Spring naar bijdragen

Keukenprins(ess)entopic [3]


Aanbevolen berichten

Vandaag een ovenschotel. Geroerbakte spitskool, gehakt, ui, knoflook, kerrie, aardappelpuree. En daar eten we dan pindasaus bij, dat is zo lekker.

Het klinkt erg lekker maar in welke volgorde maak je de schotel en hoe lang zet je 'm in de oven?

In welke volgorde? Gewoon meuk bakken, puree maken en die doe je bovenop de meuk in de ovenschaal. Hoe lang het in de oven moet, geen idee. Ik doe altijd maar wat.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 996
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Wat kun je met:

- vegetarisch gehakt

- aardappelen

- evt. sperziebonen uit de vriezer of spinazie, maar ik kan ook wel iets erbij kopen

Misschien gewoon wokken, als je tenminste een dergelijke pan hebt? Dus gehakt in de wok rullen en gaar laten worden (geen boter of olie nodig), ondertussen de aardappels in stukjes, plakjes of reepjes snijden en bakken in de koekenpan, als het gehakt gaar is de sperziebonen erbij (spinazi is er niet zo geschikt voor) en het wokgerecht het beste afmaken met een woksaus of een boemboe kruidenmengsel naar keuze. De aardappels kun je dan apart serveren of door het wokgerecht mengen.

Ideetje?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Misschien een ovenschotel maken? Gewoon alles in een schotel flikkeren en de oven in? Eventueel kaas erover heen ofzo, is ook altijd lekker.

Of alles in een koekenpan gooien en bakken, is ook lekker, wel de aardappelen vooraf even kort koken natuurlijk, wel zo handig.

En je kan natuurlijk ook alles koken, en dan de gehakt bakken.

Of een combinatie van al het genoemde. Aardappels uit de wok, gehakt uit de oven en sperziebonen uit de koekenpan :#

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het wordt een ovenschotel met spinazie, gehakt en blauwe kaas. Dat staat voor morgen op het programma. Vandaag wordt het kofta met couscous en gegrilde aubergine, ook lekker.

Het recept van Robert doet mij trouwens denken aan mijn ex-huisgenoot. Die gooide altijd alles in de wok, ook als het niet wokbaar was. Bijvoorbeeld vissticks.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Het recept van Robert doet mij trouwens denken aan mijn ex-huisgenoot. Die gooide altijd alles in de wok, ook als het niet wokbaar was. Bijvoorbeeld vissticks.

Dat klinkt als iets waar een van mijn broers toe in staat is. Hij vindt koken echt niets aan en als hij kookt weet je wel zeker dat het wok wordt. Omdat hij dat lekker vindt (hij houdt wel van rijst, gekookte aardappelen vindt hij niks), en makkelijk is. Zijn cadeau toen hij dit schooljaar op kamers ging was dan ook een wok met een wokkookboek :P

Dan eet hij tenminste nog iets gezonds, moet mijn moeder gedacht hebben :P

Link naar bericht
Deel via andere websites

Vanmiddag een lekkere lunch gemaakt! Er was geen brood meer in huis, maar nog wel melk, eieren, zelfrijzend bakmeel en een groenteprutje dat gisteren diende als pastasaus. Ik heb toen pannenkoeken gebakken, maar dan in tegenstelling tot 'normale' pannenkoeken met vooral heel veel ei. Vervolgens heb ik het groenteprutje en wat kaas er overheen gedaan en heb ik de pannenkoek even onder de gril gelegd. Het was echt lekker! Ga ik zeker nog eens doen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Vanmiddag een lekkere lunch gemaakt! Er was geen brood meer in huis, maar nog wel melk, eieren, zelfrijzend bakmeel en een groenteprutje dat gisteren diende als pastasaus. Ik heb toen pannenkoeken gebakken, maar dan in tegenstelling tot 'normale' pannenkoeken met vooral heel veel ei. Vervolgens heb ik het groenteprutje en wat kaas er overheen gedaan en heb ik de pannenkoek even onder de gril gelegd. Het was echt lekker! Ga ik zeker nog eens doen.

Dat klinkt echt superlekker inderdaad!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn moeder had een heerlijke bloemkool-room ovenschotel gemaakt in een siliconen ovenvorm en ze trok hem uit de oven om hem op het aanrecht te zetten en de vorm scheurde door twee en alles belandde op de grond. Ik heb me rotgelachen en even voorkomen dat mijn moeder in huilen uitbarstte.:P Dus nu lekker 3 pizza's besteld via justeat.nl . Daar wilde ik toch altijd al eens gebruik van maken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Mijn moeder had een heerlijke bloemkool-room ovenschotel gemaakt in een siliconen ovenvorm en ze trok hem uit de oven om hem op het aanrecht te zetten en de vorm scheurde door twee en alles belandde op de grond. Ik heb me rotgelachen en even voorkomen dat mijn moeder in huilen uitbarstte.:P Dus nu lekker 3 pizza's besteld via justeat.nl . Daar wilde ik toch altijd al eens gebruik van maken.

Oeps.. Nu ga ik dus helemaal nooit een siliconen bakvorm gebruiken :P

Link naar bericht
Deel via andere websites

Tsja, de bakvorm ging al wat jaartjes mee en was blijkbaar aan zijn eind gekomen. En na het zeggen dat ze er toch niks meer aan kon doen en dat er over in zitten geen zin heeft kon er ook wel een lachje af. Ze was even helemaal verbaast over wat er was gebeurt, het moest even inwerken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik heb net chocoladekommetjes gemaakt, zoals deze: http://www.gourmetmomonthego.com/2009/0 ... bowls.html alleen bij gebrek aan ballonnen ze gemaakt met wegwerp bekers. Hopelijk gaat het goed met ze er uit halen... :D

He dat is ook een handige manier! Ik heb ze ooit gemaakt door een rondje vloeibare chocola op plasticfolie te smeren en dat over een bekertje te hangen zodat je, als de chocola hard is, ook een kommetje krijgt. En toen heb ik er chocolademousse in gedaan; een heeeel erg machtig toetje ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Met plastic bekertjes werkt het in elk geval niet ben ik achter. :#

Net een heerlijk toetje gemaakt. Witte chocoladeganache (w. choco + slagroom samen verwarmen tot egaal mengel en een nachtje in de koelkast zetten totdat het goed koud is) met wat citroensap opkloppen tot een mousse. Wat munt en suiker in een vijzel tot muntsuiker maken. Mousse samen met een bolletje roomijs en de muntsuiker serveren. Fris en zoet tegelijkertijd! :D

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb vandaag citroenen ingemaakt. Die gebruik ik vaak voor tajines en andere Noord-Afrikaanse gerechten. Je kunt het maandenlang bewaren. Die dingen zijn ook te koop in Marokkaanse supermarkten maar je hebt ze in een handomdraai zelf gemaakt.

- 3 citroenen

- 4 el zout

- 1 potje (bijv. augurkenpot), goed schoongemaakt

Citroenen goed wassen, in kwarten snijden en het vruchtvlees (minus witte draadjes en pitten) er uit halen. Het vruchtvlees (+ sap) pureer je, mengen met het zout. De citroenkwarten in het potje doen, zoutprutje erbij, even roeren, vier minuten in de magnetron. Dan draai je het deksel er op en daarna nog even goed schudden en af laten koelen voor je het in de koelkast zet. Voor gebruik was ik de schil altijd even af, want het is superzout.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Vandaag heb ik dit gemaakt voor bij de barbecue:

Noedelsalade met kokos-pindadressing

Ingrediënten

200 ml kokosmelk

3 eetlepels pindakaas, met stukjes

3 eetlepels Thaise groene currypasta

250 g woknoedels

3 bosuitjes, in reepjes

150 g peen julienne of geraspte wortel

1 citroen, geperst

3 eetlepels pinda's ongezouten, grof gehakt.

Bereiden

In pannetje kokosmelk met pindakaas en currypasta aan de kook brengen en 5 min. heel zachtjes laten koken. Kokosdressing in schaal schenken en laten afkoelen. Noedels volgens aanwijzingen op pak koken en in vergiet laten uitlekken. Warme noedels door dressing scheppen en laten afkoelen. Bosui en peenjulienne door noedels scheppen. Salade op smaak brengen met citroensap, zout en peper en pinda's erover strooien.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid