nemen. De eerste jongen die mij gezoend heeft, wist niet wat dit met een vrouw als ik deed. Dat verwijt ik hem. Waak daarvoor," aldus Eline.

 

Bron: CIP

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nou zeg, die heeft wel een héél negatief beeld over lichamelijke intimiteiten, onvoorstelbaar...

Dus nu is het allemaal vooral heel smerig en onrein, maar na de bruiloft ineens prachtig en schoon? Ik geloof er niets van dat je zomaar die omslag in je denken kan maken. Er veranderd echt niets hoor na de bruiloft; zoenen blijft gewoon zoenen en seks blijft gewoon seks.

Daarnaast verschilt het gewoon heel erg per stel wat men kan hebben en wat niet. Ik kon prima met mijn toenmalige vriendin zoenen, maar bij anderen kan dat weer heel anders werken.

Daar is dus geen vaste regel op te bedenken. Je eigen geweten wijst daarin de weg.

De enige regel die over het algemeen geldt is dat je ervoor zorgt dat je geen seks met elkaar hebt en jezelf dus niet in die verleiding brengt.

En mijns inziens zijn vrouwen net zo verantwoordelijk voor wat zij doen. Als een vrouw dus niet wil zoenen, dan moet ze dat zelf duidelijk aangeven en ook zichzélf in de hand houden. Je kunt niet alles maar op de man afschuiven, zo werkt dat niet.

Anders krijg je de verschrikkelijke situatie dat de man zich van geen kwaad bewust is als hij intiem met een vrouw is, maar naderhand toch te horen krijgt dat hij verkeerd zou hebben gedaan en had moeten "aanvoelen" dat ze eigenlijk niet wilde, ook al gaf ze eraan toe.

Er zijn zelfs vrouwen, afschuwelijke vrouwen, die het presteren om zo'n man te beschuldigen van seksueel misbruik en zo zijn leven kapot te maken. Want wie gelooft er nu zo'n viespeuk?

Kortom, draag je teleurstellingen als een sterke vrouw en stel je niet op als een zwak slachtoffer. En ga niet dingen onrein noemen die dat niet zijn, want de kans is te groot dat dat weerslag zal hebben op je huwelijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik vind het wel een aparte stellingname, maar ook onzin. Niet zoenen gaat de behoefte aan intimiteit niet remmen integendeel het maakt het alleen maar aantrekkelijker. Wat in elke relatie geldt is dat je allebei duidelijk je grenzen moet aangeven en ook van elkaar respecteren maar dat is het ook wel.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Bovendien is lichamelijke intimiteit gewoon een belangrijk onderdeel van een liefdesrelatie. Iedereen gaat daar natuurlijk anders mee om en de een is er gereserveerder in dan de ander, maar dit is toch wel wat rigoureus, vooral vanwege de denkbeelden ze er omheen heeft. Sorry maar het lijkt me gewoon een beetje ongezond.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Toch vind ik het wel iets moois, om het lichamelijke genegenheid te wachten na het huwelijk. En de wandel naar het huwelijk toe elkaar geestelijk te leren kennen. Alleen vind ik het wat te makkelijk om de man de schuld te geven als zonde lust overwint.

Als ik een geweldige christelijke vrouw tref die wil wachten met het "lichamelijke" dus ook zoenen, dan zal ik me daar wel om aanpassen.

Leuke vrouw volgens mij die bewust leeft en weet wat ze wilt ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Natuurlijk is dat mooi, maar daarmee wordt lichamelijke nabijheid niet meteen onrein of vies (tenzij de ander natuurlijk zich nooit wast, maar dat zal ze wel niet bedoelen). Als je dat nu oprecht vindt, zul je dat in het huwelijk ook vinden, hoewel dan misschien niet zo verwoord. Want er veranderd daarin niets na het huwelijk, behalve dan dat je seks kan hebben.

En daarbij verschilt het dus gewoon per stel hoe ver men kan gaan en kan men daar dus geen andere richtlijn voor opstellen dan dat men zichzelf en elkaar niet verder uitdaagt.

Paulus schrijft dan ook enkel over onreinheid als het gaat om ontucht en prostitutie, om het najagen van enkel lust, zonder acht te slaan op liefde en vruchtbaarheid.

Dat zijn echter heel andere zaken dan gewoon lichamelijk contact als zoenen.

Het menselijk lichaam is goed en mooi geschapen en mensen, zeker als ze verliefd op elkaar zijn, hebben de ingebouwde behoefte om aan te raken en aangeraakt te worden. Er is weinig ergers dan je leven lang nooit liefdevol aangeraakt te worden. Veel verstoten en verachte mensen bloeien al op als je ze alleen al een vriendelijke hand op de schouder legt.

Je moet het lichaam dus niet verachten door intimiteiten onrein te noemen, maar enkel gewoon je gezonde verstand gebruiken en geen seks buiten het huwelijk hebben.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Lichamelijke genegenheid, daar is helemaal niets verkeerds mee. Al vanaf het moment dat je geboren wordt maakt lichamelijke genegenheid deel van je uit. Wat is er fout aan knuffelen met je vriend/vriendin. Wat is er verkeerd aan om hand in hand of arm in arm over straat te lopen, wat is er verkeerd om hangend tegen je vriend/vriendin samen een film te kijken enz enz. Ik vind de stellingname van deze vrouw hoe langer ik erover nadenk hoe absurder.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nou, ik vind het onzin...

Het wordt idd wel heel erg "op de man gespeeld" ;) En verder kan ik me er gewoon niet in vinden, vind ik het zelfs een beetje absurd. Reinheid bewaren tot het huwelijk ok, maar je moet imo intimiteit beleven in een relatie, ook op een lichamelijke manier zoals zoenen. Zoals iemand eerder zei: ook na het huwelijk blijft zoenen zoenen, en seks blijft seks.

En bovendien heb ik het altijd interessant gevonden, want je leert veel uit een kus. Bij mijn vorige vriend bv. dat hij een erg slechte mondhygiëne had, een gebrek aan reinheid op een andere manier :+ En zulke dingen wil je toch wel weten vooraleer je trouwt :D

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ze komt me over als een getraumatiseerd iemand die haar nare ervaringen op geloof en seksualiteit in het algemeen projecteert. Ik vind het vooral verdrietig voor haar dat negatieve ervaringen uit haar verleden haar eigen seksualiteit zo gevormd heeft.

Als ze nu gelukkig is in haar relatie zoals ze die nu vorm geeft, dan is dat natuurlijk mooi. Ik voel alleen net iets teveel projectie naar anderen toe in die woorden. Plus dat ik hoop dat na het huwelijk ze wel goed voelt met de intimiteit tussen haar en haar partner.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb het filmpje nu ook bekeken en ik word er koud van. Mijn eerste reactie is fel van leer trekken tegen al haar beweringen, spotten, uitdagen weerleggen tot ik er bij neerval, maar vooral op het laatst, als je al haar pijn ziet dan kan ik dat niet meer. Het lijkt of iets haar heel erg ongelukkig heeft gemaakt of iemand haar heel veel pijn heeft gedaan. Niemand verdient het om zo slecht over zichzelf en anderen te denken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid