Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Omdat het andere topic over Dehumanisatie nogal off topic gaat heb ik maar een apart topic gemaakt hiervoor. 

 

Eerst maar ff voor de volledigheid de aanvang copy/pasten. 

 

Op 1-3-2023 om 08:58 zei Petra.:
Op 28-2-2023 om 21:35 zei Willempie:

Ik denk dat ik Peterson dan wat anders begrijp dan jij.

Zodra je mannen in een aparte groep plaatst en vrouwen in een andere groep los je geen enkel probleem op maar creëer je het juist.

Dat is mooi. Maar daar zijn niet zoveel woorden voor nodig want dat is precies waar feminisme en emancipatie voor staan; geen aparte groepen maar gelijke rechten voor ieder mens ongeacht afkomst, ras, geaardheid, geslacht etc.

Zodra dat wereldwijd bereikt is hoeft helemaal niemand zich te schamen voor het onderdrukken van een ander mens / ontzeggen van (bepaalde) rechten aan een ander mens. 

 

Op 1-3-2023 om 08:58 zei Petra.:
Op 28-2-2023 om 21:35 zei Willempie:

Het wordt pas opgelost zodra mensen ophouden om in die termen te denken en dus ook te spreken. Dat is de m.i. zeer kostbare boodschap van Peterson aan deze wereld. Eigenlijk wist je het al, diep in je hart, maar je bleef je je maar laten meeslepen door de media en krachten die er blijkbaar geen belang bij hebben om de verschillen en problemen  op te lossen.

Wat ik diep in mijn hart weet...:

Ik ben het met je eens dat het probleem is dat er in die termen wordt gedacht, maar naar mijn weten zijn er nog nooit problemen opgelost door er niet over te spreken, en lost ook het discriminatie probleem niet op door het er niet over te hebben. Er wordt nou eenmaal in die termen gedacht, discriminatie verdwijnt niet spontaan, ware het wel zo.. dan was het er nooit geweest of was het allang verdwenen. Dus zit er niks anders op dan het maar maar aan de kaak te (blijven) stellen.  Ik denk dat pas als ieder mens gelijke rechten geniet, en dan niet alleen op papier, maar juist in de dagelijkse praktijk, dat dan vanzelf niet meer in die termen wordt gedacht. 

 

 

Op 1-3-2023 om 11:31 zei Willempie:
Op 1-3-2023 om 08:58 zei Petra.:

Dat is mooi. Maar daar zijn niet zoveel woorden voor nodig want dat is precies waar feminisme en emancipatie voor staan; geen aparte groepen maar gelijke rechten voor ieder mens ongeacht afkomst, ras, geaardheid, geslacht etc.

Als de vrouw wordt onderdrukt, zoals dat in heel veel landen het geval is, moet dat benoemd en bestreden worden. Maar indien de vrouw niet (langer) wordt onderdrukt en gewoon gelijke rechten heeft, is het destructief om vrouwen als een onderdrukte groep te blijven beschouwen. Dat drukt veel vrouwen in een vermeende slachtofferrol (alle problemen worden door mannen veroorzaakt) en mannen in een vermeende schuldenaarsrol (alle problemen worden door mannen veroorzaakt). Dat veroorzaakt ruzies, wrok en haat. Datzelfde geldt voor ras, geaardheid en afkomst. Problemen oplossen doet het helemaal niet. Het verergert problemen alleen maar. Het lijkt me dat de mensheid steeds meer onderverdeeld wordt in allerlei groepen en groepjes die zich allemaal onderdrukt dienen te voelen. Uiteindelijk kan iedereen zich wel op de één of andere manier onderdrukt voelen. Ik ook. Maar dat gaat mij op geen enkele manier helpen.

 

 

Op 2-3-2023 om 14:36 zei Willempie:
Op 2-3-2023 om 09:57 zei Petra.:

Als je onrecht aan de kaak stellen van tafel veegt met .."klagen dat je zo zielig bent", ben je imo al verkeerd bezig. Je denigreert terechte klagers over discriminatie naar zieligheidsjammeraars.

Laat ik het anders zeggen. Hopelijk begrijp je dan beter wat ik bedoel. Ik ken persoonlijk geen homoseksuelen die zich minderwaardig of gediscrimineerd voelen, ook geen landelijk bekende homoseksuelen. Ik ken persoonlijk ook geen vrouwen, ook geen nationaal of internationaal bekende vrouwen, die zich minderwaardig of gediscrimineerd voelen. Zelfs Hirsi Ayaan niet, ondanks wat ze allemaal in haar geboorteland heeft meegemaakt en ondanks alle felle kritiek die ze te verduren heeft gehad in Nederland van (geloof het of niet) vooral linkse actiegroepen. Voel jij je zelf minderwaardig of gediscrimineerd? Ik weet niet hoe het in Vietnam is maar hier in het westen is daar geen enkele aanleiding voor. Wel duidelijke problemen hier zijn rassenhaat (van beide kanten overigens) en Jodenhaat. Je hoeft echt niet meer te proberen met een keppeltje op door de Randstad te lopen, om maar een voorbeeldje te noemen. Er zijn dus echte problemen en non-problemen. 

 

Op 2-3-2023 om 14:36 zei Willempie:
Op 2-3-2023 om 09:57 zei Petra.:

Zo kan je ook tegen misbruikte/mishandelde/verhandelde kinderen zeggen .. op papier mag het niet, en ik doe het niet, dus bestaat het niet. Dus.. ga wat goeds doen i.p.v. klagen dat je zo zielig bent.

Wat ik bedoel is dat je gewoon het beste uit jezelf moet halen. Dat doe je niet door te klagen maar door je best te doen. Iedereen heeft hier gelijke kansen.

 

Op 2-3-2023 om 09:57 zei Petra.:

Hoezo legt feminisme de nadruk op verkeerde dingen ? Het enige waar het voor staat is gelijkwaardigheid (gelijk rechten/gelijke behandeling) voor vrouwen en mannen.  Daar was je het toch juist mee eens. Hoe kun je dat dan nu weer verkeerd noemen?

De doelstellingen van de feministische beweging zijn inmiddels ruimschoots behaald. Feminisme is dus achterhaald. De feministen die er nu nog zijn, zijn mannenhaters. Sorry dat ik het niet anders kan zien. Als zogenaamde feministen nu nog voor vrouwenrechten willen opkomen dan moeten ze de aandacht richten op vrouwen in landen waar vrouwen nog wel worden onderdrukt en waar geen gelijke rechten bestaan. Maar dat doen ze niet voor zover ik kan zien. Ze zijn alleen maar met zichzelf bezig. 

 

19 uur geleden zei Petra.:

We raken nogal off topic.   Maar goed....ik ga er toch op reageren.  🙂

Ik ken persoonlijk wel....

Dat het jou onbekend is zegt mij vooral dat je nogal wat ontgaat. 

Misschien is het goed om je blikveld wat te verruimen.  Hier is de site https://discriminatie.nl  (de landelijke vereniging van antidiscriminatievoorzieningen).  Het laatste gepubliceerde rapport met cijfers van meldingen is van juni 2022.  De meldingen betreffen een discriminerende uitlating of discriminerende uitsluiting, of een ander delict zoals bijvoorbeeld een mishandeling, bedreiging of vernieling. In de toelichting bij het rapport staat dat uit het meest recente kwantitatieve onderzoek hiernaar van het Sociaal en Cultureel Planbureau gebleken is dat gemiddeld slechts één op de vijf mensen die discriminatie meemaakten ergens melding deed. 

In het rapport met de data staat: "Instanties registreren in 2021 duidelijk meer meldingen en incidenten dan in 2020"

Totaal zijn er net iets meer dan 20.000 meldingen gedaan bij de verschillende instanties. (antidiscriminatiebureaus, de politie, Het College voor de Rechten van de Mens, Mind, De Nationale Ombudsman, en de Kinderombudsman). Gezien het bovenstaande kunnen we dat met 5 vermenigvuldigen om een aardig beeld van discriminatie in NL te krijgen. 

 

19 uur geleden zei Petra.:

Heb je wel eens van het begrip Loonkloof gehoord ?  https://nl.wikipedia.org/wiki/Loonkloof

En ken je de term "glazen plafond" En alle afgeleide termen ? https://nl.wikipedia.org/wiki/Glazen_plafond

 

 

Twee dagen geleden in de Volkskrant: 

"Loonkloof tussen man en vrouw in Nederland is groter dan in veel andere EU-landen"

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/loonkloof-tussen-man-en-vrouw-in-nederland-is-groter-dan-in-veel-andere-eu-landen~b387d35e/

 

https://nos.nl/artikel/2452334-loonkloof-tussen-mannen-en-vrouwen-alleen-kleiner-bij-overheid

"De loonkloof tussen mannen en vrouwen in het bedrijfsleven is de afgelopen jaren niet kleiner geworden, blijkt uit onderzoek door het CBS. Bij de werknemers in dienst van de overheid nam het loonverschil wel iets af."

 

 

https://www.scienceguide.nl/2022/03/glazen-plafond-dikker-in-door-vrouwen-gedomineerde-domeinen/

"Glazen plafond dikker in door vrouwen gedomineerde wetenschapsdomeinen"

 

https://www.trouw.nl/economie/nederlandse-banken-koesteren-hun-glazen-plafond~b32bb950/

"Nederlandse banken koesteren hun glazen plafond.

Nederland zakt op ranglijst gelijkheid tussen mannen en vrouwen. In de bestuurskamers van de Nederlandse banken zitten te weinig vrouwen. En de loonkloof is er onveranderd groot. 

 

https://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/2572376/het-glazen-plafond-hangt-in-nederland-en-belgie-nog-steeds-laag-2.html

"Glazen plafond hangt in Nederland en België nog steeds laag.

Een vrouw heeft nog altijd veruit de beste kans op het maken van carrière in Scandinavië, en dan vooral Zweden. België komt daar een stuk achteraan, Nederland ligt een straatlengte achter.

De Economist maakt de ranglijst voor het negende jaar. De lijst is opgesteld met een aantal criteria, zoals de positie van vrouwen in het hoger onderwijs, arbeidsparticipatie, salaris, kosten voor kinderopvang, moederschaps- en vaderschapsrechten, en vertegenwoordiging in topbanen. Het is een vergelijking tussen de rijke landen die lid zijn van de OESO.

Nederland bungelt onderaan de lijst."

 

 

 

 

 

bewerkt door Petra.
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 152
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nou, een Nazi filmpje publiceren en zeggen dat @Chaim dat wel leuk zal vinden vind ik toch net iets te ver gaan. @Chaim is Joods. Misschien je geschiedenis nog eens nagaan want er in 1940-1945 is gebe

En zo is dat. En niet anders. Want iedereen kan bedenken waar zo'n wereldregering uiteindelijk toe gaat leiden. Eigenlijk hoef je daar niet eens christelijk voor te zijn. En iedereen weet of behoort t

Ik stelde dat een christen niet op partijen kan stemmen die een wereldregering nastreven en pro abortus zijn. De Wet is vervuld en wij weten door den Geest dat abortus moord is.

18 uur geleden zei Willempie:

Ik lees en begrijp heus wel wat je schrijft hoor. Maar je hebt het hierboven over statistieken, niet over zaken die we in het gewone leven meemaken. 

Ja, ik bied statistiek. En dus...geen verzinsels maar keiharde cijfers over ..meldingen van discriminatie die mensen dus in het gewone leven wel degelijk meemaken!

 

18 uur geleden zei Willempie:

Wat die loonkloof betreft draag je eveneens een statistiek aan maar welke bedrijf, welke onderneming maakt er nu werkelijk onderscheid tussen mannelijke en vrouwelijke werknemers? Ik heb het nog nooit meegemaakt hoor. Indien dat ergens wel het geval zou zijn is dat toch onwettig?

Ik geef statistiek en wetenschappelijke onderzoeken een artikelen.  Waarop jij telkens schrijft... ik heb dat nog nooit meegemaakt.  Waarop ik slechts kan schrijven..open je ogen. Ja, het is onwettig, maar dat wil niet zeggen dat het niet bestaat. 

In mijn vorige reactie had ik ook naar het glazen plafond verwezen met linkjes. Die heb je denk ik gemist omdat ik nog aan het wijzigen was en jij al reageerde. Ik zal ze nog eens plakken: 

https://www.scienceguide.nl/2022/03/glazen-plafond-dikker-in-door-vrouwen-gedomineerde-domeinen/

"Glazen plafond dikker in door vrouwen gedomineerde wetenschapsdomeinen"

 

https://www.trouw.nl/economie/nederlandse-banken-koesteren-hun-glazen-plafond~b32bb950/

"Nederlandse banken koesteren hun glazen plafond.

Nederland zakt op ranglijst gelijkheid tussen mannen en vrouwen. In de bestuurskamers van de Nederlandse banken zitten te weinig vrouwen. En de loonkloof is er onveranderd groot. 

 

https://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/2572376/het-glazen-plafond-hangt-in-nederland-en-belgie-nog-steeds-laag-2.html

"Glazen plafond hangt in Nederland en België nog steeds laag.

Een vrouw heeft nog altijd veruit de beste kans op het maken van carrière in Scandinavië, en dan vooral Zweden. België komt daar een stuk achteraan, Nederland ligt een straatlengte achter.

De Economist maakt de ranglijst voor het negende jaar. De lijst is opgesteld met een aantal criteria, zoals de positie van vrouwen in het hoger onderwijs, arbeidsparticipatie, salaris, kosten voor kinderopvang, moederschaps- en vaderschapsrechten, en vertegenwoordiging in topbanen. Het is een vergelijking tussen de rijke landen die lid zijn van de OESO.

Nederland bungelt onderaan de lijst."

 

 

En verder....

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen minder verdienen dan mannen, zelfs wanneer ze dezelfde opleiding en werkervaring hebben. Hieronder volgen enkele referenties naar artikelen en rechtszaken over dit onderwerp.

Een artikel van de Volkskrant uit 2020, getiteld "Loonkloof tussen man en vrouw blijft hardnekkig probleem", laat zien dat vrouwen nog steeds minder verdienen dan mannen, zelfs als ze dezelfde functie bekleden en evenveel werkervaring hebben. Het artikel stelt dat discriminatie en vooroordelen een belangrijke rol spelen bij de loonkloof en dat vrouwen nog steeds vaak worden gezien als 'minder ambitieus' dan mannen, zelfs als ze dezelfde prestaties leveren.

Een rechtszaak die dit onderstreept is die van de gemeente Amsterdam tegen een ambtenaar die de loonkloof tussen mannen en vrouwen in de gemeente aan de kaak stelde. In 2019 won de ambtenaar deze zaak bij de rechter. Volgens de ambtenaar kregen vrouwen bij de gemeente Amsterdam minder betaald dan mannen, zelfs als ze dezelfde functie hadden en dezelfde prestaties leverden 

De gemeente Amsterdam ontkende dit en stelde dat de loonverschillen te wijten waren aan deeltijdwerk en persoonlijke omstandigheden. De rechter oordeelde echter dat de loonverschillen niet konden worden verklaard door deeltijdwerk en dat de ambtenaar terecht aan de bel had getrokken.

Een ander voorbeeld is de rechtszaak van de Stichting Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) tegen het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het NIP beschuldigde het ministerie van discriminatie van vrouwelijke psychologen door hen minder te betalen dan mannelijke psychologen voor hetzelfde werk. In 2018 oordeelde de rechter dat het ministerie inderdaad discrimineerde en dat het loonverschil niet kon worden verklaard door deeltijdwerk of verschillen in competenties.

Al met al laten deze voorbeelden zien dat de loonkloof tussen mannen en vrouwen in Nederland nog steeds een probleem is dat niet kan worden verklaard door deeltijdwerk of persoonlijke omstandigheden. Discriminatie en vooroordelen spelen een belangrijke rol bij dit probleem en het is belangrijk dat er meer bewustwording en actie komt om deze ongelijkheid aan te pakken.

"Loonkloof tussen man en vrouw blijft hardnekkig probleem" (Volkskrant, 2020): https://www.volkskrant.nl/economie/loonkloof-tussen-man-en-vrouw-blijft-hardnekkig-probleem~b1f6e72d/

Rechtszaak gemeente Amsterdam tegen ambtenaar over loonkloof (NOS, 2019): https://nos.nl/artikel/2294751-ambtenaar-wint-zaak-over-loonkloof-bij-gemeente-amsterdam.html

Rechtszaak Stichting NIP tegen Ministerie van Justitie en Veiligheid (NIP, 2018): https://www.psynip.nl/actueel/nieuwsbericht/nip-wint-rechtszaak-over-gelijk-loon-voor-psychologen-bij-justitie/

 

 

Het 'glazen plafond' is een metafoor die wordt gebruikt om de onzichtbare barrière te beschrijven waarmee vrouwen worden geconfronteerd bij het nastreven van carrièremogelijkheden. Het concept verwijst naar de belemmeringen die vrouwen ervaren bij het bereiken van topfuncties in organisaties. Deze belemmeringen kunnen worden veroorzaakt door onbewuste vooroordelen, discriminatie en andere factoren die het moeilijk maken voor vrouwen om door te stromen naar hogere posities.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het glazen plafond nog steeds bestaat in Nederland, ondanks de toegenomen aandacht voor gendergelijkheid en diversiteit in organisaties. Volgens een artikel van RTL Nieuws uit 2021, getiteld "Glazen plafond blijft hardnekkig probleem voor vrouwen", zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in topfuncties in Nederlandse bedrijven. Het artikel stelt dat dit niet alleen te maken heeft met een gebrek aan ervaring of kwalificaties, maar ook met vooroordelen en stereotypen over de geschiktheid van vrouwen voor bepaalde functies.

Een ander voorbeeld van het glazen plafond is de zaak van de voormalige topvrouw van KLM, Camiel Eurlings, die in 2018 werd beschuldigd van mishandeling. Volgens een artikel van de NOS werd Eurlings uiteindelijk vrijgesproken van mishandeling, maar verloor ze wel haar positie als topvrouw van KLM. Het artikel stelt dat deze zaak het glazen plafond in Nederlandse bedrijven blootlegt en de dubbele standaard die vaak wordt toegepast bij het beoordelen van mannen en vrouwen in topfuncties.

Tot slot heeft de Nederlandse overheid in 2020 een wet aangenomen die bedrijven verplicht om maatregelen te nemen om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te verkleinen en meer vrouwen in topfuncties te benoemen. Dit is een belangrijke stap in de strijd tegen het glazen plafond in Nederland.

Al met al laat dit zien dat het glazen plafond nog steeds een hardnekkig probleem is in Nederlandse bedrijven en organisaties. Het vereist verdere actie en bewustwording om deze barrière te doorbreken en de gendergelijkheid te bevorderen.

Referenties:

Glazen plafond blijft hardnekkig probleem voor vrouwen" (RTL Nieuws, 2021): https://www.rtlnieuws.nl/economie/opinie/artikel/5231361/glazen-plafond-vrouwen-carriere-topfuncties-onderzoek

Artikel van de NOS over de zaak van Camiel Eurlings (2018): https://nos.nl/artikel/2211456-camiel-eurlings-geen-mishandeling-wel-vrijgesproken-van-eenvoudige-mishandeling.html

Artikel van de Volkskrant over de nieuwe wetgeving inzake gendergelijkheid in Nederland (2020): https://www.volkskrant.nl/economie/bedrijven-moeten-meer-vrouwen-in-top-en-loonkloof-moet-kleiner

 

 

 

Discriminatie van homoseksuelen is helaas ook nog steeds een probleem in de samenleving. Ondanks de vooruitgang die geboekt is op het gebied van LGBT-rechten, worden homoseksuelen nog steeds geconfronteerd met discriminatie op de werkvloer, in de gezondheidszorg en in andere sectoren van de samenleving.

Een voorbeeld van discriminatie van homoseksuelen is de zaak van Jasper Vernes-Sewratan tegen de politie Amsterdam-Amstelland, die in 2019 werd behandeld door de rechtbank Amsterdam. Vernes-Sewratan beschuldigde de politie van discriminatie op basis van zijn seksuele geaardheid, nadat hij was gearresteerd bij een homobar en was mishandeld door de politieagenten. De rechter oordeelde dat de politie zich schuldig had gemaakt aan discriminatie en legde een schadevergoeding op van €10.000. Deze zaak laat zien dat homodiscriminatie nog steeds voorkomt, zelfs bij de politie.

Een ander voorbeeld van homodiscriminatie in Nederland is de weigering van een bakkerij om een taart te maken voor een homohuwelijk. In 2018 oordeelde de rechter dat de bakkerij discrimineerde op basis van seksuele geaardheid en een boete moest betalen. Dit is een belangrijke uitspraak die aantoont dat discriminatie van homoseksuelen illegaal is in Nederland en niet wordt getolereerd.

Naast individuele gevallen van discriminatie zijn er ook bredere trends van homofobie en discriminatie in de samenleving. Uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau bleek bijvoorbeeld dat homoseksuelen vaker te maken hebben met pesterijen en geweld dan heteroseksuelen. Dit onderzoek benadrukt het belang van voortdurende inspanningen om de LGBT-gemeenschap te ondersteunen en discriminatie te bestrijden.

Al met al is discriminatie van homoseksuelen een serieus probleem in Nederland. Het vereist verdere bewustwording en actie om dit probleem aan te pakken en ervoor te zorgen dat de LGBT-gemeenschap dezelfde rechten en kansen heeft als ieder ander.

Referenties:

Jasper Vernes-Sewratan tegen politie Amsterdam-Amstelland (2019): https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2019:8738

Uitspraak van de rechter inzake de bakkerijzaak (2018): https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Bakker-moet-boete-betalen-voor-discriminatie-homopaar.aspx

Onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau naar discriminatie van homoseksuelen (2018): https://www.scp.nl/Publicaties/Alle_publicaties/Publicaties_2018/Omgaan_met_seksuele_en_genderdiversiteit_op_school_in_2016_2017

 

 

 

 

 

bewerkt door Petra.
Link naar bericht
Deel via andere websites
34 minuten geleden zei Piebe:

Tja als er allemaal vrouwen de functies van mannen gaan bekleden dan is dat ook weer discriminatie, bovendien is het duurder omdat vrouwen fysiek zwakker zijn. Of mag ik dat niet zeggen..

Jazeker. Daarom is het ook beter als mannen hun natuurlijke fysieke kracht benutten zoals God het bedoeld heeft; verstand op nul en op het land ploeteren en zweten voor je loon. En vrouwen doen waar ze goed in zijn en waar geen fysieke kracht voor nodig is; je verstand gebruiken. 

 

Een serieuze reactie:  Vrouwendiscriminatie kan zich op vele manieren uiten, waaronder op de werkplek, in het onderwijs, in de politiek en in het dagelijks leven. Het kan voortkomen uit stereotypen en vooroordelen tegen vrouwen, die vaak gebaseerd zijn op genderrollen en -verwachtingen. Het is belangrijk om deze stereotypen en vooroordelen te bestrijden om gelijke behandeling van vrouwen te bevorderen.

Het feit dat vrouwen fysiek zwakker zijn dan mannen is geen rechtvaardiging voor discriminatie of ongelijke behandeling. Fysieke kracht is niet de enige maatstaf voor succes in veel beroepen en kan ook niet de enige factor zijn bij het vaststellen van salarissen. Er zijn veel andere kwaliteiten en vaardigheden die belangrijk zijn in de meeste beroepen, zoals communicatie, organisatie, creativiteit en probleemoplossing.

Kortom, het is belangrijk om de loonkloof, vrouwendiscriminatie en stereotypen en vooroordelen tegen vrouwen op de werkplek aan te pakken, ongeacht fysieke verschillen tussen mannen en vrouwen. Gelijke kansen en gelijke behandeling moeten de norm zijn, ongeacht geslacht, leeftijd, etniciteit of andere persoonlijke kenmerken.

bewerkt door Petra.
Link naar bericht
Deel via andere websites
29 minuten geleden zei Petra.:

Jazeker. Daarom is het ook beter als mannen hun natuurlijke fysieke kracht benutten zoals God het bedoeld heeft; verstand op nul en op het land ploeteren en zweten voor je loon. En vrouwen doen waar ze goed in zijn en waar geen fysieke kracht voor nodig is; je verstand gebruiken.

Wat doe je denigrerend over fysieke arbeid en neerbuigend over mannen. Bovendien hebben vrouwen als ze zo slim zijn verdomd weinig betekent voor de wetenschap en voor een kenau wil ik sowieso niet werken. De aap komt nu eindelijk uit de mouw tenminste. ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites

https://www.intermediair.nl/emancipatie-en-diversiteit/loonkloof/bedrijven-hebben-vaak-smoesjes-over-de-loonkloof

‘Bedrijven hebben vaak smoesjes over de loonkloof’

Nog altijd verdienen mannen in bijna alle sectoren voor hetzelfde werk meer dan vrouwen. Deze week bleek uit het Nationaal Salaris Onderzoek dat de loonkloof 5 procent is.

 

https://www.intermediair.nl/emancipatie-en-diversiteit/loonkloof/deze-vrouwen-ontdekten-dat-ze-minder-salaris-kregen-dan-mannelijke-collega-s

Vrouwen over het verschil in uurloon tussen mannen en vrouwen in Nederland. 

 

 

https://www.volkskrant.nl/werken/wat-je-moet-weten-over-de-carrierekloof-en-wat-je-kunt-doen-om-die-te-dichten~bd84eed1/

'Als je alle vrouwen met mannen vergelijkt, dus zonder te kijken naar werkervaring en type werk, is de kloof nóg veel groter. Het bruto-uurloon van vrouwen in het bedrijfsleven ligt 19 procent lager en bij de overheid 8 procent. Dat komt deels omdat meer vrouwen deeltijd werken, waardoor het loon achterblijft. 73,8 procent van de werkende vrouwen is deeltijder, tegenover 27,1 procent van de werkende mannen.

 

Vrije keuze?

‘Het is te simpel om de parttimebaan van de vrouw en fulltimebaan van de man te bestempelen als een vrije keuze’, zei Belle Derks, hoogleraar sociale en organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht, hierover eerder tegen de Volkskrant. We worden beïnvloed door vooroordelen, stereotypen en sociale normen. Daarbij is ons beeld van de ideale werknemer, iemand die altijd beschikbaar is, in het voordeel van de man’, meent Derks. ‘Dit werkte prima toen er altijd iemand thuis was die alles regelde, maar dat model bestaat niet meer. Zowel mannen als vrouwen lopen ertegenaan dat ze dit beeld niet kunnen waarmaken.’

Daar komt nog eens bij dat vrouwen minder snel loonsverhoging krijgen dan mannen. Een veelgehoord argument is dat vrouwen hier simpelweg niet om vragen, maar volgens een Brits-Amerikaans onderzoek uit 2016 onder 4.600 Australische werknemers is dit niet het geval. Vrouwen vragen even vaak om meer loon, maar krijgen het minder snel. "

Hier spelen ook gender-stereotypen mee, aldus Pouwels. Tijdens een verzoek om een hogere beloning wordt op vrouwen negatiever gereageerd. Vrouwen worden gezien als veeleisend wanneer ze om meer geld vragen, terwijl zo’n verzoek bij mannen als teken van assertiviteit wordt gezien."

bewerkt door Petra.
Link naar bericht
Deel via andere websites

dus zonder te kijken naar werkervaring en type werk... 😒

Daar moet je dus net wél naar kijken he.

Bij de Post ligt het uurloon statistisch ook hoger bij mannen. Maar vergelijk je het loon individueel van een man en vrouw die gelijktijdig opstartten en gelijkaardige uren doen, is er zero verschil.

Er zullen concrete vacatures benoemd moeten worden om dat aan te tonen. Vaak vermeld de vacature wat je gaat verdienen na aanwerving en is daar geen verschil op tussen man en vrouw.

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei Petra.:

https://www.intermediair.nl/emancipatie-en-diversiteit/loonkloof/bedrijven-hebben-vaak-smoesjes-over-de-loonkloof

‘Bedrijven hebben vaak smoesjes over de loonkloof’

Nog altijd verdienen mannen in bijna alle sectoren voor hetzelfde werk meer dan vrouwen. Deze week bleek uit het Nationaal Salaris Onderzoek dat de loonkloof 5 procent is.

 

https://www.intermediair.nl/emancipatie-en-diversiteit/loonkloof/deze-vrouwen-ontdekten-dat-ze-minder-salaris-kregen-dan-mannelijke-collega-s

Vrouwen over het verschil in uurloon tussen mannen en vrouwen in Nederland. 

 

 

https://www.volkskrant.nl/werken/wat-je-moet-weten-over-de-carrierekloof-en-wat-je-kunt-doen-om-die-te-dichten~bd84eed1/

'Als je alle vrouwen met mannen vergelijkt, dus zonder te kijken naar werkervaring en type werk, is de kloof nóg veel groter. Het bruto-uurloon van vrouwen in het bedrijfsleven ligt 19 procent lager en bij de overheid 8 procent. Dat komt deels omdat meer vrouwen deeltijd werken, waardoor het loon achterblijft. 73,8 procent van de werkende vrouwen is deeltijder, tegenover 27,1 procent van de werkende mannen.

 

Vrije keuze?

‘Het is te simpel om de parttimebaan van de vrouw en fulltimebaan van de man te bestempelen als een vrije keuze’, zei Belle Derks, hoogleraar sociale en organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht, hierover eerder tegen de Volkskrant. We worden beïnvloed door vooroordelen, stereotypen en sociale normen. Daarbij is ons beeld van de ideale werknemer, iemand die altijd beschikbaar is, in het voordeel van de man’, meent Derks. ‘Dit werkte prima toen er altijd iemand thuis was die alles regelde, maar dat model bestaat niet meer. Zowel mannen als vrouwen lopen ertegenaan dat ze dit beeld niet kunnen waarmaken.’

Daar komt nog eens bij dat vrouwen minder snel loonsverhoging krijgen dan mannen. Een veelgehoord argument is dat vrouwen hier simpelweg niet om vragen, maar volgens een Brits-Amerikaans onderzoek uit 2016 onder 4.600 Australische werknemers is dit niet het geval. Vrouwen vragen even vaak om meer loon, maar krijgen het minder snel. "

Hier spelen ook gender-stereotypen mee, aldus Pouwels. Tijdens een verzoek om een hogere beloning wordt op vrouwen negatiever gereageerd. Vrouwen worden gezien als veeleisend wanneer ze om meer geld vragen, terwijl zo’n verzoek bij mannen als teken van assertiviteit wordt gezien."

Ik heb niet zoveel met zogenaamde academische onderzoeksresultaten omdat er veel te veel factoren meespelen die nooit allemaal meegewogen kunnen worden. Het is gewoon veel te ingewikkeld allemaal. Daarom verlopen gesprekken hierover ook moeizaam. Ik houd me liever bezig met de praktijk van elke dag zoals wij die ervaren. Wat in ieder geval door niemand ontkend zal worden is dat er allerlei stereotypen bestaan, over negers, over blanken, over Antillianen, over Marokkanen, over vrouwen en over mannen. Dat er nog steeds sprake is van zeer grove uitsluiting is ook een feit. In de V.S. werd ik een keer door een zakenrelatie uitgenodigd voor een wekelijkse lunch van een besloten club. Ik wist het niet van tevoren want dan was ik er niet op ingegaan maar Joden, vrouwen en negers mogen geen lid worden. Is het mogelijk dit soort walgelijke toestanden uit te roeien? Ik denk dat dit alleen mogelijk is door een veranderd hart en dat krijgen we door Jezus in ons hart toe te laten. 

Dan is er ook nog een andere kant die we in het dagelijkse leven ervaren en dat is dat mensen zich zo door de media, politici, politieke actiegroepen en groepsdenken gediscrimineerd voelen dat ze een minderwaardigheidscomplex ontwikkelen. Dan krijgen we in een werksituatie te maken met mensen met een overgecompenseerd minderwaardigheidscomplex. Ik heb verschillende malen met vrouwelijke leidinggevenden gewerkt die daarvan overduidelijk last hadden en dat is ongelooflijk funest voor een bedrijf. Zelf kan ik er absoluut niet tegen dus dan ben ik weg. Ga me nu alsjeblieft niet beschuldigen dat ik beweer dat alle vrouwen in leidinggevende posities zo zijn want dat doe ik niet. Ik wijs niemand van tevoren af en geef iedereen gelijke kansen. Ik wil er alleen maar op wijzen dat er maar weinig dingen zo verschrikkelijk zijn om onder of samen te moeten werken met vrouwen die zo nodig iets moeten bewijzen. Natuurlijk is het ook zo dat er mannen die zijn die last van hetzelfde euvel hebben. In mijn ervaring zijn dat bijna altijd mannen die door een gebrek aan zwaartekracht omhoog gevallen zijn. Met homoseksuele mannen of mensen met een donkere huidskleur heb ik die ervaring niet. Die voelen zich blijkbaar minder gediscrimineerd.

Dan zijn er nog en paar dingen die me opvallen en me even van het hart moeten. Het Nederlandse kabinet bestaat nu voor de helft uit vrouwen. Dat moet zo want er wordt tegenwoordig met een soort quotum gewerkt. Hetzelfde geldt voor de grotere ondernemingen en multinationals. en natuurlijk voor staatsinstellingen. Dat quotumsysteem lijkt prachtig maar er zit wel het gevaar aan dat mensen worden aangenomen, niet vanwege hun capaciteiten maar vanwege hun geslacht. Ik vind dat mensen op hun capaciteiten beoordeeld te worden en niet op hun geslacht. Dat is namelijk de zuiverste vorm van discriminatie. Het is weliswaar een reactie op mogelijke misstanden uit het verleden maar om discriminatie, vermeend of terecht, te bestrijden met discriminatie kan natuurlijk nooit een goede oplossing zijn. uiteindelijk gaat het er gewoon om de maatschappij zo goed mogelijk te laten functioneren. Dat komt iedereen ten goede of je nu man bent of vrouw. Ondanks de zogenaamde gelijkstellingsmaatregelen blijken er nog steeds vele beroepen te zijn waar gelijkstelling blijkbaar niet nodig wordt gevonden. Het beroep van vuilnisophaler is lang niet meer zo zwaar als in het verleden maar ik heb nog geen enkele vrouwelijke vuilnisophaler gezien. En zo zijn er nog een heel aantal andere beroepen die niet door feministen worden begeerd en waarvan blijkbaar wordt gedacht dat die toch maar liever door mannen uitgeoefend moeten blijven worden. Wel de lusten dus maar niet de lasten lijkt het motto te zijn.  

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei Willempie:

Ik heb niet zoveel met zogenaamde academische onderzoeksresultaten omdat er veel te veel factoren meespelen die nooit allemaal meegewogen kunnen worden. Het is gewoon veel te ingewikkeld allemaal. Daarom verlopen gesprekken hierover ook moeizaam. Ik houd me liever bezig met de praktijk van elke dag zoals wij die ervaren. Wat in ieder geval door niemand ontkend zal worden is dat er allerlei stereotypen bestaan, over negers, over blanken, over Antillianen, over Marokkanen, over vrouwen en over mannen. Dat er nog steeds sprake is van zeer grove uitsluiting is ook een feit. In de V.S. werd ik een keer door een zakenrelatie uitgenodigd voor een wekelijkse lunch van een besloten club. Ik wist het niet van tevoren want dan was ik er niet op ingegaan maar Joden, vrouwen en negers mogen geen lid worden. Is het mogelijk dit soort walgelijke toestanden uit te roeien? Ik denk dat dit alleen mogelijk is door een veranderd hart en dat krijgen we door Jezus in ons hart toe te laten. 

Dan is er ook nog een andere kant die we in het dagelijkse leven ervaren en dat is dat mensen zich zo door de media, politici, politieke actiegroepen en groepsdenken gediscrimineerd voelen dat ze een minderwaardigheidscomplex ontwikkelen. Dan krijgen we in een werksituatie te maken met mensen met een overgecompenseerd minderwaardigheidscomplex. Ik heb verschillende malen met vrouwelijke leidinggevenden gewerkt die daarvan overduidelijk last hadden en dat is ongelooflijk funest voor een bedrijf. Zelf kan ik er absoluut niet tegen dus dan ben ik weg. Ga me nu alsjeblieft niet beschuldigen dat ik beweer dat alle vrouwen in leidinggevende posities zo zijn want dat doe ik niet. Ik wijs niemand van tevoren af en geef iedereen gelijke kansen. Ik wil er alleen maar op wijzen dat er maar weinig dingen zo verschrikkelijk zijn om onder of samen te moeten werken met vrouwen die zo nodig iets moeten bewijzen. Natuurlijk is het ook zo dat er mannen die zijn die last van hetzelfde euvel hebben. In mijn ervaring zijn dat bijna altijd mannen die door een gebrek aan zwaartekracht omhoog gevallen zijn. Met homoseksuele mannen of mensen met een donkere huidskleur heb ik die ervaring niet. Die voelen zich blijkbaar minder gediscrimineerd.

Dan zijn er nog en paar dingen die me opvallen en me even van het hart moeten. Het Nederlandse kabinet bestaat nu voor de helft uit vrouwen. Dat moet zo want er wordt tegenwoordig met een soort quotum gewerkt. Hetzelfde geldt voor de grotere ondernemingen en multinationals. en natuurlijk voor staatsinstellingen. Dat quotumsysteem lijkt prachtig maar er zit wel het gevaar aan dat mensen worden aangenomen, niet vanwege hun capaciteiten maar vanwege hun geslacht. Ik vind dat mensen op hun capaciteiten beoordeeld te worden en niet op hun geslacht. Dat is namelijk de zuiverste vorm van discriminatie. Het is weliswaar een reactie op mogelijke misstanden uit het verleden maar om discriminatie, vermeend of terecht, te bestrijden met discriminatie kan natuurlijk nooit een goede oplossing zijn. uiteindelijk gaat het er gewoon om de maatschappij zo goed mogelijk te laten functioneren. Dat komt iedereen ten goede of je nu man bent of vrouw. Ondanks de zogenaamde gelijkstellingsmaatregelen blijken er nog steeds vele beroepen te zijn waar gelijkstelling blijkbaar niet nodig wordt gevonden. Het beroep van vuilnisophaler is lang niet meer zo zwaar als in het verleden maar ik heb nog geen enkele vrouwelijke vuilnisophaler gezien. En zo zijn er nog een heel aantal andere beroepen die niet door feministen worden begeerd en waarvan blijkbaar wordt gedacht dat die toch maar liever door mannen uitgeoefend moeten blijven worden. Wel de lusten dus maar niet de lasten lijkt het motto te zijn.  

 

Zo kennen we die politici toch al? Problemen etaleren waar an sich geen zijn om het plebs te laten springen op hun luchtlastelen.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Waar discriminatie is, daar is duisternis.  Het licht kan niet schijnen.  Waaruit volgt dat een volgeling van Jezus wel oliedom zou zijn om te discrimineren.  Een ware volgeling discrimineert geen vrouwen, homo's of anderszins.  Iedere vorm van discriminatie is namelijk een oordeel.  En we weten wat Jezus daarover heeft gezegd.  

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Hopper:

Waar discriminatie is, daar is duisternis.  Het licht kan niet schijnen.  Waaruit volgt dat een volgeling van Jezus wel oliedom zou zijn om te discrimineren.  Een ware volgeling discrimineert geen vrouwen, homo's of anderszins.  Iedere vorm van discriminatie is namelijk een oordeel.  En we weten wat Jezus daarover heeft gezegd.  

Je mag best oordelen hoor. Dat deden zijn volgelingen ook (lees brieven van Paulus maar netjes). Lees Openbaring. Daar word zelfs gediscrimineerd tussen gelovigen en ongelovigen.. In de hele Bijbel wordt overigens gediscrimineerd. Joden-heidenen, gelovigen-ongelovigen, wij doen goed, zij doen slecht etc..

Een ware volgeling is overigens een notrue scotsman. 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 minuten geleden zei Fundamenteel:

Zo kennen we die politici toch al? Problemen etaleren waar an sich geen zijn om het plebs te laten springen op hun luchtlastelen.

 

Ik heb ooit een studie gelezen (ook een academische studie 😬) waaruit bleek dat tachtig procent van de politici uit psychopaten bestaat. Het is ook trouwens nogal wat om van jezelf te menen dat jij de meest geschikte persoon zou zijn om deze uiterst complexe samenleving te besturen.     

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Willempie:

Ik heb ooit een studie gelezen (ook een academische studie 😬) waaruit bleek dat tachtig procent van de politici uit psychopaten bestaat. Het is ook trouwens nogal wat om van jezelf te menen dat jij de meest geschikte persoon zou zijn om deze uiterst complexe samenleving te besturen.     

 

Volgens mij heb je nog nooit een politicus gezien of ontmoet. Die mensen denken meestal niet dat zij de meest geschikte persoon zijn die kunnen besturen. Ze willen enkel een klein beetje bijdragen aan een betere samenleving. Is dat nou zo verkeerd? Iedereen kan overigens de politiek in, meeste politici verdienen bijna niks. En doen alles onder de radar..

Dat jij een studie gelezen hebt dat 80% psychopaat is neem ik niet serieus. Of je moet met een link daarna komen. Dan wil ik weten hoe ze tot die domme conclusie zijn gekomen. Psychiaters en psychologen zijn namelijk jaren bezig om mensen het etiketje "psychopaat" op te plakken. Daar komen veel gesprekken bij kijken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei Willempie:

Ik heb ooit een studie gelezen (ook een academische studie 😬) waaruit bleek dat tachtig procent van de politici uit psychopaten bestaat. Het is ook trouwens nogal wat om van jezelf te menen dat jij de meest geschikte persoon zou zijn om deze uiterst complexe samenleving te besturen.     

´idd psychopaten kiezen vaak jobs met autoriteit.

Link naar bericht
Deel via andere websites
46 minuten geleden zei Noppert1998:

Dus het vorige onderwerp was niet genoeg @Petra, maar hier gaat het toch meteen weer over de loonkloof?

Dan had je net zo goed in de discussie tussen Fundi en mij kunnen inbreken met je eigen inbreng in plaats van te doen alsof het daar offtopic was.. Het was daar net zo goed ontopic als hier.

Lees je wel eens iets voor je reageert ?  En dan gewoon echt, met aandacht voor wat die ander opschrijft.  

Hier: 

4 uur geleden zei Petra.:

Omdat het andere topic over Dehumanisatie nogal off topic gaat heb ik maar een apart topic gemaakt hiervoor. 

 

 

Loonkloof is een vorm van discriminatie. Vandaar dat het hier on topic is. 

Dehumanisatie is ontmenselijken bijv met diertermen.  Daar is een gesprek over discriminatie  als loonkloof e.a. vormen wel off topic. 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei Hopper:

Waar discriminatie is, daar is duisternis.  Het licht kan niet schijnen.  Waaruit volgt dat een volgeling van Jezus wel oliedom zou zijn om te discrimineren.  Een ware volgeling discrimineert geen vrouwen, homo's of anderszins.  Iedere vorm van discriminatie is namelijk een oordeel.  En we weten wat Jezus daarover heeft gezegd.  

Uiteraard helemaal mee eens. Jezus discrimineerde vrouwen niet (maar praatte ze ook geen minderwaardigheidscomplex aan). Het lijkt er ook niet op dat hij homo's discrimineerde hoewel homoseksualiteit in de Romeinse tijd zeer veel voorkwam en lustig werd beoefend. Rassendiscriminatie betond in de tijd nog niet. Of je nu wit was of zwart of bruin of geel speelde geen enkele rol binnen het Romeinse rijk en daarbuiten ook niet voor zover we kunnen nagaan. Jezus veroordeelde de zonde maar niet de zondaar. Daarnaast kon hij heel fel zijn (schoktherapie) tegen religieuze leiders die de mensen onnodige lasten oplegden. Hoeren en tollenaars werden door Hem juist vriendelijk behandeld en niet veroordeeld. Hij zei dat hij nu juist voor die mensen was gekomen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
13 minuten geleden zei Petra.:

Lees je wel eens iets voor je reageert ?  En dan gewoon echt, met aandacht voor wat die ander opschrijft.  

Hier: 

 

 

Loonkloof is een vorm van discriminatie. Vandaar dat het hier on topic is. 

Dehumanisatie is ontmenselijken bijv met diertermen.  Daar is een gesprek over discriminatie  als loonkloof e.a. vormen wel off topic. 

 

Neen loonkloof is niet gelijk aan loondiscriminatie. Er spelen variabels die statistieken niet opnemen. Als een man/vrouw opslag krijgt heeft dat niets met hun gender maar prestaties te maken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
25 minuten geleden zei Noppert1998:

 

Volgens mij heb je nog nooit een politicus gezien of ontmoet. Die mensen denken meestal niet dat zij de meest geschikte persoon zijn die kunnen besturen. Ze willen enkel een klein beetje bijdragen aan een betere samenleving. Is dat nou zo verkeerd? Iedereen kan overigens de politiek in, meeste politici verdienen bijna niks. En doen alles onder de radar..

Dat jij een studie gelezen hebt dat 80% psychopaat is neem ik niet serieus. Of je moet met een link daarna komen. Dan wil ik weten hoe ze tot die domme conclusie zijn gekomen. Psychiaters en psychologen zijn namelijk jaren bezig om mensen het etiketje "psychopaat" op te plakken. Daar komen veel gesprekken bij kijken.

De politici die ik heb ontmoet en waarmee ik heb samengewerkt voldoen in ieder geval wel aan het beeld dat ze graag de baas willen spelen. De politici die ik ken die uit de politiek zijn gestapt (waaronder mijn vader) deden dat omdat ze tot de ontdekking waren gekomen dat politiek de verkeerde mensen aantrekt. Werkelijk oprechte mensen binnen de politiek die de politieke spelletjes niet wensen mee te spelen worden geboycot en weggepest. Gediscrimineerd dus, om bij het onderwerp te blijven.  

bewerkt door Willempie
Link naar bericht
Deel via andere websites
30 minuten geleden zei Petra.:

Lees je wel eens iets voor je reageert ?  En dan gewoon echt, met aandacht voor wat die ander opschrijft.  

Drie bier graag

 

31 minuten geleden zei Petra.:

Loonkloof is een vorm van discriminatie. Vandaar dat het hier on topic is. 

Dehumanisatie is ontmenselijken bijv met diertermen.  Daar is een gesprek over discriminatie  als loonkloof e.a. vormen wel off topic. 

Jij begon met de loonkloof en het glazen plafond.. Vervolgens ging Fundi erop in en toen ik. En toen stelde je "dit is hier offtopic gegaan, ik ga een ander topic openen".. Terwijl jij de aanstichter ervan was.

17 minuten geleden zei Willempie:

De politici die ik heb ontmoet en waarmee ik heb samengewerkt voldoen in ieder geval wel aan het beeld dat ze graag de baas willen spelen. De politici die ik ken die uit de politiek zijn gestapt (waaronder mijn vader) deden dat omdat ze tot de ontdekking waren gekomen dat politiek de verkeerde mensen aantrekt. Werkelijk oprechte mensen binnen de politiek die de politieke spelletjes niet wensen mee te spelen worden geboycot en weggepest. Gediscrimineerd dus, om bij het onderwerp te blijven.  

Natuurlijk.. Je hebt waarschijnlijk wel 0,001 procent van de politiek ontmoet. Dan is het een goede vergelijking.. Mensen doen ook vaak een enquête met 5 mensen om daar het "gevoel van Nederland" mee te verwoorden. 

En noem mij een baan dat geen verkeerde mensen aantrekt? Geloof mij, 96% van de politiek doet het onbekend en onbemind, achter de schermen. En van de 4% die wel bekend is heb je 2% dat psychopathisch is. Vooral in de rechtse hoek (Baudet, van Mijeren, Wilders,Rutte). Politiek is een hondenbaan dat heel slecht betaald en veel stress met zich meebrengt.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
49 minuten geleden zei Noppert1998:

Politiek is een hondenbaan dat heel slecht betaald en veel stress met zich meebrengt.

Als je geaccepteerd bent binnen met name de VVD of D66 kun je vrij gemakkelijk in een gemeenteraad komen. Het tot wethouder schoppen is ook niet al te moeilijk. en vanaf die status is je kostje gekocht. Als je dan al uit de politiek stapt, gedwongen (wegens niet langer te verbergen corruptie bijvoorbeeld) of vrijwillig, wordt je loyaliteit beloond met een burgemeestersfunctie ergens, voor zover mogelijk naar jouw keuze (er zijn leuke dorpjes zat) of een hoge positie bij een staatsonderneming of een multinational. Je hoort dan voor de rest van je leven bij een club waarvan de leden voor elkaar zorgen, net zoals bijvoorbeeld de vrijmetselarij (als je daar dan ook nog voor wordt uitgenodigd en lid wordt kan je natuurlijk helemaal niet meer stuk). Dus mocht je plannen hebben, vooral de VVD en D66 zijn zeer lucratief. Aan liefhebbers geen gebrek maar jij kunt er ook nog wel bij. Als je niet al te intelligent bent en/of zelfs niet normaal in jouw eigen gezin en omgeving kunt functioneren ben je nog altijd van harte welkom bij de CU om mee te gaan besturen want die mogen niet "discrimineren" en moeten lief zijn voor iedereen, maar dan is je toekomstperspectief wat minder want die hebben minder invloed en dus minder mooie baantjes uit te delen. In de rechtse hoek is enige wetenschappelijke kennis vereist om iets te bereiken dus dan moet je eerst gaan studeren. Maar ook daar is je toekomstperspectief minder dan bij de VVD of D66 omdat ze minder baantjes hebben weg te geven. De VVD en D66 zijn verreweg het beste vertegenwoordigd in het hoge spectrum van de maatschappij, inclusief de staatsondernemingen en de multinationals. Als (ex) CDA-er of PvdA-er heb je vooral grote kansen bij Shell en Unilever indien je goed genoeg naar hun lobbyisten hebt geluisterd. Veel succes met je toekomstplanning! Dit carrière advies is geheel gratis.      

bewerkt door Willempie
Link naar bericht
Deel via andere websites
52 minuten geleden zei Noppert1998:

Politiek is een hondenbaan dat heel slecht betaald en veel stress met zich meebrengt.

 

lol. Stress misschien wel ja. Maar slecht betaald? Meer dan 100K per jaar is geen slecht loon. En dan moet je eens zien wat ze krijgen als ze op pensioen gaan. En terwijl kreeg niemand waarvoor ze stemde.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid