Spring naar bijdragen

Jahu

Members
  • Aantal bijdragen

    538
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Jahu ontving een reactie van Flawless victory in JEZUS is CHRISTUS   
    Is het niet gewoon een eenvoudige vraag die tot nadenken dient, in plaats van een berisping?
    'Wat noemt gij Mij goed?' (Mar.19:18)
    Zeg eens sjako, waarom noemt u mij goed? - Heb ik u nu berispt, nee toch?
  2. Like
    Jahu ontving een reactie van Flawless victory in JEZUS is CHRISTUS   
    Zie de heerlijkheid, zie de glorie, zie de kracht en de wijsheid van de Almachtige God! Hij schiep de hemel met al zijn 'heir' (H6635 tsâbâ' tsebâ'âh), een 'dienstbaar' leger van engelen'. (Gen.2:1)
    Vervolgens schiep Hij de aarde als afschaduwing van die hemelse realiteit waarin de mens de belangrijkste positie inneemt, omdat de mens daarin het beeld van God moest vertegenwoordigen. De hemel is verheven boven de aarde, en haar heerschappij ook. De mens krijgt heerschappij op aarde, als beeld van Gods heerschappij in de hemel. De mens uit de aarde, werd tevens machthebber over heel de aarde en over alle dieren. (Gen.1:26)
    Maar om helemaal aan Gods beeld en aan Zijn gelijkenis te beantwoorden, moest de mens ook machthebber in de hemel worden, en juist daartoe plaatste zijn Vader hem in de Hof van Eden. Nergens op de aarde, dan alleen in Gods Hof staat de Boom van eeuwig leven. En het mensenpaar wilde wel geestelijke kennis opdoen, want Eva zag daar een boom die 'begeerlijk was om verstandig te maken', maar dat was niet de goede boom. (Gen.3:6) Door zich te 'bekwamen' in de hemelse dingen, via een boom (weg) die God had verboden, verloor het mensenpaar hun positie en hun leven! (Luk.4:6)
    Maar de Heer Jezus Christus is de ware Weg, de waarachtige God en het eeuwige leven, en wij mogen tot Hem gaan en van Hem 'eten'. De mensen die dat doen bekwamen zich ook over de hemelse dingen, maar nu staan zij bij de goede Boom en krijgen kennis van God.
    Welke mensen? Alle mensen die de Zoon Jezus Christus kussen en Hem liefhebben en aanbidden. (Ps.2:12) Het zal een ontelbare schare worden uit alle volken en alle natieën en van alle tijden, in wie de Heilige God alles en in allen is geworden.
     
  3. Like
    Jahu ontving een reactie van Flawless victory in JEZUS is CHRISTUS   
    Ik denk vanwege Genesis 1:26 dat het juist wel de bedoeling van de Schepper was dat de mens ook in de hemel zou heersen, want Hij sprak:
    En God zeide: 'Laat Ons mensen maken, naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis'.
    Als een mens is 'geworden' naar Zijn gelijkenis dus net als Hij, dan zal die mens dus ook in de hemel heersen. Hoe lang? Zolang de waarachtige God Jezus Christus heerst in de hemel en op de aarde, zal Zijn Gemeente van wedergeboren mensen dat ook doen, in de hemel en op de aarde. Want waar Hij is, daar wil Hij ook dat Zijn Gemeente bij Hem is.
  4. Like
    Jahu reageerde op Robert Frans in JEZUS is CHRISTUS   
    ‘Wees vruchtbaar en word talrijk, bevolk de aarde en breng haar onder je gezag: heers over de vissen van de zee, over de vogels van de hemel en over alle dieren die op de aarde rondkruipen.’
    -Genesis 1,28; NBV21
    'De dieren die in het wild leven, de vogels van de hemel, de dieren die op de aardbodem rondkruipen en de vissen van de zee zullen ontzag en angst voor jullie voelen – ze zijn in jullie macht.'
    -Genesis 9,2; NBV21
    Gecombineerd met de Bijbelteksten die @Jahu citeert, kunnen we dus redelijkerwijs concluderen dat de mens thans heerst over de aarde en de verloste mens zal blijven heersen over de nieuwe hemel en aarde. Het rentmeesterschap dat we opgelegd kregen, zal dan eindelijk alsnog ten volle tot haar bestemming komen. En zoals er in Genesis geen sprake is van een speciale klasse van heersers, maar de gehele mensheid de opdracht tot heersen kreeg, zo zal dat op de nieuwe hemel en aarde ook zijn.
    Uiteraard is er ook een geestelijke dimensie, die zo mogelijk nog belangrijker is: we zullen er heersen over onze eigen natuur en geest en er volmaakt vrij zijn, omdat alles wat we daar willen altijd en zonder uitzondering naar Gods wil zal zijn. We kunnen daar dus als het ware doen waar we maar zin in hebben, zonder te zondigen. Dat vraagt een zelfbeheersing en verbondenheid met God die hier maar weinigen bereiken, maar dat daar net zo natuurlijk is als ademen.
    Ook zullen we er heersen over elkaar. Niet door het elkaar geven van bevelen en elkaar de maat te nemen, zoals regeringsleiders nu op aarde doen. Maar op de manier zoals Jezus ons voordeed in het Evangelie: door elkaar 'de voeten te wassen',  door elkaar er volmaakt dienstbaar te zijn in liefde. Heersen is bij God altijd dienen, net zoals we al in Genesis ten dienste van de aarde werden gesteld en niet van onszelf. En in het dienen zullen we de grootste eer vinden.
  5. Like
    Jahu ontving een reactie van Flawless victory in JEZUS is CHRISTUS   
    Helemaal eens, ik zou echter ipv "dat de mens te machtig zou worden", de voorkeur geven aan: "dat de zondige mens te machtig zou worden". Een mens die helemaal zonder zonde is, en die door de Heer Jezus Christus volkomen werd geheiligd, die mag bij Hem in Zijn troon zitten, hij is dan eveneens een koning. (Opb.3:21)
  6. Like
    Jahu reageerde op Figulus in JEZUS is CHRISTUS   
    De Hebreeuwse naam voor Jezus is eigenlijk "Yeshua" (ישוע), wat "Redding" betekent. Deze naam wordt gebruikt in het Nieuwe Testament van de Bijbel en is de Hebreeuwse vorm van de Griekse naam "Iēsous" (Ἰησοῦς), die op zijn beurt is afgeleid van de Aramese naam "Yeshu" (ܝܫܘܥ).
    "Jehosua" (יְהוֹשׁוּעַ) is een andere naam die voorkomt in de Hebreeuwse Bijbel (het Oude Testament). Het is de Hebreeuwse vorm van de naam "Jozua" in het Engels. Hoewel "Yeshua" en "Jehosua" enige gelijkenis vertonen in spelling en uitspraak, verwijzen ze naar verschillende personen in de Bijbel. "Yeshua" wordt specifiek gebruikt om naar Jezus Christus te verwijzen, terwijl "Jehosua" verwijst naar andere personen, zoals Jozua, de zoon van Nun.
  7. Like
    Jahu reageerde op Figulus in JEZUS is CHRISTUS   
    Het feit dat er typische Hebreeuwse zinsconstructies in zitten, maakt het geen origineel. Shem-Tov ben Isaac ben Shaprut's versie van Matheus betreft een naar eigen inzicht aangepaste versie van het Griekse origineel. Het zijn de wijzigingen, toevoegingen en aanpassingen die het schrijven uniek maken. Hetzelfde is het geval met uw NWV, dat ook een schrijven betreft waarbij het origineel naar eigen inzicht is herschreven.
  8. Like
    Jahu reageerde op Thinkfree in JEZUS is CHRISTUS   
    Hoe duidelijk wil je het hebben, dat hier de geest van antichrist achter zit. En dat wil zichzelf ook nog christen noemen.
     
  9. Like
    Jahu ontving een reactie van Thinkfree in JEZUS is CHRISTUS   
    Het gaat over de Heer Jezus Christus, en deze zin geeft de kern van uw betoog weer. Moet u eens lezen wat u over de Heer Jezus zegt:
    "Jezus was niet echt goed."
    Ziet u sjako wat het JW paradigma u laat concluderen?
    Het is een misvatting te denken dat de Drie-eenheid nodig is om te geloven dat de Heer Jezus Christus de waarachtige God is, dat staat gewoon zwart op wit in onze Bijbel, al vanaf dag één dat de Evangeliën en brieven van het Nieuwe Testament beschikbaar kwamen.
  10. Like
    Jahu ontving een reactie van Flawless victory in JEZUS is CHRISTUS   
    Het gaat over de Heer Jezus Christus, en deze zin geeft de kern van uw betoog weer. Moet u eens lezen wat u over de Heer Jezus zegt:
    "Jezus was niet echt goed."
    Ziet u sjako wat het JW paradigma u laat concluderen?
    Het is een misvatting te denken dat de Drie-eenheid nodig is om te geloven dat de Heer Jezus Christus de waarachtige God is, dat staat gewoon zwart op wit in onze Bijbel, al vanaf dag één dat de Evangeliën en brieven van het Nieuwe Testament beschikbaar kwamen.
  11. Like
    Jahu ontving een reactie van Flawless victory in JEZUS is CHRISTUS   
    Luk 18:19 SV En Jezus zeide tot hem: 'Wat noemt gij Mij goed? Niemand is goed, dan Eén, namelijk God.'
    Wat ik uit deze tekst begrijp is dit: Hoe kun je Mij goed noemen, maar tegelijkertijd niet tot de overduidelijke conclusie komen, dat Ik God ben?
    De rijke overste had dus ook, net als Thomas deed, aan de voeten van de Heer Jezus Christus kunnen knielen en belijden: 'Mijn Heere en mijn God!' (Joh.20:28) 
    Niet iets anders dan juist dát geloof hoopt de Heer Jezus Christus op de aarde te vinden. (Luk.18:8)
  12. Like
    Jahu reageerde op Flawless victory in JEZUS is CHRISTUS   
    Het antwoord daarop is Ja!  Er staat ook niet voor niets dat God ooit alles in allen zal zijn. Allen God.  Daarom is de strijd tegen de Drie-Eénheid ook zo diep duivels. Deze geest verhindert de mensen tot hun ultieme doel te komen, tot wie zij werkelijk zullen zijn in Christus.   Jezus is God. Deze erkentenis is behalve een grote vreugde ook noodzakelijk opdat ook de Zoon de mensen bij de Vader zal kunnen erkennen. 
     
    Martheüs 10:32-33 (NBG51)
    Een ieder dan, die Mij belijden zal voor de mensen, hem zal ook Ik belijden voor mijn Vader, die in de hemelen is; maar al wie Mij verloochenen zal voor de mensen, die zal ook Ik verloochenen voor mijn Vader, die in de hemelen is.
    ‭‭
    De Heilige Drie-Eénheid is de Sleutel.
  13. Like
    Jahu ontving een reactie van Thinkfree in JEZUS is CHRISTUS   
    Goed verwoord @Figulus, mijn compliment. Ik ga er een Bijbeltekst van Paulus bij zetten, waarin de eeuwigheid van Christus Jezus naar voren komt. Maar voor ik dat doe eerst een paar inleidende vragen. Waar worden uw gedachten geboren? Antwoord: Gedachten worden in uw geest geboren. Uw gedachten zijn nodig om uw woorden in de wereld te brengen, zij zijn altijd het resultaat van uw gedachten. Uw woorden worden dus binnenin u geboren, in uw 'hart'. In mijn hart ontstond de liefde voor mijn vrouw, ik heb haar 'van harte' lief. Dat weet zij want die woorden zijn dikwijls uit mijn mond gekomen. Nu de Bijbeltekst:
    "Dewelke het Beeld is des onzienlijken Gods, de Eerstgeborene aller kreaturen." (Kol.1:15)
    Hier staat dus niet dat de Heer Jezus Christus werd "geschapen", er staat trouwens ook niet dat Hij ooit een "engel" was, maar er staat dat Hij werd 'geboren'. Waar was dat? Hij werd 'geboren' in de gedachten van God, en Hij kwam uit Gods Geest (boezem) om als Zijn uitgesproken Woord de schepping van hemel en aarde tot stand te brengen. Gods Woorden zijn daarom altijd een openbaring van Zijn Heilige Geest, zij zijn Geest en leven. (Joh.6:63) Op Gods Woord is altijd de zalving van Zijn Heilige Geest aanwezig geweest, daarom is Gods Woord God Zelf. (Joh.1:1) Een tekst in het Oude Testament die ik in deze studie daarover onlangs vond is Spr 8:23 SV "Ik ben van eeuwigheid af gezalfd geweest; van den aanvang, van de oudheden der aarde aan."
    Dit vers gaat over Gods Wijsheid, maar Die staat gelijk aan Zijn Woord, immers waar men Gods Woord hoort daar is Zijn Wijsheid. Gods Woord is de Geest der Wijsheid:
    ".. Christus Jezus, Die ons geworden is wijsheid van God, .." (1Kor.1:30)
     
     
     
     
     
     
  14. Like
    Jahu reageerde op Figulus in JEZUS is CHRISTUS   
    Het geloof dat Jezus God is, is een van de fundamentele overtuigingen binnen het christendom en vormt de basis van het geloof voor miljoenen christenen over de hele wereld. Jezus is de tweede persoon van de Heilige Drie-eenheid, die één is met God de Vader en de Heilige Geest. Hij bevestigde ook Zijn Goddelijkheid en Zijn eeuwigheid aan de mensen uit Zijn tijd door hen te zeggen: “Van voordat Abraham er was, ben ik er.” (Johannes 8:58). Verschillende passages in de evangeliën en de brieven van de apostelen getuigen van Jezus' goddelijke aard en zijn unieke relatie met God de Vader. Bijvoorbeeld, Johannes 1:1 in de Bijbel zegt: "In het begin was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God." Dit "Woord" wordt later in het hoofdstuk geïdentificeerd als Jezus Christus, wat duidelijk maakt dat Jezus niet alleen bij God is, maar zelf God is.
    Een ander belangrijk theologisch argument voor de goddelijkheid van Jezus is zijn eigen beweringen over zichzelf. In de evangeliën spreekt Jezus herhaaldelijk over zijn unieke relatie met God de Vader en maakt hij aanspraken die alleen passend zijn voor God zelf. Bijvoorbeeld, in Johannes 10:30 zegt Jezus: "Ik en de Vader zijn één." Deze uitspraak impliceert een diepe eenheid en gelijkheid tussen Jezus en God, wat suggereert dat Jezus meer is dan alleen een menselijk wezen.
    Bovendien getuigen de wonderen en tekenen die Jezus verrichtte ook van zijn Goddelijke aard. In de evangeliën lezen we hoe Jezus zieken genas, doden opwekte en natuurkrachten beheerste. Deze daden van bovennatuurlijke macht wijzen op een Goddelijke autoriteit die verder gaat dan wat een mens zou kunnen doen.
    Ten slotte, na de opstanding van Jezus uit de dood, erkenden zijn volgelingen hem als Heer en God. De apostel Thomas, nadat hij de opgestane Jezus had gezien en zijn wonden had aangeraakt, riep uit: "Mijn Heer en mijn God!" (Johannes 20:28). Deze erkenning van Jezus als God door zijn volgelingen is een krachtig getuigenis van zijn Goddelijke aard.
    Samengevat tonen theologische argumenten, Bijbelse getuigenissen en de erkenning van Jezus door zijn volgelingen aan dat Jezus niet alleen een menselijk leraar of profeet was, maar dat hij werkelijk God in menselijke gedaante was. Dit geloof in de Goddelijkheid van Jezus is een centrale pijler van het christelijke geloof en vormt de basis voor het verlossingswerk dat hij volbracht door zijn leven, dood en opstanding.
    Een ieder die af doet aan de Goddelijkheid van Jezus mag men m.i. gerust beschouwen als een leraar die dwalingen verkondigt en niet het beste voor heeft met anderen.
  15. Like
    Jahu ontving een reactie van Flawless victory in JEZUS is CHRISTUS   
    Er is helemaal geen zgn. 'uitleg van Sjako' nodig om zeker te weten dat de Heer Jezus Christus de waarachtige God is. Het enige wat u daarbij nodig heeft is een Bijbel, vermogen om te lezen, of iemand die u voorleest. Daarna gaat u naar deze Schriftplaatsen:
    Jes.9:6, Jes.44:6, Jes. 54:5, Joh.1:18, 13:13, 20:28, Han. 20:28, Rom. 9:5, Kol.2:9, 1Tim. 3:16, Tit. 1:3, 2:13, Heb. 1:8, 2Pet. 1:1, 1Joh. 5:20
    Hier staat overal dat de Heer Jezus Christus God is.
    Mocht u bij uw eigen NWV willen blijven, dan kunt u dat ook lezen in bv. Jes.9:6, Jes 10:21, Jes.44:6, Opb.1:8, Opb.22:13 en in Johannes 1:18.
  16. Like
    Jahu reageerde op Flawless victory in Oog in oog staan en strijden met God...   
    Ik schreef “of het dan om drie personen gaat of om een persoon en twee personificaties, dat vind ik van minder belang de drie vormen een Heilige Drie-Eénheid.”  Daar bedoel ik mee dat ik het gekinnesin van unitaristen naast mij neerleg.
    En ik weet dat God mij kent. En dat is van een veel grotere waarde dan de vraag of ik God ken. De demonen kennen God ook.
  17. Like
    Jahu ontving een reactie van Flawless victory in Eén God, één Naam, Jezus Christus.   
    Amen.
    Inderdaad, uiteraard helemaal mee eens. Maar vergeet niet dat Matt.6 een 'overgangs-gebed' genoemd mag worden: De Heer Jezus was nog niet voor onze zonden gestorven, en voor onze rechtvaardiging opgestaan, en Hij was dus ook nog niet verheerlijkt, dat wil zeggen verhoogd en in Zijn heerlijkheid ingegaan. (Joh.20:17) Wij leven nu niet meer in de oude bedeling maar in het Nieuwe Testament, waarin wij de Heer Jezus Christus mogen aanbidden.
  18. Like
    Jahu ontving een reactie van Flawless victory in Eén God, één Naam, Jezus Christus.   
    De Nbg51 heeft het slot van Joh.3:13 niet, de SV heeft het wel. Het is gebaseerd op de Byzantijnse grondtekst, die ook aan de 'aanvaardde tekst' (Lat. Textus Receptus) ten grondslag lag.
    Maar wat Ferrar Fenton niet wist, of niet wilde weten, dat is dat Gods Zoon Zelf ook God is: Gods Geest, de Heilige Geest is steeds in de hemel. Maar doordat de Allerhoogste Zich een Lichaam heeft bereid in de Heer Jezus Christus, was God zowel in de hemel, alsmede, in Christus Jezus, tegelijkertijd ook lichamelijk op aarde aanwezig bij de mensen.
  19. Like
    Jahu ontving een reactie van Flawless victory in De betekenis van bloed in de Bijbel en hoe het zich verhoudt tot het loskoopoffer van Christus   
    Helemaal juist.
    Heel mooi, goede uitleg dank u!
  20. Like
    Jahu reageerde op Flawless victory in Oog in oog staan en strijden met God...   
    Johannes 14:9 Wie Mij gezien heeft, heeft de Vader gezien; 
  21. Like
    Jahu reageerde op Chaim in Oog in oog staan en strijden met God...   
    Hosje'a 12:4 zegt gewoon dat de betreffende kracht ('el/'elohiem, hetgeen naar mensen, engelen, zelfs naar afgoden en naar JHWH kan verwijzen) een engel (mal'ach) betreft: een engel/boodschapper -- dus niet JHWH zelf, net zoals Mosjeh in Numeri 12:8 een afbeelding/representatie (תְּמוּנַת) van JHWH zag (vergelijk Genesis 20:4, waar over een verbod op het maken תְּמוּנַת wordt gesproken -- niet over het maken van de directe hemelse zaken, maar over het representeren, het afbeelden). 
    Zoals gezegd, verwijzen de termen 'el & 'elohiem niet alleen naar JHWH. "P'ni'el" (פְּנִיאֵל) bestaat uit twee delen: "p'nie" (פְּנִי) en " 'el" (אֵל). "P'nie" (פְּנִי) is afgeleid van het Hebreeuwse woord "paniem" (פָּנִים) wat "gezicht", "aanzien" of "vooraan" betekent en staat verbonden in de s'michoet (status constructus), terwijl "el"/"elohiem (אֵל/אֱלֹהִים) verwijst naar macht of kracht in het Hebreeuws, wat, als gezegd, naar mensen, engelen, zelfs naar afgoden en naar JHWH kan verwijzen. Hosje'a 12.4 maakt onmiskenbaar dat het in het betreffende geval een engel/boodschapper betreft.
    Exact! Geen JHWH maar een 'iesj (אִישׁ), wat een man of een engel kan zijn, zoals 'iesj (אִישׁ) in Jozua 5:13 bijvoorbeeld ook een engel blijkt te zijn.
    Indien deze religieus is geweest - zoals ikzelf ooit - dan wel. Overigens is iedere jood (kleine letter j) religieus, terwijl een Jood (hoofdletter J) dat niet hoeft te zijn.
  22. Like
    Jahu reageerde op Dat beloof ik in Oog in oog staan en strijden met God...   
    Het gaat niet om vergelijkingen. Het gaat er om dat jij met vette letters iets brengt als zijnde vertaling, terwijl die vetgedrukte letters helemaal geen vertaling zijn maar een afwijkende, zelf ingevulde tekst.
    Je trekt een conclusie omdat er volgens jou staat "in een visioen" terwijl dat er helemaal niet staat. Je moet het natuurlijk zelf weten maar misschien is het verstandig om daar in jouw positie mee uit te kijken. Wellicht zijn er mensen die het zouden kunnen opvatten als liegen en zo'n beschuldiging zou vervelend zijn. let wel: ik zeg niet dat het zo is, maar wil je alleen maar er op wijzen dat er misschien mensen zijn die dat zo zien. Want wat je zegt, klopt niet: er staat NIET in het OT dat het om een visioen gaat.
  23. Like
    Jahu reageerde op Thinkfree in Oog in oog staan en strijden met God...   
    Ik zal het anders proberen uit te leggen.
     God is Geest die zich openbaart in drie personen.
    - Vader = Geest
    - Zoon = Geest
    - Heilige Geest= Geest 
    Is God als geest gezien? Antwoord nope. Zowel de Geest van de Vader Zoon en Heilige Geest kan niemand in zijn volheid zien.
    wat werd er wel gezien namelijk het vleesgeworden woord die de gestalte van God is, zijn werk was van voor de grondlegging van de wereld al compleet.
    als er staat dat God gezien werd spreekt men over de gestalte van de Zoon hetzij in verheerlijkte vorm of vernederde vorm.
    Hij is het beeld van de onzienlijke God.
    Kortom de gestalte van God die gezien werd is de Zoon die al in het o.t actief was.
    Als ik Petra zie staan heb ik Petra gezien, kan ik daarmee zeggen dat ik Petra ten volle heb gezien. 
    Nee, jij bent een persoon in een lichaam de persoon Petra heb ik dan niet gezien wel haar lichaam.
    Als ik langer omga met de persoon in het lichaam ga ik Petra leren kennen.
    Het is geen tegenstrijdigheid, het is de juiste perceptie aannemen, de tegenstrijdigheid zit in jouw kennis of onwil.
    Zo ook met God als ik de gestalte van God heb gezien, heb ik dan God gezien, ja.
    Heb ik dan God als Geest in zijn volheid  gezien? Nee.
    Een Geest heeft geen gestalte, maar God heeft een gestalte aangenomen in Jezus.
  24. Like
    Jahu reageerde op Thinkfree in Oog in oog staan en strijden met God...   
    In het Hebreeuws staat het volgens mij niet.
    https://www.blueletterbible.org/kjv/exo/24/1/t_conc_74011
    Het is er door de jg's letterlijk bijgevoegd.
  25. Like
    Jahu reageerde op Flawless victory in JEZUS is CHRISTUS   
    Wat betreft Jezus is de  Christus, God die vleesgeworden is, zegt 1 Timoteüs 3:
    16 En buiten alle twijfel, groot is het geheimenis van de godsvrucht: God is geopenbaard in het vlees, is gerechtvaardigd in de Geest, is verschenen aan de engelen, is gepredikt onder de heidenen, is geloofd in de wereld, is opgenomen in heerlijkheid.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid