Hongerige Wolf 0 Geplaatst 16 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 16 januari 2011 Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 16 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 16 januari 2011 *grijns* Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 16 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 16 januari 2011 Quote: Op zondag 16 januari 2011 11:34:22 schreef Hongerige Wolf het volgende: Ik heb net cottage pie gemaakt ( link ) en stoofpeertjes, m'n ouders komen vanavond bij me eten en dan hoef ik niet meer te koken. Scheelt weer een hoop stress want ik vind het zo al spannend genoeg. Die cottage pie gaan wij binnenkort ook eten, lijkt me heerlijk @Bumblebee: was het wel lekker dan? Link naar bericht Deel via andere websites
Bumblebee 7 Geplaatst 16 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 16 januari 2011 Toen ik het eenmaal had gepureerd werd de kerriesmaak weer minder overheersend gelukkig We gaan het straks na de kerk eten met stokbroodjes en kaastafel. Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 16 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 16 januari 2011 Dus het was lekker genoeg Link naar bericht Deel via andere websites
Bumblebee 7 Geplaatst 16 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 16 januari 2011 Ik vind kerriesoep wel lekker ja we zullen straks horen wat mijn gezin ervan vindt... Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 16 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 16 januari 2011 Quote: Op zondag 16 januari 2011 16:31:05 schreef annzie het volgende: [...] Die cottage pie gaan wij binnenkort ook eten, lijkt me heerlijk Mijn vader vond hem verrukkuluk. Ik vond het zelf een beetje saai eerlijk gezegd. Ik ben cottage pie gewend met doperwten (diepvries), lekker zoet, en dat mis ik nu wel een beetje. Zeker niet vies maar ook niet superlekker dus, vond ik. Maar smaken verschillen. Het is wel lekker goedkoop op zich, en dat vind ik soms best wel fijn. Link naar bericht Deel via andere websites
dingo 166 Geplaatst 16 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 16 januari 2011 Tja, dat dacht ik gisteren ook met mijn extra voordelige hamburgers van de Appie. Maar omdat ik ze niet heel geweldig vond toch maar even op het etiket gekeken: 30% sojameel. Wel goedkoop maar niet echt lekker. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 16 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 16 januari 2011 O dat lijkt me niet zo lekker. Dan kan je net zo goed pannenkoeken bakken. Link naar bericht Deel via andere websites
Bumblebee 7 Geplaatst 17 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 17 januari 2011 De soep was een groot succes, mijn man vond 'm zelfs restaurantwaardig. De bereiding was een deel restjes en een deel gecombineerd van verschillende internetrecepten, maar uiteindelijk kwam het ongeveer hier op neer: 500 gram pompoen 300 gram winterwortel 1 middelgrote aardappel 1 grote ui 4 teentjes knoflook 1 gemberbolletje (uit een pot) 1 eetlepel gembersiroop (uit de pot) 1,5 eetlepel kerriepoeder klont boter (ik denk ongeveer 40 gram) 1 liter kippenbouillon Aardappel, wortel en pompoen in blokjes snijden, ui en knoflook snipperen. Ui beetje aanbakken in de boter, aardappel, wortel en knoflook erbij, vuur laag, deksel op de pan en minuut of tien 'zweten'. Daarna pompoen, gember, kerrie en bouillon erbij en minuut of twintig sudderen. Zaak pureren met staafmixer. Ik heb er daarna nog een halve liter water en een groentebouillonblokje bij gedaan omdat ik het te lobbig vond maar dat is kwestie van smaak. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 17 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 17 januari 2011 Klinkt lekker! Sowieso vind ik pompoen erg goed combineren met kerrie en gember, doe ik ook altijd flinke hoeveelheden van in mijn pompoen-linzensoep. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 17 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 17 januari 2011 Dat ga ik ook eens maken, klinkt goed BBB! Eet je daar dan gewoon brood bij? Ik heb nu alweer knolselderijsoep opstaan. 't Is echt een ontdekking, dat spul. En gezien onze karige huishoudrekening op het moment prijstechnisch ook zeer gunstig, want knolselderij is nie duur nie. 1/2 knolselderij in blokjes/blokken 2 aardappels in blokjes 1 ui, grof gesnipperd 1 teen knoflook, gesneden stukje foelie blaadje laurier 1 l bouillon Ui bakken, dan de rest er bij gooien en aan de kook brengen. Zachtjes laten koken, dan met de staafmixer pureren (eerst foelie en laurier er uit; het kan trouwens eventueel ook met nootmuskaat als je geen foelie hebt) en op smaak maken met peper en zout, en evt. crème fraîche. Met (oude) kaas erdoor is echt meesterlijk, en/of met tosti's erbij. De andere helft van de knolselderij kan in blokjes in de vriezer, voor de volgende keer. Link naar bericht Deel via andere websites
Bumblebee 7 Geplaatst 17 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 17 januari 2011 Kan knolselderij rauw in de vriezer? Dat is de tip van de eeuw, de vorige keer dat er zo'n voetbal in mijn groentepakket zat (ding woog zonder overdrijven meer dan 2 kilo) heb ik een week wanhopig in elke maaltijd knolselderij verwerkt om het op te krijgen. Vanavond hadden we de laatste stuiptrekking: stamppot knolselderij/rodekool met worstjes en appelmoes. Jouw soep lijkt me trouwens ook lekker. Bij de pompoen/wortelsoep soep aten wij stokbrood en verschillende franse kaasjes. Bedenk trouwens net dat ik geen tel op 'au lait cru' heb gelet Naja, heb ervan genoten Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 17 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 17 januari 2011 Ja hoor, maar je moet er dan niet mee gaan willen roerbakken ofzo. Maar in de soep of in een gratin (ik had hier laatst volgens mij ook een recept voor knolselderij-gratin neergezet) gaat prima als 'ie uit de vriezer komt. Mijn ervaring is dat praktisch alles in de vriezer kan. Gooi er ook regelmatig kaas in als die in de aanbieding is. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 19 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 19 januari 2011 Dat ken ik dus echt niet he, foelie. Ik heb het volgens mij nooit gezien of gebruikt. Nu vraag ik me af of dat in de Belgische keuken minder voorkomt ofzo, of dat het bij ons een andere naam heeft. Of misschien is het gewoon toevallig zo dat mijn mama het niet lekker vindt en ik het daardoor van huis uit niet ken, wie weet. Link naar bericht Deel via andere websites
WonderfulStar 0 Geplaatst 19 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 19 januari 2011 Ik heb van m'n leven ook nog niet van foelie gehoord... Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 19 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 19 januari 2011 Ik wel Tis lekker spul^^ Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 19 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 19 januari 2011 Ja man, foelie in de soep, lekker. Het ziet er ook altijd uit als iets wat op de maan groeit, en het heeft een toffe naam. Foelie foelie foelie! Wij hadden preiquiche. Maar het was een beetje mislukt (snotterig, en verbrand bovenop). Koken is tegenwoordig best moeilijk. Link naar bericht Deel via andere websites
Morphogenesis 4 Geplaatst 19 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 19 januari 2011 Quote: Op woensdag 19 januari 2011 20:27:27 schreef Hongerige Wolf het volgende: preiquiche Wat een schitterend galgje woord!!!! * noteert Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 19 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 19 januari 2011 Ja hè. Ik ben ook steevast geneigd om het verkeerd uit te spreken. Een beetje zoals Enrique. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 20 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 20 januari 2011 Ik maak vanavond voor het eerst van mijn leven raapjes. Ik heb dat bij mijn weten zelfs nog nooit gegeten, dus dat is spannend. link Met ook nog wat extra groenten (prei, wortel, aardappel) er in, want die had ik nog liggen. En bacon in plaats van pancetta, want dat had de slager niet. En slankroom. Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 20 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2011 De albert heijn heeft wel pancetta! Dat had mijn moeder laatst ergens voor nodig en de appie had het Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 20 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 20 januari 2011 Ja, maar die is weer niet biologisch. Ik ben een zeikerd daarin. Tegenover de AH Hooigracht zit trouwens de Pino, Italiaans winkeltje waar een scheet van een slecht-Nederlands sprekende Italiaanse opa werkt. Die heeft ook pancetta en dat soort zooi, mocht je het ooit nog nodig hebben. Zou me niks verbazen als die ook nog goedkoper is dan AH, want dat zijn echt afzetters. Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 20 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2011 Quote: Op donderdag 20 januari 2011 17:54:27 schreef Hongerige Wolf het volgende: Ja, maar die is weer niet biologisch. Ik ben een zeikerd daarin. Tegenover de AH Hooigracht zit trouwens de Pino, Italiaans winkeltje waar een scheet van een slecht-Nederlands sprekende Italiaanse opa werkt. Die heeft ook pancetta en dat soort zooi, mocht je het ooit nog nodig hebben. Zou me niks verbazen als die ook nog goedkoper is dan AH, want dat zijn echt afzetters. Ah Dat zal ik aan mijn mamma vertellen Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 21 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 21 januari 2011 Ik heb een lekker Iraans stoofpotje opstaan. Een halve pompoen, een zoete aardappel, een winterwortel, een ui, een blik kikkererwten, knoflook. Stoven in (veel) bouillon tot het een snert-achtige substantie is, dan sambal, kaneel (evt. suiker) en rozijnen erbij en nog even doorkoken. En dat eten met couscous of brood. Is zó lekker. Samengevoegd: Raapjes waren trouwens prima te eten. Weer iets ontdekt wat mijn vriendin wél lust (moeilijke eter). Link naar bericht Deel via andere websites
Aanbevolen berichten