Spring naar bijdragen

Hermanos2

Members
  • Aantal bijdragen

    4.500
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Hermanos2

  1. 31 minuten geleden zei fyg:

    Ik stel de volgende vraag:

    Denk je dat als Mozes met Rots sprak, kwam water eruit, en dan mag Mozes het beloofde land binnen, denk dat zou gebeuren als Mozes met rots sprak?

    Numeri 20:12 zegt: Uw vertrouwen in mij is niet zo groot geweest dat u tegenover de Israëlieten mijn heiligheid hebt hooggehouden. Daarom zult u deze gemeente niet binnenleiden in het land dat ik hun gegeven heb.

    Zoals ik dit lees maakt het niet uit dat Mozes op de rots sloeg of ertegen praatte. Het punt was dat Mozes en Aäron zeiden: zullen wij water uit deze rots laten stromen?

    De gespleten rots staat er nog steeds. Mozes moet een behoorlijke mep uitgedeeld hebben. :) 

  2. 11 minuten geleden zei fyg:

    Ik stel de volgende vraag:

    Denk je dat als Mozes met Rots sprak, kwam water eruit, en dan mag Mozes het beloofde land binnen, denk dat zou gebeuren als Mozes met rots sprak?

    De tekst geeft aan dat Mozes zich het wonder toe-eigende in plaats van God de eer te geven. Daar zit het probleem.

  3. De gelovige mens gaat niet naar een hiernamaals. Hij verlaat de aarde niet. De zondeval werd door Jezus gereset. Jezus heeft de tempel tijdelijk overbodig gemaakt en is zelf het heilige der heiligen en de hogepriester geworden. Naderen tot God kan dus alleen maar via Jezus. Daarom zegt hij ook dat het koninkrijk in uw midden is. 
    De werking van Gods geest kunnen wij niet bevatten. Daarom is het als wind die je duidelijk voelt maar toch een ongrijpbare realiteit is.

  4. Op 11-12-2023 om 19:15 zei Hermanos2:

    Ik wil hier overigens aan toevoegen dat ik geen voorstander ben van Trump als volgende president. Zijn persoon is besmet en hij is te oud. Biden moet naar het bejaardenhuis want die is de weg kwijt. 

    Dus graag een jonger iemand. Vanzelfsprekend republikein. 

    De kiezer mag straks een keuze maken tussen lood en oud ijzer. Het machtigste land ter wereld gaat mogelijk vallen. De geschiedenis blijft zich herhalen.

  5. 1 uur geleden zei micha2010:

    Hoi hoi allemaal,

    Ik ben nu 13 jaar en ik wil heel graag de film van in de ban van de ring willen zien, maar ik weet niet precies of dat in de christelijke normen en waarden valt, wat vinden jullie daarvan? 

    Gr.

    Micha

    Geen probleem!
     

    1 Samuel 15:3 Dood alles en iedereen: mannen en vrouwen, kinderen en zuigelingen, runderen en schapen, kamelen en ezels.

    Openbaring 6:4 De ruiter kreeg de opdracht om de vrede uit de wereld te verdrijven, zodat men elkaar zou afslachten.

     Kijkwijzer is 12 jaar. Dus je bent er klaar voor.

    Tweede deel is tof. Andere delen duurden mij te lang.

  6. 1 uur geleden zei Hopper:

    Je had zelf het antwoord al gegeven.  Niet dat ik het met dat antwoord eens ben, maar waarom zou ik antwoorden als je het zelf bij voorbaat al beter weet?  Het is helemaal niet het doopwater, het antwoord staat in Gen 1:6.  God maakte scheiding tussen de wateren en de wateren.  Wateren zoals we die allemaal kennen en wateren welke boven het uitspansel zijn.

    Wie Gen 1 verstaat begrijpt dat 'scheppen' scheiden is: het éne wordt van het andere gescheiden.    Fysiek bestaat de mens voor 70 % uit water.   De kwestie is nu wat dat 'hemelse water' is, zij die uit Geest zijn geboren die weten dat.

    Hemelwater is niets anders dan de dampkring. Noodzakelijk om leven te onderhouden. 
     

    Ezechiël 36:25 Ik zal zuiver water over jullie uitgieten om jullie te reinigen van alles wat onrein is, van al jullie afgoden. Ik zal jullie een nieuw hart en een nieuwe geest geven.

    Wanneer Jezus spreekt over water en geest als noodzaak om “herboren” te worden, dan legt hij de waterdoop uit. Daarom doopt Johannes met water. Jezus doet er een schepje bovenop. Hij doopt met geest. Wat niet wil zeggen dat er plotsklaps geen waterdoop meer plaatsvindt. Het boek Handelingen legt uit dat de doop vergezeld moet worden van handoplegging. Dat is namelijk het moment na de reiniging waarop de geest een “schone woning” binnentrekt. Het belang hiervan mag niet onderschat worden. Er wordt zelfs opnieuw gedoopt omdat er geen handoplegging plaatsvond. 

  7. 28 minuten geleden zei Hopper:

    Je hebt zelf het antwoord al gegeven.  Verder verwijs ik naar Joh 3 die in vers 5 spreekt van water en Geest, in vers 8 wordt gesproken van alleen 'geboren uit Geest'. 

    Verder vestig ik de aandacht op vers 21: Maar die de waarheid doet, komt tot het licht.   De Bijbel is geen quiz, maar geeft dingen aan.  De mens dient de waarheid te doen.   Joh 3 eindigt met de raadgeving  om de Zoon gehoorzaam te zijn.  Doch daar struikelen we al over een heikel onderwerp: volgens velen hier is de Zoon een persoon.  Ik zeg: dat is een leugen.

    Een persoon heeft een beeld, de Zoon is zonder beeld.  Alles wat uit de Geest is, is zonder beeld.  (Exodus 20:4-6)   Godsbeelden zijn afgoden.

    Wederom omzeil je het water. Jezus spreekt nog steeds over hetzelfde onderwerp dus het is onlogisch om aan te nemen dat hij nu ineens alleen maar geest bedoeld.

    Vers 21 gaat parallel aan Mattheüs 7:21-23 waarin staat de wil van de vader gedaan moet worden. En in dezelfde adem worden werkers der wetteloosheid uitgesloten. Dus de wet is waarheid en God’s wil?

  8. 18 minuten geleden zei Hermanos2:

    Wat betekent hier dan het water? 

    Ezechiël 36:25-27 legt een verbinding tussen water en geest. Jezus bedoelt het doopwater. In enkele verklaringen wordt het vruchtwater aangegeven maar dat past niet bij opnieuw geboren worden. Daarbij komt nog dat opnieuw geboren eigenlijk foutief vertaald is. Geboren van boven is correct. Daarom is het nog opmerkelijker dat water hierbij belangrijk is. 

  9. 1 uur geleden zei Hopper:

    Nog een bewijs dat geest en brein niet hetzelfde is staat in Johannes 3

    6 Hetgeen uit het vlees geboren is, dat is vlees; en hetgeen uit den Geest geboren is, dat is geest.

    7 Verwonder u niet, dat Ik u gezegd heb: Gijlieden moet wederom geboren worden.

    8 De wind blaast, waarheen hij wil, en gij hoort zijn geluid; maar gij weet niet, van waar hij komt, en waar hij heen gaat; alzo is een iegelijk, die uit den Geest geboren is.

    Het is niet de geest die 'gelooft' het is het brein wat 'gelooft'.  Dat wat uit Geest is geboren gelooft in het geheel niet, de mens die bekend is met 'de geest' die weet niet waar de geest vandaan komt, noch waar die heen gaat.

    Best wel handig om te weten voordat men foute beweringen doet.  Of zou zelfs Jezus ons maar wat op de mouw hebben gespeld?

    Jij gebruikt deze tekst vaak, in allerlei topics. Toch laat je telkens vers 5 weg. 

  10. 1 uur geleden zei Hopper:

    Nee, dat is niet zo.  De Bijbel dient naar de Geest en met het hart op de goede plaats gelezen te worden.   Wat Breuk (en anderen) doen is naar de letter lezen.   En dan de Heer Jezus Christus als de Ene levende God aanbidden.  De zaak ligt veel complexer dan de letterknechten doen voorkomen.  Er is maar één God, je kunt er dus ook maar één aanbidden om te voorkomen dat je een valse God aanbidt.

    Paulus sprak van de Christus in mij.  Christus leefde dus in Paulus.   Jezus sprak van de levende Vader, Christus (de Zoon) leeft dóór de Vader (Joh 6:57).  Anders gezegd: de Vader heeft de Zoon verwekt (en is eniggeboren).   We (de mens) komen tot de Vader middels de Zoon.  Dus als je de Zoon aanbidt, dan aanbidt je een valse God.

    De kracht van de bijbel is nou juist dat de tekst mensen veranderen kan. Jij stelt die verandering als voorwaarde om begrijpend te lezen. Daarmee draai je de zaak om en zet mensen weg. Echt niet okee. 

  11. 9 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Nu wordt het grappig.
    U stelde volgende vraag:

    Waarna ik er op heb gewezen dat die komma's er helemaal niet staan:

     maar daar reageerde U niet op. Helaas.

    Vervolgens heb ik er op gewezen dat het specifieke stukje tekst dat U noemt een lofzang is . Dus niet de hele Bijbel, maar dit specifieke stukje. U vraagt onderbouwing uit de Bijbel, welnu, dat is hier zo omdat het boven dit specifieke stukje staat (zie link): https://herzienestatenvertaling.nl/teksten/filippenzen/2.

     

     

    Meerdere vertalingen plaatsen er komma’s. Daar zullen ze vast een goede reden voor hebben.

  12. 8 minuten geleden zei Hopper:

    Om Paulus te citeren: de letter doodt, maar de Geest maakt levend.  Jezus ging al te keer tegen de letterknechten en gezien dat ik Jezus volg in het licht, sta ik de Christus Jezus daarin bij.   Verder past uiteraard mededogen voor de letterknechten, ze weten immers niet wat ze doen.

    Jij verklaart de complete bijbel als de letter. Daarmee leg je Jezus woorden in de mond. Want Jezus verstond er iets compleet anders onder.

  13. 25 minuten geleden zei Hopper:

      Letterknechten aanbidden Jezus.  

    Dit is niet okee. Ook jij bent via de bijbel tot God gekomen. Dat is namelijk ons eerste aanknopingspunt. En blijft ook daarna zeer belangrijk. Ophouden met dat gezeur over de letter die…

  14. 2 minuten geleden zei Jahu:

    Dag Petra, mag ik u een vraag stellen? Waarom denkt u dat er in uw Bijbel de oproep van de Heer Jezus staat:

    'En zeggende: De tijd is vervuld, en het Koninkrijk Gods nabij gekomen; bekeert u, en gelooft het Evangelie.' (Mar.1:15)

    Een verbeelding is veranderlijk, een geaardheid niet.

  15. 2 minuten geleden zei Flawless victory:

    ‘Halleluja’ is een Hebreeuwse jubeluitroep en betekent ‘loof JHWH’.

    Het woord halleluja of hallelujah (spreek uit als haleelóéja) is gevormd door samenvoeging van de gebiedende wijs meervoud van een Hebreeuwse werkwoord voor ‘loven’ en de verkorte vorm van de Godsnaam JHWH, die door gelovigen vaak wordt vervangen door ‘de Heer’. Halleluja betekent dus ‘Loof de Heer’ (eigenlijk ‘Looft de Heer’, maar in het Nederlands is de meervoudsvorm van de imperatief in onbruik geraakt).

    https://kro-ncrv.nl/katholiek/encyclopedie/h/halleluja

    Psalm 113 tot en met 118 zijn de Hallèl psalmen. Prijs de naam van YHWH.

  16. 4 minuten geleden zei Petra.:

    Volgens een hoop gelovigen kennelijk wel. 

    Christus is De Waarheid en De Weg.   In de praktijk bewandelen christenen vele verschillende routes, maar vinden ze allemaal wel dat ze zelf op de Enige Juiste Weg wandelen. 

    Als je het mij vraagt is dat het grootste Wonder wat Jezus gebracht heeft. 

    Daarom had ik ook meer respons verwacht want Jezus is de weg, de waarheid en het leven. En over geen van deze drie dingen is men het eens.

    Wat is leven?
    Wat is waarheid?
    Wat is de weg?
     

    Ik zet ze bewust heel overdreven onder elkaar. Het is een veel geciteerd vers maar wat moeten we er eigenlijk mee? De bergrede is het hart van het NT. Prachtig. Is Jezus’ leer tegenwoordig wel uitvoerbaar?

  17. 10 minuten geleden zei Petra.:

    Ik stel het me voor. 

    Sterker nog.. ik weet dat de wereld vol zit met homoseksuelen die zich te pletter hebben gebeden om verlost te worden van hun geaardheid. Tot mensen die zo kapot gingen aan die verschrikkelijke conversietherapie dat ze zelfmoord pogingen deden, aan toe. En roep maar wat er vroeger allemaal voor malle dingen werden gedaan om mensen te 'genezen' van hun geaardheid. 

    Dus ja... als God na zoveel inzet, moeite en gebeden die wens niet verhoord. Wat zegt dat dan? Zou God het niet kunnen? Vast wel. Rest dus dat God het niet Wil. Waarbij de meest redelijke conclusie is dat God kennelijk helemaal niet WIL dat van die mensen hun geaardheid verandert. 

    Hence: God heeft geen behoefte om alle mensen met andere geaardheden te veranderen.  Maar helaas.. sommige mensen wel. 

     

     

      

    Jezus stelt dat na de opstanding: people will neither marry nor be given in marriage. Dat is interessant genoeg om te onderzoeken en daarin ligt mogelijk de oplossing. God tolereert veel van de mens, van ieder mens, omdat Hij weet dat hetero en homo gebruiken eindig zijn en gebonden aan de stoffelijke mens? De bijbel legt het verder niet uit maar ik heb er wel mijn idee over.

  18. 20 uur geleden zei Hermanos2:

    Is de leer van Christus kerk-overstijgend? Ieder (on)geloof is goed in God's ogen zolang de weg (= Christus) maar gevolgd en geleefd wordt. Dus doe voor een ander zoals je wil dat die ander voor jou doet. Het maakt niet uit welke naam je jouw god geeft. Allah, Jehovah, Shiva, spaghetti monster, etc. Zolang de mens maar een goed leven leidt. Goed met elkaar omgaan en met deze planeet. Liefde overstijgt geloof. 

    Opvallend dat ik hier niet meer tegengas krijg. Wat ik hierboven beweer in mijn topicstart is natuurlijk niet mijn mening. Jezus’ leer is weliswaar universeel toepasbaar maar hij kwam van een specifieke God naar een uitverkoren volk met een gerichte boodschap. Jezus is de enige weg naar God. Dat geldt voor de Jood en de Griek, de man en de vrouw, de slaaf en de vrije. Voor iedereen.

  19. 10 minuten geleden zei sjako:

    Ze aanbaden het kindje niet, maar gaven het eer, want in hun ogen was het een koning, maar niet God. Dat staat nergens.

    De HSV stelt dat de wijzen het kind aanbaden. Maar ook dat bewijst niets. Menigeen aanbid Jezus als God. Maar dat maakt hem nog steeds niet gelijk aan God.

  20. Is de leer van Christus kerk-overstijgend? Ieder (on)geloof is goed in God's ogen zolang de weg (= Christus) maar gevolgd en geleefd wordt. Dus doe voor een ander zoals je wil dat die ander voor jou doet. Het maakt niet uit welke naam je jouw god geeft. Allah, Jehovah, Shiva, spaghetti monster, etc. Zolang de mens maar een goed leven leidt. Goed met elkaar omgaan en met deze planeet. Liefde overstijgt geloof. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid