Spring naar bijdragen

Het korte-vragen-topic [17]


Aanbevolen berichten

Deel 17 van dit druk bezochte topic. Even de regels zoals door Henriëtte opgesomd in het vorige topic:

- Hier worden alleen korte vragen gesteld waarvoor geen heel topic nodig is.

- Het is niet de bedoeling hier te gaan discussiëren, het gaat hier om vraag en antwoord.

- Om het makkelijk te houden: Het zou best kunnen dat er meerdere vragen door elkaar komen. Als je iemands vraag beantwoord zet er dan voor op wie je reageert, bijv. dmv een quote of door de naam van degene die de vraag stelde even te noemen.

- Off-topic post zijn NIET toegestaan.

- Onzin-posts worden verwijderd en kunnen bij herhaling een (tijdelijke) ban opleveren

- Neem de moeite even op Google rond te kijken voordat je vragen gaat stellen.

(geen idee waar het thuishoort)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 401
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Weet er iemand handige manieren om goedkoop naar het Buitenland te kunnen bellen?

En ik heb een HP G62B60SB, maar de mircofoon wilt daarvan maar niet werken, en volgens de instellingen staat die toch aan

Dus Skype heb je al geprobeerd? Dat is wel de makkelijkste manier om gratis internationaal te bellen. All you need is a computer, internet en een headset of microfoon. En natuurlijk Skype. :)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Skype staat geïnstalleerd op pc jah, maar ik krijg de microfoon niet aan de praat. Ik ga gewoon eentje kopen denk ik, zo'n hoofdtelefoon met micro. en zo te zien kost dat niet veel.

Maar als ik met skype wil bellen naar een telefoonnummer, dan is dat toch niet gratis?

Van pc naar pc wel

Link naar bericht
Deel via andere websites

Je zou even kunnen kijken bij de instellingen. Bij mij staat ie altijd standaard verkeerd, en dan moet ik even het apparaat wijzigen van de telefoon naar de speakers.

PC naar PC is gratis idd, (internationaal) bellen kan met een tarief. Maar ik heb ooit een man in Engeland gebeld voor ongeveer 1 cent per minuut daarmee. Dat was erg tof trouwens :P

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Ik probeer een privébericht te sturen, maar hij blijft hangen in de 'postvak uit'. Ik zag dat mijn 'verstuurde berichten' map vol zat, dus die heb ik geleegd. Daarna heb ik nog eens geprobeerd om het bericht te versturen maar hij zit nog steeds in de postvak uit. Waar kan het aan liggen?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Omdat de ontvanger het bericht nog niet heeft gelezen en dus nog in je outbox staat.

5.5.3. Message Folders

Just like in your e-mail client, all private messages are stored in folders. Working with folders is similar to working with forums in phpBB 3.0. The Inbox is your default incoming message folder. All messages you receive will appear in here.

Sent messages will appear in either the Outbox or the Sent messages folder. As long as the recipient(s) have not yet read the message, it will stay in the Outbox. As soon as someone reads the message it will be archived to the Sent messages folder. If the administrator allows it, you can edit messages after sending them as long as they are in the Outbox and the recipients have not yet read them.

Each folder, including Sent messages and Outbox, can hold a board-defined amount of messages. This is a global setting that only a board administrator can change. An info text displays the current number of allowed messages and the current percentage of space your messages are using at the top of each folder. If no restriction is displayed, you are allowed unlimited messages in each folder.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Nu werk ik vanwege school en stage geen hele dagen meer en is het ook niet echt meer een werkweek te noemen, maar ik werk nu 3 uur per week :+

Maar in de zomervakantie werk ik wel altijd hele dagen en hele weken en dan draai ik ongeveer 40 a 45 uur in de week. Mijn pleegvader werkt ook 40 uur in de week, en mn pleegmoeder heeft verschillende tijden elke week want die is oppasmoeder. Meestal van 7:15 uur tot 18:00 uur.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik hoorde daarnet dat de Nederlanders het minst lang werken per week. Een gemiddelde van 30u. Hoe zit er een werkdag/week dan uit bij jullie?

Ik heb een contract voor 5 dagen in de week, 40 uur. Pauzetijd niet meegerekend 37, 5. Dergelijke contracten worden wel gecompenseerd door parttimers, die om welke rede ook geen volle week werken kunnen. En die kent Nederland vrij veel:)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Ik las in de krant vandaag dat Nederlandse studenten binnenkort een lening kunnen nagaan voor hun studies en die later dan terugbetalen.

Hoe verloopt dat nu misschien, studiefinanciering?

Studiefinanciering is opgebouwd uit drie stukken:

1. Basisbeurs, dat is een vast bedrag dat alle studenten die recht hebben op studiefinanciering krijgen. Als je thuis woont, is dat bedrag lager dan wanneer je op kamers woont.

2. Aanvullende beurs, dat is een bedrag dat afhankelijk is van het inkomen van je ouders. Het idee is dat je ouders ook moeten meebetalen aan je studie. Kunnen zij dat niet omdat hun inkomen te laag is, dan kun je daarin gecompenseerd worden met de aanvullende beurs.

3. Lening. Als je met de basisbeurs en de aanvullende beurs nog niet rondkomt, kun je er nog geld bij lenen. Dat hoef je dan pas terug te betalen na je studie, als je genoeg draagkracht hebt. Niet alle studenten lenen bij.

Basisbeurs en aanvullende beurs vormt samen de standaard studiefinanciering. Een student heeft recht op vier jaar studiefinanciering. Daarna is het nog wel mogelijk om extra geld te lenen voor je studie, maar dat moet je dan wel allemaal terugbetalen. Als je binnen een x aantal jaar je diploma haalt, hoef je je basisbeurs en je aanvullende beurs niet terug te betalen.

Even voor de beeldvorming: ik ben uitwonend en ik heb volledige aanvullende beurs, en dan kom je uit op een bedrag van 500 euro per maand. Daar kan ik nog 300 euro bovenop lenen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het schijnt overigens dat (master)studenten uit NL nu steeds vaker uitwijken naar België omdat daar zowel de woninghuur als de studielasten lager zijn. Zelfde geldt voor Zweden waar het studeren helemaal gratis is. En Engelse studenten komen weer naar NL toe omdat 't hier goedkoper is...

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid