Spring naar bijdragen

Nicky O

Members
  • Aantal bijdragen

    1.091
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Nicky O reageerde op Kaasjeskruid in Drie-eenheid: wel of niet Bijbels?   
    En doordat in de bekeerde mens Zijn Heilige Geest woont hebben wij dus deel aan die Goddelijke natuur. Maar niet eerder dan wanneer wij door het aannemen van Jezus als Heiland en Verlosser het verderf ontvlucht zijn. In de onbekeerde mens is enkel een zwart en verduisterd hart aanwezig omdat het Licht afwezig is.
    Immers, Zijn Goddelijke kracht heeft ons alles geschonken wat tot het leven en de godsvrucht behoort, door de kennis van Hem Die ons geroepen heeft door Zijn heerlijkheid en Zijn deugd. Daardoor heeft Hij ons de grootste en kostbare beloften geschonken, opdat u daardoor deel zou krijgen aan de Goddelijke natuur, nadat u het verderf, dat er door de begeerte in de wereld is, ontvlucht bent. (2 Petrus 1:3-4, HSV)
    Wie in Hem gelooft, wordt niet veroordeeld, maar wie niet gelooft, is al veroordeeld, omdat hij niet geloofd heeft in de Naam van de eniggeboren Zoon van God. En dit is het oordeel, dat het licht in de wereld gekomen is, en de mensen hebben de duisternis liefgehad, meer dan het licht, want hun werken waren slecht. Want ieder die kwaad doet, haat het licht en komt niet tot het licht, opdat zijn werken niet ontmaskerd worden. Maar wie de waarheid doet, komt tot het licht, opdat van zijn werken openbaar wordt dat ze in God gedaan zijn. (Johannes 3:18 -21, HSV)
    Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben. (Johannes 8:12, HSV)
  2. Like
    Nicky O reageerde op Kaasjeskruid in Drie-eenheid: wel of niet Bijbels?   
    Adam, de man, is als eerste geschapen, als mens. De naam Adam betekent ook mens. Als man representeert Adam de mensheid. Hij is de verantwoordelijke persoon. Man en vrouw verschillen niet absoluut van elkaar. Adam is dan ook niet geschapen met een mannelijke en vrouwelijke component die later gescheiden werd. Welnee, de verschillen zijn aanvullend van aard. Adam mistte een maatje en hij kreeg er een aan de hand van zijn gemis, niet aan de hand van eoa vrouw die in hem aanwezig was. De vrouw is geschapen als hulp voor de man. Daar is niks minderwaardigs aan. Ook God wordt immers meermaals (15x in het OT) een hulp genoemd in de Bijbel, zoals bv in:
    Want Gij zijt mij een hulp geweest (Ps. 63:8, SV)
     
  3. Like
    Nicky O ontving een reactie van Lobke in Wat raakt jou? Wat spreekt je aan.   
    ?
  4. Like
    Nicky O reageerde op Willempie in Theologie, referentiekaders, dissonantie en trollen.   
    Nee hoor. De mensheid heeft haar vrijheid misbruikt om er zo'n puinhoop van te maken. Je mag daar niet de Schepper de schuld van in de schoenen schuiven. Wij moeten de schuld bij onszelf zoeken.
  5. Like
    Nicky O ontving een reactie van Fundamenteel in Theologie, referentiekaders, dissonantie en trollen.   
    ?
    (Laat je niet afleiden)
  6. Like
    Nicky O reageerde op Kaasjeskruid in Theologie, referentiekaders, dissonantie en trollen.   
    Een vervuilde bron blijft smerig water geven.
  7. Like
    Nicky O reageerde op tucker in tucker stopt als moderator   
    Het is nooit de bedoeling om een héél oud topic te heropenen, maar dat ga ik toch doen.
    Om te laten weten dat het goed met me gaat ondertussen. Credible helemaal verlaten is een goede beslissing geweest, zeker op vlak van mijn mentale gezondheid.
    Ook om te laten weten dat de reacties die jullie achter gelaten hebben en die ik nu dus pas gelezen heb mij heel veel deugd doen. Thanks daarvoor.
  8. Like
    Nicky O ontving een reactie van Kaasjeskruid in Man en vrouw, wat zijn de verschillen en waarin zijn zij gelijk?   
    Dat zal vast. Ben ik ook bereid om te delen met een christen, zoals bijvoorbeeld mijn vriend er een van is.
  9. Like
    Nicky O ontving een reactie van leren_schoen in Discussie of twist?   
    Wat telt is de waarheid en die is er maar één.  Als dat is wat we van elkaar kunnen leren als broeders en zusters in het geloof, dan is dat heel mooi. Maar alleen in Hem is er waarheid, hetgeen betekent dat zij die de H. Geest niet in zich hebben, de waarheid ook niet kennen.  Discussiëren met een ongelovige over het geloof wordt dan in het gunstigste geval evangeliseren. 
    Joh. 14:16 En Ik zal de Vader bidden, en Hij zal u een andere Trooster geven, opdat Hij bij u blijft tot in eeuwigheid,
    namelijk de Geest van de waarheid, Die de wereld niet kan ontvangen, want zij ziet Hem niet en kent Hem niet, maar u kent Hem, want Hij blijft bij u en zal in u zijn.
  10. Like
    Nicky O reageerde op Kaasjeskruid in Waar is God ...   
    Als je de Bijbel dicht laat en meent zonder te kunnen, blijft God stil. Dan kan men roepen wat men wil als broeder of zuster, je kunt bidden tot je een ons weegt, je ogen uitkijken in de natuur, als dat niet wordt getoetst aan het Woord van God blijft God stil. Zonder de Bijbel open te doen is het onmogelijk God te leren kennen en om Hem te horen spreken. Indien iemand meent dat de Bijbel wel dicht kan blijven, beledigt deze God en geeft Hem geen respect. Het is als het hebben van een relatie met je vriend/vriendin waarbij de een zijn/haar oren dichtstopt als de ander begint te praten.
  11. Like
    Nicky O ontving een reactie van Kaasjeskruid in Muziek topic   
    ♥️
  12. Like
    Nicky O ontving een reactie van Kaasjeskruid in Genesis 2:17   
    En wees niet bevreesd voor hen die het lichaam doden en de ziel niet kunnen doden, maar wees veeleer bevreesd voor Hem Die zowel ziel als lichaam te gronde kan richten in de hel.
    Wat is je punt? Hierin komt juist heel duidelijk naar voren dat de ziel/ geest blijft voorbestaan in de hemel of de hel.
  13. Like
    Nicky O ontving een reactie van Kaasjeskruid in Genesis 2:17   
    ⚠️  Dit bericht krijgt wat mij betreft een gevarenteken. Onwaar en heel gevaarlijk.
  14. Like
    Nicky O reageerde op Trajecto in Theologie, referentiekaders, dissonantie en trollen.   
    moderartie:
    Ik heb het topic verplaatst; het past toch niet zo erg in Theologie. Het is meer een soort filosoferen.
    Bedenk overigens dat Credible een christelijk jongerenforum is. Open liever eens wat meer topics om samen geloof te delen of de Bijbel te bestuderen.
     
  15. Like
    Nicky O reageerde op Kaasjeskruid in Theologie, referentiekaders, dissonantie en trollen.   
    Dan filter/bepaal jij zelf hoe jij reageert op die berichten. Mensen hebben over het algemeen prima door waar de zwakke punten van een ander zich bevinden en maken daar misbruik van om zichzelf beter te laten voelen.
    Je doet een beroep op emoties die bij anderen afwezig kunnen zijn of waar ze simpelweg geen boodschap aan hebben. Emoties zijn over het algemeen onbetrouwbare raadgevers, probeer op de inhoud te blijven. En als die inhoud niet on topic is, negeer (ook een vorm van reageren) ze dan.
    2 Timotheüs 3:
    1 En weet dit dat in de laatste dagen zware tijden zullen aanbreken.
    2. Want de mensen zullen liefhebbers zijn van zichzelf, geldzuchtig, grootsprekers, hoogmoedig, lasteraars, hun ouders ongehoorzaam, ondankbaar, onheilig,
    3. zonder natuurlijke liefde, onverzoenlijk, kwaadsprekers, onmatig, wreed, zonder liefde voor het goede,
    4. verraders, roekeloos, verwaand, meer liefhebbers van zingenot dan liefhebbers van God.
    5. Zij hebben een schijn van godsvrucht, maar hebben de kracht ervan verloochend. Keer u ook van hen af.
    6. Want tot hen behoren zij die de huizen binnensluipen en vrouwtjes in hun macht krijgen die met zonden beladen zijn en door allerlei begeerten gedreven worden,
    7. die altijd leren en nooit tot kennis van de waarheid kunnen komen.
    8. Op de wijze waarop Jannes en Jambres tegen Mozes in gingen, zo gaan ook zij tegen de waarheid in. Het zijn mensen met een verdorven gezindheid en, wat het geloof betreft, verwerpelijk.
    9. Maar zij zullen het niet veel verder brengen, want hun dwaasheid zal voor ieder volstrekt duidelijk worden, zoals dat ook bij die twee het geval was.
     
    Laat je niet als een vrouwtje in hun macht krijgen. Hoe? Ook dat legt Timotheüs uit:
     
    10. Maar ú hebt mij nagevolgd in mijn onderwijs, levenswandel, levensopvatting, geloof, geduld, liefde, volharding,
    11. in mijn vervolgingen en lijden zoals die mij overkomen zijn in Antiochië, in Ikonium en in Lystre. Wat heb ik al niet aan vervolgingen doorstaan, en uit die alle heeft de Heere mij verlost.
    12. En ook allen die godvruchtig willen leven in Christus Jezus, zullen vervolgd worden.
    13. Maar slechte mensen en bedriegers zullen van kwaad tot erger gaan: zij misleiden en worden misleid.
    14. Blijft u echter bij wat u geleerd hebt en waarvan u verzekerd bent, omdat u weet van wie u het geleerd hebt,
    15. en u van jongs af de heilige Schriften kent, die u wijs kunnen maken tot zaligheid, door het geloof dat in Christus Jezus is.
    16. Heel de Schrift is door God ingegeven en is nuttig om daarmee te onderwijzen, te weerleggen, te verbeteren en op te voeden in de                   rechtvaardigheid,
    17. opdat de mens die God toebehoort, volmaakt zou zijn, tot elk goed werk volkomen toegerust.
    Laat je niet gek maken.
  16. Like
    Nicky O ontving een reactie van Fundamenteel in Theologie, referentiekaders, dissonantie en trollen.   
    Goed bezig. 
    Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees uit. De vrees houdt immers straf in, en wie vreest, is niet volmaakt in de liefde. 1 Joh. 4-18
  17. Like
    Nicky O ontving een reactie van TTC in Theologie, referentiekaders, dissonantie en trollen.   
    Dat krijg je als je weigert te kiezen voor God. Als je zonde niet ziet als zonde. Daar heeft Hij geen medelijden mee.
  18. Like
    Nicky O reageerde op Kaasjeskruid in Religie, herstel en paradox (destructie)   
    Dit is een voortzetting van het topic dat gesloten is (Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek). @Trajecto, ook dit topic dicht graag. Net zo onveilig als voorgaande. Hoort ook niet in theologie thuis maar in een psychiatrische inrichting.
  19. Like
    Nicky O ontving een reactie van Plume in Bruid van Christus = Lichaam van Christus?   
    En de hoop beschaamt niet, omdat de liefde van God in onze harten uitgestort is door de Heilige Geest, Die ons gegeven is. Rom.5:5
    Vanaf onze wedergeboorte zijn we geworteld in Hem, Hij die liefde is, de eeuwige bron. Dat is waarom de vrucht van de H. Geest ook direct zichtbaar zal zijn: geduld, zachtmoedigheid, vreugde enz. Helaas worden we nog regelmatig terug getrokken in het vlees: heiliging is een proces en tevens een opdracht van God. 
  20. Like
    Nicky O reageerde op Kaasjeskruid in Moeten we bang zijn van het Coronavirus?   
    Dat is afhankelijk van je definitie van "alleen". Zonder God wordt "alleen" synoniem aan "eenzaam".
  21. Like
    Nicky O ontving een reactie van Kaasjeskruid in Bruid van Christus = Lichaam van Christus?   
    Wettisch en hardnekkig naar keuze, helaas.. 
    Romeinen 11:6-8 HSV   Maar als het door genade is, is het niet meer uit de werken, anders is genade geen genade meer. En als het uit de werken is, is het geen genade meer, anders is het werk geen werk meer.
    Wat dan? Wat Israël zoekt, dat heeft het niet verkregen, maar het uitverkoren deel heeft het verkregen en de anderen zijn verhard,
    zoals geschreven staat: God heeft hun een geest van diepe slaap gegeven, ogen om niet te zien en oren om niet te horen, tot op de dag van heden.
  22. Like
    Nicky O ontving een reactie van Kaasjeskruid in Bruid van Christus = Lichaam van Christus?   
    Ik weet niet hoe de rooms katolieke kerk dat ziet. God zij dank hebben christenen een onderscheidingsvermogen ontvangen. Ik ben niet meer katholiek.
  23. Like
    Nicky O reageerde op Kaasjeskruid in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
    Tja, als jij zo nodig als dier wil worden gezien, dan zijn de gevolgen daar ook naar.
  24. Like
    Nicky O reageerde op Kaasjeskruid in Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)   
    Mindfulness is een wolf in schaapskleren. Ze volgt hetzelfde achtvoudige occulte pad van het boeddhisme. Een christen heeft geen acht paden nodig:
    Thomas zeide tot Hem: Heere, wij weten niet, waar Gij heengaat; en hoe kunnen wij den weg weten? Jezus zeide tot hem: Ik ben de Weg, en de Waarheid, en het Leven. Niemand komt tot den Vader, dan door Mij. Indien gijlieden Mij gekend hadt, zo zoudt gij ook Mijn Vader gekend hebben; en van nu kent gij Hem, en hebt Hem gezien. (Joh.14:5-7, SV)
     
  25. Like
    Nicky O reageerde op Kaasjeskruid in Muziek topic   
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid