Spring naar bijdragen

Chaim

Members
 • Aantal bijdragen

  1.258
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Chaim

 1. 19 uur geleden zei Fundamenteel:

  Ze zijn misschien reeds dood?

  Een deel schijnt te zijn gedood, maar de belangrijkste leiders leven nog en verschuilen zich in de tunnels als de ratten die ze zijn. Ze weten dat het voor hen afgelopen is indien ze de gijzelaars vrijlaten, want dan hebben ze geen Joker meer achter de hand en niets meer om over te onderhandelen als het gaat om hun leven en positie. Dat de bevolking lijdt en er onschuldige burgers sterven, is alleen maar in het voordeel van hun PR-oorlog, want dan kunnen ze lekker Israel op de schuld geven, maar voor hun eigen hachje zorgen ze des te beter.

  Een mooi plan van de regering van Israel: uit wraak voor de aanslag wil Israel ruim 3300 extra huizen bouwen op Westoever. "Laat iedereen die een terroristische aanslag op ons voorbereidt weten dat elk opheffen van de hand tegen Israëlische burgers met een dodelijk klap en vernietiging beantwoord zal worden en onze eeuwige grip op heel Israël zal versterken", zei minister Smotrich van Financiën. Voordat de Hamas-ratten een oorlog begonnen, hadden ze er rekening mee moeten houden dat ze deze zouden gaan verliezen. Het innemen van land is de beste manier om hun te pakken. Dat noem ik Wijsheid met een grote "W"! En bij de volgende terroristische aanval gaat Israel ongetwijfeld weer meer land innemen. 

 2. Op 14-2-2024 om 16:52 zei Flawless victory:

  Heel spectaculair, aangezien hij Israël vervloekte en daarna neervalt. Er hebben al meer van soortgelijke voorvallen plaatsgevonden, maar die heb ik helaas niet paraat om te delen. Ze stonden eerder op Telegram. Zo was er een pro Palestijnse moslim die Israël op een podium stond te vervloeken en hij zei erbij dat als Allah het er niet mee eens was dat dan de grond onder zijn voeten vandaan mocht gaan. Hij had het nog niet uitgesproken of het podium onder zijn voeten stortte in. Schitterend.

  Heb je een linkje? Lijkt me geweldig om te zien! 😂

 3. 27 minuten geleden zei Willempie:

  Zo'n wapenstilstand zal voor de Israëlische bevolking onaanvaardbaar zijn. Zelfs onder de allergrootste internationale druk zal de regering van Israël geen andere keuze hebben dan om haar missie te voltooien, al zou het alleen al zijn om haar politieke geloofwaardigheid te behouden. De bevolking van Israël zal nooit accepteren dat Hamas deze oorlog uiteindelijk toch nog wint. ...

  Wel bijzonder is dat ook de Arabische inwoners van Israël zich blijkbaar aan de Israëlische zijde scharen en zich zelfs als vrijwilliger bij de IDF aanmelden. En de Druzen ook. Ook onder hen waren slachtoffers van het bloedbad door Hamas aangericht.

  Ieder weldenkend mens zal tegen Hamas zijn.

 4. 56 minuten geleden zei Willempie:

  De EU is, samen met de VN, medeverantwoordelijk voor alle slachtoffers, aan beide zijden. De Gazastrook is het grootste terroristenfort ter wereld, gefinancierd met ons belastinggeld.

  Hamas is ten eerste verantwoordelijk voor de Palestijnse slachtoffers door ze als schild te gebruiken en slachtoffers juist toejuicht voor hun PR- campagne, omdat veel onschuldige burgerslachtoffers voor Israel nadelig zijn en verder geen strategisch doel vormen. Maar je hebt gelijk dat de VN en de EU helaas wel onbedoeld Hamas en zelfs 7 oktober hebben gefinancierd. Geluukig wordt Hamas nu weggevaagd. Er is slechts 1 zaak die nog erger is voor de Palestijnse burgers: een wapenstilstand voor onbepaalde duur, aangezien dit betekent dat Hamas weer een aanslag kan plegen en vervolgens nogmaals hetzelfde of erger zal gebeuren in de Gazastrook.

 5. 7 minuten geleden zei Willempie:

  Er is GEEN uitspraak gedaan tegen Israël, ook niet over genocide. Er is niet eens een staakt-het-vuren geëist. De eisen zijn:

  1. Onmiddellijke vrijlating van alle gijzelaars door Hamas.

  2. Het toelaten van humanitaire hulp, hetgeen Israël alreeds doet.

  3. Het minimaliseren van het aantal burgerslachtoffers, hetgeen Israël alreeds doet. 

  Klopt helemaal. Sterker: het hof heeft 7 oktober juist met de sterkste bewoordingen veroordeeld terwijl Israel de oorlog mag voortetten, al moet het wat voorzichtiger aandoen.

  3 minuten geleden zei Willempie:

  Dank. Ik zie niet meteen iets over de status van de oorlog, maar dat zal wel komen omdat ik nog te weinig heb gezocht. Zal het vanmiddag eens grondiger doorlezen.

 6. 4 minuten geleden zei Flawless victory:

  Voor zover ik weet uit de berichten van Amir is dat akkoord door Hamas afgeslagen. Hamas stelde allemaal extra eisen zoals het vrijlaten van alle Palestijnse terroristen.  Daar kan Israël niet mee instemmen. Hamas speelt nu allemaal psychologische spelletjes door foto’s te laten zien van de gijzelaars.

  Bij mijn weten zijn de directeuren van de Mossad, de CIA en Egypte nog steeds aan het praten over de deal en is deze niet van tafel. Ik vermoed tevens dat Hamas uiteindelijk wel toe zal geven, want ze worden momenteel helemaal ingemaakt. Israel heeft vrijwel het gehele Noorden veroverd en bijna alle relevante steden in het Zuiden behalve Rafah zijn reeds omsingeld. Ze hebben die twee maanden gevechtspauze heel hard nodig. Heeft Amir een site waar hij z'n berichten op zet? Lijkt me wel interessant.

 7. 2 uur geleden zei Fundamenteel:

  Hier stromen de eerste vluchtelingen uit dat conflict reeds binnen. Geef die Palestijnen de beste zorg ter wereld daar ter plaatse.

  En dat ze ook wat druk op Egypte stellen hun grenzen wat minder te verzegelen. Want Hongarije kreeg daar forse kritiek op, maar hier gaat het wel degelijk om vrouwen en kinderen en geen gezonde weerbare mannen op zoek naar een beter leven.

  Hamas regeerde in Gaza met dictatoriaal bewind en is officieel nog steeds de regering. Zij zijn de oorlog begonnen en dankzij hen zitten de burgers nu in een oorlog. Het lijkt me moeilijk de bevolking in een oorlogszone de beste zorg te geven. Zowel Hamas als Israel hebben wel wat beters te doen: Hamas gebruikt de burgers als schild en voor hun PR-strijd, terwijl Israel Hamas wil uitschakelen.

  Egypte houdt de grens potdicht voor de Palestijnen. Voor de Zesdaagse Oorlog in 1967 was de Gazastrook van Egypte en de Westelijke Jordaanoever van Jordanië, maar hoewel Israel heeft aangeboden de gebieden terug te geven, willen ze dat niet.

  Niemand wil ze, want ze weten drommels goed welke problemen ze met dat zooitje ongeregeld binnenhalen. Hamas komt voort uit de Egyptische Jam'ijjat al-Ichwan al-Muslimien en heeft daar nogal wat problemen veroorzaakt en werd uiteindelijk eveneens in Egypte tot terroristische organisatie beschouwd.

  De bevolking zit met de gebakken peren: Hamas gebruikt ze als schild en er zijn - naast zo'n 9.000 dode Hamas-terroristen - meer dan 20.000 burgerslachtoffers. En nu stoppen veel rijke landen eveneens met de steun voor hen omdat zo'n 12 Palestijnse VN-medewerkers direct meededen aan de terroristische gruwel-aanslag van 7 oktober.

  Er is, heb ik echter vernomen, een akkoord in de maak waar meer dan 100 gijzelaars worden vrijgelaten voor twee maanden gevechtspauze.

 8. 4 uur geleden zei Flawless victory:

  Dit is het grote probleem: dat willen de Palestijnen niet. Ze willen het hele land, van Noord tot Zuid en van West tot Oost. “From the river to the sea”.  Judenrein. Het aloude antisemitisme is de natuurmens aangeboren.

  Klopt. Hamas heeft zeer recentelijk nog verklaard 7 oktober net zolang te willen herhalen totdat er geen Joden meer in Israel leven. Gelukkig wordt Hamas momenteel gedecimeerd en dat doet me deugd. Het hele Noorden is al in handen van Israel en de belangrijkste steden in het Zuiden behalve Rafah zijn nu omsingeld.

  Israel had er al voor gewaarschuwd: de Palestijnen gebruiken de VN (UNRWA) voor hun terrorisme. Nu stoppen vrijwel alle rijke landen - inclusief Nederland - de financiring van de VN-hulporganisatie UNRWA die hulp biedt aan Palestijnse vluchtelingen. Door Hamas te financieren hebben de Palestijnen zichzelf in hun voeten geschoten: precies nu ze hulp nodig hebben, wordt het stopgezet.

 9. 22 uur geleden zei Flawless victory:

  WANNEER EEN VLIEG IN EEN KOP KOFFIE VALT….

  *De Italiaan -* gooit de kop op de grond, breekt hem, en loopt boos weg.

  *De Duitser -* wast de kop zorgvuldig, steriliseert het en maakt een nieuwe kop koffie.

  *De Fransman -* haalt de vlieg eruit en drinkt de koffie op.

  *De Chinees - * eet de vlieg op en gooit de koffie weg.

  *De Rus -* drinkt de koffie met de vlieg, aangezien de vlieg een extraatje was zonder extra kosten.

  *De Israëliër -* verkoopt de koffie aan de Fransman, verkoopt de vlieg aan de Chinees, verkoopt de kop aan de Italiaan, drinkt een kop thee, en gebruikt het extra geld om een apparaat uit te vinden dat voorkomt dat vliegen in een kop koffie vallen.

  *De Palestijn -* beschuldigt de Israëliër wegens de vlieg die in zijn koffie is gevallen, protesteert bij de VN over de daad van agressie, neemt een lening aan van de Europese Unie om een nieuwe kop koffie te kopen, gebruikt het geld om explosieven te kopen en blaast dan het koffiehuis op waar de Italiaan, de Fransman, de Chinees, de Duitser en de Rus  bezig zijn  aan de Israëliër uit te leggen dat hij zijn kop koffie moet weggeven aan de Palestijn zodat er vrede zal zijn. 

  Een leuke mop met een onderlaag van waarheid!

 10. Zoals reeds een aantal malen eerder gezegd, gaat het er Israel voornamelijk om dat dit conflict naar Iran gaat leiden. Er zal ongetwijfeld hard gaan worden gevochten door het IDF in Gaza en omdat de Hamas zich tussen de burgers verschuilt, zullen er helaas ook een flink aantal IDF militairen sneuvelen (en heeeeeeeel veel burgers), maar het is slechts een opmaat tot het uitschakelen van de mogelijkheid dat Iran atoomwapens kan gaan ontwikkelen.

 11. 3 uur geleden zei Flawless victory:

  Dat geldt niet voor Hamas.  Het is puur demonisch.  Groepen kinderen hebben ze de handen op de rug gebonden en vervolgens levend in brand gestoken. Borsten van vrouwen afgehakt met een bijl voordat ze vermoord werden (forensisch onderzoek wijst dat uit). Kleine kinderen die onder een tafel waren gekropen door het hoofd geschoten.  Het woord beesten is hier niet eens van toepassing, want zelfs beesten doen dit niet.  Dit is zuiver demonisch. Vleesgeworden duivels.

  Klopt. De strijd tegen de Hamas zal een lange en bloedige worden. Helaas zullen er eveneens veel IDF militairen worden gedood omdat de Hamas-monsters zich tussen hun eigen bevolking verstoppen en van daaruit laf zullen toeslaan, zodat er heeeeeel veel burgerdoden vallen (ik vermoed tussen de 100.000 en 500.000) wat zielige plaatjes zal opleveren, maar Israel zal deze oorlog binnen een jaar gewonnen hebben.

  Wat ik verwacht, is dat ze hebben toegestaan dat de Hamas kon toeslaan, omdat het uiteindelijk moet leiden naar een excuus om Iran aan te vallen dat kernwapens wil ontwikkelen. Er zullen zeer binnenkort "Iraanse aanvallen op militaire US bases" zijn, zodat eveneens de VS daarbij in actie kan komen om Iran aan te pakken en de installaties uit te schakelen waar ze uranium mee willen verrijken.

 12. 21 uur geleden zei Flawless victory:

  Nog een interessante profetie over Gaza:

  Sefanja 2: 4-7 (NBG51)

  Want Gaza zal verlaten zijn, en Askelon tot een woestenij worden, Asdod zal men op de middag verdrijven, en Ekron zal ontworteld worden. Wee u, bewoners der zeekust, volk der Keretieten! Het woord des Heren is tegen u, Kanaän, land der Filistijnen, en Ik zal u te gronde richten, zodat er geen inwoner meer zal zijn. De zeekust zal worden tot weideplaatsen, tot putten der herders en tot kooien voor schapen. De kust zal ten deel vallen aan het overblijfsel van het huis van Juda; daarop zullen zij weiden; in de huizen van Askelon zullen zij zich des avonds legeren, want de Here, hun God, zal acht op hen slaan en een keer in hun lot brengen.

  mooie posting 👍

 13. 5 uur geleden zei Dat beloof ik:

  Je herhaalt je zinnen, maar gaat in op de vraag. Als er op in zou gaan, dan zou je zeggen dat die uitspraak onaanvaardbaar is. En dat is het ook. Toch zeg jij hetzelfde van de Hamss. 

  Je weet drommels goed dat de Hamas en de Nazi's de Joden altijd uit hebben willen roeien en dat eveneens altijd letterlijk zo uit hebben gesproken. Er is geen moreel equivalent tussen de Joden enerzijds en de Nazi's en Hamas anderzijds, tussen het vernietigen van de meest wrede terroristen enerzijds en genocide op de Joden anderzijds.

 14. 5 uur geleden zei Dat beloof ik:

  Hoe zou je het vinden als iemand hier zou gaan zeggen dat alle joden moesten worden uitgeroeid. Op je achterste poten zeker?

  De Joden zijn geen terroristen die alle Palestijnen uit willen roeien. De Nazi's en Hamas wilden daarentegen altijd wel de Joden uitroeien en hebben de daad bij het woord proberen te voegen. Er is geen moreel equivalent tussen het bestrijden van terroristen en het doelgericht afslachten van baby's voor de ogen van hun ouders, het bewust levend verbranden van kinderen, het verkrachten en doodmartelen van jonge vrouwen en hun levenloze lichamen door de straten paraderen. 

  7 uur geleden zei Flawless victory:

  Volgens het Telegramkanaal van Amir Tsarfati zijn er al aardig wat leiders van Hamas door de IDF uit de weg geruimd.

  Klopt. De voorbereidende bombardementen zijn erg succesvol. Hopelijk komt er snel een grond-oorlog om het karwei af te maken.

 15. 11 minuten geleden zei Willempie:

  De huidige woede is terecht maar haat tegen mensen is nooit op z'n plaats. Zodra het Israëlische volk andere volkeren gaat haten is haar bestaansrecht voorbij. Maar gelukkig is dat niet het geval. Het merendeel van de Israëlische bevolking is altijd voor een humane oplossing geweest. Maar Hamas moet uitgeschakeld worden. Dat kan nu niet anders meer. dus daar zijn we het dan wel over eens.  

  Indien ik zie wat voor beestachtigs ze doelbewust hebben aangericht, haat ik die monsters uit het diepst van m'n wezen. En ja, de Hamas mag niet door blijven bestaan.

 16. Nieuw bewijs dat Israel niet achter de explosie bij het ziekenhuis zit. Eveneens hebben ze het aantal slachtoffers overdreven.

  Nu ze hun eigen mensen zien sterven, zie je dat zooitje ongeregeld allang niet meer door de straten dansen, wel? En de echte oorlog moet nog gaan beginnen en de grote aantallen Palestijnse slachtoffers eveneens. Israel zal Hamas breken.

  Het enige dat d Palestijnen kunnen, is zo zielig mogelijk doen om op de perceptie van de wereld invloed uit te oefenen.

  8 minuten geleden zei Willempie:

  Je schept de valse indruk dat jij het Joodse volk vertegenwoordigt. Gelukkig is dat niet zo. Niet iedereen haat zoals jij.

  Die indruk schep ik niet. Ben gewoon een Jood en persoonlijk vind ik haat op z'n plaats.

 17. 3 minuten geleden zei Flawless victory:

  Dat is wel een feit Willempie. Israël heeft dat zelf ook toegegeven.

  https://dvhn.nl/buitenland/Israël-pas-water-en-voedsel-naar-Gaza-na-vrijlating-gijzelaars-28690862.html

  https://nos.nl/nieuwsuur/video/2493641-gaza-ligt-zwaar-onder-vuur-inwoners-kunnen-nergens-heen

  Israël is geen heilige @Willempie . Er zitten wel twee kanten aan dit verhaal.

  Dat was ongeveer een week terug; er is allang weer water. Helaas.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid