Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

15 minuten geleden zei Fundamenteel:

Het verbaast mij dat iemand die zo bol in woordenschat van de geestelijke mens staat, hier zo lichtzinnig over gaat. 

God heeft Zijn werk goed gedaan, maar u ontkent dat wij in zonde gevallen zijn en dus met een zondige natuur geboren worden.

Als wij onszelf geestelijk willen onderwerpen aan God, hoe gaat dit na een rukbeurt met gevoedde perverse gedachten? Voelt u zich dan rein bij de Vader en de Zoon? Durft u dan nog wel de aanwezigheid van de Heilige Geest aangaan? Of gaan we blind dwalen in de wereld als we gesensibiliseerd met zonde omgaan? 

Nee, ik ontken niet dat de natuurlijke mens in de zonde is gevallen.   Er wordt een natuurlijk lichaam gezaaid, en een geestelijk lichaam opgewekt.    Er leven dus twee verschillende mensen in jou.   De kwestie is alleen welke 'de baas' is.  (Baas is niet goed uitgedrukt, maar a la)

Om seks te hebben (als man zijnde) kan dat alleen als natuurlijk mens geschieden.    Ook al begrijpt de mens in kwestie "de dingen des Geestes Gods"  dan blijft het nog zo dat er tijdens de seks wat jij noemt "perverse gedachten" zijn.    Wat jij niet lijkt te begrijpen is dat de Heilige Geest überhaupt in jou aanwezig is.  (In ieder mens)   De kwestie is meer of jij weet hebt van de Heilige Geest.

Kor. 6:16. Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont en die u ontvangen hebt van God, en weet u niet dat u niet van uzelf bent?  U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam.

Jouw omgang met de Heilige Geest dien je zelf uit te vogelen, ik ga daar geen les in geven.   Maar jouw lichaam is een tempel van de H.G. en het is de H.G. welke jou onderwijst.  Jij verstaat het als geestelijk onderwerpen en dat is ook zo.   Maar wat je kennelijk ontgaat is dat de natuurlijke mens onderworpen is aan zichzelf, ook al weet hij dat niet.

De geestelijke onderworpenheid aan de H.G. is juist vrijheid!  Dat klinkt paradoxaal , maar de H.G. heeft het beste met jou voor.  Doch de natuurlijke mens in jou heeft niet het beste met jou voor.

Deze vrijheid klinkt ook door in seksuele vrijheid.  Overgave aan de H.G. betekent ook dat de seksuele lust kan uitdoven.  Bij mij is de lust uitgedoofd, maar indien God het nodig vindt kan de situatie ook weer veranderen.   Ik ben niet langer slaaf van mijn eigen lust, maar ik richt me naar Gods wil.  De wil van de natuurlijke mens, of de wil van God, dat is de kwestie.

bewerkt door Hopper
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 78
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dus wat lul je dan?

Of het nou via porno gaat of via de 'mooiere' weg zoals jij die ziet; het is allemaal de natuurlijke mens; niet de geestelijke. Of anders gezegd; de Adam/Eva natuur, niet de Christus natuur. Of nog an

Zo redeneert men in de islam ook met als uiterste consequentie de boerka.

2 uur geleden zei Fundamenteel:

Dus gewoon helemaal niets seksueel en de gedachten er van verbannen?

Inderdaad. Christus gebiedt ons ofwel totale monogamie binnen het huwelijk ofwel totale onthouding. Gerommel daartussen levert alleen maar meer moeilijkheden op. Seksuele gevoelens willen onderdrukken heeft weliswaar geen zin, maar ze negeren, afleiding ervan zoeken en geen onkuise situaties opzoeken of waar mogelijk voorkomen zijn wel degelijk legitieme mogelijkheden om de weg van Christus' zo goed als mogelijk na te leven. Samen met het vragen om en vertrouwen op zijn barmhartigheid als je daarin toch onvermijdelijk een keer ten val komt en weer op moet staan.

Bedenk dat als je op het punt komt dat de verleiding te groot wordt, je (in gedachten) al een hele weg bent gegaan waarin de verleiding nog eenvoudig te weerstaan was.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid