Spring naar bijdragen

Keukenprins(ess)entopic [3]


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 996
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik heb net ontzettend kneuterig van kliekjes een huzarensalade gemaakt om mee naar m'n werk te nemen. Gekookte koude aardappelen, wortelen, erwten, stukjes appel, stukjes augurk, stukjes gekookt ei grof door elkaar gestampt met mayonaise, beetje azijn, peper en zout. Misschien koop ik in het bedrijfsrestaurant nog wat salami voor erdoor. :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Kaasfonduetipsies gezocht! Ik ga op vakantie en op de dag dat wij aankomen is vanzelfsprekend alles dicht daar. We hebben al een bak kaasfondue van de Aldi gehaald, afbakstokbrood en een gedroogde Franse worst. Wat kunnen we er nog meer bij/in doen? Het moet houdbaar zijn in een volgepakte auto, want we maken een omweggetje, en ik heb al bedacht: Amsterdamse ui. Als toetje een muffin, dus dat is al geregeld.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoeveel dagen moet je overbruggen HW?

Ik heb vandaag weer een zakje pastasaus uit de vriezer gehaald, daar verse pasta bij gekookt en kaar is ikke. De pastasaus bestond uit carbonarasaus gevuld met prei, iets anders uit dezelfde wokgroentemixgevalbakje, zalmmootjes en stukjes witvis (ik dacht kabeljauw).

Heerlijk!

Link naar bericht
Deel via andere websites
Kaasfonduetipsies gezocht! Ik ga op vakantie en op de dag dat wij aankomen is vanzelfsprekend alles dicht daar. We hebben al een bak kaasfondue van de Aldi gehaald, afbakstokbrood en een gedroogde Franse worst. Wat kunnen we er nog meer bij/in doen? Het moet houdbaar zijn in een volgepakte auto, want we maken een omweggetje, en ik heb al bedacht: Amsterdamse ui. Als toetje een muffin, dus dat is al geregeld.

Appel.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

ik wil graag krab klaarmaken. In zijn geheel, en dan lekker met een tang kliederen aan tafel. Iemand een idee? ik zat te denken aan een chili/knoflook prutje erbij. Maar ik kan alleen recepten vinden waar je het ding of uitelkaar trekt, of pas na het koken schoonmaakt. Maar ik neem aan dat als ik em eerst dood maak (wil em sowieso niet levend het water in gooien) ik dan de ingewanden en hersenen er eerst uit kan halen?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 10 months later...

Schop!

Étoile, kindje, is het nog gelukt met je krab? Ik ben nooit verder gekomen dan sushi met krab uit blik. Ik ging toen boodschappen doen bij mijn plaatselijke Chinese supermarktje. Het gesprek ging zo:

HW: Hallo. Verkopen jullie ook krab?

Chinees: Krap!?

HW: Kijk zo: *doet de typische zijwaartse bewegingen van een krab na, met vingers als ogen op stokjes*

Chinees: Oooooo. Klap!

Toen kreeg ik een blikje en dat ging heel makkelijk open. :)

Maar goed, wij eten vandaag een risotto. Met pompoenstukjes (gebakken), champignons, ui, knoflook, en Parmezaanse kaas.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 5 months later...

*schop*

Eten jullie niet meer?

Ik had eergisteren schorsenerensoep (eigenlijk: velouté de salsifis, dikke soep van schorseneren) gemaakt. Schorseneren smaken een beetje zoals asperges, maar dan anders. Schorsenerensoep maken is heel makkelijk en het woord 'schorseneren' is übergaaf en het staat dus nogal interessant ook, dus probeer het een keer zou ik zeggen. Men neme:

- klontje roomboter

- scheutje olijfolie

- 1 blik (800 g) schorseneren, van Bonduelle bv.

- 2 flinke witte uien, grof gesnipperd

- 1 teentje knoflook, fijngesneden

- 2 flinke aardappelen, geschild en in blokjes

- 1 liter water

- 2 kippenbouillonblokjes

- scheutje melk of room

- peper, zout en nootmuskaat

Nodig:

- soeppan

- pollepel

- staafmixer

Je kunt ook verse schorseneren nemen als je een beetje masochistisch aangelegd bent, maar dat zou ik niet doen. Je proeft het verschil in soep niet echt, en schorseneren schillen is echt een drama.

In de soeppan ui fruiten in boter en olie tot goudgeel resultaat, dan knoflook erbij, even meefruiten, aardappel erbij, weer meefruiten. Dan gooi je de schorseneren erbij, water, en de bouillonblokjes. Een halfuur zachtjes koken tot alles lekker snotterig is. Vervolgens van het vuur af flink blitzen met de staafmixer. Op smaak zien te krijgen met een beetje room of melk, nootmuskaat, peper en zout.

Klaar.

Ik bak er zelf een stokbrood bij. Ik zit in een stokbroodfase, heb het bijna onder de knie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gisteren verse pasta carbonara geknutseld, met erwtjes en spek :D Super lekker en keisimpel te maken:D

Klinkt goed!

Ik maak vanavond een kikkererwtensalade :)

Wat heb je nodig? (3-4 personen)

- 200 gram Geitenkaas

- 400 gram Kikkererwten

- 100 gram Zonnebloempitten

- Gegrilde reepjes paprika

- Rode wijn azijn

- 3 tomaten

- Knoflook/zout/peper

- Peterselie

- Doe de kikkererwten in een pan (eerst uitlekken)

- Voeg vervolgens de reepjes paprika erbij en snijdt de tomaten in reepjes en voeg die ook toe

- Pureer de peterselie met een keukenmachine en voeg een scheutje azijn er bij (anders is het te zuur)

- Doe de peterselie/azijn dressing over de kikkererwten

- Als laatst voeg je de geitenkaas en de zonnebloempitten toe :)

- Breng eventueel het gerecht op smaak met knoflook, zout of peper

Eet smakelijk!

Link naar bericht
Deel via andere websites

toetje/tussendoortje

we maken geregeld "kaneelsaus" voor bij partjes appel.

appel in partjes

Turkse of Griekse yoghurt vermengen met wat kaneel (beetje boel) en

schep honing (naar smaak, en evt beetje suiker, naar smaak)

Dan hadden we meestal "teveel" saus. en ook nog wat yoghurt in de pot over.

Van de week 1-persoons-porties met griekse yoghurt gevonden, dus probleem opgelost.

relatief gezond en meteen appeltje naar binnen :#

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gisteren verse pasta carbonara geknutseld, met erwtjes en spek :D Super lekker en keisimpel te maken:D

Recept?

Wat heb je nodig? (3-4 personen)

Is dit een complete maaltijd?

Ja dit is een complete maaltijd :). Ideaal voor in de zomermaanden en als je zin hebt in een licht, maar voedzaam recept.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoofdgerecht:

Shoarma met bonensalade (3-4 personen)

Ingrediënten:

- 1 kg aardappelschijfjes

- 1 blik sperziebonen

- 5 el olijfolie

- 500 gram shoarma (Ik doe meestal rundergehakt met shoarmakruiden)

- 2 ui, in ringen

- Zak of krop ijsbergsla

- Flesje of bakje knoflooksaus

Bereiding:

- Kook de boontjes in water met zout in 6-8 min (beetgaar)

- Verhit in een koekenpan (2 el olijfolie) en bak de shoarma tot dat het gaar is

- Giet de boontjes af en spoel onder stromend water koud

- Meng de boontjes met de sla en de uienringen en voeg 3 el olijfolie en eventueel peper en zout toe

- Bak de aardappelschijfjes met een scheutje boter

- Serveer de salade met de shoarma, aardappelschijfjes en de knoflooksaus :)

Eet smakelijk!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja maar ik zie liever geen vette dingen als feta en pesto :) ik ben namelijk iets teveel aangekomen na bijna 4 maanden niet meer roken |P en ik koop nu maaltijd salades omdat ik moeilijk kan koken door een handicap maar een salade moet zelf ik nog wel kunnen :#

Ow Aer die klinkt lekker :)

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid