Spring naar bijdragen

Chaim

Members
 • Aantal bijdragen

  1.317
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Chaim

 1. 5 uur geleden zei Bekeerling14:

  wel 250 doden...

  En je weet niet of die gijzelnemers allemaal wel fout waren. Ik kan me voorstellen dat Hamas veel mensen bedreigd om ze uiteindelijk bij de burgers te plaatsen. "verberg de gijzelaars, anders doen we je gezin wat aan".. Dus die mensen zitten tussen twee vuren. Weigeren ze, dan worden ze gedood. Verbergen ze de gijzelaars dan worden ze alsnog gedood.

  Alhoewel, IDF heeft in acht maanden vechten maar liefst elf gijzelaars bevrijd. Dus de kans dat ze gedood worden bij een reddingsoperatie is niet zo erg groot. De kans is groter dat je gedood wordt als je Hamas iets weigert..

  Ik hoop dat het staakt het vuren nu eindelijk van kracht gaat en dat men op deze manier de gijzelaars vrij kan krijgen. Dat is immers veel succesrijker gebleken en zonder het doden van wel of niet onschuldige burgers. 

  Het vrijkrijgen van de gijzelaars is een doel. Het voornaamste doel is nog altijd Hamas militair uit te schakelen en ze de hegemonie in Gaza te laten verliezen. Zelf ben ik het daarmee eens.

 2. Hier de eerste bodycam-beelden van de Jecḥidah Merkaziet Mejoeḥedet (Speciale eenheden van de roemruchte JaMaM) van de bevrijding van de gijzelaars. 

  Dit is een deel van de derde fase. Fase 1 is het infiltreren door arabisch sprekende SjaBaK agenten die met een wagen volgeladen met matrassen en andere zaken naar de dichtbevolkte wijk kwamen waar de gijzelaars werden vastgehouden, een gesprek aangingen met de mensen daar en hen lieten weten dat ze kwamen om te verhuizen, waarna mannen en vrouwen (of als vrouw verkleede mannen), de ladders van de wagen haalden en van buitenaf en van binnenuit naar de betreffende kamers gingen. Dan de tweede fase waar de JaMaM speciale eenheden alle gijzelnemers neutraliseerden. Vervolgens de derde fase, waar het IDF binnenkomt met helikopters, tanks en mariniers vanaf de kust om hen allen eruit te krijgen. Een gladjes verlopen operatie, zoals Operatie Entebbe.

 3. 1 uur geleden zei Hermanos2:

  Ja, inderdaad. Ik heb al zeker 5 aliassen op mijn negeerlijst staan. Die gast is nog lastiger te verwijderen dan voetschimmel.

  Het belangrijkst is dat jij duizendmaal meer welkom bent dan iemand die vanwege antisemitisme is gebanned op freethinker. Laat je door zo'n type niet wegjagen, want dan doe je precies wat hij wil: "Weer een tegenstander minder!"

  Broeders2, voel je welkom!

 4. 3 uur geleden zei Figulus:

  Rare politieman met een cognitief dissonant momentje denk ik. Die zag een slachtoffer aan voor dader?

  Ja, inderdaad. Vervolgens wordt hij door de pro-Pal in de hals gestoken en ligt nu helaas in kritieke toestand in het ziekenhuis. 

  12 uur geleden zei Hermanos2:

  Duidelijk! Ga je gang. Ik ben weer weg.

  Laat je niet wegjagen door Paul1982. "Paul1982" is gewoon Berjan die hier reeds onder zoveel andere namen gebanned was en nu ook op Freethinker gebanned is,, mede vanwege antisemitisme.

 5. Voor het groepje dat denkt dat Israel zich voor niets beschermt met een hek, checkpoints en veiligheidsmaatregelen tegen die zielige Palestijnen, en voor degenen die denken dat deze oorlog onnodig zou zijn en de Palestijnen zich tot terrorisme wenden omdat ze zo "onrechtvaardig" behandeld zouden worden: 

   

   

 6. Goede video Flawless victory! Iets dat ook meespeelt, maar vanuit westers perspectief moeilijk voor te stellen is, is dat het gros van de Palestijnen geen consessies wil doen: ze willen Israel hebben, hebben nooit een Joodse staat geaccepteerd en sterven liever dan deze ooit te accepteren. Heeft de leiding van Hamas niet letterlijk en publiekelijk gezegd dat ze 7 oktober net zolang willen herhalen totdat ze dit doel hebben bereikt?

  De Palestijnen noemen zich "een volk van martelaren". Het woord شهيد (Sjahied) - martelaar - heeft een centrale betekenis in de moslim cultuur en Islam. Ook de zelfmoord-drone is ernaar vernoemd. Moslims die hun leven opofferen voor hun religie of gerelateerde overtuiging worden al-Shoehada (الشهداء) genoemd: de martelaren. "Kata'ib al-Shoehada" is een Arabische uitdrukking voor de brigades van de martelaren, komt van het woord Sjahied (martelaar) en wordt niet alleen toegepast op militante strijders of leden van gewapende groeperingen, maar ook op gewone burgers die bijvoorbeeld hun leven opofferen voor de Palestijnse zaak. Daarvan is iedereen in het Midden Oosten op de hoogte, maar het is vaak moeilijk voor te stellen voor buitenstaanders.

  Sommigen leden hier denken dat het hen gaat om een vreedzaam leven in Gaza en de Westbank, maar ze hebben vanaf het begin getoond geen Israelische staat te acceepteren en de nodige consessies te doen. Vrede is onmogelijk met lieden die liever hun leven en dat van hun kinderen opofferen dan consessies doen.

 7. 7 uur geleden zei Hopper:

  Morgen de uitspraak betreffende de leiders van Israel en Hamas.   Het zal me benieuwen of het hof het aandurft om de leiders van m.n. Israel te vervolgen.    Zoals we weten is de VN al jaren een papieren tijger betreffende Israel en lapt Israel alles aan zijn laars. Maar het zou een goede zaak zijn als Netanyahu en de andere misdadigers zich vervolgd weten.

  Iedereen met een klein beetje verstand van het ICC, weet dat de rechter van het ICC altijd zal overgaan op een arrestatiebevel, aangezien de rechter zelf geen onderzoek doet en afgaat op de openbare aanklager. De zaak tegen Hamas is een peulenschilletje, gezien er enorm veel beeldmateriaal is, terwijl de zaak tegen Israel vrijwel onmogelijk te winnen is, aangezien de belangrijkste landen als Israel zelf, de VS, China India, Rusland, ect het ICC niet erlkent en daar bovenop Israel zelf zegt te kunnen aantonen dat het probleem aan de andere kant van de grens bestond en het meer vrachtwagens doorliet dan ze konden leveren, aangezien er een gebrek aan leverings-capaciteit was, wat de aanklacht voedsel als wapen te gebruiken tegenspreekt. 

  Citaat

  Verreweg het grootste deel van de wereld erkent Palestina als een staat.   Sedert kort weer 3 Europese landen die Palestina hebben erkend, het is slechts de VS en nog wat landen in vnl Europa die Palestina niet erkennen.  Ik vrees dat het tussen uw oren zit dat Palestina niet bestaat......

  Nee, Palestina bestaat niet en het bestaan ervan zal sowieso met een simpel veto van de VS, het VK of Frankrijk worden tegengehouden, die allen veto-recht hebben en geen van allen Palestina erkennen.

 8. Op 21-5-2024 om 14:29 zei Flawless victory:

  Tien dictators en oorlogscriminelen uit de afgelopen jaren die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor miljoenen burgerdoden, repressie, sadistische marteling en vele oorlogsmisdaden, tegen wie voor zover ik weet het Haagse ICC the Hague geen arrestatiebevelen heeft uitgevaardigd:

  Bashar al-Assad, President van Syrië 

  Ebrahim Raisi, President van Iran

  Abdel-Malek al-Houthi, de leider van de Houthis

  Hibatullah Akhundzada, leider van de Taliban

  Kim Jong Un, President van Noord Korea

  Ramzan Kadyrov, leider van Chechnya

  Hassan Nasrallah, leider van Hezbollah

  Isaias Afwerki, President van Eritrea

  Alexander Lukashenko, President van Belarus

  Saparmurat Niyazov, leider van Turkmenistan


  No Jews no News.

  De VN is al heel lang een lachertje en valt sosieso niet serieus meer te nemen, maar nu maken ze het wel heel erg bont. Kim Jong Un en Raisi, de Slager van Teheran die tienduizenden mensen heeft laten executeren, of de Chinese regering die zelfs nog ergere zaken op het geweten heeft, zoals onschuldigen executeren om hun organen te verkopen, etc., worden ongemoeid gelaten, maar inderdaad: no Jews, no news.

 9. Op 18-3-2024 om 19:13 zei sjako:

  Teksten die niet in de Bijbel thuishoren hoeven wat mij betreft niet worden verklaard waarom die weggelaten worden.

  Mee eens. Het verhaal van de overspelige vrouw - Johannes 8:1-11 - is een van de vele voorbeelden waar een tekst is toegevoegd aan manuscripten, waarschijnlijk naar aanleiding van een kerkvader; net als de Comma Johanneum (1 Johannes 5:7-8) dat spreekt over de Drie-eenheid en ontbreekt in de oudste Griekse manuscripten, de laatste 12 verzen van Markus, etc. Dat vertalingen ervoor kiezen verzen gewoon op te nemen in hun Bijbelvertalingen, wil niet zeggen dat de bijbels die dit niet doen iets te verklaren hebben. Integendeel, Bijbels die de verzen opnemen, hebben iets te verklaren.

 10. Leonard Cohen's "Hallelujah" in het Jiddish, dat zingt over Koning David en Simson die beiden hun voornaamste fout begingen na te zijn verleid. Hun liefde was geen triomftocht, maar bleek tevens een gebrek in het prijzen van JHWH; momenten waarin de band met JHWH op de proef werd gesteld. Beiden, David en Simson, vielen eraan ten prooi. Maar anderzijds is er niets mooier dan liefde.

  Leonard Cohen was geboren en opgegroeid in een Joods gezin, identificeerde zichzelf als een religieuze Jood en heeft zijn hele leven lang een diepe verbondenheid met het Jodendom behouden.

  klik

  Door Dani'el Kahn

 11. 1 uur geleden zei Monachos:

  In Genesis 32 staat ook

  28 Toen zeide hij: Uw naam zal niet meer Jakob luiden, maar Israel, want gij hebt gestreden met God en mensen, en gij hebt overmocht.

  29 Daarop vroeg Jakob: Zeg mij toch uw naam. Maar hij antwoordde: Waarom vraagt gij toch naar mijn naam? En hij zegende hem daar.

  30 En Jakob noemde de plaats Pniel, want [zeide] [hij] ik heb God gezien van aangezicht tot aangezicht en mijn leven is behouden gebleven.

  Hosje'a 12:4 zegt gewoon dat de betreffende kracht ('el/'elohiem, hetgeen naar mensen, engelen, zelfs naar afgoden en naar JHWH kan verwijzen) een engel (mal'ach) betreft: een engel/boodschapper -- dus niet JHWH zelf, net zoals Mosjeh in Numeri 12:8 een afbeelding/representatie (תְּמוּנַת) van JHWH zag (vergelijk Genesis 20:4, waar over een verbod op het maken תְּמוּנַת wordt gesproken -- niet over het maken van de directe hemelse zaken, maar over het representeren, het afbeelden). 

  Zoals gezegd, verwijzen de termen 'el & 'elohiem niet alleen naar JHWH. "P'ni'el" (פְּנִיאֵל) bestaat uit twee delen: "p'nie" (פְּנִי) en " 'el" (אֵל). "P'nie" (פְּנִי) is afgeleid van het Hebreeuwse woord "paniem" (פָּנִים) wat "gezicht", "aanzien" of "vooraan" betekent en staat verbonden in de s'michoet (status constructus), terwijl "el"/"elohiem (אֵל/אֱלֹהִים) verwijst naar macht of kracht in het Hebreeuws, wat, als gezegd, naar mensen, engelen, zelfs naar afgoden en naar JHWH kan verwijzen. Hosje'a 12.4 maakt onmiskenbaar dat het in het betreffende geval een engel/boodschapper betreft.

  Citaat

  In Genesis 32:24 staat dan weer אִישׁ.

  Exact! Geen JHWH maar een 'iesj (אִישׁ), wat een man of een engel kan zijn, zoals 'iesj (אִישׁ) in Jozua 5:13 bijvoorbeeld ook een engel blijkt te zijn.

  Citaat

  En elke niet-religieuze jood? 😄

  Indien deze religieus is geweest - zoals ikzelf ooit - dan wel. Overigens is iedere jood (kleine letter j) religieus, terwijl een Jood (hoofdletter J) dat niet hoeft te zijn.

 12. Op 25-7-2023 om 13:04 zei neohumanist:

  Ik vroeg me af, zijn hier wel meer atheisten op het forum geweest in het verleden? Hebben ze je dingen duidelijker weten te maken over je eigen manier van denken? Ben je anders door ze gaan denken?

  Ik ben een atheist en ben ooit een theist geweest. Ben zeker anders gaan denken -- mij hebben atheisten absoluut dingen duidelijk kunnen maken. Nederland heeft nu een atheistische meerderheid, maar de meerderheid van de  atheisten is ooit theist geweest. De laatste tijd kom ik weer meer op het forum dat ik als m'n thuishonk beschouw: Freethinker.

  Citaat

  Waarom denk je dat ze het fijn vinden om hier te komen?

  Ik kan natuurlijk niet voor anderen spreken, maar voor mij is interesse in religie een belangrijke factor.

 13. 1 minuut geleden zei Fundamenteel:

  Maar we weten niet wat Hij in het zand schreef om de hele context te ontrafelen.

  Wat hij in het zand schreef verandert niet het feit dat hij niet deed wat de Torah voorschreef en daarmee hield hij zich niet aan de Torah. Maar, als gezegd, is eveneens deze passage er veel later aan toegevoegd.

 14. Zojuist zei Fundamenteel:

  Neen Hij vervulde en gaf ons de genadewet. Wij moeten ons niet eens meer besnijden, laat staan stenigen.

  Dat christenen de Torah niet houden. is logisch. De Torah is gegeven aan het nageslacht van Ja'akov. Je schreef echter dat Jezus de Torah hield, maar door niet te doen wat de Torah voorschrijft, overtrad hij de Torah.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid