Spring naar bijdragen

Rutgerza

Members
 • Aantal bijdragen

  635
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Rutgerza

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik begrijp de opmerking van Mullog wel. Er is een type narcist dat zijn bevestiging zoekt in geloof/religie: als God het met hem eens is dan zal hij wel gelijk hebben.
 2. Rutgerza

  Brexit

  Denk je dat we er nog wat tegen kunnen doen, Anja?
 3. Rutgerza

  Vanavond "bekeerd"

  * en zorg goed voor jezelf
 4. Het komt niet voor in het lijstje van 'nieuwe geboden', opgesteld door de apostelen. Aan de andere kant: waarom zou je geen bijdrage willen leveren aan het voortbestaan van de gemeente waar je onderdeel van bent en van wiens diensten je gebruik maakt?
 5. Rutgerza

  Jezus' missie tot een succes maken

  Het valt me op dat als het om deze Bijbeltekst gaat, dikwijls alleen maar aan zijn 'goocheltrucks' wordt gedacht en al het andere van Jezus' werk, zijn missie, wordt vergeten. Ik betwijfel of Jezus dat bedoelde toen hij dat zei... ik meen dat hij zelf ook wel laat doorschemeren dat zijn wonderen eigenlijk niet zo belangrijk zijn.
 6. Rutgerza

  Panentheïsme

  Nee, juist niet: geen spel van goed en kwaad. Snap je wat ik bedoel? Want wat is kwaad en wat is goed? Wij hebben als mens bepaald wat goed is, voor ons! Voor ons welzijn en ons voortbestaan als mens. Kijk bijvoorbeeld eens wat het de rest van de schepping heeft gebracht... welvaart voor de mens is achteruitgnang van onze omgeving. Dus is dat goed? Voor ons wel, voor de natuur niet. Maar op een gegeven moment zal de onbalans toch weer de andere kant op slaan, en dat is waarschijnlijk dan weer juist goed voor de natuur en niet zo goed voor ons als mens. Is dat goed? Voor de natuur wel, voor
 7. Rutgerza

  Wat is er na openbaring?

  Dank je wel voor je heldere antwoord. Ik kan me er wel iets bij voorstellen, ook vanwege het feit dat het boek bol staat van vele, diverse verhalen van (als het goed is) verschillende mensen. Toch weer een vraag: Hoe zit het dan met dat de Bijbel het onfeilbare woord van God is? En dat alles aan de Bijbel getoetst moet worden? Dat begrijp ik niet zo goed, want de Bijbel is een verzameling van persoonlijke ervaringen en menselijke verhalen. Dat lijkt me dan ook niet bepaald feilloos. Bovendien lijkt het me wat eenzijdig, dat je enige bron van geloof een boek zou zijn (wel veel boeken me
 8. Rutgerza

  Panentheïsme

  Inderdaad. Ik kan dan ook helemaal niets met de tegenstellingen God en Satan, goed en kwaad, en dergelijke. De dingen gebeuren gewoon, bestaan gewoon, er is geen waardeoordeel. Het is hooguit bevorderlijk voor jouw bestaan, of niet. Maar wat voor jouw bestaan negatief is, is voor een ander weer positief. Energie is altijd in balans, het een kan niet zonder het ander. Gewoon een kwestie van de wet van behoud van energie.
 9. Rutgerza

  Wat is er na openbaring?

  TTC Dus dan zal het wel zo zijn
 10. Rutgerza

  Panentheïsme

  Ik geloof ook niet zo meer in dat lineaire denken. Wij denken dat de wereld lineair is, omdat ons leven als mens een lineair karakter heeft (van geboorte naar sterfte). En de tijd is overigens toch ook maar een menselijk bedenksel. In principe bestaan er alleen maar cycli. Maar ook dat is maar een beschrijving van wat we waarnemen. In principe 'is' alles gewoon, ongeacht tijd of volgorde, toch?
 11. Rutgerza

  De kerk van Satan

  Nee,die maken geen kans tegen Bildeberg, de vrijmetselaars en de zionisten. Oh, maar die doen er ook aan mee! Ik heb zo'n schoonvader. Hij is altijd erg bezig met de tekenen van de 'eindtijd'. Alles wat in de wereld gebeurt, en dan meestal de vervelende dingen, zijn daar een bevestiging van. Iedereen die een belangrijke positie verwerft is per definitie verdacht. Elke nieuwe paus/president is een potentiele anti-christ. Het enige argument wat dan nog een beetje lijkt te werken is: ach joh, maak je toch niet zo druk.
 12. Rutgerza

  Panentheïsme

  En Maria's argument zou dan ook opgaan voor de God die er vanaf het begin al was. Want wie heeft God dan gemaakt? De gedachte achter het pantheïsme spreekt me wel aan. God als de energie in en om en achter alles wat is. De natuurkundewet van energie is tenslotte ook de wet waar alles uit voortkomt en naar is terug te leiden. Het klinkt me daarom niet helemaal onlogisch in de oren.
 13. Rutgerza

  Wat is er na openbaring?

  Oh, maar ik zeg dat meer omdat ik weleens het idee krijg dat sommigen liever de handleiding blijven lezen dan om nu eens echt aan de slag te gaan.
 14. Rutgerza

  De kerk van Satan

  Als ik jullie was zou ik niet eens de moeite nemen om op Pieternel te reageren. Zijn post werkt me op de lachspieren, Zoiets verzin je toch niet! Even los van de openingspost. Zijn er ook die geloven in een ondergrondse, niets ontzienende satanskerk die geïnfiltreerd is in alle lagen van de bevolking, om zo tot een totale wereldmacht te komen en zich voor te bereiden op de Armageddon, etcetera, etcetera?
 15. Je zou denken dat hij wel iets anders aan zijn hoofd heeft ja... Maar ja, wie weet
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid