Hongerige Wolf 0 Geplaatst 24 juni 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 24 juni 2011 Vandaag een ovenschotel. Geroerbakte spitskool, gehakt, ui, knoflook, kerrie, aardappelpuree. En daar eten we dan pindasaus bij, dat is zo lekker. Het klinkt erg lekker maar in welke volgorde maak je de schotel en hoe lang zet je 'm in de oven? In welke volgorde? Gewoon meuk bakken, puree maken en die doe je bovenop de meuk in de ovenschaal. Hoe lang het in de oven moet, geen idee. Ik doe altijd maar wat. Link naar bericht Deel via andere websites
Robert Frans 1.653 Geplaatst 24 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 24 juni 2011 Wat kun je met:- vegetarisch gehakt - aardappelen - evt. sperziebonen uit de vriezer of spinazie, maar ik kan ook wel iets erbij kopen Misschien gewoon wokken, als je tenminste een dergelijke pan hebt? Dus gehakt in de wok rullen en gaar laten worden (geen boter of olie nodig), ondertussen de aardappels in stukjes, plakjes of reepjes snijden en bakken in de koekenpan, als het gehakt gaar is de sperziebonen erbij (spinazi is er niet zo geschikt voor) en het wokgerecht het beste afmaken met een woksaus of een boemboe kruidenmengsel naar keuze. De aardappels kun je dan apart serveren of door het wokgerecht mengen. Ideetje? Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 24 juni 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 24 juni 2011 Ik weet niet, dat klinkt wel erg studentikoos. Link naar bericht Deel via andere websites
Robert Frans 1.653 Geplaatst 24 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 24 juni 2011 In dat geval zou ik ook altijd studentikoos koken. Link naar bericht Deel via andere websites
Chealder 1 Geplaatst 24 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 24 juni 2011 Misschien een ovenschotel maken? Gewoon alles in een schotel flikkeren en de oven in? Eventueel kaas erover heen ofzo, is ook altijd lekker. Of alles in een koekenpan gooien en bakken, is ook lekker, wel de aardappelen vooraf even kort koken natuurlijk, wel zo handig. En je kan natuurlijk ook alles koken, en dan de gehakt bakken. Of een combinatie van al het genoemde. Aardappels uit de wok, gehakt uit de oven en sperziebonen uit de koekenpan Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 24 juni 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 24 juni 2011 Het wordt een ovenschotel met spinazie, gehakt en blauwe kaas. Dat staat voor morgen op het programma. Vandaag wordt het kofta met couscous en gegrilde aubergine, ook lekker. Het recept van Robert doet mij trouwens denken aan mijn ex-huisgenoot. Die gooide altijd alles in de wok, ook als het niet wokbaar was. Bijvoorbeeld vissticks. Link naar bericht Deel via andere websites
Chealder 1 Geplaatst 24 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 24 juni 2011 Het recept van Robert doet mij trouwens denken aan mijn ex-huisgenoot. Die gooide altijd alles in de wok, ook als het niet wokbaar was. Bijvoorbeeld vissticks. Dat klinkt als iets waar een van mijn broers toe in staat is. Hij vindt koken echt niets aan en als hij kookt weet je wel zeker dat het wok wordt. Omdat hij dat lekker vindt (hij houdt wel van rijst, gekookte aardappelen vindt hij niks), en makkelijk is. Zijn cadeau toen hij dit schooljaar op kamers ging was dan ook een wok met een wokkookboek Dan eet hij tenminste nog iets gezonds, moet mijn moeder gedacht hebben Link naar bericht Deel via andere websites
RaXz 3 Geplaatst 24 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 24 juni 2011 Ik heb gisteren Indiase geelwortel in de pasta gemikt tijdens het koken, en het smaakte verrassend goed. Ik ga vaker experimenteren met geelwortel. Link naar bericht Deel via andere websites
Josephina 0 Geplaatst 24 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 24 juni 2011 Vanmiddag een lekkere lunch gemaakt! Er was geen brood meer in huis, maar nog wel melk, eieren, zelfrijzend bakmeel en een groenteprutje dat gisteren diende als pastasaus. Ik heb toen pannenkoeken gebakken, maar dan in tegenstelling tot 'normale' pannenkoeken met vooral heel veel ei. Vervolgens heb ik het groenteprutje en wat kaas er overheen gedaan en heb ik de pannenkoek even onder de gril gelegd. Het was echt lekker! Ga ik zeker nog eens doen. Link naar bericht Deel via andere websites
Yrmahon 0 Geplaatst 24 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 24 juni 2011 Minder pannekoek, meer omelet? Zo klink het een beetje =] Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 24 juni 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 24 juni 2011 Ik heb gisteren Indiase geelwortel in de pasta gemikt tijdens het koken, en het smaakte verrassend goed. Ik ga vaker experimenteren met geelwortel. Als je een licht kunststof aanrechtblad hebt zoals ondergetekende, pas dan vooral op. Link naar bericht Deel via andere websites
Iris1 0 Geplaatst 24 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 24 juni 2011 Vandaag een hele kip uit de oven gemaakt met gebakken aard en sperzieboontjes. Zag er leuk uit...met zo'n hele kip op tafel. Mijn zoon had een heel goed rapport, dus een feestmaal. Link naar bericht Deel via andere websites
Josephina 0 Geplaatst 25 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 25 juni 2011 Minder pannekoek, meer omelet?Zo klink het een beetje =] Best een goede omschrijving Link naar bericht Deel via andere websites
Hinata 0 Geplaatst 25 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 25 juni 2011 Vanmiddag een lekkere lunch gemaakt! Er was geen brood meer in huis, maar nog wel melk, eieren, zelfrijzend bakmeel en een groenteprutje dat gisteren diende als pastasaus. Ik heb toen pannenkoeken gebakken, maar dan in tegenstelling tot 'normale' pannenkoeken met vooral heel veel ei. Vervolgens heb ik het groenteprutje en wat kaas er overheen gedaan en heb ik de pannenkoek even onder de gril gelegd. Het was echt lekker! Ga ik zeker nog eens doen. Dat klinkt echt superlekker inderdaad! Link naar bericht Deel via andere websites
Ol Moth 0 Geplaatst 26 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 26 juni 2011 Mijn moeder had een heerlijke bloemkool-room ovenschotel gemaakt in een siliconen ovenvorm en ze trok hem uit de oven om hem op het aanrecht te zetten en de vorm scheurde door twee en alles belandde op de grond. Ik heb me rotgelachen en even voorkomen dat mijn moeder in huilen uitbarstte. Dus nu lekker 3 pizza's besteld via justeat.nl . Daar wilde ik toch altijd al eens gebruik van maken. Link naar bericht Deel via andere websites
Josephina 0 Geplaatst 26 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 26 juni 2011 Ah Wel zielig voor je moeder! Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 26 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 26 juni 2011 Mijn moeder had een heerlijke bloemkool-room ovenschotel gemaakt in een siliconen ovenvorm en ze trok hem uit de oven om hem op het aanrecht te zetten en de vorm scheurde door twee en alles belandde op de grond. Ik heb me rotgelachen en even voorkomen dat mijn moeder in huilen uitbarstte. Dus nu lekker 3 pizza's besteld via justeat.nl . Daar wilde ik toch altijd al eens gebruik van maken. Oeps.. Nu ga ik dus helemaal nooit een siliconen bakvorm gebruiken Link naar bericht Deel via andere websites
Ol Moth 0 Geplaatst 26 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 26 juni 2011 Tsja, de bakvorm ging al wat jaartjes mee en was blijkbaar aan zijn eind gekomen. En na het zeggen dat ze er toch niks meer aan kon doen en dat er over in zitten geen zin heeft kon er ook wel een lachje af. Ze was even helemaal verbaast over wat er was gebeurt, het moest even inwerken. Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 26 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 26 juni 2011 Dat kan ik me goed voorstellen, dat het even moest inwerken. Dat is nu ook niet echt één van de dingen waarvan je verwacht dat ze erg stuk gaan, vooral als ze al zo lang mee gaan Link naar bericht Deel via andere websites
Holla 0 Geplaatst 27 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2011 Ik heb net chocoladekommetjes gemaakt, zoals deze: http://www.gourmetmomonthego.com/2009/0 ... bowls.html alleen bij gebrek aan ballonnen ze gemaakt met wegwerp bekers. Hopelijk gaat het goed met ze er uit halen... He dat is ook een handige manier! Ik heb ze ooit gemaakt door een rondje vloeibare chocola op plasticfolie te smeren en dat over een bekertje te hangen zodat je, als de chocola hard is, ook een kommetje krijgt. En toen heb ik er chocolademousse in gedaan; een heeeel erg machtig toetje Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 27 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 27 juni 2011 Met plastic bekertjes werkt het in elk geval niet ben ik achter. Net een heerlijk toetje gemaakt. Witte chocoladeganache (w. choco + slagroom samen verwarmen tot egaal mengel en een nachtje in de koelkast zetten totdat het goed koud is) met wat citroensap opkloppen tot een mousse. Wat munt en suiker in een vijzel tot muntsuiker maken. Mousse samen met een bolletje roomijs en de muntsuiker serveren. Fris en zoet tegelijkertijd! Link naar bericht Deel via andere websites
Josephina 0 Geplaatst 28 juni 2011 Rapport Share Geplaatst 28 juni 2011 Klinkt lekker, vooral die munt erbij! Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 28 juni 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 28 juni 2011 Dit weer 'ns een keertje gemaakt. Het is zo lekker. Ik ga pastasalade maken.- pasta - komkommer - tomaat - rode paprika - ananas - maïs - appel - feta - cashewnoten - dressing Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 29 juni 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 29 juni 2011 Ik heb vandaag citroenen ingemaakt. Die gebruik ik vaak voor tajines en andere Noord-Afrikaanse gerechten. Je kunt het maandenlang bewaren. Die dingen zijn ook te koop in Marokkaanse supermarkten maar je hebt ze in een handomdraai zelf gemaakt. - 3 citroenen - 4 el zout - 1 potje (bijv. augurkenpot), goed schoongemaakt Citroenen goed wassen, in kwarten snijden en het vruchtvlees (minus witte draadjes en pitten) er uit halen. Het vruchtvlees (+ sap) pureer je, mengen met het zout. De citroenkwarten in het potje doen, zoutprutje erbij, even roeren, vier minuten in de magnetron. Dan draai je het deksel er op en daarna nog even goed schudden en af laten koelen voor je het in de koelkast zet. Voor gebruik was ik de schil altijd even af, want het is superzout. Link naar bericht Deel via andere websites
Hinata 0 Geplaatst 15 juli 2011 Rapport Share Geplaatst 15 juli 2011 Vandaag heb ik dit gemaakt voor bij de barbecue: Noedelsalade met kokos-pindadressing Ingrediënten 200 ml kokosmelk 3 eetlepels pindakaas, met stukjes 3 eetlepels Thaise groene currypasta 250 g woknoedels 3 bosuitjes, in reepjes 150 g peen julienne of geraspte wortel 1 citroen, geperst 3 eetlepels pinda's ongezouten, grof gehakt. Bereiden In pannetje kokosmelk met pindakaas en currypasta aan de kook brengen en 5 min. heel zachtjes laten koken. Kokosdressing in schaal schenken en laten afkoelen. Noedels volgens aanwijzingen op pak koken en in vergiet laten uitlekken. Warme noedels door dressing scheppen en laten afkoelen. Bosui en peenjulienne door noedels scheppen. Salade op smaak brengen met citroensap, zout en peper en pinda's erover strooien. Link naar bericht Deel via andere websites
Aanbevolen berichten