annzie 1 Geplaatst 17 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 17 maart 2011 Hmm, tosti's Het is dat ik net pannenkoeken heb gegeten want anders ... Tosti's gaan we misschien morgen wel doen:) Link naar bericht Deel via andere websites
Morphogenesis 4 Geplaatst 17 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 17 maart 2011 Die eet ik onderhand dagelijks. Voordeel is dat het erg snel smeren is 's morgens 4 boterhammen, plak kaas er tussen en klaar Link naar bericht Deel via andere websites
Olorin 155 Geplaatst 17 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 17 maart 2011 Tostinonomnom! Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 17 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 17 maart 2011 Ik heb cakejes gebakken maar volgens mij zijn ze mislukt. Ze moesten heel lang in de oven en toen hadden ze nog geen knapperige bovenkant. Link naar bericht Deel via andere websites
*nath* 0 Geplaatst 19 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 19 maart 2011 Het begint echt eentonig te worden bij mij. Ik moest weer koken. En weer wokken. Schijnbaar ben ik er goed in, want pa en ma willen altijd dat ik het doe. Vandaag was het wel weer een beetje een verzinsel. 2 gemberbolletjes op siroop heb ik klein gesneden en gefruit in olie samen met twee teentjes knoflook. Daar heb ik vervolgens varkensreepjes bij gedaan en wat ketjap medja en chilli saus erbij gedaan. We hadden nog wat boontjes, paksoi, champignons en bosui over, dus dat heb ik gesneden. En erbij gegooid samen met de somen (weer een andere noodle) gewokt. En toen was het klaar. Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 19 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 19 maart 2011 Ketjap medja? Ik ken alleen asin en manis.. Wat is medja dan voor soort ketjap? Link naar bericht Deel via andere websites
*nath* 0 Geplaatst 20 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 20 maart 2011 Medja is een wat zoetere ketjap. Asin is zout, manis zoet en medja is ook zoet, alleen minder zoet dan manis (dus zit er tussenin). Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 20 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 20 maart 2011 Ik ga straks coq au vin maken; niet met een hele haan er in, maar met twee kippenpoten. Daarbij eten wij een ciabatta, niet geheel in lijn met het Franse thema, maar ach, het ligt er nu eenmaal en het moet op. Link naar bericht Deel via andere websites
Holla 0 Geplaatst 20 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 20 maart 2011 lekker Hw, geniet ervan over vegetarische recepten; als je ipv vlees dingen als noten (bijv. walnoten, pijnboompitten, cashewnoten, enz), gedroogde tomaat, olijven, kappertjes, linzen, kaas, enz. door je eten doet, dan lijkt het meer op een complete maaltijd. Ik zou me, als ik jou was, gewoon uitleven op de ah-recepten-site. Daar staan vaak lekkere recepten op Vanavond wordt het couscous met gekruide tofu en roerbakgroenten Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 23 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 23 maart 2011 Ik heb net curry gemaakt, en hij gaat steeds beter smaken. In het begin moest ik nog een beetje die currypasta leren doseren zeg maar. Ik had nu: bloemkool, kabeljauwkarbonades (!!! jawel, visboer op de markt en het kost drie keer niks), ui, knoflook, kokosmelk, groene currypasta, laos, kurkuma en citroengras. Met rijst. En dat smaakte goed. Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 23 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 23 maart 2011 Klinkt heerlijk! Ik heb vandaag cranberry muffins gemaakt voo rmijn project, maar ik heb ze nog niet geproefd. Vind cranberries namelijk heeeeeeel vies. Morgen tijdens de vergadering mogen mijn klasgenootjes keuren. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 23 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 23 maart 2011 Wat is dat voor geinig project? Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 23 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 23 maart 2011 Mijn mama had vanavond aardperen gemaakt en het was wel lekker maar ook niet wauw ofzo. Ik maakte ze vroeger toen ik nog een groentenpakket had wel eens, maar ook altijd maar zo'n beetje op de zelfde manier en niet zo heel spannend. Hebben jullie leuke receptjes? Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 23 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 23 maart 2011 http://www.bbc.co.uk/food/recipes/searc ... &occasions[]=&chefs[]=&programmes[]= Hier staan wat lekkere recepten. Die 'Cream of Jerusalem artichoke soup' is bijvoorbeeld echt lekker vind ik. Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 23 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 23 maart 2011 Wat is dat voor geinig project? Mijn bak-elke-week-een-cupcake-project. Hoewel 't nu wel heel veel begint te worden; donderdag mijn project cupcakes, vrijdag nog een lading voor de verjaardag van m'n moeder, zaterdagavond chococupcakes, vandaag cranberrycupcakes voor m'n project en morgen 15 stuks citroencupcakes met wittechocolade op bestelling. En ondertussen ben ik vorige week niet toegekomen aan de blog over de amandel-sinaasappelcakejes. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 24 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 24 maart 2011 ... Link naar bericht Deel via andere websites
Josephina 0 Geplaatst 24 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 24 maart 2011 Mijn mama had vanavond aardperen gemaakt en het was wel lekker maar ook niet wauw ofzo. Ik maakte ze vroeger toen ik nog een groentenpakket had wel eens, maar ook altijd maar zo'n beetje op de zelfde manier en niet zo heel spannend. Hebben jullie leuke receptjes? Mijn moeder maakt er altijd een soort ovenschotel met kaas ervover van. Ik geloof dat ze dat vandaag of morgen zou doen, ik zal wel eventjes afkijken hoe ze het precies doet:p Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 26 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 26 maart 2011 En ...me..., weet je het al? Ik heb net lekker een ovenschotel gemaakt, met een pakje rodekool, ui, vegetarisch gehakt, appelcompote, aardappelpuree en kaas. Smaakte goed. Ik heb ook een rabarberkwarktaart gemaakt (vriezer uitgemest, de oogst bestond uit eerder genoemde ingrediënten voor het avondeten en een paar diepvrieszakken rabarbermoes), maar die mag ik pas morgen. Vasten. Link naar bericht Deel via andere websites
dingo 166 Geplaatst 26 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 26 maart 2011 En ...me..., weet je het al?Ik heb net lekker een ovenschotel gemaakt, met een pakje rodekool, ui, vegetarisch gehakt, appelcompote, aardappelpuree en kaas. Smaakte goed. Ik heb ook een rabarberkwarktaart gemaakt (vriezer uitgemest, de oogst bestond uit eerder genoemde ingrediënten voor het avondeten en een paar diepvrieszakken rabarbermoes), maar die mag ik pas morgen. Vasten. Lastig hè dat vasten? Maar waarom gebruik je nepgehakt? Met de rest van de ingredienten mis je dat volgens mij niet eens. Link naar bericht Deel via andere websites
Josephina 0 Geplaatst 26 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 26 maart 2011 En ...me..., weet je het al? Ja, sorry was het vergeten te posten. Ze kookt ze eerst eventjes en doet ze vervolgens in stukjes (door de helft ofzo, een beetje afhankelijk van de grootte) in een ovenschaal met daarover kaas en wat paprikapoeder en peper. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 26 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 26 maart 2011 Lastig hè dat vasten? Maar waarom gebruik je nepgehakt? Met de rest van de ingredienten mis je dat volgens mij niet eens. Nou, zonder gehakt, of nepgehakt (i.v.m. vasten, normaal gebruik ik meestal echt gehakt), of evt. spekjes, vind ik het toch een beetje te saai. Ik heb wel iets meer eiwitten nodig in m'n eentje. De kaas is namelijk alleen maar een heel klein beetje, bovenop de aardappelpuree. Link naar bericht Deel via andere websites
peaches 0 Geplaatst 27 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 27 maart 2011 Wij aten vandaag latkes (joodse aardapelkoekjes) met gestoomde rundvlees en rodekool. en een ijsje met zelf gemaakte caramel toe We koken allemaal om de buurt... èèn hier in huis is echt een keukenprinses... Laat het net haar beurt zijn om te koken.....(geen vastendag) Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 28 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 28 maart 2011 Latkes ken ik alleen met suiker. Best lekker inderdaad. Link naar bericht Deel via andere websites
Michiel 14 Geplaatst 28 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 28 maart 2011 Hoe maak je die rabarberkwarktaart HW? Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 28 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 28 maart 2011 Welnu, ik maak kwarktaart als volgt. Je hebt nodig: rol digestive-achtigen (ik gebruik altijd veelkorenbiscuits van de Aldi, als het maar van die grove biscuits zijn, geen kaakjes) kuipje gewone kwark, 500 gram is dat meen ik poedersuiker 5 blaadjes gelatine roomboter of margarine Gelatine weken in koud water. Ondertussen de koekjes fijnprakken, en er wat gesmolten boter of margarine doorheen (evt. aangelengd met water voor de slanke lijn) roeren zodat je er een bal deeg van kunt kneden. Dat doe je onderin een springvorm met bakpapier op de bodem, dus je knelt het bakpapier zeg maar tussen de bodem en de ring, en daarop stamp je het koekjesmengsel goed aan. Dan los je de gelatine op in een beetje kokend water, mengt dit papje door de kwark, op smaak maken met poedersuiker en dat smeer je op de taartbodem en dat laat je dan een paar uurtjes opstijven in de koelkast. Dat is het basisrecept. Hier doorheen kun je allerlei lekkers mikken; jam, rabarbermoes (potje van Hak of vers), vruchtjes, citroensap, roosvicee, enzovoorts. En een beetje versieren met vruchtjes, slagroom of een laagje jam, kan ook. Hartstikke makkelijk en lekker. Link naar bericht Deel via andere websites
Aanbevolen berichten