Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

HJW

Members
 • Aantal bijdragen

  1285
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. Stel je daarmee dat als je niet gelooft in de andere heer, dat je dan de realiteit ontkent ? Of jouw visie op de realiteit. Als je de tenach wilt snappen ontkom je er niet aan om de joodse visie(s) daarop mee te nemen. Als ik iets over de koran wil weten meld ik me bij de moslims en aangaande de veda's bij de hindoes. Lijkt me heel normaal. Je hebt blijkbaar een wat christelijk gekleurde visie op de term uitverkoren.
 2. Ik zou het dan op prijs stellen als je dat andersom dan ook doet en niet gaat stellen dat ik weinig van logica of geschiedschrijving snap. Laten we straks de emotie er buiten laten en ons op de inhoud richten. Jij komt soms wat nors over, ik soms wat heel direct. Net als jij ben ik erg analytisch, dus daar kunnen we elkaar in vinden. Volgens mijn vrouw kan ook ik erg rationeel zijn, maar doe pogingen mijn gevoel meer ruimte geven. Met wisselend succes.
 3. Wat doe je met de opmerkingen van Thorgrem en zijn constatering dat je je niet aan de forumregels houdt ? Ga je verwachten dat de forumregels zich ook voegen naar jou of ga je je gedrag aanpassen ? Want je negeert ook volledig zijn inhoud. Waarom vind je dat vreemd ? Daar is wel een verklaring voor. Historisch gezien is het kerstverhaal erg wankel. Zo wankel dat het aannemelijk is dat het een constructie achteraf is om Jezus meer goddelijkheid toe te dichten en zijn grootsheid wat verder uit te diepen. Wat ik veel vreemder vind is dat als kerstverhaal waar gebeurd zou zijn, dat God dan (in de vorm van Jezus) met veel bombarie naar de aarde komt (engelen, wijzen, herders) en dat het vervolgens 30 jaar muisstil is (op 1 verhaal na). God op aarde met veel bombarie en dan 30 jaar stilte ? Mwah......
 4. Nee, dat zeg ik niet te snel. Doe maar eens navraag bij de joodse gemeenschap. Het volk Israel is door God uitverkoren en heeft een speciale rol binnen de totstandbrenging van Gods koninkrijk op aarde. De joden dienen daartoe de wetten uit de tenach te volgen, voor de heidenen gelden slechts de noachiedische wetten. Dus ja, alleen voor de joden. Straf als opvoedmiddel ? Ik vind het ouderwets. Kanker als opvoedmiddel ? Holocaust als opvoedmiddel ?
 5. Antoon, dat is de vraag niet en dat weet je heel goed. Desid vraagt of hij er was in het TWEEDE jaar van Nebukadnessar. Vervolgens ga je daar slinks om heen, door het te hebben of hij er was tijdens ergens van de regeerperiode van Nebukadnessar. En zo ontwijk je de vraag en doe je net of je wel antwoord hebt gegeven.
 6. Het probleem is dat je eerst je excuus aanbiedt voor je lompe gedrag en vervolgens nog lomper gaat worden. Lees je eigen bijdragen na en zie hoe onbeschoft je bent naar anderen. Je tactiek is wederom dezelfde: anderen moeten met meer komen en eerder reageer je niet. En ondertussen laten jij en Sjako allerlei vragen liggen.......je hebt nog steeds de vraag van Desid niet beantwoord. Ook Thorgrem (tevens moderator) spreekt je aan op de forumregels en het interesseert je werkelijk helemaal niets. Ik geef je meerdere keren aan dat je de schrift overtreedt, het doet je niets. Je hebt een flauwe niet controleerbare uitvlucht. Thorgrem is duidelijk: - JIJ polariseert - je gaat tegen de FAQ regels in - je zet je eigen mening neer als absolute waarheid - je stelt verkapt dat anderen valse christenen zijn - je laat geen enkele ruimte voor andere interpretaties Kortom: een sterk beroep op jou om eens tot enige zelfreflectie te komen. Maar dat is volledig afwezig bij je. Het is constant wijzen naar anderen. Dus kijk nu eens echt naar jezelf.
 7. Tuurlijk verkondig je wel exact de leer van de WTG, iets anders mag je helemaal niet. Je volgt het ene gebod en overtreedt constant het andere gebod. Als men uw woord niet aanneemt, trek dan verder. Maar daar heb je maling aan. Je lapt Jezus' woorden aan je laars en stelt jezelf daar blijkbaar boven. Je hebt je troon nog boven de woorden van Jezus gezet. Daarnaast ben je niet direct, maar vooral onbeschoft. Das heel wat anders.
 8. Beste MN, ik hoef bij jou natuurlijk niet aan te komen met een enkel tekstje of vers. Dit gaat me wat meer tijd kosten en ga er ook wat boeken op naslaan. Vergeef mij maar de extra tijd die ik even neem, maar in tegenstelling tot andere forumleden gaat het antwoord zeker komen. Daarnaast zit ik ook nog wel te broeden op ons andere onderwerp. Waar we wat in krakeel vervielen. Maar ik vind het onderwerp wel te interessant om het daardoor te laten stoppen. Hopelijk kunnen we daar dan ook terugkeren naar de inhoud.
 9. En een volgende mistbank. We zijn ziekelijk, onvolwassen, leugenaars, luchtfietsers en wat al dies meer. Toch maar eens van je troon komen ? Je begint nog meer op de farizeeer uit Lucas 18 te lijken. Dit doe je uit liefde voor ons naar ik aanneem ? En toch overtreed jij zelf constant de schrift......als men uw woord niet aanneemt. Maar ook daar heb je wel een uitvlucht voor (die overigens niet te controleren is).
 10. Ik heb je een paar keer aangegeven dat ik niet in die andere Heer geloof. Toch wil je die blijkbaar koste wat koste over de buhne hebben. Dat staat je geheel vrij, maar voor mij is er dan weinig om over te discussieren.
 11. Waarom sluit je mensen uit ? Om de groep rein te houden, niet uit liefde. Wat is het belangrijkste ? Kennis. Niet liefde. Als je liefde werkelijk snapt, zul je je regeltjes loslaten. Regeltjes, regeltjes, regeltjes. Het is een farzieeische insteek. Ik hou van mijn vrouw en daar zijn geen regeltjes voor nodig om dat aan te tonen. Je mist compleet de essentie van liefde. Antoon die hier anderen uitmaakt voor leugenaar. Liefde ? Antoon die meerderen hier denigrerend tegemoet treedt. Liefde ? Kom op Sjako. Even de realiteit onder ogen zien. En maar vragen negeren. Ik heb nog een vraag openstaan over de duidelijkheid van teksten en het ontbreken van verdeeldheid (Drie-eenheid). Je weigert te antwoorden maar gaat lopen jengelen bij de moderatie. Uit liefde voor mij ??? We weten allebei wel beter.
 12. Waarom geen filosofie ? Waarom deze poging tot censuur ? Je speelt constant op de man en niet op de al en beantwoord vragen niet. En als je daar op gewezen wordt dan ga je uithalen naar die persoon. Sjako doet dat ook, dus blijkbaar is dat een JG trekje. Ik heb bij Sjako ook vragen openstaan, die hij stelselmatig negeert en vervolgens gaat ook hij lopen jengelen bij de moderatie. Maar je schuwt grote woorden niet: ziekelijk, leugenaars. Je hebt je eigen geloofwaardigheid volledig ondermijnd. Want ook nu beantwoord je de vraag niet.
 13. Misschien een idee dat Antoon eens van zijn troon komt en anderen naast zich duldt. En zich wat bescheidener gaat opstellen. Zou zo maar eens kunnen helpen.
 14. Sjako is er weer en de termen "vals" en "smerig" komen ook weer voorbij..... Gj zult niet oordelen....... Regels, regels, regels. Zoals ik al eerder stelde: in de tijd van Jezus waren het de farizeeers, nu oa de JG. Ze lijken erg op elkaar. De JG is een farizeeisch geloof. En missen de essentie: liefde.
 15. Ga ik vanavond of morgen even opzoeken. Nu niet achter pc.