Spring naar bijdragen

Mieke

Members
 • Aantal bijdragen

  417
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Mieke

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Locatie
  Noord-Nederland
 1. dat is wat kort door de bocht en wellicht wat arrogant. veel niet-gelovigen hebben soms meer kennis van de bijbel dan gelovigen. veel niet-gelovigen zijn eerder n.l. wel gelovig geweest en hebben nogal wat onderzoek gedaan naar bijbelse zaken en religie in het algemeen en tevens de geschiedenis [+ de perikelen bij de vele concilies etc.] en achtergronden van de bijbel bestudeerd. b.v. teksten binnen de context lezen is vanzelfsprekend belangrijk, maar daar horen ook de minder mooie teksten bij, die nogal eens bewust 'over het hoofd' gezien worden. Oh Maran dan heb ik mij niet zorgvuldig
 2. Mieke

  Knutselen met stof

  Ik heb zelf ook kleding genaaid, ik kocht dan een knipmode tijdschrift. Daar kun je namelijk patronen van overnemen. Probleem van patronen op internet (voor kleding) is dat je dan vast zit aan de grootte van een A4 als je een patroon wilt uitprinten. Dat is voor volwassen kleding simpelweg te klein.
 3. Ik heb zelf niet zoveel op met traditie, maar ik wil hier even opmerken dat er mijns inziens verschil bestaat tussen random kersenplukken of met kennis kersenplukken. Als ik in gesprek ben met een medechristen, kan het best zijn dat ik een vers uit de bijbel citeer om een punt te maken, maar ik doe dat met kennis van de achtergrond. Dan kun je dus best één vers citeren, maar dan doe je dat in de juiste context omdat je weet waar die tekst vandaan komt. Dat is anders dan een niet-gelovige die random iets leest zonder er over na te denken. Niet alle kersenplukken is verkeerd dus. (bovendien: h
 4. Mieke

  Afbouwen

  Gelijkmatig minderen lijkt me een betere optie dan er maar helemaal niet mee stoppen... Je kunt God ook vragen om je te helpen ermee te stoppen. Er staan wel dingen in de bijbel over terugvallen in zonde, dus dat je probeert en dat het niet lukt, en dan lijkt het me minder frustrerend om het wat geleidelijker te doen en wel je doelen te halen...
 5. *mond valt open van verbazing* Ach ja, mensen moeten wat te dromen hebben...
 6. Klinkt als een inspirerende reis! Is er in Istanbul nog veel te zien van het christelijke verleden van de stad? Ja op zich wel. Hoewel daarna alles islamitisch is geworden, zijn de christelijke sporen vooral nadat Ataturk kerk en staat scheidde weer goed vindbaar. Er zijn meer moskeeën dan kerken, maar er zijn zeker ook nog veel kerken Vaak ook ergens verstopt middenin een straatje enzo
 7. Mieke

  Datum kruisiging Jezus bekend

  De schatting is dat Jezus 33 was, omdat hij 30 was toen hij begon met prediken. (dat staat volgens mij wel ergens in de bijbel) En op grond van de verhalen die overgeleverd zijn valt dan te construeren dat dat drie jaar duurde ongeveer. Herodus sterfdatum is van belang als je wilt bepalen in welk jaar Jezus geboren is. Als de Herodus van de kindermoord in Bethlehem stierf in 4 v.Chr., dan moet Jezus vóór of uiterlijk in dat jaar geboren zijn. Stel dat Jezus geboren werd in 4 v.chr. en we gaan uit van een leeftijd van 33 jaar, dan stierf Hij dus in het jaar 29 n.chr.
 8. Mieke

  Datum kruisiging Jezus bekend

  We weten met zekerheid dat het op een vrijdag was, omdat het de dag voor de Sabbat was, en Sabbat is zaterdag. Nou is het natuurlijk wel de vraag of er in de loop van de tijd niet gerommeld is met de dagen, net zoals dat er gerommeld is met maanden en met de hele kalender. Maar juist daarom lijkt het me een haast onmogelijke opgave om een precieze datum aan Pasen te hangen en heb ik hier zo mijn twijfels bij.
 9. Mieke

  Datum kruisiging Jezus bekend

  Sowieso niet in 33 AC, want Jezus is 33 jaar geworden en Hij is een paar jaar voor Christus geboren (dankzij een monnik met een rekenachterstand in de Middeleeuwen)
 10. Ik zou open kaart spelen.. dus uitleggen aan die leuke jongen, tenzij je denkt dat jullie contact dat nog niet aan kan. Je moet jezelf tijd geven om te wennen aan het idee, denk ik.
 11. Mieke

  Geschiedenis

  Hoera
 12. Mieke

  Hoe lees je de bijbel?

  Je moet daar een vorm in vinden die past bij jou. Ik vind het fijn om mooie teksten te onderstrepen, ik heb ook wel eens aantekeningen gemaakt, maar je hoeft niet perse iets te doen. Je kunt ook gewoon het lezen, er zelf over nadenken, en het 'bewaren in je hart'.
 13. Mieke

  Weigerambtenaren

  Voor zover ik begrepen heb, bestaat het bezwaar hierin: Weigerambtenaren geloven dat het niet Gods bedoeling is dat homo's trouwen, sterker nog, dat God dat expliciet fout vindt. Dus op het moment dat zij homo's in de echt verbinden, zijn zij medeplichtig aan hun zonde. Daarom willen ze dat niet.
 14. Ik ben net terug van een studiereis naar Istanbul van een week. Enorm indrukwekkend hoe die stad ondergedompeld is in religie. Dat speelt daar zo'n enorme rol! Vooral de islam dan, 5 keer per dag gebedsoproep enzo, maar ik ervoer ook heel duidelijk de verbondenheid met de kerk van alle eeuwen en alle plaatsen, met de Grieks-Orthodoxe en armeense kerk.
 15. Mieke

  De canon (deel 1)

  Weet ik nog niet, ligt eraan hoeveel ik nog ontdek en hoe uitgebreid ik dat opschrijf
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid