Spring naar bijdragen

Een eind maken aan valse religie (Openbaring 17:15,16)


Aanbevolen berichten

24 minuten geleden zei Jurriën Sr.:

Misschien kun je dat wat verhelderen of weerleggen met een antwoord op de volgende vraag: "Wat betekent het voor jou persoonlijk dat de Heilige Geest is uitgestort?"

In de tijd van Jezus was het makkelijk. Je kon aan Jezus vragen wat Hij bedoelde met bepaalde uitspraken. Maar toen Hij was opgenomen in de hemel kon dat niet meer. Jehovah heeft Jezus wat van Zijn Geest gegeven om ons aan te sturen. In de eerste eeuw was het spectaculairder met het praten in talen, genezingen etc. Dat was nodig om de Kerk op te richten.  In de huidige tijd gebruikt Jezus ook de geest van Zijn Vader om ons aan te sturen. Ik geloof dat Hij inderdaad een 'slaaf' heeft aangesteld die ons voedsel terechtertijd geeft. Ook op individueel niveau stuurt de Geest ons aan. Al meerdere malen sterk mee mogen maken. Maar het uiteindelijke doel is Zijn kinderen leidden naar Gods Koninkrijk. De tijd dat ziekten niet meer zijn, geen oorlog meer is en dat de doden weer gaan leven. Gods uiteindelijke doel: een paradijs met daarin aanbidders die dat graag vrijwillig doen en echte liefde voor Hem hebben en voor elkaar.

6 minuten geleden zei Jurriën Sr.:

Je schrijft: "Daarna breekt Gods Koninkrijk zichtbaar aan op deze wereld." Waar bevond het zich dan voor die tijd?

In de gemeenten, in de mensen die Jezus aannemen als hun Redder. We moeten daarom ook geen deel van de wereld zijn. Je zou het een geestelijk paradijs kunnen noemen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 2,2k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Religies zijn geneigd hun levensbeschouwing  te associëren met activiteiten als bijbellezen, retraite, kerkgang en gezaghebbende geschriften. In reguliere (exoterische) religies wordt over het algemee

Congruent, het is een weg die we bewust of onbewust allemaal doorlopen, en net omwille van de subtiliteit en verschillende groeisnelheden een perfecte voedingsbodem voor conflict, oordeel en veroordel

Ik verwonder mij, dat gij zo haast wijkende van dengene, die u in de genade van Christus geroepen heeft, overgebracht wordt tot een ander Evangelie, zegt Paulus in een van zijn brieven. Zal dit andere

Posted Images

5 minuten geleden zei sjako:

Serieus antwoord, we weten het niet precies. Maar Jezus heeft wel een hoop dingen genoemd waarop we moeten letten. Oorlog, honger, virussen etc. We zien de zwarte wolken aankomen. We weten niet hoelang het nog duurt voordat het gaat regenen, maar het gaat niet lang meer duren. Kijk je naar het beeld in Daniël 2 dan weten we dat de benen van ijzer de Romeinen waren (kijk naar het hoofd van goud dat Babylon voorstelde als wereldmacht en kijk naar wereldmachten die daarna zijn gekomen). Het kan niet anders dan dat wij in de voeten van ijzer deels leem zitten. Een goed vergelijk met de huidige wereldmachten zoals Amerika en Europa. Het hecht niet, ondanks dappere pogingen. Kijk in Amerika hoeveel onderlinge verschillen er zijn tussen de staten. Dat liet de laatste verkiezing wel goed zien. Europa wil ook niet echt vlotten, met straks als dieptepunt het uittreden van Engeland, wellicht met een harde Brexit. En in die tijd (dus in de tijd van die voeten) zou Gods Koninkrijk worden opgericht. 

Hier kan ik wel mee uit de voeten. Dank je, Sjako.

En, alhoewel ik je wel kan volgen, ben ik toch wel blij met mijn inzicht. Voor mij hangt jouw visie aan elkaar van vaagheden. Vandaar dit ik het een opsomming van meningen noemde. Alles hangt of staat met aannames, waarvan het nog maar de vraag is of die werkelijk van toepassing zijn.

In dat verband heb ik een andere (exegetische) vraag. Hoe leggen jullie dit Schriftgedeelte uit?

  • Zechariah 14:4-5 (HSV) "Op die dag zullen Zijn voeten staan op de Olijfberg, die voor Jeruzalem ligt, ten oosten ervan. Dan zal de Olijfberg in tweeën gespleten worden naar het oosten en naar het westen. Er zal een zeer groot dal ontstaan, als de ene helft van de berg naar het noorden zal wijken en de andere helft ervan naar het zuiden. Dan zult u vluchten door het dal van Mijn bergen, want het dal tussen de bergen zal reiken tot Azal. Ja, u zult vluchten, zoals u gevlucht bent voor de aardbeving in de dagen van Uzzia, de koning van Juda. Dan zal de HEERE, mijn God, komen: al de heiligen met U!"

NB: Misschien een nieuw topic?

7 minuten geleden zei sjako:
13 minuten geleden zei Jurriën Sr.:

Je schrijft: "Daarna breekt Gods Koninkrijk zichtbaar aan op deze wereld." Waar bevond het zich dan voor die tijd?

In de gemeenten, in de mensen die Jezus aannemen als hun Redder. We moeten daarom ook geen deel van de wereld zijn. Je zou het een geestelijk paradijs kunnen noemen.

Maar dan klopt het toch wat ik zeg, dat het al sinds bijna 2000 jaar in opbouw is?

9 minuten geleden zei sjako:

Maar het uiteindelijke doel is Zijn kinderen leidden naar Gods Koninkrijk.

Kijk, en daar zit 'm de kneep. Ik geloof dat de Heilige Geest niet naar Gods Koninkrijk leidt, maar het bewijs van Gods Koninkrijk in de gelovigen IS. Dan maar weer de tekst die ik al oneindig vaak (voor mijn gevoel, dan) heb geciteerd:

  • Romans 8:13-17 (HSV) Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven. Als u echter door de Geest de daden van het lichaam doodt, zult u leven.
    Immers, zovelen als er door de Geest van God geleid worden, die zijn kinderen van God.
    Want u hebt niet de Geest van slavernij ontvangen, die opnieuw tot angst leidt, maar u hebt de Geest van aanneming tot kinderen ontvangen, door Wie wij roepen: Abba, Vader!
    De Geest Zelf getuigt met onze geest dat wij kinderen van God zijn.

    En als wij kinderen zijn, dan zijn wij ook erfgenamen: erfgenamen van God en mede-erfgenamen van Christus; wanneer wij althans met Hem lijden, opdat wij ook met Hem verheerlijkt worden.

Naar mijn mening komen jullie bij het WTG tóch nog wel iets (understatement) tekort. Maar nogmaals, dat is mijn mening.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Gandalf the White:

De oude mens moet sterven. Als iemand volhardt in die overgave (maar naar mijn ondervinding zijn een hoop christenen onderweg afgehaakt met sterven en zijn zelf terugaangewassen) dan staat de Christus in hem op. En is de oude mens dood.   
 

Zoals TTC goed uitlegt, A-dvaita, niet-twee.  Geen twee heren dienend, het egovlees en Christus.

Het klopt, de oude mens doet er goed aan te sterven aan zichzelf. Het is dan wel zaak om dat te doen vanwege Christus want het gaat om het groeien in Christus. Groei geschiedt door gehoorzaam te blijven aan Christus. De ene mens doet dat meer dan de ander en daardoor ontstaat er verschil maar het inzicht van het terug aanwassen lijkt mij niet correct. Wat in Christus is blijft en sterft niet meer, want Christus is Geest en sterft niet. Maar wat wel gebeurt is dat de mens zondig blijft, dat wil zeggen dat er zonde in hem blijft en die zonde groeit en leidt uiteindelijk tot de dood. Helaas overkomt iedereen dat, alleen zijn er sommigen die hun leven voor Christus geven. Zoals er staat dat wij aanvullen wat aan het lijden van Christus ontbreekt en enkelen onder ons geven hun leven zoals Christus dat deed tot heil van anderen.

Mogelijk zou je in verband met de vergelijking van het snoeien, zoals de bijbel zegt dat God ons snoeit opdat wij goede vrucht voorbrengen,  kunnen zeggen dat een tak (of eigenschap) die weggesnoeid is weer terug zou kunnen groeien. Of dat de vergelijking tot op die uitleg doorgetrokken kan worden weet ik niet. Waar het in ieder geval om gaat is om geboren te worden in Christus en met Hem te leven. Omdat er staat dat de mens opnieuw geboren moet worden om het koninkrijk van God te zien (Joh 3:3) ga ik er van uit dat de mens zelf opnieuw geboren wordt. Daar staat dus dat de mens zelf opnieuw geboren moet worden. Maar ook zegt Paulus: "niet langer ik maar Christus in mij". Dus Christus komt op een gegeven moment in hem. Wanneer dat is daar kun je over twisten. In dat verband vindt ik het interessant dat er mensen zijn die volgens Gods Geest profeteren als kind en pas later daadwerkelijk Christus erkennen en bewust aannemen. Ook een mens wordt, naar het lichaam, verwekt en groeit in de moederschoot voordat hij geboren wordt. Maar de Geest kan dan al in hem zijn omdat ook Johannes in de moederschoot opsprong toen Maria, zwanger van Jezus, Elizabeth, de moeder van Johannes groette. Omdat het natuurlijke een afbeelding is van het geestelijke, zoals de mens een afbeelding is van God en ik geloof dat alles wat God gemaakt heeft representatief is voor wie Hij is, verwacht ik dat het geestelijk proces conform het natuurlijke is en een mens ook geestelijk al tot leven verwekt kan zijn voordat hij opnieuw geboren wordt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 17-11-2020 om 17:29 zei sjako:

Valse religie houdt zich o.a. bezig met politiek.

Die noösfeer wordt door Paulus beschreven in zijn brief aan de Efeziërs:

"[...] omwille van de Heer, vraag ik u dringend de weg te gaan die past bij de roeping die u hebt ontvangen: wees steeds bescheiden, zachtmoedig en geduldig, en verdraag elkaar uit liefde. Span u in om door de samenbindende kracht van de vrede de eenheid te bewaren die de Geest u geeft: één lichaam en één geest, zoals u één hoop hebt op grond van uw roeping, één Heer, één geloof, één doop, één God en Vader van allen, die boven allen, door allen en in allen is." Efeziërs 4:1-6
 

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Jurriën Sr.:

Het wordt makkelijker de controle uit handen te geven, als je gaat inzien dat controle in de praktijk van het leven, een ander woord voor machteloosheid is.

Het correlaat tussen gordiaanse knopen en epistemologische obstakels is frappant, maar of je er zoals in mythes nu een orakel of zwaarden voor nodig hebt om ze op te lossen, een heel andere zaak.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Jurriën Sr.:

Naar mijn mening komen jullie bij het WTG tóch nog wel iets (understatement) tekort. Maar nogmaals, dat is mijn mening.

Noëtiek betekent denkleer en is afgeleid van het Griekse woord noetikos wat betekent ‘vanuit een ethische geest’. De definitie van Noëtische Wetenschappen wordt op verschillende manieren uitgelegd, maar alle definities komen uit op de kracht van de menselijke geest.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Jurriën Sr.:

Voor mij hangt jouw visie aan elkaar van vaagheden

Dan moeten we daar over doorpraten. Ik wil nog even terugkomen op Lukas 17. En dan wil ik beginnen met vers 20

De farizeeën vroegen hem wanneer Gods Koninkrijk zou komen. Hij antwoordde: ‘Het Koninkrijk van God komt niet op een opvallende manier.  21 De mensen zullen niet zeggen: “Kijk hier!” of: “Daar!” Want kijk! Gods Koninkrijk is in jullie midden.’

Jezus had het tegen de farizeeën. Hij was niet blij met de farizeeën, op zijn zachtst gezegd. Jezus kan nooit bedoeld hebben dat het Koninkrijk in de harten van de Farizeeën of iets dergelijk is. Het zou ook niet in overeenstemming zijn met andere uitspraken van Jezus over het Koninkrijk. Dus het moet slaan op dat Hij zichzelf bedoelt als representatie van het Koninkrijk. Hij wordt tenslotte de Koning daarvan.

Ook nog over het beeld in Daniël. Het beeld is een afbeelding van alle wereldmachten die de aarde heeft gekend. Het kan niet anders dan dat we in de voeten zitten. Er zijn twee voeten. Dualistisch dus. Amerika en Europa en in het bijzonder Engeland.

Daniël 7:13,14 is ook duidelijk:

Ik bleef toekijken en zag in de nachtelijke visioenen dat er met de wolken van de hemel iemand kwam die leek op een mensenzoon. Hij kreeg toegang tot de Oude van Dagen en werd vlak voor hem gebracht. Hij kreeg heerschappij, eer en een koninkrijk, en alle volken, naties en taalgroepen moesten hem dienen. Zijn heerschappij is een eeuwige heerschappij die niet zal voorbijgaan, en zijn koninkrijk zal niet worden vernietigd.

De Oude van Dagen is Jehovah God en de Mensenzoon is Jezus. Jezus kreeg heerschappij over een Koninkrijk dat niet zal worden vernietigd, voor eeuwig.

4 uur geleden zei WdG:

Is er volgens jou een verband tussen deze voeten en bijvoorbeeld de Europese Unie?

Ja, zoals ik in het vorige bericht heb uitgelegd is het dus een dualistische wereldmacht. Amerika en Europa zijn opgebouwd uit verschillende landen en Staten, maar ze hechten niet zoals ijzer niet met leem hecht. In Amerika is dat weer pijnlijk zichtbaar geworden bij de verkiezingen en in Europa wilt de eenwording ook niet vlotten, maar toch zijn ze wereldmachten, vooral het Verenigd Koninkrijk. 

4 uur geleden zei Jurriën Sr.:

In dat verband heb ik een andere (exegetische) vraag. Hoe leggen jullie dit Schriftgedeelte uit?

Dit kost even wat tijd. Ik weet dat we een paar jaar geleden daar een uitgebreide Wachttoren studie over hebben gehad.

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei sjako:

Dan moeten we daar over doorpraten. Ik wil nog even terugkomen op Lukas 17. En dan wil ik beginnen met vers 20

In ons brein zit een filter die bepaalt welke binnenkomende informatie gearchiveerd zal worden. Die filter kan voor verrassende connecties tussen nieuwe en geklasseerde kennis zorgen, maar kan er ook verantwoordelijk voor zijn dat je op tilt slaat omdat je teveel informatie te verwerken krijgt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei TTC:

In ons brein zit een filter die bepaalt welke binnenkomende informatie gearchiveerd zal worden. Die filter kan voor verrassende connecties tussen nieuwe en geklasseerde kennis zorgen, maar kan er ook verantwoordelijk voor zijn dat je op tilt slaat omdat je teveel informatie te verwerken krijgt.

We hebben gelukkig nog tijd, dus verwerken we die informatie geleidelijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites
34 minuten geleden zei sjako:

We hebben gelukkig nog tijd, dus verwerken we die informatie geleidelijk.

Zo zie je wat die 144.000 al lang weten, hoe lang denk je nodig te hebben om 10 regeltjes te kunnen begrijpen? Alles wordt steeds eenvoudiger Sjako, net omwille van wat er komt, dat is de deus ex machina. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 uur geleden zei sjako:

Ja, zoals ik in het vorige bericht heb uitgelegd is het dus een dualistische wereldmacht. Amerika en Europa zijn opgebouwd uit verschillende landen en Staten, maar ze hechten niet zoals ijzer niet met leem hecht. In Amerika is dat weer pijnlijk zichtbaar geworden bij de verkiezingen en in Europa wilt de eenwording ook niet vlotten, maar toch zijn ze wereldmachten, vooral het Verenigd Koninkrijk. 

Dat zijn de kruiskatalytische cycli waar je naar verwijst Sjako, het is een proces dat onderliggend werkzaam is maar in het oppervlakkige discours amper aandacht voor bestaat.  Op deze manier worden we getuige van heel wat heisa omdat we ons niet bewust zijn van wat er evolutionair werkelijk speelt, alsof we naar dramaverhaal kijken en wachten op een happy end. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 uur geleden zei sjako:

Ik bleef toekijken en zag in de nachtelijke visioenen dat er met de wolken van de hemel iemand kwam die leek op een mensenzoon.

Het heeft iets van een grap Sjako, en die mensenzoon kwam vertellen dat je in jezelf moet kijken, iedereen in de war. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 18-11-2020 om 13:16 zei Jurriën Sr.:

Vertrouwen op genade vraagt geen bewijs; religie is het voortdurend afleggen van een bewijs, dat niet wordt gevraagd.

Als we in het licht van de stellingen van Einstein naar de tegenpool gaan kijken dan wordt het meer dan begrijpelijk waarom een aantal spontaan vanuit het hart een en ander ter beschikking stelt aan de vrije wil en keuze, het is een beetje als zeggen dat we naar een speld in een hooiberg zoeken en niet zien wat kant- en pasklaar op ons bord ligt, voor wie zien en begrijpen wil tenminste. 

bewerkt door TTC
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 18-11-2020 om 13:16 zei Jurriën Sr.:

Nogmaals ik zeg niet dat de mens geen religie MAG hebben; ik geloof niet, dat er een objectief juiste religie is, want het zijn allemaal menselijke reacties op een leer.

Die gulden middenweg van Aristoteles lijkt perfect te werken, steeds hoopvoller worden immers de alternatieven die zich middels deze herstelmethode spontaan in het innerlijke aandienen, we geven het maar door, van harte.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 4-12-2020 om 19:57 zei thom:

De mens zal, wanneer hij zich de Bron bewust wordt, de ware religie moeten koesteren, omarmen, om uiteindelijk hierin op te gaan.

Voor een aantal was de herintegratie van vergeten basiskennis cruciaal binnen het kader van hun opdracht die ze in allerhande richtlijnen terugvonden, het gaf hen immers toegang tot veel meer alternatieven dan wat nogal conform het merendeel van de berichtgeving uitmaakt. Maar dat is een puur innerlijke beleving en niets om anderen mee te belasten, van harte.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 17-11-2020 om 17:20 zei Jurriën Sr.:

Als er dan mee afgerekend wordt, zoals Openbaring aangeeft, betekent dit, mijn inziens, dat er uiteindelijk géén religie meer overblijft.

Christenen zijn er eeuwenlang van overtuigd geweest dat de orakels van de oudheid door duivels en demonen werden 'bediend' en dat zij na de geboorte van Jezus zwegen. De pogingen van filosofen uit de vroege verlichting om aan te tonen dat de orakels ook na het begin van onze jaartelling nog functioneerden werden scherp veroordeeld door theologen, lezen we. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 8-12-2020 om 18:02 zei Chiel Fernig:

Het klopt, de oude mens doet er goed aan te sterven aan zichzelf. Het is dan wel zaak om dat te doen vanwege Christus want het gaat om het groeien in Christus.

Wat we dan te zien krijgen is amper geloofwaardig, wellicht voor een aantal ook de reden om te spreken over 'valse religies'.

11 uur geleden zei sjako:

We hebben gelukkig nog tijd, dus verwerken we die informatie geleidelijk.

Wat de ene de tirannie van de meerderheid noemt, is voor de andere de linguistische realiteit, alleen het laatste is hartverwarmend.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 8-12-2020 om 18:02 zei Chiel Fernig:

Zoals er staat dat wij aanvullen wat aan het lijden van Christus ontbreekt en enkelen onder ons geven hun leven zoals Christus dat deed tot heil van anderen.

Zo mag je dat wel stellen, tussen magie en wonder. Zo zijn er gewone mensen die proberen uit te leggen dat een aantal achter een berg staat die eigenlijk niet bestaat, maar voor de berg denken ze nog altijd dat die wel bestaat, maar ze kunnen niet gehoord worden omdat die berg die niet bestaat, in de weg staat.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 17-11-2020 om 17:52 zei WdG:

Alle andere zaken zijn (belangrijke en onbelangrijke) details.

Als we ons de bedenking maken hoeveel woorden er vloeien in de periferie van een aantal gordiaanse knopen die zich laten vertalen als obstakels die de vooruitgang van het maatschappelijke denken verhinderen, en dat afzetten tegen een op zich eenvoudige herstelvraag tot onderzoek naar de stellingen van Einstein, heb je geen woorden meer.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 17-11-2020 om 17:29 zei sjako:

Hoe dat precies zal gaan weten we niet.

Bewuste zielen zetten af en toe de wereld stil om de werken te kunnen beschouwen, zo is de TTT-methode ontstaan die al veel langer bestaat dan zij die denken dat het iets nieuws zou zijn, van harte.

Op 18-11-2020 om 13:30 zei Jurriën Sr.:

Welke religie blijft er dan over? 

Als we spreken over afleiding of misleiding dan bedoelen we dat de menselijke geest volledig kan geconsumeerd worden door wat zich rechts in het beeld bevindt, maar totaal voorbij gaat aan wat zich links spontaan laat opmerken, en enkel ezels stappen dat bruggetje over.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 19-11-2020 om 11:08 zei Jurriën Sr.:

We hadden de vorige keer samen een slechte start, TTC. En dat maakte me enigszins wantrouwig. Excuses daarvoor. 

Zoals Schopenhauer nog wist te vertellen, als elke waarheid drie fasen doorloopt en het je überhaupt al zou lukken in om de zone van eenvoud en vanzelfsprekendheid tot een redelijke graad van vreedzame stabiliteit te komen, begrijpt elk kind hoe de rest van je leven er gaat uitzien.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 17-11-2020 om 17:42 zei WdG:

Zou je kunnen stellen dat iedere leer die mensen tot de enige ware God, Jezus Christus, voert een ware religie is, en dat iedere leer die niet tot de enige ware God, Jezus Christus voert, een valse religie is?

Vereenvoudigde denkexperimenten laten eenvoudig toe om op een verfijnde, neutrale en integere manier aan te tonen hoe verschillende manieren van denken tot verschillende uitkomsten leiden, dit verandert niet door de kwantiteit aan spelers te verhogen maar maakt ons wel bewust waartoe tendensen naargelang keuze leiden, goedschiks, kwaadschiks.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 17-11-2020 om 18:09 zei Jurriën Sr.:

Als je de zwakte of kracht van een religie wilt aantonen, kun je dat alleen maar doen op grond van de inzichten, dogma's en regels die gelden binnen die religie.

Hoop kan gaan over ideeën en katalysatoren die we in de schuif leggen, als alternatief kan je ze door de tredmolen loodsen waarna ze zich ontvouwen als een droom vermorzeld in duizend stukken, inclusief diegenen die dachten er even in alle integriteit een vraagje over te kunnen stellen, en het noemt eenvoud, verbondenheid en liefde.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid