Spring naar bijdragen

Leuk/bijzonder nieuwstopic


Aanbevolen berichten

De opvolger van het 'Het-is-wat-nieuws topic'. Speciaal voor leuke, luchtige, bizarre nieuwtjes, waarvan je denkt dat ze geen apart topic hoeven te verkrijgen. Als je een discussie niet kunt/wil vermijden, voel je dan vrij om alsnog een apart topic aan te maken. Hoeft niet perse uit te christelijke hoek te komen, maar let wel op wat je hier neerzet :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 113
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Frank Ouweneel wint Gouden Bikini

De Gouden Bikini 2012, de prijs die satirische website Goedgelovig.nl uitreikt aan de persoon, kerk of christelijke organisatie die zich het afgelopen jaar in Nederland op de meest wereldvreemde manier heeft onderscheiden, gaat naar de frauderende eindtijdleraar Frank Ouweneel. Tot en met Oudejaarsavond konden lezers van Goedgelovig hun stem op eerst vijf genomineerden en vervolgens de twee finalisten uitbrengen. Ouweneel won in de finale met 58% van de stemmen van Henk van Rhee, directeur van homotherapie-instelling Different.

Frank Ouweneel is de gristelijke Diederik Stapel en de Nederlandse Harold Camping in één. Deze ‘bijbelleraar’ die door het land trekt met een eschatologische oudejaarsconference (een Powerpoint en DVD over vermeende eindtijdontwikkelingen) viel dit jaar door de mand als fraudeur. Hij zoog de meeste opgediste feiten uit z’n dikke duim, verzon daar honderden niet-bestaande bronnen bij, en knipte en plakte met bijbelteksten dat het een lieve lust was. Ook oudere eindtijdstudies van de Emmense spreker bleken een hoog fantasy-gehalte te hebben. Hij weigerde de media te woord te staan en zette hen weg als ‘instrumenten van Satan’. Zijn bronnen zou hij vanwege gebrek aan opslagruimte weggegooid hebben. Al even wereldvreemd was de reactie van sympathiserende voorgangers, en publicist Harry Sleijster vermoedde zelfs een duister complot van ND, GG en IKON. Vorige maand paste Ouweneel zijn presentatie alsnog aan, waarmee hij zijn misleiding impliciet toegaf. Maar in tegenstelling tot Stapel zitten excuses er niet in.

De prijs die bestaat uit een digitale gouden bokaal met daarop een gouden bikini, is vandaag per e-mail aan Ouweneel uitgereikt. De Gouden Bikini 2012 is vernoemd naar de bekende Hunkemöller-bikini waartegen het Utrechtse ChristenUnie-raadslid Mirjam Bikker in 2007 bezwaar maakte. Als protest tegen dit soort moralistisch kleinchristelijk activisme (christenen die altijd ergens tégen zijn of overal duistere complotten in zien) maakte Goedgelovig van de gouden bikini het symbool van wereldvreemdheid. In voorgaande jaren werd de prijs gewonnen door zwartekousenkerk de Gereformeerde Gemeenten (2007), de gebedsgenezers van TRIN (2008), ‘mepdominee’ Gertjan Goldschmeding (2009), anti-homo politica Yvette Laclé (2010) en moraalactivist Bert Dorenbos (2011).

Bron: http://goedgelovig.wordpress.com/2013/0 ... en-bikini/

Blijft mooi, die prijs. :#

Link naar bericht
Deel via andere websites

Superkip redt mensen uit brandend huis

Een koppel uit – waar kan het ook anders – de Verenigde Staten beweert niet van de wisse dood te zijn gered door brandweermannen, maar door een kip. Het beestje werd door de 59-jarige Dennis en 52-jarige Susan als huisdier gehouden en zou als een gek hebben zitten kakelen toen er brand in het huis uitbrak.

Dennis werd wakker van het gekakel, maar wist niet dat er een brand woedde, omdat het rookalarm niet was afgegaan. "De kip maakt vrij veel lawaai als ze opgewonden raakt", aldus de eigenaar tegen Foxnews. Toen Dennis eenmaal goed wakker was kreeg hij pas door dat zijn huis in lichterlaaie stond.

Zowel Dennis als zijn vriendin Susan wisten hun brandende huis op tijd te verlaten. De kip maakt het ook goed: niet veel later kon de brandweer de vogel samen met twee katten uit de kelder van het huis redden. Brandweerman Jeff Gaede is enigszins verbaasd dat de kip het stel wist te redden: "We horen wel vaker dat een kat of hond zijn baasjes alarmeert, maar we hebben nog nooit van een kip gehoord die dat deed. Dat is wel geweldig."

Bron: Spitsnieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites

„Aantal christenen in Israël neemt toeâ€

JERUZALEM – Het aantal christenen in Israël is de afgelopen jaren licht toegenomen en bedraagt nu ongeveer 158.000. Dat meldde het Israëlische Centrale Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Uit tellingen van de overheids­instantie blijkt dat de meeste christenen in het Joodse land, zo’n 80 procent, van Arabische komaf zijn. Van de overige 20 procent vormen emigranten uit de voormalige Sovjet-Unie de grootste groep.

Volgens de Israëlische statistische dienst kent de stad Nazareth de grootste christelijke gemeenschap in Israël. Hier wonen 22.400 christenen. Andere plaatsen met relatief veel christelijke inwoners zijn Haifa (14.400), Jeruzalem (11.700) en Shfaram (9400).

Het Israëlische CBS stelt dat christenen in Israël ten opzichte van Joden en moslims bovengemiddeld vaak het voortgezet onderwijs afronden. Het percentage ligt op 64, tegen 59 procent van de Joden en 48 procent van de moslims. Opvallend is ook dat 10,2 procent van de christelijke Arabieren een medische studie volgt, tegen 4,6 procent gemiddeld.

RD

---

Vreemd, ik meende laatst een artikel te hebben geplaatst waarin veel lagere aantallen christenen in Israël werden vermeld. Ik vond die aantallen al nogal laag en vroeg mij af of die aantallen niet hoger zouden zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het was nou net niet de bedoeling van dit topic om dit soort nieuws te plaatsen. ;) Daarvoor hadden we het 'het is wat' nieuwstopic, maar om mede dit soort posts is die gesloten. Het doel is nu grappig, bizar of opvallend nieuws, juist niet méér van hetzelfde. Dus, weet je nog wat nieuws waarbij je je lachspieren niet kon onderdrukken? Laat het maar horen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

'Zingende christenen verstoren broedvogels'

BIDDINGHUIZEN - De ruim 50.000 christenen die jaarlijks de pinksterconferentie Opwekking op het festivalterrein in het Flevolandse Biddinghuizen bezoeken, veroorzaken geluidsoverlast in het broedseizoen van vogels.

Foto: Thinkstock

Dat stelt althans de milieugroep Dronten.

Omdat de geldende geluidsnormen ''enorm'' zouden worden overschreden, heeft de milieugroep bij de gemeente bezwaar ingediend tegen de vergunning voor het christelijke feest dat wordt gehouden nabij een natuurgebied.

De lokroep van de mannetjesvogel zou onder meer door het gezang van de bezoekers niet door het vrouwtje worden gehoord. Ook zouden al broedende vogels van hun nesten worden weggejaagd.

''Dat is niet bepaald opwekkend'', zei bestuurslid Gerrit van Duuren donderdag.

Bron: nu.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja op facebook komen de commentaren al binnen. :) Nu woon ik op 3 km afstand van dit festivalterrein en inderdaad de omgeving is een broedplaats voor vogels.

Maar ook Walibi ligt er naast en daar komt ook nogal wat herrie vandaan. Hoeveel decibels geen idee, maar het duurt langer dan een weekend.

Maar goed ook wij christenen houden van dieren dus als je uit je dak gaat voor de Heer denk dan aan de dieren en doe het ietsies minder hard. :Y Die verhipte evangelischen en charismatische christenen ook, egotrippers. LOL.

Link naar bericht
Deel via andere websites

LONDEN - Lily Allen staat op springen. De zangeres is hoogzwanger en haar man Sam Cooper bereidt zich alvast voor op de bevalling.

Cooper ziet het wel zitten als zijn vrouw hun tweede kind ter wereld brengt met een beetje heavy metal van de band Pantera op de achtergrond.

''Mijn man is momenteel bezig met het samenstellen van een Pantera mix-cd, om mee te nemen naar de verloskamer'', twitterde Alen.

Gelukkig heeft Cooper nog even tijd voor de cd. Eerder dacht Alen namelijk al dat ze moest bevallen, maar het bleek vals alarm te zijn: ''Ik dacht dat de bevalling begon, maar ik moest gewoon een scheet laten''.

Alen verwacht deze maand haar tweede kindje met haar man Sam Cooper. In november vorig jaar verwelkomde het stel hun dochtertje Ethal Mary. Eerder in 2011 trouwden ze.

link: http://www.nu.nl/achterklap/2996743/lil ... metal.html

Dan is de 2e snel op komst zeg! :#

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dronken passagier vastgeplakt

NEW YORK -

Een dronken passagier aan boord van een vliegtuig van IJsland naar New York is door medepassagiers met tape vastgeplakt aan zijn stoel omdat hij schreeuwde dat het vliegtuig ging neerstorten.

Dat beweert althans medepassagierAndy Ellwood, die ook een foto maakte van de dronken man en op zijn blog plaatste.

De man was gisteren opgestapt op vliegveld JFK, aan boord van een vliegtuig van IcelandAir. Hij veroorzaakte veel onrust door te schreeuwen dat het toestel zou gaan neerstorten. Ook dreigde hij de vrouw naast hem 'te verstikken'. De andere reizigers stoorden zich zo aan de man dat ze hem met tape vastbonden aan zijn stoel. Ook zijn mond werd afgeplakt, aldus Ellwood.

Volgens de New York Post zou de dronken man zijn opgepakt toen het vliegtuig eenmaal was geland.

dronken.jpg

Bron: Telegraaf

Daar hou ik van, een groepje burgers bij elkaar die ter plekke een oplossing voor een probleem verzinnen en uitvoeren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Of het leuk is?? Wat mij betreft niet, bijzonder wel!

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... ookiecheck

De Tilburgse pastoor Harm Schilder gaat deze week de namen en foto's van mensen die zich willen uitschrijven bij de katholieke kerk ophangen in het voorportaal van de Emmausparochie. Dat zegt hij tegen het Brabants Dagblad. 'Op die manier kunnen de parochianen voor deze mensen bidden. En liever nog: ze overhalen om toch gewoon te blijven', zegt Schilder.

Het aantal uitschrijvingen uit de rooms-katholieke kerk is de afgelopen weken opgelopen nadat de paus zich negatief had uitgelaten over het homohuwelijk.

Schilder: 'Als pastoor sta ik ver af van de mensen die zich uitschrijven. Ik bel meestal wel, maar dan blijkt het standpunt toch vrij definitief. Misschien dat het via bekenden wel lukt om iemand over te halen.'

Link naar bericht
Deel via andere websites

Bijzonder:

'Snackkramen weren bij scholen'

ROTTERDAM -

Net als coffeeshops moeten ook mobiele frietkramen niet meer in de buurt van scholen staan om te voorkomen dat jongeren worden verleid tot het eten van een vette hap. Dat vindt Paul Rosenmöller, voorzitter van het Convenant Gezond Gewicht en ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Hij roept gemeenten op maatregelen te nemen.

Rest:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2121 ... en___.html

Hele grote diepe zucht. Hoever zijn de (ex-)politici nog van plan om de bevolking te pamperen?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Maarja, dan heb je coffeeshops en de patatzaken weer zo dicht bij elkaar. De verleiding wordt te groot voor die kleine kindjes!

Hoewel het wel handig is voor de trek die je krijgt van de wiet, denk ik...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Death Star gaat er niet komen

Een petitie van de actiegroep We the People aan de Amerikaanse regering om te starten met de bouw van een Death Star is door het Witte Huis snel van tafel geveegd. De actiegroep betoogde dat de bouw zou zorgen voor banen en economische voorspoed. Maar de kosten zouden te hoog zijn onder andere, volgens Washington.

Het is een regel van het Witte Huis dat elke petitie die meer dan 25.000 ondersteunende stemmen krijgt, in behandeling genomen moet worden. Met meer dan 34.000 handtekeningen werd ruimschoots aan die eis voldaan. Paul Shawcross heeft namens de Amerikaanse regering in stijl geantwoord in een stuk met de titel: This Isn't the Petition Response You're Looking For.

Shawcross gaf drie redenen:

"- De kosten van de bouw van een Death Star zijn geschat op $850.000.000.000.000.000. We zijn druk bezig het begrotingstekort terug te dringen, niet te vergroten.

- De regering ondersteunt het opblazen van planeten niet.

- Waarom zouden we ontelbaar veel geld van de belastingbetaler opmaken aan een Death Star met een fundamentele designfout, die door een eenmans ruimteschip kan worden vernietigd?"

De voorlichter wijdde nog even verder uit met zijn toelichting, die vol staat met verwijzingen naar de Star Wars-films. De volledige reactie lees je hier.

(https://petitions.whitehouse.gov/petiti ... 6/wlfKzFkN)

(-S)

Link naar bericht
Deel via andere websites

België verbiedt Fyra

AMSTERDAM - De hogesnelheidstrein Fyra mag voorlopig niet meer rijden op de Belgische spoorlijn.

De Nederlandse Spoorwegen lieten vrijdag weten dat op het spoor een deel van plaatwerk van een Fyra is gevonden. Daarop is conform de Belgische reglementen een verbod op de commerciële Fyra-ritten op de hogesnelheidslijn in België uitgevaardigd. Tot zeker maandagavond en mogelijk langer houdt de NS de trein aan de kant.

De Fyra werd donderdag uit de dienstregeling genomen. De trein rijdt niet, omdat het plaatwerk onder de trein is beschadigd door grote ijsblokken.

Eerder deze week schreef staatssecretaris Wilma Mansveld (Spoor) nog aan de Tweede Kamer dat de prestaties van de Fyra de afgelopen weken waren verbeterd. De trein reed beter op tijd en er vielen minder treinen uit. De Fyra rijdt pas sinds 9 december.

Volgens de NS staan ''de technische specialisten in nauw contact met elkaar om de goedkeuring voor de dienstverlening zo snel mogelijk weer te verkrijgen.''

Testritten

De Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit der Spoorwegen (DVIS), de hoogste veiligheidsinstantie van de spoorwegen in België, laat wel nog testritten toe met lege treinstellen. Het verbod op commerciële ritten kan pas worden opgeheven als de Belgische spoorwegen aantonen dat de treinstellen weer betrouwbaar zijn.

Er worden testritten gemaakt met de trein over het traject. Daarbij is de Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport betrokken. Tijdens die ritten wordt beoordeeld of de treinen veilig kunnen rijden, stelt een woordvoerster. De inspectie adviseert ook of de treinen weer geschikt zijn om te gaan rijden of niet.

Een medewerkster van de Italiaanse producent van de Fyra, AnsaldoBreda, zei desgevraagd dat de chef voorlichting niet bereikbaar was en dat het bedrijf daarom geen commentaar kon geven.

Zitting

Eerder op vrijdag werd bekend dat de vaste Kamercommissies Infrastructuur van het Nederlandse en Belgische parlement een gezamenlijke zitting willen houden waarin de spoorwegen van beide landen uitleg moeten geven over de problemen met de Fyra.

Het voorstel voor de zitting kwam van de voorzitter van de Belgische Kamercommissie, Sabien Lahaye-Battheu. In de Belgische krant De Standaard zegt ze vrijdag dat het tijd wordt dat de NS en de Belgische NMBS ter verantwoording worden geroepen.

Rover

Reizigersorganisatie Rover verklaarde snel een oplossing voor de problemen rond de Fyratreinen te willen. Dat meldde een woordvoerster vrijdag. ''De Fyra is door het ijs gezakt'', aldus de organisatie.

De reizigersorganisatie pleit voor herinvoering van de 'klassieke' trein tussen Brussel en Amsterdam. De vroegere locomotieven en rijtuigen moeten weer terugkeren. Daarnaast wil Rover dat de Thalys wordt opengesteld tegen een normaal tarief zolang de problemen aanhouden.

Bron: Nu.nl

FAIL. _O-

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid