Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

17 uur geleden zei vredestichter:
  17 uur geleden zei TTC:

En wat ga je nu concreet doen? Het mag in mensentaal.

 

9 uur geleden zei violist:

Wat anderen vragen weet ik niet, ik kreeg vanwege je aanhef echt de indruk dat je het tegen mij had

Je had Gelijk violist, ik kreeg bovenstaande vraag in gedachten, en daarom mijn reactie,

maar dit was een andere vraag en een ander antwoord, waar ik dus nog steeds achtersta ondanks jou houding.

10 uur geleden zei violist:

Nee, ik heb geen begrip voor je argumenten. Wanneer je na 2 weken nog steeds niet weet hoe een forum werkt is het onwil. En je werkzaamheden en hobbies boeien me niet in een discussie. Jij hebt net als ieder ander 24 uur per etmaal. En gezien je vele reacties in deze topic besteed je heel wat tijd aan dit forum.

geen begrip, is het onwil, boeien me niet, laat maar zitten, deze houding komt ergens vandaan violist, we leven in een ´eind´tijd waar hier heel veel aan valt te doen,

in de praktijk blijkt, dat op wat voor manier mensen reageren, ze vaak ook zo naar zichzelf kijken, en wat voor beeld ze van God hebben 

wat ik bedoel te zeggen is, wat voor beeld je van God heb, zal een gevolg hebben, hoe je naar jezelf kijkt, en dat weer naar andere om je heen, en zal jou toekomst bepalen. 

9 uur geleden zei violist:

ik weet voorlopig voldoende over het preterisme en haar volgelingen.

nou in ieder geval graag gedaan, dat ik als een volgeling van Jezus, die in de eschatologie van het partcial preterisme gelooft, jou voldoende heeft kunnen informeren.

fijne dag

Groet en zegen,

de vredestichter.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 6,4k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

De kwestie is dat je het gebod heel individualistisch benadert, terwijl wij het als algemeen gebod voor heel de Kerk zien. De Kerk dient het evangelie te brengen en elke gelovige geeft daar op eigen w

Iemand behorende tot het joodse geloof is een jood, dus met kleine letter, iemand behorende tot het Joodse volk is een Jood, dus met hoofdletter. Net zoals je christen met kleine letter schrijft, want

Mijn visie: geen idee hoe/wat/wanneer. Ik hoop op het Koninkrijk, maar ben helaas nogal agnostisch. Maar een eind aan al t leed en onrecht juig ik uiteraard toe. En ik denk wel dat een Koninkrijk alle

Posted Images

11 uur geleden zei vredestichter:

alles gaat toch naar de klote, of die een wegvlucht oplossing hebben bedacht, of beide zoals de JG 

Dan heb je er niks van begrepen. Naar het einde toe wordt het voor veel heel erg op aarde, kijk naar de Twee Wereldoorlogen. De 4 Ruiters uit Openbaring zijn volop in galop. 1/3 lijdt honger, nog eens 1/3 leeft in bittere armoede en de overige kennen ook zo hun problemen. Je kan dat toch niet Gods Koninkrijk noemen? Ik vind het haast beledigend voor God. 

Wij hebben juist een boodschap van hoop dat deze ellende juist voorbij gaat voor rechtvaardige mensen. En wij vluchten niet weg, integendeel. Wij gaan er recht op af door te prediken. Als het zover is zal God ons bescherming geven net als God,altijd heeft gedaan met Zijn volk. Kijk naar de gebeurtenissen in Egypte. Egypte onderging plagen, maar het volk had er geen last van. Bij de uittocht leidde Hij ze helemaal door de Rode Zee heen. Vertrouwen is het sleutelwoord.

Er komen nu steeds meer Christenen op de wereld. De wereld heeft er nog nooit zoveel gekend. (Jesaja 60: 22 De kleine zelf zal tot duizend worden, en de geringe tot een machtige natie. Ikzelf, Jehovah, zal het te zijner tijd bespoedigen.”)

Maar niet iedereen die zich Christen noemt is dat ook. Kijk naar die Christelijk milities die Islamitische mensen aanvallen. Echte Christenen nemen geen deel aan oorlog. Jesaja 2:4 En zij zullen hun zwaarden tot ploegscharen moeten smeden en hun speren tot snoeimessen. Natie zal tegen natie geen zwaard opheffen, ook zullen zij de oorlog niet meer leren.

Doordat JG zich houden aan Gods woord, geholpen door de Heilige Geest anders lukt dat niet, zijn we mikpunt van haat. Precies zoals de eerste Christenen dat waren. 

Gistern zat ik op YouTube. Zag daar een filmpje tegen JG. In 4 minuten zou hij wel eens uitleggen waarom wij niet deugen. Zoiets moet je dus niet tegen mij zeggen haha. Wat was het geval: onze Bijbel deugd niet omdat we vers 37 weglaten uit Handelingen 8. Wat blijkt nu: dit vers komt niet in alle codexen voor, dus dat is een onzeker vers. Het vers staat er overigens wel in, maar met een sterretje. De moderne vertalingen van het NBG laat het vers dus ook weg. Ik wil maar zeggen, het is allemaal blinde haat. Satan heeft ware Christenen in het vizier.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei vredestichter:

wat ik bedoel te zeggen is, wat voor beeld je van God heb, zal een gevolg hebben, hoe je naar jezelf kijkt, en dat weer naar andere om je heen, en zal jou toekomst bepalen. 

Vanaf nu ga ik me niet meer bekommeren om oorlogen en hongersnoden elders op de wereld, ik ga alleen nog maar met een smile op mijn gezicht lopen, het gaat alleen maar om mijn leven, mijn toekomst. Ik zal mijn houding wel doorgeven aan de mensen in oorlogs- en hongerlanden, hoofd omhoog en je grote broer zorgt dat het allemaal goed komt want we leven in de eindtijd, hallelujah.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Hitchens:

Die verhoudingen kloppen voor geen meter Sjako. Armoede en honger is veel veel lager dan jij presenteert.

Terwijl de verhoudingen die Sjako presenteert niet helemaal kloppen, moeten we in ieder geval niet doen alsof het probleem niet bestaat... Zo'n 2 miljard mensen leven in extreme armoede, dat wil zeggen mensen die moeten rondkomen met zo'n 1.25 dollar per dag. Om de zes seconden sterft er een kind aan ondervoeding. En de cijfers gaan niet omlaag, maar stijgen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
18 uur geleden zei Thorgrem:

Profeteer je hierbij dat in 2018 WO 3 zal uitbreken?

Het jaartal is op zich nog niet zeker maar het is nakende, dit onheilsscenario kan nog wel omgebogen worden wanneer de sociale alternatieven opgepikt worden door het collectieve bewustzijn. Een vergelijkbaar scenario hebben we gehad ten tijde WOII, toen werd niets met de alternatieven gedaan, integendeel.

Gf1XJPu.png

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei ZENODotus:

Terwijl de verhoudingen die Sjako presenteert niet helemaal kloppen, moeten we in ieder geval niet doen alsof het probleem niet bestaat... Zo'n 2 miljard mensen leven in extreme armoede, dat wil zeggen mensen die moeten rondkomen met zo'n 1.25 dollar per dag. Om de zes seconden sterft er een kind aan ondervoeding. En de cijfers gaan niet omlaag, maar stijgen.

Ook deze cijfers kloppen niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei sjako:

Wij hebben juist een boodschap van hoop dat deze ellende juist voorbij gaat voor rechtvaardige mensen.

 

10 minuten geleden zei MysticNetherlands:

Waarom zo vijandig hij gaf gewoon antwoord op een vraag.

Dag Mystic Netherlands, leuke ochtend gehad?

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

( bron bijbel en  ontdekgod.nl) 

Enkele eeuwen geleden richtte de Geest van God reformatoren op zoals Maarten Luther, die de toenmalige dwalingen van de kerk aan de kaak stelde. De meeste christenen geloofde toen zeer stellig dat ze hun redding moesten verdienen door goede werken en meenden zelfs dat je het eeuwige behoud kon afkopen met geld, zogenaamde aflaten. Dat was de norm in de kerk van die tijd! Ook afgoderij van beelden was heel normaal. Luther stond daartegen op en toonde aan dat veel ‘normale’ en wijdverspreide denkbeelden eigenlijk zeer onbijbels waren.

In onze tijd is de Geest van God een nieuwe reformatie aan het brengen, waardoor nog veel meer vrijheid en doorbraak komt in het Lichaam van Christus.

Een eeuw geleden werden ineens de gaven van de Geest herontdekt, vervolgens werden de vijf bedieningen van apostel, profeet, evangelist, herder en leraar hersteld, Gods liefdevolle Vaderhart werd op geweldige wijze geopenbaard, christenen leren God te ontmoeten in spontane aanbidding, duizenden gelovigen gaan de straat op om te bidden voor de zieken, miljoenen christenen ontdekken organische manieren van gemeente-zijn, enzovoort. Er is een geweldige reformatie gaande in de kerk. Dat is geweldig hoopgevend. Deze eindtijd discussies overal op de wereld zijn deel van deze zeer grote omwenteling die de Geest van God aan het brengen is. Dit zal ongekende doorbraak brengen van Gods koninkrijk in onze samenleving.

Datgene waar miljoenen christenen al jaren voor bidden, zal gebeuren door het ontvangen van de bevrijdende waarheid die ons krachtig zal oprichten in de autoriteit van Jezus Christus. 

ik had nog weinig tegengas gehad op het feit dat ik liet zien, dat wij geloven dat het steeds beter gaat 2000 wereld geschiedenis

en ook duidelijk had gemaakt dat we nog grote uitdagingen hebben, maar daar gaan we met behulp van God iets aan doen kom maar door !!

Toen Jezus op aarde kwam, was onze hele planeet een letterlijke hel. De mensheid werd volkomen geregeerd door satan en zijn demonen.

In vele culturen werden mensen levend verbrand, de huid afgestroopt, aan stukken gescheurd, levend begraven, de ogen uitgestoken, aan de martelpalen gehangen tot ze stierven, overgeleverd aan wilde dieren die hen verslonden, gekruisigd, gespietst, geradbraakt, gevierendeeld, en ga zo maar door. Mensen behandelden elkaar, overal op aarde, op de meest monsterachtige wijze. In vele culturen aten mensen elkaar zelfs op! Kannibalisme was heel gewoon.

Slavernij was eveneens de gewoonste zaak van de wereld. Ontelbare slaven leefden nog erger dan de meest armzalige honden, gebukt onder gruwelijke uitbuiting en marteling. Zelfs de hoogste beschaving, zoals het Romeinse Rijk, liet mensen levend verslinden door dieren, als vermaak voor de massa.

Het volk wilde zien dat gladiatoren elkaar de armen en benen afhakten en genoten van het vertoon van dood, bloed en gruwelijke mishandeling.

Op seksueel gebied was het niet veel beter. In alle culturen weren mensen verkracht en misbruikt, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Orgieën en publieke hoererij waren onderdeel van de meeste religies. De Bijbel laat zelfs zien dat mensen openlijk op straat verkracht werden, door iedereen die maar wilde meedoen, en dat deze extreme perversiteit mensen het leven kostte:

‘Toen namen de burgers van Gibea een vijandige houding tegen mij aan … mijn bijvrouw hebben zij zo verkracht, dat zij stierf.’ (Rechters 20:5)

Hier is geen sprake van een enkele zieke geest die in een donker steegje een meisje aanrandt. Dit is de HELE BEVOLKING van Gibea die gezamenlijk een vrouw publiek dermate verkracht, dat ze eraan overlijdt. Kun je je dat voorstellen? De Bijbel vertelt ons dat het in Sodom en Gomorrah net zo was: de engelen die op bezoek waren bij Lot, werden door de hele bevolking vastgegrepen, om door iedereen verkracht te worden.

Dat was de situatie van de mensheid, duizenden jaar geleden. Mensen leefden nog erger dan de ergste beesten die we ons voor kunnen stellen. 

Niet alleen was er beestachtig bloedvergieten, uitbuiting en perversie, ook geestelijk leefde de gehele mensheid onder een juk van occultisme en toverij. Tovenaars, druïden, magiërs en bezweerders waren degenen die de macht hadden over het volk. De demonische toverij van Egypte bijvoorbeeld was zo sterk dat de magiërs Gods wonderen konden nabootsen. Ook zij lieten stokken in slangen veranderen! In onze streken leidden de druïden de Gallische strijders in rituelen waardoor ze bezeten werden door demonen en vervolgens als een horde wilde beesten tekeer gingen in de strijd tegen het Romeinse Rijk, waardoor ze bijna onoverwinnelijk waren. Occulte rituelen met algemene bezetenheid als gevolg was de norm in alle culturen over de hele aarde: Indianen, Afrikanen, Aziaten, enzovoort. In Zuid Amerika offerden de Azteken mensen levend aan de demonen, waarbij hun bloed van de tempel naar beneden stroomde, in Noord Amerika werden mensen levend de hoofdhuid afgesneden, en ga zo maar door.

Satan regeerde ongehinderd over de verloren mensheid, die geen spoortje licht kende. 

Bij de machthebbers van de volkeren was evenmin recht te bespeuren. De volkeren werden geleid door de meest genadeloze despoten, en het recht van de sterkste gold alom. Een kleine elite aan het koninklijk hof had het enigszins goed, maar de rest van de bevolking werd uitgebuit, vermoord, verkracht, afgeslacht, volgens de bloeddorstige willekeur van de onrechtvaardige heersers. Alle volkeren voerden onophoudelijk oorlog tegen elkaar, want iedereen wilde iedereen overheersen. Steeds opnieuw stonden er genadeloze woestelingen op die op roof- en plundertochten trokken, met als enige drijfveer een satanische zucht naar macht. Sommigen van hen werden koningen van de grote wereldrijken.

Ook qua gezondheid was het leven op aarde een hel.

Medische kennis was er niet en wat er was aan behandeling, berustte op achterlijk bijgeloof en occulte inspiratie. Mensen wreven ezelstront op hun wonden en dronken de meest walgelijke cocktails van urine en andere troep, die hen alleen maar zieker maakten. Kennis van bacterien bestond niet. Niemand wist ook maar iets over gezondheid, hygiene en verzorging. Steeds opnieuw braken er verschrikkelijke epidemieën uit, die honderdduizenden op onmenselijke wijze de dood insleurden.

Wij hebben er werkelijk geen besef van, welke gruwelen de mensheid geteisterd hebben, in het verre verleden.

Wat is er echter gebeurd, sinds Jezus Christus op aarde kwam en Gods regering begon te vestigen? Het goede nieuws van Gods koninkrijk verspreidde zich over de hele aarde, en overal werden de monsterachtige gruwelen stopgezet. De Amerikaanse president Lincoln schafte op grond van zijn geloof in Jezus Christus de slavernij af! Christenen richtten in Europa de allereerste ziekenhuizen en scholen op. Onder invloed van de Bijbel werden er grondwetten en rechten van de mens opgesteld. Overal op aarde zijn er honderden weeshuizen opgericht, die de verloren kinderen verzorgen. In honderden landen is er voorziening voor bejaarden en armen. Er is medische zorg voor een groot deel van de mensheid.

En in de landen waar de overheid nog niet goed zorgt voor de bevolking, zijn honderden christelijke organisaties, die Gods liefde en zorg aan de lijdende mensen uitdelen.

Als we kijken naar de onbeschrijflijke duisternis waar de mensheid uit komt, dan zien we dat er globaal gezien veel meer vrede, rust, gezondheid, voorziening, geluk en harmonie over de hele aarde is, dan er ooit voorheen is geweest! De gemiddelde levensverwachting was in het Romeinse Rijk twintig jaar. Gedurende de Middeleeuwen was dat dertig jaar. Vandaag is de levensverwachting in het Westen maar liefst 75 jaar! Sinds de komst van Gods koninkrijk is het met de mensheid in haar geheel, alleen maar beter gegaan. Natuurlijk door bergen en dalen, met hoogtepunten en dieptepunten, maar als we over de grote lijn kijken, is er een voortdurend stijgende lijn waarneembaar

Honderden miljoenen mensen dienen Jezus Christus en tientallen koningen zijn openlijk christelijk, waaronder bijvoorbeeld onze eigen koningshuizen.

We zijn uiteraard nog niet zover als de Bijbel voorspelt, dat alle koningen Jezus zullen dienen en de hele aarde vol zal zijn van Gods heerlijkheid. Maar we zijn al een heel eind gevorderd. En dat is zeer hoopgevend. Mensen verslinden elkaar niet meer, overal op aarde. Slavernij is grotendeels afgeschaft, niet langer worden alle mensen op aarde gedomineerd door tovenaars en bloeddorstige alleenheersers. En ga zo maar door.

wie wil er in dit forum terug -100 -500- 1000-1500-2000 in Nederland  

Link naar bericht
Deel via andere websites
21 minuten geleden zei vredestichter:

ik had nog weinig tegengas gehad op het feit dat ik liet zien, dat wij geloven dat het steeds beter gaat 2000 wereld geschiedenis

Bij deze dus tegengas. Op gebied van gezondheidszorg etc gaat het in de westerse wereld wel beter, maar dat heeft niks met Gods Koninkrijk te maken maar met voortgang in de wetenschap, logisch na 2000 jaar.

Het probleem is en blijft dat je twee eindtijden door elkaar haalt.

Lukas 21:34 34 Schenkt echter aandacht aan UZELF, dat UW hart nooit bezwaard wordt met overmatig eten en overmatig drinken en zorgen des levens, en die dag plotseling, in een ogenblik, over U komt  35 als een strik. Want hij zal komen over allen die op de gehele aardoppervlakte wonen.  36 Blijft dan wakker, te allen tijde smekend dat GIJ erin moogt slagen te ontkomen aan al deze dingen die stellig gaan geschieden, en te staan voor het aangezicht van de Zoon des mensen.”

Deze tekst spreekt duidelijk over allen die op de gehele aardoppervlakte wonen, dus niet enkel in Jeruzalem.

Dat er meerdere besluiten van samenstellen zijn laat Paulus duidelijk zien in1Kor 10:11

11 Deze dingen nu bleven hun overkomen als voorbeelden en ze werden opgeschreven tot een waarschuwing voor ons, tot wie de einden van de samenstelsels van dingen gekomen zijn. (Meervoud dus)

De eerste is einde van Joods samenstel wat al bij monde van Daniël was voorspeld, de tweede is het samenstel van dingen in de gehele wereld, dus op de gehele aardoppervlakte.

Eerste einde:

Daniël 9:25 En gij dient te weten en het inzicht te hebben [dat] er vanaf het uitgaan van [het] woord om Jeru̱zalem te herstellen en te herbouwen tot op Messi̱as [de] Leider, zeven weken, alsook tweeënzestig weken, zullen zijn. Ze zal terugkeren en werkelijk herbouwd worden, met een openbaar plein en een gracht, maar in de druk der tijden.......27 En hij moet [het] verbond voor de velen één week lang van kracht laten blijven; en op de helft van de week zal hij slachtoffer en offergave doen ophouden (einde Joodse samenstel) En op de vleugel van walgelijkheden zal degene komen die verwoesting veroorzaakt; en totdat een verdelging [voltrokken is], zal zich dan juist datgene waartoe besloten is, ook over degene die woest ligt, uitstorten.”

Dit kom je al tegen in oude Joodse literatuur, zoals die bijv bij de Dode Zeerollen zijn gevonden. Er is zelfs een boekrol die gaat over de eindstrijd en hoe die in detail zal gaan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei sjako:

Maar niet iedereen die zich Christen noemt is dat ook. Kijk naar die Christelijk milities die Islamitische mensen aanvallen. Echte Christenen nemen geen deel aan oorlog

Sjako ik vind dit heel grappig, dat juist jij dit zegt, een beoordeling kunt maken, wat was het bewijs wat Jezus zij, wat echte gelovige (christenen) zouden volgen markus 16-v 17  (bijbel) En deze tekenen zullen de gelovigen vergezellen: in mijn Naam zullen ze duivels uitdrijven, nieuwe talen spreken, 18  slangen opnemen; zelfs als ze dodelijk vergif drinken zal het hun geen kwaad doen; en als ze aan zieken de handen opleggen, zullen deze genezen zijn.” 19 Nadat de Heer Jezus aldus tot hen gesproken had, werd Hij ten hemel opgenomen en zit aan de rechterhand van God. 20 Maar zij trokken uit om overal te prediken, en de Heer werkte met hen mee en schonk kracht aan hun woord door de tekenen die het vergezelden.

je hebt me een paar dagen geleden proberen duidelijk te maken dat deze tekst ineens niet meer van toepassing is althans niet  voor de JG, want die lezen dat dit niet meer voor hun geld, en er volgt jullie (JG)  dus ook niets meer, geen tongentaal, geen genezingen, geen wonderen en geen bevrijdingen , en geen bovennatuurlijke bescherming (vergif en slangen) en er zijn honderdduizenden christenen die hier nu in wandelen NU sjako

 hoe zou Jezus het woord dan bedoelen, met alle gelovige, nou ik denk voor nu voor toen en voor altijd, dus wie ben jij (echte christen) en wie ben jij om deze kleine milities te  beoordelen die hun eigen families, die hun eigen spullen, huizen en gezinnen beschermen, alsof ze geen echte christen zijn 

7 uur geleden zei sjako:

Doordat JG zich houden aan Gods woord, geholpen door de Heilige Geest anders lukt dat niet, zijn we mikpunt van haat. Precies zoals de eerste Christenen dat waren. 

Ik haat je niet Sjako want Jezus is ook gekomen om jou te verlossen, hij houd van jou en heeft je lief, alleen die boodschap van die naderende armagedon en nog meer van die bullshit daar kan ik me wel druk om maken, en al die zogenaamde aan elkaar geplakte teksten en woord spelletje, compleet uit zijn verband gerukt, en daar ook nog van zeggen dat het Gods woord is en de juiste leer,  ik ben niet onder de indruk sterker nog, je hebt alleen nog maar meer bewezen dat de Jg er zo naast zitten met alle respect voor jou als persoon, 

Jehova vs papa God daar zou iedereen al gelijk door hebben dat jij toch wel een heel andere God dient

rom 8 v15 De geest die gij ontvangen hebt, is er niet een van slaafsheid, die u opnieuw vrees zou aanjagen. Gij hebt een geest van kindschap ontvangen, die ons doet uitroepen: Abba, Vader! 16De Geest zelf bevestigt het getuigenis van onze geest, dat wij kinderen zijn van God. 17Maar als wij kinderen zijn, dan ook erfgenamen, en wel erfgenamen van God tezamen met Christus, daar wij delen in zijn lijden, om ook te delen in zijn verheerlijking

weet je Sjako dan praat je niet meer over ik ben een Jehova Getuigen, nee dat praat je over familie over papa over onze oudste broer Jezus en Over onze Helper en vriend De Heilige geest

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei vredestichter:

 De demonische toverij van Egypte bijvoorbeeld was zo sterk dat de magiërs Gods wonderen konden nabootsen. Ook zij lieten stokken in slangen veranderen! In onze streken leidden de druïden de Gallische strijders in rituelen waardoor ze bezeten werden door demonen en vervolgens als een horde wilde beesten tekeer gingen in de strijd tegen het Romeinse Rijk, waardoor ze bijna onoverwinnelijk waren.

Echt grappig is dit... Gods dingen zijn wonderen, maar als anderen het doen is het ineens demonische tovenarij. En die dingen die hier bezeten door demonen worden genoemd is gewoon placebo geweest. Daar zijn rituelen namelijk goed voor. 

Tevens hebben we allang gezegd dat het A nu niet zo goed is als het artikel aangeeft en B vroeger niet zo slecht was als het artikel aangeeft.  En wanneer houdt je eens op met knippen en plakken van andere sites? Gewoon jouw eigen verhaal vertellen lijkt mij veel logischer. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
17 minuten geleden zei vredestichter:

En deze tekenen zullen de gelovigen vergezellen: in mijn Naam zullen ze duivels uitdrijven, nieuwe talen spreken, 18  slangen opnemen; zelfs als ze dodelijk vergif drinken zal het hun geen kwaad doen; en als ze aan zieken de handen opleggen, zullen deze genezen zijn.” 19 Nadat de Heer Jezus aldus tot hen gesproken had, werd Hij ten hemel opgenomen en zit aan de rechterhand van God. 20 Maar zij trokken uit om overal te prediken, en de Heer werkte met hen mee en schonk kracht aan hun woord door de tekenen die het vergezelden.

Je zou eens wat onderzoek moeten doen naar deze tekst. Zeg niet dat het niet canoniek is, maar er zijn twijfels of deze tekst echt is. In goede Bijbels is dat ook aangegeven.

In zekere oude handschriften (ACD) en vertalingen (VgSy) wordt er het volgende lange besluit aan toegevoegd, dat echter in אBSyArm wordt weggelaten:

dus beetje zwakke basis als bewering dat dit heden ten dage nog voorkomt. Een broertje van me is aan het praten met een gebedsgenezer. Hij is er mee opgehouden omdat hij inziet dat het niet Bijbels is. 

Mattheus 7:22 Velen zullen op die dag tot mij zeggen: ’Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd, en in uw naam demonen uitgeworpen, en in uw naam vele krachtige werken verricht?’  23 En toch zal ik hun dan openlijk verklaren: Ik heb U nooit gekend! Gaat weg van mij, GIJ werkers der wetteloosheid.

Je ziet dat er hier ook demonen uitgeworpen worden en andere krachtige werken zijn verricht, maar Jezus heeft hen niet gekend. Blijkbaar kan die kracht ook ergens anders vandaan komen, krachten waar bijv. Jomanda haar krachten vandaan haalt. Het is dan ook geen demonstratie van echte Christenen.

21 minuten geleden zei vredestichter:

je hebt me een paar dagen geleden proberen duidelijk te maken dat deze tekst ineens niet meer van toepassing is althans niet  voor de JG, want die lezen dat dit niet meer voor hun geld, en er volgt jullie (JG)  dus ook niets meer, geen tongentaal, geen genezingen, geen wonderen en geen bevrijdingen , en geen bovennatuurlijke bescherming (vergif en slangen) en er zijn honderdduizenden christenen die hier nu in wandelen NU sjako

Misschien is het verstandig hier een nieuw topic over te openen. Het is te uitgebreid om dat hier te behandelen.

23 minuten geleden zei vredestichter:

Ik haat je niet Sjako want Jezus is ook gekomen om jou te verlossen, hij houd van jou en heeft je lief, alleen die boodschap van die naderende armagedon en nog meer van die bullshit daar kan ik me wel druk om maken, en al die zogenaamde aan elkaar geplakte teksten en woord spelletje, compleet uit zijn verband gerukt, en daar ook nog van zeggen dat het Gods woord is en de juiste leer,  ik ben niet onder de indruk sterker nog, je hebt alleen nog maar meer bewezen dat de Jg er zo naast zitten met alle respect voor jou als persoon, 

We zijn nog niet uitgepraat, maar ik heb wel het idee dat je me niet serieus neemt. Als jij Armageddon bullshit noemt, nou sterkte straks. Ik weet niet of je het opvalt, maar je krijgt totaal geen bijval omdat jou leer een vreemde kronkel is wat gewoon niet klopt. Maar ik geef de moet niet op, want je bedoelt het goed.

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei sjako:

Lukas 21:34 34 Schenkt echter aandacht aan UZELF, dat UW hart nooit bezwaard wordt met overmatig eten en overmatig drinken en zorgen des levens, en die dag plotseling, in een ogenblik, over U komt  35 als een strik. Want hij zal komen over allen die op de gehele aardoppervlakte wonen.  36 Blijft dan wakker, te allen tijde smekend dat GIJ erin moogt slagen te ontkomen aan al deze dingen die stellig gaan geschieden, en te staan voor het aangezicht van de Zoon des mensen.”

Deze tekst spreekt duidelijk over allen die op de gehele aardoppervlakte wonen, dus niet enkel in Jeruzalem.

( bron bijbel en anne salamons)

wat staat er en wat wordt er mee bedoeld  

Hij maakte een vergelijking en zei: 'Kijkt naar de vijgenboom en naar alle andere bomen; 30zodra ze uitlopen weet ge, als ge dat ziet, dat de zomer in aantocht is. 31Zo ook, wanneer ge al deze dingen ziet, weet dan dat het Rijk Gods nabij is. 32Voorwaar, Ik zeg u: dit geslacht zal niet voorbijgaan, voor dit alles geschied is. 33Hemel en aarde zullen voorbijgaan, maar mijn woorden zullen niet voorbijgaan. 34Zorgt ervoor dat uw geest niet afgestompt raakt door een roes van dronkenschap en de zorgen des levens; laat die dag u niet als een strik onverhoeds grijpen, 35want hij zal komen over allen waar ook ter wereld. 36Weest dus te allen tijde waakzaam en bidt, dat ge in staat moogt zijn te ontkomen aan al die dingen die zich gaan voltrekken, en stand moogt houden voor het aangezicht van de Mensenzoon

ik heb jou tekst,  nu uit een Willibrord vertaling in zijn context geplaatst, dit gaat over precies dezelfde situatie, als in mat 24 je kunt ze naast elkaar leggen, dit gaat over de ondergang, het einde van het oude verbond 70 jaar na christus

De bijbel gebruikt het woord “wereld”, maar in de Griekse staat daar “aion”, wat juist vertaald het woord “eeuw” betekent. Toen ze vroegen over het “einde van de eeuw” vroegen ze niet naar het einde van de wereld.

Welk eeuw zou tot een einde komen? Dat moest een eeuw zijn waar zij in leefden en bekend mee waren. Welke eeuw zou dat zijn in de tijd van Jezus? Uit de context is duidelijk dat Jezus zou komen en verwoesting zou brengen over Jeruzalem en de tempel. Dus als de tempel verwoest zou worden, wat zou dan het gevolg zijn? De tempel werkte onder het Mozaïsche verbond en het zou het volgende betekenen:

1. Geen tempel zou betekenen geen offers offerdiensten meer.
2. Geen priesterschap, priesterdiensten en rituelen meer.

Dit zou het einde van een eeuw zijn die de scepter zwaaide over de Joodse natie. Hun identiteit lag in die Mozaïsche grondslag. De discipelen vroegen Jezus wanneer het einde van de eeuw van Mozes, waarover Jezus daarvoor over had geprofeteerd, zou plaats vinden. En het einde van die eeuw vond plaats in 70 na Christus, toen de tempel werd verwoest.

Door heel het nieuwe testament wordt heel veel verteld over het verwachte einde van de eeuw van Mozes, maar nergens over het einde van de planeet aarde. We zijn ons bewust dat de Israëlieten ongeveer 4000 jaar hadden geleefd als het uitverkoren volk met een exclusieve toenadering tot God gebaseerd op de verbonden die Hij met hun had. Dus het einde aan dat verbond zou de enigste grootste gebeurtenis zijn die ooit zou plaats vinden in hun nationale geschiedenis.

Zoals Paulus al zei in Romeinen 9:4,

“zij zijn Israëlieten, hunner is de aanneming tot zonen en de heerlijkheid en de verbonden en de wetgeving en de eredienst en de beloften”.

Jezus was de enigste profeet waarover geprofeteerd was dat Hij zou komen op de wolken om Jeruzalem te vernietigen en dat de eeuw van Mozes binnenkort zou eindigen. In tegenstelling tot alle valse profeten die later verklaarden dat zij gekomen waren om Israël te redden van de Romeinse onderdrukking, wat de Joden ook verwachten.

Nu we hebben gezien dat de discipelen vroegen over het einde van de Mozaïsche eeuw, kunnen we nu ook veel verzen her en der verspreid in het NT begrijpen. Deze verzen gaan over het einde van de eeuw van Mozes en de verwoesting in 70 NC, zij gaan niet over het einde van de wereld. Bijvoorbeeld:

…gij (de twaalf discipelen)zult niet alle steden van Israël zijn rondgekomen voordat de Zoon des mensen komt (Matt 10:23).

…zult gij (de Hogepriester) de Zoon des mensen zien, gezeten aan de rechterhand der Macht en komende op de wolken des hemels (Matt 26:64).

…het is thans voor u de ure om uit de slaap te ontwaken…de nacht is ver gevorderd, de dag is nabij… (Rom 13:11,12).

…want het uiterlijk van deze wereld (Mozaïsche eeuw) is bezig te verdwijnen (1 Kor 7:31).

…ter waarschuwing voor ons (Paulus en de gelovigen) over wie het einde der eeuwen is gekomen (1 Kor 10:11).

…De Here is nabij (Filip 4:5).

…want de komst des Heren is nabij…zie, de rechter (Jezus) staat voor de deur (Jacobus 5:8,9).

…Het einde aller dingen is nabij gekomen (1 Petrus 4:7).

…het is de laatste uur…daaraan onderkennen wij (Johannes en zijn toehoorders), dat het de laatste ure is (1 Joh 2:18).

Uit de schriften blijkt duidelijk dat Jezus zal terugkomen in lichamelijke toestand om de doden op te wekken en het laatste oordeel uit te voeren. Maar de meeste “einde der eeuwen” taal die gebruikt wordt in het NT heeft betrekking op de meest belangrijke gebeurtenis in de Joodse geschiedenis die op het punt stond te plaats te vinden. De eerste eeuw Joden waren helemaal niet gefocust op het einde van de planeet, zij waren alleen maar bezig met de Romeinse overheersing.

Jezus laatste bemoedigende woorden voor de discipelen in Mattheüs 28 zijn een van de meest bekende tekstpassages over het einde van de eeuw: “en leert hen onderhoudende al wat Ik u bevolen heb. En zie, Ik ben met u (de discipelen) al de dagen tot aan de voleinding der wereld (eeuw)” (Matt 28:20). Hij beloofde hen bescherming tot aan dat glorieuze moment. In deze referentie naar “voleinding der wereld”, zei Jezus niet dat Hij alleen maar bij hun zou zijn tot 70 NC. Hij maakte duidelijk dat Hij altijd bij hun zou wezen. De discipelen van de eerste eeuwwaren niet gefocust op wat er 2000 jaar later in onze tijd zou gebeuren. De profetie zou dan de relevantie verliezen voor de eerste eeuw toehoorder. Zij zouden meer gefocust zijn of Hij ook bij hun zou zijn wanneer het einde van de eeuw in zicht kwam lettende op de beschrijving van Jezus in Mattheüs 24 over een verschrikkelijke einde zou, maar ook gezien het feit dat velen van hen vanwege het geloof vervolgt zouden worden.

Jezus vertelde ook een gelijkenis over het einde van de eeuw die velen verkeerd interpreteren als zou het gaan over het einde van de wereld:

“Nog een gelijkenis hield Hij hun voor en Hij zeide: Het Koninkrijk der hemelen komt overeen met iemand, die goed zaad gezaaid had in zijn akker. Doch terwijl de mensen sliepen, kwam zijn vijand en zaaide er onkruid overheen, midden tussen het koren, en ging weg. Toen het graan opkwam en vrucht zette, toen kwam ook het onkruid te voorschijn. Daarna kwamen de slaven van de eigenaar en zeiden tot hem: Heer, hebt gij niet goed zaad in uw akker gezaaid? Hoe komt hij dan aan onkruid? Hij zeide tot hen: Dat heeft een vijandig mens gedaan. De slaven zeiden tot hem: Wilt gij dan, dat wij het bijeenhalen? Hij zeide: Neen, want bij het bijeenhalen van het onkruid zoudt gij tevens het koren kunnen uittrekken. Laat beide samen opgroeien tot de oogst. En in de oogsttijd zal ik tot de maaiers zeggen: Haalt eerst het onkruid bijeen en bindt het in bossen om het te verbranden, maar brengt het koren bijeen in mijn schuur” (Matt 13:24-30).

Jezus legt even later in vers 39 uit dat de “oogst” het einde van de wereld is. Het is duidelijk van de originele Griekse manuscripten dat het einde van de wereld (aion) betrekking heeft op het einde van de Mozaïsche eeuw en niet het einde van de planeet aarde. Wanneer deze teksten oppervlakkig leest, kom je makkelijk tot de conclusie dat het gaat over het laatste oordeel over de wereld. Maar de bijbel verwijst naar de redding van christenen toen de tempel en de stad op het punt stonden te worden verwoest. Gods zegel van bescherming was op hun en zij ontvluchten met de waarschuwing van Jezus in hun achterhoofd.

36 minuten geleden zei sjako:

Deze tekst spreekt duidelijk over allen die op de gehele aardoppervlakte wonen, dus niet enkel in Jeruzalem.

Dat er meerdere besluiten van samenstellen zijn laat Paulus duidelijk zien in1Kor 10:11

11 Deze dingen nu bleven hun overkomen als voorbeelden en ze werden opgeschreven tot een waarschuwing voor ons, tot wie de einden van de samenstelsels van dingen gekomen zijn. (Meervoud dus)

De eerste is einde van Joods samenstel wat al bij monde van Daniël was voorspeld, de tweede is het samenstel van dingen in de gehele wereld, dus op de gehele aardoppervlakte.

snap je nou de bedoeling met het oorspronkelijke woord wereld, er komt dus niet zo'n veroordeling , of een einde aan allen die op de gehele aardoppervlakte wonen

is gewoon heel duidelijk uit te zoeken, en klaar als een klontje, en vertel dit ook aan je mede schrik aanjagers (getuige)

Link naar bericht
Deel via andere websites
30 minuten geleden zei vredestichter:

De geest die gij ontvangen hebt, is er niet een van slaafsheid, die u opnieuw vrees zou aanjagen. Gij hebt een geest van kindschap ontvangen, die ons doet uitroepen: Abba, Vader! 

Dit geldt voor gezalfde Christenen die mee gaan regeren met Christus, de uitverkorenen. Voor de grote schare geldt dit niet, wat niet wilt zeggen dat ze geen heilige Geest krijgen, maar op een andere manier. Gezalfde Christenen hebben andere verhouding met God.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@vredestichter

Lees je weleens als anderen iets zeggen? Je blijft maar knippen en plakken van een of andere site. En dan zeg je "ik heb in mijn betoog laten zien dat....". Ga gewoon jouw eigen verhaal vertellen, is toch veel interessanter? En waarom vind je als God iets doet het ene wonder, maar als de priesters van de farao het doen dan is het door middel van demonen? Of moet je met deze vraag eerst naar die man die die site heeft opgericht?

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
33 minuten geleden zei sjako:

Je zou eens wat onderzoek moeten doen naar deze tekst. Zeg niet dat het niet canoniek is, maar er zijn twijfels of deze tekst echt is. In goede Bijbels is dat ook aangegeven.

Genees de zieken en zeg tegen de mensen: Het koninkrijk van God is dicht bij u.” (Lukas 10:9)

“Ik zeg u, wie in Mij gelooft, de werken, die Ik doe, zal hij ook doen, en grotere nog dan deze, want Ik ga tot de Vader.” (Johannes 14:12)

Door die ene Geest krijgen anderen de gave om zieken te genezen of de kracht om wonderen te doen.” (1 Korinthe 12:9)

God heeft altijd mensen gebruikt om zijn genezing door te geven. In het Oude Testament gebruikte Hij zijn profeten, daarna kwam Gods wil tot uiting in Jezus Christus die vele duizenden (zelfs uit de landen rond Israel) genas. En Jezus gaf de opdracht aan hen die Hem dienen: doe hetzelfde wat Ik gedaan heb. De Vader zond Mij, nu zend Ik jullie. Ga, verkondig het koninkrijk en genees de zieken.

en dat dit niet in jullie eindtijd visie past, okay maar kom dan niet met opmerkingen aan van "maar er zijn twijfels of deze tekst echt is" en het niet past door JG bril, (en staat in jullie JG handboek) en maar skippen ha ha 

maar goed de topic is eindtijd 

33 minuten geleden zei sjako:

Ik weet niet of je het opvalt, maar je krijgt totaal geen bijval omdat jou leer een vreemde kronkel is wat gewoon niet klopt.

klopt helemaal Sjako, heb je door hoeveel volgelingen van Jezus er op dit forum zitten ?

 

14 minuten geleden zei Foppe1986:

En waarom vind je als God iets doet het ene wonder, maar als de priesters van de farao het doen dan is het door middel van demonen?

Goedemiddag foppe fijn dat je er weer bent, nee je hebt gelijk dat was ook een wonder, maar ken je het verhaal waar het over gaat?

40 minuten geleden zei Foppe1986:

Tevens hebben we allang gezegd dat het A nu niet zo goed is als het artikel aangeeft en B vroeger niet zo slecht was als het artikel aangeeft.  En wanneer houdt je eens op met knippen en plakken van andere sites?

mijn vraag aan de doom denkers toekomst kijkers , of er iemand terug in de tijd wil, vanaf dat Jezus zijn koninkrijk vestigde 2000 jaar geleden dit zou gaan als een beetje gist in heel veel deeg en dit in een proces effect zou hebben zou zou het gaan en dat proces foppe dat is nog niet klaar, maar mijn simpele vraag, zijn we er op vooruit gegaan -50-150-300-500-1000-1500-175--2000 neem maar een ijkpunt 

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei vredestichter:

Goedemiddag foppe fijn dat je er weer bent, nee je hebt gelijk dat was ook een wonder, maar ken je het verhaal waar het over gaat?

/sarcasme mode aan/Ik ben meer dan twintig jaar christen geweest Vredestichter, maar dat verhala ken ik niet. /Sarcasme modus uit...

 

12 minuten geleden zei vredestichter:

mijn vraag aan de doom denkers toekomst kijkers , of er iemand terug in de tijd wil, vanaf dat Jezus zijn koninkrijk vestigde 2000 jaar geleden dit zou gaan al een beetje gist in heel veel deeg en dit in een proces effect zou hebben zou zou het gaan en dat proces foppe dat is nog niet klaar, maar mijn simpele vraag, zijn we er op vooruit gegaan -50-150-300-500-1000-1500-175--2000 neem maar een ijkpunt 

Door wie denk je dat het komt dat wij er relatief op voorhuid zijn gegaan? Ik zal je een tip geven: Niet door jezus fans.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei Foppe1986:

/sarcasme mode aan/Ik ben meer dan twintig jaar christen geweest Vredestichter, maar dat verhala ken ik niet. /Sarcasme modus uit...

 

Door wie denk je dat het komt dat wij er relatief op voorhuid zijn gegaan? Ik zal je een tip geven: Niet door jezus fans.

Foppe, rustig aan, uit jou reactie meende ik me te kunnen veroorloven, om dit nader te moeten uitleggen, even vergeten dat jij een kerkganger ben geweest 

het ging daar dus om de demonstraties van God en een demonstratie van een ander macht (het Egyptische rijk) wat het volk van God al heel lang als slaaf misbruikte, en dus niet zo positief was, maar zoals jij dan ook als geen ander weet weet je wie er uiteindelijk gewonnen heeft, komen we toch weer op de eindtijd uit, halleluja... 

en inderdaad toen waren er ook al mensen die twijfelde aan de belofte om in het beloofde land te komen die dachten ook mozes ""Ik zal je een tip geven: Niet door God fans. is dit bereikt of gaat dit lukken , 

De verkenners komen terug numeri 13 v 25

Na 40 dagen kwamen ze terug in het kamp in Kades in de Paran-woestijn. 26 Ze gingen naar Mozes en Aäron en het hele volk van de Israëlieten en vertelden wat ze allemaal hadden gezien. Ook lieten ze de vruchten van het land zien die ze hadden meegebracht. 27 Ze vertelden: "We kwamen in het land waar jullie ons heen gestuurd hadden, en ja, het is een prachtig en vruchtbaar land. Dit zijn de vruchten die daar groeien. 28 Maar het volk dat er woont, is sterk. En de steden zijn groot en hebben sterke muren. En we hebben er Enakieten gezien! Dat zijn reuzen! 29 In het Zuiderland wonen de Amalekieten, in de bergen de Hetieten, Jebusieten en Amorieten. Langs de zee en langs de Jordaan wonen de Kanaänieten."

30 Kaleb probeerde het volk rustig te krijgen, want door dit nieuws kwam het volk tegen Mozes in opstand. Hij zei: "We kunnen gerust optrekken en het land veroveren. Want we zullen hen verslaan." 31 Maar de andere verkenners zeiden: "We kunnen dat volk niet aanvallen! Zij zijn sterker dan wij!" 32 Ze strooiden onder de Israëlieten praatjes rond over het land dat ze verkend hadden. Ze zeiden: "We zullen niet in leven kunnen blijven in dat land waar we geweest zijn! En alle mensen die we daar hebben gezien, zijn heel erg groot. 33 We hebben er zelfs reuzen gezien: Enakieten. Met hen vergeleken zijn wij maar sprinkhanen, en zo dachten zij óók over ons!"

jij kent dit verhaal foppe en kent de uitslag, lijkt wel op deze discussie, gaan we er iets van maken, of denk je dat je een sprinkhaan bent 

""nou in mijn ogen Foppe ben jij een reuze doder"" 

gelukkig waren er twee mensen die wel vertrouwen hadden joshua en khaleb 

Er zijn ZEVEN BERGEN die een samenleving bepalen: de zakenwereld, de regering, de media, entertainment, onderwijs, gezin en godsdienst. God wil Zijn kinderen een centrale plaats laten innemen in deze gebieden, zodat we daar de regering van Jezus Christus kunnen brengen.

doe je mee, gaan we het beloofde land in nemen of nog een poosje de woestijn aan ons de keus !

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako locked this discussie
  • sjako unlocked this discussie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid