Spring naar bijdragen

Onderscheidingsvermogen, is de weg nu smal, lang, breed en/of kort?


Aanbevolen berichten

8 uur geleden zei Monachos:

Er staan momenteel 2.150.996 artikelen op de Nederlandstalige Wikipedia. Hoeveel artikelen heb je nog te gaan voordat je ze allemaal hebt geciteerd?

Factoranalyse lijkt erg op hoofdcomponentenanalyse. Wat in factoranalyse factoren genoemd wordt, wordt in hoofdcomponentenanalyse componenten genoemd. Het verschil tussen beide analysetechnieken is dat bij factoranalyse alleen naar de gemeenschappelijke variantie in de oorspronkelijke variabelen wordt gekeken, terwijl hoofdcomponentenanalyse ook naar de unieke variantie kijkt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 1,6k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Spinazie (Spinacia oleracea) is een plant uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae). Spinazie is verwant aan onder andere ganzenvoet en melde. Het is een snelgroeiende, eenjarige als bladgroente gebruik

Wat met pincet ontrafeld wordt, gaat met de bezem de prullenmand in.

Rijkdom is een last. Uiteindelijk ga je van niets naar niets, en hoe hoger de berg van “bezit” ertussen hoe vatbaarder ben je als speelbal.

Posted Images

Op 30-6-2023 om 13:43 zei Hopper:

Voorlopig zijn de enige wormgaten te vinden in een appel. 

Een ander soort vijfde kracht, die opduikt in de Kaluza-Klein-theorie, waar het universum extra dimensies heeft of in superzwaartekracht of snaartheorie, is de Yukawa-kracht.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 14:30 zei Barnabas:

Het verstaan van elkaar begint bij het erkennen van de eenvoudige realiteit.

Heb eigenlijk geen flauw idee hoeveel theorieën er nu precies zijn, de hoebetaalikingodsnaamdehuurmorgennogtheorie interesseert me vandaag het meest.

bewerkt door TTC
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 1-7-2023 om 17:19 zei Hopper:

Alleen het 'denken' kan hulpvragen bedenken.  Konden we dat denken maar eens een halt toeroepen, dan zouden de hulpvragen ook verstommen.

Factoranalyse lijkt soms op gaan neuzen in gebieden waar we nog niet eerder geweest zijn, met een rijkelijk aanbod aan ggz-tools en ggz-experten die ons hierbij kunnen helpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 29-6-2023 om 11:21 zei Yours:

Deze beide belevingen wisselen elkaar af doorheen onze vele levens. 

Ook binnen de WS-RV wordt verwezen naar een soort van clusters waarin het zelf kan verwikkeld raken zodat een gegeven situatie uitzichtloos wordt, tegelijk echter ook naar hulpbronnen van hoop die als een soort van lichtbakens fungeren. Deze hulpbronnen kunnen  echter zo divers zijn dat in theorieën slechts in termen van generalisaties kan gesproken worden. Op deze manier ontstaan echter ook heel wat schema’s die als onveranderlijk veranderlijk kunnen gewaardeerd worden, sterk afhankelijk van individuele trajecten waarvan het totaalbeeld zich kan voordoen als een ongeordend samenspel van interacties en patronen die subjectief misschien niet altijd als prettig ervaren worden. Hoe dan ook, het zijn niet de dingen die je snel even aan de ontbijttafel gepresenteerd wil krijgen, noch is het mogelijk om voor alles aandacht te hebben binnen een haast ontelbaar aantal niches en specialismen die misschien puur vanuit ervaringskennis op deze of gene manier gegroeid zijn. Des levens, het is wat het is, je bent nooit alleen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 29-6-2023 om 12:55 zei Hopper:

Maar slechts weinigen gaan de smalle weg met de nauwe doorgang , men neemt liever de brede weg van het denken.

Het goedwillend aanbieden van allerhande ggz-tools is ten zeerste gewaardeerd, de marginalisering die volgt op de toepassing nog iets anders.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 1-7-2023 om 17:10 zei Hopper:

Dwalen is een vak, thuiskomen is ook een vak.

In de indeling van de cortex cerebri van Korbinian Brodmann, is dit area 17. Het tweede gebied dankt zijn naam aan het feit dat het buiten (extra) de area striata ligt en bevat area 18 en area 19 van Brodmann.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 7-2-2024 om 07:10 zei Petra.:

😄

De eerste bo shuriken waren aangescherpte haarspelden, die in het haar werden gedragen en die men kon gebruiken als een laatste redmiddel. De wat bekendere vierhoekige shuriken werd gebruikt als gereedschap door timmerlieden om spijkers uit hout te halen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 13:55 zei Barnabas:

Er dient vooraf eenheid te zijn tussen de mensen en de groep dient over de talenten te beschikken die benodigt zijn.

Omdat er nu eenmaal miljarden van zijn kunnen we ons zonnestelsel ook als een geïsoleerd systeem gaan beschouwen. Maar om dan te beweren dat we als nietige ikjes alles zouden kunnen begrijpen wat binnen een dergelijk spectrum geschiedt, is echt wel van de pot gerukt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 11-2-2024 om 11:40 zei Noel2:

Er zou een verschil moeten zijn tussen bijvoorbeeld 1 en 01, dat is er niet, en dan krijg je eeuwige verwarring over oneindigheden die ongelijk zijn. Niet melancholisch, maar mismoedig word ik daarvan.

Het criterium van Eisenstein geeft een voldoende voorwaarde voor de irreducibiliteit van een polynoom met gehele coëfficienten. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 16:17 zei Barnabas:

Wanneer je mijn betoog als mistig gewauwel gaat aanmerken begijp ik dat je me niet wilt verstaan.

In de wiskunde heet een object irreducibel als het niet kan worden samengesteld uit eenvoudiger onderdelen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 3-2-2024 om 16:41 zei Monachos:

Jeej pagina 46 alweer!

Bizar is het fenomeen dat we, zij die zich hierin herkennen kunnen, ook kunnen vergeten waarom we eigenlijk ooit aan een herstelonderzoek begonnen zijn. Alsof het niet meer is dan de opeenstapeling van alsmaar meer informatie die ons meer inzicht in de kracht van eenvoud en kleine dingen ontneemt, ontmoedigend, bezwarend, ver weg van meer verbinding en harmonie zoals gestipuleerd in de aspiraties van een gesuggereerde nieuwe ggz, paradoxaal averechts.   

Link naar bericht
Deel via andere websites

Запись на консультацию к психиатру Городской психиатрической больницы № 7 им https://mypsyhealth.ru/психология/2022/05/04/stop-anxiety
академика И https://mypsyhealth.ru/services/pravilnyy-vybor-reabilitatsionnogo-tsentra
П https://mypsyhealth.ru/наркология/2021/01/30/addictions-teatment
Павлова () по телефону:
Основными задачами методического объединения являются:
5 психологических консультаций; 2 сеанса психологической диагностики; 3 тренинговые программы; 2 консультации психотерапевта; 8 сеансов психологической реабилитации; 2 консультации психолога-реабилитолога (первичной и завершающей) https://mypsyhealth.ru/наркология/2021/01/06/true-about-alcohol

Адрес: Волгоградский проспект, 197, участковый отдел
В течение календарного года можно бесплатно получить следующие психологические услуги:
— пять психологических консультаций;

Link naar bericht
Deel via andere websites
18 minuten geleden zei RaymondHex:

Ключевое отличие в том, что наша компания уже имеет деньги на покупку недвижимости https://срочныйвыкуп.com/personaldatapolicy
Не нужно тратить время на оформление кредита в банке, ипотеки или искать инвесторов или покупателей https://срочныйвыкуп.com/Personaldatapolicy
Мы обсуждаем все детали сделки, делаем оценку объекта и выдаем вам оговоренную сумму аванса уже в день обращения https://срочныйвыкуп.com/
Решение может быть принято всего за час!
Остались вопросы?
Валерий И https://срочныйвыкуп.com/personaldatapolicy
, 53 года https://срочныйвыкуп.com/personaldatapolicy

Начните просто с консультации, звоните +7 (495) 777-33-77 https://срочныйвыкуп.com/personaldatapolicy

Сделка в МФЦ https://срочныйвыкуп.com/
Деньги через банк https://срочныйвыкуп.com/
Юридическая проверка https://срочныйвыкуп.com/

2005-2021 ©

Toch allemaal zo simpel niet dan de theorie laat vermoeden, morgen start nieuwe workshop om te evalueren of het niet allemaal gewoon zinloos is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 1-7-2023 om 18:49 zei Hopper:

Je bent blijven hangen in de gesprekjes , vermoed ik zo maar.

De tragedie van de meent is een begrip dat door de Amerikaanse microbioloog Garrett Hardin in 1968 werd gelanceerd in een essay voor het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift Science. Het artikel is een van de meest geciteerde wetenschappelijke werken ooit en wordt door andere wetenschappers als zeer invloedrijk beschouwd. Het is ook sterk bekritiseerd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 20:08 zei Hopper:

Wat is een stimulus?

Een theorie van middelbare reikwijdte bestaat uit een beperkt aantal aannames van waaruit specifieke hypotheses afgeleid kunnen worden die vervolgens empirisch onderzocht kunnen worden. Deze hypotheses worden vervolgens ingepast in een breder netwerk van theorieën die voldoende abstractie moeten hebben om meerdere verschijnselen te kunnen verklaren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
24 minuten geleden zei TTC:

Het goede nieuws is dat sommige dingen voor geen halve meter te begrijpen zijn.

Het effect van het fenomeen tijdsrek is uiterst gering bij alledaagse snelheden, maar wordt merkbaar als de snelheid de lichtsnelheid nadert.

Link naar bericht
Deel via andere websites
34 minuten geleden zei Hopper:

Het effect van het fenomeen tijdsrek is uiterst gering bij alledaagse snelheden, maar wordt merkbaar als de snelheid de lichtsnelheid nadert.

Het is als een factuur van een garagist proberen toe te lichten, sommige dingen zijn te simpel om waar te kunnen zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 17:14 zei Hopper:

Nooit van de Babylonische spraakverwarring gehoord?

Holografisch geheugen is een vorm van optische opslagtechnologie die een hoge dichtheid garandeert voor de opslag van informatie in kristallen of fotopolymeren. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid