Spring naar bijdragen

sjako

Moderators Levensbeschouwing
  • Aantal bijdragen

    10.489
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door sjako

  1. 18 uur geleden zei Robert Frans:

    Dit was duidelijk weer een gevalletje tech-onzin, waarbij het dan de bedoeling is dat je de gebruiker de schuld geeft, zodat de makers ervan vrijuit kunnen gaan. Mooi niet dus, wat mij betreft. Dit is echt een onvoorstelbaar belachelijke fout in de software zelf, iets wat geen normaal mens had kunnen voorzien. @sjako gaat hier dus wat mij betreft volledig vrijuit en ik kan zelfs nog prima begrijpen als hij in eerste instantie niet eens in de gaten had dat de software hem dit flikte en daarom niet zo snel reageerde als sommigen hier hadden gewild.

    Als ik dat voorzien had, had ik het niet gedaan. Dat er hele topics zouden verdwijnen heb ik niet bij stilgestaan. Vind ik ook een fout van de software eigenlijk.

  2. 3 uur geleden zei Flawless victory:

    Waar is de topic over de inval van Hamas in Israël gebleven? Hij is nergens meer te vinden. Heb je hem verwijderd? En zo ja waarom? En zo ja, waarom heb je ons daar niet van de hoogte gesteld?

    Ik heb hem niet verwijderd, maar het zou kunnen dat Noel of Noel2 dit topic heeft gestart en daarvan heb ik in pb het verzoek gehad hem te verwijderen en al zijn berichten en ik vermoed dat hiermee het kind met het badwater is verwijderd door de software.

     

  3. 7 uur geleden zei Monachos:

    Wat een achterhaalde onzin. In een oneindig universum kiest God er dus voor om de duivel naar de Aarde te verbannen, de enige planeet in dit zonnestelsel waar leven is... 

    omdat de strijdvraag nu eenmaal op aarde wordt gestreden. En voor zover bekend is enkel op aarde leven. De aarde is precies groot genoeg, staat precies op de juiste afstand van de zon, kent seizoenen, heeft ‘s nachts vaak licht door de maan heeft precies het goede percentage zuurstof, heeft water…..moet ik nog even doorgaan?

    7 uur geleden zei Monachos:

    En hoezo zou er maar één tegenstrever tegelijk kunnen zijn? Waar staat dat? Heeft God dat zo bepaald? Als God niet 'zomaar satan zou kunnen doden' dan betekent dit dat God niet almachtig is. 

    Er wordt over één duivel of satan gesproken met zijn marionetten de gevallen engelen. Satan heeft God uitgedaagd, zie het verhaal in Job. Hij beweert dat mensen enkel uit zelf belang God willen dienen en dat God ten onrechte Zichzelf Soeverein verklaard. Als God satan uit de weg zou ruimen zou een andere engel kunnen zeggen: ‘Zie je wel, Hij misbruikt Zijn macht, ik ga dit aanvechten’. Dat dit een leugen is van satan moet de praktijk uitwijzen en daar moet tijd overheen gaan. De mens moet de gelegenheid krijgen om te bewijzen dat ze zonder God zouden kunnen. Nu 6000 jaar later is er wel bewezen dat we er een potje van maken, maar ook dat er wel degelijk mensen zijn die zonder eigenbelang voor God willen leven.

    6 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Echter, je bewering enerzijds dat de strijdvraag eerlijk zijn gang moet hebben, en je bewering anderzijds dat de duivel al is verslagen, die gaan simpelweg niet samen.

    Jezus als belangrijkste persoon na Jehovah heeft als mens laten zien Zich volledig weg te cijferen en Zijn leven te willen geven voor anderen. Jezus heeft als mens de Wet volledig vervuld en zo laten zien dat satan een leugenaar is. Hij heeft geen poot meer om op te staan. Waarom denk je dat satan zo zijn best deed om Jezus te verleiden? Satan heeft verloren maar heeft nog een korte tijd op aarde en gaat rond als een brullende leeuw om zoveel mogelijk mensen met zich mee te nemen de vernietiging in. Het is van cruciaal belang dit in te zien.

  4. 13 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Volgens die lezing zijn we nog niet van de duivel bevrijd. De vraag was: waarom niet.

    De duivel is verdreven uit de hemel. Hij is nu verbannen naar de aarde. Hij weet dat hij nog maar een korte tijd heeft.  Daarom probeert hij nu zoveel mogelijk mensen van God af te houden. God kan niet zomaar satan doden omdat er anders een andere engel een tegenstrever kan worden. De strijdvraag moet eerlijk zijn gang hebben. 

  5. Op 17-5-2024 om 08:09 zei Thinkfree:

    Het is beter voor u met één oog tot het leven in te gaan, dan met twee ogen in het helse vuur  het helse vuur - Letterlijk: de hel van het vuur. geworpen te worden.

    Je bedoelt Gehenna, dat symbool staat voor eeuwige vernietiging.

    Op 17-5-2024 om 09:00 zei Petra.:

    Ik snap niet dat God ons niet een keertje van die duivel bevrijdt. Dacht dat Jezus de duivel al overwonnen had. Heeft Jezus gefaald? 

    Jezus heeft de duivel al overwonnen. Straks in het Duizend jarig Rijk zal hij gebonden zijn om daarna nog een keer heel kort losgelaten te worden. Dat zal een louterend effect hebben doordat mensen die niet echt voor God gaan verleid zullen worden en alsnog hun einde vinden. Uiteindelijk blijven mensen die echt voor God en Zijn Koninkrijk kiezen over op een herstelde aarde zonder duivel. Jezus heeft overwonnen.

  6. 1 uur geleden zei Breuk:

    De meest christelijke kerken belijden de drie eenheid. Newton is blijkbaar geen aanhanger daarvan.  

    Dat zegt niks want de weg is smal en de meesten lopen op de brede weg. Trouwens de unitaristen nemen behoorlijk toe en dat zijn bij lange na niet alleen JG.

  7. 5 uur geleden zei Breuk:

    Als er in het Grieks een bepaald woord staat en dat vertaal je met aanbidden (God) en hulde brengen (Jezus) dan is het geen vertalen maar interpreteren c.q. sturen. 

    Als je mn uitleg gelezen zou hebben zou je begrijpen dat het zowel hulde brengen als aanbidden kan betekenen. Volgens Jezus moet je alleen God aanbidden: 

    Mat 4:10 Toen zei Jezus tegen hem: ‘Ga weg, Satan! Want er staat geschreven: “Jehovah, je God, moet je aanbidden en alleen voor hem moet je heilige dienst doen.”’

    En dat gaat dus om de God van Jezus. En is dat ook een Drieeenheid of is alleen de Vader God? 1Kor 8:5 Want ook al zijn er zogenaamde goden in de hemel of op aarde — en er zijn veel ‘goden’ en veel ‘heren’ —  6 in werkelijkheid is er voor ons maar één God, de Vader, uit wie alle dingen zijn ontstaan en voor wie wij bestaan. En er is één Heer, Jezus Christus, via wie alle dingen zijn ontstaan en via wie wij bestaan.

    Dus één God, de Vader, en één Heer, Jezus Christus. Jezus Christus is Heer, niet God.

    6 uur geleden zei Breuk:

    De theoloog Pieter Oussoren van de Naardense bijbel doet ook aan cherry-picking volgens de zelf benoemde JG theoloog Sjako van dit forum.

    Er zijn genoeg theologen die hetzelfde zeggen als ik. Wist je bijv dat Sir Isaac Newton ook theoloog was. Geen domme jongen zou je denken. Was ook unitariër. Hij doorzag ook heel goed dat de Drieeenheidsleer niet klopt.

  8. 18 minuten geleden zei Breuk:

    Sjako jij blijft in je cirkel ronddraaien, mag hoor. Ik ben wel benieuwd of anders JG’s ook zo stellig vol blijven houden. Op dit forum zijn m.i. zo veel teksten voorbijgekomen die de drie - eenheid van Vader, Zoon en Geest onderbouwen.

    Om precies te zijn 0. Met de juiste interpretatie zijn ze allemaal uit te leggen.

    18 minuten geleden zei Breuk:

    Waar in het Grieks staat aanbidden in relatie met God wordt het vertaald met aanbidden. Waar aanbidden staat in relatie met Jezus vertaalt de NWV met eer (hulde) geven.    

    Zo stellig is dat helemaal niet te zeggen. 
    Hulde brengen in de christelijke Griekse Geschriften. Het Griekse woord pro·skuʹne·o komt nauw overeen met het Hebreeuwse hisj·ta·chawahʹ; het houdt ook zowel de gedachte in van hulde brengen aan schepselen als van het aanbidden van God of een godheid, hoewel bij pro·skuʹne·o de wijzewaarop hulde wordt gebracht, misschien niet zo sterk naar voren treedt als bij de Hebreeuwse uitdrukking hisj·ta·chawahʹ, die de gedachte van zich neerwerpen of neerbuigen aanschouwelijk overbrengt. Geleerden leiden het Griekse woord van het werkwoord kuʹne·o af, dat „kussen” betekent. Uit de wijze waarop het woord in de christelijke Griekse Geschriften (alsook in de Septuaginta, de Griekse vertaling van de Hebreeuwse Geschriften) wordt gebruikt, blijkt dat personen op wier handelingen dit woord wordt toegepast, zich neerwierpen of neerbogen. — Mt 2:11; 18:26; 28:9.

  9. 1 uur geleden zei Breuk:

    Mattheüs 2:11 En toen zij in het huis kwamen, vonden zij het Kind met Maria, Zijn moeder, en zij vielen neer en aanbaden Het. Zij openden hun schatkisten en brachten Hem geschenken: goud en wierook en mirre.  (NB. Als vooruitblik naar het aanbidden door de heidenen)

    Ze brachten het eer. Koningen werd diezelfde eer gegeven. Aanbidden is niet een eenmalige actie maar is een doorlopend iets. Je voor iemand buigen is een actie van eerbied. Aanbidden doe je 24 uur per dag.

    1 uur geleden zei Breuk:

    opdat in de Naam van Jezus zich zou buigen elke knie van hen die in de hemel, en die op de aarde, en die onder de aarde zijn,

    Jezus is aangesteld als koning over Gods Koninkrijk. In die hoedanigheid zijn we Jezus eer verschuldigd. Bij zijn wederkomst zullen mensen dit zien en zullen ze moeten erkennen dat Jezus heer is over iedereen. David werd ook toegesproken als heer, maar David is niet Jezus.

    1 uur geleden zei Breuk:

    Jezus die de dingen doet die aan God worden toegeschreven)
    Handelingen 7:59 En zij stenigden Stefanus, terwijl deze Jezus aanriep en zei: Heere Jezus, ontvang mijn geest.
    60. En terwijl hij op de knieën viel, riep hij met luide stem: Heere, reken hun deze zonde niet toe! En toen hij dat gezegd had, ontsliep hij.

    Jezus heeft die autoriteit gekregen van Zijn Vader. Hij kwam in de Naam van Zijn Vader. Als je iets krijgt dan heb je altijd een autoriteit boven je anders neem je die autoriteit.

    Mattheus 28:18 Jezus kwam naar ze toe en zei: ‘Ik heb alle autoriteit in de hemel en op aarde gekregen.  

    1 uur geleden zei Breuk:

    Psalm 97:7 Beschaamd moeten zijn allen die beelden dienen en zich op de afgoden beroemen.
            Buig u voor Hem neer, alle goden.
    8. Sion heeft het gehoord en zich verblijd, de dochters van Juda hebben zich verheugd
            vanwege Uw oordelen, HEERE.
    9. Want U, HEERE, bent de Allerhoogste over de hele aarde,
        U bent zeer hoog verheven boven alle goden.

    Dit is nu een goed voorbeeld van cherry-pick. Je zoekt wat teksten bij elkaar en je gaat iets ‘bewijzen’. Jehovah heeft Jezus aangesteld boven alles in hemel en op aarde. Jezus gaat 1000 jaar Gods Koninkrijk leiden. Na deze 1000 jaar geeft Hij het Rijk weer aan Zijn Vader en is Hijzelf ook weer onderworpen aan God. Dus door te buigen voor Jezus erken je de regeling van Jehovah.

    1 uur geleden zei Breuk:

    Wim de Goeij (ex-JG):

    De grootste charlatan op internet. Vooral niet doen.

    And when they came into the house, they saw the child with Mary his mother, and falling down to their knees, they paid homagea to him. And after opening their treasure boxes, they presented gifts to him: gold and frankincense and myrrh. 

    REV Mat 2:11

  10. 23 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Maar in het laatste geval doe je dat niet, enkel en alleen omdat jij dat gelooft, en niet de Triniteit. Dat heeft dan niets meer met logica te maken, ook al doe je dat zo voorkomen, maar alles met cherry picking.

    Dat God geen begin heeft gekend is eigenlijk logisch. Wie anders zou God geschapen moeten hebben? Ik geloof niet in de Drieeenheid omdat ik het niet terugzie in de Bijbel. Het zijn allemaal constructies die anders uit te leggen zijn en die veel logischer zijn.

  11. Op 9-5-2024 om 07:33 zei Dat beloof ik:

    Maar uit de opmerking die je maakte blijkt wel dat je theorie helemaal niet goed snapt.

    Er is geen enkele trinitariër die het begrijpt. De Vader is God, de Zoon is God en de Heilige Geest is God en toch zijn het geen 3 goden maar 1 God. En dat is is gebaseerd op een verkeerde interpretatie. Een eenheid wilt niet zeggen dat je 1 persoon bent. Twee mensen die getrouwd zijn zijn ook één vlees zegt de Bijbel, maar dat is toch ook geen letterlijke 2-eenheid? Ze handelen als 1 persoon, dat is heel wat anders. Bijv volgens Jesaja is Jehovah de enige schepper. Maar in het nieuwe testament wordt Jezus ook Schepper genoemd, maar ook Begin van de schepping van God. Dus je moet goede kennis hebben om dat te begrijpen. Dat de Vader Jezus heeft voortgebracht en dat Jezus, toen nog de Wijsheid, als een Meesterwerker naast Jehovah stond om alles te maken. Alles is doorheen Jezus geschapen. Bijv een bouwbedrijf heeft een werknemer in dienst. Alle geld, materialen etc komen van de baas , maar die baas zal geen steen metselen, maar dat zal die werknemer doen. Maar die baas kan wel zeggen dat hij de bouwer is. Jezus heeft de macht en de Geest gekregen van Zijn Vader om de schepping vorm te geven, maar uiteindelijk komt het wel van Jehovah, de Vader af.

  12. 2 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Met deze opmerking laat je zien dat je de Triniteit gedachte niet begrijpt. Je beschrijving van de drie past daar niet in. Als je het niet begrijpt, kun je er volgens mij ook geen gefundeerde vragen of kritiek op hebben.

    Ja natuurlijk, ik ben achterlijk. Ik snap die theorie heel goed, maar de meeste mensen snappen dit, terecht, niet.

  13. 40 minuten geleden zei Monachos:

    Je maakt hier misbruik van je moderatorrechten Sjako

    Jou mening als nieuw forumgebruiker wordt niet gevraagd. Als het niet bevalt ga je maar naar een ander forum. Opruien ga ik niet tolereren. Laatste waarschuwing.

  14. 21 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Deze vraag laat zien dat je niet met open en breed vizier redeneert.
    Wij komen allemaal voort uit (2) andere personen\entiteiten.
    Dat het kan is dus onomstotelijk.
    Als jij vindt dat het niet kan is dat erg vreemd.

    Dan snap jij er ook niks van. Een persoon uit twee personen is zelfstandig. De Geest komt zowel uit de Vader als uit Jezus. Dus dat is niet te vergelijken met waar jij mee aankomt.

    24 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Dus Jezus was vóór zijn menswording de vleesgeworden Wijsheid? 
    In welk vlees was dat dan ?

    Je snapt me wel. Hij was de Wijsheid en het Woord van God.

  15. 15 minuten geleden zei Breuk:

    Jij haalt de JG erbij, met een sneer naar de christelijke kerk.  Dan kun je een reactie verwachten.  

    Kom dan met een duidelijke uitleg en haal niet zo kinderachtig andere zaken erbij.

    1 minuut geleden zei Flawless victory:

    Ik vind de zogenaamde vragen die @sjako stelt weerzinwekkend omdat ze van minachting getuigen en denigrerend zijn, in mijn optiek niet alleen jegens de Kerk maar vooral jegens de Heer Jezus Christus.

    Het is een heel duidelijke vraag en je kan daar niet uitkomen. Ik stel dit soort vragen om je ogen te openen. De eenheid van God is de belangrijkste regel en je leven hangt er vanaf. Er is slechts één Almachtige God, de God van Jezus. En deze God van Jezus kan nooit een drieeenheid zijn. Heel duidelijk. Als trinitariër aanbid je een andere God. Een ander groot probleem is dat je de rol van Jezus niet erkend, want Hij moet dezelfde macht hebben als de Vader volgens jou. Jezus heeft nu alle macht over alles gekregen om straks het Messiaanse Koninkrijk te kunnen stichten, wat Hij weer na 1000 jaar overdraagt aan Zijn Vader, de Almachtige God.

     

    2 uur geleden zei Flawless victory:

    De NWV heeft deze tekst weer gruwelijk vervalst helaas. 

    Dus niet, leg het Grieks er maar naast.

  16. 2 uur geleden zei Flawless victory:

    1 Johannes 5: 20  (SV) Doch wij weten, dat de Zoon van God gekomen is, en ons het verstand heeft gegeven, dat wij de Waarachtige kennen; en wij zijn in de Waarachtige, namelijk in Zijn Zoon Jezus Christus. Deze is de waarachtige God, en het eeuwige Leven.

    Leer eens goed lezen. Het onderwerp is de Waarachtige die wij leren kennen door Zijn Zoon Jezus. Wij zijn in de Waarachtige door Jezus. En idd niet deze maar Dit. Maar zelfs Deze slaat op de Waarachtige, Jehovah. Maar ‘Deze’ staat niet in het Grieks maar’Dit’

    8 minuten geleden zei Breuk:

    Zij-instromers zeker zonder familie in de JG hebben het veel makkelijker.

    En weer probeer je van onderwerp te veranderen. 

    11 minuten geleden zei Breuk:

    Als ik vraag wat Jezus was voor zijn menswording, geef je een ontwijkend antwoord.

    Niet waar, Jezus is altijd de eerste directe schepping van God geweest, de vleesgeworden Wijsheid of Woord van God. Dat is altijd mijn antwoord geweest.

    14 minuten geleden zei Breuk:

    Als ik meerdere keren vraag of Jezus de zoon een eenheid is met de vader, dan geef je ook geen antwoord.  

    Daar heb ik duidelijk antwoord op gegeven, ga ik niet nogmaals doen.

  17. 1 uur geleden zei Flawless victory:

    Wat is dan nu je eigen antwoord op je eigen vraag? Aangezien Jezus zoals je zelf zegt het loskoopoffer niet nodig heeft, heeft Jezus dan een andere God dan de Jehova’s Getuigen?

    Nee die hebben dezelfde God. De trinitariër heeft een drieene God die Jezus nooit gehad kon hebben. 

    1 uur geleden zei Flawless victory:

    Mensen worden lid van de JG uit pure angst.

    Dit gaat we dus niet doen als je een discussie niet kan winnen. Bericht wordt ook verwijderd . Ik heb geen familie die JG is en ben juist JG geworden omdat ik daar juist liefde heb gevonden.

    1 uur geleden zei Flawless victory:

    Als het niet klopt wat ik nu zeg dan moet Sjako dit maar corrigeren. Een JG is niet vrij om af te wijken van de leer van het genootschap.

    Je wordt JG uit overtuiging en uit liefde voor wat Jezus en Jehovah voor je hebben gedaan. Zoals je misschien hebt gemerkt sta ik er vierkant achter.

    Maar wat je nu probeert is de discussie af te leiden. Het gaat hier om de vraag of Jezus dezelfde God heeft als drieeenheid aanhangers. En hoe kan Jezus überhaupt een God hebben?

    1 uur geleden zei Breuk:

    Ik denk dat de JG voor Sjako inderdaad een warme familie is.

    Kom to the point en probeer deze discussie niet af te leiden.

  18. 4 uur geleden zei Robert Frans:

    Zo is ook hier al meerdere malen uitgelegd dat de Vader, Zoon en heilige Geest alledrie de ene God zijn. Het zijn dus drie unieke, individuele Personen, die alledrie dezelfde, ene, unieke God zijn.

    Maar dan ook aan jou. Jezus heeft ook een God. Is dat dan een andere God? Omdat hij volgens de drieeenheid een onderdeel is van God moet het dus om een andere God gaan toch? Minstens een tweeeenheid en hoe kan de Almachtige God een God boven Zich hebben? Het kan eenvoudig niet.

    4 uur geleden zei Robert Frans:

    Alle vragen die JG steeds weer over de Drie-eenheid stellen, kunnen hiermee dus al beantwoord worden.

    Nee dus. Want aangezien er maar 1 Almachtige God is kan Hij nooit een Almachtige God boven zich hebben of het moet een andere God zijn. Deze vraag is niet te beantwoorden zonder in de knoop te komen.

    4 uur geleden zei Robert Frans:

    Net zoals de heilige Geest zich weer op unieke wijze verhoudt tot de Vader en de Zoon, daar Hij uit beiden voortkomt (hoewel volgens de orthodoxen uitsluitend uit de Vader). En al deze verhoudingen maken hen tot één God, één Heer.

    Hoe kan een persoon of entiteit voortkomen uit een ander entiteit? Een werkzame kracht kan wel uit een entiteit komen. De bron van de heilige Geest is God, de Vader . De heilige Geest wordt doorgegeven aan Jezus, Die het weer aan ons door kan geven. Dus soms is het de Geest van Jezus soms de Geest van Jehovah die met ons communiceert.

    2 uur geleden zei Flawless victory:

    Had Jezus volgens jou een “loskoopoffer” nodig?

    Nee natuurlijk niet. Jezus kwam niet vanuit Adam maar is Hemels. Daarom kon Hij ook dat loskoopoffer ook betalen. Als mens was Hij gelijk aan Adam.

  19. 14 uur geleden zei Breuk:

    Wat is dan ‘in de gestalte van God’ zijn en dan aan mensen gelijk worden. Dat is nu precies incarnatie.  

    Kolos 1:15 Hij is het beeld van de onzichtbare God, de eerstgeborene van heel de schepping;.
    In het gestalte zijn van God betekent het beeld zijn van God. Hij leek in alles op Zijn Vader. 
    Hebreeen 1:3 Hij is de weerspiegeling van [zijn] heerlijkheid en de nauwkeurige afdruk van zijn wezen, en hij houdt alle dingen in stand door het woord van zijn kracht.

    14 uur geleden zei Breuk:

    Wat is het probleem?

    Dat lijkt me nogal duidelijk. De Vader van Jezus is ook de God van Jezus. Mijn vraag is: omdat volgens trinitariërs God uit 3 entiteiten bestaat, heeft Jezus dan een andere God? Of is er sprake van een vier-eenheid. Hoe ziet de God van Jezus eruit. Of zou enkel de Vader God zijn? Trek je conclusie.

    14 uur geleden zei Breuk:

    Laten we gewoon de verschillen benoemen en die zijn er heel duidelijk.  

    Precies ook de reden dat ik JG ben geworden. De kerk heeft geen antwoord op mijn vragen.

  20. 2 uur geleden zei Breuk:

    Kom je weer met die personen aanzetten. Ik had je nog zo gezegd dat niet te doen of mij een dogma doen laten zien die het over personen heeft. Als je mij kan uitleggen wat personen zijn, dan kan ik er wat mee, nu is het jouw dogma.

    Entiteiten dan. En er staat ook nog een vraag voor jou: heeft Jezus dezelfde God als trinitariërs?

    2 uur geleden zei Breuk:

    Die, terwijl Hij in de gestalte van God was, het niet als roof beschouwd heeft aan God gelijk te zijn,

    Hier staat het juist andersom. Hier staat niet dat Hij God was maar in de gestalte van God, ze lijken op elkaar. En het is maar hoe je het vertaald.

    2 uur geleden zei Breuk:

    Als Jezus de Geest blaast, dan is dat toch zijn geest en de geest van God.    
    Als Jezus alle macht in de hemel heeft, dan is dat ook de macht van God (of is die er niet meer).  

    God blijft altijd boven Jezus staan. Hij blijft de bron van alle leven. Hij geeft Geest aan Jezus die het weer aan ons doorgeeft. Jezus is dan ook de Middelaar. 
    1Kor 15:27 zegt dan ook : Want God ‘heeft alles onder zijn voeten onderworpen’. Maar als hij zegt dat ‘alles onderworpen is’, is het duidelijk dat dit niet geldt voor Degene die alles aan hem onderwierp. 
    God zelf is dus niet onderworpen aan Jezus, duidelijk.

  21. 1 uur geleden zei Breuk:

    Dus de God de Ene en de Geest zijn een eenheid (check).  
    We hebben al een twee-eenheid.  

    Nee, want de Heilige geest is geen apart persoon.

    1 uur geleden zei Breuk:

    Is de Geest die Jezus blaast anders dan die Geest van God?

    Nee, want Jezus gebruikt de Geest van God, Zijn Vader.

    1 uur geleden zei Breuk:

    Waarom kom je toch steeds met de term personen aanzetten.   

    Omdat de leer van drieeenheid zegt dat er 3 Personen zijn, maar dat er toch één God is. En dat is eenvoudig niet waar.

    Maar dan heb ik ook een vraag. Heeft Jezus dezelfde God als trinitariërs? 2Kor 3:1 Loof de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, de Vader van tedere barmhartigheid en de God van alle troost, ..

    De Vader van Jezus is ook Zijn God. Maar is die God dan een drieeenheid? Of is er dan sprake van een viereenheid? Trinitariërs hebben dus een andere God dan Jezus. Dit is niet te verklaren als Jezus echt God zou zijn.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid