Spring naar bijdragen

Chaim

Members
  • Aantal bijdragen

    1.299
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Chaim

  1. Ik hoor dat Israel Iran heeft aangevallen. Weet niet of dat strategisch het  beste idee is, maar het is u gaande. Misschien dat Israel nu maar het beste kernwapens kan gebruiken, maar ik vermoed dat Israel het nog even in reserve houdt. Naar mijn mening geen goed idee. Een derde wereld oorlog is nu heeeeeeeeeeeeeel dichtbij.

  2. 2 uur geleden zei Fundamenteel:

    Zou Israël Iran nuken? Geef toe, zou veel makkelijker zijn en schakelt gans dat regime in 1 vingerknip uit.

    Maarja, wat daarna? 

    Israel zal - vermoed ik - alleen kernwapens inzetten indien het existentieel wordt bedreigd. Wat ik denk, is dat ze óf eerst Hezbollah gaan decimeren, daarna de paar brigades die Hamas nog heeft in Rafah en daarna met Iran afrekenen, óf meteen de 15 locaties gaan vernietigen waar Iran kernwapens aan het ontwikkelen is.

  3. 33 minuten geleden zei Flawless victory:

    Ik heb van het kanaal van Tsarfsti en het kanaal van Kenneth Johannes (Jezus komt spoedig Fellowship) begrepen dat Israel het binnenvallen van Rafah heeft uitgesteld om eerst Iran aan te pakken. Het leger is er klaar voor.  Ik denk dat Israël het wel meteen móet doen omdat ze als ze ermee wachten de steun verliezen van de V.S.  Het is steeds zo dat men Israël steunt als ze worden aangevallen maar zodra ze willen terugslaan valt men Israël al snel af.   Israël kan geen momentum verliezen nu.

    Daar heb je zondermeer een punt.

  4. 4 uur geleden zei Thinkfree:

    Afwachten dus, al lijkt het mij verstandig dat Israël eerst 

    Hamas en Hesbolla "afrond".

    Mee eens. Van Hamas zijn nog slechts 4 van de 28 brigades over en die zitten in Rafah. Indien Israel Iran nu aanvalt, zullen zowel Hebollah, Iran, Irak en Jemen duizenden raketten en drones op Israel afvuren die onmogelijk allemaal kunnen worden tegengehouden. Echter, indien ze eerst Hezbollah om zeep helpen, zonder Iran meteen aan te vallen, zal Iran evenmin terugslaan. Strategisch lijkt me het slimmer jouw volgorde aan te houden. Na Hezbollah is Iran hoe-dan-ook aan de beurt.

    Maar goed, de oorlog met Iran vangt vannacht aan en indien Israels existentie in gevaar komt, kunnen ze de strijd nog altijd met kernwapens beslechten. Zoals eeerder gezegd, zal Israel het heel zwaar krijgen en er zullen ook veel doden vallen, maar Israel is het enige land dat alle oorlogen heeft gewonnen, meestal tegen 2 tot 3 landen tegelijk, en zal nu ook als winnaar uit de bus komen.

  5. 9 uur geleden zei Thinkfree:

    Lijkt er niet op dat Israël terug gaat slaan, teveel druk vanuit de US.

    Toch vreemd dat de US het hele Midden Oosten in vuur en vlam zet voor twee vermeende vliegtuigen die twee torens binnen vliegen.

    Maar Israël ervan weerhouden zichzelf te verdedigen nadat een heel arsenaal aan raketten op hun is geschoten.

    Ik vraag me af welk agenda erachter zit, oorlogje voeren daar is de Us normaal gesproken niet vies van.

    De VS staat ook achter een Israelische reactie, maar zoals je weet, wil oude seniele Biden herkozen worden en heeft liever nu geen oorlog. Israel heeft zich tot dusver echter weinig aangetrokken van de mening van de seniele oude man en zal gewoon terugslaan op de Iraanse nucleaire capaciteiten en de 15 locaties vernietigen. 

    Zoniet, dan is 7 oktober voor niets geweest. Het was een geniaal plan en de laatste fase zullen ze ook uitvoeren. Geft heet je niet voldoende vertrouwen dat de enige zwaar gewonde van de Iraanse sullige aanval een Moslim was?

    Iran heeft Israel het einde van hun nucleaire capaciteiten - zoals verwacht - op een gouden schaaltje aangeboden. Ontspan en geniet, zoals 'Amir Tsarfatie en Ja'ier Pinto (Nederlandse spelling)! Kom op Thinkfree, met zo weinig vertrouwen herken ik je niet.

  6. 44 minuten geleden zei Flawless victory:

    Israël heeft Michaël de aartsengel.  Daniël 10: 20-21

    En niet te vergeten: God (ook al ben ikzelf een agnost). Jeremia 31:35-37.

    En de beste inlichtingendiensten, een van de beste en meest geavanceerde legers, plus de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en andere bondgenoten.

    Israel stuurt 1 raket af, raakt de Iraanse ambassade in Syrië precies waar twee generaals, vijf hoge officieren van de Revolutionaire Garde, waaronder Mohammad Reza Zahedi, de leiders van de Quds-brigade, die verantwoordelijk is voor buitenlandse operaties en zijn assistent, generaal Mohammad Hadi Haji-Rahimi, worden gedood. Vervolgens schieten Iran, Irak, Jemen en Hezbolah in Libanon honderden drones, lange-afstandsraketten en zelfs ballistische raketten af op Israel, en er valt 1 gewonde: een 10 jarig Arabisch Bedoeïenen-meisje dat in de Negev-woestijn wordt geraakt door brokstukken van een reeds neergeschoten drone.

    En het mooiste van alles: Iran heeft Israel hiermee tevens de gouden mogelijkheid op een gouden schaaltje aangeboden om af te rekenen met de Iraanse pogingen om een kernwapen te ontwikkelen.

  7. 4 minuten geleden zei Flawless victory:

    Klopt @Chaim. Ik zit Breaking News van Amir Tsarfati te bekijken en het was net ook op het NOS-journaal.  

    Amir is blij dat Iran zo dom is geweest dit te doen want nu heeft Israël een reden om de nucleaire installaties van Iran te treffen.

    Haha, ik ben ook blij! Fanatieke stomkoppen met teveel ego. Het lag al op 7 oktober voor de hand. Nu kunnen ze wel fluiten naar het ontwikkelen van kernwapens waar ze zo dichtbij waren, want Israel weet exact waar de 15 locaties zijn waar ze deze ontwikkelen en zal ze allemaal vernietigen.

    Maar goed, oorlog is een hel en Israel zal onvermijdelijk tienduizenden raketten om z'n oren krijgen, maar uiteindelijk al z'n doelstellingen bereiken: Hezbollah, en Hamas decimeren en de nucleaire faciliteiten van Iran vernietigen. Het is de moeite van een oorlog meer dan waard.

     

     

  8. 9 minuten geleden zei Flawless victory:


    Ja. Ook voor Israël wordt het heel spannend want Iran is volop bezig de Palestijnen op de Westbank te voorzien  van wapens. Dat kan nog heel spannend worden, want het is een  hele lange grens met Jordanië die amper te verdedigen is. Over zowat de gehele lengte van Israël.  Er moet uiteindelijk hulp van boven komen anders is het “dag” met Israël. 

    Binnen een uurtje zullen er legio drones op Israel neerkomen en heeft Israel eindelijk het excuus dat ze nodig hadden de Iraanse nucleaire faciliteiten uit te schakelen voordat Iran kernwapens kan ontwikkelen. Dat was waar 7 oktober voor diende: een excuus deze faciliteiten uit te schakelen.

    Ja, Israel zal worden bestookt met duizenden raketten en drones van alle kanten: Libanon (Hezbollah), Iran en Irak, en er zullen veel doden vallen, maar Israel heeft alle oorlogen eenvoudig gewonnen. Egypte, Syrië, Jordanië, Irak en anderen werden in de 6 daagse oorlog door Israel verslagen; Egypte en Syrië werden in de Jom Kipoeroorlog verslagen. Ook de Libanon-oorlog werd door Israel gewonnen. Oorlog is een hel, maar Israel is het enige land dat nog nooit een oorlog heeft verloren. Zelfs de VS hebben in Vietnam en Korea verloren, maar Israel nog nooit. 

    Ze hebben de beste inlichtingendiensten en een enorm goed georganiseerd leger met enorm veel expertise dat overal ter wereld anti-terrorisme teams opleidt en - indien nodig: atoomwapens.

    Heb een paar dagen geleden nog een video van 'Amir Tsarfati gezien -- een geschikt en interssant persoon, hoewel we niet hetzelfde geloof delen. Maar een gebedje voor Israel kan nooit kwaad.

    Binnen een uur gaat het eindelijk beginnen.

  9. 1 uur geleden zei Flawless victory:

    De Palestijnse terroristen hebben hun sores aan henzelf te danken. En hun lijden zal nog vele malen worden vermenigvuldigd zolang ze zich met terrorisme blijven bezighouden.

    Ze moorden, verkrachten, paraderen de ontzielde ontkleede vrouwenlichamen door hun straten, martelen zelfs kinderen dood voor de ogen van hun ouders, nemen het op met hun webcams en genieten er met volle teugen van, maar als Israel terugslaat en de terroristen - die hun eigen burgers als schild gebruiken -, uitschakelt, dan gaan ze piepen en zielig doen.

    Laat ze maar lekker piepen. Het gaat nog vele malen erger worden zolang ze zich blijven toeleggen op terrorisme.

  10. 4 uur geleden zei Flawless victory:

    5,5 miljoen doden in Congo: 🥱

    500.000 doden in Syrië: 🥱

    500.000 doden in Soedan: 🥱

    400.000 doden in Jemen: 🥱

    300.000 doden in Irak: 🥱

    250.000 doden in Afghanistan: 🥱

    30.000 doden in Gaza: genocide!


    Geen Joden, geen nieuws. Ze geven alleen om Gaza vanwege het antisemitisme.

    Dat is heel helder. Ook jouw voorbeeld maakt dat zonneklaar. En hoe zat het ook alweer in Rwanda? 800.000 doden in 100 dagen. Geen enkele demonstratie gezien; maar een handjevol dode Palestijnen - waaronder notabene 12000 Hamas terroristen - en de antisemitische zooi komt in drommen naar buiten.

  11. Op 27-10-2023 om 22:12 zei Chaim:

    Zoals reeds een aantal malen eerder gezegd, gaat het er Israel voornamelijk om dat dit conflict naar Iran gaat leiden. Er zal ongetwijfeld hard gaan worden gevochten door het IDF in Gaza en omdat de Hamas zich tussen de burgers verschuilt, zullen er helaas ook een flink aantal IDF militairen sneuvelen (en heeeeeeeel veel burgers), maar het is slechts een opmaat tot het uitschakelen van de mogelijkheid dat Iran atoomwapens kan gaan ontwikkelen.

    Vandaag of morgen gaat het beginnen. Iran zal vandaag of morgen zelf toeslaan of via z'n proxies. En voila!

  12. Op 18-3-2024 om 19:13 zei sjako:

    Teksten die niet in de Bijbel thuishoren hoeven wat mij betreft niet worden verklaard waarom die weggelaten worden.

    Mee eens. Het verhaal van de overspelige vrouw - Johannes 8:1-11 - is een van de vele voorbeelden waar een tekst is toegevoegd aan manuscripten, waarschijnlijk naar aanleiding van een kerkvader; net als de Comma Johanneum (1 Johannes 5:7-8) dat spreekt over de Drie-eenheid en ontbreekt in de oudste Griekse manuscripten, de laatste 12 verzen van Markus, etc. Dat vertalingen ervoor kiezen verzen gewoon op te nemen in hun Bijbelvertalingen, wil niet zeggen dat de bijbels die dit niet doen iets te verklaren hebben. Integendeel, Bijbels die de verzen opnemen, hebben iets te verklaren.

  13. Leonard Cohen's "Hallelujah" in het Jiddish, dat zingt over Koning David en Simson die beiden hun voornaamste fout begingen na te zijn verleid. Hun liefde was geen triomftocht, maar bleek tevens een gebrek in het prijzen van JHWH; momenten waarin de band met JHWH op de proef werd gesteld. Beiden, David en Simson, vielen eraan ten prooi. Maar anderzijds is er niets mooier dan liefde.

    Leonard Cohen was geboren en opgegroeid in een Joods gezin, identificeerde zichzelf als een religieuze Jood en heeft zijn hele leven lang een diepe verbondenheid met het Jodendom behouden.

    klik

    Door Dani'el Kahn

  14. 1 uur geleden zei Monachos:

    In Genesis 32 staat ook

    28 Toen zeide hij: Uw naam zal niet meer Jakob luiden, maar Israel, want gij hebt gestreden met God en mensen, en gij hebt overmocht.

    29 Daarop vroeg Jakob: Zeg mij toch uw naam. Maar hij antwoordde: Waarom vraagt gij toch naar mijn naam? En hij zegende hem daar.

    30 En Jakob noemde de plaats Pniel, want [zeide] [hij] ik heb God gezien van aangezicht tot aangezicht en mijn leven is behouden gebleven.

    Hosje'a 12:4 zegt gewoon dat de betreffende kracht ('el/'elohiem, hetgeen naar mensen, engelen, zelfs naar afgoden en naar JHWH kan verwijzen) een engel (mal'ach) betreft: een engel/boodschapper -- dus niet JHWH zelf, net zoals Mosjeh in Numeri 12:8 een afbeelding/representatie (תְּמוּנַת) van JHWH zag (vergelijk Genesis 20:4, waar over een verbod op het maken תְּמוּנַת wordt gesproken -- niet over het maken van de directe hemelse zaken, maar over het representeren, het afbeelden). 

    Zoals gezegd, verwijzen de termen 'el & 'elohiem niet alleen naar JHWH. "P'ni'el" (פְּנִיאֵל) bestaat uit twee delen: "p'nie" (פְּנִי) en " 'el" (אֵל). "P'nie" (פְּנִי) is afgeleid van het Hebreeuwse woord "paniem" (פָּנִים) wat "gezicht", "aanzien" of "vooraan" betekent en staat verbonden in de s'michoet (status constructus), terwijl "el"/"elohiem (אֵל/אֱלֹהִים) verwijst naar macht of kracht in het Hebreeuws, wat, als gezegd, naar mensen, engelen, zelfs naar afgoden en naar JHWH kan verwijzen. Hosje'a 12.4 maakt onmiskenbaar dat het in het betreffende geval een engel/boodschapper betreft.

    Citaat

    In Genesis 32:24 staat dan weer אִישׁ.

    Exact! Geen JHWH maar een 'iesj (אִישׁ), wat een man of een engel kan zijn, zoals 'iesj (אִישׁ) in Jozua 5:13 bijvoorbeeld ook een engel blijkt te zijn.

    Citaat

    En elke niet-religieuze jood? 😄

    Indien deze religieus is geweest - zoals ikzelf ooit - dan wel. Overigens is iedere jood (kleine letter j) religieus, terwijl een Jood (hoofdletter J) dat niet hoeft te zijn.

  15. 4 uur geleden zei Njarbe:

    De Moslimbroederschap is pas ontstaan in 1973

    Je denkt weer eens met je achterwerk, net zoals je op Freethinker doet. De Moslimbroederschap is in 1928 door Hassan al-Banna gesticht (klik) en Grootmoeftie Amin al-Hoesseini die goede contacten met Hitler onderhield, zelfs op de foto met hem ging (klik) en meteen na de stichting van Israel alle Joden wilden vernietigen, werd vertegenwoordiger van deze organisatie (klik) in Palestina waaruit Hamas is voortgekomen. Maar ja, van jou valt onkunde te verwachten: je bent reeds geband als "Berjan", geband als "Noppert" en om je zooi ook hier te spuien, kom je weer eens slinks onder een andere gebruikersnaam.

  16. 28 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Hitler was ook een fan van islam en Duitsland omvolkte de overwonnen gebieden met de "gewenste mening". Duitsland omvolkt u met islamieten. Sorry als ik dit zo abrupt zeg, maar het is de waarheid

    Meteen nadat de staat Israel was opgericht wilde Mohammad Amin al-Hoesseini - de Palestijns-Arabische nationalist en grootmoefti - de Joden vernietigen, voegde men de daad bij het het woord en ging men over op oorlog tegen de Joden. De kerel had goede persoonlijke contacten met Hitler en staat zelfs samen met hem op de foto. Na de Tweede Wereldoorlog vluchtte hij eerst naar Zwitserland en vervolgens naar Frankrijk, waar hij hij onder huisarrest werd geplaatst. Toen vluchtte hij naar Egypte, waar hij in 1948 asiel kreeg onder bescherming van de Moslimbroederschap en de vertegenwoordiger van deze organisatie in Palestina werd.

    Gaan er niet reeds een flink aantal belletjes rinkelen? Hieruit is Hamas ontstaan dat werd verkozen in Gaza toen ze officieel beleden dat ze de Joden wilden vernietigen, hetgeen ze onlangs nogmaals publiekelijk hebben bevestigd, ondanks dat dit gedachtengoed er in een eerder stadium even uit was gehaald.

    Nooit hebben ze vrede gewild, nooit hebben ze consessies willen doen en eindelijk zullen ze daar nu de prijs voor moeten betalen.

  17. De Palestijnen hadden reeds lang geleden in vrede en voorspoed kunnen leven, maar hebben altijd voor terrorisme gekozen. Tijdens het Camp David-vredesoverleg bood de Ehoed Barak aanzienlijke concessies aan de Palestijnen, waaronder een aanbod voor de oprichting van een Palestijnse staat op bijna de volledige Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad, maar ondanks deze verstrekkende concessies wees Jasser Arafat het aanbod af, want ze waren niet bereid om compromissen te sluiten en wilden geheel Oost-Jeruzalem hebben en wilden dat zelfs de nakomelingen van de vluchtelingen in het land mochten wonen, waarna ze meteen weer overgingen op een nieuwe terroristische intifada.

    Na 7 oktober is het eindelijk genoeg. Geen beperkte miitaire operaties meer, maar een oorlog waarin Hamas terecht wordt afgeslacht. Natuurlijk vallen burgerslachtoffers altijd te betreuren, maar daar is geen ontkomen aan, aangezien hun eigen regering ze als schild en voor hun PR-oorlog gebruikt. Gelukkig kan de slag om het laatste Hamas-bastion snel aanvangen, zal Hamas worden dedecimeerd en hun hegemonie in Gaza verliezen.

  18. 14 uur geleden zei Dat beloof ik:

    De Duitsers vermoordden Houden omdat die in hun ogen niets goeds konden doen. Tot op vandaag wijzen Joden daarop als ze ook maar denken te worden gediscrimineerd. Maar de Joden op hun beurt doen nu hetzelfde met de Palestijnen. 

    Veel mensen hadden medelijden en sympathie met de Joden vanwege WO2 en dat is men nu massaal aan het verspelen. 

    Nonsens. De Duitsers deden hetzelfde als de Hamas: het levend verbranden van Joodse baby's, het doodmartelen van Joodse kinderen voor de ogen van hun ouders, het verkrachten van vrouwen en het paraderen van hun levenloze lichamen. Israel jaagt op de Hamas-terroristen en Hamas verschuilt zich tussen de burgers voor hun PR-oorlog. Het is jammer dat daarom er helaas burgers omkomen, maar dat is geen doelstelling van Israel.

    Citaat

    De oplossing ligt niet in het uitroeien van de ander, maar in het vreedzaam leven naast de ander. Van twee kanten.

    Vanaf het prille begin hebben de Arabische inwoners zich op oorlogen en terrorisme gericht, met hun Grootmoefti die goede contacten had met Hitler. Zelfs toen ze alles konden krijgen wat ze wilden, hebben ze dat geweigerd en zijn vervolgens een intifada begonnen, daarna weer, hebben Israelische atleten vermoord en gegijzeld, hebben bewust ladingen onschuldigen vermoord omdat ze alles wilden hebben en ladingen bussen opgeblazen, met trekkers en andere voertuigen burgers doodgereden, doelbewust raketten op burgers afgevuurd en tenslotte op 7 oktober bewust op de meest gruwelijke wijze Joden vermoord en doodgefolterd. Ze willen gewoon alles en willen de Joden weg uit het land. 

    Nu gaan we er eens een definitief eind aan maken in plaats van de beperkte militaire actie uit het verleden. Ik ben zo trots op Israel. Dat er ongewild burgerslachtoffers vallen, valt te betreuren, maar indien Hamas zich overgeeft en de gijzelaars laat gaan in plaats van de eigen burgers als schild gebruiken, is het meteen voorbij.

  19. 2 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Ik had inderdaad al langer het idee dat juist de Joden het minst hebben geleerd van de tweede wereld oorlog.

    Israel doet het nu juist geweldig! Ben zo trots op Israel. Nooit meer een 7 oktober, nooit meer een Holocaust op de Joden. Weg met de terroristen. En nog geen 100.000 burgerslachtoffers zoals in zovele andere oorlogen.

    Maar ja, over al die andere oorlogen met honderdduizenden slachtoffers klaagt niemand hier over. Zoals zovaak gezegd: no Jews, no news.

  20. 43 minuten geleden zei Fundamenteel:

    En wat mogen we verwachten van Turkije en omstreken? Bluf of menens?

    Turkije heeft geen relevantie. Israel is de staat die van de vele oorlogen die het heeft gevochten, er geen van heeft verloren. De Arabisch-Israëlische Oorlog van 1948 tegen Arabische buurlanden, duurde ongeveer een jaar, de zesdaagse Oorlog van 1967 tegen Egypte, Jordanië en Syrië duurde zes dagen, de Jom Kipoeroorlog tegen Egypte en Syrië duurde ongeveer drie weken. Zolang grote en machtige legers zich niet tussen hun burgers verschuilen zodat Israel nauwelijks rekening hoeeft te houden met burgerslachtoffers, is oorlog voor Israel altijd een peulenschilletje gebleken. Daarnaast heeft het de beste inlichtingendiensten, zoals de mossad, Sjin Bejt en aman. En mocht een land er ooit in slagen Israel existentieel te bedreigen, dan heeft Israel een goed kernwapen-arsenaal.

  21. 10 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Wat vermoed je dan, dat ze gaan doen om dat te voorkomen?

    Ze zijn al bezig: Hamas decimeren zodat ze de hegemonie in Gaza kwijtraken. Het hek werkte redelijk, maar dat wordt op het moment van spreken al veranderd in een goed verdedigde muur waar geen muis meer doorkomt. Palestijnen die in Israel werkten, zijn verbannen naar Palestijnse gebieden, de Gazastrook en waarschijnlijk ook de westbank zal aanzienlijk beter worden beveiligd, de leiders van diverse Palestijnse groepen worden eveneens op vrij grote schaal gearresteerd zodat ze door de Mossad en Sjin bejt kunnen worden verhoord om alle info over de onderliggende organisatie nog beter in kaart te brengen en de juiste mensen te neutraliseren en eventuele toekomstige organisatie vroegtijdig de kop in te drukken, en het belangrijkst van alles: deze oorlog geeft tevens een duidelijke boodschap dat, mochten ze nogmaals overwegen tot terrorisme over te gaan, dan weten ze wat hen te wachten staat. En natuurlijk is dit slechts het topje van de ijsberg aan maatregelen die worden genomen.

  22. 18 minuten geleden zei leren_schoen:

    Trouwens in een diepe put met als een doel een diepe put te zijn daar is de Heer niet verantwoordelijk voor wat er in de put gebeurd het doel van de put is namelijk om een put te zijn. Weet je. Dat is het. En daar kiezen mensen toch zelf voor.

    Ik heb het voor je uitgelegd nu.

    Of waarom heeft de Heer een pit gemaakt? Met als doel om een pit te zijn.

    Dus dan kan jij mij wel aanklagen maar ik neem de Heer niet kwalijk dat Hij een pit heeft gemaakt. Jij wel en nu proberen vanuit die pit de rechtvaardige uit te hangen. Zo werkt het niet allemaal.

    Moet je niet meer proberen aan te klagen daar ga je echt niets mee opschieten. Of het is bij de duivel opschoot zitten en dan doen alsof je nog hier in de tuin zit weet je. Dat is echt nonsens

    Je hebt toch echt gezegd dat de Heer achter 7 oktober zit, en daar veranderen je rare metaforen over pitten, egels en putten niets aan.

    Citaat

    duivel....

    Ik meende dat je ooit eens zei dat je Joods was.

  23. 1 minuut geleden zei leren_schoen:

    Ik geef de Heer nergens de schuld van...

    Hier zeg je letterlijk naar aanleiding van de terreurdaden van Hamas: "Logisch jongen dat doet de Heer allemaal dat is toch logisch". 

    Citaat

    Jij wel daarom is dit zo allemaal voor jou. Dit is een beetje een slang die een egel probeert aan te klagen.

    Weer zo'n loze beschuldiging. Geef maar een linkje waar ik de Heer er de schuld van geef.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid