Spring naar bijdragen

Chaim

Members
  • Aantal bijdragen

    1.326
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Chaim

  1. Indien Trump wint, heeft hij dat vooral aan Biden te danken. Het egoistische oudje denkt nog steeds dat hij de beste kandidaat is om Trump te verslaan, terwijl de hele Democratische partij de wanhoop nabij is over zijn wanvertoning, gehakkel en versprekingen. Waarom laat die oude zich-telkens-versprekende seniele zak het niet aan een jongere, frissere, eloquentere en charismatische kandidaat over nu het nog kan?

    Wat een zooitje.

  2. 3 minuten geleden zei Bekeerling14:

    youtube.com/watch?v=FlObPXHa6Us

    Dit heb ik ook al tig keer gezegd. En nu ook door experts..

    En dit even tegen Chaim: msnbc.com/top-stories/latest/death-toll-children-gaza-israel-rcna143269

    En ook dit is al tig keer gezegd. Luister dan gewoon een keer. Of luister en interplenteer het een keer. Dan groei je in kennis. In plaats van steeds pro Israel reacties te horen en te lezen. 

     

    Snap je het niet of doe je maar alsof?

    Als je sterft door honger dan word je niet GEDOOD. Maar dan ga je dood vanwege te weinig eten. Met bommen en granaten (duizend bommen en granaten!) dood je wel kinderen of ouderen of volwassenen. 

    Ik schreef eveneens: zelfs indien je je slechts concentreert op de babies in gewapende conflicten, komen er jaarlijks gemiddeld 100.000 babies om (en ik gaf links voor alle data):

    Citaat

    At least 100,000 babies die every year because of conflict.

    Dat zijn aantallen die Gaza nooit in 6 maanden haalt. En dan houdt men nog niet eens rekening met het feit dat er veel meer kinderen omkomen dan babies alleen, plus dat de data over Gaza van het door Hamas gecontroleerde ministerie van Gezondheid afkomstig is.

    Overigens ben ik het met je eens dat een oorlog tegen Hezbollah en nu blijkbaar eveneens de Taliban een enorme opgave zal zijn. Zonder twijfel zal Israel de eerste maanden onder honderdduizenden raketten komen en zal er flink veel vernietigd worden. Ik vermoed echter wel dat Israel daarna zal oprukken en een veilige zone kan veroveren. Maar veel goeds belooft het niet.

  3. 1 uur geleden zei Bekeerling14:

    Boeiend toch waar mensen precies voor werken?

    Als je de citaten leest van die Spencer en Roberts dan klinkt dat niet als waarheid, maar als propaganda. Dan kan je wel komen met expert dit en expert dat.

    Het betreft top-experts op het gebied van oorlogsvoering en stedelijke oorlog en links die het aantonen. Simpel zeggen dat het in jouw oren niet als waarheid maar als propaganda klinkt, geeft natuurlijk geen enkel tegenwicht.

    Citaat

    Laatst stelde men dat er in zes maanden Gaza meer kinderen gedood waren dan in vier jaar in de hele wereld(!).

    Zelfs in 1 enkele dag komen er elders wereldwijd meer kinderen om dan er in Gaza binnen 6 maanden worden gedood. De VN zegt dat er alleen aan honger-gerelateerde oorzaken dagelijks al meer dan 10.000 kinderen sterven (klik), hetgeen gemiddeld 1.800.000 per maand is: 

    Citaat

    Each day, 25,000 people, including more than 10,000 children, die from hunger and related causes.

    Zelfs indien je je slechts concentreert op de babies in gewapende conflicten, komen er jaarlijks gemiddeld 100.000 babies om (klik) :

    Citaat

    At least 100,000 babies die every year because of conflict.

    Dat zijn aantallen die Gaza nooit in 6 maanden haalt. En dan houdt men nog niet eens rekening met het feit dat er veel meer kinderen omkomen dan babies alleen, plus dat de data over Gaza van het door Hamas gecontroleerde ministerie van Gezondheid afkomstig is.

    Overigens ben ik het met je eens dat een oorlog tegen Hezbollah en nu blijkbaar eveneens de Taliban een enorme opgave zal zijn. Zonder twijfel zal Israel de eerste maanden onder honderdduizenden raketten komen en zal er flink veel vernietigd worden. Ik vermoed echter wel dat Israel daarna zal oprukken en een veilige zone kan veroveren. Maar veel goeds belooft het niet.

  4. 35 minuten geleden zei Bekeerling14:

    Dat is een non argument. Ten eerste geef jij jouw bronnen de termen "expert" "erkende expert" "deskundige" en dan probeer je mijn bronnen te diskwalificeren.. Straks ga je nog zeggen dat de man een antisemiet is..

    Trouwens, ik heb van jou geen enkele data gekregen. Geen YT kanalen waar ik iets kan verifieren. 

    Jawel, die heb ik erbij gegeven in deze posting.

    En ja, John Spencer (klik) wordt beschouwd als een van 's werelds toonaangevende experts op het gebied van stedelijke oorlogsvoering. Zijn onderzoek richt zich op alle militaire operaties in dichtbevolkte stedelijke gebieden, megasteden, en stedelijke en ondergrondse (ook wel tunnel) oorlogsvoering en is de huidige voorzitter van de Urban Warfare Studies bij het Modern War Institute van de United States Military Academy in West Point (klik).

    Lord Andrew Roberts (klik) is een expert op het gebied van militaire geschiedenis en vijf jaar lang voorzitter van de Lehrman Institute Prize for Military History bij de New-York Historical Society (klik).

    Daarentegen kom jij met ene Jon Elmer, een pro-Palestijnse fotograaf zonder enige expertise in stedelijk oorlogsvoering die mede werkt voor Al Jazeera (klik).

  5. De data spreken voor zich, die heb ik je gegeven en kun je gewoon nachecken. Tevens heb ik experts op het hoogste niveau - zoals Lord Andrew Roberts, een deskundige op het gebied van militaire geschiedenis door zijn uitgebreide onderzoek, publicaties, de grondige analyse en inzicht in de strategische en tactische aspecten van oorlogvoering, en John Spencer, een erkende expert op het gebied van stedelijke oorlogsvoering, de voorzitter van de Urban Warfare Studies bij het Modern War Institute van de United States Military Academy in West Point - gegeven.

    Daar tegenover zet je ene Jon Elmer, een pro-Palestijnse fotograaf die mede werkt voor Al Jazeera en die de militaire operatie in Gaza genocide noemt.

  6. 1 uur geleden zei Bekeerling14:

    Dus als je een scheet laat dan draag je een luier?

    Neen, ze worden zo genoemd omdat de IDF in hun broek schijt als het op 1 vs 1 battle aankomt. Daarom gebruiken ze ook vliegtuigen en tanks om hun "slagen" te winnen. Daarbij niks ontziend. Ze gebruikten zelfs de pier om de vier gijzelaars vrij te krijgen en vliegtuigen om 200 Palestijnen te doden in die strijd. En nu is de pier buiten gebruik vanwege "weersomstandigheden". Wat experts de IDF en Amerika allang hadden verteld overigens.

    De pier is door de VS gebouwd en is verscheidene malen aangespoeld op het strand van Gaza en Tel Aviv. De gijzelaars zijn via een helikopter op het strand vervoerd. De Operatie Arnon was een zeer succesvolle operatie, uitgevoerd in een zeer dichtbevolkt en vijandig gebied vol Hamas terroristen, waar Speciale Eenheden erin slaagden Israelische gijzelaars te bevrijden. Vergelijkbaar met Operatie Entebbe, een iconische gebeurtenis in de militaire geschiedenis die verschillende films, boeken en documentaires heeft geïnspireerd die het buitengewone karakter van de operatie benadrukken.

    Met Operatie Hagorah Sjchorah (Zwarte Band) slaagden het IDF en speciale eenheden erin Baha Abu al-Ata, een belangrijke commandant van de Palestijnse Islamitische Jihad in Gaza, te neutraliseren zonder Israelische slachtoffers. Met Operatie Sjachar Chadasj (Doorbrekende Dageraad) in 2022 slaagden Speciale eenheden erin verschillende leiders van de Palestijnse Islamitische Jihad in Gaza te neutraliseren zonder Israelische slachtoffers. Met Operatie Magen Tsafon (Noordelijk Schild) in 2019 slaagden ze erin ondergrondse tunnels van Hezbollah vanuit Libanon naar Israel op te sporen en te vernietigen zonder Israelische slachtoffers. Met Operatie G'voel Mele (De Gehele Grens) in 2023 slaagden de Sajeret Matkal en Sjajetet 13 erin een terroristische cel in de Westelijke Jordaanoever te neutraliseren zonder Israelische slachtoffers. Met Operatie 'iet Adom (Rode Falk) in 2022 slaagden Speciale Eenheden erin een groep hooggeplaatste Hezbollah-leiders in Zuid-Libanon te neutraliseren zonder Israelische slachtoffers. Etc. En dat zijn slechts de operaties uit de laatste paar jaren.

    En nogmaals, ook de Braziliaanse politie-eenheden hebben training ontvangen van Israelische speciale eenheden gericht op tactieken voor stedelijke gevechten, antiterrorisme en counter-terrorisme, India heeft Israelische hulp ingeroepen voor het trainen van speciale eenheden in antiterrorisme en guerrillaoorlogsvoering met betrekking tot terrorismebestrijding in conflictgebieden zoals Kashmir, Colombiaanse veiligheidstroepen hebben training ontvangen van Israelische experts om hun capaciteiten te verbeteren in de strijd tegen guerrillagroepen en drugskartels, inclusief technieken voor stedelijke operaties en antiterrorisme, De Filipijnen hebben Israelische hulp gezocht voor training van hun speciale eenheden, met name in de strijd tegen islamitische extremistische groeperingen in het zuiden van het land. Etc. Allemaal niet zonder gegronde redenen.

     

  7. 5 uur geleden zei Figulus:

    Elk land ter wereld behoort stinkjaloers te zijn op de speciale eenheden van Israël. Die krijg je beter niet op je dak.

    Klopt. De Israelische Speciale Eenheden worden wereldwijd erkend als een van de beste ter wereld en staan bekend om hun uitgebreide training, geavanceerde tactieken en effectieve uitvoering van complexe operaties. Organisaties zoals Sajeret Matkal, Sjajetet 13 en Unit 669 hebben een reputatie opgebouwd voor hun vermogen om in verschillende omgevingen en omstandigheden te opereren, inclusief anti-terrorismeoperaties, reddingsmissies en speciale verkenningen. Hun ervaring en expertise maken hen een zeer gerespecteerde eenheid binnen het internationale militaire landschap.

    Ook de Braziliaanse politie-eenheden hebben training ontvangen van Israelische speciale eenheden gericht op tactieken voor stedelijke gevechten, antiterrorisme en counter-terrorisme, India heeft Israelische hulp ingeroepen voor het trainen van speciale eenheden in antiterrorisme en guerrillaoorlogsvoering met betrekking tot terrorismebestrijding in conflictgebieden zoals Kashmir, Colombiaanse veiligheidstroepen hebben training ontvangen van Israelische experts om hun capaciteiten te verbeteren in de strijd tegen guerrillagroepen en drugskartels, inclusief technieken voor stedelijke operaties en antiterrorisme, De Filipijnen hebben Israelische hulp gezocht voor training van hun speciale eenheden, met name in de strijd tegen islamitische extremistische groeperingen in het zuiden van het land. Etc.

  8. 4 uur geleden zei Bekeerling14:

    De propagandaverhaaltjes waar een Chaim in trapt (wij zijn de meest morele leger ter wereld, na de tweede wereldoorlog heeft nog geen een land kunnen doen wat wij deden met zo weinig burgerslachtoffers) daar trap ik allang niet meer in.

    Het zijn de eperts op het hoogste niveau die het zeggen, zoals Lord Andrew Roberts, een expert op het gebied van militaire geschiedenis door zijn uitgebreide onderzoek, publicaties, de grondige analyse en inzicht in de strategische en tactische aspecten van oorlogvoering. Of John Spencer, een erkende expert op het gebied van stedelijke oorlogsvoering, de voorzitter van de Urban Warfare Studies bij het Modern War Institute van de United States Military Academy in West Point.

    Citaat

    Ook het idee dat de IDF nu afgerekend heeft met Hamas is totale bullshit van een zeer grote hoogte. Aangezien je terreur niet kan uitschakelen.

    Van de ooit 27 Hamas-brigades zijn er nog 4 over en wat pockets. Probleem is dat Israel tijdens de onderhandelingen een groot deel van z'n troepen had teruggetrokken, waarna Hamas zich weer overal over Gaza kon verspreiden en hergroeperen. Het is echter duidelijk dat de tegenstand van Hamas-troepen sterk verminderd is, er vrijwel geen raketten meer door Hamas worden afgevuurd en evenmin meer veel anti-tank granaten.

    Natuurlijk is een stedelijke oorlog aanzienlijk moeilijker te voeren dan een oorlog met een echt front, aangezien Hamas zich in burgerkledij in stedelijke gebieden tussen burgers bevindt.

    De oorlog tegen Hezbollah zal zwaarder worden in het begin, want zij hebben heeeeeeel veel raketten die ze allemaal op Israel zullen afschieten. bovendien zijn de laatste berichten dat de Taliban Hezbollah wil helpen mt strijders en materieel. Maar het positieve is, dat het een oorlog met een echt front is. Daarin zal Israel het uiteindelijk eenvoudiger hebben dan in een dichtbevolkt gebied. Oprukkende Hezbollah en Taliban mogendheden kunnen gewoon plat worden gebombardeerd en teruggedreven. Maar de eerste maand zal zwaar zijn vanwege de raketten en drones.

    Uiteindlijk zal Israel zoals altijd weer aan het langste eind trekken.

  9. 5 uur geleden zei Bekeerling14:

    wel 250 doden...

    En je weet niet of die gijzelnemers allemaal wel fout waren. Ik kan me voorstellen dat Hamas veel mensen bedreigd om ze uiteindelijk bij de burgers te plaatsen. "verberg de gijzelaars, anders doen we je gezin wat aan".. Dus die mensen zitten tussen twee vuren. Weigeren ze, dan worden ze gedood. Verbergen ze de gijzelaars dan worden ze alsnog gedood.

    Alhoewel, IDF heeft in acht maanden vechten maar liefst elf gijzelaars bevrijd. Dus de kans dat ze gedood worden bij een reddingsoperatie is niet zo erg groot. De kans is groter dat je gedood wordt als je Hamas iets weigert..

    Ik hoop dat het staakt het vuren nu eindelijk van kracht gaat en dat men op deze manier de gijzelaars vrij kan krijgen. Dat is immers veel succesrijker gebleken en zonder het doden van wel of niet onschuldige burgers. 

    Het vrijkrijgen van de gijzelaars is een doel. Het voornaamste doel is nog altijd Hamas militair uit te schakelen en ze de hegemonie in Gaza te laten verliezen. Zelf ben ik het daarmee eens.

  10. Hier de eerste bodycam-beelden van de Jecḥidah Merkaziet Mejoeḥedet (Speciale eenheden van de roemruchte JaMaM) van de bevrijding van de gijzelaars. 

    Dit is een deel van de derde fase. Fase 1 is het infiltreren door arabisch sprekende SjaBaK agenten die met een wagen volgeladen met matrassen en andere zaken naar de dichtbevolkte wijk kwamen waar de gijzelaars werden vastgehouden, een gesprek aangingen met de mensen daar en hen lieten weten dat ze kwamen om te verhuizen, waarna mannen en vrouwen (of als vrouw verkleede mannen), de ladders van de wagen haalden en van buitenaf en van binnenuit naar de betreffende kamers gingen. Dan de tweede fase waar de JaMaM speciale eenheden alle gijzelnemers neutraliseerden. Vervolgens de derde fase, waar het IDF binnenkomt met helikopters, tanks en mariniers vanaf de kust om hen allen eruit te krijgen. Een gladjes verlopen operatie, zoals Operatie Entebbe.

  11. 1 uur geleden zei Hermanos2:

    Ja, inderdaad. Ik heb al zeker 5 aliassen op mijn negeerlijst staan. Die gast is nog lastiger te verwijderen dan voetschimmel.

    Het belangrijkst is dat jij duizendmaal meer welkom bent dan iemand die vanwege antisemitisme is gebanned op freethinker. Laat je door zo'n type niet wegjagen, want dan doe je precies wat hij wil: "Weer een tegenstander minder!"

    Broeders2, voel je welkom!

  12. 3 uur geleden zei Figulus:

    Rare politieman met een cognitief dissonant momentje denk ik. Die zag een slachtoffer aan voor dader?

    Ja, inderdaad. Vervolgens wordt hij door de pro-Pal in de hals gestoken en ligt nu helaas in kritieke toestand in het ziekenhuis. 

    12 uur geleden zei Hermanos2:

    Duidelijk! Ga je gang. Ik ben weer weg.

    Laat je niet wegjagen door Paul1982. "Paul1982" is gewoon Berjan die hier reeds onder zoveel andere namen gebanned was en nu ook op Freethinker gebanned is,, mede vanwege antisemitisme.

  13. Voor het groepje dat denkt dat Israel zich voor niets beschermt met een hek, checkpoints en veiligheidsmaatregelen tegen die zielige Palestijnen, en voor degenen die denken dat deze oorlog onnodig zou zijn en de Palestijnen zich tot terrorisme wenden omdat ze zo "onrechtvaardig" behandeld zouden worden: 

     

     

  14. Goede video Flawless victory! Iets dat ook meespeelt, maar vanuit westers perspectief moeilijk voor te stellen is, is dat het gros van de Palestijnen geen consessies wil doen: ze willen Israel hebben, hebben nooit een Joodse staat geaccepteerd en sterven liever dan deze ooit te accepteren. Heeft de leiding van Hamas niet letterlijk en publiekelijk gezegd dat ze 7 oktober net zolang willen herhalen totdat ze dit doel hebben bereikt?

    De Palestijnen noemen zich "een volk van martelaren". Het woord شهيد (Sjahied) - martelaar - heeft een centrale betekenis in de moslim cultuur en Islam. Ook de zelfmoord-drone is ernaar vernoemd. Moslims die hun leven opofferen voor hun religie of gerelateerde overtuiging worden al-Shoehada (الشهداء) genoemd: de martelaren. "Kata'ib al-Shoehada" is een Arabische uitdrukking voor de brigades van de martelaren, komt van het woord Sjahied (martelaar) en wordt niet alleen toegepast op militante strijders of leden van gewapende groeperingen, maar ook op gewone burgers die bijvoorbeeld hun leven opofferen voor de Palestijnse zaak. Daarvan is iedereen in het Midden Oosten op de hoogte, maar het is vaak moeilijk voor te stellen voor buitenstaanders.

    Sommigen leden hier denken dat het hen gaat om een vreedzaam leven in Gaza en de Westbank, maar ze hebben vanaf het begin getoond geen Israelische staat te acceepteren en de nodige consessies te doen. Vrede is onmogelijk met lieden die liever hun leven en dat van hun kinderen opofferen dan consessies doen.

  15. 7 uur geleden zei Hopper:

    Morgen de uitspraak betreffende de leiders van Israel en Hamas.   Het zal me benieuwen of het hof het aandurft om de leiders van m.n. Israel te vervolgen.    Zoals we weten is de VN al jaren een papieren tijger betreffende Israel en lapt Israel alles aan zijn laars. Maar het zou een goede zaak zijn als Netanyahu en de andere misdadigers zich vervolgd weten.

    Iedereen met een klein beetje verstand van het ICC, weet dat de rechter van het ICC altijd zal overgaan op een arrestatiebevel, aangezien de rechter zelf geen onderzoek doet en afgaat op de openbare aanklager. De zaak tegen Hamas is een peulenschilletje, gezien er enorm veel beeldmateriaal is, terwijl de zaak tegen Israel vrijwel onmogelijk te winnen is, aangezien de belangrijkste landen als Israel zelf, de VS, China India, Rusland, ect het ICC niet erlkent en daar bovenop Israel zelf zegt te kunnen aantonen dat het probleem aan de andere kant van de grens bestond en het meer vrachtwagens doorliet dan ze konden leveren, aangezien er een gebrek aan leverings-capaciteit was, wat de aanklacht voedsel als wapen te gebruiken tegenspreekt. 

    Citaat

    Verreweg het grootste deel van de wereld erkent Palestina als een staat.   Sedert kort weer 3 Europese landen die Palestina hebben erkend, het is slechts de VS en nog wat landen in vnl Europa die Palestina niet erkennen.  Ik vrees dat het tussen uw oren zit dat Palestina niet bestaat......

    Nee, Palestina bestaat niet en het bestaan ervan zal sowieso met een simpel veto van de VS, het VK of Frankrijk worden tegengehouden, die allen veto-recht hebben en geen van allen Palestina erkennen.

  16. Op 21-5-2024 om 14:29 zei Flawless victory:

    Tien dictators en oorlogscriminelen uit de afgelopen jaren die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor miljoenen burgerdoden, repressie, sadistische marteling en vele oorlogsmisdaden, tegen wie voor zover ik weet het Haagse ICC the Hague geen arrestatiebevelen heeft uitgevaardigd:

    Bashar al-Assad, President van Syrië 

    Ebrahim Raisi, President van Iran

    Abdel-Malek al-Houthi, de leider van de Houthis

    Hibatullah Akhundzada, leider van de Taliban

    Kim Jong Un, President van Noord Korea

    Ramzan Kadyrov, leider van Chechnya

    Hassan Nasrallah, leider van Hezbollah

    Isaias Afwerki, President van Eritrea

    Alexander Lukashenko, President van Belarus

    Saparmurat Niyazov, leider van Turkmenistan


    No Jews no News.

    De VN is al heel lang een lachertje en valt sosieso niet serieus meer te nemen, maar nu maken ze het wel heel erg bont. Kim Jong Un en Raisi, de Slager van Teheran die tienduizenden mensen heeft laten executeren, of de Chinese regering die zelfs nog ergere zaken op het geweten heeft, zoals onschuldigen executeren om hun organen te verkopen, etc., worden ongemoeid gelaten, maar inderdaad: no Jews, no news.

  17. Op 18-3-2024 om 19:13 zei sjako:

    Teksten die niet in de Bijbel thuishoren hoeven wat mij betreft niet worden verklaard waarom die weggelaten worden.

    Mee eens. Het verhaal van de overspelige vrouw - Johannes 8:1-11 - is een van de vele voorbeelden waar een tekst is toegevoegd aan manuscripten, waarschijnlijk naar aanleiding van een kerkvader; net als de Comma Johanneum (1 Johannes 5:7-8) dat spreekt over de Drie-eenheid en ontbreekt in de oudste Griekse manuscripten, de laatste 12 verzen van Markus, etc. Dat vertalingen ervoor kiezen verzen gewoon op te nemen in hun Bijbelvertalingen, wil niet zeggen dat de bijbels die dit niet doen iets te verklaren hebben. Integendeel, Bijbels die de verzen opnemen, hebben iets te verklaren.

  18. Leonard Cohen's "Hallelujah" in het Jiddish, dat zingt over Koning David en Simson die beiden hun voornaamste fout begingen na te zijn verleid. Hun liefde was geen triomftocht, maar bleek tevens een gebrek in het prijzen van JHWH; momenten waarin de band met JHWH op de proef werd gesteld. Beiden, David en Simson, vielen eraan ten prooi. Maar anderzijds is er niets mooier dan liefde.

    Leonard Cohen was geboren en opgegroeid in een Joods gezin, identificeerde zichzelf als een religieuze Jood en heeft zijn hele leven lang een diepe verbondenheid met het Jodendom behouden.

    klik

    Door Dani'el Kahn

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid