Spring naar bijdragen

Yours

Members
 • Aantal bijdragen

  144
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

 1. Like
  Yours reageerde op HJW4 in Crypto en aandelen   
  Dan heb ik nog een uitdaging voor je: spit de bijdragen van beide heren door en kijk of je iets positiefs kan vinden…….
  Ja, zelf hou ik me meer bezig met positieve dingen. Ik ben me wat meer aan het verdiepen in teksten van Rumi.
  Bevalt vooralsnog goed.
  Dank voor je mooie woorden ! Je bent een mooi mens met een groot hart.
  Nou, dit was het wel weer.
 2. Like
  Yours ontving een reactie van HJW4 in Crypto en aandelen   
  Jij ook dank voor je hartelijke woorden, HJW. Je verdiepen in de teksten van Rumi is een zeer goede keus.
  De bijdragen hier verder doorspitten is gewoon onbegonnen werk en of ik er echt wijzer van word is maar de vraag. Gelukkig zijn er verder nog genoeg andere onderwerpen die mijn interesse hebben.
 3. Like
  Yours ontving een reactie van Fundamenteel in Crypto en aandelen   
  Helaas spreek ik uw taal niet.
  OK. Dat kan gebeuren, Fundamenteel. Ik ben blij dat het inzicht er nu is.
 4. Like
  Yours ontving een reactie van Fundamenteel in Wat maakt iemand vrouw, man of andere sekse- en gendertypes ?   
  Ik moet zeggen dat je mij een stuk bewuster maakt van deze problematiek, Fundamenteel. 
 5. Like
  Yours reageerde op Robert Frans in Wat een Liefde; je lijkt wel christelijk!   
  Naar mijn weten hebben wij altijd prima, respectvol lopende discussies en gesprekken met elkaar. Dat we elkaar daarin soms verkeerd inschatten of elkaar niet altijd volmaakt recht doen, is een gegeven dat bij onze menselijkheid en bij de relatief beperkte communicatie op een forum hoort en waarover altijd te praten valt. Maar dan bespreken we dat gewoon met elkaar in het betreffende topic zelf, of desnoods via PM's, en dan komen we daar wel uit. Ik ben nooit te beroerd om misstappen toe te geven. Ook nu had je gewoon in dit topic naar jouw topics kunnen linken om je punt duidelijk te maken.
  Maar in plaats daarvan kies je ervoor al je topics omhoog te bumpen, wat op het gemiddelde forum sowieso al niet gewaardeerd wordt, met uitsluitend een post om mij openlijk te kijk te zetten. Een kleine, gemakkelijk recht te zetten situatie tussen jou en mij blaas je zo op tot een forumbrede clash dat door de enige moderator die we hebben weer opgeruimd moet worden als hij het met mij eens is (uiteraard blijft het aan hem wat hij hiermee wil doen). Mijns inziens is dat volstrekt disproportioneel, doe je daarmee zowel mijzelf, jouzelf als het forumcontact tussen ons geen recht en bezorg je daarmee ook heel het forum last.
 6. Like
  Yours ontving een reactie van Flawless victory in Genocide en geweld in de Bijbel   
  Voor mij is reïncarnatie ook een feit. 
   
  Wat hier gebeurd is is hetzelfde als bladzijden uit een boek scheuren die je niet bevallen, waardoor je echter een belangrijke sleutel mist om het boek ten volle te kunnen begrijpen. 
 7. Like
  Yours ontving een reactie van Flawless victory in Genocide en geweld in de Bijbel   
  Dag Hopper,
  Er is een verschil tussen de geestelijke dood die men bij leven kan meemaken wat de ‘wedergeboorte’ is en anderzijds na het fysieke sterven opnieuw in het vlees komen als de aardse kringloop nog niet voorbij is.
  Reïncarnatie betekent opnieuw in het vlees komen. Dus de geest/ziel bezielt weer een bevruchte eicel en groeit dan opnieuw uit tot mens m/v. 
 8. Like
  Yours reageerde op Flawless victory in Genocide en geweld in de Bijbel   
  @Barnabas ik ga verder niet op je bericht in, want de reïncarnatie is voor mij een feit maar het is geen halszaak. Jij mag van mij in de hel blijven geloven en Jehova’s getuigen mogen van mij in vernietiging blijven geloven.   Wat ik wel altijd heel opvallend vind is dat christenen die fel tegen de reïncarnatie van leer gaan, zelf altijd denken dat reïncarnatie prettig is.  Hun denken is kennelijk nog erg stoffelijk want ze gaan er totaal aan voorbij dat het opnieuw geboren worden in een sterfelijk lichaam in een wereld waarin alles vergankelijk is, geen pretje is. Blijkbaar zijn die gelovigen dan nog zeer werelds ingesteld anders zouden ze doorzien dat reïncarnatie een vorm van hel op aarde is en geen gemakkelijke oplossing. Weer onderworpen zijn aan honger en dorst en kou en hitte, weer onderworpen zijn aan ziekte en dood, aan verlies en rouw, aan oorlog.   Jezus Christus is de Verlosser ook uit de reïncarnatie cyclus die in zichzelf eeuwigdurend is, tenzij en totdat men eruit verlost wordt. 
 9. Like
  Yours reageerde op Robert Frans in Dochter deelt slechte huwelijk op sociale media   
  Niet. Daar ze getrouwd is, is ze volwassen en valt ze dus niet meer onder jouw verantwoordelijkheid. Je kunt altijd met haar praten en haar rustig uitleggen dat ze met dit gedrag enorm veel schade toebrengt aan zichzelf en haar man. Dat het zomaar kan gebeuren dat ze haar man hiermee kwijtraakt en het vervolgens érg moeilijk tot onmogelijk zal worden voor haar om dan nog een nieuwe relatie aan te gaan. Want echt geen enkele man zal het risico willen lopen om op zo'n structurele wijze openlijk vernederd te worden. Iedereen kan immers meelezen, dus ook toekomstige potentiële relaties.
  En hoe zal zij overkomen op toekomstige werkgevers, als ze een nieuwe baan moet zoeken? Als die na enig zoekwerk zien dat zij blijkbaar geen enkele vorm van discretie en respect kent, zullen ze haar dan nog het een en ander willen toevertrouwen? Of wat als ze kinderen krijgt, die later kunnen opzoeken wat mama allemaal op social media schrijft of geschreven heeft? Die zullen zich dan ook ofwel van haar afkeren en haar geen geheim meer willen toevertrouwen, ofwel haar slechte voorbeeld volgen.
  En iedereen die haar leest, zal meteen een oordeel over haar vellen en dat oordeel onvermijdelijk meenemen als ze haar in het echt ontmoeten. Misschien dat ze nu veel volgers heeft, maar als ze te lang door blijft gaan, zullen die er uiteindelijk ook genoeg van krijgen en dan blijft ze alleen achter.
  Kortom, voor die paar likes die ze ongetwijfeld ermee krijgt, betaalt zij een wel heel hoge prijs nu en later. Voor de lofprijzing van een zwik anonieme vreemden stoot zij haar echte naasten hier alleen maar mee af. En die vreemden zullen haar denk ik ook veelal stiekem verachten. Net zoals de roddelmedia zowel gewaardeerd als veracht worden door niet zelden dezelfde mensen.
  Als ze christelijk is, dan kun je haar op enkele bijbelverzen wijzen omtrent oordelen, roddelen en respect. Je kunt misschien samen met haar een gesprek aangaan met jullie pastoor of predikant. Wellicht dat hij (of zij) voor haar meer gezaghebbend kan aangeven dat wat zij doet niet christelijk, niet verstandig en niet goed is.
  Maar als ze toch halsstarrig blijft, zul je haar moeten loslaten hierin. Je hoeft je dan ook niet te schamen, want zoals ik al zei: jij bent niet meer verantwoordelijk voor haar. Je hebt dan gedaan wat je kon doen, maar ze zal uiteindelijk zelf de gevolgen van haar gedrag moeten ondervinden. Mocht ze dan echter spijt hebben en bij je terugkeren, dan is het natuurlijk goed om haar weer met open armen te ontvangen en waar mogelijk haar weer op de goede weg te helpen.
 10. Like
  Yours reageerde op HJW2 in ik moet nog veel leren   
  Opvallend. Ik geef nergens aan dat jij een trol zou zijn, dus deze conclusie klopt sowieso al niet.
  Ik wist dat je er slecht tegen kunt als je een spiegel voorgeschoteld krijgt, maar je blijkt er nog slechter tegen te kunnen dan ik dacht. 
  Je gaat volledig op de ad hominems toer. Je neemt nu ook mij de maat en bevestigt daarmee mijn punt.
  Het enige wat ik heb geconstateerd is dat je je eigen zienswijze, die ik overigens zeer waardeer, niet naleeft.
  En blijkbaar leidt dit bij jou tot dit: je zit dus nog volop in het veld van goed en kwaad. Jammer, ik zou het bijzonder positief hebben gevonden als je je zienswijze zou naleven. Dan was je een voorbeeld voor velen geweest.
 11. Like
  Yours ontving een reactie van Flawless victory in Mijn getuigenis van genezing van Schizofrenie en waarom ik christen ben geworden.   
  Dag Sjako,
  Zou je in dat geval aub ook kritisch willen zijn op Barnabas? Die noemde DBI recentelijk, op 18-06-2023 om 17.24 uur in het topic ‘Off topics’, opeens uit het niets: Moordenaar. 
 12. Like
  Yours ontving een reactie van Hopper in Universele ‘kennis van het hart’   
  Dit citaat uit het betreffende artikel herken ik uit mijn eigen leven. Wat een immens geluk…...
   
 13. Like
  Yours ontving een reactie van Fundamenteel in Hoe moeten wij omgaan met lgbq toestanden?   
  Het is mijns inziens zeer ongezond voor de geestelijke/seksuele ontwikkeling van kinderen om hen (zeker op de getoonde manier) aan dragqueens bloot te stellen. Dat volwassenen zich exhibitioneren moeten ze zelf weten, maar niet in de openbare ruimte a.u.b. 

  Ouders beslissen uiteraard uiteindelijk over een en ander, maar hebben volgens mij geen enkel besef waar ze mee bezig zijn.
  Ik ben blij dat er in elk geval 1 dragqueen is die een en ander duidelijk signaleert en goede redenen geeft om kinderen (zeker tot een bepaalde leeftijd) hier niet mee te confronteren. 
 14. Like
  Yours reageerde op Hopper in Universele ‘kennis van het hart’   
  https://www.kd.nl/2013/06/25/universele-kennis-van-het-hart/
   
  God is liefde. (1 Johannes 4:8 ) dus waar moeten we anders zijn om kennis te krijgen over God dan in ons hart?!?
  Heb je broeder lief als je eigen ziel?  Ja, de ziel is het kostbaarste wat je hebt en wat je uiteindelijk bent .
  Het is natuurlijk wel een eye-opener dat het Thomas Evangelie ouder is dan de Bijbelse Evangeliën.  Niet dat een Evangelie 'meer waar' is naar dat een Evangelie dichter bij de dood van Jezus  wordt gedateerd.  Maar het Thomas Evangelie geeft een inkijkje in de vroeg-christelijke ontwikkeling.
  Het Koninkrijk Gods bevindt zich niet in het hiernamaals, maar in het hart van de mens.  Het hart van de mens welke synchroon kan Zijn met het hart van God.
  Ik huldig de laatste opvatting, welke ook conform de Paulinisch/Bijbelse opvatting is.  En welke we ook terug vinden in het Evangelie van Johannes.  
  1 Johannes 2 is feitelijk in negatie geschreven, de liefde van de Vader is niet in deze wereld (Vers 15).  Om daadwerkelijk de liefde van de Vader te ervaren is een terugtrekking uit de materiële wereld noodzakelijk, dan kan de Vader intreden in het menselijk hart.   Dan kan de mens een aanvang nemen tot 'denken met het hart'.
 15. Like
  Yours ontving een reactie van Hopper in Hoe moeten wij omgaan met lgbq toestanden?   
  Hier ben ik het mee eens. 
 16. Like
  Yours ontving een reactie van Hopper in Wat is waarheid ?   
  Reïncarnatie, karma/oorzaak en gevolg zijn in mijn visie waarheid want kosmische wetmatigheden. Dat hoeft iemand natuurlijk niet te geloven. Maar die wetmatigheden trekken zich niets aan van wat iemand nu wel of niet gelooft dan wel daarvan vindt.
 17. Like
  Yours ontving een reactie van Flawless victory in Wat is waarheid ?   
  Jazeker reageer ik, want als er voor mij iets is vast komen te staan is dat ik meerdere levens had geleefd alvorens ik via Jezus Christus weer verenigd werd met de Bron. In het Nieuwe Testament heb ik destijds zeker een aantal zinvolle teksten gevonden die mij - mede - daarnaar toe leidden. 
 18. Like
  Yours ontving een reactie van Flawless victory in Wat is waarheid ?   
  Reïncarnatie, karma/oorzaak en gevolg zijn in mijn visie waarheid want kosmische wetmatigheden. Dat hoeft iemand natuurlijk niet te geloven. Maar die wetmatigheden trekken zich niets aan van wat iemand nu wel of niet gelooft dan wel daarvan vindt.
 19. Like
  Yours reageerde op HJW2 in Hebben dieren een ziel?   
  Je hebt helemaal gelijk
 20. Like
  Yours reageerde op MaartenV in Ik wil vertellen over een getuigenis over wat waarschijnlijk na de dood zal gebeuren   
  Het klopt dat een BDE zeldzaam is. Zo'n 10 procent van de mensen die een hart aanval hebben, beleven een BDE al dan niet met een levensterugblik.
  Dat het om wroeging gaat, denk ik niet. Mensen hebben een sterk verruimd bewustzijn en zij zijn in een 'ruimte' waar er geen tijd is. Alles gebeurt tegelijk. Ze kunnen het bijna niet verwoorden eens ze terug zijn. De onverwoordelijkheid van God. Er zijn eigenlijk geen woorden voor om de ervaring te beschrijven, aangezien wij hier op Aarde geen vergelijkbare referentie ervaring hebben waardoor men er met woorden naar kan wijzen.
  In dat sterk verruimde bewustzijn herbeleven ze in een fractie van een seconde hun hele leven van geboorte tot dan. Ze herbeleven niet enkel wat zijzelf voelden, maar ook wat de ander voelden waarmee zij interageerden tijdens het leven. Ze kunnen zowel de emoties, gedachten en intenties voelen van zichzelf en de ander. Over alles uit hun voorbije leven. En dat in een fractie van een seconde. Wie alleen kan dat? Alleen God is daartoe in staat je dat te geven.
  Dit komt ook uit een zuivere bron: een mens die alles verliest en zich volledig aan God overgeeft in de dood. Zo iemand komt met zo'n verhaal terug.
  Dus geen instituut dat macht heeft of één of andere gezagsfiguur. Nee, de meest zwakke en tere mensen die zich volledig overgaven aan de dood, komen met dat pure, eerlijke, en zo te zien hier ook zeer kwetsbare, verhaal. 
   
   
  Neen, geloven hoeft niet; Er zijn vele getuigenissen van niet-gelovigen van de grootse onvoorwaardelijke Liefde van God tijdens zo'n BDE. Zij geloofden niet. Nu 'weten' zij. Zij geloven niet, maar zij 'weten'.
 21. Like
  Yours ontving een reactie van Petra. in Spiritueel Bijbellezen   
  Wanneer jij een fundament scheef vindt, betekent dat niet dat dat ook zo ìs. En al helemaal niet dat van Petra. Dat fundament is nog altijd de Liefde en beslist géén emoties als boosheid, frustratie enz. 
 22. Like
  Yours reageerde op Hopper in Ex christenen met frustratie/boosheid/aversie e.d.   
  Geloofsverlaters laten soms hetzelfde zien als voormalige rokers.  Ze zetten zich af tegen hun voormalige bezigheid.  Een tegen-reactie.   Begrijpelijk.   Zo bij tijd en wijle som ik ook nog even op waarom ik de RKK heb verlaten.  Je moet er echter niet in blijven hangen.   De leer van Jezus heb ik nooit verworpen.  En die heb ik dan toch weer middels de RKK 'gekregen'.   Niet alles is slecht aan de RKK, het katholicisme heeft ook veel moois voortgebracht.
  Je tijdelijk afzetten tegen religie is prima, maar als je na bv 10 jaar nog steeds met boosheid, frustratie en aversie rondloopt dan moet je toch eens diep van binnen kijken.  Mocht jij als ex-gelovige daadwerkelijk gelooft hebben , dan heb je dat toch echt zelf gedaan!
 23. Like
  Yours ontving een reactie van Hopper in Spiritueel Bijbellezen   
  Prediker 3-3: Er is een tijd om af te breken en een tijd om op te bouwen.
  Je bent hier aan het afbreken, Noppert. Wellicht kun je beter opbouwen, dan komt er nog wat van de wereld terecht. 
  In elk geval zou je na moeten laten om Petra af te breken, want die heeft werkelijk een hart voor andere mensen in haar lijf. 
 24. Like
  Yours ontving een reactie van Hopper in Spiritueel Bijbellezen   
  Met alle respect, Berjan, maar wie ben jij om Petra’s fundament of van wie anders ook, af te breken? 
 25. Like
  Yours ontving een reactie van Petra. in Spiritueel Bijbellezen   
  Prediker 3-3: Er is een tijd om af te breken en een tijd om op te bouwen.
  Je bent hier aan het afbreken, Noppert. Wellicht kun je beter opbouwen, dan komt er nog wat van de wereld terecht. 
  In elk geval zou je na moeten laten om Petra af te breken, want die heeft werkelijk een hart voor andere mensen in haar lijf. 
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid