Spring naar bijdragen

Hopper

Members
  • Aantal bijdragen

    5.161
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Hopper

  1. 1 uur geleden zei Noel2:

    Sjako loopt wat achter met spamberichten verwijderen. Het is erg, maar kan nog erger, als ze de url’s aan de praat kunnen krijgen. Dat kan je per ongeluk op criminele sites terecht komen. Ik heb de berichten wel eens door Google Translate gehaald, het slaat nergens op. Sommige stukken zijn ook brij. Ik snap best als Sjako er moedeloos van wordt, maar de aanpak kan misschien systematischer en makkelijker. Gewoon alles van de afgelopen dag filteren en de rotzooi weggooien, dat moet te doen zijn. probleem is wel dat ze de berichten automatisch kunnen laten plaatsen via een script, dus het kost ons veel meer moeite dan dat het hun kost om weer berichten te plaatsen. Ik ben vaak aan het rapporteren, maar als het dan vele dagen duurt voordat er iets lijkt te gebeuren laat ik het ook maar. 

     

    Dat rapporteren begrijp ik niet zo.   Als ik op 'alle activiteit' druk dan zie ik in een oogopslag alle spamberichten.  Maar ik weet natuurlijk niet hoe het er uit ziet op het moderatorpaneel.   En mss is er een instelling om 'nieuwe forumleden' in de wacht te zetten?   Je ziet meestal aan het account zelf al dat het zo'n spammer is.

    Citaat

    Sowieso is dit een les in hoe belangrijk vind je de gelding van jezelf op een forum? Als dat niet te veel is, dan maakt het ook niet zo uit hoe het forum eruit ziet. Ik zou zelf graag al mijn berichten verwijderd zien, dan wordt mijn “impact” weer wat minder, dat voelt altijd als een steen die je mee moet zeulen. Veel van wat ik geschreven heb keur ik weer af, als van een onzuivere duistere bron.

    In je hoofd zit ook een knop 'negeer'.   Als ik geen positieve gespreksinstelling zie dan haak ik af.   Dat doe ik i.r.l. ook.  In een publieke gelegenheid ga je toch ook niet naast een of ander figuur zitten die je niet ligt?    En wat mijn eigen berichten betreft: een mens stuurt de hele dag 'berichten' de wereld in.   Mijn praatjes zo links en rechts i.r.l. zeul ik ook niet mee, ook de berichten die ik hier ooit geschreven heb zeul ik niet mee.      Gedachten behoren tot het terrein van de natuurlijke mens.  De geestelijke mens echter onderscheidt zich van niemand.  Ik het geestelijke 'ik ben' zijn dan ook geen gedachten.    Daar wordt het 'ik ben'  identiek uitgesproken.   Niet door mij dus, de denker.   

    De mens maakt gedachten (hier in de vorm van berichten) veel te belangrijk.  Men identificeert zich met de eigen gedachten wereld.  (Met 'de denker' dus)

  2. Gewoon om dat Russisch heen lezen.  Ik mag toch aan nemen dat er hier geen deelnemers zijn die Russisch kunnen lezen?   Zo werk ik al sinds jaar en dag met forumtrollen, gewoon er om heen lezen.   Alles wat je aandacht geeft dat groeit , dus waarom zou ik mijzelf dat aan doen?!?

  3. https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/waarom-wordt-kritiek-op-een-staat-en-haar-ideologie-door-velen-gezien-als-ontoelaatbaar

     

    Citaat

    De gevolgen van zionisme
    De consequenties van het zionisme zijn even desastreus en racistisch als haar aanleiding. Een logisch gevolg van het streven naar een homogeen volk is dat men onderscheid maakt tussen wie onderdeel is van dit volk en wie niet. Deze grens moet dan met onderdrukking, etnische zuivering en in het uiterste geval genocide worden gehandhaafd. In Palestina zien we dit voor onze ogen gebeuren. Een saillant detail is dat Israël net als de VOC de inheemse (Palestijnse) bevolking beschrijft als ‘menselijke dieren’.

    Citaat

    Juist vanwege een gebrek aan historisch besef wordt zionisme niet genoeg herkend als een in zijn aanleiding en consequenties antisemitische en racistische ideologie. Hieruit volgt onvoorwaardelijke westerse steun voor Israëlische genocidale praktijken in Gaza. Juist nu moeten wij kritiek kunnen leveren op het zionisme en de Israëlische staat. Alleen dan kunnen we verder bloedvergieten voorkomen en toewerken naar een wereld waar zowel Joden en als Palestijnen in alle veiligheid kunnen leven.

    We dienen het zionisme te aanvaarden voor wat het is, een koloniale, racistische en ook antisemitische ideologie.   Welke niet alleen Israel verdeeld, maar ook het westen verdeeld.  Veel christenen steunen uit schuldgevoel deze weerzinwekkende ideologie.  Heb mededogen.....

  4. 4 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Je haalt nu de Nederlandse normen en waarden en die van de Islam door elkaar. In sommige islamitische stromingen, ook n Nederland, bepalen vrouwen niet zelf of ze een hoofddoek dragen. Het verschil met Iran is dat de moslims daar de macht hebben en de vrouw werkelijk kunnen bestraffen.

    Er zijn veel gelegenheden in ons land waar je verplicht bent bepaalde kleding te dragen, of niet te dragen. Nu wordt het op de Dam geregeld bij de dodenherdenking en dan zou dat ineens 'ondemocratisch' zijn? Dat is het niet, het is gewoon bedoeld om de goede orde niet te verstoren, precies waarom je ook niet in je zwembroek naar de kerk gaat.

    En jij weet dat allemaal?  Dat vrouwen niet zelf bepalen of ze een hoofddoek dragen?  Ben jij van Geert's hoofddoekenpolitie?

    Verder zoeken ze het bij die dodenherdenking maar uit.  Nu een fascist een krans gaat leggen, wil ik er niks mee te maken hebben.  Niet mijn feestje.   Die lui die het organiseren begrijpen dat soort zaken kennelijk niet.  Ook prima.

  5. 1 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Je bent tegen discriminatie, maar als vrouwen worden gediscrimineerd doordat ze een hoofddoek op moeten heb je daar geen problemen mee? 

    Een hoofddoek moeten dragen is geen onvrije maatregel?

    Kom op zeg.....

     

    In Nederland zijn hoofddoekjes niet verplicht, het is hier geen Iran.  In Nederland mogen we zelf weten hoe we ons kleden.  Tenzij je op de Dam bent op 4 mei natuurlijk.  Daar is bepaalde kleding verboden.   

  6. https://nos.nl/artikel/2519015-moslimjongeren-over-discriminatie-bespuugd-vanwege-mijn-hoofddoek

    Onderwijl neemt de moslim discriminatie wel toe.  Niet verwonderlijk nu de PVV de grootste partij is geworden.  Middels de PVV is discriminatie gelegitimeerd.    

    Het bizarre is dat nu komende zaterdag op 4 mei een fascist (Bosma) een krans gaat leggen.   En Halsema ondemocratische maatregelen treft omtrent de aanwezigen op de Dam. 

    https://www.at5.nl/artikelen/226363/ook-free-palestina-shirts-mogen-4-mei-niet-op-dam-kan-aanleiding-zijn-voor-onrust

    Citaat

    Zo wordt het aantal bezoekers gehalveerd, komen er toegangssluizen en worden mensen gefouilleerd. Ook mogen er geen vlaggen, borden en geluidsversterkende apparaten mee. Maar ook groepen die T-shirts dragen met 'Free Palestina' erop zijn verboden.

    De overheid  verbiedt bepaalde kledij te dragen op 4 mei.    We vieren de vrijheid door allerlei onvrije maatregelen.   Ik vraag me af, zou je met een hoofddoek op bij die herdenking mogen zijn?

  7. https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/demonstranten-holocaustmuseum-niet-vervolgd-beschuldigingen-van-antisemitisme-lijken-compleet-verzonnen

     

    Het CJO deed aangifte omdat tegen een groep van vijftien mensen beledigende en bedreigende dingen zouden zijn geroepen toen zij onderweg waren naar het net geopende Holocaustmuseum, zoals 'Juden raus' en 'Joden rot op'. De politie stelde daarom onder leiding van het OM een strafrechtelijk onderzoek in, omdat dat soort kreten als strafbaar worden beoordeeld. In de Kamer werd door onder meer de VVD'ers Ingrid Michon, Eric van der Burg en Dilan Yesilgöz woest gereageerd op de kreten, zonder dat ook maar een van hen zelf iets had gehoord.

    Na uitvoerig onderzoek is gebleken dat er geen getuigen en beelden van het incident te vinden zijn, zo meldt het OM. "De politie heeft geen camerabeelden of andere opnames van de betreffende locatie bij het Wertheimpark kunnen achterhalen. Ook de beveiliging van het Holocaustmuseum heeft de politie desgevraagd laten weten deze leuzen niet te hebben gehoord. Andere getuigen die de strafbare uitingen zouden hebben gehoord, heeft de politie niet kunnen traceren."

     

    Ziehier hoe de mythe van het antisemitisme ontstaat.  Dit bericht ontgaat natuurlijk weer velen, en zo blijft in de beeldvorming het 'antisemitisme' hangen.  In werkelijkheid is er niets gebeurd, slechts mensen die protesteren tegen een fascistisch staatshoofd. (Yitzhak Herzog)

  8. 1 uur geleden zei Noel2:

    Wat kan ik anders doen dan afwachten? Nadenken daarbij is een kwelling geworden.

    Goed gezien.   Nooit zul je er achter komen wat 'bewustzijn' is.  Het beste is dan ook om de algemeen aanvaarde omschrijving te aanvaarden.  

    Bewustzijn is het geestesvermogen dat het individu in staat stelt de buitenwereld waar te nemen en te verwerken, oftewel een beleving of besef te hebben van het eigen ik, ingebed in zijn omgeving. (wiki)

    Bewustzijn is dus niet synoniem aan 'geest'.  Maar een geestesvermogen.

  9. 2 uur geleden zei Figulus:

    Als men een mening wil verkondigen en daarover niet in discussie wil gaan, kan men het beste niet deelnemen aan een discussieforum, maar beter een eigen platform oprichten waarop men zijn mening ventileert. Zodoende kunt u uw standpunten delen zonder te verwachten dat anderen het ermee eens zijn of erover in discussie gaan. Dit lijkt mij de meest logische benadering in uw geval.

    Sowieso heb ik geen verwachtingen.  Verder bedankt voor alle welgemeende adviezen waar ik me toch niet aan ga houden.  

  10. 1 uur geleden zei Figulus:

    Ondanks uw poging om uw schrijven een "open staan voor discussie" sausje mee te geven door ergens "het lijkt me" te incorporeren, getuigt het labelen van standpunten als "domrechts geklets" en het associëren van politieke opvattingen met een bepaalde religieuze overtuiging en het gebruik van termen als "trumpchristenen" van discussie belemmeren in plaats van bevorderen. Ik kan uw schrijven enkel met goede wil opvatten als een monoloog, en dan druk ik me uit in het voordeel van u.

    Meestal zijn het idd monologen.  Ik kan nu eenmaal niet meegaan met de domrechtse forumhouding, daarmee zou ik mijzelf immers corrumperen.

  11. 1 uur geleden zei Noel2:

    Adviezen vragen staat vrij, maar adviezen geven is wat mij betreft zeer verantwoordelijk werk. Aan een eenzijdig verhaal heb je in ieder geval niet genoeg, volgens mij.

    Precies.   Wat ik zie is dat Bluebird zichzelf hier in de slachtofferrol positioneert en dat deze bevestigd wordt.   Ik zie de andere kant van het verhaal: een vrouw die aan haar tweede huwelijk bezig is welke dreigt te mislukken.   En dan op naar het derde huwelijk?  Ik kijk dus wel beter uit om de 'internet-relatiedeskundige' uit te hangen.

    Let wel: bovenstaande alinea is alleen afgeleid van wat ik hier op dit forum lees.   Ik ken man noch vrouw.  Het is zeer gewaagd om een oordeel uit te spreken over mensen die je niet kent.   Mijn levenservaring  verteld mij wel dat er vrouwen zijn die er talent voor hebben om 'foute mannen' uit te kiezen.    Of dat bij Bluebird het geval is kan ik uiteraard niet weten.

  12. Beter is om op een forum als dit helemaal geen adviezen te vragen.  Je schiet er namelijk niks mee op.   Want je krijgt tegengestelde adviezen en wat schiet je er mee op?   Wat ik lees is een vrouw die voor de tweede maal in de huwelijksproblemen zit.   Is dat een patroon?  Dat is geen vraag om hier te beantwoorden, dat is een retorische vraag welke jezelf kan stellen.   Retorische vragen aan jezelf stellen lijkt me dan ook het beste.  Verhip, zit ik nu een advies te geven?  (Retorische vraag)

  13. 1 uur geleden zei Modestus:

    Bisschop Mar Mari Emmanuel heeft Jezus gezien en hij weet hoe Hij eruit ziet: 1,80 meter lang, lang gebruind gezicht; bruin, knapperig haar dat in het midden vanaf de bovenkant is gespleten en helemaal tot aan de schouders rijkt; groenachtige, prachtige ogen. Zijn naam is Jezus.

     

    Fijn dat we nu een beeld hebben van Jezus, wat is het ook een geweldenaar die Bisschop Mar Mari Emmanuel.   Nu kunnen we Jezus direct herkennen als we hem tegen komen, want groene ogen zijn zeldzaam. 

    Exodus 20:4-6. Gij zult u geen gesneden beeld maken noch enige gestalte van wat boven in de hemel, noch van wat beneden op de aarde, noch van wat in de wateren onder de aarde is. 

  14. 3 uur geleden zei Breuk:

     

    1. God (van Israël) en de Geest (die uitgestort is) van God zijn een eenheid?    (Ik noteer een ja voor jou)
    2. God (van Israël) en Christus Jezus zijn een eenheid?

     

    1. Deze vragen zijn al ruim beantwoord: God is Eén.   De Geest is een ander verhaal.   De Geest is uiteraard ook Eén, maar aanwezig in alle mensen, zoals in 1 Korinthiërs 3:16 na te lezen valt.

    2. Ik en de Vader zijn één, zegt Jezus.  Hierin volg ik Jezus, Jezus zegt niet Ik en God zijn één.    Laat staan dat Jezus ergens zegt:  Ik en God (van Israël) zijn één.  Dus ik volg niet Breuk, maar ik volg wat Jezus zegt.

    Citaat

    Kun je ook nog laten zien waar in de bijbel het woord Christus niet op Jezus slaat?

    Dit is ook al dikwijls besproken.   In Galaten 2:20 slaat het woord 'Christus' niet op Jezus.   Daarom leef ik zelf niet meer, maar Christus leeft in mij.    In Galaten 2:20 slaat het woord 'Christus' op de mens Paulus.   Ik heb je dit al dikwijls aangetoond, maar kennelijk heb je Galaten 2 geschrapt uit je Bijbel.  Ik heb de indruk dat alles wat Paulus heeft geschreven wat jou betreft wel uit de Bijbel gescheurd mag worden, het komt je niet goed uit in je geloof.

    Galaten 2 vermeldt dan ook nog even dat we de Joodse wet niet hoeven te houden.   Deze vervalt volgens Paulus, anders dan zou Christus voor niets zijn gestorven.

  15. 3 uur geleden zei Breuk:

    Het dogma (en het is inderdaad mystiek (een geheim, maar geopenbaard)) gaat over de eenheid:  
    God (de specifieke van Israël), Geest van God (die uitgestort is) en Messias (Christus) Jezus zijn een eenheid.  
    Hoeveel teksten wil je zien om die eenheid te laten bevestigen. 
    Toon mij een tekst om die eenheid te laten breken.  

    De tekst over die rijke jongeling is een lastige en dient een goede uitleg in het geheel van het hoofdstuk. 

    https://www.pthu.nl/bijbelblog/2015/08/hoe-kunnen-we-de-drie-eenheid-van-vader-zoon-en-geest-uitleggen-op-basis-van-bijbelteksten/

    De daadwerkelijke openbaring is en blijft geheim, want die staat niet in de Bijbel.    Paulus heeft al een tipje van de sluier opgelicht.    Dat wat we 'Christus' noemen bevindt zich achter de persoon (de gemaskerde).   Gods Geest is immers al in iedere mens aanwezig, zoals Paulus schrijft.   Het is de persoon welke we allemaal zijn , wat de bedekking is.   De openbaring (voor jou of wie dan ook) kan alleen geschieden als je (opnieuw) geboren wordt uit Geest.  (Joh 3:8)  Deze geboorte is de geboorte van de geestelijke mens omdat deze mens uit dezelfde Geest geboren wordt.   Daarom onderscheidt de geestelijke mens zich ook van niemand.    De natuurlijke mens heeft geen weet van de dingen Gods volgens Paulus, dus het 'getheologiseer' uit je link helpt je niks verder.    Geen enkele theoloog kan jou vertellen over de dingen welke uit God zijn.   De Bijbel is daar ondubbelzinnig over: het ligt buiten het bereik van de zintuigelijke waarneming en daarmee tevens buiten het bereik van het intellect.   (In 1 Korinthiërs 2:9 bijvoorbeeld, maar ook in Efeziërs 3:18-19)

    De liefde van Christus gaat de kennis te boven , maar de mens wil alles maar met zijn denken trachten te begrijpen.   Dat wat Eén is, is per definitie niet met het denken te begrijpen.   Dat is omdat het denken an sich een tweeheid bevat: degene die denkt en het object van je denken.  (God in dit geval). De mens dient  tegenover God een onmetelijke bescheidenheid aan de dag te leggen.    Maar op dit forum zie ik veelal mensen die 'in de letteren' zijn blijven hangen.  En elkaar daar ook nog eens in ondersteunen.  Als twee blinden elkaar begeleiden dan vallen ze beiden in een kuil.  (Lucas 6:39)

    Bescheidenheid is een deugd, de vroege kerk had er goed aan gedaan om niet te veel te theologiseren.  Maar na 15 eeuwen kan de kerk niet meer zeggen dat ze het 15 eeuwen mis hebben gehad , dat begrijp ik ook wel.  De kerk had al moeite om toe te geven dat de aarde om de zon draait.    Doch het individu hoeft zich niks aan te trekken aan  wat een heidense keizer ooit besloten heeft.    Als je alleen al zou begrijpen dat alles wat geschapen is (wij dus) personen zijn en dat die allemaal een eigen plaats hebben (ik ben op een andere plaats dan jij), dan zou je begrijpen dat onze Schepper Zelf niet op een plaats is.  Dat is toch niet zo moeilijk?    Toen er nog geen schepping was, was God ook nog geen Schepper en was God 'nergens'. 

    Wij zijn geschapen naar Zijn beeld en gelijkenis.  Maar wat heeft de heidense keizer gedaan?   God geschapen naar het beeld van de mens en dan in drievoud......

  16. 5 minuten geleden zei Breuk:

    Ik ben in de vader en de vader is in mij.    
    Jezus spreekt dezelfde woorden en doet dezelfde daden als de vader.
    Volledige eenheid.

    Is de Geest van God nu in eenheid met God of niet?

    Het is ronduit een belachelijke gedachte dat de Geest van God een ander persoon is dan God de Vader zelf.  De Geest Gods woont ook in jou, Breuk.    Zit er een persoon in jou?    Zoals Jezus al aangeeft: God is Eén. 

  17. 11 minuten geleden zei Breuk:

     

    De Geest van God, hoort die bij God of niet?   
    En als de opgestane Jezus alle macht heeft in de hemel en op aarde, wat is God dan nog?   
    Staat Jezus dan boven God?

    Maar als jij de eenheid tussen God en Jezus wil ontkennen, dan doe je het maar.  
    Je beweert wel meer.

    Ik volg nauwgezet het Evangelie: Gelooft gij niet, dat Ik in den Vader ben, en de Vader in Mij is? De woorden, die Ik tot ulieden spreek, spreek Ik van Mijzelven niet, maar de Vader, Die in Mij blijft, Dezelve doet de werken.

    De woorden die Jezus hier spreekt zijn mystiek, maar ja, ze willen het met hun brein begrijpen......

    Het is de Vader die is in Jezus.   En de woorden die Jezus sprak, sprak hij zelf niet, maar de Vader sprak door de mens Jezus.

    Jezus is niet God, want alleen God is goed.   En God is Eén.

  18. 4 minuten geleden zei TTC:

    We zullen morgen zien wat actie en reactie geeft, was gisteren niet anders.

    Is er morgen dan?  In het hiernumaals heeft men daar geen weet van.

  19. https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/extreemrechtse-israelische-ministers-dreigen-kabinet-te-laten-vallen-als-laatste-stukje-gaza-niet-wordt-vernietigd

    De extreemrechtse Israëlische minister van Financiën Bezalel Smotrich heeft zondag gewaarschuwd dat hij de regering van premier Benjamin Netanyahu ten val zal brengen als een geplande militaire grondaanval op Rafah in het zuiden van de Gazastrook wordt afgeblazen. Hij werd daarbij gesteund door collega-minister Ben-Gvir (Nationale Veiligheid). Rafah is het laatste bastion voor de op de vlucht geslagen Palestijnen. Er bevinden zich zo'n anderhalf miljoen mensen die geen kant meer op kunnen.

    Netanyahu zit tussen twee vuren, enerzijds de extreemrechtse Israëlische minister van Financiën Bezalel Smotrich en anderzijds 'genocide Joe'.    (Allebei geen frisse figuren, net zoals Netanyahu)

  20. 1 minuut geleden zei TTC:

    Hoe hypergevoelig de thema's vorige week ook lagen, morgen zijn we er weer.

    Alles stroomt, uit en in, alles heeft zijn getijden, alle dingen rijzen en dalen, de slinger van de pendule toont zich in alles, de maat van de slingering naar rechts is de maat van de slingering naar links, het ritme compenseert. Dit principe gaat er van uit dat in alles bepaalde beweging aanwezig is. Een beweging tussen twee polen bestaat uit een actie en een reactie.

    (Principe van ritme)

    De waarheid echter staat buiten het ritme.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid