Spring naar bijdragen

PeterJan

Members
 • Aantal bijdragen

  120
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over PeterJan

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

344 profielweergaven
 1. Eigenlijk denk ik dat ook. ´Ik kan niet wachten` betekende niet dat ik snel dood wil gaan. Heb jij, bij jouw weten, de volledige kennis bereikt ? En dan doorschuivend naar de woorden van Jezus: als gij gelooft de werken die ik doe, zult gij ze ook doen en grotere. Is dat ook in dit leven te bereiken: bedaren van stormen, genezen van zieken, blinden laten zien etc..... benieuwd hoe je daarover denkt.
 2. Ik herken deels de prikkel gevoeligheid. Winkel (op rustige tijden en snel wegwezen) en douche lukken nog wel en ik heb een redelijk fatsoenlijk inkomen, dus daar geen last tot nu toe, maar een radio of andersoortige muziek of mensen in mijn huis.....vreselijk. Rust, rust, rust......En al dat geklooi op deze aarde helpt ook niet. Daar zul je vast een goede reden voor hebben.
 3. Dat is uitermate vervelend. Denk je dat het je kwalijk zal worden genomen dat je, gezien deze problematieken, niet aan de werken toekomt ?
 4. Helder. Feitelijk zijn we allemaal nog onwetenden, ook conform de woorden van Paulus. Het blijft ploeteren in deze wereld, ik heb er geen binding mee. Nu kennen we ten dele, straks geheel. Ik kan niet wachten.
 5. Ook jou probeer ik te snappen. Als je zo veel angst hebt vanwege het blijkbare gebrek aan werken......wat weerhoud jou dan om weer met die werken te beginnen ?
 6. Maar als jij anderen `dwazen` noemt, zie jij dat dan ook als reflectie ? Ik probeer de redenering te snappen. Of is dat dan anders ? Je hoeft niet te antwoorden, hoor. Maar ben gewoon nieuwsgierig.
 7. Ik ben benieuwd hoe jij dat dan ziet. De voorbeelden die gegeven worden, dat zie jij niet als oordelen ? Hoe kijk jij daar tegen aan ?
 8. Is het niet zo dat analoog aan “groter dan” en “even groot als” er ook geldt: ”zo’n invloed als” en “meer invloed dan”. Ik ben geen Neerlandicus, maar kan dit zo vergeleken worden ?
 9. Je maakt de denkfout dat iets alleen waar is, als wij mensen dat kunnen bepalen. Als buitenaards leven bestaat, dan is dat de waarheid, los van of wij dat nu kunnen bepalen.
 10. Dat klopt. Maar ook als we die feiten niet kennen, is die waarheid nog steeds de waarheid. Wij weten het dan alleen niet. We kennen dan slechts een deel van de waarheid. De waarom vraag maakt ook deel uit van de waarheid. Die je niet in een onderzoekslab kunt natrekken. Ook niet-gekende waarheid is waarheid.
 11. Dat heb ik niet gesteld, bij mijn weten. Dat was @Hopper Het ware......dat klopt. Overeenstemming van woorden met feiten......klopt. Maar wat is een feit ? Waarheid is meer dan de feiten die wij kennen. Toen we nog niet de virussen en bacteriën hadden ontdekt, bestonden ze toch echt. Als je alleen voor waar aanneemt wat feitelijk bewezen is, dan is dat voor mij een te beperkt uitgangspunt. Als je alles wat daarvan afwijkt afdoet als fantasie is dat een te breed uitgangspunt. Heel veel dingen weten we nog niet, maar zijn wel waar. Hoe werkt alles precies ? Is er bu
 12. PeterJan

  Genocide en geweld in de Bijbel

  Maar als je nooit van Jezus hebt gehoord, dan is de realisatie van de Christus niet mogelijk ? 1. Is Jezus daadwerkelijk Heer, staat hij boven ons ? Ik zie hem meer als persoon die het Christusbewustzijn (deels) heeft gerealiseerd. Dat het innerlijk is en ligt te slapen....mee eens. 2. Wanneer vindt die gedaanteverandering plaats ? Als Jezus aangeeft dat wij hetzelfde kunnen als hij, noemt hij volgens mij geen voorwaarden of tijdstippen. 3. Helemaal mee eens.
 13. Het leven van de één is geheel anders dan van de ander. Ieder gaat zijn eigen pad. Je kan daarin geen eenduidig pad in vaststellen met 8 miljard mensen. Dat lijkt mij een prima insteek. Voor mij is dit een schot in de roos. Paulus geeft al aan dat we slechts ten dele kennen en dan kun je niet de absolute waarheid verkondigen.
 14. PeterJan

  Abortus

  Ik vraag dan ook naar standpunten van de bijbel en daar noem ik er 3 van die betrekking hebben op gedrag. En ben benieuwd hoe jij die standpunten toepast.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid