Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Quote:

Dat is juist het fantastische van Gordon natuurlijk: de complete foutheid van die man, in combinatie met een grote mate van oprechtheid. Hij is echter absoluut niet christelijk en daarom zal dit fout gaan, vrees ik.

Misschien gaat het ook wel goed? Bij Lucile Werner liep het ook helemaal mis, maar die was als "de nationale knuffel-kreupele" ook lang niet zo omstreden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 214
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Gordon en de EO?

Natuurlijk zal de bedoeling van de EO zijn een laagdrempelig programma te maken dat ook -of met name- 'andersdenkenden' aantrekt. Als je iemand als Gordon vraagt zal dat zeker kijkers trekken die de 'reputatie' van Gordon kennen.

Ik heb echter het vermoeden dat het eerste incident niet lang op zich zal laten wachten. Uiteraard kan hij zich in het nieuwe programma anders gedragen dan hij in de afgelopen jaren heeft laten zien maar ik vermoed echt dat dat te veel gevraagd is. Naar mijn mening is het de verkeerde persoon voor zo'n soort programma, maar niet omdat hij geen christen is. Een serieuze atheïst zou ook zo'n programma kunnen maken. (Ik denk even terug aan het EO-programma 'Zij gelooft, zij niet' met Mirjam Bouwman en Regina Romeijn) Op enige vorm van diepgang heb ik Gordon in geen enkel programma tot nu toe kunnen betrappen.

Natuurlijk verkeert de EO in een moeilijke positie: als de EO zich uitsluitend gaat richten op de oorspronkelijke achterban -zoals in de beginjaren- zal het ze niet lukken A-omroep te blijven.

Als ze zich te veel gaat richten op de grote massa, zal ze, zeker in de ogen van haar achterban, veel te veel water bij de evangelische wijn moeten doen waardoor de herkenbaarheid vermindert.

Volgens mij is deze kwestie een reden geweest bij het vertrek van Arie Boomsma destijds. Die hadden ze in huis moeten zien te houden...

Natuurlijk kan het meevallen maar in dit geval zou ik -als ik EO'er zou zijn en dat ben ik niet- niet de proef op de som nemen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Dat had ik ook gemist. Ik dacht dat ze God al wel had gevonden trouwens, aangezien ze uit het uber-christelijke Enkhuizen komt
knipoog_dicht.gif

Wat is er zo über-Christelijk aan Enkhuizen?

Maar goed... Terug naar Goor: Ik denk dat het wel goed gaat komen. Waarom niet? Waarom gelijk dat wantrouwen? Het is net zo goed een diskwalificatie van Gordon als van de EO.

Noem het naief, maar ik ga ervan uit beide partijen ter goeder trouw zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Wat is er zo über-Christelijk aan Enkhuizen?

Maar goed... Terug naar Goor: Ik denk dat het wel goed gaat komen. Waarom niet? Waarom gelijk dat wantrouwen?

Daar zijn al een paar posts aan gewijd, om dat uit te leggen. Me dunkt dat dat geen vraag meer hoeft te zijn.

Quote:

Het is net zo goed een diskwalificatie van Gordon als van de EO.

Nee, dat is het niet.

Quote:

Noem het naief, maar ik ga ervan uit beide partijen ter goeder trouw zijn.

Oh, maar dat ga ik ook.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

dat ligt er maar aan he? Weet jij wie Gordon "echt" is?

Nee, maar we kennen allemaal zijn reputatie en daar sprak Eli7 over.

Quote:

Ik snap de controverse aan de ene kant wel, maar verdient niet ieder mens het voordeel van de twijfel/een tweede kans/een eerlijke kans?

Nee.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 8 months later...

Vanavond de eerste aflevering.. weet niet of ik kan kijken (Ben eigenlijk aan het werk), maar anders kijk ik het morgen terug.

Nog meer mensen die het gaan volgen?

Ben er wel erg benieuwd naar

Er zijn volgens mij nog 2 BN-ers die 'op zoek' gaan toch?

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid