Lobke 467 Geplaatst 14 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 14 februari 2013 @Hongerige Wolf, Volgens mij is het goed eten bij jou, waar haal je al die recepten vandaan? Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 14 februari 2013 Auteur Rapport Share Geplaatst 14 februari 2013 Meestal van de website van AH, valt mee dus. Link naar bericht Deel via andere websites
Ken Yehuwdiy 0 Geplaatst 14 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 14 februari 2013 Is er hier sprake van een Hongerige Lobke? Vanavond hutspot gegeteten, dat wordt morgen bij me uit de buurt blijven. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 18 februari 2013 Auteur Rapport Share Geplaatst 18 februari 2013 Ik maak een salade van rucola, trostomaten, komkommer, potje groene asperges en wat ik nog meer kan vinden in de koelkast. Daarbij broodje - afbakvloerkadet, nog nooit van gehoord, maar het was 35 % afgeprijsd - met gekaramelliseerde ui en kaas en ketchup en dat soort shit. Omnomnom. Link naar bericht Deel via andere websites
Archillion 0 Geplaatst 18 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 18 februari 2013 Ik heb nog van die shoarmabroodjes en een pakje gehakt in de vriezer. Is dat met wat saus een goede combinatie of heel erg droog? Link naar bericht Deel via andere websites
Étoile 0 Geplaatst 18 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 18 februari 2013 mijn brood is wederom ingestort trouwens :-( Link naar bericht Deel via andere websites
Dagmar 0 Geplaatst 18 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 18 februari 2013 Ik maak een salade van rucola, trostomaten, komkommer, potje groene asperges en wat ik nog meer kan vinden in de koelkast. Daarbij broodje - afbakvloerkadet, nog nooit van gehoord, maar het was 35 % afgeprijsd - met gekaramelliseerde ui en kaas en ketchup en dat soort shit.Omnomnom. Gekaramelliseerde ui (ik dacht dat dat met 1 l moest maar jij bent de Neerlandica hier..), maak je dat zelf (zoja hoe?) of komt die van jou uit een potje (zoja hoe heet het en waar koop je het?) @Etoile: Het wil bij mij ook wel eens instorten als ik het te lang laat rijzen. Of bij een te plotselinge temperatuurovergang. Of als ik er te veel gist in doe. brood bakken is leuk, het resultaat is al vrij snel 'mjoh lekker' maar 'wooooow superlekker *kwijl*' is best lastig. (scheelt dat ik supermarktbrood sowieso niet te eten vind, dan is zelfgebakken altijd beter ) Link naar bericht Deel via andere websites
Josephina 0 Geplaatst 18 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 18 februari 2013 mijn brood is wederom ingestort trouwens :-( Soms kan dat ook komen doordat de kom waarin het brood rijst of de broodbakmachine op de tocht staat. Misschien is dat het probleem? Link naar bericht Deel via andere websites
Ken Yehuwdiy 0 Geplaatst 18 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 18 februari 2013 het was 35 % afgeprijsd - met gekaramelliseerde ui en kaas en ketchup en dat soort shit. Dat lijkt me meer iets voor Cobybryant. Link naar bericht Deel via andere websites
Ken Yehuwdiy 0 Geplaatst 18 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 18 februari 2013 brood bakken is leuk, het resultaat is al vrij snel 'mjoh lekker' maar 'wooooow superlekker *kwijl*' is best lastig.(scheelt dat ik supermarktbrood sowieso niet te eten vind, dan is zelfgebakken altijd beter ) Ik heb nog nooit zelf brood gebakken en wat ik meestal hoor is dat het niet kan tippen aan bakkersbrood. Is dat waar? Supermarktbrood vind ik ook niet lekker, het is droog en er zit een chemisch smaakje aan. Link naar bericht Deel via andere websites
Étoile 0 Geplaatst 19 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 19 februari 2013 ik ga het de volgende keer maar eens proberen met aluminiumfolie onder het raampje, misschien gaat het dan beter. ik las namelijk dat dat er voor kan zorgen dat veel warmte verdwijnt. Mijn partners´ moeder bakt brood dat echt niet te overtreffen valt met haar broodbakmachine... heel oneerlijk dat mij dat nog niet lukt dus. Mijn brood smaakt lekker hoor, maar is steeds erg vast. Hoeveel gist doe jij er in Dagmar? in verhouding tot hoeveelheid brood natuurlijk Link naar bericht Deel via andere websites
Dagmar 0 Geplaatst 19 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 19 februari 2013 Over bakkersbrood: geen idee, zoveel geld heb ik niet Maar veel bakkersbrood komt ook uit een fabriek dus daar stel ik me niet al te veel bij voor. Een echte échte bakker, ja, als ik eens geld had... Ik doe 1 zakje van 7 gram op 500 gram meel (volkoren). Beetje zout, 50 gram olie, 300-350 gram water en dan op het witbroodprogramma (in een machine dus). Als ik het in de oven in een vorm maak neem ik 2 zakjes gist en de rest verdubbel ik. Maar dan is het ook nog een stuk vaster dan in de machine. Link naar bericht Deel via andere websites
cobybryant 0 Geplaatst 21 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 21 februari 2013 brood bakken is leuk, het resultaat is al vrij snel 'mjoh lekker' maar 'wooooow superlekker *kwijl*' is best lastig.(scheelt dat ik supermarktbrood sowieso niet te eten vind, dan is zelfgebakken altijd beter ) Ik heb nog nooit zelf brood gebakken en wat ik meestal hoor is dat het niet kan tippen aan bakkersbrood. Is dat waar? Supermarktbrood vind ik ook niet lekker, het is droog en er zit een chemisch smaakje aan. Brood bakken doe ik altijd met zo'n kant en klaar Koopmans pak. Lekker hoor, daar kan bakkersbrood niet aan tippen, vind ik dan, maar smaken verschillen geloof ik. Link naar bericht Deel via andere websites
cobybryant 0 Geplaatst 21 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 21 februari 2013 Hmmmm, morgen ga ik lekker eten. Ik denk dat ik dan spontaan in Hongerige Wolf verander, zo lang heb ik niets behoorlijks gehad. Link naar bericht Deel via andere websites
hann 0 Geplaatst 21 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 21 februari 2013 ik heb een heerlijk toetje met appel, peer en kaneelroom uit de over gemaakt. Het smaakte ook echt als appel peer en kaneel. Nouja, het was dus gewoon lekker Link naar bericht Deel via andere websites
cobybryant 0 Geplaatst 21 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 21 februari 2013 Oma was in de bonen, nu heb ik een verbrande kaasplak. Ze vroeg of het erg was. Welnee, zo eet ik ze zelf ook altijd, lekker zo zwart. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 21 februari 2013 Auteur Rapport Share Geplaatst 21 februari 2013 Ik heb een halve kip met friet en appelmoes gehaald. Bij ons in de buurt zit zo'n kiptent waar je dat voor 7,50 kunt afhalen, het is echt heul lekker. Link naar bericht Deel via andere websites
Lobke 467 Geplaatst 21 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 21 februari 2013 @Coby, Je bent een kanjer!!! Link naar bericht Deel via andere websites
Ken Yehuwdiy 0 Geplaatst 22 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 22 februari 2013 brood bakken is leuk, het resultaat is al vrij snel 'mjoh lekker' maar 'wooooow superlekker *kwijl*' is best lastig.(scheelt dat ik supermarktbrood sowieso niet te eten vind, dan is zelfgebakken altijd beter ) Ik heb nog nooit zelf brood gebakken en wat ik meestal hoor is dat het niet kan tippen aan bakkersbrood. Is dat waar? Supermarktbrood vind ik ook niet lekker, het is droog en er zit een chemisch smaakje aan. Brood bakken doe ik altijd met zo'n kant en klaar Koopmans pak. Lekker hoor, daar kan bakkersbrood niet aan tippen, vind ik dan, maar smaken verschillen geloof ik. Heb het nog nooit gehad, maar het lijkt me erg smakelijk! Link naar bericht Deel via andere websites
Dagmar 0 Geplaatst 22 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 22 februari 2013 Dinsdag heb ik eindelijk het superlekkere hutspotrecept van mijn schoonmoeder weten te reproduceren. (qua kruiderij dan, zij doet er geen pastinaak en knolselderij door) Men neme voor 2 personen een mengeling naar smaak van aardappel, wortel, pastinaak en knolselderij. Wortel is wel vrij essentieel, niet voor de smaak maar zonder oranje stukjes ziet het geheel er grijs en onaantrekkelijk uit. 1 grote ui per persoon in stukjes erbij, 2 bouillonblokjes, water, koken tot het allemaal goed zacht is. De knolselderij duurt het langst om zacht te worden is mijn ervaring. Ondertussen een portietje gehakt rul bakken, mag lekker krokant. Een derde tot een half theelepeltje goed scherpe kerrie van de toko erbij en 2 a 3 eetlepels ketjap. Bouillon afgieten van de hutspot (beetje achterhouden voor de smeuïgheid, stampen tot mush, gehakt erbij en er doorheen werken. Klaar! Link naar bericht Deel via andere websites
joon 0 Geplaatst 23 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 23 februari 2013 Mijn zus ging eens chocolade muffins maken. Ze komt bij mij nadien met nog deeg, ik proef, pure cacao, niet te eten. Ik ga haar recept bekijken, ze had kg cacaopoeder gebruikt, terwijl er kl stond. ik heb het proberen redden met melk, suiker, boter, bloem en ei toe te voegen we zullen straks het resultaat weten. Link naar bericht Deel via andere websites
MysticNetherlands 298 Geplaatst 23 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 23 februari 2013 Wat is kl dan? Link naar bericht Deel via andere websites
joon 0 Geplaatst 23 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 23 februari 2013 Koffielepel mijn reddingspoging is niet gelukt trouwens Link naar bericht Deel via andere websites
Dagmar 0 Geplaatst 23 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 23 februari 2013 Haha Jammer van de muffins, maar wel geinig imo. Dochter gaf een verzoekje, spinazie. Prima meid Karbonaadje erbij, lekker makkelijk. Link naar bericht Deel via andere websites
joon 0 Geplaatst 23 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 23 februari 2013 Zij vond het ook grappig, ik minder eigenlijk Link naar bericht Deel via andere websites
Aanbevolen berichten